2021-06-25 64 瀏覽
🍔觀塘雲朵漢堡包☁️觀塘小隊又去覓食又係時候食comfort food啦~除咗滿足我哋嘅胃今次仲滿足埋我哋嘅眼球😳雲朵安格斯漢堡輕飄飄嘅雲朵其實係發起咗嘅蛋白配上黃澄澄嘅蛋黃加埋安格斯牛扒仲唔係最佳嘅漢堡配搭?仲有霹靂雞堡(辣)包款除咗平時食開嘅原味之外仲有黑糖味~賣相特別 口感又正仲有唔同嘅自選配料俾你加落去🥴想食咩完全由你話事~(^ω^)特飲方面有oreo朱古力沙冰🍨百香果梳打🥤味道清新 配上漢堡簡直一流😙📍Fratelli @fratelli_kt 觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室#觀塘美食 #觀塘 #漢堡包 #kwuntong #kwuntongfood #kwuntongburger #hkfoodie #hkfood #hkig

🍔觀塘雲朵漢堡包☁️

觀塘小隊又去覓食
又係時候食comfort food啦~
除咗滿足我哋嘅胃
今次仲滿足埋我哋嘅眼球😳

雲朵安格斯漢堡
輕飄飄嘅雲朵其實係發起咗嘅蛋白
配上黃澄澄嘅蛋黃
加埋安格斯牛扒
仲唔係最佳嘅漢堡配搭?
仲有霹靂雞堡(辣)
包款除咗平時食開嘅原味之外
仲有黑糖味~
賣相特別 口感又正
仲有唔同嘅自選配料俾你加落去🥴
想食咩完全由你話事~(^ω^)

特飲方面
有oreo朱古力沙冰🍨
百香果梳打🥤
味道清新 配上漢堡簡直一流😙

📍Fratelli @fratelli_kt

2021-06-22 55 瀏覽
食物新鮮賣相一流五星推介試左3款漢堡包,個個都好好味,個人最愛「魚丼之堡」,樣樣夾埋一齊唔會覺得乾,食香味俱全!Lunch 約埋一班同事食,都坐得幾舒服,可以傾計。
食物新鮮

賣相一流

五星推介

Lunch 約埋一班同事食,都坐得幾舒服,可以傾計。
2021-06-19 77 瀏覽
這次來到觀塘Fratelli Restaurant靜靜地享受豐富午餐,點了招牌漢堡系列中最邪惡的法式鵝肝安格斯牛肉漢堡試試,果然是心意之作,令人吃得滿足又愉快。店員斯文有禮,上菜時都會告訴你是什麼菜式,環境舒適衛生。 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 (跟餐湯及薯條) $118 漢堡包夾有鵝肝、安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜麵包烘得很香又鬆軟,大大塊的鵝肝肥美又柔滑,煎得微焦,一口咬下鵝肝油脂四溢。芝士在安格斯牛肉上微微半溶,牛肉很厚身,而且鮮嫩多汁,濃郁牛香,蕃茄和生菜都很新鮮,漢堡都很juicy美味薯條份量多,即炸脆身又香口,淡淡薯香很滋味青豆湯,入口吃到青豆渣,很有口感,味道清新健康牛油果奶昔 (特飲 +$18)質感柔滑濃稠,淡淡牛油果香氣,不會太甜剛剛好

法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 (跟餐湯及薯條) $118
漢堡包夾有鵝肝、安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜

