招聘中
月薪 (面議)
月薪
月薪
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
餐廳: Délifrance (愉景新城)
資訊:

2024-02-22 40 瀏覽
從來最欣賞他的signature food炸亞拉斯加魚柳配薯條及甜品心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕,今日知道他新裝修,光猛開揚,專程再來捧場,當然必要試他的絕無令人失望又最抵食的二人餐,今次試了他的紅酒燴牛尾意粉,也很入味, 份量也不少,套餐包括田園沙律配蜜糖芥末醬,還加了一個小吃黑椒蒜香雞腿, 主菜前來開開胃,當然還有他的最紅飲品熱情果芒果梳打,也是必試的,今次還特別加配要了他的新甜品, 雪糕特濃咖啡,超正,咖啡控真要試試這新口味.
2024-02-22
1K
2024-02-17 61 瀏覽
愉景新城可以話係充滿大胃嘅童年回憶,就算翻新晒開咗好耐嘅Délifrance仲喺原位,以前覺得佢地只有三文治食,原來都有唔少選擇除咗輕食,佢地都有飽肚嘅set,尤其是晚餐有熱pan螺絲粉好特別,賣相好誘人,充滿芝士汁,雞肉大大塊好嫩用合桃做點綴增加口感,有啲菠菜墊喺螺絲粉裡面,更有層次另一份意粉嘅海鮮都算幾多料,食極都有好多蜆肉,仲有幾隻蝦,意粉炒得乾爽,唔會油但好香蒜味跟餐可以有指定飲品,加$18就有得加Twinings嘅茶聞落都好香,洋甘菊茶輕輕加吓蜂蜜,就已經醇香無比果茶有齊熱情果、柑橘加蜂蜜味道香甜,清新消膩
愉景新城可以話係充滿大胃嘅童年回憶,就算翻新晒

除咗輕食,佢地都有飽肚嘅set,尤其是晚餐

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉

香蒜海鮮意粉

熱蜂蜜洋甘菊茶

跟餐可以有指定飲品,加$18就有得加Twinings嘅茶

聞落都好香,洋甘菊茶輕輕加吓蜂蜜,就已經醇香無比

熱鮮果柑橘蜂蜜綠茶

果茶有齊熱情果、柑橘加蜂蜜

味道香甜,清新消膩
2024-02-16
雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
香蒜海鮮意粉
熱蜂蜜洋甘菊茶
熱鮮果柑橘蜂蜜綠茶
2024-01-07 121 瀏覽
之前公司附近無咩選擇,所以成日食delifrance,飯堂咁。 轉左工之後公司附近無分店,今日經過呢頭見到唔使等位就入黎食下啦~叫左個lunch set,卡邦尼芝士煙肉意粉同有機蘋果茶$75,再加$12 要green salad

2023-12-30
2023-06-30 562 瀏覽
早前有個週末,趁荃灣愉景新城有週末市集,所以,我那天放工,直接搭車落去荃灣,在愉景新城先食 lunch ,後行街!印象中,愉景新城有間 <Délifrance>,仍然屹立不倒!星期六中午,一個人也容易搵位!Menu落單付款後,女店員隨即給予一個號碼牌,稍後等店員送上。意大利黑松露醬有機鮮蘑菇野菌炒意粉 $81意粉份量豐足,軟硬適中,略嫌口味淡口一點!鮮果伯爵茶 +$16排隊時見到餐牌螢幕上的 Fruit Tea Paradise 兩款水果茶幾吸引!以玻璃茶壺盛載,保溫又足夠份量,可以慢慢飲吧!伯爵茶口味清然淡雅,滲出水果芳香及清新果酸!法國朱古力焦糖榛子撻 +$33 原價 $43表面鋪滿榛子碎,口感豐富,香濃朱古力又頗甜的軟心,撻身鬆化遜色!純粹滿足了自己食甜品的慾望! 配茶可中和其甜膩!

星期六中午,一個人也容易搵位!

Menu
落單付款後,女店員隨即給予一個號碼牌,稍後等店員送上。
意大利黑松露醬有機鮮蘑菇野菌炒意粉 $81
意粉份量豐足,軟硬適中,略嫌口味淡口一點!
意大利黑松露醬有機鮮蘑菇野菌炒意粉
鮮果伯爵茶 +$16

以玻璃茶壺盛載,保溫又足夠份量,可以慢慢飲吧!

