招聘中
月薪 (面議)
月薪
月薪
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
餐廳: Délifrance (愉景新城)
資訊:

2018-10-10 438 瀏覽
咁大個女,我第一次食 delifrance...係因為佢地搞左個中秋環保活動,用食物鐵盒就可以換$50coupon 買滿$100可以用一張,好抵!所以就換左幾張,仲做埋 member 哈哈哈,我完全中曬 marketing 既計。咁岩要同男友去 ikea, 所以係愉景附近留足一日,就一次過去 delifrance 食齊早餐同午餐。午餐我地叫左二人套餐,$172 有前菜x2 , 主食x2, 飲品x2, 甜品x2都幾抵食既,所以就叫黎試下。前菜要左焗西蘭花 + 是日湯,西蘭花都好乾淨,不過芝士太少,無乜味。而做湯亦好稀好淡味。飲品要左芒果百香果梳打 + 熱咖啡前者勁好飲,超 fresh ! 後者唔好飲。。。。呢個 d 蝦幾爽口,唔錯,唔算濃味。薯容唔香,但千層麵加埋 d 蕃茄醬就幾好食。總結係,如果無 coupon 真係唔會黎食
咁大個女,我第一次食 delifrance...
係因為佢地搞左個中秋環保活動,
用食物鐵盒就可以換$50coupon
買滿$100可以用一張,好抵!
所以就換左幾張,仲做埋 member
哈哈哈,我完全中曬 marketing 既計。

咁岩要同男友去 ikea,
所以係愉景附近留足一日,
就一次過去 delifrance 食齊早餐同午餐。

午餐我地叫左二人套餐,$172
有前菜x2 , 主食x2, 飲品x2, 甜品x2
都幾抵食既,所以就叫黎試下。
前菜要左焗西蘭花 + 是日湯,
西蘭花都好乾淨,不過芝士太少,無乜味。
而做湯亦好稀好淡味。
飲品要左芒果百香果梳打 + 熱咖啡
前者勁好飲,超 fresh !
後者唔好飲。。。。

呢個 d 蝦幾爽口,唔錯,唔算濃味。

薯容唔香,但千層麵加埋 d 蕃茄醬就幾好食。

總結係,如果無 coupon 真係唔會黎食
2018-09-09 706 瀏覽
愉景新城早餐冇咩選擇 唔想食中式唯有去連鎖餐廳deliFrance. 好耐之前幫襯過 幾中意食佢d麵包 早餐選擇都好夠 有通粉 牛角包 歐陸早餐果d;價錢中上 個歐陸早餐個仲有d貴 又怕伏 所以冇叫 最後都係食雞扒長通粉 再加左錢叫左個熱朱古力.幾好飲雞扒幾好食 幾嫩幾香一d都唔un ;湯底幾好 不過長通粉永遠都難入味 個早餐都幾好雖然未去到真係好好食 不過起碼冇失望 ok呀呢到係d位少d 環境麻麻 為左醫肚ok啦 可能因為有報紙借 好多人食完好耐都唔走

雞扒長通粉

個早餐都幾好雖然未去到真係好好食 不過起碼冇失望 ok呀
5 分鐘 (堂食)
2018-07-19 578 瀏覽
因為朋友比左張20蚊現金卷我,咁我就去食個下午茶啦。第一眼望落個餐牌真係冇咩岩食😑😑😑😑😑😑😑😑😑😌😑😑😑😑,最基本的carbonara竟然冇😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑,迫住㨂左個湯雞排意粉⋯😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑「湯 」意粉,即係港式意粉,意粉保持硬身,但味道好淡,結果要狂落平價芝士粉補味,食完唔夠飽⋯😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑如果唔係朋友比左現金卷就要65HKD,完全唔值😑
因為朋友比左張20蚊現金卷我,咁我就去食個下午茶啦。

