2022-01-10 780 瀏覽
有朋友喺D2 Place擺市集,當然要嚟支持下,順便就喺呢度搵食,無意中就發現呢一間喺GOLFZON入面嘅餐廳Eris’s Kitchen,晚餐做買一送一優惠,就一於試吓。 呢度係一個電腦模擬嘅哥爾夫球場,現場所見都有不少客人約埋三五知己一路打Golf一路食飯飲嘢傾偈。買一送一嘅晚餐真係幾吸引,前菜同甜品都揀咗各一,可以開心share。店員首先奉上精選麵包籃,係非常香脆嘅蒜蓉包,配埋餐湯食確係唔錯。蕃茄芝士忌廉湯有濃濃嘅蕃茄味,因為加入咗芝士同忌廉,所以特別厚身,好有口感。我自己就比較鍾意牛油果西柚沙律,而且佢仲色香味俱全,牛油果果肉非常滑,西柚嘅微酸令人覺得更開胃。主菜方面,我哋揀咗海蝦海膽汁意大利麵,海膽汁味道濃郁,每條扁意粉都掛上濃濃嘅意粉汁,king size嘅海蝦肉質爽口,令人非常滿足。因為今日想食牛扒,所以我哋都唔介意加$150叫呢個輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁,西冷肉味夠濃郁,入面保持住粉嫩嘅肉質,配合紅酒汁就更能帶出西冷嘅肉味。牛扒之下仲放有薯仔塊同露荀,沾上肉汁味道更佳。法式朱古力泡芙條上面放有新鮮嘅士多啤梨同藍莓,中和咗朱古力泡芙嘅甜味。而我就特別喜歡另一甜品蘋果撻
精選麵包籃
蕃茄芝士忌廉湯
海蝦海膽汁意大利麵
輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁
牛扒之下仲放有薯仔塊同露荀,沾上肉汁味道更佳。
法式朱古力泡芙條
而我就特別喜歡另一甜品蘋果撻配雪糕,蘋果撻啖啖充滿蘋果肉,暖暖嘅蘋果撻之上放上冰冷嘅雪糕,非常能夠刺激味蕾。
蘋果撻配雪糕
我哋仲特別點咗飲品,好耐冇飲過Fruit Punch,甜度調得剛剛好,夠冰凍又夠解渴。
Fruit Punch
以呢個買一送一嘅價錢嚟講,呢個質素嘅西餐確係幾抵食。
2022-01-09 102 瀏覽
喺荔枝角無咩好食,竟然喺D2 place打 golf既地方揾到好野食!環境幾舒服幾chill~不過有打 golf聲伴隨🤣🤣食左個2人餐金荀薑忌廉湯,聽個名都好有驚喜 飲落口個味仲好夾 麵包都唔 hea, 熱辣辣 幾好食牛油果西柚沙律沙律菜好新鮮,有好多牛油果同西柚,黑醋份量適中,好開胃杏仁焗智利白鱈魚配乾貝焦化牛油汁個名就夠勁喇,無諗到味道都一樣咁好白鱈魚煎到好香,有濃濃既魚味焦糖化左既牛油汁又唔會好油膩,仲好特別如果有幾件麵包可以食埋 d汁就好燒新西蘭羊架配薄荷阿根廷青醬羊架外層有層寶雲酥,配埋5成熟鮮嫩肉質,好好食甜品係朱古力泡芙條同蘋果撻配雪糕熱辣辣既蘋果撻配上一球冷冰冰既雪糕食落口有冷熱既感覺 口感十足雖然雪糕溶得好快 朱古力泡芙條賣相都幾靚,入面有朱古力醬,唔會好甜,幾好食

食左個2人餐

牛油果西柚沙律
沙律菜好新鮮,有好多牛油果同西柚,黑醋份量適中,好開胃

杏仁焗智利白鱈魚配乾貝焦化牛油汁
個名就夠勁喇,無諗到味道都一樣咁好
白鱈魚煎到好香,有濃濃既魚味
焦糖化左既牛油汁又唔會好油膩,仲好特別
如果有幾件麵包可以食埋 d汁就好

