招聘中
月薪 (面議)
月薪
月薪
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
餐廳: Délifrance (愉景新城)
資訊:

2016-09-10 1134 瀏覽
今天星期六不用上學,但是家裡沒人,所以就到了附近的Délifrance吃午餐😜 我在上午11時半左右到達,可能還未到中午的午餐時間,很快就能搵到位和買食物🙄看了一會餐牌,決定點了A餐「拿玻里汁菠蘿蕃茄扁意粉配大蝦」,餐飲選了熱檸茶,盛惠75元,等了大約10分鐘就能取餐🍝🍵意料之外,意粉份量十足,3隻大蝦挺大隻,裡面又有不少配菜,例如磨菇、蕃茄、菠蘿。熱檸茶不落白糖都夠味。雖然75元一個餐有點貴,但是值得的,間中去吃一次都沒問題的😉吃完之後,很快就有服務員來收碟,服務態度不錯👍

吃完之後,很快就有服務員來收碟,服務態度不錯👍
2016-09-10
2016-07-14 828 瀏覽
約了朋友在荃灣閒談, 於是選了在荃灣較靜的店坐陣! 點了一杯熱朱古力, 朱古力的面有很多奶泡, 奶泡打得很滑, 而且面上亦有圖案, 十分有心思朱古力的味道亦偏甜, 非常適合睡前想解解心煩的人!
約了朋友在荃灣閒談, 於是選了在荃灣較靜的店坐陣!

朱古力的味道亦偏甜, 非常適合睡前想解解心煩的人!
2016-07-13
宵夜
2016-06-26 746 瀏覽
愉景新城自從裝修後 多了很多店和餐廳今日黎行左陣街 之後就打算搵地方食下野呢間餐廳已經係愉景新城好多年了 今日一來見到超多人 座位都要等了一會才有 平常我多數lunch or dinner食。。今次是第1次下午茶時間食 所以今日我才知有下午茶menumenu很吸引 我都用了一會兒才能決定我要選什麼餐最後決定了點熱狗熱狗腸與麵包配合得好好 因為上面嘟了好多醬 有沙律醬,黃芥末醬,底部仲有好多菜 青瓜 蕃茄相當足料我最欣賞的是包 外脆內軟 令口感相當豐富而且一口中又有腸。。包既脆且軟 及超多脆脆既沙律菜 真係令口感超豐富呢個熱狗餐仲係新出品黎架另外叫了一碟意粉意粉彈牙 配合白汁 相當creamy...意粉上仲有火腿片 配合上意粉食是不錯雖然份量好像好少 但吃起都相當滿足是次的用餐十分滿意
愉景新城自從裝修後 多了很多店和餐廳

我最欣賞的是包 外脆內軟 令口感相當豐富
呢個熱狗餐仲係新出品黎架
火腿扁意粉菜餐
另外叫了一碟意粉
意粉彈牙 配合白汁 相當creamy...
意粉上仲有火腿片 配合上意粉食是不錯
雖然份量好像好少 但吃起都相當滿足
是次的用餐十分滿意
2016-06-25
珍寶腸熱狗菜餐
2016-05-06 857 瀏覽
今朝係附近做野,早左到食個早餐。呢間餐廳都好受歡迎,好彩我自己一個人,所以好快就有位。 忌廉雞扒菇蛋長通粉,聽個名咁長就知足料啦。雞扒係雞胸肉,有小小鞋口,得湯底味。蘑菇菇味不重,忌廉汁有點淡。蛋嘅賣相不錯,味道岩岩好。總括來講都比較平叫做性價比高。
今朝係附近做野,早左到食個早餐。

呢間餐廳都好受歡迎,好彩我自己一個人,所以好快就有位。
忌廉雞扒菇蛋長通粉,聽個名咁長就知足料啦。

雞扒係雞胸肉,有小小鞋口,得湯底味。

蘑菇菇味不重,忌廉汁有點淡。

蛋嘅賣相不錯,味道岩岩好。

總括來講都比較平叫做性價比高。
2016-04-11 580 瀏覽
行到攰攰地,想座底食下午茶,又不想冒險試其他以小朋友裝飾作招來的餐廳,於是選擇了這間平時吃開的餐廳。白汁吞拿魚芝士蕃茄脆餅,餡料有吞拿魚,芝士,蕃茄,都是容易處理得好吃的材料,混合一起吃起來十分配合,而且外皮夠薄脆香口,十分不錯。飲品選擇了有機芒果橙茶,是用茶包沖泡的,但香味依然不錯,亦有清香的水果味道。這個份量的下午茶餐不錯,夠食又不會太飽以致吃不到晚餐。

