2021-07-16 18 瀏覽
最近比我搵到觀塘有一間特色漢堡!網上見到有個雲朵漢堡好特別,捉埋老公一齊嚟試吓!呢間餐廳係新開嘅,木系暖色裝修,有大電視又有免費Wi-Fi,感覺幾CHILL~而且每張枱都有樽搓手液,感覺安心!黎到當然要試下雲朵安格斯漢堡,另外再叫多個鵝肝安格斯漢堡。雲朵應該係用雞蛋白造成,造得挺身又軟綿綿,空氣感十足,真係好似雲朵一樣!打卡必選!中間放上流心蛋黃,輕輕一壓橙黃色蛋汁流出,視覺效果一流!法式鵝肝安格斯漢堡除咗啖啖食到Juicy又有厚度嘅漢堡之外,仲食到煎得又香又軟滑嘅鵝肝,味道夠晒突出!呢度仲有唔少特色飲品,叫咗荔枝梳打同埋黑馬王子,店員都細心提醒梳打飲前要先攪勻,避免只飲到底部過甜;而黑馬王子就最好先飲汽水,以免雪糕放落去之後化學作用滿瀉,呢啲細心位唔錯!
最近比我搵到觀塘有一間特色漢堡!

網上見到有個雲朵漢堡好特別,捉埋老公一齊嚟試吓!

黎到當然要試下雲朵安格斯漢堡,另外再叫多個鵝肝安格斯漢堡。

中間放上流心蛋黃,輕輕一壓橙黃色蛋汁流出,視覺效果一流!

2021-07-15 754 瀏覽
觀塘嘅工廈一向都有好多小店今日放lunch 同事帶我黎呢間小店食漢堡包🍔地點都好就腳同易搵.🌟雲朵安格斯堡 ($75)呢個漢堡包嘅賣相超吸引 真係好似天空上嘅雲咁☁️雲朵係用蛋白打成泡 食落口感綿滑同平日漢堡包夾住嘅蛋有分別安格斯牛非常有牛味 真材實料🥩麵包仲係有少少甜 同埋非常鬆軟 配埋以上嘅配料真係好夾.🌟法式鵝肝安格斯堡 ($105)一向對鵝肝都係冇抗拒力 🤪包入邊夾住好大塊嘅鵝肝 仲配埋安格斯牛有兩款重量級食材都係一百蚊 算係幾抵食而且重點嘅鵝肝入口即溶 有好幸福嘅感覺🥰食完跑多幾個圈都值得.🌟楓糖雞翼(3隻)($18)雞翼香脆又唔乾身 肉質仲好嫩滑又juicy仲有少少楓糖味加喺雞翼面上🍯.🌟脆炸洋蔥圈 ($18)洋蔥圈炸得非常好 脆卜卜之餘粉漿又唔厚裏面嘅洋蔥仲非常軟身 一啲都唔乾🧅.🌟水果冰茶 (+$28)水果冰茶入邊有好多款水果有檸檬🍋、士多啤梨🍓、橙🍊、熱情果、藍莓🫐同青檸材料十足 味道亦都好豐富 啱晒夏天飲.🌟Oreo 朱古力沙冰 (+$38)餐廳用Oreo餅同冰打埋一齊 再加上大大舊cream啱晒鍾意食Oreo嘅朋友😚 而且沙冰又透心涼 又係另一個夏天特飲之選!.店鋪

觀塘嘅工廈一向都有好多小店
今日放lunch 同事帶我黎呢間小店食漢堡包🍔
地點都好就腳同易搵

🌟雲朵安格斯堡 ($75)

呢個漢堡包嘅賣相超吸引 真係好似天空上嘅雲咁☁️
雲朵係用蛋白打成泡 食落口感綿滑
同平日漢堡包夾住嘅蛋有分別

安格斯牛非常有牛味 真材實料🥩
麵包仲係有少少甜 同埋非常鬆軟 配埋以上嘅配料真係好夾
🌟法式鵝肝安格斯堡 ($105)

