招聘中
月薪 (面議)
月薪
月薪
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
餐廳: Délifrance (愉景新城)
資訊:

以前細個食開Delifrance 都係食潛水艇夾沙律蛋/吞拿魚沙律😚老母有時會買反黎做下午茶個日已經好幸福🥰前兩日去荃灣行街港女老母一見有3層架afternoon tea 就狗衝入黎😂🍰尊貴法式下午茶 $188/2人用🛑鹹點*𝙈𝙞𝙣𝙞 煙三文魚牛角包*𝙈𝙞𝙣𝙞 白汁三文魚三文治🥪*𝙈𝙞𝙣𝙞 白汁碎蛋撻🙆🏻‍♀️呢3件都非常飽肚,尤其鐘意白汁三文魚好香三文魚油每件都非常足料🔴甜點*藍莓yogurt *藍莓Jam酥及杏仁酥*軟心果jam冬甩🙆🏻‍♀️ 呢一層好多果jam item ,一解上面咸點嘅heavy, Yogurt有d普通唔太酸,杏仁酥好_難食/係杏霜味冬甩有驚喜又唔會太甜,反而幾好食⚪️甜點*藍莓Cheesecake*Macaron *蝴蝶酥🙆🏻‍♀️Cheesecake 驚喜地好滑Macaron 又唔係好甜,我食個粒紅莓味酸酸甜甜仲有d Nuts碎咬下蝴蝶酥好鬆脆同帝苑有得揮😳🫖飲品*芒果橙有機茶*奶茶🙆🏻‍♀️媽媽話奶茶有d普通,所以寧願揀有機茶🍰總括我覺得幾抵食🥰份量足料又飽肚而且甜品又唔會太甜但岀奇地高質重點唔洗加一🤩每人都係$94可以滿足下港女心態又可以 #打卡🤪🥰環境就嘈d 愉
以前細個食開Delifrance 都係食潛水艇

🔴甜點
*藍莓yogurt
*藍莓Jam酥及杏仁酥
*軟心果jam冬甩
Yogurt有d普通唔太酸,杏仁酥好_難食/係杏霜味
冬甩有驚喜又唔會太甜,反而幾好食

⚪️甜點
蝴蝶酥好鬆脆同帝苑有得揮😳

🫖飲品
*芒果橙有機茶
*奶茶
🙆🏻‍♀️媽媽話奶茶有d普通,所以寧願揀有機茶

🍰
總括我覺得幾抵食🥰
份量足料又飽肚
而且甜品又唔會太甜但岀奇地高質
重點唔洗加一🤩每人都係$94
可以滿足下港女心態
又可以 #打卡🤪🥰
環境就嘈d 愉景新城假日巨多小朋友
你唔介意嘅話其實都可以同朋友傾下計嘅~~
2021-10-01
5 分鐘 (堂食)
尊貴法式下午茶
  • 尊貴法式下午茶   2人用
2021-09-15 356 瀏覽
上個禮拜豬豬約左個朋友睇show 點知遲左起身🙄就嗱嗱臨搵間餐廳食 見到delifrance 由於細個成日食 所以就入左去 試番同同年回憶有冇差別!🤧性價比🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐽焗肉醬千層麵配薯蓉$84首先呢碟千層麵薯蓉望落去就已經好飽 賣相都唔錯!但食落去就唔係太過特別😅千層麵上面有啲芝士 可以拉到絲 唔錯嘅😙 同埋面上面有少少燒燶 食落有脆脆地嘅口感👍🏻麵質都唔會話太過差 正常發揮🤔但入面啲肉醬係偏鹹啲 蕃茄味偏濃 肉味比較少 所以將啲肉醬擺落薯蓉度一齊食就會啱啱好 因為佢嘅薯蓉比較淡味啲 但有奶香味嘅 都值得一試🤣🐽烤雞有機鮮磨菇野菌炒長通粉$79食落去真係唔係幾覺得係炒😂同平時西餐廳食嘅長通粉差唔多 呢碟菜式包含咗好多菇菌 鍾意食嘅人非常建議過嚟!另外亦都有淡淡的蘑菇汁 但汁就唔會話有好多🧐烤雞方面雞都好嫩滑 入口即溶唔會難咬 豬豬本身唔鍾意食雞嘅都覺得OK😙長通粉都係正常發揮 整體菜式唔錯!🐽芒果乳酪特飲呢杯特飲賣相幾好 但係就似普通乳酪 冇乜芒果味 唔係好特別 唔係特別建議加錢飲😪

性價比🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷

🐽焗肉醬千層麵配薯蓉$84

🐽烤雞有機鮮磨菇野菌炒長通粉$79
整體菜式唔錯!

