2015-05-27 269 瀏覽
今晚突然間想食d唔同的野 我就諗起Euro gogo 啦等我睇下食乜先呢個鮮茄意粉不論賣相同味道都幾好 紅紅地的色加埋酸酸地的味道 特號醒神開胃 麵的份量夠多 十分飽 比d茄汁都足夠(唔使乾哽)麵條幾幼身 無發漲到 咬落夠淋 不過材料方面就有改善的地方 好似香腸就比左好多 但磨菇同煙肉就比較少蜜糖雞翼不得不讚好好味 但蜜糖只係停留左係表面 無滲哂入去不過雞的熟透度控制得岩岩好 熟得黎雞翼無咩“窿“邊 (略嫌有少少5抵,$39蚊五隻)全餐盛惠$89係幾好feel ge 呢個外賣服務不得不讚可以係排隊時先幫你order野食 方便又快捷
今晚突然間想食d唔同的野 我就諗起Euro gogo 啦

嘩 好多野食揀啊!!!!

等我睇下食乜先

環境好好

係幾好feel ge

外賣紙

2015-05-25
15 分鐘 (外賣自取)
  • 卡邦尼意粉
  • 薯蓉
  • 鮮茄煙肉香腸磨菇意粉
2015-05-25 347 瀏覽
食個下午茶,嗌左個香蕉船食,坐低等左三四個字先有,下午茶都五係多人食,都慢,但食物外貌幾好,個餅麻麻地,口感五脆,不過雪糕果d都好食,餐廳環境都好,坐得舒適又乾淨。
食個下午茶,嗌左個香蕉船食
,坐低等左三四個字先有,下午茶都五係多人食,都慢
香蕉船
5 分鐘 (堂食)
香蕉船
2015-05-22 203 瀏覽
今天到上水,下午十二時多,還未感到肚餓,不吃米線餐,因怕會太飽,選擇到對面的Euro go go 吃意大利粉。這間意大利餐廳,先排隊點餐和付賬,收銀員會給你一個號碼牌,可以在位置上慢慢等候侍應送上。點了:煙燻杏仁香草意大利粉--$39蕃茄湯+沙律--跟餐加$6坐下一會兒,侍應先奉上蕃茄湯和沙律,沙律菜新鮮,配上欖油和醋,是我喜歡的沙律款式。蕃茄湯,濃濃的、酸酸的蕃茄味,而且熱度十足,非常好喝。吃過沙律和湯後,整個人胃口開了,侍應也剛好放下煙燻杏仁香草意大利粉,賣相麻麻,意大利粉出問題了,有些很乾身,相信是放久了,尾部有點濃和硬,果仁是淋身的,不脆,吃罷碟的低部佈滿油份,味道很差,大失所望。這碟意粉真是失水準了。本身做了會員,還是會再來的,希望下次意粉的質量有所改善。

點了:
煙燻杏仁香草意大利粉--$39
蕃茄湯+沙律--跟餐加$6
2015-05-22
2015-05-18 224 瀏覽
之前都無咩點試過gogo,不過呢間gogo第一個比我既印象就係一個字:嘈!間野本身大門就對住商場攪到啲聲通通都入曬入黎,再加埋冷氣啲風聲令成間鋪頭都幾嘈雜。不過鋪頭環境都算企理整齊,整體黎講尚可接受。同老死喊左個薄餅,有菠蘿,salami,芝士,番茄醬呢啲薄餅經常有既材料,無咩特別。個批中央口感都算軟,同ph差唔多,批邊可能因為薄既關係,做得幾脆,索索聲咬落勁爽~~^_^味道就偏辣且單一,本身salami都ok多同辣,蓋過曬其他材料既味,我自己頂到辣味無所謂,但係老死就唔係點頂得順,喊左杯咖啡止辣,食唔到辣/唔鍾意辣既同好要注意下。好啦埋單,一個唔係好大既薄餅成九十蚊😂😂,價錢平定貴?抵唔抵食?見人見智。