這個份量的下午茶餐不錯,夠食又不會太飽以致吃不到晚餐。

2016-04-02
2016-03-26 403 瀏覽
今日拜完山搵街行!最後去左愉景新城行市集!多日到呢!行左陣之後就搵野食...道道都多人等位 😭😭之後見到 delifrance 入面有張吉枱!澎澎聲入去坐底!原來都幾多下午茶餐選擇!最後選左以下兩個餐:1)Combo set $165 任選兩樣野做餐!抵食!有湯有野飲有甜品* 叫左 煙三文魚蛋沙律麥包 + 千層肉醬麵我鍾意個煙三文魚!個麵包有焗過好香脆!至於個千層麵我冇試過...但坦白講個賣相...但放側邊既沙律唔錯!個湯我個人認為幾好!酸酸甜甜開胃呀!至於個雪糕唔錯!但件蝴蝶酥唔得!佢唔鬆脆仲痴牙添 😭2)Tea Set for two $102 包野飲呢個套餐有咸點有甜點都唔錯!但件多士都幾漏下...結尾我覺得係可以既原因係抵食 👍🏻👍🏻 味道平平!

原來都幾多下午茶餐選擇!最後選左以下兩個餐:

* 叫左 煙三文魚蛋沙律麥包 + 千層肉醬麵

2)Tea Set for two $102 包野飲

呢個套餐有咸點有甜點都唔錯!但件多士都幾漏下...

結尾我覺得係可以既原因係抵食 👍🏻👍🏻 味道平平!
Tea  Set  For  Two
千層肉醬麵
Coffee  and  Cappuccino  and  Honey  Lemon  and  Soup  of  Tomato
Lemon  Tea  and  Soup  of  Tomato
Ice  Cream  with
2016-03-25
Tea  Set  For  Two
千層肉醬麵
2016-02-27 374 瀏覽
去完個客到開會, 就響附近食埋野先走, 一個人唔想搵位, 又唔想食茶記, 所以就黎左呢度.要左個全日早餐$89, 連一杯飲品, 份量黎講係有D貴, 不過呢度無咩人, 靜靜地坐得幾舒服, 又可以坐耐少少, 所以都值既.牛角飽微溫, 不過都算鬆軟, 而且唔算太油膩. 煙肉較咸, 要配埋其他材料一齊食中和下, 腸仔同粟米都係正常野, 粟米都幾淡.仲有滑蛋算幾滑, 蛋味一般, 淡淡地既, 三文魚都幾新鮮, 蘑菇炒起夠香, 夠JUICY, 蕃茄新鮮但唔係好甜, 少少酸.飲品要左Cappuccino, 咖啡味幾香, 唔會太濃, 奶亦唔會太多.
2015-08-19 403 瀏覽
煙肉扁意粉+煙三文魚+焗薯批+有機蘋果茶味道不錯,服務態度有善!地方都很寬敞,仲可以慢慢嘆茶先走煙三文魚無腥味,喜歡食濃味可以自行再加芝士粉,醬汁香濃,只係洋蔥偏生左d,蘋果有機茶:味道一般,不過蘋果味都好香焗薯批:這個一直都得喜歡食,薯仔不會淋,焗完都仲一片片,芝士又好香!
煙肉扁意粉+煙三文魚+焗薯批+有機蘋果茶
味道不錯,服務態度有善!
地方都很寬敞,仲可以慢慢嘆茶先走