羊架外層有層寶雲酥,配埋5成熟鮮嫩肉質,好好食

甜品係朱古力泡芙條同蘋果撻配雪糕
熱辣辣既蘋果撻配上一球冷冰冰既雪糕
食落口有冷熱既感覺 口感十足
雖然雪糕溶得好快

朱古力泡芙條賣相都幾靚,入面有朱古力醬,唔會好甜,幾好食
金荀薑忌廉湯
麵包籃
朱古力泡芙條,蘋果撻配雪糕
2022-01-05
金荀薑忌廉湯
麵包籃
朱古力泡芙條,蘋果撻配雪糕
2022-01-09 47 瀏覽
荔枝角D2 place第一期好去處,Golfzon Eris's Kitchen 高爾夫球練習場 的高質素餐廳, 一邊嘆午餐 一邊有人在練習高爾夫球,感覺是非常有活力 ,充滿正能量 而且 價錢合理,質素味道很高的一間 休閒舒適餐廳, 我們選擇了兩個美味午餐啊👍👍一午餐包括 ……湯或沙律, 主菜,咖啡或茶( 意大利優質咖啡)208元杏仁焗智利白鱈魚配乾貝焦化牛油汁 先嚟一個……鮮忌廉蘑菇湯,配以歐陸式麵包麵包香軟,蘑菇忌廉湯香濃蘑菇味,幼滑輭綿綿的!極好啊!鱈魚 厚厚軟滑鮮甜👍 乾貝牛油汁味道清香 能夠帶出海鮮鮮味🐟🐟, 還有新鮮蔬菜, 飽肚又美味。188元蜜糖芥末燒豬鞍 蘋果蓉先來一個 雜菜沙律醒神清香豬鞍肉厚嫩滑, 蜜糖芥末汁甜甜的微辣香香的美味飽肚, 沾上蘋果蓉倍添美味, 極有創意的 美味西餐🐖🍎🍯飲品……我們選擇了意大利優質咖啡☕☕,咖啡豆味濃郁,芬芳撲鼻 ,配以鮮奶, 更是絕配

208元
杏仁焗智利白鱈魚配乾貝焦化牛油汁
先嚟一個……鮮忌廉蘑菇湯,配以
歐陸式麵包
麵包香軟,蘑菇忌廉湯香濃蘑菇味,幼滑輭綿綿的!極好啊!

188元
蜜糖芥末燒豬鞍 蘋果蓉
先來一個 雜菜沙律醒神清香

飲品……我們選擇了意大利優質咖啡☕☕,
咖啡豆味濃郁,芬芳撲鼻 ,配以鮮奶, 更是絕配
2022-01-07 47 瀏覽
朋友難得相聚呢間室內golf見佢套餐買一送一都幾抵食就試試佢啦3 courses 都係$498 加一香脆既蒜茸包同牛油餐包一上檯 已經香氣撲鼻牛油果西柚沙律🥗牛油果入口即化 沙律新鮮甘荀薑忌廉湯順滑可口略帶薑辣味原來都幾夾喎天氣凍既時間 暖暖胃蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉外表睇嚟香脆但切開內裡竟然鮮嫩可口配上開胃醬汁 令人食指大動輕煎頂級美國肉眼配特濃紅酒汁-3成熟 +$150😋😋😋通常都會預佢太熟但係佢仲係好靚既粉紅色😋😋😋甜品有法式朱古力泡芙條鬆脆得黎仲有滿滿既朱古力🍫但又唔會好淋/溜啖啖都好幸福呀😋蘋果批又係脆脆薄薄咁蘋果薄片有層次嘅口感 配上雪糕真係好滿足紅酒🍷以及精美荔枝特飲仲有啲荔枝果肉餐廳主要提供沙發櫈寬敞舒適可以😌一邊放鬆傾計同睇golf賽事播放整體來講都算有驚喜
朋友難得相聚

