Four o Five Coffee & Eatery(觀塘)❣️呢間西餐廳位於觀塘工業大廈,距離地鐵站5分鐘路程。內裏非常寬敞,坐得好舒服。餐牌選擇繁多,主食小吃甜品都各有多款選擇。🌟慢煮和牛面肉伴薯蓉 🐮配菜有炸大蒜絲,豆苗沙律。和牛面燜到好軟熟,都唔洗切。入口即溶,牛味突出,薯蓉都好鬆軟,加上肉汁溝埋真係好好味,令人停唔到口。🌟牛油果香草醬野菌意大利粉 🍝份量好多。濃稠度啱啱好!唔會太稀都唔會太結。香草味極濃郁,帶有輕微牛油果味,意大利粉好彈牙。有菇和翠玉瓜帶出口感。🌟香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟 🥞即叫即!超大份!非常疏乎,彈下彈下。面層好多朱古力醬和餅乾碎碎🍪簡直唔留手。入口超級鬆軟,焦糖香蕉簡直就係畫龍點睛。香蕉的清香可以令到好refreshing。又有焦糖脆脆的口感。🌟三重奏薄荷朱古力沙冰 🍧超大杯,打卡之選。朱古力味超濃郁,中間帶點薄荷味小清新。🌟海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 🍵面層芝士奶蓋帶有小小海鹽味,入口白桃味好重,又唔會蓋過烏龍茶的味道。多重味道一層層出來🤓好特別。

🌟慢煮和牛面肉伴薯蓉 🐮

🌟牛油果香草醬野菌意大利粉 🍝

🌟香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟 🥞

🌟三重奏薄荷朱古力沙冰 🍧
超大杯,打卡之選。朱古力味超濃郁,中間帶點薄荷味小清新。

🌟海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 🍵
2024-10-02 155 瀏覽
少有哋食到一間有誠意café,食得好滿意 (๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘)。·ᰔᩚ 吉列魚柳意大利包配青醬 ʜᴋᴅ 118一上枱就被魚柳size嚇親,長過隻手麵包都冚唔晒,新鮮炸起熱辣辣,外脆內嫩,配上coleslaw 夾panini完全唔油膩。不過就唔好期望係幾高級嘅魚 •͈ ₃ •͈ ᰔᩚ 韓式泡菜卡邦尼意大利粉 ʜᴋᴅ 118比想像中更韓更辣,真係食到泡菜嘅酸辣味,有埋溫泉蛋更開心ᰔᩚ 粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘班㦸 ʜᴋᴅ 128必叫̥⃝ʺ̤ 幾乎每一枱都會叫梳乎厘班㦸,極厚兩大塊,入面非常濕潤,可以話入口即化唔使咬,麵粉比例相對低,芒果肉唔手軟,偏酸但我幾鍾意佢可以中和到甜度,椰子忌廉行清淡路線,如果可以濃啲就好了ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤
ᰔᩚ 吉列魚柳意大利包配青醬 ʜᴋᴅ 118

ᰔᩚ 韓式泡菜卡邦尼意大利粉 ʜᴋᴅ 118
比想像中更韓更辣,真係食到泡菜嘅酸辣味,有埋溫泉蛋更開心

ᰔᩚ 粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘班㦸 ʜᴋᴅ 128
-仔細係觀塘工廠區搵食,就發堀到好多隱世美食😏今次我地黎到呢間cafe,除左有各款西式美食之外,仲有餐廳主打多款巨型梳乎厘班戟,當然要試😍🍔安格斯牛肉芝士漢堡 $158煎香嘅安格斯牛肉,肉質嫩滑有肉汁,牛味偏重。配菜有蕃茄、煎太陽蛋、生菜、酸瓜、芝士,再淋上蛋黃醬,頗為開胃。🦀蒜香蟹肉意大利粉 $138重料之選,好多蟹肉絲混入意粉,啖啖都好多蟹肉。有大量蒜片,非常惹味🤤配以翠玉瓜,味道更清新。🥞伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 $118我懷疑梳乎厘俾叮噹嘅放大電筒照過,但我沒有證據🤔出乎意料唔係好滯,因為梳乎厘好有空氣感,亦有蛋香。伯爵茶cream好香茶味,而且唔會太甜。連珍珠都好高質,彈牙之餘仲有好香嘅黑糖味,必食!🤩🌼海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 跟餐+$20桂花烏龍味清香優雅,帶悠長餘韻。芝士奶蓋唔會太濃味,口感亦唔會過於厚重,整體味道非常清新解膩。☕️朱古力咖啡 跟餐+$22咖啡味道果香突出,唔帶酸味,再加上朱古力嘅香甜味,甜度恰到好處,口感醇厚味道芳香😋

