2023-11-22 11 瀏覽
金巴利道除咗出名多韓國餐廳之外,原來都有唔少高質嘅酒吧!呢間小店位於MW Plaza內,裝潢以美國風為主,有霓虹燈同牆畫裝飾,亦有美式桌球、Beer Pong等娛樂設施,適合同朋友小聚一下~ 食物方面主打多款西式料理,大大力推介呢度嘅鹹豬手,外層酥脆可口,去骨啖啖肉,鹹香味十足,十分滿足😌 小食選擇眾多,18 months Parma Ham 都幾值得一試,鹹鹹香香,有成100G,配上少量菜同黑松露,性價比高~ 估唔到呢度仲有鹽燒option,鯖魚柳嫩滑唔嚡口,香口惹味,比出面做得更有水準,幾有驚喜😂 湯都有兩款,蘑菇雞肉忌廉湯超級無敵creamy,而且夠熱,會令你忍唔住一啖接一啖咁飲,暖胃又好味!

2023-11-17 36 瀏覽
同朋友去尖沙咀食嘢 見到呢間個名好搞笑就揀咗🤣環境唔係好大 但都坐得舒服😌中間重有桌球同酒game枱🎱幾啱啲人book場玩我哋嗌咗德國香腸併盤🌭好多唔同嘅腸😋除咗德國腸 重有芝士腸 司華力腸😚芝士腸非一般呀 一咬入口即刻爆漿 差啲唧到朋友🤣🤣而且份量好多呀😋😋德國無骨豬手🐖份量好啱兩個人食(甚至我哋都食淨咗啲🤏)佢啲豬有淋有唔淋 任君選擇 個醬都調得好特別呀冬陰公海鮮意粉🍝呢個menu冇嫁 寫咗喺黑板到 大家記得要留意當日有啲咩特別menu呀😽佢嘅香辣味好夠😽不過怕辣嘅朋友就要加油🤑海鮮有蝦 青口 同蜆 整體幾特別 鐵板白酒蒜香煮蜆🐚呢個味道都唔錯😗不過有啲沙🤏但唔會好多空殼😚
同朋友去尖沙咀食嘢 見到呢間個名好搞笑就揀咗🤣

我哋嗌咗

2023-11-15 24 瀏覽
野菌松露忌廉汁扁意粉,88蚊碟💰意大利麵份量都幾多,兩個人食啱啱好,大量野菌松露,忌廉汁比較濃稠度,會較為杰身,食落口好掛汁,食落啖啖都係忌廉順滑口感😋迷你安格斯牛肉漢堡,伴松露薯條及沙律卷,98蚊份💰迷你漢堡包有兩個,外皮香脆,手打嘅牛肉漢堡扒,夠哂厚身啖啖肉,中間夾住蕃茄芝士,配搭埋松露薯條,每條薯條都炸到香脆可口,點上松露食更滋味😋水牛城雞翼,62蚊份💰面表煎得好香脆,再係面頭有一層薄薄嘅辣汁,味道酸酸辣辣,非常開胃,唔錯嘅小食🐓Purple Diamond,78蚊杯💰紫藍色嘅外型好啱打卡,飲落藍莓味幾突出,正常甜度唔算太甜更易入口,酒精含量極少,好適合女仔飲完全唔苦🍺
野菌松露忌廉汁扁意粉,88蚊碟💰

