餐廳: Eaaat.here
資訊:

約了在奥海城工作的朋友吃飯,來了利奧坊。店名很特别,叫Eaaat.here,供應多國菜,包括西班牙Tapas、墨西哥Tacos,日本Yakitori 烤雞肉串等都是主打, 西日Fusion ,選擇很豐富。有多種酒精類飲品,洋酒之外還有Sake 及特色Cocktail 。是既有居酒屋風,又有南美及西班牙格調的 Bar & Restaurant。開業約大半年,裝修設計相當型格,以黑白為主調,落地大玻璃窗,通透光猛,地方寬敞,環境舒適,很適合朋友聊天,而且打卡位多。在這裡吃飯,喝喝小酒或Cocktail ,有份輕鬆休閑感!刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁 $108~刺身蝦新鮮爽彈,雪白的蝦肉,配以特別的醬汁,紫蘇青檸汁,酸酸甜甜,十分醒胃,顏色紅裡透白,出色的前菜。雞腎$38 ~點了兩款串燒,雞腎爽口又有嚼勁,燒得恰到好處。牛舌$42 ~牛舌有彈牙又有咬口,夠酥香。西班牙乳豬(半份) $280~外皮香脆,有脂肪香卻不膩,肉質很嫩滑。個人喜歡原汁原味,不過另備秘製番茄醬,有別於一般乳豬醬,喜歡點醬的食客可以享用。龍蝦汁海鮮意粉 $ 108~虎蝦大隻鮮甜爽口,還有帶子、青口、魷魚,相當足料。手工意粉夠彈牙

刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁 $108~

雞腎$38 ~
點了兩款串燒,雞腎爽口又有嚼勁,燒得恰到好處。

牛舌$42 ~
牛舌有彈牙又有咬口,夠酥香。

西班牙乳豬(半份) $280~
外皮香脆,有脂肪香卻不膩,肉質很嫩滑。

龍蝦汁海鮮意粉 $ 108~
虎蝦大隻鮮甜爽口,還有帶子、青口、魷魚,相當足料。手工意粉夠彈牙,配龍蝦汁很美味。

士多啤利蘋果金寶伴雪糕 $ 180~
甜品是以香脆金寶配士多啤梨和蘋果伴雪糕,泠熱交融,是絕妙的配搭。
拍完照,餐廳再安排了專人將雲呢拿雪糕和脆筒敲碎再撈勻,雪糕幼滑,果味香甜,又有脆脆口感。

自家調製特色cocktail:
Drink Here (圖左) $88~
青瓜配檸檬,味道十分清新。
Ka Shin Street (圖右)$88~
檸檬梳打水、接骨木花糖漿、酸酸甜甜,配青瓜口感清爽,有Gin酒香味。

Eaaat.here (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊地下G704號舖
+852 24486738
  • 龍蝦汁海鮮意粉
  • 西班牙乳豬
  • 刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁
2021-06-04 209 瀏覽
今晚一位熱愛西班牙嘅朋友, 帶我去了大角咀一間西餐廳, 餐廳內環境以黑白色為主, 配合暗淡燈光, 食下野, 飲下野, 感覺relax。呢度果然有唔少調酒供應, 食物款式以小食為主, 亦有少量飽肚主食。【Ka Shin Street】HK$88唔飲酒嘅我, 轉左做mocktails, 入口原本有d澀, 但放了一陣子, 冰溶左d, 再浸左片檸檬落去, 味道唔同左, 即時冇左澀味, 反而飲落很fresh。【雞膝軟骨】HK$38軟骨爽脆唔會太乾, 有少少鹽吊味, 又有微微燒焦嘅香味。【西班牙乳豬】HK$380乳豬唔會太肥, 皮脆肉嫩, 皮帶淡淡焦香, 肉質滑而且juicy, 配上酸酸地嘅茄蓉, 平衡油膩感, 惹味開胃。值得推介!【刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁】HK$108刺身蝦好爽, 個汁酸尾尾, 但辣味唔太出, 有如食緊泰式生蝦刺身, 只係酸味淡一點點。
今晚一位熱愛西班牙嘅朋友, 帶我去了大角咀一間西餐廳,