薯條份量多,即炸脆身又香口,淡淡薯香很滋味
青豆湯,入口吃到青豆渣,很有口感,味道清新健康

牛油果奶昔 (特飲 +$18)
質感柔滑濃稠,淡淡牛油果香氣,不會太甜剛剛好
今日去左觀塘食嘢,係工廠區嘅樓上鋪,上到去人少少,坐落都幾舒服。法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $138鵝肝好邪惡,好好食,加上牛肉好juicy好重牛味,而且食落唔會太鬆,成個漢堡都好有心機同埋好多配料。德國脆皮鹹豬手伴薯蓉 $188餐廳好貼心咁幫我哋起埋骨,其實成日都好會麻煩去整嘅骨位,雖然比起上黎冇咁美觀,不過勝在方便我呢啲懶人。加上配搭嘅醬汁幾好味,點住黎食唔會好感覺好肥膩。黑馬王子 $28可樂加朱古力雪糕凍黑糖冬瓜茶 $20唔會好甜,味道岩岩好,仲有嘅冬瓜蓉,有啲咬口。總括來講,喺觀塘區食飯都唔錯,可能工廠區嘅晚市真係比較少人,可以安靜咁食餐晚飯傾吓計都幾舒服,不過晏咗收工就有啲麻煩,因為而家大多餐廳都係10:00閂門,九點鬆啲就lastorder,就會比較chur啲,如果係幾個朋友約黎食下飯傾吓偈都幾爽。

法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $138

德國脆皮鹹豬手伴薯蓉 $188

黑馬王子 $28
可樂加朱古力雪糕

凍黑糖冬瓜茶 $20
唔會好甜,味道岩岩好,仲有嘅冬瓜蓉,有啲咬口。

2021-06-02
2021-06-10 95 瀏覽
幾乎每次都係朋友介紹,再攤到新店變舊舖,我先突然表現驚喜地發現新大陸,最後原來係朋友幾個月前經已propose過!Any肥,反正留低嘅,都係值得期待。/ 原隻波士頓龍蝦安格斯牛肉漢堡/ 10oz 澳洲肉眼扒/ 香辣茄汁虎蝦意大利粉一嚟都係先講個burger,賣相滿分!原隻龍蝦上,color contrast同擺盤相當IGable,而其實龍蝦肉經已拆好夾喺大大件嘅漢堡內,啖啖牛堡加啖啖龍蝦肉,原本以為牛味會搶foc啲,但出奇地龍蝦肉個鮮味都好出,加埋半溶cheese,good shit!不過牛堡略為乾身咗啲,發揮可以再juicy啲就更好。另外一讚個香辣茄汁虎蝦意大利粉,辣味調得好出色惹味,意粉軟硬度適中,係全晚最有驚喜嘅菜式!至於個澳洲肉眼扒就正正常,牛味唔算好濃,但食肉獸會好開心因為份量夠晒大。

/ 原隻波士頓龍蝦安格斯牛肉漢堡
/ 10oz 澳洲肉眼扒
/ 香辣茄汁虎蝦意大利粉

2021-06-07 117 瀏覽
嗰日想同細佬食飯,佢話想食漢堡包就上網book咗呢間位於觀塘工業大廈嘅美食店!呢間店舖距離觀塘地鐵站非常近,只需要5,6分鐘就到,非常方便!我哋book嘅時間唔係好多人,入到去環境幾好,幾舒服。因為細佬特別想食漢堡包所以我哋就各叫左一個dinner   set同埋一個burger set。Dinner set我就叫咗美國安格斯肉眼扒,佢個套餐入面包左餐湯,牛油果沙律同埋一個朱古力心太軟配雪糕,但係可惜我哋去到嘅時候已經太夜冇晒心太軟所以就俾咗兩個雪糕球!個牛扒我叫咗五成熟,所以食落一啲都唔韌,幾軟而且好大塊,我自己一個完全食唔晒所以分a咗啲比細佬食,個牛扒非常有肉汁,而且好有牛味,我叫咗黑松露醬,加埋一齊食別有一番風味!而我細佬就叫咗雙層芝士安格斯牛肉漢堡,個漢堡超級巨型要用刀叉先食到,因為太巨型好新奇所以我都分咗少少嚟食!非常好味,雖然有兩塊牛肉但係因為中間有蕃茄同埋菜夾住一齊食所以一啲都唔乾!而薯條亦都非常脆。而係飲品方面我哋兩個分別叫左百香果梳打同埋菠蘿冰沙,因為我自己本身好鍾意食百香果所以叫咗呢杯飲品,好有驚喜!呢杯梳打一啲都唔甜唔似出面其他百香果飲品會有死甜死甜嘅感覺。而菠蘿

