明天是假期,所以今晚決定唔煮飯,咁啱經過中環區有間以生蠔為主的餐廳竟然有熱狗賣,可以外賣一試!combo set 有小食和飲品👍🏻韓式泡菜熱狗🌭泡菜的辣味與酸味配合豬肉🐷肥瘦相間👍🏻一口咬下🫦肉汁豐厚😋鮮嫩好味🍽️入口的感覺亦無咁油膩😋德國酸椰菜熱狗🌭因為想同工人姐姐分享晚餐-他不能食豬😝所以揀選係雞肉腸🤗德國酸菜的口味爽脆,有微微的甜味,所以夾在熱狗里並不違和👍🏻仲有小食,點了單骨雞翼和吉列紫薯餅尤其紫薯餅又香脆而唔油膩,內餡紫薯蓉香滑綿密,唔係好甜但會令人追住食。
可以外賣一試!combo set 有小食和飲品👍🏻

韓式泡菜熱狗🌭

德國酸椰菜熱狗🌭

仲有小食,點了單骨雞翼和吉列紫薯餅

2023-06-23 92 瀏覽
期間限定外賣熱狗!呢間西餐廳其實係主打食生蠔環境超級high class同埋有氣氛不過今次熱狗只限外賣喔!經典芝士珍寶熱狗 $68入面係雞肉蘑菇腸 上面就有大量芝士上面以為係辣椒 但係原來係甜椒!好特別墨西哥辣肉醬熱狗 $68入面係黑椒腸 上面都係有芝士 入面就係小辣的辣肉醬 兩個套餐都配一款小食同飲品單骨雞翼 總共有四件,即係兩隻雞翼炸脆啤酒薯條 好香脆,而且夠味!大大份#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控
期間限定外賣熱狗!
呢間西餐廳其實係主打食生蠔
環境超級high class同埋有氣氛
不過今次熱狗只限外賣喔!

經典芝士珍寶熱狗 $68
入面係雞肉蘑菇腸 上面就有大量芝士
上面以為係辣椒 但係原來係甜椒!好特別

墨西哥辣肉醬熱狗 $68
入面係黑椒腸 上面都係有芝士 入面就係小辣的辣肉醬
兩個套餐都配一款小食同飲品
單骨雞翼 總共有四件,即係兩隻雞翼
炸脆啤酒薯條 好香脆,而且夠味!大大份
2023-06-18 85 瀏覽
自己都幾鍾意食生蠔,但係覺得如果就咁普通餐廳到食oyster,選擇唔多!所以今次約左朋友去oyster bar到食dinner🤭呢到你一入坐,如果食生蠔,waiter係會帶你去睇一轉d生蠔,介紹下d品種👍都幾講究!又咁岩做緊生蠔推廣,叫左一打生蠔同支白酒🤣統營生蠔:waiter介紹韓國統營果到有蠔既養殖場,果頭既海產好豐富,所以推介我地食呢個品種!食落生蠔水味適中,肉質幾爽口彈牙同鮮香甘甜!San Valley Chardonnay Chile:呢支chardonnay味道帶香蕉、桃同埋熱情果味,所以都幾易入口,輕身d!岩曬配生蠔飲!西班牙蕃茄醬燴肉丸拼香脆薯角:超鍾意食呢一道菜,個肉丸軟口帶筋,幾有咬口,滿瀉既酸甜蕃茄醬汁😍辣辣地,勁開胃!香蒜橄欖辣椒意粉:蒜片既香味慢慢滲係橄欖油,每一啖都好惹味香口,意粉幾乾身爽身。好鍾意呢款意粉無咁多汁醬,唔會咁膩!Parma Ham配蜜瓜:蜜瓜好爽甜多汁,而parma ham既食落幾甘甜,油脂好香,食一啖再配啖白酒,真係好正🤭

