2022-09-09 24 瀏覽
滋味西餐廳,🍸尖沙咀呢間餐廳+酒吧,環境好舒服,食物有非常有誠意😍烤鯖魚🐟魚肉非常鮮嫩,而且個皮烤得好脆,加埋起身,食落去魚油非常甘香。意式香草有機蔬菜配意大利麵🫑多款嘅蔬菜,有蘆筍,三色椒,同埋我最鍾意嘅番茄🍅簡單得嚟都已經好清甜,而且佢個青醬用香草整,所以好香,🍝意面掛汁,可以索到濃郁的蔬菜味。烤熟成有骨豬肉眼🐷好性價比好高,份量幾大,啱啱好適合兩個人一齊分享,而且佢嘅醬汁都好香濃🔥豬肉食落去夠嫩滑。

2022-09-08 34 瀏覽
去開佐敦做嘢,同同事想搵間坐得舒服啲嘅地方落腳,見到呢間餐廳裝修得幾有格調,價錢合理,就喺度食個晚飯。餐廳環境闊落,擺咗好多靚酒出嚟,可惜第二日要返工,今餐就忍一忍口唔飲酒北海道八爪魚沙律 $98八爪魚份量大方,而且口感軟腍,非常juicy,真係食到海水味!加埋啲海藻沙律一齊食,清新開胃。椒鹽雞軟骨串 $68粒粒有肉有骨,簡簡單單噉落少少椒鹽同檸檬汁調味,已經好香口。香烤牛仔骨 $148一上檯已經香噴噴,牛仔骨燒到有少少脆邊,中間啲肉亦保持軟嫩,一啲都唔韌,牛味濃郁。泰式烤全魚 $228連埋個爐一齊上,店員重會即場喺我哋面前開埋條魚。條魚真係烤得啱啱好,一切開就知滑,入面勁多肉汁本身條魚都有連埋啲泰式香料一齊焗,所以唔使點汁都好有魚香,再點埋個酸酸辣辣嘅泰式醬汁,好惹味好好食
北海道八爪魚沙律 $98
椒鹽雞軟骨串 $68
香烤牛仔骨 $148
泰式烤全魚 $228
2022-09-08 24 瀏覽
Garden bar 整個環境都好像身處於森林裏面,環境很寬敞,有空間感,和朋友在這餐廳暢談,非常享受。餐牌上有很多選擇,每樣食物都是適用即整,非常新鮮。蒜蓉包 $68端上枱時,熱騰騰的,配上粒粒蒜蓉,搽上麵包,好好味。泰式燒牛小排 $248牛小排出名肉質鮮嫩,再配上特色的泰式醬,口感亂畫,非常值得一試。明太子沙律 $68這個前菜非常開胃,明太子爽脆,沙律也非常新鮮爽脆。龍躉立鱗燒 $198龍躉即叫即整,豐厚的魚肉,配上翠玉瓜蘆筍,再加沙律菜,一定要試。