【Ka Shin Street】HK$88
Ka Shin Street

【雞膝軟骨】HK$38
軟骨爽脆唔會太乾, 有少少鹽吊味, 又有微微燒焦嘅香味。
雞膝軟骨

2021-06-03
雞膝軟骨
西班牙乳豬
2021-06-03 45 瀏覽
西日並唔係指西餐 crossover 日餐,而係真係有齊西班牙菜同埋日本菜,仲有墨西哥菜,夠晒多元化!Fresh.here $88Signature Cocktail之一,Gin、Chambord加新鮮檸檬汁,夠晒爽!仲有大量碎冰,真係超Fresh!西班牙八爪魚 $78碟仔細細,內含大量八爪魚粒、薯仔粒同埋蒜粒,都幾惹味,而且好飽肚!雞中翼 $38採用日本產無激素雞肉,外皮烤至香脆,加少少鹽花,Good!牛舌 $42燒至乾身,味道濃縮了,更見香口!烤西班牙黑毛豬肋排 $198勁大份嘅豬肋排,肉質軟腍可口仲要幾Juicy,醬汁香濃入晒味,勁!士多啤梨蘋果金寶伴雪糕 $108以甜筒倒插入Apple Crumble,賣相夠晒igable兼有創意,吃前店員會幫忙將甜筒打爆,每一啖都有唔同嘅層次,有時多咗Cone嘅香脆,有時帶多點雪糕的甜美,好食得黎又夠晒特色!

Fresh.here $88

西班牙八爪魚 $78

雞中翼 $38
採用日本產無激素雞肉,外皮烤至香脆,加少少鹽花,Good!

牛舌 $42
燒至乾身,味道濃縮了,更見香口!

烤西班牙黑毛豬肋排 $198

2021-06-01 90 瀏覽
住大角咀附近表示好多餐廳都食過哂,想搵下有冇新野,行過大街留意到平時唔多見既宣傳牌又係我中意既西式菜,就諗住去食下呢間新開冇耐既餐廳。睇落似主打西班牙菜墨西哥菜既fusion居酒屋?!環境都好寬敞,黑白色系配落地窗,加少少北歐工業風裝潢,簡約有型,一家人朋友定同事聚會都係唔錯既選擇Mikan Umeshu Chu-hai $88開頭一入口就係幾重既梅酒混燒酎,雖然係蜜柑味既梅酒但蜜柑味唔太出,少少甜味後就會俾酒既苦澀味蓋上,加上當啲冰溶化左酒味更會淡化左烤豬頸肉墨西哥夾餅 $40蕃茄加埋調味醬汁既酸辣味中和左豬頸肉既油膩感,肉味唔會太突出但味道幾均衡。外皮亦好香脆,類似薯片餅乾味夾餅一定要盡快食,唔係會軟腍左唔好食多士拼盤x4 $108-巴馬火腿多士淡淡既巴馬火腿味,唔咸,但比起其他口味佢唔會太出眾令人回味-蕃茄多士酸甜幾balance,加上少少辣,幾野味開胃-蒜香蝦多士蝦都幾大粒,咬落好彈牙好有口感,但一齊食既話烤蒜香會有啲蓋過左蝦味-蟹肉沙律醬蟹肉多士滿滿既沙律味,幾甜幾好食,蟹肉亦磨得幾細但量唔少,食落幾鬆軟魚子醬蟹膏蟹肉意粉 $158一入口就係好creamy好香既蟹膏味,麵亦軟

