Secret Garden Bar 💐🌸🌻🌹🌼🌺🌾🍽🥂🍸💫..柯士甸路,一條靜中帶旺既街道,有一間裝修滿有情調既酒吧餐廳🍽,主打多國菜亦提供各種調酒🥃🥂 & Cocktail🍸。擺盤精緻、菜式亦顯心思,適合跟朋友來聚餐 or 情侶約會既好地點。以森林為主題,打造一間鬧市中既秘密💐🌸🌼🌹🌻 後花園餐廳,寧靜中帶點浪漫又舒服,而且超多打卡位,菜式有水準既西餐廳,女生們一定喜歡呢。✨美國頂級天然肉眼扒 $308✨乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉 $108✨Fruit Tea $48 & Fruit Tea $48Medium Steak🍴熟嫩度剛好而且好嫩滑Juicy, 油花多不失牛脂香🖤;Pasta🍝 粉條煙韌而包住蒜油香,乳豬腩片🐽 嫩滑肉腍;Special Drink🍹 滿清新爽口,飯後一杯解解膩。整體質素不錯喔。下次經過可以再來一試喔❣️。..×××××ש尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖..
Secret Garden Bar 💐🌸🌻🌹🌼🌺🌾🍽🥂🍸💫

✨美國頂級天然肉眼扒 $308

✨乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉 $108

Pasta🍝 粉條煙韌而包住蒜油香,乳豬腩片🐽 嫩滑肉腍;

下次經過可以再來一試喔❣️。
×××[Garden Bar & Restaurant]×××
©尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖
2021-09-19 9 瀏覽
呢日請朋友食生日飯,就約左佢去呢間以花園做主題既餐廳,餐廳有啲好靚既打卡spot ,環境亦都唔錯,感覺好chill啊。呢度啲野好抵食,今次點左鮮海膽蟹肉奄列、法式香烤蝴蝶雞同埋日式炸豆腐。奄列份量幾大,佢整得幾嫩滑,一切開去,係滑lut lut 既蛋啊,再加埋新鮮既奄列,唔錯!法式香烤蝴蝶雞好惹味,配埋香脆既薯條,正!最後仲有外脆內嫩既炸豆腐。呢間餐廳既cocktail好抵啊,只要$48一杯!我地點左Before 12同埋Happy Ending。

法式香烤蝴蝶雞好惹味,配埋香脆既薯條,正!

最後仲有外脆內嫩既炸豆腐。
2021-09-19 13 瀏覽
呢間餐廳好多打卡位座位闊絡坐得舒適近門口位置嘅綠色椅 好好好靚! 盞燈好有土耳其風 咁啱我點杯cocktail隻杯都係好特別 襯埋影相好正!另外有個窗口位 同cushion 位都好好影千島海鮮pizza 個醬好開胃 海鮮都好多 餅底好薄好脆~青口份量好多 有多士沾啲汁嚟食 不過啲汁偏稀~ 法式燒蝴蝶雞 面頭係蜜糖 燒得幾脆口 雞肉食落唔會鞋 幾好~~~我杯cocktail叫vesper 因為有gin 同vodka 酒味好濃 如果飲酒bb班就唔好揀 揀其他light d 嘅😗
呢間餐廳好多打卡位

另外有個窗口位 同cushion 位都好好影

千島海鮮pizza 個醬好開胃 海鮮都好多 餅底好薄好脆~

青口份量好多 有多士沾啲汁嚟食 不過啲汁偏稀~
2021-09-19 15 瀏覽
今日放工朋友帶我去尖沙咀一間好友特色嘅酒吧餐廳,田園風格、再加上時尚酒吧嘅裝修,感覺像石屎森林裏面嘅一個後花園,令你可以同朋友好舒服咁食吓飯、傾吓計。滷水拼盤滷水拼盤包括有豆腐、雞翼、鴨舌和鴨腎,分量唔少。滷水汁好入味,但唔會太咸。好少酒吧有滷水食品,值得一讚。日式炸豆腐豆腐外層包上薄薄一層蛋漿來脆炸,再鋪上厚厚嘅木魚絲,因為用上日式豆腐所以十分滑溜,再加埋日式醬汁一齊食,味道一流。豚肉奄列奄列嘅做法好似日式蛋包飯,裏面換上一片片嘅豚肉,蛋嘅熟成度做得恰到好處,啱晒我呢個「雞蛋」控。法式香烤蝴蝶雞呢味菜式可以話係色香味俱全,蝴蝶式嘅開邊做法,已經把雞嘅胸骨除去,對我呢個唔係太識用刀叉嘅人,真係一大喜訊。

