2020-07-19 668 瀏覽
因顏色而探訪呢間平時行過路過好易錯過既咖啡店☕️,之後因為佢地既食物太高質啦,所以我地係短短兩個月內已幫襯左佢地四次!鋪頭坐位唔算太大,兩張四人枱、一張兩人枱再加5個卡位第一次叫左個鰻魚滑蛋飯,炒蛋加左d香草,令到普通既炒蛋食出驚喜,鰻魚啖啖肉,配埋d汁拌飯一流👍🏻飲品方面,我就叫左杯Green Tea Latte,呢杯抺茶鮮奶水準比起出面名牌咖啡店或者出名既人氣咖啡店好飲,亦係我飲過既list入面排頭三既位置😋。第二次就試左個明太子溫泉蛋意粉,意粉煮得岩岩好,軟硬度適中,相信鍾意食意粉既朋友仔應該都知道雖然所有西餐廳都有提供意粉,但煮得好食既一隻手數得晒,所以佢地既意粉真係超水準,再配埋咸咸地既明太子同溫泉蛋蛋汁😆冇得輸!今次就試左個水蜜桃咖啡,係飲得到既蜜桃🍑味幸福啊😆!第三次到訪,見到佢地既晚市Menu轉左,多左虎蝦意粉,即刻😍😍心心眼毫不猶豫咁Order左黎試~果然冇失望啊!虎蝦唔會太老,有口感,配埋個意粉,滿足感返晒黎👍🏻今次杯Latte亦係水準之作!第四次決定試下佢既早餐🤩~佢既法包烘到卜卜脆,再加埋塊有個成塊面咁大既午餐肉,即刻俾左個Good Morning我地啊~同埋佢哋

鰻魚滑蛋飯

明太子溫泉蛋意粉

今次就試左個水蜜桃咖啡,係飲得到既蜜桃🍑味幸福啊😆!
水蜜桃Latte

虎蝦意粉
Latte

早餐

同埋佢哋所有野飲跟餐都係半價,平過好多Cafe,而且野飲質素係超水準!誠心推介未試過既朋友仔來試~唔會中伏啊🤣。

鰻魚滑蛋飯
明太子溫泉蛋意粉
水蜜桃Latte
虎蝦意粉
Latte
早餐
2020-05-11 730 瀏覽
原本唔中意炒蛋想轉太陽蛋,點知唔記得講,但呢個炒蛋好香滑,令唔中意炒蛋既我食唔停!我唔識咖啡靚唔靚;只知道好味,感覺用料係靚既!環境乾淨舒服,店員年青有禮,抵食呀!
2020-05-10
$50 (早餐)
  • 炒蛋,咖啡
正所謂有早餐既morning 先係good morning 😎 今日其實都訓到成十一點先去食早餐🙊不過,遲食好過唔食,見到葵涌既和宜合道開左間cafe, 又唔係好餓,早餐同午餐之間, 我揀左去食早餐😝🙊🙊叫左個americano breakfast 🍳, 有法式多士3小片 同一份香草炒蛋之餘,仲俾你揀一款餸,我就揀左法蘭克福腸😛多士烘到脆卜卜,搽左jum薄牛油都幾香口😛早餐都不過不失,女仔黎講食晒都飽😎而個野飲我叫左杯earl grey tea latte,甜甜地,啲奶泡好多好味😋👍🏼