迷你安格斯牛肉漢堡,伴松露薯條及沙律卷,98蚊份💰

水牛城雞翼,62蚊份💰

Purple Diamond,78蚊杯💰
外賣自取
間Bar名同我一樣有DK 2隻字😝DKLM?好Chill既Bar,勁肚餓,叫好多野食😂食到超飽😋豬扒好Nice, juicy🤤雞翼岩岩好😋蟹膏蟹肉意粉都好正😋會再食
間Bar名同我一樣有DK 2隻字😝DKLM?
好Chill既Bar,勁肚餓,叫好多野食😂
食到超飽😋豬扒好Nice, juicy🤤雞翼岩岩好😋
蟹膏蟹肉意粉都好正😋會再食
2023-11-11 36 瀏覽
星期五happy Friday 同啲朋友開開心心諗住放鬆下、本身訂咗位,入到去話訂咗位。一個男staff已經語氣唔係咁好話:等陣啦。起初都冇咩野、當可能阻住佢食飯,所以佢語氣差啲。落order舉手舉極都冇人認,忍唔住起身講:唔該。個男staff又係好唔耐快咁講:知架啦知架啦,等陣啦。心裡面已經唔太滿意。食物上度黎,野飲叫極都未上,兩個女staff顧住係bar枱傾計…然後唔知佢啲staff咩事,叫咗兩杯cocktail一杯mocktail ,啲staff唔止送錯兩次野飲,仲要送上黎都唔講杯野叫咩。個男staff態度好差咁行黎話:你地叫咗幾多杯野飲?差啲咩?啲staff送上黎冇講杯野係咩?我就真係理直氣壯咁答佢:叫咗secret garden,送兩次都錯,仲要冇講名。利申會知secret garden兩次都唔係原因好簡單、因為第一次staff送到黎、就黎飲先好急咁話送錯咗,唔好飲,直接拿走。第二次送咗杯有士多啤梨嘅野,但secret garden係冇寫住有士多啤梨。總結食物味道價錢都中尚,但服務態度真係不了,呢啲餐廳一次就夠。

起初都冇咩野、當可能阻住佢食飯,所以佢語氣差啲。

2023-11-08 26 瀏覽
Yo,同朋友行完街搵個地方食好嘢坐低慢慢傾吓計,揀咗呢間好型格既酒吧好有氣氛♥ 鐵板牛油蒜香燒青口 $68青口入口有鮮味,加上最簡單既調味已經好好食😋有牛油🧈同蒜香🤩隻隻都淡淡肉♥ 炭燒豬頸肉伴酸辣汁 $78冇諗過喺度食嘅炭燒豬頸肉又幾好食喎!媲美平時喺出面食泰國嘢😆😆😆豬頸肉外層香脆,肉質又鮮嫩唔會好粉,點上酸辣汁食好開胃♥ 野菌松露忌廉汁扁意粉 🍝 $88松露忌廉汁好creamy,意粉夾起又掛汁,質地軟硬適中!熱辣辣嘅時候食最好食😆配上野菌係完美既配搭♥ 三文魚扒忌廉扁意粉🍝 $128哇,一上枱見到甘大塊三文魚排就知冇嗌錯!成塊三文魚扒仲大隻過我隻手🤭好采同朋友係好肚餓咁過嚟食清得晒!

♥ 鐵板牛油蒜香燒青口 $68

♥ 炭燒豬頸肉伴酸辣汁 $78

♥ 野菌松露忌廉汁扁意粉 🍝 $88

♥ 三文魚扒忌廉扁意粉🍝 $128
Happy hour去尖沙咀塭咗間美式風格酒吧 DKLM BAR & RESTAURANT,以霓虹燈及牆畫裝飾。有賽事直播、美式桌球及Beer Pong等娛樂設施, 座位幾舒適闊落。食物以西式為主,價錢唔算進取又冇人hard sell都唔錯~炸粗直薯條(Hk$48):薯條新鮮即炸熱辣辣,夠曬金黃香脆迷你安格斯牛肉漢堡(Hk$98):有兩隻迷你漢堡方便share食,仲伴松露薯條及巴馬火腿沙律菜卷,夠曬惹味千島海鮮薄餅(Hk$98):餅底酥脆,配有帶子、蝦、青口、水牛芝士、洋蔥、 煙肉、橄欖, 略為邪惡Nothing (Hk$68):依杯cocktail以Rum做基底,混合蜜瓜菠蘿,清新怡人Mango Paradise (Hk$48):芒果沙冰味道香甜, 入口好滑好軟綿(All subject to 10% service charge)

