2020-01-16 191 瀏覽
今晚同閨密去呢間新開既法國餐廳食晚飯,上星期已經book定位,今晚一去到就有職員帶我地入去預留左既梳化位置。環境寬敞舒適,職員亦好主動推介食物比我哋,我地揀左三個前菜,兩個主菜,同埋兩杯cocktail。食物都好有驚喜,法式焗田螺好入味好香煎鴨肝做得非常出色,好香脆,食落去油香慢慢滲出黎,配合埋紅桑梅汁唔覺得油膩。主菜牛扒好好味,位置係牛橫隔膜下的一組小肉,一隻牛只有好少這部份。半成熟食落好有牛味亦有彈性但唔韌。鱸魚外脆內滑,配菜亦非常新鮮!份量都好足夠。 最後食埋甜品🍮前後坐足兩個半鐘食下傾下計,大家都食得好飽好滿足!
食物都好有驚喜,法式焗田螺好入味好香

2020-01-15
  • 煎鴨肝
2019-12-27 288 瀏覽
荔枝角堅冇咩好食,今日同事話要陪佢出街食,我地黎到 D2 PLACE,原來 GOLF 場入面有間餐廳,見冇咩人,我地可以當講壞話既秘密地方。哈哈 ~~我地坐底冇耐,聽到原來呢道轉左手,依家生意都真係難做。我地快快選完再慢慢吹水。餐牌只有 6個選擇,今日大家黎散心,當然要豪一豪佢啦 !! 我地叫左 兩個貴既 ~~ 哈哈今日餐湯係 南瓜湯,同事叫左,而我就叫沙律,我飲左佢一啖,都唔錯 !! 好多纖維,奶味亦都唔重,真材實料 !! 而我個沙律既菜都好新鮮,配油醋汁好開胃 !! 仲有一籃 4塊既蒜蓉包,正呀 !! 佢焗得好香口 ~~但惡夢黎喇 ~ 你知啦 !! 大家既 LUNCH 只得一粒鐘,我地最後等到 13:45 先有野食,都真係 ... 要急食 ! 不過可能新餐廳未適應掛,但我想講個場咁大,LUNCH 你都攪唔掂 ... 都真係好大鑊 !! 大家都真係好把握時間架嘛 ~ 好在野食唔差,但時間方面希望餐廳好好改善 !第一個黎既係 香煎豬上肩肉配芥末籽汁,這個我地覺得個豬醃得好好,咸味適中,配上廚師既汁好開胃,酸酸甜甜既感覺 !! 擺盤都幾靚,有娃娃菜同露荀,仲有幾件個薯仔,唔錯 !!但黎完

但黎完呢個 ... 我地就澎澎聲叫野飲,我叫左凍檸茶同佢既熱奶茶,都係正常野 !!

又好幾分鐘之後先黎我呢個 烤澳洲頂級肉眼扒配磨菇汁,個牛扒堅好好味 !! 我叫既 5成,真係做到好好 !! 但醬汁我期望佢係好多菇俾我咬下,但當然冇啦,哈哈 ~~ 同埋個汁係似黑椒汁咁,但唔錯既,底下既配菜同豬肩一樣,唔多講喇 ! 但亦都要壇下 ... 薯仔 ... 好似冇熟過咁,太生 !! 明明豬肩底既薯仔我仲讚緊 ...

本來諗住食多個甜品 ... 但最後都放棄喇 !! 等佢運作下,之後再改善再黎 !!
  • 烤澳洲頂級肉眼扒配磨菇汁
  • 香煎豬上肩肉配芥末籽汁
2019-12-24 135 瀏覽
頭盤到甜品都好精緻美味,最欣賞主菜,燒春雞肉嫩多汁,唔會「鞋烚烚」,牛柳係自己鍾意食嘅火喉,龍蝦亦夠鮮味,不過可能因為聖誕節,菜式略嫌太少選擇,下次要試吓其他菜式先得。

2019-12-24
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節