2015-04-25
2015-04-05 384 瀏覽
藍芝士汁麥形意粉 $40Orzo Pasta with Pesto Gorgonzola Sauce今期推介得 又貪得意叫左個麥形意粉試下🙆🙆又幾得意喎 意粉粒粒都沾有橄欖油香草醬 帶點煙韌有口感😋藍芝士汁好濃郁重味😌😌農夫比得包 $30袋仔型所以食落唔會爆曬啲饀岀黎咁狼狽🙆🙆載住新鮮沙律幾fresh 其中蕃茄仔多汁酸酸甜甜😆 包包煙韌有咬口又有麥味😆😆芝士火煺牛角包芝士可以話係象徵式名義上地岀現🙈🙈 沒有最小只有更小🙈🙈有點失望TT幸好牛角暖粒粒咁上 夠酥夠脆😆tea set$3X

藍芝士汁麥形意粉

芝士火煺牛角包

幸好牛角暖粒粒咁上 夠酥夠脆😆
tea set$3X
2015-02-14 298 瀏覽
一直很喜歡吃西餐, 知道上水開了EURO GOGO, 當然也去醫肚啦。於是在星期五的下午, 約了好朋友來食午飯。平日的中午時段, 都可以點套餐, 所以就每人點了一個套餐。我喜愛吃蕃茄, 所以點了鮮茄煙肉香腸蘑菇意粉, 朋友點了菠菜龍脷柳意粉, 還點了蜜糖雞翼。鮮茄煙肉香腸蘑菇意粉: 鮮茄味很濃, 還很多香腸和蘑菇, 很好味。蜜糖雞翼: 蜜糖很甜, 雞翼烤得很香脆。蜜桃茶不會太甜, 每一杯都有蜜桃片, 可以留在最後當飯後水果吃。
蜜糖雞翼: 蜜糖很甜, 雞翼烤得很香脆。
2015-02-13
2015-01-15 198 瀏覽
我喺1月13號夜晚8點左右光顧,當時客人半滿,因此好輕易找到近水吧的位置。我叫左3樣野,分別係openrice各讀者推介嘅蜜糖雞翼,仲有卡邦尼意粉及香蒜芝士青口。約15分鐘左右,所有食物到齊了~~可以openrice(開飯)啦!蜜糖雞翼真是要必定推介!!雞翼焗得好香,而且蜜糖唔會太少,食得出果啲香濃嘅蜜糖味!!卡邦尼意粉嘅汁就有啲杰身,口感一般,希望下次整得似返啲汁嘅感覺會更好。最後就係青口,青口嘅芝士溶溶地,幾香口,青口又夠大雙,感覺上已經值回票價啦~~另一方面要注意嘅就係,我食緊野果陣,見到水吧內有一位女員工喺度罵緊另一個員工(聽左對話內容應該係教新人),雖然教人我冇權利去出聲,不過也要注意聲線,因為的確有啲影響我用餐情緒...

2015-01-13
  • 香蒜芝士焗青口
2014-12-27 184 瀏覽
今天是聖誕節最後的一天(Boxing Day), 十分之期待的.筆者同家人在上水中心行街時, 無意中發現有"中東口味"的Euro Go GO'餐廳,門口將貼有QR Code 的cOuPoN, 筆者當然意不用遲立即拍下, 原來是'煙肉芝士焗蘑茹'一份, 有八折$30優惠, 原價是$38, 家人吃後, 都讚不絕口, (不是平好多, 重點是味道不錯, 香濃芝士味, 爽口蘑茹口感).另外, 鮮茄香草煮青口, 用新鮮番茄做湯浸住6-7隻大青口, 青口肉質夠厚, 感覺新鮮, 鮮茄湯不妨可飲下, 一道菜多享受, 仲有白汁香腸火腿蘑茹意粉, 最後'半千島海鮮"半份, 味道稍為鹽少少, 都OK, 3個人吃的份量夠晒.筆者同家人都帶住滿足感離開此店, 盼望帶給讀者有不同的優惠, 而享受到食物的快樂, 最後提醒讀者, 侍應不多, 繁忙時間(1230-1330, 1830-1930)去, 上菜時間等得比較耐, 請大家注意.
'煙肉芝士焗蘑茹'一份
鮮茄香草煮青口
白汁香腸火腿蘑茹意粉
'半千島海鮮''半份
, 都OK, 3個人吃的份量夠晒.
, 請大家注意.
2014-12-26
3 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
用餐優惠
優惠券
'煙肉芝士焗蘑茹'一份
鮮茄香草煮青口
  • '煙肉芝士焗蘑茹'(香濃芝士味
  • 爽口蘑茹口感)
2014-12-03 208 瀏覽
放假同屋企人去食下午茶,近近地去euro go go食~三式焗薯皮,其中煙肉芝士較惹味,保持水準好食!芝士焗青囗,熱辣辣唔錯,不過d肉黏到個殻好實,食個時有d論盡通粉配牛角包連熱飲餐價只是 $35,好抵食跟餐叫左熱咖啡,濃番少少會仲好飲!埋單都係百幾蚊,抵食~!
放假同屋企人去食下午茶,近近地去euro go go食~