蘋果有機茶:味道一般,不過蘋果味都好香

2015-08-04 664 瀏覽
回港小休兩天,明天又要出發往另一場親子小旅行;出發前也速記一下今天在愉景新坊的開心片段~多年沒逛愉景新城,最近逛了一次很快就再回頭,因為這邊實在太適合小朋友玩樂了!不說現在的「小小建築師 x We嘩充氣」樂園,場內大量的卡通佈置、相宜的簡單電玩,都很吸引小朋友,連餐廳也份外繽紛,如這間Delifrance就設有小朋友繪畫區,這天就是給它吸引前來。夜晚還有一場飯局,中午兩口子選了簡單的白汁碎蛋法包,以及火腿芝士火雞片Panini,兩款都是拌上凱撒沙律,飲品分別點了熱咖啡及有機蘋果茶。食物水準正常,無驚也無喜,怎也找不到大學時代的回憶及味道了~不過這頓仍然吃得很開心,因為給小兄妹點了一份可愛的兒童餐 ($59),內容包括漢堡/意粉、肉套、碎蛋沙律、蘋果汁/牛奶/汽水,以及一杯雪糕,相當豐富。由於他們早吃過午飯,所以二人分享剛好。當兩隻不是太餓,他們會得互相分享食物,甚至是互餵食物,情景十分動人!爸媽看在眼內,無比的心甜呢~ 兒童餐的雪糕會後上,雪糕份量不算少,面層還有香甜清脆的蝴蝶酥,飽了的兩兄妹又去玩沒有吃,留給兩口子品嚐,是個不錯的結尾。自助形式的午餐不加加一,埋單$174;其他套餐講
兒童餐
自助形式的午餐不加加一,埋單$174;其他套餐講真不太感興趣,但兒童餐真的可愛、好吃,值得推介啊~
2015-08-04
兒童餐
2015-06-15 467 瀏覽
是日與一眾朋友來到荃灣打保齡後,找個地方小休一會。隨意地來到Delifrance,以自助形式的,好不容易才霸佔有利位置吃下午茶。點了下午茶餐-法式芝士焗薯批配珍寶腸,芝士焗薯批,芝士味不太濃,批的鬆脆度一般般,珍寶腸比較優勝,外層脆卜卜,而旁邊的沙律比較生。額外另加$9,轉荔枝梳打。梳打不太甜,帶有淡淡荔枝味,加上梳打,夏天飲好清爽。此地純粹小休,味道不過不失。

法式芝士焗薯批配珍寶腸
此地純粹小休,味道不過不失。
2015-05-24
5 分鐘 (堂食)
2015-02-24 451 瀏覽
Pork Back Ribs was good but still can improve, the BBQ sause was too much and a bit salty and the meat was a bit tough.mixed veg soup with puff and many vege inside this time.side salmon salad was fresh served with salad dressing on top.bolo & meatballs Lingu was taste good, the sause was rich served with chewy spagetti.Nice to have a scope of ice-cream for dessert after dinner set.
2015-01-21 608 瀏覽
晨早流流…天未光已經黎到荃灣地鐵站…目的係要到愉景新城附近辦事…由地鐵站行過去愉景新城好簡單…只係一條直路天橋…見到呢隻可愛既小老虎…就已經到左愉景新城既 入口…由於時間尚早…我地諗住 先嘆個早餐…但原來係呢個大商場裡面…除左Mcdondon開左之外…最快要0730先開門既就係Delifrance哪…呢度除左堂食之外...仲有一個小專櫃賣其他乾貨...我地去到其實都只係0710…店已經開左…店員正在執拾執拾中…未營業都可以比我地坐住等…趁無人當然要選張梳化 舒舒服服坐下先啦…店舖並附設有兒童枱椅…仲有小工具可以掃畫…相信唔係間間Delifrance都有…其實係商場1樓呢層…除左係food court…仲係兒童樂園黎… 大人係度嘆coffee…細路可以係度玩…實在係family之選…其實Delifrance係新界區既分店唔多...我呢D鄉下人就真係 未試過幫襯呢度既早餐呢…終於等到夠鐘…門面好整齊咁放哂d食物係度…買完野食…店員會比個大餅你…拎得野食既話…個大餅會震同閃燈…連聽障人士都照顧埋呢…真係一個好好好好既design…呢種西餐廳係自助式...有特別配料提供>&#
入口…
由於時間尚早…我地諗住
呢度除左堂食之外...仲有一個小專櫃賣其他乾貨...
舒舒服服坐下先啦…
未試過幫襯呢度既早餐呢…
終於等到夠鐘…門面好整齊咁放哂d食物係度…
好好好好既design…
呢種西餐廳係自助式...有特別配料提供>>tabasco, 芝士粉,朱古力粉
,玉桂粉...
一個係磨菇火腿長通粉+牛角包炒旦+錫蘭奶茶...另一個係磨菇火腿長通粉+火腿芝士奄列+錫蘭奶茶...
通粉係雞湯底黎磨菇唔係用罐頭野...係新鮮兼好
有菇香味...炒旦唔夠滑...牛角包一般...反而奄列比較有特色...初初睇個樣仲以為係班尼廸旦添...拆解左其實係滑滑旦+鮮蕃茄...唔介意凍食既都幾OK既...
錫蘭奶茶唔覺茶味特別出色...

