2025-06-13 0 瀏覽
雖然間cafe喺工業區入面,但裝修得幾好幾舒服,啱晒chill住慢慢食。試咗幾款推介菜式,整體水準真係唔錯,尤其係梳乎厘!特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘梳乎厘夠鬆軟,入口即溶,麻薯嘅煙韌同開心果香甜完美結合,層次感非常豐富,甜度啱啱好,完全唔膩!虎蝦帶子意粉意粉係蕃茄味食落酸酸甜甜,又夠al dente。虎蝦同帶子各有2隻,而且都非常新鮮,個醬又唔會太重味遮左d海鮮嘅味道。棒棒雞槌配蜜糖芥末汁雞槌皮脆肉嫩,蜜糖芥末汁酸甜適中,完全提升咗整個菜式嘅層次。山政小山園一番培茶鮮奶 非常好香濃,培茶味重得嚟唔會搶奶味,飲落好順口。海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 烏龍茶帶少少桂花香,配埋Kiri芝士奶蓋嘅鹹香,非常特別,兩者好和諧。

特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘

特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘

虎蝦帶子意粉

虎蝦帶子意粉

棒棒雞槌配蜜糖芥末汁

棒棒雞槌配蜜糖芥末汁

山政小山園一番培茶鮮奶
山政小山園一番培茶鮮奶
非常好香濃,培茶味重得嚟唔會搶奶味,飲落好順口。

海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶
2025-06-09 417 瀏覽
今次book呢間餐廳係因為朋友生日,佢想喺觀塘食。而且餐廳最出名係梳乎里,可以寫字✍️比較有儀式感☺️香前盲鰽伴蒜香薯蓉淋上檸檬牛油汁,擺盤精緻😍魚肉煎到外層香脆、內裏鮮嫩,搭配上香滑嘅薯容,口感層次分明,檸檬牛油汁更係為整道菜增添咗一份清新嘅酸香,食落去真係好開胃😋是日餐湯餐湯係薯仔湯,湯底濃郁,薯仔味道香甜,又有薯粒,口感豐富😋山政小山園宇治抹茶抹茶味道濃郁,香氣撲鼻,飲落去滑順又唔苦,配埋拉花,充滿儀式感😊棒棒鷄鎚配蜜糖芥末醬係一道必點嘅小食,跟餐$28,雞肉嫩滑,蜜糖芥末醬甜中帶辣,味道非常開胃,食完之後令人忍唔住想再食🤣煙三文魚墨魚汁意大利粉呢一道係色香味俱全嘅主菜,意大利粉煮得剛好,墨魚汁濃郁,煙三文魚嘅鮮味同墨魚汁完美融合,食落去又有清新嘅口感,唔會膩👍田園沙律清新可口,配料新鮮,搭配上特製嘅醬汁,食落去令人感到健康又滿足😌凍玫瑰鮮奶咖啡玫瑰香氣撲鼻,咖啡味道濃郁,飲落去既清新又有層次感,真係一個好嘅消暑飲品🥤原味梳乎厘配楓糖漿梳乎厘輕盈蓬鬆,搭配上香甜嘅楓糖漿,食落去口感滑順,令人心情愉悅😁配埋士多啤梨,香蕉伴碟同寫字,打卡一流✌️📍 Four O Five Coffee &

