2019-10-07 51 瀏覽
If you are looking for an elegant Taiwanese cafe with decent desserts such as waffle at causeway bay or Tsim Sha tsui , Dazzling Cafe is definitely one of the spot you should check out! Each customer has to order a drink of any kind. I loved the sea salt caramel milk, it was super soothing and rich! 海鹽焦糖區蕾 $48杏仁奶茶 $45The almond milk tea was soothing too! Not too sweet is nice!草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95 + $15麻糬This dessert was apparently very tempting! And it tasted enticing too! The Mochi in between add

海鹽焦糖區蕾 $48

杏仁奶茶 $45

草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95 + $15麻糬

This dessert was apparently very tempting! And it tasted enticing too! The Mochi in between added texture to the waffle that gave me pleasure chewing! The waffle was crispy in outer layer and soft in the middle! The ice cream melted quickly though
~

Overall this dessert was well executed!
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
  • 海鹽焦糖區蕾
2019-10-06 66 瀏覽
還記得早幾年臺式咖啡店十分出名,基本上係打卡神物,當年我都曾經去過朝聖。不過由於某某臺式咖啡店已經結業曬,好想緬懷一下,所以我哋今日就嚟到臺式咖啡店嘅另一龍頭,Dazzling CafeDazzling Cafe係走少女風,就算係餐廳標誌同裝修都係非常少女,張凳直頭有兔仔耳仔添。連喺度做嘅職員都係著上女僕裝,十分卡娃兒。呢度每日最低消費為一杯飲品,我哋就叫左兩杯飲品,兩個主菜,仲有不得不試呢度嘅甜品。Dazzling 紅茶。用自己個名嚟做嘅紅茶應該有返咁上下質素,的確生果肉都幾豐富,而且我喜歡佢唔太甜,有多些少紅茶味,30幾蚊嚟講性價比非常高。Dazzling Cafe 特調。又係另一主打,這杯飲品係貴多少少,但絕對係交足功課,睇睇佢個賣相已經係不得了,女朋友馬上要拎住杯飲品嚟自拍。而這杯特飲落去嘅梅味好重,似乎真係落足料,甜度適中,推薦這杯飲品。明太子義大利麵。呢個意粉比我想像中好食好多,由於佢嘅sauce 整得非常creamy,明太子嘅分量亦都十足,所以食起嚟好滿足,每條麵都掛起好多明太子,諗起都正。和風Bbq豬扒三文治。呢個又係另一個賣點。可能本人比較鍾意食包嘅關係,佢呢個多士烘

Dazzling 紅茶。

Dazzling Cafe 特調。

明太子義大利麵。

和風Bbq豬扒三文治。
呢個又係另一個賣點。可能本人比較鍾意食包嘅關係,佢呢個多士烘得非常之鬆脆,已經加左分。再加上豬扒都炸過嚟嘅,同埋非常厚肉,兩樣嘢加埋嚟食就好幸福喇。

繽紛苺果布里歐
呢個甜品系今日嘅MVP ,包底非常厚實又鬆脆,甜品上面嘅忌廉又係非常之邪惡,就算平時唔食忌廉嘅我,見到今日呢嚿忌廉都真係欲罷不能,撈住個包底食真係好好食,另外都有啲新鮮草莓,作為點嘅係唔錯嘅。

總結,無論係餐廳環境,侍應服務態度,同埋食物嘅質素,都係令人滿意,所以推薦男女拍拖,或者一班閨蜜來度食飯傾計。
2019-10-05 63 瀏覽
今日行開銅鑼灣,到左晚飯時間就揾野食,想揾間cafe坐低慢慢食,同個fd傾下計咁,經過見到有間Dazzling cafe裝修得幾靚,所以就入左去。叫咗青醬奶油雞腿麵、黑松露意大利麵、京都宇治抹茶紅豆鬆餅、經典可可同皮諾可天空。青醬奶油雞腿麵入面有三塊雞腿肉,雞肉配上青醬岩岩好。黑松露意大利麵好香,一上菜已經聞到好大陣黑松露味,而且仲有好多菇係入面。京都宇治抹茶紅豆鬆餅我哋加咗$15麻糬,鬆餅同雪糕份量都幾多,鬆餅有四舊,差啲飽到食唔落,個抹茶雪糕都好濃,仲有d紅豆係上面甜甜地咁,而且鬆餅入面仲加左啲麻糬,唔係齋食個鬆餅。經典dazzling可可賣相超級好啊,而且係好濃嘅朱古力味皮諾可天空係一杯好有特色又靚嘅嘢飲,上面有cream、蝴蝶酥同埋熊仔糖,有唔同嘅口感,而且熊仔糖仲有唔同口味,鍾意食甜嘅人應該會幾鍾意呢杯野飲。總括而言,呢間餐廳裝修同賣相都好靚,適合打卡,而且味道都唔錯,推介。