炸粗直薯條(Hk$48):
薯條新鮮即炸熱辣辣,夠曬金黃香脆

迷你安格斯牛肉漢堡(Hk$98):

千島海鮮薄餅(Hk$98):

Nothing (Hk$68):
依杯cocktail以Rum做基底,混合蜜瓜菠蘿,清新怡人

Mango Paradise (Hk$48):
芒果沙冰味道香甜, 入口好滑好軟綿

• 安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條
呢晚想chill吓 嚟咗尖沙咀嘅樓上酒吧餐廳 餐廳正中央有張桌球檯 幾有feel🥰 餐廳環境較暗 好適合同朋友靜靜談心野菌松露忌廉汁扁意粉呢個扁意粉都幾creamy😛 扁意粉軟硬適中 唔會太腍 仲有啲蘑菇撈埋幾有口感🍝 特別鍾意扁意粉 因為可以更加掛汁德國酥脆鹹豬手呢碟豬手都真係幾大份量🐷 豬手去咗骨非常方便食用🥰 外層嘅豬皮非常脆卜卜 配啤酒飲就啱晒啦👍🏻 側邊仲有啲沙律菜 更加均衡飲食 炭燒豬頸肉伴酸辣汁呢碟小食又係好啱配酒嘅 豬頸肉咬落幾有肉汁😉 點酸辣汁就減低咗油膩感 如果再燒得乾身啲就好啦呢度嘅氣氛都幾好 特別鍾意佢有好大個嘅電視播足球比賽 如果係有大賽嘅日子 一定係睇波嘅好地方😎

野菌松露忌廉汁扁意粉
野菌松露忌廉扁意粉
野菌松露忌廉扁意粉

2023-11-05 12 瀏覽
最近喺尖沙咀搵咗間抵食樓上酒吧「DKLM Bar & Restaurant」🍻有得篤波🎱又可以睇波⚽️.迷你安格斯牛肉漢堡伴松露薯及巴馬火腿沙律菜卷🍔安格斯牛肉厚肉Juicy🥩肉質鬆軟程度適中😌加上芝士🧀生菜🥬番茄🍅整體都唔錯💯薯條香脆😆加上松露勁香🖤巴馬火腿沙律菜卷同樣加咗松露🥗🥓鹹香爽脆😛.千島海鮮薄餅🍕Pizza表面鋪滿青口、三文魚🐟蝦仁🦐芝士🫕每塊都食到唔同海鮮🤤批底薄脆😬.鐵板白酒蒜香煮蜆🐚蜆肉比較細隻🥺白酒同蒜香味都唔夠🍾🧄🥲.Apple Juice🍎.Pineapple Juice🍍
鐵板白酒蒜香煮蜆🐚蜆肉比較細隻🥺白酒同蒜香味都唔夠🍾🧄🥲
Apple Juice🍎
Pineapple Juice🍍
  • 安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條
經過金巴利道大街望上去,有一間樓上酒吧,招牌燈牌非常吸引,樓上一推門酒吧內的情調是比較昏暗的那種。中間是兩張玩樂枱,分別是桌球枱和ping pong枱。兩邊也各有用餐位置,酒吧內設有幾部電視播放足球賽事,令到我完全投入當中環境。🥃Cocktail:Sexy bxxch: berry vodka, pineapple and lemon juice酸酸開胃的雞尾酒Sangria: white wine,orange juice,strawberry fruit酒味偏濃的雞尾酒小食及主食:💡沙嗲牛串燒:廚師即燒,味道惹味,外層脆皮💡鐵板蒜蓉焗青口:加了蒜蓉令青口口感提升,兩款小食送酒一流!原隻軟殼蟹意粉🍝:軟殼蟹炸至非常脆身,意粉的黑松露汁很濃味,正👍這間酒吧的食物很好食,而且有很多娛樂設施供玩樂,可以去試試♥️