香前盲鰽伴蒜香薯蓉

是日餐湯
餐湯係薯仔湯,湯底濃郁,薯仔味道香甜,又有薯粒,口感豐富😋

山政小山園宇治抹茶

棒棒鷄鎚配蜜糖芥末醬

煙三文魚墨魚汁意大利粉

田園沙律

凍玫瑰鮮奶咖啡

原味梳乎厘配楓糖漿

📍 Four O Five Coffee & Eatery (觀塘)
2025-06-06
午餐
  • 原味梳乎厘配楓糖漿
  • 煙三文魚墨魚汁意大利粉
2025-06-08 336 瀏覽
老友約我去位於觀塘 成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖的<Four O Five Coffee & Eatery>食晚飯,環境舒適,坐得舒服。我哋點咗:🍴西班牙海鮮燴飯(2人份)配鮮奶咖啡(全脂奶)$268西班牙海鮮燴飯份量不少,海鮮有鮮蝦、帶子和青口,新鮮好味,燴飯軟綿好食。鮮奶咖啡味濃。🍴檸檬蜜糖梳打$42檸檬蜜糖梳打好清涼,大熱天時最啱飲。🍴特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘 $158梳乎厘賣相繽紛,十分吸睛,除咗開心果碎外,伴碟亦有杏仁片,麻薯煙韌,梳乎厘軟綿,口感豐富。

我哋點咗:
🍴西班牙海鮮燴飯(2人份)配鮮奶咖啡(全脂奶)$268

🍴檸檬蜜糖梳打$42
檸檬蜜糖梳打好清涼,大熱天時最啱飲。

🍴特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘 $158
  • 西班牙海鮮燴飯
  • 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
2025-06-08 321 瀏覽
男朋友一向都好鍾意食疏乎厘班戟,今日我地近近地就選址左觀塘呢一間人氣Cafe,佢哋除咗食物水準有驚喜之外,份量亦都好大份。牛油果🥑香草醬野菌意大利粉🍝牛油果打成醬汁再mix淡淡的香草🌿 醬,口感濃郁Creamy,每條意粉都好掛滿醬汁。酥炸海苔魷魚配青芥末沙律醬魷魚炸得酥脆,帶有淡淡海苔調味粉,配埋WASABI沙律醬平衡返油膩感,但唔會哽喉。明太子炸薯條🍟薯條熱辣辣好香脆配埋Creamy嘅鹹鮮明太子醬,超級好味。三重奏薄荷朱古力沙冰朱古力沙冰+朱古力醬配朱古力碎,超級香濃美味,薄荷味出,但又不會搶過朱古力味,極配。鹹檸柚子沙冰柚子嘅清香,又有鹹檸嘅酸甜,超Fresh,夏天必點。吉士焦糖疏乎厘班戟疏乎厘班戟本身已經蛋香味好濃郁,空氣感十足,再配埋吉士令蛋味更加香濃香滑,甜度適中,面層焦糖加爆谷脆卜卜,內層軟綿綿,每一口帶有雙重口感。

牛油果🥑香草醬野菌意大利粉🍝

酥炸海苔魷魚配青芥末沙律醬

明太子炸薯條🍟
薯條熱辣辣好香脆配埋Creamy嘅鹹鮮明太子醬,超級好味。

三重奏薄荷朱古力沙冰

鹹檸柚子沙冰
柚子嘅清香,又有鹹檸嘅酸甜,超Fresh,夏天必點。

吉士焦糖疏乎厘班戟
2025-05-14
呢間cafe我都bookmark咗一段時間,被社交平台啲pancake相燒到,都有朋友都同我講呢間pancake好食🥞ෆ 吉士焦糖疏乎厘班戟 $108本身諗緊揀開心果定係吉士焦糖味睇完社交平台啲review決定棄開心果揀返classic嘅吉士焦糖😂Instagramable✨超大份,厚厚兩大層,真心好抵食佢唔係走日式pancake嘅空氣感路線,但絕對唔係厚實質地我鍾意個醬,唔會太甜又夠味朋友覺得唔點醬就咁食好味啲,蛋味幾香好滿足,呢個係必點‼️ෆ 牛油果香草醬野菌意大利粉 $148本身好鍾意牛油果醬嘅意粉🥑,但唔係間間cafe都有意粉又係好大碟,咁大方😂❓個醬食到淡淡牛油果味,野菌味出啲,都幾好😬ෆ 四川辣味蜆肉意粉 $138I like this‼️ 愛辣人士please try之前喺第間都出名嘅cafe過川辣味意粉,覺得幾特別幾惹味今次試呢間更出色🤌🏼因為落咗辣油,所以會相對多油啲,但都惹味又唔覺太油膩ෆ 明太子薯條 $78呢間啲dish嘅份量真係少誇張明太子醬係預期嘅味道,唔會失望之選ෆ 海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍 +$20奶蓋標榜用咗優質嘅法國品牌Kiri芝士,好味呀🥹茶底可揀無