伯爵茶口味清然淡雅,滲出水果芳香及清新果酸!
鮮果伯爵茶
法國朱古力焦糖榛子撻 +$33 原價 $43

純粹滿足了自己食甜品的慾望!
 配茶可中和其甜膩!
法國朱古力焦糖榛子撻
2023-01-14
鮮果伯爵茶
2022-10-16 1066 瀏覽
今日帶2個小朋友去愉景新城high tea,他們都很興奮,個tea共有18件迷你小點,加2壺熱有機茶,他們最喜歡冬甩,牛角酥也做得不錯。另外我再點了1客炸魚薯條,不用半個鐘就全部清場😂
另外我再點了1客炸魚薯條,不用半個鐘就全部清場😂
2022-10-01
10 分鐘 (堂食)
呢間相信唔少人都去過,有時想慢慢嘆下就會選擇呢間🙈食物質素唔錯又可以坐好耐~今次嗌咗「火雞芝士三文治」,包體部分就揀咗「全麥百吉包」,包埋指定飲品都係$60🫶🏻火雞同芝士呢個combination都好難唔好味架啦😂芝士係片裝果隻,但鹹香味都幾濃郁👍🏻火雞唔會太鹹,有兩大塊,但就唔算厚切🙊配上少少沙律菜同番茄🍅整體都幾fresh全麥百吉包比起小麥百吉包升糖指數更低,麥香味仲更加出添😋包體外層香脆,內裡濕潤度適中,都有少少咬口,唔係空氣包🐒錫蘭奶茶入口香滑,飲到少少茶嘅澀味,鐘意茶底濃嘅朋友應該會鐘意~

🌟 Star All Day Breakfast 🌟本身好肚餓,諗住叫個all day breakfast可以食飽飽🥲食完既唔滿足,都唔飽🥲🥲🥲成碟冇一樣係我可以讚得出好食既….只可以話係普通到不能再普通….仲要個價錢一啲都唔平😂 都要$110🥲最正常係中間既炒蛋同杯檸茶!其他就…..個杏鮑菇竟然可以切都唔切就上,最後冇食到🥲食到最後仲發現店員應該比漏左個包我🥲不過算了….. 冇下次🥲
🌟 Star All Day Breakfast 🌟
食完既唔滿足,都唔飽🥲🥲🥲
成碟冇一樣係我可以讚得出好食既….
只可以話係普通到不能再普通….
仲要個價錢一啲都唔平😂 都要$110🥲
最正常係中間既炒蛋同杯檸茶!其他就…..
個杏鮑菇竟然可以切都唔切就上,最後冇食到🥲
食到最後仲發現店員應該比漏左個包我🥲
不過算了….. 冇下次🥲
2022-06-17 618 瀏覽
delifrance是我的童年回憶,以前小時候經常會和父母去食。多年後再和母親食重返delifrance食dinner🍝叫了一個兩人combo,有兩份湯,沙律,兩份主菜,甜品還有飲品😜也算蠻豐富的湯是羅宋湯,番茄味也蠻突出,不會過酸,配料蠻多👍沙律正常,配的柚子醬比一般沙律醬清爽。主菜叫了一個煙三文魚白汁意粉和焗番茄肌肉寬麵,兩款都係即叫即做的,質素不差,唯一要說的是意粉煮的有點太軟了🤣但味道很不錯!配的甜品是自選的,選了蘋果派和肉桂卷,兩個都很邪惡很鬆脆🤤整體很滿意的一餐🤤

湯是羅宋湯,番茄味也蠻突出,不會過酸,配料蠻多👍

沙律正常,配的柚子醬比一般沙律醬清爽。

配的甜品是自選的,選了蘋果派和肉桂卷,兩個都很邪惡很鬆脆🤤

整體很滿意的一餐🤤
2022-06-13 409 瀏覽
Combo for 2有前菜、小食、2份主食、2份飲品、2份甜品~份量算OK同小朋友食都可以芝士薯條份量比較少配以香濃嘅芝士醬~仲有少許香草白汁碎蛋法式三文治法包兩片配以碎蛋沙律~如果多D碎蛋沙律會更好味卡邦尼煙三文魚煙肉蘑菇意粉~卡邦尼汁夠多夠Creamy配以三大片煙三文魚好味香蒜海鮮意粉冇汁所以食落去比較乾身~有大蝦、魷魚、蜆肉、洋蔥、香草~香濃嘅蒜蓉味甜品冇其他選擇只有提子蛋糕~蛋糕比較乾可能整完都一段時間