如果唔係朋友比左現金卷就要65HKD,完全唔值😑

2018-07-08 429 瀏覽
今天下午有個親⼦活動,帶住個⾖丁嚟到呢度。未開場,另一邊仲熱鬧,佢梗係唔會放過啦,好快就埋咗堆,融⼊咗其他⾖丁嘅天地。喂! 好囉喎! 我好肚餓呀,細嘅唔⾷⼤都要⾷㗎,快啲返嚟,⾷完先再玩啦。咦…咦,⾷⼆⼈套餐有$50 voucher喎。睇睇⼆⼈套餐個價係$172,有沙律/湯,有主菜,有飲品,仲有⾖丁鐘意⾷嘅雪糕蝴蝶酥添。唔使再諗,去⾺! ⽤埋上次嗰張廿蚊 voucher,圍起嚟呢個⼆⼈套餐都只係$102! 【⽥園沙律配意⼤利香醋汁】、【凱撒沙律】兩個沙律都係正常質素啦,最緊要係啲菜新鮮。【卡邦尼煙⾁芝⼠炒扁意粉配三⽂⿂】原來卡邦尼即係⽩汁。汁好多,好淡,無咩芝⼠味,所以要加⿊胡椒和鹽嚟⾷先夠味。三⽂⿂薄到呢〜。【拿坡⾥⼤蝦蜆⾁炒天使麵】原來拿坡⾥即係蕃茄醬。都係好淡,⼜要出絕招,加⿊胡椒和鹽先⼊到⼝。所謂⼤蝦,得啖笑啦。【雲呢拿雪糕蝴蝶酥】意粉同天使麵實在令⼈失望,唯有寄望於個甜品。好彩佢不負寄望,係好⾷嘅。塊蝴蝶酥好脆,⾖丁坐定定搶住⾷。兩杯咖啡都 OK,⾖丁無份飲。不過,原來佢先⾄係識⾷之⼈,⾷咗少少天使麵和⼀個甜品,⼜閃咗去玩,真係無佢收。總結係,價錢係平,但唔好期望過高。
今天下午有個親⼦活動,帶住個⾖丁嚟到呢度。

咦…咦,⾷⼆⼈套餐有$50 voucher喎。

【⽥園沙律配意⼤利香醋汁】、【凱撒沙律】
兩個沙律都係正常質素啦,最緊要係啲菜新鮮。

【卡邦尼煙⾁芝⼠炒扁意粉配三⽂⿂】

【拿坡⾥⼤蝦蜆⾁炒天使麵】

【雲呢拿雪糕蝴蝶酥】

總結係,價錢係平,但唔好期望過高。
2018-05-30 423 瀏覽
早幾日,收到餐廳的溫馨提示,會員積分將於5月31日到期,所以,今晚來呢度食晚餐兼埋先前儲落的積分。用了600分換了一個卡邦尼意粉,再買一個三拼套餐: 煙三文魚吞拿魚意粉、沙律、熱咖啡 $89;再加 $28 買杯 medium size 嘅熱咖啡。因為今次消費超過$100,所以餐廳又多送了一張 $20 coupon。所以今餐好抵!卡邦尼意粉比較淡味,要加些黑胡椒和鹽才夠味,汁又太多,太稀了。沙律比想像中少。煙三文魚吞拿魚意粉就好食好多,不過只得兩小片煙三文魚,太少了!咖啡就唔錯。

沙律比想像中少。

咖啡就唔錯。
2018-05-29
用餐優惠
現金券
2018-05-16 453 瀏覽
貪呢間 Delifrance 多數有位,方便等朋友。招牌煙三文魚白汁碎蛋法國百吉包+跟餐田園沙律($69):收銀小姐問我係唔係要凱撒沙律,因為我同友人傾計,我只係聽到"沙律"就應咗佢"係",後來睇單點解收多咗幾文呢,才發現跟餐田園沙律可以加幾文轉凱撒沙律,不過我今日想食田園沙律多啲,佢退錢比我。味道,普通沙律一碗,算新鮮,OK啦。煙三文魚白汁碎蛋法國百吉包:呢個包,喺香港無食過歐洲嘅咁正,Delifrance都唔例外,不過就唔太硬,但亦唔夠香,香港算可接受。白汁碎蛋,完全無留意佢嘅存在。煙三文魚都係普通啦,有少少味,又唔太重。啲配菜都新鮮嘅。成件事係進食困難囉。
貪呢間 Delifrance 多數有位,方便等朋友。