ෆ 吉士焦糖疏乎厘班戟 $108
本身諗緊揀開心果定係吉士焦糖味
Instagramable✨超大份,厚厚兩大層,真心好抵食
佢唔係走日式pancake嘅空氣感路線,但絕對唔係厚實質地
我鍾意個醬,唔會太甜又夠味
朋友覺得唔點醬就咁食好味啲,蛋味幾香
好滿足,呢個係必點‼️

ෆ 牛油果香草醬野菌意大利粉 $148
本身好鍾意牛油果醬嘅意粉🥑,但唔係間間cafe都有
意粉又係好大碟,咁大方😂❓
個醬食到淡淡牛油果味,野菌味出啲,都幾好😬

ෆ 四川辣味蜆肉意粉 $138
I like this‼️ 愛辣人士please try
之前喺第間都出名嘅cafe過川辣味意粉,覺得幾特別幾惹味
今次試呢間更出色🤌🏼
因為落咗辣油,所以會相對多油啲,但都惹味又唔覺太油膩

ෆ 明太子薯條 $78
呢間啲dish嘅份量真係少誇張
明太子醬係預期嘅味道,唔會失望之選

ෆ 海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍 +$20
奶蓋標榜用咗優質嘅法國品牌Kiri芝士,好味呀🥹
茶底可揀無糖,跟餐$20飲到,抵啊

anyway去觀塘食野約會真心可以試呢間😌,份量味道都好on point,環境都闊落👌🏻
2025-06-07 285 瀏覽
觀塘一向多嘢食,今次就搵到一間主打西式美食同疏乎厘性價比極高嘅餐廳試左蒜香蟹肉意大利粉 ,蟹肉多入口綿滑,意粉軟硬度適中,撈埋蒜香蟹肉味道夾又濃郁仲嗌左黑松露蛋黃醬芝士焗薯條,薯條熱辣辣仲好脆,夾起薯條嗰陣啲芝士拉絲好誇張配黑松露蛋黃醬都少地方食到甜品揀左特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘,季節限定黎,疏乎厘外層豐盈鬆軟!入口即溶仲有少少蛋香,開心果醬都好重開心果味唔甜飲品叫左海鹽芝士奶蓋宇治抹茶,茶味香濃唔會好甜,個奶蓋都好香芝士味另外叫左海鹽芝士奶蓋桂花烏龍茶,清新嘅桂花烏龍茶配上鹹鹹甜甜嘅芝士奶蓋,可以一解油膩整體質素好高,難怪平日夜晚都咁滿座!

配黑松露蛋黃醬都少地方食到

整體質素好高,難怪平日夜晚都咁滿座!
2025-06-07 309 瀏覽
位於觀塘工業大廈有間高質cafe~價錢唔貴~對於我依個鍾意Cafe嘅愛好者性價比高,環境都幾舒服~又可以坐得舒舒服服同朋友傾計😍✨虎香帶子意粉🍝 $158有兩隻大虎蝦兩隻大帶子😍帶子唔會煎到好熟啱啱好虎蝦入邊仲有蝦膏😋配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬好開胃~✨明太子薯條🍟 $78身為明太子愛好者必叫,薯條係用粗薯條仲有好多明太子醬~好好食✨墨西哥牛肉餡餅 🫓$78入邊有拉絲芝士同埋牛肉碎,夾住塊餅都幾好食,溫馨提示一定要即刻食啊如果唔係啲芝士就會凝結咗😆一定要熱辣辣食✨原味梳乎厘配楓糖漿🥞$98見到每一枱有叫梳乎厘,嚟依間Cafe一定要叫,預返少少時間叫啊梳乎厘質感好軟熟,我哋叫咗原味食落去唔會好甜,好好😍同埋好香蛋香味喺側邊仲有啲忌廉,仲有啲藍莓同埋一條蕉真係好豐富😍連埋梳乎厘一齊食,口感好好✨青檸柚子梳打跟餐 $21青檸柚子好清香,配上梳打水好解渴✨海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 $39自家製芝士奶蓋好好飲,桂花烏龍茶好香鍾意芝士奶蓋嘅人必叫之一好食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍餐廳名稱:Four O Five Coffee & Eatery (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
位於觀塘工業大廈有間高質cafe~
價錢唔貴~對於我依個鍾意Cafe嘅愛好者
性價比高,環境都幾舒服~
又可以坐得舒舒服服同朋友傾計😍