芝士薯條份量比較少配以香濃嘅芝士醬~仲有少許香草

白汁碎蛋法式三文治、芝士薯條、提子蛋糕

香蒜海鮮意粉、卡邦尼煙三文魚煙肉蘑菇意粉

甜品冇其他選擇只有提子蛋糕~蛋糕比較乾可能整完都一段時間
2022-06-03
2022-04-15 337 瀏覽
仲記得細細個成日黎食,因為夠平同埋份量夠多。估唔到都開業左咁多年,可能都有20年了,不過今日既佢就唔係咁好食,覺得味道偏淡,而且性價比唔係咁高。希望佢地可以改善一下,份量太少了宜家。
仲記得細細個成日黎食,因為夠平同埋份量夠多。
2022-03-21 360 瀏覽
Delifrance係一間紮根係香港好多年既平民連鎖西餐廳,細細個爸媽話去食西餐,好多時都係會去呢間到食☺️不過自從搬走左之後就好少食😣最近去番舊屋個邊行行,又再次經過呢間充滿回憶既Delifrance,決定再次入去回味下🥳◦ 卡邦尼煙三文魚意粉套餐($83)呢份意粉份量都大,一個人食都食到好飽,不過味道確實比較普通☹️佢既卡邦尼冇咩芝士味道,而且味道比較淡,醬未到好稀既但傑d會更好;煙三文魚只有一片,呢個價錢得一片我覺得真係太少……好彩仲有唔少煙肉碎同埋蘑菇都配菜,未至於咁單調🤭 另外嘢飲就叫左杯錫蘭奶茶,味道正常,同一般連鎖快餐店一樣😐如果呢個價錢呢個質素我可能唔會再食了,好可惜餐廳只剩下兒時回憶🤧

◦ 卡邦尼煙三文魚意粉套餐($83)

2022-03-20
2月14號訂餐,準時完成食物,味道尚可,反而店員非常nice,值得讚荃灣愉城店員,疫情時間,加油吧!麵包新鮮,今晚order左魚柳天使面,可能始終外賣回家,凍左所以味道尚可,希望下次在店內即時食,再評。那日外賣比想像中多人,現場訂單要預備等個鐘,所以下次再吃,現埸會好啲舒服啲⋯⋯魚柳拼薯條「外賣不建議薯條」淋曬吾好味
外賣自取
2021-12-27 479 瀏覽
平時見到坐無虛設,今天是週日的早上,看見環境很清靜,就試試他的早餐,竟然有意外驚喜,他的炸魚柳真的是高水平,可比美英式炸魚薯條餐廳水準,再配上那個黑松露炒蛋,松露味濃也帶出滑蛋和黑松露的配合。另一個早餐竟然可有很多組合的選擇,那件烤雞扒也比一般快餐店的高水平,皮薄又厚肉香而不肥,而我另選了煙肉和粟米粒也很有水準,最重要他是有很多款法式麵包選擇,今天選了法麥包,香脆新鮮令到這一頓早餐可以在很Chill的環境下慢慢享受,他的奶茶和咖啡也比一般的快餐店水平略高,更重要是早餐價錢又够大眾化值得推介。
2021-12-27
早餐
2021-12-09 301 瀏覽
火雞芝士全麥百吉包 $57 全麥百吉包🥖其實就係全麥法包🌾法包微暖 外皮焗到香脆 唔會刮口👍🏻不過麪包體唔夠煙韌🥲配料有火雞、芝士、蕃茄、青瓜同生菜 火雞🐣選用加工火雞片🫓份量好少 無肉類應有既口感 亦無肉味🙊芝士🧀係成個包既味道來源 鹹鹹地🧂但因為無加熱過♨️欠缺芝士應有既奶香🍼蕃茄🍅生菜🥬新鮮 青瓜🥒爽脆 火雞同芝士都無加熱過, 直接薄薄的一片放係法包上面 成個包可以算係凍食🧊熱啲會更加好🤔法式芝士焗薯 +$9 薯仔🥔切成四方形口感夠粉夠綿面頭芝士焗到金黃 有芝士香氣🧀同薯仔都夾✅份量唔算太多 食完唔會好啲🤔整體而言, 現成既材料放埋一齊就收咁貴 性價比唔高💸係高級版既快餐🍔🌭

火雞芝士全麥百吉包 $57
全麥百吉包🥖
其實就係全麥法包🌾
法包微暖
外皮焗到香脆
唔會刮口👍🏻
不過麪包體唔夠煙韌🥲

配料有火雞、芝士、蕃茄、青瓜同生菜
火雞🐣

但因為無加熱過♨️
欠缺芝士應有既奶香🍼

蕃茄🍅生菜🥬新鮮
青瓜🥒爽脆

火雞同芝士都無加熱過,
直接薄薄的一片放係法包上面

現成既材料放埋一齊就收咁貴
性價比唔高💸
係高級版既快餐🍔🌭

2021-12-08 231 瀏覽
平時好少食Delifrance, 因為分店唔多,而愉景新城同港鐵站有一段距離,唔係因為有coupons ,真係未必走感遠去食😂😂我地比較遲起身,所以我地除左叫餐外,仲一人點多一件面包食,依個早午餐真係不得之鳥🦜🦜叫左個雞菌焗飯同埋煙三文魚焗飯,兩個飯都好好味呀🤤🤤一口接一口,停不了,可能個刻太肚餓😂😂佢個飯好足料,d雞右多,食完都8成飽。。食埋個包,完全飽曬,delifrance d包一向都唔差,食落去,果然無失望

2021-11-21
10 分鐘 (堂食)
$100 (其他)