青醬奶油雞腿麵
入面有三塊雞腿肉,雞肉配上青醬岩岩好。

黑松露意大利麵
好香,一上菜已經聞到好大陣黑松露味,而且仲有好多菇係入面。

京都宇治抹茶紅豆鬆餅

經典dazzling可可
賣相超級好啊,而且係好濃嘅朱古力味

皮諾可天空
係一杯好有特色又靚嘅嘢飲

2019-10-03
  • 黑松露義大利麵
2019-10-04 157 瀏覽
已經係第二次去呢間cafe食飯,上次去咗尖沙咀分店,今次走去試吓銅鑼灣間分店嘅水準啦兩個女仔去食晚餐,都係想食好嘢,又坐下傾計咁。首先叫咗一個沙律和意粉,仲有兩杯野飲我地叫左青醬奶油雞腿意大利麵,雞腿凱撒沙律,仲有個炸雞 啲青醬好夠味,條條意大利麵都沾到醬汁,好好食 雖然不是新鮮雞,但都燒得好香冇雪味 沙律菜都非常新鮮,輕食之選 炸雞就不過不失啦連飲品都非常出色呀~我叫左杯冰白巧草莓摩卡咖啡,咖啡味香濃,白朱古力同草莓味又平衡得很好,飲完都唔會滯朋友就點左野莓荔枝冰沙,苺味非常突出,飲完即刻透心涼雖然已經飽飽地,但女孩子食飯又點少得甜品我地叫左個waffle,配有三種醬,包括煉奶同糖漿,另外嗰隻唔記得咗鬆餅焗得好香,外脆內軟真係好好食!配醬汁食會有啲太甜,但整體上都好夾 要買雪糕,又凍又熱咁好好味 完全滿足我哋想食甜品嘅慾望 呢間cafe一向唔算太平,但真係幾高質。同啲姊妹一諗唔到食咩就會諗起佢