✨虎香帶子意粉🍝 $158
有兩隻大虎蝦兩隻大帶子😍
帶子唔會煎到好熟啱啱好
虎蝦入邊仲有蝦膏😋
配上酸酸甜甜嘅蕃茄醬好開胃~

✨明太子薯條🍟 $78
身為明太子愛好者必叫,薯條係用粗薯條
仲有好多明太子醬~好好食

✨墨西哥牛肉餡餅 🫓$78
入邊有拉絲芝士同埋牛肉碎,夾住塊餅
都幾好食,溫馨提示一定要即刻食啊
如果唔係啲芝士就會凝結咗😆
一定要熱辣辣食

✨原味梳乎厘配楓糖漿🥞$98
梳乎厘質感好軟熟,我哋叫咗原味
食落去唔會好甜,好好😍同埋好香蛋香味
喺側邊仲有啲忌廉,仲有啲藍莓同埋一條蕉
真係好豐富😍連埋梳乎厘一齊食,口感好好

✨青檸柚子梳打跟餐 $21
青檸柚子好清香,配上梳打水好解渴

✨海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 $39
自家製芝士奶蓋好好飲,桂花烏龍茶好香
鍾意芝士奶蓋嘅人必叫之一

好食指數
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍餐廳名稱:
觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
今日同奴才爸摸到去觀塘工廈搵食,呢間隱世小店其貌不揚,但未到7點就已經full晒!坐低先知原來係人氣爆燈嘅日式西餐~ 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 𝕄𝕒𝕘𝕚𝕔゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃 🍵 海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇治抹茶・用京都槙之白宇治抹茶粉 ・抹茶入口先帶點澀後有回甘,餘韻清爽・先飲奶蓋👉🏻再飲抹茶👉🏻溝均再飲又另一番風味 🍝 飽肚之選・明太子醬軟殼蟹意粉|原隻脆炸軟殼蟹🦀明太子醬多到掛晒汁・意大利煙燻火腿卡邦尼意粉|風味濃郁,煙燻火腿鹹鹹香香,味道更有層次🥞 香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟・空氣感十足!搖吓個碟會duang duang震 ・面頭灑滿朱古力醬同餅碎 ・配埋焦糖香蕉食超正 主食份量超足唔孤寒,細食嘅女士們可以兩個人嗌1份主食、1-2份小食+甜品,唔怕食唔晒浪費😌飲品方便都好多款式揀,樣樣都好吸引而且睇得出唔係hea沖,值得推介🙌🏻📍 工廈搵食貼士・網上/電話book定去到唔使等位 ・班戟即叫即焗要等10-20分鐘 ・建議3人share兩份主食+一份甜品 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ 🤑

🍵 海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇治抹茶
・用京都槙之白宇治抹茶粉
・抹茶入口先帶點澀後有回甘,餘韻清爽
・先飲奶蓋👉🏻再飲抹茶👉🏻溝均再飲又另一番風味

・班戟即叫即焗要等10-20分鐘
・建議3人share兩份主食+一份甜品

🤑 人均消費:~$231
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:Four O Five Coffee & Eatery (觀塘)