🍔安格斯牛肉芝士漢堡 $158

🦀蒜香蟹肉意大利粉 $138

🥞伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 $118

🌼海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 跟餐+$20

☕️朱古力咖啡 跟餐+$22

2024-10-01 202 瀏覽
Four O Five Coffee & Eatery地址: 觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖電話: =====================dessert 超吸眼球又美美,非常適合打卡。除了靚生品,這間cafe 亦有鹹食自由組合salad 要了雞胸同溫泉蛋,油醋汁,低卡留quota 食甜品蟹肉意大利粉,淡淡蒜香,簡單好食souffle 要了 earl grey 珍珠qq彈牙,加上oreo 餅碎,好彈彈鬆軟,即叫即做,正佢個位置有點難找,要由停車場入去,左手邊上,再轉左就到。去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介
Four O Five Coffee & Eatery

地址: 觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
電話:
=====================

蟹肉意大利粉,淡淡蒜香,簡單好食

佢個位置有點難找,要由停車場入去,左手邊上,再轉左就到。

2024-09-30 246 瀏覽
這家位於觀塘的西餐廳,甜品和主食也很突出。餐廳面積大,座位多。⭐️慢煮和牛面肉伴薯蓉和牛的肉質鮮嫩,入口即化,搭配上清新的薯蓉,味道更易入口。炸大蒜絲的脆香為整道菜平添了層次感,豆苗沙律則為這道菜帶來了清新的口感,完美地中和了肉類的油膩感。⭐️明太子醬軟殼蟹意大利粉這個意大利粉很好吃,意大利粉煮得恰到好處,明太子的濃郁醬汁與軟殼蟹配合得很好,值得一試。⭐️墨西哥牛肉餡餅餡餅外皮酥脆,內餡的牛肉多一些更好。⭐️粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘輕盈的梳乎厘與椰子忌廉的香甜完美結合,芒果的果香更是為整道甜品增添了清新的感覺。忌廉很多,口感醇厚,份量也很多,二人也吃不完。
這家位於觀塘的西餐廳,甜品和主食也很突出。

餐廳面積大,座位多。

⭐️慢煮和牛面肉伴薯蓉

⭐️明太子醬軟殼蟹意大利粉

⭐️墨西哥牛肉餡餅

餡餅外皮酥脆,內餡的牛肉多一些更好。

⭐️粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘

最出名係疏乎厘班戟!星期六同朋友嚟食lunch,全場爆滿Lunch set包餐湯或沙律、餐飲▶️ 田園沙律沙律菜同車厘茄新鮮🥗簡單配上甜甜嘅黑醋中間大少少藜麥粒▶️ 南瓜湯用真南瓜製造🎃帶南瓜鮮甜味▶️ 深海盲鰽配菠菜茄汁珍珠粉 (+$98+30)盲曹魚大過手板而且厚肉🐟肉質滑嫩新鮮,冇雪味,啖啖肉魚皮香脆,實屬高質底部珍珠粉 (fregola puttanesca)特別,圓轆轆少煙韌加入雜菜,例如翠玉瓜、蕃茄、香葉等除咗天然蕃茄味🍅仲帶有地中海菜風味▶️ 燒牛肉雜菜三文治配薯條 ($98)大大份三文治,底部配上薯條唔係一般方包而係法式麵包🥪焗至香脆入面牛肉厚身juicy🥩不過韌少少用刀切嚟食會方便啲,唔會一次過扯咗成塊牛出嚟😆▶️ 冬陰功海鮮意大利飯 ($98+20)冬陰功味道濃郁,好有泰式風味🇹🇭帶少許辛辣,冇落好多忌廉,所以整體唔heavy同時加入大量雜菜,例如翠玉瓜、蘑菇、洋蔥等🧅口感味道豐富面上有蜆肉、青口、帶子,因為雪藏所以冇話好新鮮Risotto質感唔錯,唔會太濕朋友鍾意冬陰功味嘅嘢,話呢個係佢食過相當出色嘅一個▶️ 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 ($158)💚期間限定💚嚟到一定要食疏乎
最出名係疏乎厘班戟!
星期六同朋友嚟食lunch,全場爆滿
Lunch set包餐湯或沙律、餐飲