Mikan Umeshu Chu-hai $88

烤豬頸肉墨西哥夾餅 $40
夾餅一定要盡快食,唔係會軟腍左唔好食

多士拼盤x4 $108
-巴馬火腿多士
淡淡既巴馬火腿味,唔咸,但比起其他口味佢唔會太出眾令人回味
-蕃茄多士
酸甜幾balance,加上少少辣,幾野味開胃
-蒜香蝦多士
-蟹肉沙律醬蟹肉多士

魚子醬蟹膏蟹肉意粉 $158
一入口就係好creamy好香既蟹膏味,麵亦軟硬適中幾煙韌。蟹肉既份量非常足料,所以食每一啖都好有口感好滿足。成碟都唔會好rich,唔會食幾啖就覺得好油好膩。

士多啤梨蘋果金寶伴雪糕 $108
雪糕筒倒轉放呢個設計幾有創意,店員亦叫我地影左相先之後佢會幫忙壓碎個雪糕筒餅混入埋雪糕裡面。上面既餅乾碎非常鬆化,蘋果亦唔會太酸對我黎講啱啱好,因為食過好多地方佢地既蘋果都會偏酸(亦可能係我有啲重口味⋯)另外當中既士多啤梨亦有別於雪糕既甜。成個配搭就係酸甜凍熱~
  • 魚子醬蟹膏蟹肉意粉
  • 烤豬頸肉墨西哥夾餅
2021-06-01 45 瀏覽
大角咀都喺一個美食之地 不過有好多餐廳比較隱蔽或者唔喺旺區令到少人留意今次同朋友約喺附近行街 行行下見到有間高落地玻璃嘅餐廳加上店面好大幅黑白塗鴉 所以餐廳幾突出 (街上多數五金鋪望落更明顯) -望到門口份MENU 有好多平時少見/ 無食過嘅菜式 同朋友都想食下新嘢餐廳本來已經算大 加上高落地玻璃 令到個空間感更大環境好舒適 檯與檯之間唔擠迫 -刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁 $108 生蝦刺身用青檸汁做底 食落好開胃 加上紫蘇葉嘅香味令食慾大增就連椰菜絲都唔放過 浸喺汁底入哂味 食到停唔到口蝦大隻又彈牙好有口感 上面有啲辣椒絲 不過食落都唔喺好辣-烤牛骨髓牛小排 (2~4人份量)  $398 牛小排偏肥 牛骨髓上面應該喺由墨西哥辣椒整成嘅醬 有鹹辣嘅味道開頭食法淨喺放牛骨髓喺多士上面 入口會有少少鹹 所以後尾喺多士上面放哂牛小排 牛骨髓 加埋蒜 中和咗牛骨髓嘅鹹味-士多啤梨蘋果金寶伴雪糕 $108呢款甜品賣相好特別 熱辣辣嘅兜仔入面插住咗支甜筒餐廳店員拎埋黎就同我地講: 可以影咗相先 跟住我會整碎支甜筒影完相之後示意可以攪碎 蛋糕同餅乾碎入面有蘋果同士多啤梨甜品唔會偏甜 餅乾有少少似蛋撻嘅牛
今次同朋友約喺附近行街 行行下見到有間高落地玻璃嘅餐廳