🐽芒果乳酪特飲
2021-08-22 271 瀏覽
今日行開愉景新城見到Délifrance ,就行入去就食返個三文治做lunch,佢哋有三文治有做set,連埋飲品都係$60左右。今日叫咗個牛油果碎蛋沙律配法式麵包,另外再加$9要咗一個芝士焗薯批。三文治食落香脆軟熟,生菜同蕃茄新鮮爽脆,但個碎蛋沙律調味差少少,落多少少沙律醬就會好好食啦。同埋個包整體都冇其他醬係裏面,食落只有麵包嘅鹹香。而個芝士焗薯批雖然有幫我哋加熱,但係味道都係太淡,淨係得啲忌廉味。

2021-08-18 245 瀏覽
自從Délifrance喺蘋果🍎日報登完廣告之後就受歡迎咗啦🎊。以前小編嘅學校入邊都有間Délifrance,平時上堂之前都會去買個牛角包🥐。仲有喺機場✈️附近做嘢嘅時候都會同同事一齊食Délifrance⋯⋯小編有個同事成日讚Délifrance係高級法國🇫🇷餐廳🤣;其實Délifrance係一間以親民價錢提供上質法式餐飲嘅餐廳😋。今日收工經過,喺度食個晚餐。🏷拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵($86)好多人嚟Délifrance都會食拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵。天使麵🍝幼細,質地很QQ,配料有大蝦🦐、好多蜆肉、洋蔥🧅、紅椒、菇🍄。所有食材都好新鮮😊。用蕃茄🍅汁炒,唔酸,好鮮甜😋。跟餐送咗杯即磨咖啡☕️,加完糖都唔算好苦,飲完即刻醒神晒🐒。🏷黑椒蒜香🧄雞膇(跟餐+$15)雞膇唔油膩,肉質好厚實,食落有淡淡黑椒味,香料味唔會過重。健康又好味😋。*免加一服務費*做緊promotion:消費滿$100送$50禮卷

🏷拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵($86)
好多人嚟Délifrance都會食拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵。
拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵

🏷黑椒蒜香🧄雞膇(跟餐+$15)
黑椒蒜香雞膇

*免加一服務費
*做緊promotion:消費滿$100送$50禮卷
2021-08-18
拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵
黑椒蒜香雞膇
2021-08-07 351 瀏覽
今次去Delifrance叫咗個1+2套餐同埋一個百吉包 都係一如既往嘅好味👍🏻 🌟肉醬千層麵配薯蓉番茄肉醬酸甜適中薯蓉好creamy好香😋 🌟沙律菜配香醋沙律菜好新鮮不得不提佢嘅黑醋唔會太稀 所以味道好夠分量都比得好足配沙律菜非常清新爽口 🌟是日餐湯 —— 番茄忌廉芝士湯酸酸甜甜非常開胃 雖然加咗忌廉 但飲完都唔會覺得滯👍🏻法包仲係熱架 睇得出餐廳好用心 🌟白汁碎蛋百吉包加咗沙律菜同番茄🍅同白汁中和返 所以唔會覺得滯法包煙韌得黎又夠脆細食嘅女仔食完一個應該都夠飽啦🤣
今次去Delifrance叫咗個1+2套餐同埋一個百吉包

加咗沙律菜同番茄🍅
同白汁中和返 所以唔會覺得滯
法包煙韌得黎又夠脆
細食嘅女仔食完一個應該都夠飽啦🤣
今日食完晏想飲杯咖啡,行過見delifrance 有位,又有下午茶好似幾ok,就入去坐下平時通常黎食早餐,早餐時間都多人,加上之前有coupon用,早餐都幾抵食。今次試下下午茶,其實都幾多野揀,而且價錢都好合理一個揀左法國貴族牛角酥雪糕三文治,個樣都ok,牛角酥有整番熱,所以都算香脆,雪糕好夠凍,係雲呢拿雪糕,下午茶食呢個好滿足另一個揀左自選法式酥點,揀左蘋果批,呢個就麻麻地,酥皮唔香,中間蘋果餡又少又唔係好夠味,相比之下遜色好多飲品一杯加錢揀左cappuccino,都有個拉花既,有咖啡味,奶味都濃另一杯揀左普通咖啡,正正常常都係早餐抵食d
今日食完晏想飲杯咖啡,
行過見delifrance 有位,
又有下午茶好似幾ok,
就入去坐下