可以😌一邊放鬆傾計
同睇golf賽事播放

整體來講都算有驚喜
2021-12-20 107 瀏覽
Eris’s kitchen(荔枝角)去左D2 行街❤️❤️同朋友想食西餐😆😆而家做緊買一送一,好抵👍👍$498一個餐🥰🥰蒜蓉包麵包籃蒜蓉包好脆好香濃,配埋啲湯食好好味😋蕃茄芝士忌廉湯🫕個湯熱辣辣,好濃蕃茄味,好正🥰🥰牛油果西柚沙律賣相好吸引,沙律都幾大碟,入面有好多牛油果同埋西柚粒粒再加埋新鮮菜🥗🥗蜜糖芥茉燒豬鞍配蘋果蓉🍖豬鞍好大件❤️❤️肉嫩汁多😋😋好好食🤩 喜歡豬鞍嘅朋友一定要食,配埋蘋果蓉, 十分夾😆😆清新得黎又美味🌟香煎三文魚配檸檬牛油汁三文魚扒大大件😆😆而且仲煎到個皮香脆,三文魚油脂平均🤩🤩食唔停口😉😉法式朱古力泡芙條🍫泡芙條入面有滿滿的朱古力,好香朱古力味,甜度適中😍😍蘋果撻配雪糕蘋果撻熱辣辣配雲呢拿雪糕,簡直絕配,蘋果批好多料,口感十足😋😋飲品-荔枝特飲$15荔枝特飲裏面有荔枝粒粒,仲要濃郁嘅荔枝味,再加埋梳打,正😍😍餐廳環境:餐廳好多梳化位🥰🥰好適合朋友或者你拍拖,環境好舒服,可以一邊傾偈一邊食飯😋😋整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:5/5地址:荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓 114-127號舖
Eris’s kitchen(荔枝角)

蒜蓉包麵包籃
蒜蓉包好脆好香濃,配埋啲湯食好好味😋

蕃茄芝士忌廉湯🫕
個湯熱辣辣,好濃蕃茄味,好正🥰🥰

蜜糖芥茉燒豬鞍配蘋果蓉🍖
😆😆清新得黎又美味🌟

法式朱古力泡芙條🍫
泡芙條入面有滿滿的朱古力,好香朱古力味,甜度適中😍😍

飲品-荔枝特飲$15

餐廳環境:

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5

2021-12-20 99 瀏覽
平時行D2 Place都有留意到呢一間可以打Golf嘅餐廳 原來佢哋可以入去就咁食飯👅 見餐廳面積咁大 梳化座位舒適 今晚一於去試吓佢哋dinner set🥰Dinner set做緊買一送一優惠 所以好抵食🤤 order完之後就會送上麵包籃 蒜蓉包非常香脆好食😋 前菜我哋分別揀咗一個牛油果西柚沙律同埋白酒煮法國藍青口😍 沙律菜好新鮮 醬汁酸酸甜甜 非常開胃好味👍🏻 法國藍青口質素極高 青口肉質嫩滑 啲汁用嚟點蒜蓉包仲好好食😋主菜我哋就揀咗蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉同香煎三文魚配檸檬牛油汁🤤 豬鞍肉質柔嫩juicy 蜜糖芥末酸酸甜甜 同燒豬鞍好夾👅 三文魚表皮煎到非常香脆 三文魚下面仲有薯蓉 加上檸檬牛油汁非常好味☺️甜品方面係法式朱古力泡芙條同埋蘋果撻配雪糕 賣相吸引 蘋果撻新鮮焗起 等待嘅時間會比較長 不過味道不錯👍🏻 飲品方面我哋就揀咗白桃梳打同埋fruit punch☺️ 個人比較鍾意白桃梳打 唔會好甜 配今日嘅主菜都好夾🌟

2021-12-19 56 瀏覽
朋友在茘枝角返工,提議在D2 Place 覓食,見到有一間餐廳可以入會打哥爾夫球,十分有趣。晚餐相當豐富, 侍應笑容滿面,推介食物時十分親切🥖蒜蓉包烘得好香脆,蒜蓉味重🎃🥣南瓜忌廉湯香甜濃郁🥗牛油果西柚沙律,清新美味前菜:🦪白酒煮法國藍青口青口大大隻,白酒相當入味, 白酒湯底好creamy, 可以一飲而盡輕煎帶子配西班牙豬肉腸檸檬牛油汁帶子煎得外脆內軟,新鮮嫩滑,切落去溶入檸檬汁清甜可口,酸酸甜甜是一度極開胃前菜,賣相擺盤精緻主菜: 蜜糖芥未燒豬鞍配蘋果蓉慢煮方式令到油香豐盈,豬肉肉質軟腍,略帶橡果香,加點蜜糖芥未味道昇華不少香煎三文魚配檸檬牛油汁厚切香煎三文魚扒煎得外皮香脆,魚肉嫩滑,有焦糖香味,酸酸甜甜檸檬汁十分開胃,有長青豆及焗薯做伴菜甜品方面🍮分別有法式朱古力泡芙條及蘋果撻配雪糕,為這頓晚餐添上完美句號今晚朋友生日,餐廳升級紅白酒給我們整體來說,服務態度非常殷勤,食物質素不錯另外可以一路食飯一路欣賞客人打哥爾夫球,若有興趣打哥爾夫球,真是不錯的選擇