烤牛骨髓牛小排 (2~4人份量)  $398

開頭食法淨喺放牛骨髓喺多士上面 入口會有少少鹹
呢款甜品賣相好特別 熱辣辣嘅兜仔入面插住咗支甜筒
影完相之後示意可以攪碎 蛋糕同餅乾碎入面有蘋果同士多啤梨
甜品唔會偏甜 餅乾有少少似蛋撻嘅牛油皮 呢款甜品食落一凍一熱 好過癮
Hot.here $88
一杯好易入口嘅COCKTAIL
由GIN+薑汁+檸檬汁+香茅 製成
一入口就係滿滿既檸檬味 隨後漸帶出Gin酒既味道
今晚同有友人來到好有風格嘅餐廳,好chill 嘅飲下酒食下飯,過一個relaxing 嘅晚上。Amanatsu Ginger Chu-Hi ($88) - 當然唔少得試下佢哋招牌嘅雞尾酒啦,由柚子酒、薑汁、燒酎同梳打水整死,酒味唔算太strong 但好易入口同清新。自家製免治雞肉丸($68)- 呢個有驚喜,好彈牙嘅肉丸,口感好豐富,果然係自家製,配埋番茄醬食好開胃。墨西哥風味烤雞($168)- 呢度有半隻雞但份量一啲都唔少,雞肉非常之嫩滑同入味,伴碟仲有烤薯仔、洋蔥同蒜頭。另外估唔到個醬汁咁好食,係墨西哥Salsa 酸辣醬,少少辣勁惹未,我覺得如果可以配麵包應該會好好食。除咗有西餐仲有日本串燒牛舌($42)、雞中翼($38)、秋葵($25)- 串燒真係最好嘅佐酒小食,即叫即燒熱辣辣又香噴噴。除咗個牛舌有啲韌之外,雞中翼同埋秋葵都燒得唔錯。

琴日放工後約咗朋友食飯,嚟到大角咀利奧坊嘅呢間餐廳。餐廳好有情調,仲有個bar區添,啱曬鍾意飲酒嘅朋友。餐牌嘅選擇都好多,除咗有西餐、仲有墨西哥菜同埋日式串燒。當然唔少得有酒飲酒,真係好吸引。Ka Shing Street ($88)- 係佢哋嘅signature cocktail 其中一項,係用Gin、接木骨花糖漿、新鮮檸檬汁同埋青瓜製成。飲落有好勁嘅青瓜味,好fresh同易入口。燒豬頸肉taco ($40) - 係好正宗嘅soft taco!令我諗起以前去墨西哥旅行時喺街邊食嘅taco,但呢個仲好味因為材料夠豐富,個豬頸肉多到就嚟跌出嚟。烤蝦taco($48) - 真係估唔到係兩隻大蝦!配上蕃茄同洋蔥粒好爽口,真係好好食。魚子醬蟹膏蟹肉意粉($158)- 上面啲cheese真係多到嚇親🤣 個醬汁好creamy 同rich,仲有淡淡嘅蟹肉同有脆卜卜嘅魚子醬,可惜蟹膏未夠突出。士多啤梨蘋果金寶伴雪糕($108)- 見到枱枱都有嗌,果然無令我哋失望。一上枱個賣相已經好吸引,係一個甜筒倒轉放,忍唔住影咗好多相。影完相之後個店員就會督爛個雪糕,然後同啲apple crumble撈埋一齊。個a

士多啤梨蘋果金寶伴雪糕($108)- 見到枱枱都有嗌,果然無令我哋失望。一上枱個賣相已經好吸引,係一個甜筒倒轉放,忍唔住影咗好多相。影完相之後個店員就會督爛個雪糕,然後同啲apple crumble撈埋一齊。個apple crumble熱辣辣,但係雪糕又凍冰冰,有冰火兩重嘅感覺,好驚喜。第二個驚喜就係裏面有好多啖啖肉嘅蘋果同埋士多啤梨,口感一流。

2021-05-21 63 瀏覽
上個星期五同朋友去咗食飯,完全冇諗過呢區會有這種高質素的餐廳。餐廳走型格路線,入到去裏邊感覺會有居酒屋嘅感覺,在音樂襯托下,負責人特別介紹一杯用這條街命名的特飲,感覺很輕鬆很自在。因為我哋得兩個人,今次只能夠淺嘗小食。有牛油果沙律啦、混帳粟米片😋串燒、海鮮、Fusion 菜尤其有驚喜。見到餐牌裏邊有Happy Hour Set,八款串燒揀選可以四種,仲包一杯飲品,都係$188;絕對可以當係一個晚餐🥣。已經約咗朋友下個月再去食😋