餐牌上有很多選擇,每樣食物都是適用即整,非常新鮮。

蒜蓉包 $68

端上枱時,熱騰騰的,配上粒粒蒜蓉,搽上麵包,好好味。

泰式燒牛小排 $248

明太子沙律 $68

這個前菜非常開胃,明太子爽脆,沙律也非常新鮮爽脆。

龍躉立鱗燒 $198

1K
近排嘅減肥生活令人好苦悶啊,所以要為自己定下一個特別日期,就係食飽飽大日子喇!今日嚟到尖沙咀嘅Garden Bar & Restaurant,餐廳除咗係一間酒吧同餐廳之外,亦有一個小花園,所以喺呢個食飽飽大日子,又有嘢食,又有酒飲,仲可以打卡,夠晒盡興!螢光魷魚沖漬螢光魷魚入口有種海水鮮甜味,配上橘子絲,令甜度大大提升。另外,爽脆沙律菜吸曬螢光魷魚嘅醬汁,整個前菜可以用一個字總結:fresh!香烤魷魚串平時魷魚串醬汁多數都係日式燒汁,而呢個魷魚串竟然配上辣椒豉油,估唔到又幾match!即刻令食道甦醒,胃口大開,主菜我嚟喇!香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意大利麵忌廉汁滑而不膩,加上蒜粒令整個菜都好香口。雜菌夾雜係意大利麵之中,令每啖都有層次感。烤西班牙羊架每次食羊架最怕有陣羊羶味,不過,餐廳提供咗兩款醬汁俾大家揀:法式芥末醬同薄荷醬。自己偏愛法式芥末醬,當羊架沾上芥末醬,令味道大大提升。至於羊架肉質軟腍,肉香又夠juicy!

螢光魷魚沖漬

香烤魷魚串

香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意大利麵

烤西班牙羊架
2022-09-07
2022-09-07 42 瀏覽
出開嚟尖沙咀,搵咗間靚餐廳同媽咪撐枱腳趁放假chill吓~未食嘢先打卡!呢度有好多影相位,個樹牆好有森林feel,配埋盞燈,設計既唔會好老土,又唔會太浮誇,別具特色。我鍾意❤️啲碟都有兩條魚嘅圖案,好可愛!連本menu都好靚🥺除咗泰國菜仲有好多其他嘢食明太子沙律碟沙律食用花好靚而且好多明太子粒,卜卜脆!初頭仲以為係三文魚/麵包糠,一入口超有驚喜,嘴裏一亮嘅感覺千島醬海鮮pizza同出邊食開嗰啲好唔同,唔同在於個底係薄脆底,睇到都覺得好特別,同埋聞到好香好香!唔係普通表面鋪滿晒海鮮俾你見到嗰啲,但係食落去就啖啖都係好爽口嘅海鮮。而且因為係脆底,所以冇厚批個啲咁飽滯。食完之後嗰塊吸油紙都唔係好多油,證明唔係重油,good good補充少少,個pizza嘅薄皮似係三張春卷皮,好有口感。不過個人覺得有少少咸,但因為海鮮味重,整體來講都ok嘅~食到有八爪魚、蜆肉、墨魚仔如果配酒飲應該會好正,咁就唔會覺得咸。今次冇飲嘢,就爭啲啦。牛扒 配芥末醬一上枱,哇… 好大塊呀!其實食完個pizza已經飽飽地。哈,但係咁靚嘅牛扒點可以錯過!食之前影多幾張相先開動今次都有沙律菜,但係配黑醋,酸酸哋,好惹味睇返相都
出開嚟尖沙咀,搵咗間靚餐廳同媽咪撐枱腳
趁放假chill吓~