招牌煙三文魚白汁碎蛋法國百吉包+跟餐田園沙律($69):

跟餐田園沙律

招牌煙三文魚白汁碎蛋法國百吉包+跟餐田園沙律
2018-05-09
2018-04-22 397 瀏覽
今天晏咗起身,吃早餐嫌晏得滯,唯有一次過將早、午餐一起吃。來到 Delifrance,經過格價專家的專業格價後,食 Combo for Two $172 較散叫抵好多,食滿 $100,仲會贈送一張 $20 現金券,即是計落 $152 就食到份 Combo for Two,真係超抵! 頭盤選了一份田園沙律和一個餐湯,主菜選了一個卡邦尼煙肉芝士炒扁意粉和一份肉醬千層麵配薯蓉,餐飲選了兩杯鮮磨咖啡。【田園沙律】由新鮮生菜、番茄、黃甜椒、粟米粒,配上意大利黑醋汁以製成,味道是少許酸甜、清新、開胃。【餐湯】餐湯是雜菜湯,附有一小件麥包。雜菜湯用料頗足,但略嫌不夠濃味。【杏仁金磚】是用2個積分免費換來的。有淡淡的杏仁味道,非常香脆。【鮮磨咖啡】香濃且滑,好飲!【卡邦尼煙肉芝士炒扁意粉】賣相好得。埋藏在兩片三文魚之下,是很多煙肉和卡邦尼扁意粉。扁意粉排滿了卡邦尼汁,芝士味好出。【肉醬千層麵配薯蓉】用小鐵鑊上。面層是厚厚的芝士,切開後,就見到下面是充滿肉醬的千層麵。而兩旁的是牛油味極濃的薯蓉,好飽肚。最後是兩客甜品【雲呢拿雪糕伴法式蝴蝶酥】蝴蝶酥非常鬆化,香口。雪糕又甜又滑。兩種食物配搭得非常好。這個
今天晏咗起身,吃早餐嫌晏得滯,唯有一次過將早、午餐一起吃。

【田園沙律】

【餐湯】

【杏仁金磚】
是用2個積分免費換來的。有淡淡的杏仁味道,非常香脆。

【鮮磨咖啡】
香濃且滑,好飲!

【卡邦尼煙肉芝士炒扁意粉】
賣相好得。

埋藏在兩片三文魚之下,是很多煙肉和卡邦尼扁意粉。

扁意粉排滿了卡邦尼汁,芝士味好出。

【肉醬千層麵配薯蓉】
用小鐵鑊上。

最後是兩客甜品【雲呢拿雪糕伴法式蝴蝶酥】

蝴蝶酥非常鬆化,香口。雪糕又甜又滑。兩種食物配搭得非常好。

這個早食午餐,非常豐富,抵食,大滿足!
2018-04-14
午餐
2018-02-11 350 瀏覽
係附近行完ikea見唔洗點等位就揀左呢間呢間分店好靜 冇咩客唔係太肚餓叫左個煙三文魚白汁旦沙律牛角酥配餐湯芝士番茄雜菜湯覺得牛角酥好鬆化塊三文魚有少少腥味旦沙律同菜都足料飲品都跟返套 額外加錢要左個蘋果批味道普普通通
係附近行完ikea
額外加錢要左個蘋果批
味道普普通通