▶️ 田園沙律
沙律菜同車厘茄新鮮🥗簡單配上甜甜嘅黑醋
中間大少少藜麥粒

▶️ 南瓜湯
用真南瓜製造🎃帶南瓜鮮甜味

▶️ 深海盲鰽配菠菜茄汁珍珠粉 (+$98+30)
盲曹魚大過手板而且厚肉🐟
肉質滑嫩新鮮,冇雪味,啖啖肉
魚皮香脆,實屬高質
加入雜菜,例如翠玉瓜、蕃茄、香葉等
除咗天然蕃茄味🍅仲帶有地中海菜風味
深海盲鰽配菠菜茄汁珍珠粉

▶️ 燒牛肉雜菜三文治配薯條 ($98)
大大份三文治,底部配上薯條
唔係一般方包而係法式麵包🥪焗至香脆
燒牛肉雜菜三文治配薯條

入面牛肉厚身juicy🥩不過韌少少
用刀切嚟食會方便啲,唔會一次過扯咗成塊牛出嚟😆

▶️ 冬陰功海鮮意大利飯 ($98+20)
冬陰功味道濃郁,好有泰式風味🇹🇭
帶少許辛辣,冇落好多忌廉,所以整體唔heavy
同時加入大量雜菜,例如翠玉瓜、蘑菇、洋蔥等🧅口感味道豐富
面上有蜆肉、青口、帶子,因為雪藏所以冇話好新鮮
Risotto質感唔錯,唔會太濕
朋友鍾意冬陰功味嘅嘢,話呢個係佢食過相當出色嘅一個
冬陰功海鮮意大利飯

▶️ 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 ($158)
💚期間限定💚
嚟到一定要食疏乎厘甜品
全部即叫即制,等咗大概20分鐘
暖笠笠,絕對值得等
兩件肥嘟嘟疏乎厘蓬鬆🤤蛋味香濃
入口軟綿綿似棉花糖,有空氣感得來又有質感 (唔係食空氣)
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘

面頭一大坺開心果忌廉😍足夠蓋過成個pancake
開心果味濃郁,滿足到開心果控
忌廉幼滑似奶蓋,另外加咗少許黑糖調味

另外仲有開心果碎同杏仁片,增添nutty風味同脆脆口感
最鍾意係上面兩塊煙靭mochi💓係日式大福餅外皮
同疏乎厘意外地夾,形成兩種口感對比

▶️ 熱美式咖啡 (+$19)
食物有質素,主菜有驚喜,調味配搭做得好而且大份足料
疏乎厘班戟絕對高質🥞另外仲有好多口味: 芒果椰子、朱古力、抹茶紅豆、伯爵茶波霸、焦糖吉士等