又咁岩做緊生蠔推廣,叫左一打生蠔同支白酒🤣

2023-06-17 96 瀏覽
位於中環街市對面的oyster bar 推出生蠔放題 💰528 (120分鐘)+💰98 還可以任飲各款酒類 咖啡 茶 汽水等放題包括有3款生蠔(日本、韓國 及 法國)任吃之餘 還有多款熟食提供 提早預約還可以享有芝士焗西澳龍蝦每人半隻 熟食類包括日本酒漬飽魚、沙嗲串、蒜蓉多士、炸洋蔥圈、蒜片蝦、豬肋排、雞翼、春卷、五花腩、薄餅、意大利麵、炒飯等 🦪先說主打的生蠔 都很生鮮 大隻而且甜美 職員會提議由日本蠔開始吃 到韓國蠔 最後才吃法國蠔 這樣會更能吃出味道及口感 日本蠔比較肥美 吃下有種黏黏的感覺 韓國蠔比較咸 重海水味 法國蠔側比較沒有那麼咸 鮮味濃郁 本人比較喜歡吃法國蠔🫶🏻🦞芝士焗西澳龍蝦 肉身飽滿 有膏 口感彈牙 但只用芝士焗 味道感覺有點單調 建議可以再濃味一點熟食類特別想推介🍶日本酒漬飽魚 醬油味超濃烈 帶到飽魚味的鮮甜外 口感爽口 吃到停不下來🥖蒜蓉多士 本人是麵包控 對麵包的抗拒能力極低 蒜蓉包烤得剛好 熱騰騰 蒜蓉味濃烈 麵包做到外脆內軟的口感 香口🇰🇷韓式五花腩 用了傳統韓式辣醬醃製 五花腩油脂分布平均 烤起來好像在吃臘腸臘肉的味道飲品也是任喝的 點了氣泡白酒、西

熟食類特別想推介

飲品也是任喝的 點了氣泡白酒、西班牙特色酒、茉莉花茶等

由於點了很多盤生蠔跟麵包 我的胃沒位置再放飯類跟意大利麵了🥲 有興趣的朋友去嘗了再告訴我味道😂

跟我一樣是生蠔愛好者 值得一試💖
同朋友約少啲人嘅時間食生蠔放題,餐廳裝修唔錯,冷氣溫度適中,音樂就太大聲,見侍應同客人對話成日都要重覆先聽得清。入座15分鐘後先有第一碟食物嚟,限時放題嚟講唔太理想。放題$428一位,收加一,加$78有紅白酒任飲,仲有Sangria,再加$120可以有埋法國蠔,但今次我冇加。白酒麻麻,太淡,紅酒冇叫,Sangria好飲嘅。放題包每人蒜香牛油焗西澳龍蝦半隻及孔雀鮑魚兩隻,但係嚟到竟然係波士頓龍蝦,大大隻鉗肉放埋出嚟,頭頂亦唔見有倒刺,仲要係芝士焗,唔係蒜香牛油,有啲覺得俾佢呃咗,佢放低碟野時亦冇特别交待點解同menu寫嘅唔一致。而鮑魚係唔係孔雀我就唔太識睇,煮法係日式磯煮鮑魚咁。沙律Bar我今日就唔見有。今日食嘅係韓國統營蠔,隻隻都好新鮮好甜,海水比較濃,多肉,唔會得塊皮咁,好抵食。留意返師父唔會幫你剷埋貝柱位。第一round 會俾12隻,之後加蠔每人3隻咁叫。預計每次食完都要等5-10分鐘先食倒下一round。熟食方面一開始會俾碟 洋蔥圈,雞翼加蒜蓉包。炸得幾脆,但我認為炸粉厚咗啲。其他熟食淨係叫咗肉丸(好辣),pizza,蒜片大蝦同豬肋骨,整體熟食6.5/10分。服務方面就麻麻,覺得

服務方面就麻麻,覺得好似好難叫倒人嚟加菜咁,明明得3枱客,入面有4,5個樓面,但係個個都唔知忙緊咩咁,有時叫完加蠔,師傅開好咗,見放喺枱幾分鐘都冇人攞過嚟。食完嘅空碟放喺枱半個鐘都冇人嚟收。Refill酒嘅速度都算滿意。

整體7/10, 抵食。

2023-06-15
2023-06-16 97 瀏覽
Feast Oyster Bar and Restaurant係一間位於中環街市附近嘅西式蠔吧,專賣新鮮生蠔同各式西餐美食!餐廳擺設充滿現代感同工業風,水泥地加磚牆設計,營造出一個時尚又舒適嘅用餐環境🥂生蠔拼盤 💰2️⃣9️⃣8️⃣有好多種類生蠔揀,仲有專人介紹唔同蠔既分別!推介韓國統營蠔,12隻只需$298,鮮味十足,仲送枝白酒,San Valley Chardonnay Chile 智利白酒比較清甜超抵食!👍海膽忌廉汁手工蛋意粉 💰2️⃣5️⃣8️⃣手工意粉有咬口,濃郁嘅海膽汁同意粉絲絲入口,海膽味道滿滿,一試難忘!🍝香煎鵝肝配紐西蘭牛柳 💰3️⃣0️⃣8️⃣鵝肝外脆內軟,5成熟嘅牛柳肉質嫩滑,味道香濃🥩,其他配菜食材新鮮餐廳服務員非常有禮貌同友善,每當我們食完一道菜,他們就會立刻上一碟新嘅菜式,讓我們感到非常貼心♥️🎈Feast Oyster Bar and Restaurant🎈中環域多利皇后街15-16號地下及1樓