三式焗薯皮

三式焗薯皮,其中煙肉芝士較惹味,保持水準好食!

芝士焗青囗

牛角包

通粉

通粉配牛角包連熱飲餐價只是 $35,好抵食

熱咖啡

跟餐叫左熱咖啡,濃番少少會仲好飲!

埋單都係百幾蚊,抵食~!
三式焗薯皮
芝士焗青囗
牛角包
通粉
  • 三色焗薯皮
2014-11-01 301 瀏覽
今日約左粉絲喺呢頭見面傾下心事~~一時間唔知有乜野地方可以坐得耐D,突然佢醒起呢間餐廳,所以過黎望望~一睇都好多人~個個枱面都係得返個吉杯~哈~相信呢到係好多人中意慢坐的地方, 等左陣終於有位~! YEAH!! 我地都買杯野飲先~!!除左飲品~我地點左几款PIZZA餐見識下~!磨姑忌廉湯 - 一般出品~可慶入口唔會太浠,仲有粒粒磨姑~口感唔會太差頭盤沙律 D菜好新鮮,唔會軟晒有黃葉~~仲有兩款沙律汁~有醋有漿~簡單得黎各有特色!PIZZA系列個批底唔會太厚~薄得黎又唔會太脆,唔會一拎就爛,雜錦PIZZA (半份)- 睇落好多料~感覺豐富,主要係用辣肉腸同粹牛肉粹豬肉為主,芝士相對唔係咁多~拉出黎冇一絲絲的質感,入口好啖啖肉~中意食肉的人有福了!!辣肉腸PIZZA - 睇落去只係冇左肉粹的雜錦~味道同賣相差唔多,相信係同係茄漿底的關係,呢款多左少少蔬菜入口清新能顯出辣肉腸的味道千島海鮮PIZZA - 批底差唔多~D料就強差人意~只係得D粒粒~一D口感都冇,要用心感受先知自己食緊乜野,明顯少少的蝦仁,有青口粒,仲有粟米粒...漿汁唔算太香濃惹味,有D失望~芝士海鮮意粉 - 意粉煮得太淋,相
除左飲品~我地點左几款PIZZA餐見識下~!

芝士海鮮意粉 - 意粉煮得太淋,相信冇用橄欖油撈過,所以沾得一達達,再加上又少又結身左少少的汁,好乾身的感覺
蜜桃紅茶 - 太甜了~可以加几次水都唔覺得淡~可能咁佢地先叫抵飲掛~
粉絲買左杯牛奶咖啡,一入口就知唔係即磨的~~所以冇咩要求了~
我地邊食邊飲邊傾~~只要枱上仲有隻杯,都唔會有人打擾~!! ^_^
總括黎講...算係個坐得舒服唔錯的KILL TIME 好地方~!!
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...要行好遠啊~~陰公~
2014-03-04
10 分鐘 (堂食)
2014-10-24 405 瀏覽
這次下午來到euro gogo食下午茶價錢亦算合理,卡邦尼意粉只售$48元,但說到底,質素才是最重要的一環這個卡邦尼,我認為十分不及格。首先,意粉完全失去水份,質感就像粉餅一樣而且意粉還沒有煮熟透,食落仲有啲硬然而在醬汁方面,看似很多,但只有表面這些,份量不夠。醬汁沒有creamy的感覺,而且沒有放足料芝士/芝士粉去打汁所以這是失敗的卡邦尼汁~.~ 然而配合起這硬硬的意粉食,當然令我有失望的感覺,味道頗為失敗即使再有機會來,也一定不會點卡邦尼意粉
這次下午來到euro gogo食下午茶
而且意粉還沒有煮熟透,食落仲有啲硬