平時通常黎食早餐,
早餐時間都多人,
加上之前有coupon用,
早餐都幾抵食。
今次試下下午茶,
其實都幾多野揀,
而且價錢都好合理

一個揀左法國貴族牛角酥雪糕三文治,
個樣都ok,
牛角酥有整番熱,
所以都算香脆,
雪糕好夠凍,
係雲呢拿雪糕,
下午茶食呢個好滿足

另一個揀左自選法式酥點,
揀左蘋果批,
呢個就麻麻地,
酥皮唔香,
中間蘋果餡又少又唔係好夠味,
相比之下遜色好多

飲品一杯加錢揀左cappuccino,
都有個拉花既,
有咖啡味,
奶味都濃

另一杯揀左普通咖啡,
正正常常
都係早餐抵食d

2021-06-03 312 瀏覽
到Delifrance 見到有個新推廣,限定食品 - 肉丸系列,有肉丸香草醬炒扁意粉喎 和醬燒蕃茄芝士肉丸長多士薄餅。醬燒蕃茄芝士肉丸長多士薄餅($79)味道真的不錯 ,一件長長的法包多士做底,上面又有蕃茄、沙律菜和好惹味的BBQ番茄醬,酸酸甜甜,還有幾粒充滿肉汁的肉丸加上條狀的芝士和芝士碎,整個組合來得脆口,濕潤和豐富,不錯。餐飲來了一個有機芒果橙茶,解解膩。

餐飲來了一個有機芒果橙茶,解解膩。
2021-05-02 310 瀏覽
好一段時間冇光顧Delifrance了,以往好喜歡食佢哋啲法式三文治,因為有好多餡料選擇,連外層的麵包都可以自由搭配。今日選咗意粉系列,意大利黑松露醬有機蘑菇野菌炒扁意粉,意粉的熟度啱啱好,好有嚼口,新鮮的有機蘑菇加上雜菌,在獨特香味的黑松露醬襯托之下,美味非常。卡邦尼煙三文魚煙肉芝士炒扁意粉 有著濃厚的芝士汁包裏著煙肉、洋蔥、意粉等材料,還有兩片薄薄的煙三文魚。鮮磨咖啡 香濃馥郁,在Delifrance 飲咖啡好有其獨特的味道,我也喜愛。

2021-03-29 422 瀏覽
我們於19/3(五)晚上約六時半左右到達餐廳,雖然有位置,但卓上無人清潔,感覺不太乾淨。我們叫了三個套餐:①素菜薄餅配❶沙律及❷焗雙芝士西蘭花($109)②素菜千層麵配薯蓉配❶焗雙芝士西蘭花及❷雜菜湯($88+12)③拿坡里西蘭花有機鮮蘑菇扁意粉配❶雜菜湯($76)飲品是三杯有機綠茶。焗雙芝士西蘭花放了一塊法包,但略嫌太硬。素菜薄餅有紅椒,蘑菇,粟米,菠蘿,餅底是薄批,也是脆口的。素菜千層麵配薯蓉則較好吃,有茄子,靑瓜,粟米,洋蔥,番茄等,但個人感覺番茄醬太多。拿坡里西蘭花有機鮮蘑菇扁意粉則較為失色,太多番茄醬,蘑菇欠奉。總括然而,本次用餐經驗一般,食物水準有待改善。

我們叫了三個套餐:
①素菜薄餅配❶沙律及❷焗雙芝士西蘭花($109)
③拿坡里西蘭花有機鮮蘑菇扁意粉配❶雜菜湯($76)
飲品是三杯有機綠茶。
焗雙芝士西蘭花放了一塊法包,但略嫌太硬。
素菜薄餅有紅椒,蘑菇,粟米,菠蘿,餅底是薄批,也是脆口的。
總括然而,本次用餐經驗一般,食物水準有待改善。
素菜薄餅
拿坡里西蘭花有機鮮蘑菇扁意粉
2021-03-19
10 分鐘 (堂食)
素菜千層麵配薯蓉
  • 素菜千層面
2021-03-19 279 瀏覽
點了一份蕃茄大蝦🍤天使麵,我驚不夠飽,配了餐湯同杯品,叫左杯凍檸水。(凍飲+$4)大概等左20分鐘左右,原本我見到已經整好,但因為無人手,所以無人包,白白要我喺度等,希望繁忙時間可以增加人手。但員工服態度係良好的。我係外賣,番到公司見到餐湯有餐包跟,幾好。但個包又凍又硬😣。餐湯份量偏少,但味道ok。意粉份量都ok,味道都尚可,無特別大驚喜。蝦都有3至4隻,比預期中多。凍檸水無特別。總括,我都會選擇再回頭,因為太近公司,方便我去買😆
態度係良好的。