生蠔拼盤 💰2️⃣9️⃣8️⃣

海膽忌廉汁手工蛋意粉 💰2️⃣5️⃣8️⃣

香煎鵝肝配紐西蘭牛柳 💰3️⃣0️⃣8️⃣

中環域多利皇后街15-16號地下及1樓
2023-06-15 1792 瀏覽
今次呢間生蠔專門店推出120分鐘任食除左時令生蠔 仲有12款特色食品都係任嗌每位更有蒜香牛油焗西澳龍蝦半隻同孔雀鮑魚2隻聽落真心好抵食 估唔到整體質素都咁高質➜𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐓𝐚𝐩𝐚𝐬 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $𝟒𝟐𝟖時令生蠔係日本蠔 隻隻都係即叫即開見到全部好大隻好肥美 真係勁吸引食落仲超級Creamy 帶子位好甜 我哋最後都食左3打 真係勁度滿足店員好友善 都有主動問我哋使唔使再添焗龍蝦都好好食 龍蝦肉好彈牙 加左芝士就更香口鮑魚雖然唔係好大隻 但都係誠意十足用左青醬調味 仲已經預先處理好左 成隻都食得小食方面我地大部分都試哂炸物正常發揮 係炸薯波幾特別Pizza細細塊都一樣足料青口炒飯有小小辣 好惹味西班牙小食都幾多款式 果然物超所值𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐟𝐥𝐨𝐰 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 $𝟕𝟖包左紅酒 白酒 Sangria 咖啡 汽水 茶我自己幾鍾意Sangria 甜甜地唔會太重酒味仲有好多水果粒 好Fresh既感覺
今次呢間生蠔專門店推出120分鐘任食

我自己幾鍾意Sangria 甜甜地唔會太重酒味
仲有好多水果粒 好Fresh既感覺
  • 生蠔放題
2023-06-13 77 瀏覽
早排去食過生蠔放題~覺得環境都幾舒服 幾好坐(仲要係冷氣好夠大😂) 於是咁啱喺附近行街行到熱熱地 就入去食個下午茶🌭🌭😈😈一人叫左一個熱狗套餐,呢個地段呢個環境呢個味道算係真係幾抵食🤣🤣🤍💸💸熱熔芝士松露熱狗(豬肉腸)$48經典芝士珍寶熱狗(鷄肉腸)$48酥炸洋蔥圈 $20脆炸啤酒薯條 $20梳打水 $10📍Feast Oyster Bar and Restaurant (中環)中環域多利皇后街15-16號地下及1樓

💸💸
梳打水 $10

中環域多利皇后街15-16號地下及1樓
2023-06-03
2023-06-12 98 瀏覽
週末去行中環街市前先到這間新開的生蠔專門店,120分鐘生蠔放題,還送半隻龍蝦🦞及鮑魚2隻,只需$428,簡直就是生蠔愛好者的福音。🥗自助沙律吧有提供涼菜有伴木耳及芽菜,沙律菜有青瓜片、羅馬生菜、小番茄,還有鷹嘴豆及薯仔沙律。🦪首先會上沒人6隻的生蠔,今天準備的是韓國🇰🇷蠔,海水味較濃,肉質比較爽口,入口有鮮甜都幾creamy,放題來講,質數算比較高。🦞芝士焗波士頓龍蝦,無論肉質及味道都比想象中好,彈牙扎實的肉質,還有慢慢的蝦糕。🦚孔雀鮑魚軟淋度適中,十分入味,一口一個,鮮味十足。其它放題食物還包括一些西班牙🇪🇸小食,誠意推介蒜片大蝦、豬肋骨、青口炒飯味道都不錯,手工pizza🍕是脆底的。☺️整體環境食物都滿意,這個價錢能夠吃到這樣的質數確實不錯,喜歡吃蠔的朋友一定要試試。