即使再有機會來,也一定不會點卡邦尼意粉

2014-08-15
2014-09-19 386 瀏覽
今天和朋友在eurogogo吃下午茶,分別吃了A餐 (蕃茄火腿腸仔通粉),和F餐 (蜜糖雞翼)。凍飲加$5,最後我們加了$8 的泡沫朱古力咖啡和牛奶咖啡,感覺更 划算。A餐的通粉一定要趁熱食,我們顧著聊天,冷了沒有熱的好吃。通粉配的牛角酥很好吃,香脆的外皮,加上濃濃牛油香,真的回味無窮。F餐的蜜糖雞翼是每次必叫的,是eurogogo必食推介。甜中帶微辣,焗過雞翼邊香脆可口,愈吃愈好味,五隻也不夠吃,哈哈。泡沫朱古力咖啡和牛奶咖啡,也很濃咖啡味。朱古力咖啡有點帶苦,不喜奶味的人可以試試,牛奶則較易入口。一杯分量也很多,可向waitor拿外賣蓋,方便外帶。

2014-07-15 215 瀏覽
自從上水開左後,很多時假日冇街去中午都會黎食,環境逼逼狹挾咁啦,自己等位。二人前辣肉腸煙肉意粉,份量都唔少架,食材配搭上已經很惹味,配埋茄茸,幾好。煙肉蘑菇薯蓉,基本上呢個必叫,因為本身中意薯仔,加埋煙肉烘焙,很香口,其他款式都幾好蜜糖雞翼,都係熱門選擇之一,雞肉好juicy,又滑又軟身,加埋脆脆地ge皮&蜜糖,正蕉蕉pancake,個邊比較乾,唔夠香,一般。榛子泡沫奶茶,有很濃榛子味,雖然稍甜,但已經很好飲。cappuccino,正常另外有款麵包布甸都幾好,雖然今次冇叫,即叫即烘,熱騰騰,表面灑上提子乾&焦糖&肉桂粉,不錯。不過試過一次烘焙不足,內裡ge麵包水份過多,唯有待其熱力將它蒸發掉
二人前

蕉蕉pancake,個邊比較乾,唔夠香,一般。

5 分鐘 (堂食)
  • 煙肉蘑菇薯蓉
2014-02-11 1038 瀏覽
肉醬薯蓉等左唔係好耐,,而且熱辣辣上枱..啲薯蓉好滑,,不過比較鹹同濃味..煙肉焗忌廉西蘭花好多水攪到西蘭花好淡,,食到底既時候,,啲西蘭花變黃左三式薯皮(吞拿魚,,雞,,煙肉)啲醬配得唔錯,,三樣配法都各有特色,,分量啱曬做下午茶,,不過個薯皮就可以再脆少少
肉醬薯蓉

煙肉焗忌廉西蘭花
好多水攪到西蘭花好淡,,食到底既時候,,啲西蘭花變黃左

三式薯皮(吞拿魚,,雞,,煙肉)
  • 三式薯皮
2014-02-05 204 瀏覽
Euro go go 的蜜糖雞翼令我一試難忘。今天忍不住食慾趕在回家開飯前跑到來吃一客雞翼。$38 一客的蜜糖雞翼有5隻。燒得剛剛好,皮不會過硬過焦,佔滿蜜糖甜甜的外皮包著滑滑的雞肉,真是一絕!如果要我選Euro go go 最好味菜式,我一定毫不猶豫推介蜜糖雞翼!

2014-01-27