凍檸水無特別。

總括,我都會選擇再回頭,因為太近公司,方便我去買😆
我們於26/2(五)晚上約七點左右到達餐廳,餐廳空間不算大,但幸好人流不多。我們叫了2個2人套餐($175),包含前菜,主菜,甜品及飲品。前菜:❷碗薯仔火腿湯(火腿不多及較稀)及❷碗焗雙芝士西蘭花🥦(西蘭花軟硬適中,但芝士味不濃)主菜:①卡邦尼煙三文魚炒扁意粉(卡邦尼較稀,亦有煙肉及蘑菇);②烤雞野菌長通粉(有不少烤雞,洋蔥及蘑菇);③焗椰香雞野菌飯(熱騰騰的吃,故很好吃👌🏻);④鮮菠菜三文魚芝士汁燴飯(菠菜在底,感覺奇怪,但燴飯很好吃🆗)甜品:①雲呢拿雪糕伴法式蝴蝶酥(蝴蝶酥較硬);②焗軟心朱古力心太軟蛋糕伴雪糕(要+$22升級,軟心朱古力心太軟熱烘烘,冰火交融)另外,雖然餐廳是自助服務,但也感到服務員的服務態度也是良好。總括來說,此次的用膳體驗不錯,食物好吃,值得推薦。
總括來說,此次的用膳體驗不錯,食物好吃,值得推薦。
卡邦尼煙三文魚炒扁意粉
鮮菠菜三文魚芝士汁燴飯
烤雞野菌長通粉
焗椰香雞野菌飯
焗軟心朱古力心太軟蛋糕伴雪糕
雲呢拿雪糕伴法式蝴蝶酥
薯仔火腿湯
2021-02-26
15 分鐘 (堂食)
卡邦尼煙三文魚炒扁意粉
鮮菠菜三文魚芝士汁燴飯
烤雞野菌長通粉
焗椰香雞野菌飯
焗軟心朱古力心太軟蛋糕伴雪糕
雲呢拿雪糕伴法式蝴蝶酥
2020-10-24 875 瀏覽
今日在愉景新城 Delifrance 買了一條法式長棍麵包🥖,French Baguette 🥖 是一種特別的麵包,baguette 的製作要跟據一個法規,是由不含油脂的麵粉製作而成,這個我是從一位營養師的文章中得知的。French Baguette 的長度和直徑有一定的標準,一條大約有250克。英語通常稱它為「法式長棍」French stick,亦即是我們常稱它為「法棍」。我覺得Delifrance 的法式長棍麵包baguette 比較正宗,酥脆的外皮,軟糯又有空氣感的包身,今晚就配上肉餡醬及乳酪一起食用。

2020-08-05 978 瀏覽
In this morning, I went to Delifrance to eat my breakfast , After I go back to work. eat a refreshing breakfast. Mini Turkey Penne Mushrooms Long macaroni with mushrooms is delicious and tasty😋 🍳🍳Well Done Egg x 2 Two well done eggs, so yummy.. 🥐French Heritage croissant French Heritage croissant with strawberry🍓 sauce. really yummy. ☕Hot Coffee In the morning, need a hot Coffee

Mini Turkey Penne Mushrooms

🍳🍳Well Done Egg x 2

🥐French Heritage croissant

☕Hot Coffee
2020-08-04
15 分鐘 (外賣自取)
$42 (早餐)
2020-06-28 1026 瀏覽
勁耐冇食Delifrance,印象中價錢唔算太平,食物質素又正正常常,荃灣咁多野食,所以都好少主動諗起要食佢😂事關有人俾左張食100蚊平50蚊嘅coupon 我,所以就去食下啦🤣拿玻里大蝦蜆肉炒天使麵不過不失,蜆肉同大蝦份量好多,加上蕃茄同蘑菇,食落都幾開胃,加12蚊有2隻雞槌,有驚喜!唔會太乾身味道又岩岩好,食落好香口其實1+2 套餐有main+salad+drink/soup都算抵食炸阿拉斯加珍寶魚柳配薯條🍟炸魚柳用左可持續發展魚,唔係d cheap cheap 不明魚,有3大條咁多,加上大量薯條,份量好闊佬😍薯條好有係粗身,食落外脆內軟,好有薯味😋😋

拿玻里大蝦蜆肉炒天使麵

炸阿拉斯加珍寶魚柳配薯條🍟

2019-12-09 1696 瀏覽
之前都食過呢間店既包點,西餅,唔係難食,但就普通都幾好,又未係好食到回頭。今次食左個Donut, 又估唔到好得喎,唔算超甜,好鬆化,裏面仲有少少果醬。細細個,又唔會太heavy,下次會試埋其他幾種味道。