🦚孔雀鮑魚軟淋度適中,十分入味,一口一個,鮮味十足。

2023-06-10 81 瀏覽
唔知大家鍾唔鍾意食生蠔?小編一直都好鍾意,但係好多餐廳嘅生蠔都未必好新鮮,而有得任食嘅更加少!👍🏻我今次嚟到中環呢間餐廳,估唔到非常之驚喜!除咗任食生蠔,仲有好多唔同類型嘅小食揀!生蠔方面今次安排咗來自日本嘅,海水味比較重,幾creamy 同新鮮!😍😍😍最正係餐廳仲提供勁大隻同蝦同鮑魚仔。小食方面我就鐘意大大隻蒜片蝦同手工薄餅,熱辣辣夠晒滋味!👍🏻飲食方面,除咗有咖啡或茶之外,最特別嘅地方仲可以任飲紅酒同白酒!總括而言都幾好食!

2023-06-07 91 瀏覽
放工約朋友輕鬆下,餐廳主打生蠔配白酒,推廣期間一打生蠔送白酒一枝。呢度環境好舒服,空間又大,而且有新鮮生蠔即叫即開 精選生蠔日本岩手県真牡蠣,味道比較清甜,配白酒好清新San Valley Chardonnay Chile智利白酒比較清甜三文魚扒菠菜意大利飯意大利飯充滿菠菜嘅綠色汁,三文魚肉質嫩滑,個菠菜醬汁好美味吸引手工蜜桃風乾火腿薄餅Pizza 🍕 皮薄而餡料好美味,除Parma ham外,蜜桃好多汁又鮮甜

精選生蠔
日本岩手県真牡蠣,味道比較清甜,配白酒好清新

San Valley Chardonnay Chile
智利白酒比較清甜

三文魚扒菠菜意大利飯

手工蜜桃風乾火腿薄餅

2023-06-06 69 瀏覽
鍾意食蠔的朋友應該有聽過呢間西餐廳😏😏佢地最近推出左「外賣熱狗🌭」,一共有6款口味可以揀~價錢都只係$48!一於買返去做下午茶先❤️❤️🌭熱熔芝士松露熱狗 $48✨麵包口感鬆軟,中間夾住豬肉腸、熱熔芝士同黑松露醬~~黑松露味道香濃,豬肉腸皮脆肉嫩、好juicy!加上滿滿的熱熔芝士🧀,超邪惡🤤🤤另外加($20)可以升級至套餐,包一款小食同飲品~~我就揀左要「酥炸洋蔥圈🧅」同「蘇打水🧊」~洋蔥圈炸得酥脆,味道香甜開胃!!蘇打水口感清爽,氣泡感十足!整體性價比好高👍🏻👍🏻
鍾意食蠔的朋友應該有聽過呢間西餐廳😏😏

🌭熱熔芝士松露熱狗 $48✨
麵包口感鬆軟,中間夾住豬肉腸、熱熔芝士同黑松露醬~~

另外加($20)可以升級至套餐,包一款小食同飲品~~

蘇打水口感清爽,氣泡感十足!整體性價比好高👍🏻👍🏻
外賣自取
生日飯,決定食西餐,番工附近中環街市隔離有間西餐廳,密密地bookmark 左,於是襯生日飯當然book黎食👉🏻👈🏻298 生蠔🦪一打+白酒一枝,哩個價錢可以系邊到食得到我系OpenRice網上預訂享有優惠是日🈯️訂生蠔 🦪我食到有二款其中一款系韓國🇰🇷統營,fresh蠔味淡口啲,質地相對creamy 啲另一款就外國,海水味會濃啲,生蠔🦪味道比較重白酒易入口,女士都岩飲❤️,生蠔配白酒,清甜而不濁,系口腔內迴旋🌟香煎大虎蝦🦐拼紐西蘭牛柳🥩🐄$2885cm厚牛柳,5成熟,切開毫不費力,精嫩口感值得一試,炭燒味道香濃虎蝦非常爽口彈牙😋🤩值得一讚配菜亦好精緻,有燒菇,豆,燒薯仔,燒茄串,粟米芯,配搭顏色colourful ,菜肉均衡👍🏻溫泉蛋🥚卡邦尼闊條麵🍝配巴馬火腿乾 🥓$158當温泉蛋遇上芝士碎🧀,忌廉汁溶為一體,非常creamy,但不膩,味道剛剛好,不會過鹹🌭Parma ham 薄片生食,風乾脆口,配上意粉提升蛋黃忌廉汁味道✨整個感覺跟我地平日食到Carbonara完全不一樣,CP值什高如果book枱可以提岀坐圓桌卡位,背景綠色打卡牆亦有投影幕播放着歐洲小島,Pet friendly 可以