環境唔錯,有間獨立房,可能可以book嚟開party
連埋加一唔使$200/人,已經有前菜、主菜、甜品、飲品
(跟餐叫疏乎厘只係加$70左右,夠三個人share)
相當出色嘅Cafe,難怪咁多人幫襯!
深海盲鰽配菠菜茄汁珍珠粉
燒牛肉雜菜三文治配薯條
冬陰功海鮮意大利飯
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
2024-09-26 325 瀏覽
今日嚟到呢一間疏乎厘好出名嘅西餐廳,食佢哋嘅午市套餐,出乎意料地佢哋唔只得甜品好食,連主菜都非常有水準,值得推介大家過嚟試吓!🤩🤩主菜方面,我哋嗌咗明太子醬帶子意大利粉🍝 同埋 深海盲鰽配菠菜茄汁珍珠粉🐟,盲曹非常之滑,配埋菠菜茄汁珍珠粉就更加開胃好食啦! 明太子帶子意粉,醬汁好多,啖啖都充滿明太子味,佢哋選用嘅帶子都係啲刺身級嘅帶子,所以特別鮮甜!😋😋主菜已經包咗田園沙律🥗 或者 是日餐湯🥣,我當日嘅餐湯就係粟米湯🌽,真係超級多粟米粒,絕對真材實料啊!飲品方面,我哋就揀咗美式咖啡☕️ 同埋 海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶,我都幾推介大家叫佢哋嘅奶蓋飲品,佢哋奶蓋非常鹹香濃郁!🉐🉐🉐嚟到呢度當然唔少得嘅試吓佢哋好出名嘅疏乎厘啦‼️食午市套餐仲可以用非常優惠嘅價錢試到各款甜品🍰,我哋今次就揀咗吉士焦糖梳乎厘班戟🥞 同埋 冧酒朱古力撻🍫兩款甜品都好好食,尤其是疏乎厘嘅質感非常鬆軟,而且份量好多三四個人share都絕對夠食,絕對係嚟到呢度必點嘅!🫶🏻🫶🏻

呢晚突然間好想食疏乎厘pancake 近近地觀塘既Four O Five 真係不二之選! 🍝明太子醬軟殼蟹意大利粉一啖愛了,明太子醬好濃厚,充滿鹹鮮風味。麵條吸收左明太子醬,每一口都濃郁海洋香氣。大隻軟殼蟹帶酥脆感。🍴吉列魚柳意大利包配青芥末蜜糖沙律醬魚柳金黃超大塊,吉列外層口感脆卜卜,用左乾意大利包,放左青芥末蜜糖沙律醬,味道特別香口,🧋每次黎都要點《三重奏薄荷朱古力沙冰》大杯到快滿瀉!忌廉加上香濃既朱古力混合清新薄荷,冰涼爽口透心,薄荷既清涼感跟朱古力既細膩甜味交替,口感變化豐富。差唔多檯檯都會點! ☕️Flat White奶泡打得順滑細膩,薄而不厚 。 espresso shot 夠濃,突顯Nutty既咖啡香氣。🥄特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘一定要留肚食,因為真係好大份! 綠色既開心果忌廉質地細膩,濃郁開心果香氣跟柔滑奶油超夾,濃厚而不膩! 蓋住金黃色軟綿空氣感既梳乎厘,輕盈蓬鬆入口即化,口感輕盈。上層加上一片軟糯麻糬,多了一層嚼勁,柔軟又有彈性!
呢晚突然間好想食疏乎厘pancake
近近地觀塘既Four O Five 真係不二之選!

🍝明太子醬軟殼蟹意大利粉
一啖愛了,明太子醬好濃厚,充滿鹹鮮風味。
麵條吸收左明太子醬,每一口都濃郁海洋香氣。
大隻軟殼蟹帶酥脆感。

🍴吉列魚柳意大利包配青芥末蜜糖沙律醬

🧋每次黎都要點《三重奏薄荷朱古力沙冰》
大杯到快滿瀉!
差唔多檯檯都會點!

☕️Flat White奶泡打得順滑細膩,薄而不厚 。

🥄特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
一定要留肚食,因為真係好大份!
蓋住金黃色軟綿空氣感既梳乎厘,輕盈蓬鬆入口即化,口感輕盈。
上層加上一片軟糯麻糬,多了一層嚼勁,柔軟又有彈性!