整體黎講...D野食唔夠熱...只係微暖...唔知係咪西方人鍾意咁樣食既呢...

$55 (早餐)
2015-01-20 563 瀏覽
今日約左友人晨咁早到荃灣出外活動,而荃灣數一數二早開的西式早餐,一定是delifrance,0730就開門,就算未開門,都可在大堂座位等待,我地在等待期間,發覺呢到都有一些特色,就是有為小朋友專用桌椅同遊樂桌,似小朋友的友人當然不會執輸,畫埋一份餐具,調味可自行到餐具櫃取到0730可點餐,就自取餐牌,選好,到收銀處付費,店員就會比個呼叫器我地等,當震動,代表可取餐我地叫了個特色炒蛋芝麻包配荷蘭醬,同磨菇蛋配牛角包,同雞湯通粉,通粉食落,有香味,雞粉味,同只是暖的,不熱,應該一早做好蘑菇掩列太少蘑菇,都是暖,反而牛角酥脆,有牛油香,同熱友人的特式炒蛋好凍,但外觀比較特別,入面有蕃茄,蛋,沙律菜,包,都ok,熱一點會好D咖啡都算出色,有豆香味,以一間西式餐廳來說,凍不算太大問題,最更要可慢慢享受,呢到就可以,不會有人叫你食完離坐
呢到有特長法包出售
小朋友專用
同遊樂桌,似小朋友的友人當然不會執輸,畫埋一份
遊樂桌
餐具,調味可自行到餐具櫃取
可自選調味和餐具
到餐乎叫器
雞湯通粉
蘑菇掩列太少蘑菇,都是暖,反而牛角酥脆,有牛油香,同熱
蘑菇蛋配牛角包
特色炒蛋芝麻包配荷蘭汁
有蕃茄,炒蛋,沙律菜,包
咖啡都算出色,有豆香味,
咖啡
2015-01-18
$40 (早餐)
2014-12-21 677 瀏覽
約咗友人下午茶。係荃灣廣場揾位。多間餐廳好旺場。唯有坐係Delifrance。等咗15分鐘先有位坐。當時下午三時半。間餐廳室內及室外都有坐位。我點咗杯蜜桃檸蜜熱飲。間餐廳用傳呼機。客人付款後拿到一只傳呼機。我等咗5分鐘要走埋位等攞熱飲。杯熱飲賣相好正。温度恰到好處。片檸檬同蜜桃同樣好新鮮。杯熱飲好甜。飲完好暖身。
間餐廳室內及室外都有坐位。
蜜桃檸蜜熱飲
題外話/補充資料: 片檸檬同蜜桃同樣好新鮮。杯熱飲好甜。飲完好暖身。
2014-12-20
2014-08-01 433 瀏覽
去左好幾間餐廳都不合心意最後去到delifrance揀左卡邦尼意粉加8元轉凍cappuccino 意粉的味道不錯,可惜醬汁太稀,較難掛汁同埋份量少,食完都吾夠飽杯凍飲更是失敗只有淡淡的咖啡味奶味過重,而且仲過甜完全吾知飲緊乜
去左好幾間餐廳都不合心意
最後去到delifrance
揀左卡邦尼意粉
加8元轉凍cappuccino
意粉的味道不錯,可惜醬汁太稀,較難掛汁
同埋份量少,食完都吾夠飽
杯凍飲更是失敗
只有淡淡的咖啡味
奶味過重,而且仲過甜
完全吾知飲緊乜