🥃Cocktail:

酒味偏濃的雞尾酒

小食及主食:
💡沙嗲牛串燒:廚師即燒,味道惹味,外層脆皮

• 原隻軟殼蟹野菌松露忌廉汁扁意粉
2023-10-25 42 瀏覽
同朋友聚會吹下水 呢間純得可以一試😍仲有happy hour 飲多兩杯都唔太貴燈光昏暗 加埋音樂 成個環境都好chill 🍻餐牌選擇好多 價錢都唔貴‼️🍕黑松露巴馬臣火腿薄餅配火箭菜 $98睇落個樣平平無奇 薄餅十分香脆仲有好濃嘅黑松露香味~而且火箭菜嘅份量都好多 感覺十分健康☺️🧄鐵板白酒蒜香煮蜆 $68蒜香味較重 清清地幾好食🤤份量都好夠share✨炭燒豬頸肉伴酸辣汁 $78值得推介😍豬頸肉燒得岩岩好好有咬口唔會覺得硬 加埋辣汁💯🍾B52 shooter$38🥃Blow job $38🍹Mojito(Gls)$78

同朋友聚會吹下水 呢間純得可以一試😍
仲有happy hour 飲多兩杯都唔太貴
燈光昏暗 加埋音樂 成個環境都好chill 🍻
餐牌選擇好多 價錢都唔貴‼️

🍕黑松露巴馬臣火腿薄餅配火箭菜 $98
睇落個樣平平無奇 薄餅十分香脆
仲有好濃嘅黑松露香味~
而且火箭菜嘅份量都好多 感覺十分健康☺️

好有咬口唔會覺得硬 加埋辣汁💯

🍾B52 shooter$38

🥃Blow job $38

🍹Mojito(Gls)$78
🍽 DKLM Bar & Restaurant 📍 尖沙咀金巴利道40號MW Plaza 2樓✨尖沙咀除咗去諾士佛台、MW Plaza都係一個好地方👍👍 今次介紹一間型格酒吧,聽個名就知有氣勢🤣 ✨因為約咗friend傾野,所以都叫咗少少嘢食🍽️原隻軟殼蟹野菌黑松露忌廉汁意粉 $118軟殼蟹嘅份量好多,新鮮炸,火候控制得好,新鮮又好味。意粉嘅硬到啱啱好,又好掛汁。因為唔算肚餓,所以兩個女仔食啱啱好。🍽️ 炭燒豬頸肉件酸辣汁 $78媲美大排檔或泰國餐廳,豬頸肉出乎意料地鮮嫩多汁,估唔到酒吧嘅嘢食都可以咁正。 除咗肉質鮮嫩,豬頸肉外層香脆,點上酸辣汁,仲有泰國嘅風味。🍽️ 鐵板白酒蒜香煮蜆 $68首先喺酒吧見到有白酒煮蜆已經覺得好驚喜,佢嘅鮮甜我更加令我意外👍👍 而且性價比好高,因為份量好多👍👍👍🍽️ Mango Paradise $48芒果沙冰,芒果味好出,加上細滑嘅沙冰,飲到最後都係冰凍十足☺️第二日要返工就唔飲酒啦,下次會想試吓😍✨離開餐廳嘅時候,經過見到有間好大k房,超正,可以約埋班friend去飲嘢,職員見到我喺度望緊個k房,都好主動介紹俾我聽,原來係可以做包場,最低消費$3000,約多啲
🍽 DKLM Bar & Restaurant
📍 尖沙咀金巴利道40號MW Plaza 2樓