2025-06-05 272 瀏覽
如果你鐘意有質感又有驚喜嘅美食,Four o Five Coffee & Eatery絕對係值得一試!呢間餐廳既裝潢簡約時尚,環境舒服,啱晒三五知己聚會或者想慢慢歎杯咖啡。 今次試咗幾款招牌菜,首先係特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘,呢款甜品真係無得輸!鬆軟梳乎厘搭配香濃開心果忌廉,再加埋煙韌麻糬,口感層次豐富,每一啖都係幸福感爆棚。然後係日本手打和牛漢堡,牛肉肉質鮮嫩多汁,配埋特製醬汁,味道平衡得恰到好處,食落好滿足。至於墨西哥牛肉餡餅,外皮香脆,內餡惹味,帶少少辛香,食完真係忍唔住再想食多件。 飲品方面,試咗三重奏薄荷朱古力沙冰,薄荷同朱古力味道交織,清新又濃郁,絕對係驚喜之作!仲有Oreo忌廉沙冰,濃郁朱古力配合滑順忌廉,飲落一流,仲好適合襯返甜品。整體嚟講,Four o Five Coffee & Eatery無論係食物質素、環境同服務都表現出色,真心推介!

最近和好友慶生誤闖此地,從味蕾到心情都被點亮🌟🎂 **靈魂甜品控必尖叫——吉士焦糖梳乎釐** 輕盈如雲的梳乎釐蓋上琥珀色焦糖脆殼,一刀劃開溫熱蛋香漫溢!驚艷在於底層暗藏冰涼濃醇吉士醬,冷熱交融的層次感太犯規~更貼心的是,店員會主動在碟邊寫上𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗕𝗶𝗿𝘁𝗵𝗱𝗮𝘆🎈 生日儀式感直接拉滿!(記得預約時注明慶祝生日喔)🌮 黑馬登場——墨西哥牛肉餡餅看似平凡卻暗藏玄機!酥脆餅皮包裹慢煮牛肉絲,肉汁混合彩椒與微辣芝士,每口都爆餡!附贈的牛油果醬清新解膩,同行肉食黨秒速清盤大喊加單~🍗 邪惡小驚喜——棒棒雞鎚配蜜糖芥末醬沒想到前菜更驚艷!焦香雞鎚肉汁鎖得完美,蘸上甜辣交織的蜜糖芥末醬,一根接一根停不下來~(好想追加啤酒🍻) 我哋仲叫左西班牙海鮮意米飯:用料足但風味較平淡,可試其他 價錢屬於中價人均$150-200,但生日黎講算中規中矩👑Four O Five Coffee and Eatery📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖⏰ 建議訂位,梳乎釐製作需時
最近和好友慶生誤闖此地,從味蕾到心情都被點亮🌟