一向對鵝肝都係冇抗拒力 🤪
包入邊夾住好大塊嘅鵝肝 仲配埋安格斯牛
有兩款重量級食材都係一百蚊 算係幾抵食

而且重點嘅鵝肝入口即溶 有好幸福嘅感覺🥰
食完跑多幾個圈都值得

🌟楓糖雞翼(3隻)($18)
雞翼香脆又唔乾身 肉質仲好嫩滑又juicy
仲有少少楓糖味加喺雞翼面上🍯
🌟脆炸洋蔥圈 ($18)
洋蔥圈炸得非常好 脆卜卜之餘粉漿又唔厚
裏面嘅洋蔥仲非常軟身 一啲都唔乾🧅

🌟水果冰茶 (+$28)
水果冰茶入邊有好多款水果
有檸檬🍋、士多啤梨🍓、橙🍊、熱情果、藍莓🫐同青檸
材料十足 味道亦都好豐富 啱晒夏天飲
🌟Oreo 朱古力沙冰 (+$38)
Oreo 朱古力沙冰

餐廳用Oreo餅同冰打埋一齊 再加上大大舊cream
啱晒鍾意食Oreo嘅朋友😚
而且沙冰又透心涼 又係另一個夏天特飲之選!
店鋪裝修得好靚 又乾淨企理
枱亦都夠大可以點多款食物

而且店員服務態度又好 下次食lunch 都會再黎🤗
午餐
2021-07-13 47 瀏覽
收工約左朋友食飯。餐廳既位置都幾近地鐵站,好容易就搵到目的地。裝潢方面,好鐘意呢種大地色系既餐廳,感覺好warm好舒服。雲朵安格斯堡雲朵原來係流心蛋黃配上發起左既蛋白,下面仲有芝士、安格斯、蕃茄,生菜等。空氣般既口感好特別,一入口就化開左,配埋蛋漿,真係幾正。魚丼之堡煙三文魚捲成既花之戀,下面係吞拿魚,比黑白芝麻包裹住,估唔到漢堡都可以crossover 刺身,咁食法感覺好似無咁熱氣😂。特別鐘意鬆軟同煎香左既漢堡包,充滿牛油香氣,令整個burger 錦上添花。白桃乳酸上面真係有白桃果肉,攪拌後飲,冰凍香甜剛剛好。黑糖薑母茶女士養生之選,暖胃驅寒。

魚丼之堡

白桃乳酸
上面真係有白桃果肉,攪拌後飲,冰凍香甜剛剛好。

黑糖薑母茶
女士養生之選,暖胃驅寒。

觀塘新開漢堡包店☁️雲朵漢堡好得意☁️ 雲朵安格斯漢堡見到個名咁得意就叫黎試吓啦!原來”雲朵”即係將蛋白打成泡沫狀,上面有一隻流心嘅蛋黃😍😍😍 賣相勁靚!唔怪得知係招牌菜啦。漢堡排厚身有肉汁,同埋雲朵蛋白好夾🥰當然仲有蕃茄同埋生菜,成件事都幾好!女仔來講就好夠食啦,薯條我都只係食咗幾條😂 ☕️黑糖桂圓紅棗茶 飲品我叫咗黑糖桂圓紅棗茶,雖然聽到配搭漢堡有啲古怪,不過對於女仔來講,養生幾時都係咁緊要🤣
觀塘新開漢堡包店☁️雲朵漢堡好得意