✨因為約咗friend傾野,所以都叫咗少少嘢食

🍽️原隻軟殼蟹野菌黑松露忌廉汁意粉 $118

🍽️ 炭燒豬頸肉件酸辣汁 $78

🍽️ 鐵板白酒蒜香煮蜆 $68

🍽️ Mango Paradise $48
第二日要返工就唔飲酒啦,下次會想試吓😍

✨離開餐廳嘅時候,經過見到有間好大k房,超正,可以約埋班friend去飲嘢,職員見到我喺度望緊個k房,都好主動介紹俾我聽,原來係可以做包場,最低消費$3000,約多啲friend真係唔算貴👍👍👍 唔錯,搞party一定好有feel☺️☺️

———————————————
  • 原隻軟殼蟹野菌松露忌廉汁扁意粉
DKLM Bar & Restaurant.高質小酌必選有時,生活需要調味在暗中感受生活的感性一面除了工作中的理性,酒吧中的感性,是生活回歸自在的一道良藥這之與朋友小酌來到尖咀的DKLM Bar & Restaurant這是很有情調與氣氛的酒吧有桌球、大電視、Beer Pong好好玩,而且夠隱蔽最驚喜的是食物出品很有水準不少年輕小情人在此溫馨舉杯最近喜歡上果汁類飲品在朋友推介下,更愛上這裡的芒果沙冰新鮮足料好香甜飲到底都是香濃的芒果味非常有味道!黑松露巴馬臣火腿火箭菜PIZZA火腿火箭菜非常豐富配以重量級的黑松露醬形成非常香濃的滋味PIZZA香脆可口,邊位薄脆迷人非常好食!炸魷魚酥即點即炸,好酥好脆一開波就是熱辣辣我們邊吃邊吹水食到晚上都是香酥脆的非常之出色!德國酥脆鹹豬手(去骨)脆脆脆點可以咁香脆!呢個應該係必食的出品!只要你中意香脆的豬皮此碟一定可以完全滿足到你!肉質帶嫩有汁水香口又有彈性最正是個豬皮脆到卜卜聲的比薯片更好吃這裡真是吹水食飯的好地方不只飲品好,食物都好高質而且燈光舒服好可以與朋友慢慢傾,慢慢歎!DKLM Bar & Restaurant 尖沙咀金巴利道40號MW P
DKLM Bar & Restaurant.高質小酌必選

有時,生活需要調味
在暗中感受生活的感性一面
除了工作中的理性,
酒吧中的感性,是生活回歸自在的一道良藥

這之與朋友小酌
來到尖咀的DKLM Bar & Restaurant
這是很有情調與氣氛的酒吧
有桌球、大電視、Beer Pong
好好玩,而且夠隱蔽
最驚喜的是食物出品很有水準
不少年輕小情人在此溫馨舉杯

最近喜歡上果汁類飲品
在朋友推介下,更愛上這裡的芒果沙冰
新鮮足料好香甜
飲到底都是香濃的芒果味
非常有味道!

黑松露巴馬臣火腿火箭菜PIZZA
火腿火箭菜非常豐富
配以重量級的黑松露醬
形成非常香濃的滋味
PIZZA香脆可口,邊位薄脆迷人
非常好食!

炸魷魚酥
即點即炸,好酥好脆
一開波就是熱辣辣
我們邊吃邊吹水
食到晚上都是香酥脆的
非常之出色!

德國酥脆鹹豬手(去骨)
脆脆脆
點可以咁香脆!
呢個應該係必食的出品!
只要你中意香脆的豬皮
此碟一定可以完全滿足到你!
肉質帶嫩有汁水
香口又有彈性
最正是個豬皮
脆到卜卜聲的
比薯片更好吃

這裡真是吹水食飯的好地方
不只飲品好,食物都好高質
而且燈光舒服
好可以與朋友慢慢傾,慢慢歎!