而係飲品方面我哋兩個分別叫左百香果梳打同埋菠蘿冰沙,因為我自己本身好鍾意食百香果所以叫咗呢杯飲品,好有驚喜!呢杯梳打一啲都唔甜唔似出面其他百香果飲品會有死甜死甜嘅感覺。而菠蘿冰沙都食得出菠蘿嘅果肉,可以知道佢係真係有用菠蘿果肉去打整杯冰沙,飲品方面都冇中伏!

而我哋叫咗咁多埋單都只係360蚊,非常抵食,總括嚟講呢間餐廳我係會去再食嘅!
2021-06-03
2021-06-06 140 瀏覽
工廈入面真係好多臥虎藏龍,今日嚟到駿業里搵食,呢間餐廳主打食漢堡,特登等過咗繁忙時間先黎,可以坐到卡位,呢度除左午餐同下午茶之外,仲有Burger Menu,選擇都唔少!🍔牛油果蛋黃醬軟殼蟹漢堡 $88除咗傳統嘅牛肉漢堡之外,呢度仲有其他選擇,軟殼蟹漢堡造型好吸引,兩邊蟹腳撐晒出嚟,打卡一流!軟殼蟹同牛油果第一次夾埋一齊食,估唔到都幾夾,個包軟身得黎又唔會太乾或者太濕,平時最怕食漢堡包食食吓啲汁整淋晒個包,呢隻軟殼蟹漢堡就絕對唔會有呢個問題👍🏻🥩澳洲肉眼扒 $128本身想叫厚切西班牙豬扒,點知太吸引,午市已經售罄😭食肉獸就唯有改食牛扒啦🤣牛扒可以揀幾多成熟,仲可以揀醬汁,我哋就揀咗黑松露燒汁,牛扒一上檯個陣好大陣油香味🤤咬落唔乾身唔un,配菜除左有薯條之外重有翠玉瓜、四季豆同沙律菜,好豐富夠哂飽🤪午餐同Burger set都會包埋餐湯同餐飲,今日嘅餐湯係粟米湯,一飲落口有種食緊粟米粥嘅感覺,因為佢哋用左新鮮粟米煲, 煲到綿哂幾好味😋平時出街喺餐廳一定食唔到!餐飲我哋就加咗錢要咗養生系列☕️黑糖冬瓜茶+$10 同埋特飲🥤黑馬王子+$18👏🏻呢度嘅服務唔錯,店員又有善,留意到餐廳非常細心,因
🍔牛油果蛋黃醬軟殼蟹漢堡 $88
🥩澳洲肉眼扒 $128
呢度嘅服務唔錯,店員又有善,留意到餐廳非常細心,因為喺工廈入面,電話收得麻麻🤪餐廳提供左免費Wi-Fi,方便大家等緊朋友都唔會潛左水🤣🤣
Fratelli Restaurant (觀塘)📍觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室今日嚟到觀塘工廈食漢堡包🍔估唔到連星期六中午都咁多人差唔多全場滿座點左兩份lunch set法式鵝肝安格斯牛肉漢堡$118🍔配餐湯及薯條🍟$118食到呢個鵝肝同牛肉嘅組合的確性價比高鵝肝油脂咁十分之濃 而且冇筋 處理得十分好牛肉用上安格斯靚貨 好有肉汁同牛肉味🥩芝士半溶嘅狀態 勁吸引🧀而且更配沙律菜 減低成個餐嘅油膩感明太子鮮蝦牛油果意粉$78🍝配餐湯意粉用咗明太子溝忌廉做醬汁每一條意粉都掛滿左明太子 鹹香十足👍🏻鮮蝦爽口 而且仲有牛油果成個配搭十分之日式飲品🥤黑糖冬瓜茶百香果梳打兩杯飲品夏天飲都唔錯 透心涼😝整體來講性價比幾高唔怪得知差唔多全場爆滿😲
Fratelli Restaurant (觀塘)