☁️ 雲朵安格斯漢堡

女仔來講就好夠食啦,薯條我都只係食咗幾條😂

☕️黑糖桂圓紅棗茶
2021-07-11 59 瀏覽
究竟點解星期六要返工?為咗平衡心理唯有食好啲🤨之前去食咖喱時見到呢間漢堡店朋友食過話唔錯所以就嚟試吓星期六餐廳唔算多人感覺上幾簡潔同埋乾淨地方都幾闊落兩個人嚟食叫咗兩個漢堡同兩杯嘢飲•雲朵安格斯漢堡 $88雲朵即係將蛋白打成泡沫😌上枱已經勁靚仲有一隻流心嘅蛋黃漢堡厚身juicy咬落去同蓬鬆嘅蛋白好夾仲有爽脆嘅蕃茄同埋生菜中和返漢堡嘅油膩感•Fratelli Burger $138用舖頭名名嘅漢堡兩塊漢堡扒煎蛋車打芝士生菜蕃茄超級大堆頭,睇落勁澎湃漢堡扒好Juicy加錢轉咗做黑糖包 +$5淡淡的黑糖味同成個漢堡加埋都幾夾每份漢堡都跟咗粗薯條外脆內軟,食到勁飽•Oreo朱古力沙冰•黑糖桂圓紅棗茶飲品唔會係死甜,甜度適中沙冰重朱古力味,夏天飲係勁爽好少何食漢堡嘅餐廳有紅棗茶飲,絕對適合女仔飲
究竟點解星期六要返工?
為咗平衡心理唯有食好啲🤨

中和返漢堡嘅油膩感

•Fratelli Burger $138
用舖頭名名嘅漢堡
兩塊漢堡扒煎蛋車打芝士生菜蕃茄
超級大堆頭,睇落勁澎湃
漢堡扒好Juicy
加錢轉咗做黑糖包 +$5
淡淡的黑糖味同成個漢堡加埋都幾夾

每份漢堡都跟咗粗薯條
外脆內軟,食到勁飽

•Oreo朱古力沙冰
•黑糖桂圓紅棗茶

飲品唔會係死甜,甜度適中
沙冰重朱古力味,夏天飲係勁爽
好少何食漢堡嘅餐廳有紅棗茶飲,絕對適合女仔飲
2021-07-10
今次介紹哩間良心💛漢堡🍔店相信喺觀塘區絕對係人氣超高小店岩岩轉地方重新開業既時候已經專登好快手咁衝黎食番餐😋平時通常黎食漢堡🍔所以今次黎就決定試下D特別野😄—————————————————@fratelli_kt 燒安格斯封門柳配雲朵☁️野菌燒汁煮到大約5⃣️成熟🥩食落唔會韌最吸睛既當然係雲朵蛋🍳☺️野菌燒汁味夠濃但唔會好咸👍🏻絕對係食肉獸既精選主菜之一————————————————手打💯蝦肉堡🍔之前每次黎都要食佢地既流心蝦堡所以今次都唔例外☺️雖然無流心🙈蝦肉依然又厚又彈牙炸皮唔會好厚👍🏻香口得黎唔太熱氣薯條🍟新鮮熱辣😋都唔會太差—————————————————荔枝梳打🍹估唔到竟然都係打卡飲品😄勁高身既杯加埋兩大粒荔枝肉飲落唔會太甜👍🏻又幾清爽解渴————————————————Oreo朱古力🍫沙冰🥤用左純正可可粉做既朱古力底甜得黎唔會好似平時用糖漿咁飲落順喉得黎唔容易起痰☺️兩粒細細粒既oreo餅仔非常可愛
今次介紹哩間良心💛漢堡🍔店

用左純正可可粉做既朱古力底
甜得黎唔會好似平時用糖漿咁

飲落順喉得黎唔容易起痰☺️
兩粒細細粒既oreo餅仔非常可愛
鵝肝愛好者必食推介🍔今次lunch去食burger!! 叫左{法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 配餐湯+薯條}食物一到,就即刻試佢既著條,非常好,熱辣辣,即叫即炸!比個like佢!仲有湯飲Tim。之後就即刻試個burger,一試不得了,鵝肝非常出色,一咬落去,啖啖肉,非常之爽,啲鵝肝油又咇唒出黎,包入面既酸酸甜甜嘅醬汁同鵝肝&牛肉好夾,唔會食到好漏,食完仲覺得好滿足!另外,環境亦非常闊落好坐好舒服,又有貼心嘅侍應招呼,成個lunch 食得好舒服😬🍔
鵝肝愛好者必食推介🍔