我地叫左青醬奶油雞腿意大利麵,雞腿凱撒沙律,仲有個炸雞

啲青醬好夠味,條條意大利麵都沾到醬汁,好好食
雖然不是新鮮雞,但都燒得好香冇雪味
沙律菜都非常新鮮,輕食之選
炸雞就不過不失啦

朋友就點左野莓荔枝冰沙,苺味非常突出,飲完即刻透心涼

雖然已經飽飽地,但女孩子食飯又點少得甜品

鬆餅焗得好香,外脆內軟
真係好好食!配醬汁食會有啲太甜,但整體上都好夾
要買雪糕,又凍又熱咁好好味
完全滿足我哋想食甜品嘅慾望

草莓繽紛冰淇淋鬆餅

2019-04-07
15 分鐘 (堂食)
草莓繽紛冰淇淋鬆餅
  • 青醬奶油雞腿意大利麵
2019-10-03 1156 瀏覽
✨👯‍♀️💃🏻Dazzling Cafe可以説是正宗香港女生喜歡的Cafe😍,餐廳內裝修主要以粉紅色為主💖,充滿少女的味道,餐廳內空間寬闊,大家可以與閨蜜們小聚一個下午,大家可以多拍些照片留念。.📍明太子意大利麵($98)Mentaiko Spaghetti with Cream Sauce 明太子意份不會煮得過腍🥢,明太子份量很多,沾滿每一條意粉,表面再加上大量紫菜,惹味可口🤤。不過份量不算多,女生都能輕易解決。.📍繽紛莓果布里歐($118)Berry Brioche 新推出的甜品非常好吃,簡直令人驚喜😍。表面有大量忌廉,但忌廉口感不油膩,又能增加香滑口感。厚身多士焗得香脆,內裏鬆軟,加上蜜糖增添香氣🍯,再塗上一層鮮草莓醬和鮮草莓🍓,酸酸甜甜十分開胃,令人吃不停口🤤!必吃啊!.📍百果香鮮柚茶($45)Grapefruit and Passion Fruit Tea熱情果茶味道突出,酸甜味平衡得剛好。.📍100%現搾奇異果鳳梨汁($55)Fresh Pineapple Kiwi Juice奇異果🥝加菠蘿🍍搾汁,100%原汁原味,味道天然,應該沒有另外加糖,非常健康。.餐牌如下
明太子意大利麵
明太子意大利麵
📍明太子意大利麵($98)
繽紛莓果布里歐
📍繽紛莓果布里歐($118)
Berry Brioche
百果香鮮柚茶& 100%現搾奇異果鳳梨汁
📍百果香鮮柚茶($45)
熱情果茶味道突出,酸甜味平衡得剛好。
100%現搾奇異果鳳梨汁
📍100%現搾奇異果鳳梨汁($55)
Fresh Pineapple Kiwi Juice
餐牌如下
百果香鮮柚茶& 100%現搾奇異果鳳梨汁
100%現搾奇異果鳳梨汁
一直都好想試下銅鑼灣呢間Dazzling Cafe,今日早咗少少到,店員安排我地坐係睇到街景嘅窗邊,真係好好feel。我哋嗌咗酥脆軟殻蟹凱撒沙拉做前菜,軟凱蟹唔算好大隻,但係好香好脆,同埋沙律菜一齊食,真係好開胃。主菜嗌咗明太子義大利麵,份量都幾多。意粉嘅軟硬適中,明太子汁有少少辣,配埋啲紫菜,連唔係咁中意食意粉嘅我都覺得好好食。小食我哋就嗌咗松露薯條,薯條係即炸嘅,熱辣辣咁,原本已經有黑松露係上面,再點埋黑松露醬,嗰陣味真係好正。甜品方面我哋嗌咗最近好興珍珠奶茶鬆餅。佢嘅賣相真係好靚,用嚟打卡一流。最中間嘅係奶茶雪糕,好香奶茶味。每一個鬆餅上面有Earl grey味嘅cream同埋黑糖珍珠,配埋暖笠笠脆脆地嘅鬆餅,好好食。嘢飲方面,我哋嗌咗海鹽焦糖歐蕾,有好多泡泡,飲落有少少海鹽嘅咸味,配埋甜甜地嘅焦糖,真係好特別。另外嗌咗頂級阿薩姆紅茶,好香茶味,用黎送甜品一流。

• 珍珠奶茶鬆餅
  • 松露薯條
2019-09-30 938 瀏覽
之前在尖沙咀The One曾經吃過一次Dazzling Cafe,感覺食物很不錯👍🏻,不過餐廳規定食客都要至少點一杯飲品,加上食物不便宜,所以人均價格差不多要$200。.這次到訪銅鑼灣店,點了幾款主食和甜品分享。.📍蕃茄明蝦意大利麵($118)Shrimps Spaghetti with Fresh Tomato 蝦肉爽口彈牙,一共有五隻🦐。意粉爽口滑身,拌上大量番茄醬🍝,番茄味道濃郁🍅,酸酸甜甜十分惹味。.📍和風BBQ豬扒三文治($105)Japanese BBQ Katsu Sandwich 豬扒成寸厚🐷,熱辣辣炸起♨️,炸得香脆,肉質又不會乾硬,配上沙律醬,非常好吃😋, 一客4件,方便分享,旁邊還配有炸薯條🍟,雖然價格不便宜,但真的好吃。.📍綿綿珍珠奶茶鬆餅($88)Bubble Tea Waffle with Marshmallows 窩夫口感乾硬,加了$15點了升級版,中間夾有麻薯,但份量很少,並不突出。窩夫選了珍珠奶茶味,配料有煙韌珍珠和奶茶味雪糕🍨。花形窩夫賣相雖然吸引🌸,但味道平庸,令人失望😣。.📍野莓荔枝沙冰($50)Strawberry & Lychee Purée
這次到訪銅鑼灣店,點了幾款主食和甜品分享。
📍蕃茄明蝦意大利麵($118)

📍和風BBQ豬扒三文治($105)
Japanese BBQ Katsu Sandwich

📍綿綿珍珠奶茶鬆餅($88)