📍觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室

兩杯飲品夏天飲都唔錯 透心涼😝

整體來講性價比幾高
唔怪得知差唔多全場爆滿😲
2021-05-30 70 瀏覽
呢一間位於觀塘係多國菜主要售賣西式餐佢哋嘅份量好大碟㗎仲有真係真係環境好好嗌咗牛扒即叫即整唔會太過生 啱啱好適合亞洲人風味仲有我哋嗌咗漢堡包漢堡包嘅肉好入味仲有佢哋嘅薯條真係好好食厚切配上茄汁 又係西式風味嚟㗎仲有仲有佢哋全部餐都係有湯的粟米湯仲有嘢飲添係食完好飽的仲有佢哋嘅服務質素10分10分10分高有講有笑態度好親切唔會趕人走第一次去呢一間餐廳食嘢感覺好唔錯亦都好值得推薦你哋如果食閹咗屋企附近嘅可以去觀塘呢一間試吓
呢一間位於觀塘係多國菜
第一次去呢一間餐廳食嘢
感覺好唔錯亦都好值得推薦你哋
如果食閹咗屋企附近嘅可以去觀塘呢一間試吓

2021-05-29 50 瀏覽
餐湯-南瓜湯南瓜湯有好濃嘅南瓜味,好creamy🎃仲食到小小南瓜肉前菜-牛油果藜麥沙律🥗沙律菜十分新鮮配埋藜麥有多重口感加上柚子醋同牛油果🥑清新得嚟又酸酸甜甜 十分開胃主菜-美國安格斯肉眼扒🥩七成熟嘅安格斯肉眼扒配松露汁切開完全係我想要嘅生熟程度牛味好重廚師能夠將啲肉汁鎖晒喺扒入面 一切開肉汁流出來唯一缺點係佢個松露汁就係冇咩松露味雙重芝士安格牛肉漢堡🍔呢個漢堡包份量好足 雙層漢堡扒好厚麵包偏濕潤配搭埋雙重芝士真係天衣無縫 旁邊嘅薯條脆卜卜 啱晒食鍾意薯條嘅我是日甜品-自家製抹茶芝士蛋糕🍰芝士味好重 蛋糕又唔會太甜 食到少少芝士酸味 酸酸甜甜唔會太膩
餐湯-南瓜湯
南瓜湯有好濃嘅南瓜味,好creamy🎃
仲食到小小南瓜肉

是日甜品-自家製抹茶芝士蛋糕🍰
芝士味好重 蛋糕又唔會太甜
食到少少芝士酸味 酸酸甜甜唔會太膩

2021-05-27 99 瀏覽
-🔸美國安格斯肉眼扒 $208🔸千島醬煙三文魚薄餅 $138🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡 $138🔸菠蘿沙冰 +$28🔸西瓜沙冰 +$28-今晚收工去觀塘搵男朋友食晚飯,揀咗依間幾新嘅餐廳,裝修幾簡潔坐得好舒服。Dinner set叫咗份安格斯肉眼,五成熟切開剛剛好,油脂感夠重食落非常軟嫩有牛味。套餐仲包咗南瓜忌廉餐湯同埋好健康嘅牛油果藜麥沙律,仲有甜品係新推出嘅抹茶芝士蛋糕!雙層芝士牛肉漢堡非常高質,選用安格斯牛肉打成漢堡扒,超juicy滴晒汁,調味亦恰到好處唔會蓋過牛味,加埋新鮮嘅配菜同半溶嘅芝士,最佳配搭啊!煙三文魚Pizza係薄批,焗得好香脆,煙三文魚配芝士同千島醬亦係冇得輸嘅配搭啊!飲品我哋加咗$28飲冰凍透心涼嘅水果沙冰,夏天消暑一流!
🔸美國安格斯肉眼扒 $208
🔸千島醬煙三文魚薄餅 $138
🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡 $138
🔸菠蘿沙冰 +$28
🔸西瓜沙冰 +$28