晚餐相當豐富, 侍應笑容滿面,推介食物時十分親切

🥖蒜蓉包烘得好香脆,蒜蓉味重
🎃🥣南瓜忌廉湯香甜濃郁
🥗牛油果西柚沙律,清新美味

前菜:
🦪白酒煮法國藍青口

輕煎帶子配西班牙豬肉腸檸檬牛油汁

主菜:
蜜糖芥未燒豬鞍配蘋果蓉

甜品方面🍮

今晚朋友生日,餐廳升級紅白酒給我們
整體來說,服務態度非常殷勤,食物質素不錯

2021-12-15 81 瀏覽
星期日朋友約我行D2行完順便簡單食個TEA(下午5點)如果唔係朋友眼利我都留意唔到餐廳招牌個Dining以爲係高爾夫球俱樂部餐廳環境好特別側邊比人練習打Golf (駁住個MON)Golf隔離就係高臺方便 打下飲下或者比朋友睇住打其餘座位都係2人舒服梳化位超級濶落我同朋友2個人被安排坐梳化位2個人坐4人位超爽梳化大食物份量仲大叫左英式全日早餐 $168煙肉照燒汁牛肉漢堡 $138其中一個餐+$30 轉蜜桃玫瑰烏龍茶(一定要加)飲茶最重要係水溫同儀式感個茶壺Keep住有蠟燭溫住每口茶都係暖笠笠茶杯又有質感 簡約又優雅的設計令飲茶變成享受Waitress見我地飲完主動幫我添水單單飲茶一個細節已經要比滿分我地2個餐跟牛角酥一個要是日餐湯 (南瓜湯)一個要沙律牛角酥 熱辣辣 脆卜卜!好味過好多餐廳!!南瓜湯好香濃通常餐廳都唔會被期待夠熱就已經交足功課估唔到餐廳好上心All day Breakfast比平時用料多心思 層次豐富有西柚沙律!燒好番茄的好juicy 番茄的恰到好處的酸味非常開胃茄汁焗豆 居然放埋肉 真係好有心機!唯一唔好又係牛角酥再次出場平時鍾意食牛角酥但你又出場 實在太多啦 食唔曬(
星期日朋友約我行D2
行完順便簡單食個TEA(下午5點)
如果唔係朋友眼利
我都留意唔到餐廳招牌個Dining
以爲係高爾夫球俱樂部

餐廳環境好特別
側邊比人練習打Golf (駁住個MON)
Golf隔離就係高臺

食物份量仲大

叫左
英式全日早餐 $168
煙肉照燒汁牛肉漢堡 $138
其中一個餐+$30 轉蜜桃玫瑰烏龍茶(一定要加)