📍野莓荔枝沙冰($50)
Strawberry & Lychee Purée Sorbet
粉紅色的沙冰加上一層厚厚的忌廉,沙冰莓味濃郁🍓,口感順滑,味道不錯。
2019-09-25 76 瀏覽
今日黎到dazzling cafe🥰 環境舒服,雲石既枱面,望住維園既景色,好適合朋友一齊黎傾計。經典dazzling 蜜糖吐司$88大大舊,影完相店員好主動過黎幫手切開吐司,好多CREAM好多蜜糖,唔會太甜。吐司磚脆卜卜好鬼正。連個雪糕都係貴價貨用haagen dazs。9/10松露薯條🍟 $58份量同埋松露都算幾多,醬料會有茄汁同沙律醬,兩邊都點下滋味倍加。8/10辣味雞肉義大利麵$89呢個好惹味,意粉炒到乾身,每一啖都好香辣椒味,我非常鐘意。仲有雞肉肉質彈牙。滿分。10/10冰薄荷巧克力🍫$45好濃味既朱古力味👍🏻薄荷味道份量岩岩好👍🏻

經典dazzling 蜜糖吐司$88

松露薯條🍟 $58

辣味雞肉義大利麵$89

冰薄荷巧克力🍫$45
好濃味既朱古力味👍🏻薄荷味道份量岩岩好👍🏻

2019-09-23 50 瀏覽
喺台灣食過一次Dazzling cafe☕️印象都好好❤️今次決定試吓香港嘅環境行簡約系🍃浪漫得來唔會唔夠光適合閨蜜傾計👯‍♀️又適合同男朋友浪漫下⭐️地中海炒菌菇💲4️⃣5️⃣🍄菇菇材料選用蘑菇🍄入口爽脆 醬汁滲入菇入面 食既時候唔會太咸 但非常入味😋配料有蒜蓉同洋蔥 唔食嘅朋友記得要走左先🙌🏻⭐️佛羅倫斯花枝干貝麵💲9️⃣8️⃣見個名咁靚忍唔住叫咗🙋🏻‍♀️食材非常新鮮粒干貝好大粒 而且仲有好幾粒食落啲肉一疏疏 有好鮮既味🌊配菜仲有西蘭花🥦三色椒、花枝🦑同蕃茄仔🍅非常健康嘅組合!⭐️Dazzling cafe特調💲5️⃣5️⃣甜甜酸酸既味道 適合唔鍾意太甜嘅女士💁🏻‍♀️上面放左橙乾🍊同草莓乾🍓飲完仲可以食埋佢裡面就係雜莓既汁 賣相同味道都No.1🙌🏻⭐️黑炫風摩卡冰💲4️⃣5️⃣底層係朱古力醬🍫中層係mocha☕️面層就係牛奶🍼 漸層做得非常之靚 易入口又唔會太甜!⭐️巧克力蕉響曲蜜糖吐司💲9️⃣8️⃣🍫🍌🍯🍞見呢個個名好靚,而且香蕉朱古力一向都係我最愛🍌🍫所以點左呢款上面放咗一個朱古力雪糕球🍨旁邊有d切得好藝術既香蕉🍌再下面有cream同吐司🧁🍞烤到脆卜卜嘅吐司加上又凍又甜嘅雪糕😋令人一試難忘嘅口感😋👉🏻估唔到遠在香港都可以食到台灣風味!
喺台灣食過一次Dazzling cafe☕️

⭐️佛羅倫斯花枝干貝麵💲9️⃣8️⃣
見個名咁靚忍唔住叫咗🙋🏻‍♀️食材非常新鮮
粒干貝好大粒 而且仲有好幾粒
食落啲肉一疏疏 有好鮮既味🌊
配菜仲有西蘭花🥦三色椒、花枝🦑同蕃茄仔🍅非常健康嘅組合!

⭐️Dazzling cafe特調💲5️⃣5️⃣
甜甜酸酸既味道 適合唔鍾意太甜嘅女士💁🏻‍♀️
上面放左橙乾🍊同草莓乾🍓飲完仲可以食埋佢
裡面就係雜莓既汁 賣相同味道都No.1🙌🏻

⭐️黑炫風摩卡冰💲4️⃣5️⃣
底層係朱古力醬🍫中層係mocha☕️面層就係牛奶🍼
漸層做得非常之靚 易入口又唔會太甜!

⭐️巧克力蕉響曲蜜糖吐司💲9️⃣8️⃣🍫🍌🍯🍞
上面放咗一個朱古力雪糕球🍨
旁邊有d切得好藝術既香蕉🍌再下面有cream同吐司🧁🍞
烤到脆卜卜嘅吐司加上又凍又甜嘅雪糕😋令人一試難忘嘅口感😋
👉🏻估唔到遠在香港都可以食到台灣風味!