今次要介紹一間不論主菜甜品都咁出色既工廠區餐廳,食物賣相份量都值得大家一試!明太子醬軟殼蟹意大利粉整碟意大利粉都有滿滿嘅明太子醬,加上新鮮即炸嘅大大隻香脆軟殼蟹,完全滿足到味覺嘅需求!石燒澳洲牛頸脊+溏心鮑魚陪露絲瑪利汁牛頸脊肉味香濃,自己覺得原汁原味最好食!溏心鮑魚亦充滿鮮味;除此之外,重配有一份薯條,真係好大份好抵食!伯爵茶珍珠梳乎厘班戟梳乎厘完全係巨無霸級別,蓬鬆程度同埋口感都稱得上係一流水準。伯爵茶醬係畫龍點睛,加上彈牙嘅珍珠,視覺同味蕾都有滿滿嘅享受。Oreo忌廉沙冰非常濃郁,每一啖都有滿滿嘅Oreo味道,係一杯真材實料嘅沙冰!

石燒澳洲牛頸脊+溏心鮑魚陪露絲瑪利汁

伯爵茶珍珠梳乎厘班戟

Oreo忌廉沙冰

2024-09-22
  • 伯爵茶珍珠梳乎厘班戟
2024-09-24 249 瀏覽
觀塘工廠區有好多隱蔽嘅食店以cafe形式食西餐甜品類嘅特別多前幾日就去咗試吓呢間同事介紹嘅午餐勝地入面環境唔錯都幾多位置樓底又高✨特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘✨慢煮和牛面肉伴薯蓉 · 炸大蒜絲 · 豆苗沙律✨韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋食物嘅份量都幾多可以幾個人一齊share兩個女仔其實去到最後都食唔晒個甜品個梳乎厘好大份而且內裏都幾實心上面加咗塊麻薯個開心果味都算濃自己幾鍾意個泡菜意粉一嚟味道唔錯加埋溫泉蛋就更加分同特別可以一試
觀塘工廠區有好多隱蔽嘅食店

個梳乎厘好大份而且內裏都幾實心
上面加咗塊麻薯個開心果味都算濃
自己幾鍾意個泡菜意粉一嚟味道唔錯
加埋溫泉蛋就更加分同特別可以一試
呢日約咗朋友喺觀塘食飯,上OpenRice睇嘅時候,俾佢大大個疏乎厘吸引咗😍⁡但食完呢間餐廳,除咗個疏乎厘,最大驚喜係個燒西班牙黑毛豬,真係好好食🤤平時好怕肥肉嘅我,覺得佢肥瘦均勻,有油香而不膩😍正!!⁡ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋⁡✨ 燒西班牙伊比利亞殼飼黑毛豬伴時令菜配蜜糖叉燒汁 $248 💖推薦‼️肉質嫩滑,油脂比例平均,燒過後,又香又好味🤤⁡✨ 明太子醬軟殼蟹意大利粉 $152軟殼蟹大隻,炸得香口,濃濃明太子醬,掛滿每條意粉🍝⁡✨ 粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘 $128一送上嚟比佢嚇親,因為超大份😂‼️食落口感厚實鬆軟,蛋味香濃👍🏻 芒果🥭新鮮又甜

ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋

肉質嫩滑,油脂比例平均,燒過後,又香又好味🤤
燒西班牙伊比利亞殼飼黑毛豬伴時令菜配蜜糖叉燒汁

✨ 明太子醬軟殼蟹意大利粉 $152
軟殼蟹大隻,炸得香口,濃濃明太子醬,掛滿每條意粉🍝

✨ 粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘 $128
粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘
宇治抹茶Latte
燒西班牙伊比利亞殼飼黑毛豬伴時令菜配蜜糖叉燒汁
粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘
宇治抹茶Latte
2024-09-23 219 瀏覽
再一次去four O five,這次終於吃了梳乎厘!黑松露薏米飯伴巴馬火腿黑松露味比想像中突出,薏米飯有咬口但又不會夾生。因為加了黑醋汁,吃起來酸酸地,可以減膩。炙燒黑松露鮑魚龍蝦汁闊條麵爭找了很久要蟹肉意粉還是這個,但見到有完整的鮑魚,真的很吸引。鮑魚不腥,超級彈牙。沒想到還有2隻大蝦,再加上龍蝦汁,整碟意粉鮮味十足,不錯!伯爵茶珍珠疏乎厘班戟上次吃了tiramisu 震驚了我,本來想再叫,但因為還沒有吃過疏乎厘班戟,所以今次還是想試一點新的東西。還好只叫了一款,因為這個班戟超大份!2個人分享剛好,伯爵茶味濃而不甜,班戟有空氣感,吃的時候我喜歡點曲奇碎,更加好吃!喜歡伯爵茶的朋友一定要試這個!