🎂 **靈魂甜品控必尖叫——吉士焦糖梳乎釐**

🌮 黑馬登場——墨西哥牛肉餡餅

🍗 邪惡小驚喜——棒棒雞鎚配蜜糖芥末醬

我哋仲叫左西班牙海鮮意米飯:用料足但風味較平淡,可試其他

價錢屬於中價人均$150-200,但生日黎講算中規中矩👑

Four O Five Coffee and Eatery
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
⏰ 建議訂位,梳乎釐製作需時
2025-05-02
慶祝紀念
生日
  • 吉士焦糖梳乎厘班戟
呢間餐廳藏喺觀塘工廈,不過都唔算難搵入到嚟估唔到裝修又幾靚,坐得都舒服😌而且食物選擇好多,份量亦都好大,以呢個價錢嚟講真係幾抵 - 虎蝦帶子意粉: $138呢個價錢竟然有兩隻虎蝦加兩隻jumbo size帶子🥹個意粉醬有好多蕃茄同埋翠玉瓜粒,感覺健康啲👍🏻 - 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶(凍): $20.0 (跟餐)跟餐可以用優惠價叫嘢飲,估唔到餐飲都可以揀奶蓋茶奶蓋唔算好濃厚,不過茶底清清地咁都幾解渴 - 黑松露燴飯伴巴馬火腿配黑醋汁: $128估唔到會有咁多塊Parma Ham😍Risotto係用左稔嘅飯,啲cream真係好濃,亦都好重黑松露味🤤而黑醋汁可以中和返啲cream嘅油膩感,估唔到黑醋汁都夾到risotto☺️ - 山政小山園【RICH】一番焙茶鮮奶(熱): $26 (跟餐)個拉花好靚😍而焙茶味都好濃👍🏻真係滿足晒視覺同味覺嘅享受😎 - 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘: $158開心果忌廉嘅份量,真係多到嚇親我🤣呢間餐廳真係完全冇吝嗇過用開心果去整個醬開心果忌廉每啖都有濃濃嘅開心果味😍仲配埋開心果碎,開心果控必點!👍🏻一碟有兩大塊疏乎厘pancake,唔係好有空氣感個種,但係
呢間餐廳藏喺觀塘工廈,不過都唔算難搵
入到嚟估唔到裝修又幾靚,坐得都舒服😌
而且食物選擇好多,份量亦都好大,以呢個價錢嚟講真係幾抵

- 虎蝦帶子意粉: $138
呢個價錢竟然有兩隻虎蝦加兩隻jumbo size帶子🥹
個意粉醬有好多蕃茄同埋翠玉瓜粒,感覺健康啲👍🏻

跟餐可以用優惠價叫嘢飲,估唔到餐飲都可以揀奶蓋茶
奶蓋唔算好濃厚,不過茶底清清地咁都幾解渴

- 黑松露燴飯伴巴馬火腿配黑醋汁: $128
估唔到會有咁多塊Parma Ham😍

個拉花好靚😍而焙茶味都好濃👍🏻
真係滿足晒視覺同味覺嘅享受😎

- 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘: $158
開心果忌廉嘅份量,真係多到嚇親我🤣
呢間餐廳真係完全冇吝嗇過用開心果去整個醬
一碟有兩大塊疏乎厘pancake,唔係好有空氣感個種,但係蛋香味好重🥚
份量真係好多,最好三至四個人share先好嗌🤰🏻

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5

• 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
  • 虎蝦帶子意粉
  • 黑松露燴飯伴巴馬火腿配黑醋汁
2025-06-02 353 瀏覽
觀塘搵好野食, Four o five coffee & eatery真係不錯,好適合一班朋友去傾下計坐下。因為佢價錢ok 而且足料,一定唔係細細碟個d café ~今日同朋友叫左都好飽。蒜香蟹肉意大利粉好足料又好夠蒜香,如果夏天又想食d無咁 creamy 既野,真心推介, 蟹肉都好多,唔會淨係得意粉上面有。日本手打和牛漢堡滿足食慾既和牛漢堡,上桌真係超大碟超吸睛。味道都不錯。海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶好欣賞佢既海鹽Kiri芝士奶蓋,真心好濃味又有海鹽中和番個味道. 白桃烏龍茶都好香朋友叫左山政小山園宇治抹茶都有濃郁抹茶味。當然唔小得甜品啦,今次想試朱古力味,香濃海鹽朱古力疏乎厘班戟,鐘意食朱古力既朋友真係不錯,而且疏乎厘班戟好彈,超得意。