飲茶最重要係水溫同儀式感
Waitress見我地飲完主動幫我添水
單單飲茶一個細節
已經要比滿分

我地2個餐跟牛角酥
一個要是日餐湯 (南瓜湯)
一個要沙律

牛角酥 熱辣辣 脆卜卜!
好味過好多餐廳!!
南瓜湯好香濃

比平時用料多心思 層次豐富
有西柚沙律!
燒好番茄的好juicy
番茄的恰到好處的酸味非常開胃
茄汁焗豆 居然放埋肉 真係好有心機!
唯一唔好又係牛角酥再次出場

唔講漢堡個涵有好
單單漢堡包的麵包脆
你就知道餐廳樂意做好每一個細節
煙肉照燒汁牛肉漢堡

至於薯條,我鍾意粗薯條
見漢堡配幼身薯條有dd失望

會黎呢間食下Tea
2021-12-12
英式全日早餐
2021-12-14 87 瀏覽
“Eris’s Kitchen”位於荔枝角D2 place 一期一樓商場,餐廳四人枱為主,兩邊以二人梳化,坐位濶落舒服,一邊設有間室內Golf 場,可以一路食嘢,一路打golf店員推介Dinner set,買一送一,即$498有兩份餐,真係幾抵食晚餐包有麵包籃、沙律/湯、主食、甜品、飲品等,另有2款前菜,可加$選配🥖蒜蓉法包,蒜蓉味特出,口感鬆脆🫕椰菜花湯,冇菜青味,口感順滑🥑牛油果西柚沙律,牛油果入口軟滑,西柚清甜,新鮮菜蔬加上酸甜沙律汁,開胃前菜🍗蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉,豬鞍面層微微燒香,切開中間淡淡粉紅,入口肉質柔軟juicy,蘸上蜜糖芥末蘋果醬,酸酸甜甜,正👍🍤海蝦辣椒蒜片意大利麵,先聞到超濃蒜蓉煎蝦香味,蝦肉入口鮮甜,意大利麵軟硬適中,食落又淡淡辣香,味道層次豐富,非常惹味🍰甜品蘋果撻,撻皮鬆脆,蘋果清甜朱古力泡芙,中間朱古力夾心,朱古力味香濃,甜度適中加$點咗水果花茶🫖蜜桃,玫瑰、葡萄花茶,花茶以透明茶壺,再用溫火保溫,入口有玫瑰、蜜桃清香,唔甜,清爽超好飲🍹荔枝梳打,荔枝味清甜

🥖蒜蓉法包,蒜蓉味特出,口感鬆脆

🫕椰菜花湯,冇菜青味,口感順滑

🍰甜品
蘋果撻,撻皮鬆脆,蘋果清甜
朱古力泡芙,中間朱古力夾心,朱古力味香濃,甜度適中

加$點咗水果花茶

🍹荔枝梳打,荔枝味清甜
2021-12-14 54 瀏覽
早兩日放工去左荔枝角行D2 Place, 行到咁上下當然要搵下嘢食啦!經過見到呢間「Eris’s Kitchen」幾得意喎!可以比人係室內打Golf😂再睇下個餐牌,晚市套餐買一送一!嘩…好似幾抵喎!就試一試個味道如何先!晚市套餐$498(買一送一)精選麵包籃牛油果西柚沙律🥗食落好清新!西柚配上沙律醬汁酸酸甜甜食落好開胃!🤤椰菜花忌廉濃湯好綿滑嘅忌廉湯!飲落完全唔係罐頭忌廉湯咁!正😋白酒煮法國藍青口青口好入味!食落好鮮甜!用料十分新鮮👍輕煎帶子配西班牙腸檸檬牛油汁大大粒帶子食落口好滿足嘅感覺😋海蝦辣椒蒜片意大利麵海蝦好彈牙😋配上辣椒🌶️同 蒜片,好醒胃!意大利麵亦煮得岩岩好,軟硬度手適中!香煎三文魚配檸檬牛油汁煎到好香脆,尤其係三文魚塊皮🤤法式朱古力泡芙條蘋果撻配雪糕紅酒🍷(跟餐+$78)什果賓治(跟餐+$15)好抵食!質素亦都相當之高😋店內的服務員親切有禮!

晚市套餐$498(買一送一)

精選麵包籃

輕煎帶子配西班牙腸檸檬牛油汁
大大粒帶子食落口好滿足嘅感覺😋

海蝦辣椒蒜片意大利麵

香煎三文魚配檸檬牛油汁
煎到好香脆,尤其係三文魚塊皮🤤

蘋果撻配雪糕
紅酒🍷(跟餐+$78)
什果賓治(跟餐+$15)

好抵食!質素亦都相當之高😋店內的服務員親切有禮!
行完d2 place想搵個好地方坐下傾下計,見呢間餐廳做緊買一送一dinner set優惠,入面又有好多sofa 位,好適合行街後攤下!餐廳有golf 玩之餘仲有golf 節目睇,真係好適合golf 迷去!(玩golf是要另外收費的)不過別以為是golf 餐廳,食物就不是主角,他們的set dinner由appetizer到dessert都好有誠意。🥖bread basket蒜蓉麵焗到非常香脆,中間軟香蒜蓉味且不會太油,的確幾好食🥗appetizer牛油果西柚沙律竟然相當有份量,沙律菜好fresh ,還有新鮮西柚和牛油果等,與別不同椰菜花忌廉濃湯也不是一般水準,texture超creamy 之餘伴上香椰菜花味,好有驚喜。🌟main🐟香煎三文魚配檸檬牛油汁是非一般的好食,除了本身食材好,厚切且肉嫩外,廚師亦把外皮煎到超香脆,令你會不自覺成塊皮食曬。三文魚煮得熟度剛好,中間好香好juicy,不用點醬都好滋味🐖蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉的心思放了在與豬鞍扒一起吃的甜香蘋果蓉上,與烤得香嫩的豬鞍扒一起吃好match好特別,亦能令厚厚的豬鞍肉更易入口。魚和豬鞍扒下面都有4塊上下煎香了的厚薯仔,中間淋