再一次去four O five,這次終於吃了梳乎厘!

黑松露薏米飯伴巴馬火腿

炙燒黑松露鮑魚龍蝦汁闊條麵

伯爵茶珍珠疏乎厘班戟
2024-09-23 163 瀏覽
週末同老公去觀塘行街, 試下呢間隱世西餐廳~安格斯牛肉芝士漢堡好大份! 安格斯牛肉都幾厚, 肉汁好多, 好重牛味~ 仲有隻太陽蛋添! 夾埋一齊食味道幾夾😋 粗薯條又香又脆~ 整個份量都幾多! 明太子醬軟殼蟹意粉好好食~ 軟殼蟹係原隻上碟! 明太子醬好重, 食到粒粒明太子味唔係淨係開粉嘅醬, 真材實料! 意粉都好掛汁, 明太子控必點~香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟擺盤好靚~ 旁邊有好多曲奇碎同果仁碎! 仲有焦糖香蕉伴碟, 成個份量好多~ 梳乎厘班戟好鬆軟, 充滿空氣感~ 蛋味好重, 配上海鹽朱古力醬汁好好食! Oreo忌廉沙冰好重曲奇味~ 唔會太甜, 冰冰涼涼咁, 真係好消暑!鹹檸柚子沙冰, 味道係鹹鹹甜甜咁, 都幾特別, 估唔到鹹檸同柚子都幾夾~ 呢間Cafe鹹點同甜點都幾好食~ 而且性價比好高, 樣樣都大大份~ 好值得encore!
週末同老公去觀塘行街, 試下呢間隱世西餐廳~

2024-09-21 330 瀏覽
觀塘友的朋友介紹過一間高質又價錢親民的西餐廳🍴!食物水準不錯👍, 同時環境寬敞舒適特別是我自己推薦喜歡是開心果吉士焦糖梳乎厘班戟每一份都即叫即製 新鮮出爐, 開心果味濃厚!同軟綿綿梳乎厘蛋香味配以甜蜜焦糖,滿滿幸福感 🥰🥰另外主食、飲料都有驚喜, 我點了白酒煮蜆 、 開果意粉、芒果沙冰🍧飲料, 兩個人食都好豐富Four O Five Coffee & Eatery地址: 觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖

特別是我自己推薦喜歡是開心果吉士焦糖梳乎厘班戟
每一份都即叫即製 新鮮出爐, 開心果味濃厚!
同軟綿綿梳乎厘蛋香味配以甜蜜焦糖,滿滿幸福感 🥰🥰

Four O Five Coffee & Eatery
地址: 觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
觀塘區工廈一向都美食林立,不同菜式也能找到,而且價錢都比較地道!這一區ᴄᴀꜰᴇ的數量都不少,要在當中突圍而出並不容易,今次專程到訪這家ᴄᴀꜰᴇ,是被他們的招牌梳乎厘吸引到🤩⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<慢煮和牛面肉伴薯蓉> $208<香蒜辣椒白酒煮大蜆> $98主菜的選擇都偏大眾化,想飽肚一點可以選擇意粉類別,或者豬牛雞等菜式亦會配有澱粉質!點了慢煮和牛面肉伴薯蓉,份量挺大一份的,薯蓉不算超幼滑的那一種,保留着少許薯粒感,和牛面肉經過慢煮肉質軟腍,中間會有些筋位充滿骨膠原!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘> $128主角梳乎厘晚上8:40就ʟᴀꜱᴛ ᴏʀᴅᴇʀ,即叫即做但等待時間不算太久,當日口味大概有五至六款,選了較清新的芒果椰子味,芒果肉大顆厚肉,忌廉質感偏厚實,梳乎厘超大一件,鬆軟得來又有蛋糕感,是會有飽肚感的甜品😆

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<慢煮和牛面肉伴薯蓉> $208