外賣自取
2018-01-14 336 瀏覽
逢假日,這個商場就會變成小朋友的歡樂天地。家長們看見小朋友們玩得開心快樂,而我獨自坐在餐廳吃著卡邦尼意粉,喝著咖啡,卻沒怎麼快樂。這間餐廳坐落於這個商場已有好幾年,我是這間餐廳的熟客,不過只限於惠顧早餐,吃午餐是第一次。今天因為遲了起床,便索性來吃個午餐。我買了一份卡邦尼意粉和一杯熬咖啡。這個卡邦尼意粉不算太正宗,因為醬汁缺少了芝士,沒有了芝士這個靈魂,整個卡邦尼意粉就變得失色。此外,加入了半生不熟的蘑菇,就更加不倫不類。幸好,咖啡是濃郁香滑可口,令這份午餐挽回些分數,否則,假日的心情會被摧毀。
逢假日,這個商場就會變成小朋友的歡樂天地。

我買了一份卡邦尼意粉和一杯熬咖啡。

卡邦尼意粉

此外,加入了半生不熟的蘑菇,就更加不倫不類。

午餐
2018-01-08 612 瀏覽
這個商場的食肆數目其實都唔算少,但係,一早可以供應早餐的就五隻手指數得晒,只有大記、麥記、食粥嗰間一記和DF,所以其實無咩選擇。2018年開始無耐,前三間食肆已經靜靜地起革命加晒價,唯獨DF沒有加價,還有優惠俾會員。精明嘅我,緊係唔會執輸啦。第一個優惠是用2分積分可以免費換取一個價值$12.5的丹麥包;第二個優惠是會員生日惠顧可享9折。咁啱兩樣都中晒,就無須多考慮,搵位坐低,買早餐。今日食【三文魚炒蛋 $41】和【炸阿拉斯加珍寶魚柳、炒蛋 $47】,兩份早餐都是配牛角酥和即磨咖啡,再加用積分換的藍草莓丹麥包和杏仁丹麥包。唔敢肯定塊魚柳係咪來自阿拉斯加,但可以肯定佢個size 係珍寶,可以比美個牛角酥之餘,仲肯定大過大記、麥記嗰啲炸魚柳。魚柳層皮炸得香脆可口,魚肉還十分鮮嫩。炒蛋炒得嫩滑。個【三文魚炒蛋 】裏面有好多三文魚粒和些少番茄粒,這個炒蛋同樣地炒得嫩滑。牛角酥是早餐必食的,好鬆化,牛油味又夠香。食埋兩個丹麥包,折實成張單都只是 $79.2。係就係貴過其他食肆少少,但係,質素好好多喎! 仲可以儲即分添!

炸阿拉斯加珍寶魚柳

魚柳層皮炸得香脆可口,魚肉還十分鮮嫩。

炒蛋炒得嫩滑。

三文魚炒蛋

牛角酥是早餐必食的,好鬆化,牛油味又夠香。

炸阿拉斯加珍寶魚柳
三文魚炒蛋
2018-01-03 993 瀏覽
正所謂新年新希望,今年願望: 即使不能食勻全世界,但都可以食勻全香港。昨晚去了倒數,玩到筋疲力盡,很夜才回家,於是,今早來個自然醒。起身出門去吃新一年第一餐,當然不可以太慳,故此去了 Délifrance。時間都不早了,為何這個大商場人潮還沒出現呢? 莫非人人都像我般,昨晚夜歸,所以今天要遲些才出動?各式各樣的麵包陳列出來,看見都口水流。餐廳門前放了一個大形餐牌,方便客人去選擇心水早餐。早餐有11款之多,任君選擇。服務員Money姐待客很有禮貌,用心幫客人下單、沖咖啡、準備早餐。今次選了一份【自選特級早餐】$43,包括煙肉、烤雞、珍寶腸、牛角酥和即磨咖啡。另一份是【煙火腿鮮蘑菇芝士奄列】$44,配牛角酥和即磨咖啡。Money 姐真是好人,提醒我,可以用積分2分免費換取一個價值$12.5 的丹麥包。的確好抵! 所以,我用了4分來換了一個杏仁丹麥包和一個藍草莓丹麥包。選餐後,Money姐給我一個感應器,當食物準備好之後,就會閃燈和發聲,通知我去取餐。【自選特級早餐】: 份量足,質素高,好抵吃!【煙火腿鮮蘑菇芝士奄列】: 賣相不錯。奄列煎得嫩滑,切開之後,火腿和蘑菇會流出來的,很美味。不加糖

各式各樣的麵包陳列出來,看見都口水流。

所以,我用了4分來換了一個杏仁丹麥包和一個藍草莓丹麥包。
藍草莓丹麥包和杏仁丹麥包

【自選特級早餐】: 份量足,質素高,好抵吃!