🥖bread basket

蒜蓉麵焗到非常香脆,中間軟香蒜蓉味且不會太油,的確幾好食

🥗appetizer

🌟main

蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉

魚和豬鞍扒下面都有4塊上下煎香了的厚薯仔,中間淋香,味道不錯。

🥧甜品
這裡的甜品也絕不馬虎,可以食得出不是一般餐廳在外面買回來直接上碟的質素。

在沒有expectation下食到滿滿的驚喜!
蘋果撻配雪糕

蘋果撻配雪糕難得地甜度適中,脆皮上有多層蘋果果肉,配上滑香雪糕,層次感豐富😋😋
法式朱古力泡芙條

法式朱古力泡芙條入面竟然是滿滿的朱古力醬,口感滑香,甜度適中,食落去好滿足☺️

house  wine

最後還點了2杯house wine chill住睇人玩golf,2杯都好易入口,質素ok~

想不到餐廳是如此用心,在沒有expectation的情況下換來滿滿的驚喜!下次再來😋

house  wine
2021-12-12 55 瀏覽
星期六同男朋友去行市集,行完市集咁就當然要醫肚啦,就食個brunch,enjoy 下🤪🤪🔸Daily Soup(Tea set)🥣🥣呢個係南瓜湯,好濃郁,好滑,再加埋蒜蓉包,正!😚😚🔸English All Day Full Breakfast($168)🥐🥐一共有10款嘢食組成嘅all day breakfast ,好豐富,入面有炒蛋,香腸,煙肉,三文魚,大啡菇,蕃茄,牛角包,薯仔,茄汁豆,沙律🥗🥗色彩繽紛,好吸睛,影相呃like 一流😎😎我最愛梗係個大啡菇加埋炒蛋一齊食,好滑,好好味😋😋🔸Mushroom and Bacon Carbonara Linguine ($128)🍝🍝呢度嘅卡邦尼意粉係用意大利扁意粉去煮,意大利粉口感煙煙韌韌,好creamy,好好味🤩🤩🔸Lemon, Passion Fruit and Lemongrass Tea(+$30)🫖🫖行咗成日市集都好攰,依杯水果茶真係醒腦提神,而且有茶香,呢度嘅水果茶仲可以無限添飲㗎🤓🤓🔸Ice Lemon Tea(Tea set)🥤🥤

🔸Daily Soup(Tea set)🥣🥣
呢個係南瓜湯,好濃郁,好滑,再加埋蒜蓉包,正!😚😚

色彩繽紛,好吸睛,影相呃like 一流😎😎
我最愛梗係個大啡菇加埋炒蛋一齊食,好滑,好好味😋😋

🔸Ice Lemon Tea(Tea set)🥤🥤

2021-12-11
5 分鐘 (堂食)
2021-12-12 41 瀏覽
🍽Eris’s Kitchen小編平常也會到D2 Place逛逛不同的手作市集,可是這次才發現,原來在1樓的高爾夫球場中有一間西餐廳🍴餐廳設置在球場內,可以一邊觀看其他人打高爾夫球,一邊享用菜餚🥰而餐廳在晚市設有優惠,晚市套餐買一送一💰
#DinnerSet $498❤️精選麵包籃麵包籃內的是烤乾了的蒜蓉包,使用了法國長麵包🥯所以口感會較硬,但頂部帶有淡淡的蒜蓉香前菜可以二選一,包括沙律🥗或餐湯~🧡牛油果西柚沙律頭盤沙律🥗十分新鮮,牛油果🥑口感較軟,而餐廳添加了原塊西柚在沙律中,感覺清新而醒胃,不過沙律汁略為偏鹹一點💛南瓜忌廉濃湯打至十分細滑的南瓜濃湯🎃濃湯帶有南瓜的甜味,口感順滑而不膩,十分適個配搭蒜茸包🍞💚蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉來到主菜部分,擺盤錯落有致💕而豬鞍肉質嫩滑而多汁,一點也不粗糙或偏乾,蘋果蓉中和了豬油的油膩感,底部的薯仔🥔吸收了肉汁的香🙈💙輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁🍷(+$150)西冷煎至剛好五成熟💕內裡仍然呈淡粉色~外層煎香但不會太乾,肉質偏軟但仍然留有嚼口😆紅酒汁濃厚而帶香🍷💜法式朱古力泡芺泡芺呈長條狀,內裡填滿了濃厚而不膩的巧克力忌廉🍫味道不會太甜,外層泡芺有多層
🍽Eris’s Kitchen