2021-05-19 61 瀏覽
約朋友來大角咀梗係要試下新開的食店,對我來講係新開,或者已經有好多人試過啦,見大部分人都寫食lunch抵,所以為左唔洗等位,決定夜晚先去,就係甘入來最想食佢地個甜品, crumbles.大家見到張相,個甜品係咪吸引呢,真係即場煮架,個碟仲熱。首先環景係好適合朋友相聚再加埋飲返一兩杯 cocktail , 啤酒類既。睇下個 menu,都好墨西哥感覺,但事實又似 fusion野,甘當然會叫少少來試下啦細碟的墨西哥捲。。。四十蚊,我相信只夠你送酒。。。

大家見到張相,個甜品係咪吸引呢,真係即場煮架,個碟仲熱。

細碟的墨西哥捲。。。四十蚊,我相信只夠你送酒。。。

2021-05-17 46 瀏覽
🔸 西班牙乳豬 (half $280)西班牙乳豬份量十足,皮香肉嫩,配埋特調嘅醬汁酸酸甜甜,好惹味。🔸黑松露意粉 ($128)意粉加上蟹肉同埋魚子醬,鮮味十足。黑松露醬汁濃厚,散發獨特嘅香氣。🔸西班牙香腸($58)西班牙香腸有咬口,味道濃郁,富有油香,係最傳統嘅西班牙小食之一。🔸免治雞肉棒($45)以免治雞肉、日本醬油、砂糖等材料製成,美味可口!雞肉棒加入照燒汁燒熟,令外皮變得香脆,令西班牙餐廳頓時變成日式居酒屋。🔸Ka Shin Street ($88)GIN酒、接骨木花糖漿、梳打水、檸檬汁加上青瓜,味道清新。🔸Amanatsu Chu-hai($88)柚子酒加上燒酎、梳打,甜美易入口。
🔸 西班牙乳豬 (half $280)

🔸黑松露意粉 ($128)

🔸西班牙香腸($58)
🔸免治雞肉棒($45)

🔸Ka Shin Street ($88)
GIN酒、接骨木花糖漿、梳打水、檸檬汁加上青瓜,味道清新。

🔸Amanatsu Chu-hai($88)
柚子酒加上燒酎、梳打,甜美易入口。
2021-05-14 52 瀏覽
大角咀好食既野多的是,上次九點半只有呢間野可offer 酒及甜品,只有20min ,Waiter都接我order 咁有誠意既餐廳, 我講過一定會回來,今晚找數喇!友人問呢間食咩?其實我唔知架,似西餐?我索性回應是Fusion菜吧!餐牌有西班牙菜,中菜,泰式,西餐,又有清酒sake Iist。 由於太肚餓既關係,所以再度眼闊肚窄式叫了好多主菜。先來一個紫蘇蝦刺身,好正呀!加埋串燒s 做一個starter 都唔錯ar 👍Main Course 我地叫左牛小排牛骨髓,烤雞,乳豬。牛骨髓真係好有驚喜,勁Creamy 既骨髓配埋烤多士,正到爆ar ! 食完個口有啖啖牛脂味 😋 (不過乳豬就堅「穌」喇!)最後既金寶蘋果,真係好啱我呢d 姨姨,打咭一流,影完相 Waiter 好窩心幫我們敲碎個cone ,今次真係飽到冇朋友。