明太子沙律

碟沙律食用花好靚

千島醬海鮮pizza

牛扒 配芥末醬

今次都有沙律菜,但係配黑醋,酸酸哋,好惹味
睇返相都記得香氣撲鼻
我哋食7成熟,配菜仲有好多翠玉瓜、薯仔、薯角、紅蘿蔔、蒜頭。
大讚

聽住呢度嘅音樂享受美食,真係一大樂事呀

P.S. 呢度個位有少少入,旺中帶靜。第一次嚟都搵咗一陣。原來出邊有得泊車,有咪錶位,咁都好方便。下次可以揸車過嚟食呢!
  • 明太子沙律
2022-09-06 35 瀏覽
尋晚朋友帶咗我黎呢間勁有氣氛既餐廳酒吧🥰成間餐廳都係打咭位,我地臨走前仲瘋狂打咭🫣🫣勁想推薦大家黎試吓,因為無論環境、食物都係有水準👍真係每一個位置都係打卡位黑松露芝士醬配薯條🍟 $78薯條超級香脆,條條分明😝沾上佢哋調配既黑松露芝士醬超級惹味😋墨魚餅 $88墨魚🦑餅非常真材實料,食到有勁彈牙既墨魚粒,佢哋仲加入粟米粒調味,口感層次更豐富👍黑松露雜菌pizza $148呢個一擺上枱就見到外型好特別,pizza個邊皮勁薄脆😝拎上手雖然無好拉絲既感覺,但入口好薄脆,味道仲好香,充滿黑松露同雜菌嘅味道😋😋勁好食👍👍龍躉立鱗燒 $198呢個超驚艷😱好靚既擺盤,而且剛好踏入夜晚9點,佢地點埋蠟燭🕯️忍唔住喪影🤩🤩佢哋整到個龍躉嘅魚鱗真係企喺度,好有藝術感🥰魚肉非常新鮮彈牙,配上佢地既芝士醬汁,食落更creamy😋伴碟仲有蔬菜同翠玉瓜,中和醬汁既少少膩感😍😍呢款真係必點之一🙌📌 Garden Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖#高質餐廳 #餐廳酒吧 #gardenandrestaurant #尖沙咀美食 #美食推介 #推介酒吧餐廳 #relax
真係每一個位置都係打卡位

黑松露芝士醬配薯條🍟 $78

墨魚餅 $88

黑松露雜菌pizza $148

龍躉立鱗燒 $198

尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖

#高質餐廳 #餐廳酒吧 #gardenandrestaurant #尖沙咀美食 #美食推介 #推介酒吧餐廳 #relax #teamhappyfoodies #globaleats #happyfoodies #internationalfoodiechat #foodies #hkblogger #tstfood #pizza #happyhour
2022-09-05
  • 龍躉立鱗燒
  • 松露什菌薄餅
  • 黑松露芝士薯條
  • 墨魚餅
2022-09-05 22 瀏覽
#尖沙咀美食 #小蓮星吞食尖沙咀🔻 Garden Bar & Restaurant 尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖/🧃香烤魷魚串 $78有成四串咁多,每串有五隻魷魚仔,即叫即燒,魷魚鬚有少少焦香,香脆惹味,而且一啲都唔韌。/🧃烤鯖魚柳 $78都係即叫即燒,皮脆肉嫩,充滿油香/🧃漬物拼盤 $68分別有鰹蒜味噌、紅酒蕎頭同牛蒡醬油,全部都各有風味,醃得好唔錯,最鍾意食牛蒡,咬落去索索聲,做開胃頭盤一流。/🧃意式香草有機蔬菜意大利麵 $128青醬炒意粉,青醬唔會太濃味,反而啱啱好,意粉炒得夠乾身,有好幾款唔同嘅有機蔬菜,包括三色椒、蘆筍同車厘茄,三色椒同蘆筍爽口清甜,車厘茄就好甜好多汁。/🧃泰式燒牛小扒 $248呢個意想唔到咁好食,用好細嘅火去燒,燒到表面焦香,入面仲係生牛肉,入口充滿炭香味,牛味十足。///#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#尖沙咀美食 #小蓮星吞食尖沙咀
🔻 Garden Bar & Restaurant
尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖
🧃香烤魷魚串 $78