飲品我哋加咗$28飲冰凍透心涼嘅水果沙冰,夏天消暑一流!
2021-05-25 53 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️💛黃店呢間係觀塘工廠大廈嘅漢堡包店除咗🍔款式好多之外 仲有唔同嘅主菜同套餐👀對於我呢個選擇困難症來講 真係揀到頭都大埋😝❶德國脆皮鹹豬手伴薯蓉(全隻)$188鹹豬手大大份 而且外層脆卜卜🐽個人覺得食落偏乾身🧂沾一沾側邊嘅醬汁 就正好中和返☺️另外仲配上沙律菜同埋薯蓉 令飽腹感又多左😽❷ 照燒汁流心蛋安格斯牛肉漢堡 $98呢個包岩曬我呢啲唔中意茄醬既麻煩人😈有別於一般burger 係用左照燒汁👻呢讐包嘅精髓莫過於係流心多同漢堡扒🐮漢堡扒係手打嘅 食落好Juicy🐄再配上流心蛋簡直係perfect match👍🏻另外仲有生菜同蕃茄🍅令整體黎講令到食落覺得口感好豐富 同時又帶點fresh🥗❸黑馬王子🤴🏻 (套餐+$18)黑馬王子其實即係可樂配上朱古力雪糕🍦雪糕比較硬身 浴咗之後撈埋可樂一齊飲又有另一種滋味🥤❹蘆薈柚子蜜🍋(套餐+$18)呢杯就相對比較清新🙌🏻粒粒嘅蘆薈配上酸酸甜甜嘅柚子蜜🍯都冇乜挑剔嘅地方😽❺朱古力心太軟 (跟餐)識落有啲似朱古力蛋糕🎂留心嘅效果一般😺但勝在朱古力嘅味道唔夠濃🍫絕對唔係得個甜字🤡兩個人share嚟食就啱啱好啦👯‍♀️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

漢堡扒係手打嘅 食落好Juicy🐄
再配上流心蛋簡直係perfect match👍🏻
另外仲有生菜同蕃茄🍅
令整體黎講令到食落覺得口感好豐富 同時又帶點fresh🥗

❸黑馬王子🤴🏻 (套餐+$18)
黑馬王子其實即係可樂配上朱古力雪糕🍦
雪糕比較硬身
浴咗之後撈埋可樂一齊飲又有另一種滋味🥤

❹蘆薈柚子蜜🍋(套餐+$18)
呢杯就相對比較清新🙌🏻
粒粒嘅蘆薈配上酸酸甜甜嘅柚子蜜🍯
都冇乜挑剔嘅地方😽

❺朱古力心太軟 (跟餐)
識落有啲似朱古力蛋糕🎂
留心嘅效果一般😺
但勝在朱古力嘅味道唔夠濃🍫
絕對唔係得個甜字🤡
兩個人share嚟食就啱啱好啦👯‍♀️

🚩法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $128呢個套餐有跟餐湯 薯條沙律漢堡size正常 牛肉好juicy ‼️薯條熱辣辣 👍不過鵝肝就正常偏細size 但係好重鵝肝味同煎得香脆👍如果下次再食可能會食個普通牛肉堡漢因為平好多😂😂🚩原隻軟殼蟹黑松露忌廉意粉$98都係跟餐有個湯軟殼蟹正常味道size都OK大黑松露味剛剛好整體來講係幾好食👍👍總結時間🥰大家經開觀塘想食漢堡包可以一試支持黃店💛‼️🤩
🚩法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $128