298 生蠔🦪一打+白酒一枝,哩個價錢可以系邊到食得到
我系OpenRice網上預訂享有優惠
是日🈯️訂生蠔 🦪我食到有二款
另一款就外國,海水味會濃啲,生蠔🦪味道比較重

香煎大虎蝦🦐拼紐西蘭牛柳🥩🐄$288
虎蝦非常爽口彈牙😋

溫泉蛋🥚卡邦尼闊條麵🍝配巴馬火腿乾 🥓$158

如果book枱可以提岀坐圓桌卡位,背景綠色打卡牆
亦有投影幕播放着歐洲小島,
Pet friendly 可以坐outdoor,當日見到3隻小柴犬,乖乖地坐着🤗

每枱顧客會跟職員到蠔吧位置講解,當日有咩生蠔🦪來貨,店裡常有10幾20款生蠔款式供應,除了一般歐美生蠔,亦有來貨日本🇯🇵美女華,比較少見,大家可以一試🫶🏻

2023-06-03 94 瀏覽
星期五晚Happy Hour,全場爆滿,好有人氣,係裝修幾型格嘅Oyster Bar~🔘精選生蠔一打 $298幾抵食嘅生蠔餐,已包一打生蠔加一枝白酒,今日嘅精選生蠔係日本真牡蠣,中size蠔身脹卜卜,味道鮮甜creamy,幾重海水味,生蠔嘅質素唔錯,配搭智利白酒,有果香容易入口,同生蠔係perfect match!! 🔘招牌巴馬火腿手工薄餅 $198顏色鮮艷,手工餅底鬆脆,香甜蜜桃配搭鹹香嘅風乾火腿,加上苦苦地嘅火箭菜,幾個味道配搭得幾好~🔘挪威鮮三文魚扒菠菜意大利飯 $208不得不讚吓鮮三文魚扒煎得非常好味,生熟啱啱好,肉質好粉嫩,好高質,意大利飯有咬口,味道較清淡,但有芝士碎同風乾火腿片平衡返個味道

🔘精選生蠔一打 $298

🔘招牌巴馬火腿手工薄餅 $198

🔘挪威鮮三文魚扒菠菜意大利飯 $208
2023-06-03 1236 瀏覽
Feast Oyster Bar and Restaurant ,近排朋友推介我食生蠔放題,朋友話呢間餐廳無論價錢同埋食物嘅質素都做得好好,今日趁住放假即刻同朋友去試下。去到餐廳裝修得好有格調,地方非常闊落空間感好足夠,加上有少少音樂,喺度食嘢感覺都幾放鬆。生蠔放題,120分鐘428元,因為食生蠔我鍾意配白酒,加多78元,紅酒,白酒,汽水,咖啡任飲。首先到咗牛油焗西澳龍蝦,孔雀鮑魚兩隻。鮑魚size夠大隻,好新鮮食嘅時候口感爽脆,加上牛油香料嘅調味,咀嚼嘅時候會感覺到鮮味清甜。牛油焗龍蝦賣相更吸引,陣陣牛油芝士香味撲鼻,龍蝦size幾大隻,食落去啖啖肉,蝦肉鮮美爽甜,肉質爽口彈牙,最正就係啲蝦膏甘香幼滑,呢個焗龍蝦做得好出色,龍蝦肉超級多,食完都已經有啲飽肚生蠔拼盤上枱,十二隻,蠔size唔大隻,但係好肥美,入口味道鮮甜,香濃嘅蠔味有陣陣嘅海水味, 肉質非常爽脆,creamy, 呢度嘅生蠔比一般餐廳嘅生蠔更加新鮮肥美,我自己完全唔需要調味,淨係食咗個鮮味已經好滿足。不停encall,食到舐舐脷除咗生蠔仲有好多小食全部都係任食,我個人喜愛就係西班牙番茄燴肉丸,西班牙蒜片大蝦,脆炸洋蔥圈,
除咗生蠔仲有好多小食全部都係任食,我個人喜愛就係西班牙番茄燴肉丸,西班牙蒜片大蝦,脆炸洋蔥圈,第一次食到咁好味洋蔥圈,外脆內嫩,口感一流,$428就可以食到咁滿足,真係相當超值,我會返嚟再幫襯
  • 生蠔