🧃烤鯖魚柳 $78
都係即叫即燒,皮脆肉嫩,充滿油香

🧃漬物拼盤 $68

🧃意式香草有機蔬菜意大利麵 $128

🧃泰式燒牛小扒 $248

///
上OpenRice見到呢一間餐廳食評唔錯,同埋真係想探討吓呢一個秘密花園係點樣,於是今晚Happy Friday就相約兩位朋友一齊去食吓嘢飲吓酒!由於佢哋屬於酒吧牌照,所以我哋預先都要做好24小時快速檢測先可以入去,呢間餐廳職員態度個個都非常友善,俾人覺得好有親切感、好舒服!佢哋話自從五月重開之後就改咗Menu,依家主打係泰菜,不過佢哋都有意粉同薄餅可以選擇!我哋首先叫咗幾碟小食送酒,炸雞軟骨好鬆脆,炸蝦餅亦都好彈牙 ,然後職員介紹烤焗鮮魷魚筒,呢個真係要特別介紹,配埋泰式辣汁,真係好有泰feel,另外仲叫咗泰式焗魚同泰式燒牛小扒,兩碟主菜都好好味,焗魚係用好多香茅同其他泰國香料烤焗,食落口肉質好鮮嫩,仲有啖啖嘅泰式風味,真係唔錯,牛小扒肉質好Juicy,配合佢哋特別嘅泰式醬汁,真係別有另一番泰式味道!唔經唔覺傾吓飲吓,都不知不覺去到十點幾,但係大家都意猶未盡,繼續叫咗一個海鮮薄餅同炸薯條,海鮮薄餅個餅底好薄,上面鋪滿海鮮,焗得香脆可口,好好食!時間過得好快,又係各自要歸家嘅時候,今晚大家真係好開心,我哋今晚將自己心中嘅秘密隱藏咗喺呢一個秘密花園裡面,大家永遠都係對方嘅聆聽者,所以以後
時間過得好快,又係各自要歸家嘅時候,今晚大家真係好開心,我哋今晚將自己心中嘅秘密隱藏咗喺呢一個秘密花園裡面,大家永遠都係對方嘅聆聽者,所以以後無論開心或者唔開心,我哋都會去呢一個秘密花園度放鬆心情、真情流露呀!
2022-07-08
  • 烤焗鮮魷魚筒、泰式烤焗魚、海鮮薄餅
2021-12-30 308 瀏覽
行街行到攰攰哋,唔算好餓但又想搵地方坐低飲杯嘢hea下😮‍💨無意中發現咗呢間好嘢❗⁡⁡舖面唔算大但裝修得好特別,好似一個小花園咁🌷🌹🌳🌺💐當晚客人唔多,柔和燈光加上播放嘅音樂令人好relax⁡⁡【黑松露雜菌薄餅】用咗類似春卷皮嚟做餅底,脆卜卜食到停唔到口😆每塊都有重料黑松露醬,非常推介佢做餐前小食💯⁡⁡【法式香烤蝴蝶春雞】春雞烤得恰到好處,切開有肉汁流出嚟,連雞胸都唔覺得鞋👍🏼雞肉無過份嘅調味,個人認為啱啱好😋而碟邊擺放咗一小撮鹽,照顧埋重口味嘅客人❤️作為配角嘅薯條份量都幾多,就算當正餐都夠晒飽肚
無意中發現咗呢間好嘢❗

舖面唔算大但裝修得好特別,好似一個小花園咁🌷🌹🌳🌺💐
當晚客人唔多,柔和燈光加上播放嘅音樂令人好relax

【黑松露雜菌薄餅】
用咗類似春卷皮嚟做餅底,脆卜卜食到停唔到口😆
每塊都有重料黑松露醬,非常推介佢做餐前小食💯

【法式香烤蝴蝶春雞】
春雞烤得恰到好處,切開有肉汁流出嚟,連雞胸都唔覺得鞋👍🏼
雞肉無過份嘅調味,個人認為啱啱好😋
而碟邊擺放咗一小撮鹽,照顧埋重口味嘅客人❤️
作為配角嘅薯條份量都幾多,就算當正餐都夠晒飽肚
黑松露雜菌薄餅
法式香烤蝴蝶春雞
French Martini, Old Fashion
黑松露雜菌薄餅
法式香烤蝴蝶春雞
French Martini, Old Fashion
2021-10-08 297 瀏覽
今晚同屋企人預早過生日,試左一間超級正嘅餐廳🍴 Garden Bar & Restaurant一行入去就感覺自己係花園入面🤤店內有好多靚靚打卡位😆滿足曬我呃like嘅心💕-小食芝士魚餅🐟爆多芝士夾心🤩啱曬我啲芝士控爆多芝士之餘又唔會搶走左魚餅嘅鮮味魚餅彈牙爽口🤩超級推介!!!香炸魷魚鬚🦑(配芥辣醬)魷魚鬚超級香脆 魷魚超厚肉🤩配芥辣醬更加凸顯魷魚鮮味💕好味到爭住食😂-意粉🍝乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉🐖薄薄地嘅乳豬腩肉完全唔會韌!好入口🤩意粉煮得啱啱好-Pizza 海鮮薄餅配千島醬哩個薄餅超級有驚喜🤩佢啲餅皮同普通pizza完全唔一樣,又脆又好味,唔會似普通pizza咁食到成肚都係包🙊Pizza上有蝦、魷魚、青口等等等等😎完全焗到海鮮過熟💕啱啱好夠火候😆重頭戲-鮮海膽蟹肉奄列哩個真系我最最最最愛!奄列整得啱啱好😆入口即溶嘅感覺🤣海膽都好鮮美😍正!總結:性價比超高,人均250左右,又高質又好味又飽肚😆真系食到捧住個肚走🤣讚讚讚 拍拖聚會都一流😋Garden Bar & Restaurant(尖沙咀)地址:尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖Ps,,舖頭出面好易泊車, 揸車嘅朋友仔都