總結時間🥰
大家經開觀塘想食漢堡包可以一試
支持黃店💛‼️🤩
2021-05-18 1784 瀏覽
🍴餐湯(跟餐)是日餐湯唔係紅湯亦唔係白湯,係青湯,青豆煙肉忌廉湯,唔少人聽到青豆或會耍手擰頭,但呢碗湯一d雪味同草青味都無,只帶出青豆甜味,唔錯。🍴雙層芝士安格斯牛肉漢堡 HK$88黑白芝麻麵包又脆又鬆軟,唔算好闊大,但厚度搭夠,雙層半溶芝士非常香,雙層牛肉係漢堡常用嘅安格斯牛肉,肉汁爆晒出黎,肉香油香十足,唔太覺落左醬汁,淨係肉汁同鮮茄已經夠晒味同濕潤。🍴澳洲肉眼扒 HK$128叫左五成熟,煎得熟左少少,澳洲牛較有咬口,但食落唔韌唔鞋,肉味不錯,點少少野菌燒汁食就剛好,唔會太乾。🍴黑馬王子(跟餐) HK$18即係經典特飲「黑牛」。🍴凍蘆薈柚子蜜(跟餐) HK$18餐廳卡位非常闊落,好好坐。電話訊號接收麻麻,但唔怕,有免費WiFi任用。食飽之後,店員仲問我地意見,我話牛扒熟左d,佢即刻同廚房反映,果然一絲不苟。📍Fratelli Restaurant觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室

🍴餐湯(跟餐)

🍴雙層芝士安格斯牛肉漢堡 HK$88

🍴澳洲肉眼扒 HK$128

🍴黑馬王子(跟餐) HK$18
即係經典特飲「黑牛」。

🍴凍蘆薈柚子蜜(跟餐) HK$18

📍Fratelli Restaurant
午餐
2021-05-16 77 瀏覽
觀塘工廈真係愈嚟愈多新餐廳,今次嚟到未嚟過嘅工廈食嘢😬呢間主打漢堡,見好多人食,但我地今次冇叫到🤣·✨芝士焗龍蝦(半隻)配鵝肝多士 $168🦞龍蝦肉都正常發揮,唔會梅唔會鞋鵝肝夠哂邪惡,啖啖油脂香,上面仲有一篤甜甜的蘋果蓉(定梨蓉),不過我個人一般生果打做蓉就唔多食🤣整體份量較少,建議可以多啲伴碟配菜·✨牛油果藜麥沙律 跟餐個沙律雖然跟餐,但係幾大份喎牛油果🥑都算多,但可以揀個再熟啲啲嘅😉食落會再腍身啲😚藜麥就係superfood啦,夠哂健康👌🏻·✨千島醬煙三文魚薄餅 $138薄餅預先切開6塊,餅底薄身,每塊都有煙三文魚😜芝士下面就係千島醬、洋蔥🧅、番茄🍅等可惜薄餅外圍燶邊,扣咗分🙈要再控制好火喉呀!·🌟店員服務殷切,亦接受意見,小店可支持,下次再嚟試漢堡,希望下次會更好😚·📍Fratelli Restaurant觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室·多謝你睇到呢度,歡迎追蹤 @eat_better_worldwide ✈️·👇🏻#eatbetter觀塘 #eatbetter西式
✨芝士焗龍蝦(半隻)配鵝肝多士 $168
🦞龍蝦肉都正常發揮,唔會梅唔會鞋
整體份量較少,建議可以多啲伴碟配菜
✨牛油果藜麥沙律 跟餐
個沙律雖然跟餐,但係幾大份喎
牛油果🥑都算多,但可以揀個再熟啲啲嘅😉食落會再腍身啲😚
藜麥就係superfood啦,夠哂健康👌🏻
✨千島醬煙三文魚薄餅 $138
薄餅預先切開6塊,餅底薄身,每塊都有煙三文魚😜
芝士下面就係千島醬、洋蔥🧅、番茄🍅等
可惜薄餅外圍燶邊,扣咗分🙈要再控制好火喉呀!
📍Fratelli Restaurant
👇🏻