泰式蝦刺身紫蘇汁
西班牙香腸
雞皮
  • 牛小排牛骨髓
  • 士多啤梨蘋果金寶伴雪糕
餐廳:Eaaat.here (大角咀)地址:大角咀嘉善街18號利奧坊地下G704號舖喺大角咀捐完成份血🩸,去咗呢間喺利奧坊開咗大半年,主打西班牙、墨西哥同日式菜嘅eaaat.here 食晚飯🍽,同時提早慶祝終於出晒實習,正式同大學生涯講bye bye🥲餐廳佈置簡單而有feel,以黑白色為主,位置闊落,坐得都幾舒服,不過冷氣就有少少大❄️,怕凍嘅朋友仔記得帶多件褸喇🧥先叫咗幾款串燒,餐廳所有雞串燒都喺雞用日本嘅無激素雞🐓,所以價錢相對貴少少🤏;點咗個大蔥雞髀肉($38)🍗、雞胸軟骨($38)同五花腩($35),一分錢一分貨,用靚嘅材料價錢就會貴啲,燒嘅火候掌握得非常好🔥,唔會有燒到好燶或者唔熟,雞胸軟骨比較少見,相對較為特別,五花腩真係勁邪惡😈✝️墨西哥風味糕烤雞(半隻) $198呢隻雞製作需時大約15分鐘,因為喺即叫即整嘅,雞皮烤得金黃香脆🤤,雞肉嫩口而且唔肥,肉質飽滿而惹味,蘸埋辣辣地嘅墨西哥醬嚟食零舍有風味🇲🇽✝️魚子醬蟹膏蟹肉意粉 $158意粉食落微微creamy,帶有濃郁嘅蟹肉香🦀,一疏疏嘅蟹肉清晰可見,另外有一咬即爆嘅魚子,仲有增加色水同香味嘅雜菌,意粉比較煙韌爽口,個人幾鍾意呢個
餐廳:Eaaat.here (大角咀)
地址:大角咀嘉善街18號利奧坊地下G704號舖

✝️墨西哥風味糕烤雞(半隻) $198
呢隻雞製作需時大約15分鐘,因為喺即叫即整嘅,

✝️魚子醬蟹膏蟹肉意粉 $158
另外有一咬即爆嘅魚子,仲有增加色水同香味嘅雜菌,意粉比較煙韌爽口,個人幾鍾意呢個意粉嘅口感🤞

✝️墨西哥炒椰菜仔 $108
椰菜仔用咗蒜粒同mozzarella cheese去炒🥘,加咗焦糖同墨西哥醬汁,令椰菜仔簡單而唔單調,味道相對較濃,大概有廿幾粒,唔知你又鍾唔鍾意呢款菜呢😎?

✝️Hot.here $88
餐廳自己調製嘅cocktail,
亦係唯一一隻cocktail加咗薑汁嘅,飲落薑味同檸檬味取咗個平衡,薑味好純,同Gin酒配搭又幾夾🍹

✝️Yuzushu Chu-hai $88
用咗初戀柑夏蜜柑酒、燒酌同梳打水去泡製,飲落有燒酌嘅香醇,加咗甜甜哋嘅蜜柑酒更易入口🍶,建議愛品嚐燒酌嘅人可以叫呢個,唔太飲得好嗆嘅人就可以試吓其他加咗唔同味道嘅燒酌

✝️士多啤梨蘋果金寶伴雪糕 $108
最後點少得食個甜品😋,熱辣辣嘅香脆金寶有陣陣士多啤梨同蘋果香🍓🍎,
將雲呢拿雪糕同脆筒敲碎再撈勻🍦,冰凍同熱呼呼嘅感覺同時喺口同牙齒之間徘徊,好好食啊🤩
2021-05-06
10 分鐘 (堂食)
  • 士多啤梨蘋果金寶伴雪糕
  • 墨西哥風味烤雞(半份)
經過呢間西班牙fusion餐廳好耐,終於搵到時間約朋友來試試!餐牌食物種類一目了然,有沙律,Ceviche,主菜如:意粉,墨西哥風味烤雞,西班牙海鮮飯等,前菜,Chips & Dips, Tacos,Tapas及日式串燒。一次過可以試到幾款我最愛嘅料理,真開心!先試試呢度嘅tapas,點咗西班牙八爪魚($78)。份量唔多,不過味道惹味。八爪魚口感爽彈,薯仔粒炒得香口,送酒一流!朋友想試下串燒,我哋揀咗3款:雞皮($38),牛舌($42)及五花腩($35)。牛舌燒得剛好唔會韌,仲保留少少肉汁。五花腩肉質軟嫩,肉味香濃。雞皮調味幾惹味,不過就略嫌燒得較乾身。整體都推薦試下!魚子醬蟹膏蟹肉意粉($158)主菜好多款都好吸引,可惜眼闊肚窄,所以今晚只係點咗一道意粉試下水準。意粉都有驚喜,價錢唔貴,但蟹肉份量好足料,每條意粉都沾滿creamy嘅醬汁,啖啖鮮味。