-小食
芝士魚餅🐟
爆多芝士夾心🤩啱曬我啲芝士控
爆多芝士之餘又唔會搶走左魚餅嘅鮮味
魚餅彈牙爽口🤩超級推介!!!

香炸魷魚鬚🦑(配芥辣醬)

-意粉🍝
乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉🐖
薄薄地嘅乳豬腩肉完全唔會韌!好入口🤩意粉煮得啱啱好

-Pizza
海鮮薄餅配千島醬

重頭戲-鮮海膽蟹肉奄列

總結:

Garden Bar & Restaurant(尖沙咀)
地址:尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖
Ps,,舖頭出面好易泊車, 揸車嘅朋友仔都唔怕冇位泊車🚗
2021-10-05 212 瀏覽
這天跟朋友去了一家「花園」主題的酒吧餐廳。餐廳佈置了一些植物,整體感覺雖不似身處花園,但整體還是有親近自然的感覺!食物方面,我們吃的是海鮮薄餅、雜腸拼盤及燒春雞。這裡的薄餅餅底非常細薄香脆,我覺得這樣卜卜脆的薄餅很優秀、很新奇。它的味道主要依靠千島醬醬汁,海鮮有蝦跟花枝,整體是我喜歡的味道!雜腸拼盤有三款香腸,味道尋常,但它是很適合的「聊天小食」。燒春雞亦很美味,雞肉不算非常多汁,但亦很細嫩可口!春雞的調味稍淡,我覺得清淡一點很不錯!但同行朋友喜歡濃味,所以覺得沾醬汁及一點點餐桌鹽味道會更佳。
這天跟朋友去了一家「花園」主題的酒吧餐廳。
雜腸拼盤有三款香腸,味道尋常,但它是很適合的「聊天小食」。
2021-10-04 614 瀏覽
今日開足全日meeting,真係攰到飛起,好想揾個地方食吓嘢,relax吓,多得同事帶我來Garden Bar, 令我過了一個愉快的晚上。餐廳尤如鬧市中的綠洲,四週充滿綠色的植物,加上昏暗的燈光和悦耳的歌曲,令人心情放鬆,好好享受美食。今晚揀左精選晚市套餐,價錢由$188-$328,包餐湯/沙律+Main Course+Drink, 主菜有6款選擇,性價比高。餐湯~雜菜湯~湯很稠很濃,配料十分豐富,有椰菜,洋蔥,紅蘿蔔和蕃茄,酸酸甜甜好開胃。美國頂級天然牛肉眼$328~肉眼扒肉質軟腍,肉汁豐富,牛味濃郁。配菜有車厘茄,意大利青瓜, 粟米芯和粟米,新鮮清甜,十分健康。鮮海膽蟹肉闊蛋麵$188~海膽汁和洋葱味相當creamy和香甜,每條闊蛋麵都沾滿蟹肉和醬汁,闊麵煙韌彈牙,亦充滿蛋香,好好味。肉桂檸檬蜂蜜茶~有整條玉桂放入飲料,所以肉桂味十分香濃,配上檸檬蜂蜜茶,又香又甜,帶點微酸,十分清新。水果茶~水果味好清香, 冰涼又清甜, 爽!

