2024-10-08
之前朋友嚟過呢度食晏覺得啲嘢食唔錯,今日就帶咗我過嚟試下。呢度環境幾新幾闊落,而且仲坐得好舒服,啱晒weekend過嚟chill 下。✨lunch set 既選擇都幾多,款式仲幾吸引,我地加$18配埋個餐湯。✨南瓜忌廉湯:好香甜嘅南瓜湯,每啖都食到粒粒嘅南瓜蓉,成個湯好濃creamy。✨蒜香蟹肉香草扁意粉:一上菜就聞到好濃的蒜香味,有好多蒜片,而且食到啖啖蟹肉,意粉軟硬適中。上面仲有巴馬臣芝士,芝士嘅香味加上蟹肉嘅鮮甜,配埋火箭菜,食落幾清新一啲都唔膩。✨8安士紐世蘭肉眼扒配烤蔬菜或薯條:塊扒好大件,我地雖然揀左7成熟,但切開仲好粉嫩,食落好juicy軟腍,而且牛味好濃。薯條啱啱新鮮炸好,熱辣辣脆卜卜,食到停唔到手。牛扒同薯條真係perfect match。呢度感覺唔錯,下次可以再encore再試下其實野食。