魚子醬蟹膏蟹肉意粉($158)

2021-05-05 48 瀏覽
經過呢間西班牙fusion餐廳好耐,呢晚就去咗試下晚餐!餐廳裝潢走型格路線,近落地玻璃窗有一張圓枱,呢晚咁啱客人不多,我哋兩個坐喺嗰邊,座位非常闊落舒適!除咗dining嘅部份,餐廳一邊係酒吧。難得第二日我倆都放假,我倆都決定來一些酒精relax一下!Sweeter akaumeshu Chu-hai($88)Yuzushu Chu-hai($88)點咗一杯蜜柑酒 Chu-hai及一杯梅酒 Chu-hai,兩款都順口清新,值得一試!西班牙海鮮飯($268)好豐富嘅一個海鮮飯!個鑊唔係好深,飯量唔算多,但海鮮非常慷慨,比我想像中多,而且種類亦多樣化,有青口,蜆,帶子,魷魚,虎蝦等,Paella吸收海鮮嘅鮮味,食落好鮮!士多啤梨蘋果金寶伴雪糕($108)店內只有呢一款甜品,所以不作多想,直接點一客試試!甜筒倒插在蘋果金寶上,甜品一上枱我倆已經忍唔住相機食先,獨特嘅造型謀殺不少菲林!之後店員會整碎甜筒,再拌勻蘋果金寶一齊食,我自己就覺得賣相確實吸引,不過甜筒太甜,而且非自家製誠意欠奉,蘋果金寶內亦不夠蘋果粒,口感欠層次,有進步空間。希望小店之後亦會推出多D甜品選擇啦!---------

Yuzushu Chu-hai($88)

西班牙海鮮飯($268)

---------
2021-05-05 30 瀏覽
約左班靚太食dinner,由旺角車站搭小巴去利奧坊都幾方便。墨西哥風味烤雞(半份)烤雞雖然只叫半隻,但size大隻,外皮烤到金黃色,外脆內軟入味,連雞胸肉都唔鞋口。西班牙乳豬(全份)一上枱好大份喎😂😂,同中式燒豬唔太同,西班牙乳豬好肥美嫩滑,多肉汁夠juicy牛油果蟹肉合桃石榴汁沙律沙律菜夠爽脆,牛油果香滑加上有大量蟹肉同合桃,配搭唔錯。我地仲叫左幾款小食同串燒添炸魷魚鬚 炸到金黃色好脆口,魷魚鬚厚身嫩滑,送酒一流免治雞肉棒自家製造型肥嘟嘟好可愛,啖啖肉又滑嫩配埋佢地既醬汁同蛋黃一流。士多啤梨蘋果金寶伴雪糕蘋果金寶,唔似平時廚師煮到好淋身,lee個有咬口,而且唔會太甜。我叫左柸hot here試,hot因為落左薑汁再mix檸檬汁,估唔到夾到,岩女士飲易入口,不過落左gin酒唔好飲得甘急啊。

墨西哥風味烤雞(半份)

西班牙乳豬(全份)

牛油果蟹肉合桃石榴汁沙律

沙律菜夠爽脆,牛油果香滑加上有大量蟹肉同合桃,配搭唔錯。

我地仲叫左幾款小食同串燒添

炸魷魚鬚
炸到金黃色好脆口,魷魚鬚厚身嫩滑,送酒一流

免治雞肉棒

士多啤梨蘋果金寶伴雪糕