2020-04-12 581 瀏覽
趁住放假就離開本區去左遠少少嘅葵涌😋呢間之前已經在社交平台見到想試走文青風的小小的靜靜的cafe午餐時間嚟到所以試咗個正餐溫泉蛋明太子意粉明太子分量超多掛滿曬每條意粉加埋粒溫泉蛋正正子😁呢度幫襯咗食物 咖啡會有半價飲品叫咗Rose Latte (oat milk) (奶可以轉skimmed milk/ oat milk)玫瑰味好香 杯啡好順滑不會太甜而且覺得呢度食物飲品都好大portion食完散左步半個鐘先至散咗個飽氣😂望下menu呢度無論食物飲品都好多選擇!有正餐有小食 唔飲咖啡又有啲tea latte/梳打而且食物係真係好食啡亦有水準! 係位置有d 吊腳 不過嚟左一定唔會令人失望
趁住放假就離開本區
溫泉蛋明太子意粉
明太子分量超多掛滿曬每條意粉
加埋粒溫泉蛋正正子😁
呢度幫襯咗食物 咖啡會有半價
飲品叫咗Rose Latte (oat milk)
(奶可以轉skimmed milk/ oat milk)
玫瑰味好香 杯啡好順滑不會太甜
而且覺得呢度食物飲品都好大portion
食完散左步半個鐘先至散咗個飽氣😂
望下menu呢度無論食物飲品都好多選擇!
有正餐有小食 唔飲咖啡又有啲tea latte/梳打
而且食物係真係好食啡亦有水準!
係位置有d 吊腳 不過嚟左一定唔會令人失望

2020-03-31 382 瀏覽
葵涌隱世西式黃店💛公司附近大部分都係茶記🤔想搵間黃店食既話呢間一定係首選💛店面已經係黃色 非常eye catching🤪細細間但環境都好舒服☺️呢道lunch hour 主要供應飯同意粉我地叫左溫泉蛋明太子意粉 $54超級足粒,每一啖都係明太子既鹹香味😍而且明太子係帶微辣 所以唔會好膩😛極力推薦💕抵食呀!撈埋個温泉蛋🤤 真係perfect match😬另外鐘意帶子既朋友可以試下灸燒刺身帶子青醬意粉 $64 青醬姐係香蒜醬帶微酸,都好開胃😉另外仲有咖喱吉列蠔、炒蛋蒲燒鰻魚飯等等既主食,好吸引🥰跟餐仲有飲品半價優惠,我想試埋佢地afternoon tea先有供應既cake/ toast🍞🍰
葵涌隱世西式黃店💛
公司附近大部分都係茶記🤔
想搵間黃店食既話呢間一定係首選💛
店面已經係黃色 非常eye catching🤪
細細間但環境都好舒服☺️

呢道lunch hour 主要供應飯同意粉
我地叫左
溫泉蛋明太子意粉 $54

超級足粒,每一啖都係明太子既鹹香味😍
而且明太子係帶微辣 所以唔會好膩😛
極力推薦💕抵食呀!
撈埋個温泉蛋🤤 真係perfect match😬

另外鐘意帶子既朋友可以試下
灸燒刺身帶子青醬意粉 $64

青醬姐係香蒜醬帶微酸,都好開胃😉
另外仲有咖喱吉列蠔、炒蛋蒲燒鰻魚飯等等既主食,好吸引🥰

2020-03-24
2019-11-30 573 瀏覽
非常有heart的寧靜文青簡約小店。從來未嚟過呢個小舊區。不慌不忙,有自己社區獨特的節奏。小店佈置簡約,但有文藝氣息,看得出是用心佈置。同好友靜靜的渡過悠閒的星期六下午,確實係好地方!價錢非常抵!Carbonara 意粉唔會淋哂,我最鍾意!估唔到份量咁足!今次試下我最鍾意嘅Flat White,估唔到夠香夠濃夠厚!絕對認真製作!😋😋😋食完要試埋甜品先完美,叫咗本來以為係普通的西多,估唔到有驚喜,西多面的焦糖燶燶地,好香好脆好好味!西多夠厚,又軟稔稔!飽飽令人滿足!下次又嚟嘆下咖啡已好開心!
非常有heart
小店佈置簡約,但有文藝氣息,看得出是用心佈置。