鵝肝burger
鵝肝burger
  • 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 配餐湯+薯條
2021-07-07 50 瀏覽
放工同同事落觀塘工業區搵食,揀咗主打漢堡既樓上餐廳。店員斯文有禮,環境舒適衛生,最中意餐廳卡位,非常闊落,坐得好舒服,同朋友傾計一流。Fratelli Burger $138 (餐飲+$10)漢堡款式多,我地揀咗Fratelli Burger,配料有雙層安格斯牛肉+雙層車打芝士+煙肉+煎蛋+蕃茄+生菜,賣相一流,牛肉打成既漢堡扒很厚身,而且肉汁四溢,juicy又美味;跟碟既薯條,熱辣辣,外脆內軟,同朋友都好中意食,另外,漢堡可額外再加配料。黑松露雞肉什菌意大利飯 $78黑松露味超濃,黑松露控必點,啲飯軟硬適中,好食。白桃乳酸 $38睇樣都好吸引,有層次感,杯口吊住一舊桃肉,好甜,攪勻飲,夠汽又酸酸地,極之透心涼,配漢堡一流行! 溫馨提示:免加一,只收現金。
放工同同事落觀塘工業區搵食,揀咗主打漢堡既樓上餐廳。
Fratelli Burger $138 (餐飲+$10)
黑松露雞肉什菌意大利飯 $78
黑松露味超濃,黑松露控必點,啲飯軟硬適中,好食。
白桃乳酸 $38
溫馨提示:免加一,只收現金。
2021-07-07 68 瀏覽
街坊系列 – Fratelli Restaurant💛觀塘工廈林立🧐經常都有驚喜出現中西日韓意美法😎細心一搵都總有發現今次就俾小編搵到一間又黃又好味既😍個WIFI 密碼都係5201314_🎼------------------------------環境: 燈光柔和舒服😴加啲音樂應該會訓著座位大約有50個左右🪑亦有卡位同房好乾淨💯地板到枱面完全無油膩感每張枱都有放置搓手液🧴防疫意識良好------------------------------食物: 鵝肝安格斯漢堡 ($128)🍔鵝肝遇上漢堡😈邪惡到一個終點一啖咬落去個口感充滿油脂香🤤牛肉既熟成程度控制得非常好維持係五成熟🥩有肉香之餘仲有肉汁醬汁選用意大利黑醋及秘製醬汁😋配合埋蕃茄及生菜🍅中和返啲邪惡感伴碟有新鮮炸起熱辣辣既薯條🍟黑松露雞肉雜菌意大利飯 ($78)🍛絕對係一個誠意之作👍🏻非常之足料一上枱已經好香既黑松露香氣🤤配料份量好多🥰每啖都食到菇同雞肉口感偏向正宗意大行利飯既感覺🇮🇹會稍稍硬身😙有別坊間既淋身意大利飯楓糖醬雞翼 ($18)🐥火喉掌握唔錯🔥唔會乾爭爭楓糖味道清甜🍯兩者配合唔錯脆炸洋蔥圈 ($18)🧅脆漿開得唔錯🤗夠脆
街坊系列 – Fratelli Restaurant💛

服務: 9 /10

地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
人均消費: $ 100 - $ 150
2021-07-07 48 瀏覽
早排去觀塘採耳之後同朋友周圍search下附近有咩食就搵到呢間Burger~餐廳環境座位都算寬敞同三五知己傾下計食餐飯都幾適合😉🍴經典安格斯漢堡($78)其實本身係叫左鵝肝個款諗住特別啲點知入錯左單🥲不過應該都係餐廳招牌嘅Burger~基本Burger嘅配搭用左安格斯牛肉做漢堡扒牛肉味比較出加埋自家製醬汁更突出~值得一提嘅係可以揀黑糖包淡淡嘅黑糖味好香亦都好鬆軟~食落有啲似outxxxx包😋🍴香辣蒜片鮮蝦意粉($118)鮮蝦份量都算幾多意粉整體偏辣🤔如果怕辣嘅朋友仔就要留意~另外Dinner set仲會配左餐湯同甜品~餐湯係南瓜湯有一絲絲嘅南瓜幾香😉甜品係黑森林蛋糕味道偏淡~🍴楓糖雞翼(+$18)雞翼係套餐另外加楓糖佈滿雞翼😋雞肉都算嫩滑大隻~📍 Fratelli Restaurant (觀塘)觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室#fattung #fattung觀塘 #fattung西餐

