2023-06-03
會留意到呢間cafe係因為我本身好鍾意環境夠大嘅餐廳,呢間cafe係有兩層高架,仲有落地玻璃,可以欣賞到街景芝士泡菜千層麵:一叉落去就會拉起芝士絲,相當吸引,芝士嘅份量好足夠,千層麵整體嚟講好惹味,因為落左泡菜,有少少酸味,每一層都會有泡菜西冷牛扒伴沙律:加咗微辣嘅青咖哩汁,牛扒口感唔錯,沙律都好有誠意,另外落咗小蕃茄、牛油果、藜麥,相對比較健康嘅選擇French toast:吸引嘅多士淋咗糖漿,額外仲可以加開心果醬,食落去味道好有層次,生果新鮮飲品方面,值得一提嘅係店主每逢兩個星期就會去採購新嘅手沖咖啡豆,等客人可以有更加多唔同嘅選擇。所以我哋今次都特登試一試佢嘅咖啡,叫左espresso with Pistachio cream, 飲完之後有回甘,cream起到一個平衡嘅效果, 而且有少少開心果嘅果仁,增加口感。另外因為天氣太熱,叫左一杯iced matcha latte,略有茶味