• 佛羅倫斯花枝干貝麵
2019-09-20 52 瀏覽
Dazzeling cafe 好耐冇食啦。 今日見咁早收工就去懷緬一下。 我必叫既係明太子意粉。 實在係太好食啦!依然係我既最愛之選。連朋友好嘴刁都話呢個整得好好食! 不過如果可以轉做天使麵的話, 會更好食,再賣貴30蚊都得!明太子係超多!每啖都好滿足!我朋友就叫左 夏威夷熔啱漢堡扒飯。認真喺唔錯的!但未到好似明太子意粉咁驚艷!扒喺即煎。個汁味道望落好重口味但其實成個飯食完冇話咸。 係啱啱好。另外見到柚子雞翅好似唔錯,就試下啦。肉質好嫩,嫩到好似新鮮雞翅的口感! 不過坦白講75蚊8隻單骨🦴雞翅,偏貴啦。至於野飲! 叫左一杯新出特飲,百香果鮮柚茶同一杯鮮榨奇異果🥝鳳梨🍍🍹,真係好正! 特別杯奇異果鳳梨果汁🍹令我覺得成餐好圓滿❤️ 推薦👍🏻

2019-09-18 74 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣shopping餓餓地咪諗住去揾間餐廳食午飯,竟然俾我發現新大陸。餐廳內裡充滿台式cafe風味的裝修, 環境新凈又企理, 感覺上有啲似真係去左台灣當地嘅cafe咁, 令我即時諗起早前去台北嘅旅行。 一開始叫左個dazzling和牛堡。佢特別之處係個包係牛角包黎,並唔係普通包。和牛食得出係日本和牛,好有牛味。再配埋啲肉醬簡直係好食!之後叫左個巧克力蕉響曲蜜糖吐司。雖然睇落好似好甜,但食落又唔係真係好甜。hagendaz雪糕就正路野。啲多士就脆,成個配撘好夾。最後叫左兩杯飲品。一杯黑炫風摩卡同pop pop。兩杯飲品啲味道好好,好重mocha味同牛奶味。最後講下依間餐嘅服務。侍應點菜上菜時非常殷勤,不時幫我地倒水同問我地有乜需要,所以服務上我俾滿分!價錢黎講我地兩個人食左大概$350。以咁高質素嘅食物黎講算係物超所值。所以整體黎講我對今餐嘅評分係9分!

2019-09-15
  • 綿綿珍珠奶茶鬆餅
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
  • 青醬奶油雞腿意大利麵
  • 辣味雞肉意大利麵
  • Pop Pop
  • Dazzling和牛堡
2019-09-15 83 瀏覽
文青cafe梗係一定要打下卡啦Dazzling大家唔會陌生,食物好味又靚,地方最啱傾計影相。蕃茄明蝦意大利麵,有好多隻大蝦,好札實好甘甜,酸蕃茄汁好開胃,加煙肉芝士碎好香,正呀。和牛堡用左和牛制作。酥脆牛角麵包皮好鬆!食左唔會覺太飽。醬汁係特製嘅辣肉醬。勁好味,唔食得好辣嘅我都食左好多!太陽蛋顏色鮮豔好好味。仲有薯條送!Dazzling Cafe特調好啱夏天飲,香甜清新,有淡果香。Hazel mute latte味道濃香,上枱時候好靚呀。總括佢既野食好美觀而家野飲好靚,一定要一人一杯啊。地方舒服取勝~
文青cafe梗係一定要打下卡啦

和牛堡用左和牛制作。酥脆牛角麵包皮好鬆!食左唔會覺太飽。

2019-09-03 68 瀏覽
同朋友約左係銅鑼灣食晏,見到呢間餐廳裝修十分雅緻,粉紅色既裝潢,好岩中意打卡影相既女仔。草莓冰淇淋鬆餅+麻糬Haagen-Dazs雪糕、窩夫、新鮮士多啤梨仲有士多啤梨醬、蜜糖同煉奶。本人覺得士多啤梨醬加上蜜糖再加雪糕,呢個配塔最好食,更加香甜,入口順滑。賣相又非常討好, 對於好中意食甜品既我黎講,分量岩岩好,同朋友一人一半。第一次食加左麻糬既窩夫口感更q彈好食,喜歡食甜品既一定要試下!青醬奶油雞腿意大利麵雞腿煎得剛剛好,皮脆又帶有肉汁,青醬味道濃郁,意粉略為煮得耐左少少,較軟身。餐廳設有最低消費,需每人點一杯飲品,叫左個raspberry apple tea,味道偏酸,正好中和番甜品既甜味。