🍴經典安格斯漢堡($78)

🍴香辣蒜片鮮蝦意粉($118)
鮮蝦份量都算幾多意粉整體偏辣🤔如果怕辣嘅朋友仔就要留意~
甜品係黑森林蛋糕味道偏淡~

🍴楓糖雞翼(+$18)
雞翼係套餐另外加楓糖佈滿雞翼😋雞肉都算嫩滑大隻~

📍 Fratelli Restaurant (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
觀塘真係美食天堂🤣好多正野食✅Fratelli Restaurant呢間位於工業大廈既小店裝修好靚 唔講唔知係工業大廈入面呢到主打burger🥰 亦都有意粉等選擇burger lunch set全部都跟左薯條🍟🔆雲朵安格斯牛堡 $88呢個係新登場既口味打卡一流 一見到個包 就知點解咁雲朵啦☁️原來係安格斯牛堡面上有發好既蛋白同蛋黃麵包有得揀牛油或者黑糖味 (+$5)蛋白好creamy 食落就好似食緊空氣咁🤣 好特別!蛋黃汁加埋牛肉一齊食又幾喎😋牛肉又幾大塊同厚身 唔會話食到有筋食唔到不過就因為爆汁 都食得有啲麻煩😂味道: 3.8/5 賣相: 3.9/5🔆陳醋烤菇安格斯牛堡 $88另外就揀左個烤菇牛堡原本以為係大啡菇 原來係一堆雜菇咁🤣烤菇配陳醋🤣🤣冇諗過酸酸地既汁配菇又幾好食啲菇好juicy🥰🥰有生菜又有蕃茄 呢個配搭好好😋味道: 3.9/5賣相: 3.7/5🔆白雪公主 $38大家都會聯想到係雪糕加七喜然後雪糕佢係海鹽味 超特別加埋七喜有氣 所以就店員都特別提我要快啲飲 會有化學作用 好多氣泡🤣🤣佢個杯好靚 係透明既鑽石型💎雪糕唔會好甜 幾啱我口味的🥰味道: 3.8/5賣相
觀塘真係美食天堂🤣好多正野食

🔆雲朵安格斯牛堡 $88
呢個係新登場既口味
打卡一流 一見到個包 就知點解咁雲朵啦☁️
原來係安格斯牛堡面上有發好既蛋白同蛋黃
麵包有得揀牛油或者黑糖味 (+$5)
蛋白好creamy 食落就好似食緊空氣咁🤣 好特別!
蛋黃汁加埋牛肉一齊食又幾喎😋

味道: 3.7/5
賣相: 3.8/5

地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
2021-07-01 87 瀏覽
超滿足漢堡🍔仙氣特飲🍸召喚觀塘上班族💁‍♀️ 觀塘真係一個美食嘅卧虎藏龍之地。呢間樓上鋪唔算開咗好耐,但係食物質素高,價錢又唔貴。環境都舒服。最抵讚係服務💁‍♀️店員細心,入座時又有問我地怕唔怕熱,方便安排座位。 Fratelli Burger🍔 $138一於試下以店名命名漢堡包🥰一上枱見到啲蛋汁仲流緊🍳非常吸引。有2塊安格斯牛漢堡,非常juicy,加埋溶化嘅車打芝士真係好香呀。成個漢堡唔會好濃味/肥膩,連埋菜、蕃茄、煙肉、蛋一齊食,味道好配合,而且非常非常飽肚😂。 明太子鮮蝦牛油果意粉🥑 $118呢個意粉拉起嚟影相啱哂💁‍♀️唔會好易跌哂落嚟。明太子好多,每條意粉都沾滿,唔會過鹹。鮮蝦爽口🦐牛油果好大片。 餐湯:南瓜湯🎃真材實料,食到啲南瓜肉😂 跟餐甜品:朱古力蛋糕🍫通常西餐食飽飽,去到甜品part雖然好吸引但係都有啲吃力。但好彩呢個朱古力蛋糕一啲都唔膩,啲creamy酸酸地好開胃🍫朱古力味適中😋。 荔枝梳打🍹+$38呢杯飲品真係好巨型,啱哂我😍半透明嘅外型加埋荔枝肉,仙氣十足。仲有個青檸中和一下甜味,nice🍋 鹹柑桔蜜🍋 $28/跟餐+$18呢杯野飲好香好夠熱😋唔止得鹹柑桔同蜜,仲有一
超滿足漢堡🍔仙氣特飲🍸召喚觀塘上班族💁‍♀️