餐廳尤如鬧市中的綠洲,四週充滿綠色的植物,加上
昏暗的燈光和悦耳的歌曲,令人心情放鬆,好好享受美食。

水果茶~水果味好清香, 冰涼又清甜, 爽!
2021-09-07
  • 鮮海膽蟹肉闊蛋麵
  • 美國頂級天然牛肉眼
2021-10-01 132 瀏覽
週末同朋友去到尖沙咀行街😍突然間心血來潮想落酒吧蒲吓🍻經過柯士甸道就發現咗呢間酒吧裝修唔錯,仲有幾個打卡位我哋點左:雪魚🐟乾$38最啱送啤酒🍻滷水🐔雞腎$48🥂好入味,好好食鮮海膽蟹肉闊蛋麵$168好好食😋一下就清晒啦🤣白酒忌廉煮青口配麵包$128青口分量好多,好似當小食咁食😋🤣
週末同朋友去到尖沙咀行街😍
突然間心血來潮想落酒吧蒲吓🍻
經過柯士甸道就發現咗呢間酒吧
裝修唔錯,仲有幾個打卡位
我哋點左:
雪魚🐟乾$38
最啱送啤酒🍻

滷水🐔雞腎$48🥂好入味,好好食

鮮海膽蟹肉闊蛋麵$168
好好食😋一下就清晒啦🤣

白酒忌廉煮青口配麵包$128
青口分量好多,好似當小食咁食😋🤣
2021-09-30 62 瀏覽
在柯士甸道上,算是遠遠在尖東的這家酒吧餐廳,原來也提供了不少具質素的酒跟美食環境:清吧,帶著一些不會太吵但有氣氛的音樂,合家歡服務:正常的服務水平食物:法式香烤蝴蝶春雞$238Size 不小的春雞,春雞相當厚肉也飽肚,而且另加一份薯條跟適量蔬菜,CP值頗高紅酒燴羊膝$238以紅酒汁把羊膝炆至軟稔,口感非常稔嫩,同樣地size 大,而且配以大量連皮薯仔跟紅蘿蔔,非常抵吃!Sangria $20(餐茶)西班牙🇪🇸果汁酒🍹非常清新,解去了肉的肥膩感,很不錯肉桂檸檬🍋蜂蜜🍯茶(餐茶)微酸微甜,肉桂的香味很出,整杯茶令人意想不到地有寧神的作用!

環境:
清吧,帶著一些不會太吵但有氣氛的音樂,合家歡

服務:
正常的服務水平

食物:

法式香烤蝴蝶春雞$238

紅酒燴羊膝$238

Sangria $20(餐茶)
西班牙🇪🇸果汁酒🍹非常清新,解去了肉的肥膩感,很不錯

肉桂檸檬🍋蜂蜜🍯茶(餐茶)
2021-09-29 58 瀏覽
餐廳裝修得好fancy,仲有打卡位,岩哂港女們❤️千島醬海鮮薄餅|薄餅底好特別,比較薄身好似春卷皮,好脆口得黎又唔會太膩👍🏻配料都好多,有青口、魷魚同海蝦等。加埋千島醬同拉絲芝士,極速清哂🤣法式香烤蝴蝶春雞|春雞中間劏開整成蝴蝶形狀,外層烤至金黃色好靚😍雞肉juicy帶有微微香草味。鮮海膽蟹肉奄列|真海膽奄列啊🤩海膽鮮甜,奄列切開見倒有一絲絲蟹肉,個蛋都炒得好嫩滑🤤見倒仲有好多靚靚cocktail,下次可以黎happy Friday 🥳
餐廳裝修得好fancy,仲有打卡位,岩哂港女們
❤️

千島醬海鮮薄餅|