草莓冰淇淋鬆餅+麻糬

青醬奶油雞腿意大利麵

2019-09-01 768 瀏覽
今天經過銅鑼灣, 約咗朋友晚飯聚舊。 我們揀了 頗有人氣的Dazzling Cafe, 就喺皇室堡樓上, 喺對面行完宜家傢俬過去好方便。餐廳入面的佈置,裝飾, 令人有種童話故事的感覺。 尤其每張座椅耳背都有對大大的兔仔耳朵, 非常可愛, 如果男士座上去更加要幫佢打卡影相留念一吓😁!特別強調枱與枱之間嘅空間感十足, 梳化椅特別坐得舒服~餐廳提供各類 飲品沙冰,梳打,果汁,果茶, 咖啡,意粉,三文治,台式料理, 當然仲有佢出名嘅甜品~鮮果葡萄柚氣泡柚饮$45好夠氣嘅梳打, 葡萄柚有果味得來不會苦澀, 味道清新怡人, 漸變的顏色令人忍不住打卡!暖心滷肉飯$78滷肉飯套餐包括一碗蛋花湯,前菜有涼拌雲耳。 涼拌雲耳夠爽脆, 酸酸地好開胃。 蛋花湯熱辣辣, 配魯肉飯非常美味。滷肉由豬腩切碎, 仲有煙煙靭靭嘅豬皮附帶著, 味道甘香, 無一般嘅滷肉油膩,下饭一流!溏心蛋也醃得入味, 未至於流心但係好軟熟,蛋汁香濃! 估唔到喺cafe食到嘅滷肉飯可以咁出色!明太子義大利麵$98明太子醬包裹著每一條意粉, 滑滑的又帶鹹香, 混入紫菜碎, 風味一流! 義大利麵軟硬度適中, 太好吃了吧!份量不足以和別人分享~

特別強調枱與枱之間嘅空間感十足, 梳化椅特別坐得舒服~

鮮果葡萄柚氣泡柚饮

鮮果葡萄柚氣泡柚饮$45

暖心滷肉飯

暖心滷肉飯$78

明太子義大利麵$98
義大利麵軟硬度適中, 太好吃了吧!份量不足以和別人分享~
Dazzling 经典可可冰

Dazzling 经典可可冰$45
濃郁嘅可可, 味道豐富,層次分明, 由深啡到奶泡, 賣相好靚, 非常推薦!

松露薯条

松露薯条 $58
熱辣辣嘅粗薯條加入了黑松露醬, 味道濃郁, 又不失薯仔嘅原本味道。 旁邊更附設香草沙律醬和茄汁。

焦糖瑪奇朵咖啡

焦糖瑪奇朵咖啡(凍)$45
由頭到尾都飲到焦糖味, 表層奶泡令咖啡更滑更濃厚。 欣賞面層精緻帶金黄的拉花, 加上幾粒爆谷 ,非常立體!

吃畢一頓賣相和味道同樣出色的晚餐, 心情特別輕鬆愉快!
鮮果葡萄柚氣泡柚饮
暖心滷肉飯
Dazzling 经典可可冰
松露薯条
焦糖瑪奇朵咖啡
2019-09-01 70 瀏覽
其實一直都好想食dazzling cafe,但次次經過尖沙咀店都見到超多人等位。自己又懶得排隊喎,所以一直都冇食到。為左吾洗排隊,我地6點就到左銅鑼灣店,銅鑼灣店的確人流比尖沙咀店少。我叫嘅明太子意粉真係超級好食,明太子嘅份量好多,但吾會膩,超級推薦。佛羅倫斯花枝干貝面嘅面質比明太子嘅硬少少,配料好多,好入味。最後嘅草莓吐司就比較一般,比較乾,多d cream就好啦。要留意尼到每一個人都要叫一杯野飲,水果茶吾錯,叫熱嘅會有一大壺。
最後嘅草莓吐司就比較一般,比較乾,多d cream就好啦。
  • 熱帶水果茶