2023-07-24
中環街市自從活化咗之後,多咗好多特色嘅小店同cafe, 今日行完街之後當然要搵好嘢食啦,正正喺中環街市對面,域多利皇后街嗰邊有一間食蠔,飲酒嘅好地方😎😎 Feast Oyster Bar & Restaurant,係地舖好易搵,見到做緊個International Oyster Buffet, 好似好吸引咁🤩🤩 啲蠔都好靚仔,今日試下佢😎🌟 International Oyster Buffet $528呢個餐除咗任食三款唔同嘅生蠔🦪及小食之外,仲有一客主菜🤩 可以揀海鮮或者牛扒😍 另外如果加108蚊,仲有氣酒🥂紅白酒🍷啤酒🍺及其他嘢飲🍸任飲,咁抵,一定加啦😂生蠔🦪即order即開🤩 今日餐廳提供咗三款蠔,第一款係日本🇯🇵真牡蠣,呢隻size都唔細,而且好鮮甜,好好味🤤 第二種係Nelson Bay,海水味較重,好鮮🤩 第三款係Ostra Regal,味道最濃, 一啖生蠔一啖白酒🥂 冇得頂😎我哋揀咗芝士焗西澳龍蝦🦞半隻,估唔到size都幾大,芝士好香,連龍蝦嘅肉同膏一齊食,好正🤩 另外仲叫咗個炭燒安格斯牛小排🥩極之出色, 五成熟左右,真係好高質,要襯返杯紅酒先,而家仲回味緊😆小食一定唔
小食一定唔可以錯過係日本酒漬鮑魚,清酒嘅甜味配鮑魚,又唔會好韌,唔錯😎
另外我地仲叫咗好多嘢食,包括美式烤豬肋骨,地中海茄醬煮魷魚🦑 避風塘單骨雞翼, 墨西哥辣肉醬手工義大利麵🍝地中海手工薄餅🍕美式炸洋蔥圈及啤酒脆薯條🍟等等, 樣樣都新鮮熱辣, 咁多美食,一定要叫杯啤酒🍺先夾🤪
呢個餐食成120分鐘㗎,我哋兩個食咗3打蠔😎😎 非常滿足🤩 可以喺咁靚嘅餐廳裏面享用到任食生蠔套餐真係比較少有,用餐體驗非常唔錯👍生蠔🦪質素高,服務態度又好,喺中環區的確係唔錯嘅選擇😍