同好友靜靜的渡過悠閒的星期六下午,確實係好地方!
😋😋😋
飽飽令人滿足!下次又嚟嘆下咖啡已好開心!
2019-11-30
  • Flat  White
  • 西多
2019-11-23 303 瀏覽
位於葵涌新開嘅coffee shop,以自家製咖啡丶三文治丶意粉蛋糕輕食為主打,整間cafe都以黃色為主調。因為早上嚟,所以決定試一試佢地嘅早餐,買一杯咖啡,加$15蚊,可以有件流心芝士火腿三明治🥪。不過,我揀咗杯熱嘅cafe mocha $36同加$18點咗一個自選三文治(蕃茄+雞蛋🥚)。Mocha 好濃朱古力🍫香,而且好順滑,唔會感覺到太苦澀,而且份量都幾大杯,咖啡豆同朱古力好配合,唔會係一尾死甜嘅感覺。而三文治🥪好脆,係烘底!雞蛋好香順,蕃茄都好新鮮。

(蕃茄+雞蛋🥚)。

Mocha 好濃朱古力🍫香,
Mocha

而三文治🥪好脆,係烘底!
雞蛋好香順,蕃茄都好新鮮。
蕃茄雞蛋三文治
2019-11-23
Mocha
蕃茄雞蛋三文治
2019-10-15 918 瀏覽
coffee 控, wkend 有時會專門遊蕩去尋覓新cafe. 難得有間新係新界區, 專程過去試試Flat White $32日本製芝士餅 Japanese Cheese Cake $22葵涌新開coffee shop. 無華麗或文青風佈置. 簡簡單單小店, 用住茶餐廳風 mug, coffee 卻蠻有水準. Blend 豆(忘記產地), 老闆亦係barista 話係偏fruity. 飲落卻不太嘗到酸味, double shot, coffee 頗香濃. crema 打得薄滑, 影加飲左排都無點起泡.Cheese cake 亦唔錯, 原以為係baked cheese cake, 但口感唔會好實, 食落帶cheese 香又唔會好膩. 芝士火腿三文治 $15Cheese & Ham ToastLatte $32凡買coffee +$15 可以買指定sandwish, 仲有烘底🐭🧀 烘脆加cheese ham 無得輸. 唔飲coffee 都有tea, tea latte soda 等. 其中earl grey latte, creamrose soda 聽落幾吸引. 而sandwish 自

Flat White $32

芝士火腿三文治 $15
Cheese & Ham Toast
Latte $32

🐭🧀 烘脆加cheese ham 無得輸.

唔飲coffee 都有tea, tea latte soda 等. 其中earl grey latte, creamrose soda 聽落幾吸引. 而sandwish 自選任何兩款配料都只係$18. 見人地order 咸牛肉蛋都好正咁, 最近出多左野食, 下次有機會試下

• sandwish
  • flat white
2019-10-05 370 瀏覽
因為唔太鍾意幫襯連鎖式茶咖啡店所以見到小店就會去試下👏🏿啲啡同茶都好平,廿幾三十幾就有一杯仲要送上枱嗰陣嚇一嚇,因為意外地大杯🥺咖啡同茶個味都係我鍾意嘅味🥰(雖然我唔係咁識點品嚐 哈哈🤣🤣)之後過左幾日諗住今日試下午餐不過有啲問題提供唔到所以食左三文治😛講真四十幾有杯嘢飲同有份烘左嘅三文治食,真係非常之抵,仲要都好好食😋杯Latte又係好正,下次想試埋沙冰同其他咖啡🥰🥰希望大家都多多支持下啲小店🥰
因為唔太鍾意幫襯連鎖式茶咖啡店
所以見到小店就會去試下👏🏿

啲啡同茶都好平,廿幾三十幾就有一杯
仲要送上枱嗰陣嚇一嚇,因為意外地大杯🥺

咖啡同茶個味都係我鍾意嘅味🥰
(雖然我唔係咁識點品嚐 哈哈🤣🤣)

之後過左幾日諗住今日試下午餐
不過有啲問題提供唔到所以食左三文治😛

杯Latte又係好正,下次想試埋沙冰同其他咖啡🥰🥰

希望大家都多多支持下啲小店🥰

Cappuccino ,Earl  Gery  Latte