DKLM Bar & Restaurant
尖沙咀金巴利道40號
MW Plaza 2樓
電話號碼  26567676
2023.10.19【10.19 下班後Chill吃一下@ 尖沙咀 DKLM Bar & Restaurant 】除了Openrice口耳相傳都好重要家住尖沙咀同事說有家霓虹燈的酒吧餐廳還不錯感覺很玩味當我還以為她會陪我吃誰知她今晚要加班聽了她的,也上網查了就1個人也去放鬆一下Chill一下就按Openrice教路,到店一吃果然是玩味霓虹燈Let's Party All Night下班後一直工作電話講不聽所以一到餐廳,必須先點喝的潤潤自己MIU MIU BERRY由草莓,雲呢嗱,牛奶,糖 及 檸檬調配像極草莓沙冰,好喝想吃小食的心大於吃主食所以先點2個小吃脆炸魷魚So分量充足每一條都很大外皮炸得酥脆魷魚鬚多汁另1個小吃炭燒豬頸肉伴酸辣汁經過炭燒的豬頸肉上面還有灑滿調味香料粉末不失肉汁還有酸辣汁伴著沙律菜一起吃十分開胃開胃過後有主食原隻軟殼蟹野菌松露忌廉扁意粉野菌松露忌廉汁掛在扁意粉香味和口感俱全6件軟殼蟹形神都在蟹味濃郁印象深刻吃前吃後都可以玩玩桌球都排好這裡對我來說什麼都是新鮮的而我此刻還是想下次和您一次試試這裡其他美食可以嗎?May  we meet again?整體味道:♥♥♥♥
2023.10.1910.19 下班後Chill吃一下@ 尖沙咀 DKLM Bar & Restaurant 】

除了Openrice
口耳相傳都好重要
家住尖沙咀同事說有家霓虹燈的酒吧餐廳還不錯
感覺很玩味
當我還以為她會陪我吃
誰知她今晚要加班
聽了她的,也上網查了
就1個人也去放鬆一下Chill一下
就按Openrice教路,到店一吃
果然是玩味霓虹燈
Let's Party All Night
下班後一直工作電話講不聽
所以一到餐廳,必須先點喝的潤潤自己
MIU MIU BERRY
由草莓,雲呢嗱,牛奶,糖 及 檸檬調配
像極草莓沙冰,好喝

而我此刻
還是想下次和您一次試試
這裡其他美食
可以嗎?
May  we meet again?
整體

• 炭燒豬頸肉伴酸辣汁
  • 脆炸魷魚So
  • MIU MIU BERRY
2023-10-22 54 瀏覽
入到酒吧門口,已見到啲設計同佈置都好有特色,昏暗嘅環境,帶點勁爆嘅音樂,氣氛好放鬆!食物價錢整體好親民,食物質素亦好有驚喜👍🌟安格斯牛肉迷你漢堡 伴車打芝士及松露薯條好juicy嘅兩個迷你漢堡,一啲都唔會覺得好乾好硬,麵包好軟熟,安格斯牛肉煎過好香好多汁好有牛味。濃濃黑松露味嘅薯條,外脆內軟,再點埋特製嘅茄醬,好好食😋🌟煙三文魚沙律好大一碟,賣相都好靚,好有食慾,啲沙律菜好fresh 好sweet 👍👍煙三文魚鹹味剛剛好,入口即融,食完個口仲陣陣嘅煙燻味🌟意大利巴馬火腿肉質柔軟,甘甜芳香,味道細緻,油潤而不膩,同沙律菜一齊食都好好味。🌟鐵板牛油蒜香燒青口青口大大隻好厚肉,燒得啱啱好,好嫩好鮮甜,加埋牛油同蒜調味,香氣十足,一份有6隻,絕對夠過口癮。🌟Main main berry 莓嘅主打飲品,酸酸甜甜,好開胃,好刺激味蕾,鍾意飲酸嘢嘅人絕對適合。🌟Ruby red 有少少creamy, 飲完但又唔會滯,帶少少酸味,都幾開胃。

🌟安格斯牛肉迷你漢堡 伴車打芝士及松露薯條

🌟煙三文魚沙律