Fratelli Burger🍔 $138

明太子鮮蝦牛油果意粉🥑 $118

餐湯:南瓜湯🎃
真材實料,食到啲南瓜肉😂

跟餐甜品:朱古力蛋糕🍫

荔枝梳打🍹+$38

鹹柑桔蜜🍋 $28/跟餐+$18
呢杯野飲好香好夠熱😋唔止得鹹柑桔同蜜,仲有一片鮮檸檬,令到成個層次好豐富,有鹹、有甜、有酸(鮮味)😍。

2021-06-29 56 瀏覽
觀塘工廈真係有唔少美食架🤩🤩今次朋友就推介左呢間burger店~除左burger,仲有其他西餐可以食架~~一於就黎試試啦💕💕☁️雲朵安格斯漢堡 $88✨呢個係佢地新品黎,望落好得意😍😍雲朵即係發起既蛋白,食落入口即溶,鹹鹹地~面頭仲有流心蛋黃🤩🤩漢堡扒咬落好厚身,煎得啱啱好,仲鎖住左d肉汁🤤🤤旁邊仲有香脆薯條,成個餐食完好飽肚!!🍔手工100%蝦肉堡 $98✨呢款burger都好吸引😍😍塊蝦餅因為係手打既關係,所以食落特別彈牙😋😋配埋大廚特製醬汁,味道酸酸甜甜好開胃~~🥤黑馬王子 $38✨見到呢兩杯野飲個名好得意,就叫左黎試下😆😆黑馬王子即係朱古力雪糕➕可樂~~飲落好fresh,同burger係絕配💕💕-🥛白雪公主 $38✨白雪公主即係海鹽雪糕➕雪碧~~但因為當日冇哂海鹽雪糕,所以店員就轉左雲喱拿雪糕俾我😋😋呢個配搭真係好邪惡但好好飲🤣🤣
觀塘工廈真係有唔少美食架🤩🤩
一於就黎試試啦💕💕

☁️雲朵安格斯漢堡 $88✨
呢個係佢地新品黎,望落好得意😍😍
漢堡扒咬落好厚身,煎得啱啱好,仲鎖住左d肉汁🤤🤤
旁邊仲有香脆薯條,成個餐食完好飽肚!!