蒜香蟹肉意大利粉

日本手打和牛漢堡
滿足食慾既和牛漢堡,上桌真係超大碟超吸睛。味道都不錯。

海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶

朋友叫左山政小山園宇治抹茶都有濃郁抹茶味。

1K
2025-06-02 302 瀏覽
位置上雖位於工業大廈,但距離上離地鐵站近,餐廳裝修以米白色簡潔為主,食物都偏大份😍蒜香蟹肉意大利粉 ❤️❤️❤️❤️❤️$138一上枱就聞到勁香既蒜香味,而意大利粉煮到恰到好處,有咬口之餘,吾會太硬,而蟹肉亦大大增加左口感🤩明太子醬軟殼蟹意大利粉 ❤️❤️❤️❤️$154明太子醬軟殼蟹意大利粉,每條意粉都沾滿左明太子醬,味道非常濃郁,而明太子既粒粒口感,亦非常過癮,軟殼蟹,肉質同殼都非常入味😍特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 ❤️❤️❤️❤️$158特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘真係可以用巨型黎形容,佔據碟中既每一個位置,開心果醬真係特濃,而麻糬非常煙韌,梳化厘亦熱辣辣,哩款需要製作20分鐘左右🤩山政小山園 【RICH】一番焙茶鮮奶(熱)(走甜) ❤️❤️❤️❤️跟餐加$26哩款一番焙茶鮮奶,係跟餐先加$26,上枱時,staff有幫我地拉左心形,非常有心思,飲落有濃濃既焙茶味,伴隨住鮮奶滑滑既口感,非常不錯👍🏻

蒜香蟹肉意大利粉 ❤️❤️❤️❤️❤️

明太子醬軟殼蟹意大利粉 ❤️❤️❤️❤️

特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 ❤️❤️❤️❤️

跟餐加$26
咁大份梳乎厘班戟都只係$68⁉️午市套餐包是日餐湯/田園沙律🥗同飲品🙂仲可以加錢換購小食/甜品🥞+$68起可以有原味/吉士焦糖/伯爵茶珍珠梳乎厘班戟#蟹肉明太子寬條麵 🦀️🍝份量足夠3-4個女仔食😳明太子味香濃,仲帶點蒜片辣味😉蟹肉混入左係寬條麵中~如果存在感再大啲就好啦😆HKD128#慢煮南非鮑魚虎蝦蘆筍燴飯 🥘🦐鮑魚彈牙唔韌🤗虎蝦肉質紮實有蝦味~蘆筍燴飯好creamy😋HKD148#棒棒鷄鎚 🍗配蜜糖芥末汁棒棒雞炸得夠脆唔油😌而家先醒起原來冇俾到蜜糖芥末汁🤣不過點青芥末沙律醬都幾夾😃+HKD28#酥炸海苔魷魚 🦑配 青芥末沙律醬魷魚外脆😗肉質軟嫩彈牙🥰令人食唔停口+HKD28#原味梳乎厘配楓糖漿 🥞之前食過開心果梳乎厘好食🤤今次食最基本既原味😌原來原味都配咗好多款生果🍓🍌🫐輕盈鬆軟🥞lunch set加配性價比好高💕+HKD68#海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇治抹茶 🍵揀左走甜😊宇治抹茶牛奶🥛茶味奶味都平衡到~芝士奶蓋唔會好膩🫶🏻+HKD27#山政小山園【RICH】一番焙茶鮮奶 ☕️焙茶味超濃郁😎似濃到瞓唔著既程度🤣茶控唔會失望+HKD26加一服務費#fourOfive#fafafoodi
咁大份梳乎厘班戟都只係$68⁉️

加一服務費
#fourOfive
#fafafoodie_觀塘
2025-06-01 110 瀏覽
今次終於第一次食😝質素真係唔錯,而且味道同顏值都好高分,仲有佢哋嘅疏乎厘都係必食💕 🥞吉士焦糖梳乎厘班戟 : 招牌疏乎厘班戟蛋香超濃郁😚 質感好輕盈🥞吉士焦糖甜脆卜卜 配上焦糖爆谷 非常邪惡😝 🌶️四川辣味蜆肉意粉 : 四川麻辣蒜片意粉好惹味夠辛辣🥵 鍾意辣嘅朋友唔好錯過,蜆肉份量好多厚肉鮮甜please exit😋 🍝明太子軟殼蟹意粉 : 意粉掛滿明太子 呈粉紅色非常吸引🥰 配上炸軟殼蟹 外脆內軟!! 🍵山政小山園 宇治抹茶鮮奶 : 抹茶味好順滑夠濃

🍵山政小山園 [槙之白]
宇治抹茶鮮奶 : 抹茶味好順滑夠濃