#DinnerSet $498
❤️精選麵包籃

前菜可以二選一,包括沙律🥗或餐湯~
🧡牛油果西柚沙律

💛南瓜忌廉濃湯

💚蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉

💙輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁🍷(+$150)

💜法式朱古力泡芺
泡芺呈長條狀,內裡填滿了濃厚而不膩的巧克力忌廉🍫味道不會太甜,外層泡芺有多層層次,口感偏軟身

🖤蘋果撻配雪糕
帶微酸的蘋果撻🍎撻皮較軟身不會太脆口,配搭香草味道的雪糕🍦,中和了蘋果的酸味
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸/5
2021-12-11 474 瀏覽
呢間餐廳真係超級推薦比大家😽😽😽不單環境舒適 坐得舒服食物質素同服務都好優質啊!門口睇以為係打golf俱樂部原來佢係二合為一😌我地叫左個2人set dinner😽😽💁🏻‍♀️精選麵包籃威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)對於鐘意食包既我黎講熱辣辣又新鮮既麵包 真係完全冇抵抗力😻😻😻個牛角包真係非常出色👍🏻👍🏻表面金黃鬆脆、咬落層次分明且牛油濃香💁🏻‍♀️牛油果西柚沙律威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)如果我今次樣樣都比滿分真係唔好見怪🤣🤣🤣係真心架呢個沙律既靈魂係醬汁食落有少少油潤感 味道恰到好處沙律菜都好新鮮 係開胃之選👍🏻👍🏻👍🏻💁🏻‍♀️椰菜花湯威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)將椰菜花打爛再用黎煮湯估唔到入口幼滑 口感都好清新有種淡淡清香味❤️❤️💁🏻‍♀️白酒煮青口威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅10條脷仔最高分// 1條脷仔最低分)鮮甜帶酒香既青口煮到好嫩口食到有生蠔既爽滑😱😱😱最尾連湯底都唔放過 直情係白酒青口既精華所在👀👀🤤💁🏻‍♀️煎帶子威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅(👅1
呢間餐廳真係超級推薦比大家😽😽😽
不單環境舒適 坐得舒服
食物質素同服務都好優質啊!

門口睇以為係打golf俱樂部
原來佢係二合為一😌

我地叫左個2人set dinner😽😽

💁🏻‍♀️精選麵包籃

對於鐘意食包既我黎講
熱辣辣又新鮮既麵包
真係完全冇抵抗力😻😻😻
個牛角包真係非常出色👍🏻👍🏻
表面金黃鬆脆、咬落層次分明且牛油濃香

💁🏻‍♀️牛油果西柚沙律

一邊有片片新鮮嘅蘋果
餅皮仲好香脆 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-12-09
2021-12-11 47 瀏覽
今日嚟到荔枝角D2 place 裏面有間又有得打Golf 同食西餐嘅餐廳。今次叫咗Dinner Set精選麵包🥯牛油果西柚沙律椰菜花忌廉濃湯白酒煮法國藍青口,好耐冇食到咁滑身嘅青口,煮得岩岩好,幾好食😋輕煎帶子配西班牙豬肉腸檸檬牛油汁帶子大大粒,上邊仲有一大塊芝士,芝士食落有香脆口感,同帶子幾match!主輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁,西冷叫咗5成熟,切開颜色好粉嫩,肉質唔錯蜜糖芥未燒豬鞍配蘋果蓉,豬鞍配上蘋果蓉令味道上更有層次。甜品係朱古力泡芙同蘋果撻,蘋果撻岩岩焗起,撻皮好香脆好食👍🏻而且依加晚餐做緊買一送一優惠啊,好抵食😍!
今次叫咗Dinner Set
精選麵包🥯

輕煎帶子配西班牙豬肉腸檸檬牛油汁

蜜糖芥未燒豬鞍配蘋果蓉,豬鞍配上蘋果蓉令味道上更有層次。

而且依加晚餐做緊買一送一優惠啊,好抵食😍!