🍔手工100%蝦肉堡 $98✨
呢款burger都好吸引😍😍
塊蝦餅因為係手打既關係,所以食落特別彈牙😋😋
配埋大廚特製醬汁,味道酸酸甜甜好開胃~~

🥤黑馬王子 $38✨
見到呢兩杯野飲個名好得意,就叫左黎試下😆😆
黑馬王子即係朱古力雪糕➕可樂~~
飲落好fresh,同burger係絕配💕💕
🥛白雪公主 $38✨
白雪公主即係海鹽雪糕➕雪碧~~
但因為當日冇哂海鹽雪糕,所以店員就轉左雲喱拿雪糕俾我😋😋
呢個配搭真係好邪惡但好好飲🤣🤣
2021-06-29 54 瀏覽
Fratelli Restaurant (觀塘)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $138 (配餐湯、薯條及咖啡/茶)•美國安格斯肉眼扒 $208(配餐湯、沙律、甜品)•白雲公主 (跟餐加配+$18)•菠蘿沙冰 (跟餐加配+$28)••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:先講講佢個burger,放塊鵝肝喺burger入面真係幾邪惡,而且出奇地好夾!舊鵝肝入口即溶💕又唔會煎得好油膩。配菜包括生菜都食得出夠新鮮,塊牛肉無俾鵝肝搶晒啲味,食得有肉汁,唯一缺點就係呢個漢堡比起啲傳統美式漢堡嘅size比較迷你少少,不過其實食落都夠晒飽!薯條夠晒熱辣辣,當日嘅餐湯竟然係龍蝦湯🤩飲落味道幾唔錯!🤔個人認為$138成個set都算幾抵,而鵝肝burger喺餐牌上面最貴的了,有啲牛肉漢堡$100內有找,又唔洗加一,價錢加埋呢個質素自己真係幾滿意~肉眼扒真係超級大份!呢到足足8oz!大份到差啲連隻
Fratelli Restaurant (觀塘)💛
♥️餐點:
•法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $138
(配餐湯、薯條及咖啡/茶)
•美國安格斯肉眼扒 $208
(配餐湯、沙律、甜品
•白雲公主 (跟餐加配+$18)
•菠蘿沙冰 (跟餐加配+$28)
♥️食評:
肉眼扒真係超級大份!呢到足足8oz!大份到差啲連隻碟都放唔晒🤣🤣呢個扒有兩款汁揀,分別係野菌燒汁同黑松露燒汁,今次揀咗黑松露燒汁,點扒食幾夾,牛扒一啲都唔韌,大大份食肉獸實好滿足!
最後講埋特飲,今次加錢叫咗白雪公主同菠蘿沙冰,白雪公主其實即係雪碧加海鹽雪糕,藍色嘅海鹽雲糕放上面影相打卡睇落又幾靚😚飲落少少咸咸甜甜咁,幾好飲。至於菠蘿沙冰就都幾重菠蘿味,但又唔覺得太過甜,唔係淨係啲化學糖水味,整體滿意。
♥️特色:
除咗漢堡,呢到仲有意粉、豬手等主食!而且特飲都有好多款😋😋又坐得舒服!可以一試~
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
Fratelli Restaurant (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
2021-06-27 78 瀏覽
Fratelli restaurant 香辣蒜片鮮蝦欖油意粉魚丼之堡(黑糖包)荔枝梳打oreo朱古力沙冰價錢💲: $118set/ $108/ $38/ $48-🆗香辣蒜片鮮蝦欖油意粉 。份量都幾多,食到底先有微微的辣味,唔食辣的朋友都可以叫🤤蝦都算大隻好同新鮮,幾爽口🤪 意粉就正常,用左啲蒜蓉炒,幾香口咁。不過呢個意粉有d係屋企煮的感覺🤐跟餐配湯同甜品,南瓜湯好飲,幾重南瓜味,好綿滑。甜品係一件黑森林蛋糕,正正常常🤔-✅魚丼之堡(黑糖包)。我哋見呢個漢堡比出面個啲特別🤩平時出邊通常都係牛肉豬肉雞肉魚,但係佢呢個係煙三文魚配吞拿魚,個配搭好新奇有啲似食緊日式丼飯,所以就叫咗來試😏本來我以為好唔夾好奇怪,但食落又唔錯☺️ 兩種魚都好新鮮,又大塊。加埋蟹柳蟹子,完全係海鮮盛宴🥳 醬汁係我最愛的蛋黃醬,唔會太乾🤓個黑糖包食落有種好健康嘅feel,好似outback個啲咁。佢配嘅薯條,係熱辣辣,啱啱炸好嘅 外脆內軟,如果份量多啲就好了🤣-✅荔枝梳打,荔枝梳打好飲,唔會話太甜,上面仲有兩粒荔枝😝而個沙冰都唔錯,係肥仔之選😚-整體正常發揮,會比較建議來呢度叫burger。款式多,味道都👌🏻。
Fratelli restaurant
香辣蒜片鮮蝦欖油意粉
魚丼之堡(黑糖包)
荔枝梳打
oreo朱古力沙冰