自選特級早餐和丹麥包

【煙火腿鮮蘑菇芝士奄列】: 賣相不錯。
煙火腿鮮蘑菇芝士奄列

奄列煎得嫩滑,切開之後,火腿和蘑菇會流出來的,很美味。

煙火腿鮮蘑菇芝士奄列

不加糖、不加奶,只享受咖啡的原味,香濃無比。

香濃即磨咖啡

餐廳內還提供多份報紙和雜誌給客人閱讀,邊吃邊看,相當寫意。

我倆吃罷兩份早餐套餐之後,已不能再把那兩個丹麥包吃下去了,所以,要拿去找Money姐幫忙打包。

果然新年第一餐很滿足,還有餘,好兆頭啊!
2018-01-01
藍草莓丹麥包和杏仁丹麥包
自選特級早餐和丹麥包
香濃即磨咖啡
2017-10-24 465 瀏覽
今日食不停,親子日,😨😨,去左delifrance,😍😍,我同阿女見到個朱古力蛋糕就眼金金望住個蛋糕仔😍😍😍,呢個朱古力蛋糕$22蚊一個😍😍因為平時佢地出品質數都好好食,但呢個朱古架蛋糕,好有驚喜,食落去表面硬少少,但裡面蛋糕好多朱古力,又軟熟,每食一啖都好滋味🤤🤤🤤,我同阿女唔夠食,要再買多個,食左兩個囉.....🤣🤣不過呢個真心推介,真係會令你有一試難忘既感覺❤️❤️❤️

2017-10-21
外賣自取
下午茶
2017-09-01 540 瀏覽
去到愉景新城地下果層好多都係食肆,但係又要座位寬敞得來靜靜地冇咁多細路仔聲就係呢間。晚餐同午餐個餐牌同價錢一樣,所以晚餐抵食。二人晚餐非常抵食,好豐富,有餐湯沙律主菜嘢飲甜品,二人都係$168,冇加一。食物來講呢,我覺得荔枝角分店好食啲,因為呢間味道比較淡同份量少啲。但係雪糕就好好食,一啲都唔Hea ,隔離仲有件蝴蝶酥法國小甜餅如果在黎愉景新城,都會去返呢間餐廳,經濟實惠,大件夾抵食又好坐又唔會趕人走。

2017-07-26 543 瀏覽
發覺Delifrance 既tea set 真係很超值。所以同朋友一起襯星期六去暵番個美味tea set.點了2份相同既蛋沙律三文治配以一款白菌忌廉湯通粉,再附送一杯餐飲都只是$38. 就算是一般高檔少少的茶餐廳也未必能以這個價錢食到喔。
就算是一般高檔少少的茶餐廳也未必能以這個價錢食到喔。
2017-03-03 859 瀏覽
買,買,買,累過上班去。P小姐要買時裝,S小姐要買化裝品,O小姐要買玩具,加上我的廚具用品......破産啦,她們還説肚餓呢,幸好自己識做,說要請我吃下午茶。她們為我帶來這份下午茶是連凍檸茶一杯,凍飲需額外加$4。茶餐名字與價錢均不大清楚,應該是售三十多元吧,一隻長碟上盛了三件法包,包身脆而不韌,上面各擺放一坨餡兒,均是餐廳的招牌,它們是蛋沙律,吞拿魚沙律及三文魚沙律,味道温和醇美,全部都帶有蛋黄醬的奶油味,厨師更為每件多士加片菜葉及厚蕃茄片,也怕各式沙律會令食客膩滯。味道 3.5環境 3服務 3衛生 3.5抵食 3.5
買,買,買,累過上班去。

味道 3.5

環境 3