滷水拼盤

日式炸豆腐

豚肉奄列

法式香烤蝴蝶雞

2021-09-18 16 瀏覽
True to its name, Garden Bar & Restaurant is a garden-inspired oasis in the area, with the greenery walls covering nearly every corner of the restaurant, the ambience is super relaxing and pleasing!醉鮑魚(HK$108)This Drunken Abalone is a cold appetiser with a bouncy yet tender texture, an aromatic taste and just a touch of booze!芝士魚餅(HK$48)Could anything looks more appetizing than the melted cheese oozes out?!  The fish cake was filled with melted cheese, gooey and cheesy!乳豬腩片配㰖油蒜蓉辣椒意粉(HK$108)A sim

醉鮑魚(HK$108)
醉鮑魚

芝士魚餅(HK$48)

芝士魚餅

乳豬腩片配㰖油蒜蓉辣椒意粉(HK$108)
乳豬腩片配㰖油蒜蓉辣椒意粉

A simple yet hearty Aglio E Olio linguine with baby pork belly, the pasta was cooked nicely al dente, while the baby pork belly was flavoursome with nice and tender texture.
乳豬腩片配㰖油蒜蓉辣椒意粉

海鮮薄餅(HK$138)
醉鮑魚

A pizza crust is a key of the success of a pizza, and I really like this ultra-thin pizza crust, it’s light and crispy, while the thousand island kick complemented the seafood so well and could bring out the flavour.

Interior

Menu
2021-08-31
2021-09-18 16 瀏覽
平日既夜晚同朋友黎到尖沙咀既garden bar and restaurant 食個light dinner 飲杯野傾下計白酒忌廉煮青口配水晶麵包青口份量都唔少 但就偏細粒 加入白酒既忌廉汁味道偏酸 水晶麵包烘到熱辣辣 點埋忌廉汁都幾好食乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉我地一齊share個意粉 份量唔多 加入洋蔥湯豆角入去炒 落左蒜片辣椒等調味 但味道都係偏淡 意粉就軟硬適中醉雞翼尖雞翼尖醃到超級入味 入口有微微酒味好惹味 真係忍唔住食完一隻又一隻 咬到牙仔都軟 食到成枱都係骨🙈日式炸豆腐炸豆腐有木魚碎鋪面 相當有日式風味 食落外脆內軟 好有驚喜鱈魚乾鱈魚乾微微烤過 食落好似薯片咁脆口 配上七味粉同埋沙律醬一啲都唔乾 食落仲好滋味添 伴酒一流👍🏻Menu

白酒忌廉煮青口配水晶麵包

乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉

醉雞翼尖

日式炸豆腐
炸豆腐有木魚碎鋪面 相當有日式風味 食落外脆內軟 好有驚喜

鱈魚乾

Menu

2021-09-17 20 瀏覽
依間餐廳酒吧係尖沙咀同佐敦交界~ 好難得行行下搵到環境優美又清靜又可以打卡既酒吧餐廳職員仲好nice! 講起打卡,一入到去就好似伊甸園咁綠綠地嘅樹牆做背景配上摩洛哥燈,真係可以影好多異地旅行照打完卡就坐底食野啦我地叫左個小食拼盤~ 有好幾款唔同先同埋幾款唔同嘅火腿,仲有法式小青瓜同橄欖,好岩配酒一齊食我地叫咗個炸豆腐,估唔到炸得咁香咁好外脆內滑!仲要配埋佢個汁真係超好味個Pizza真係超好味!超級脆薄既Pizza底加埋海鮮一齊食,真係一流,又脆又香既底真係食唔停呀奄列蛋配雞肉,仲叫咗個奄列蛋,原來入面有雞肉,真係識落啖啖肉!好抵食餐廳真係性價比高,啲嘢好好味,打卡傾偈談心事一流!
餐廳職員仲好nice!

打完卡就坐底食野啦

我地叫咗個炸豆腐,估唔到炸得咁香咁好
外脆內滑!仲要配埋佢個汁真係超好味

餐廳真係性價比高,啲嘢好好味,打卡傾偈談心事一流!
2021-09-16 15 瀏覽
餐廳環境好靚,有一塊特式牆配埋沙發,好浪漫,好適合情侶去,食物質素都唔錯,西式酒吧風格,但有中西合璧嘅茶品選擇,好特別。肉桂檸檬蜂蜜茶 - 口感幾特別,飲落去好香玉桂味,茶味濃郁。菊花鐵觀音- 帶微酸,另外提供糖自己加入,控制甜度,飲法好特別。意大利菜湯 - 湯料足,食得出廚師精心調配嘅做法!前菜係沙律 - 好特別有兩片生蘿蔔,充滿甘味。鮮海膽蟹肉闊蛋麵 - 麵條彈牙爽口,海膽份量都好多,芝士味濃郁,混合蟹肉後口感層次都好夾。法式香烤蝴蝶春雞- 雞皮燒得好香脆,加入咗香草同埋蜜糖,雞肉入味多汁,下面配有少許雜菜,吸了雞油嘅味道,食落好香肉味,伴碟嘅薯條都唔錯熱辣辣脆口。

肉桂檸檬蜂蜜茶

菊花鐵觀音

意大利菜湯 - 湯料足,食得出廚師精心調配嘅做法!
意大利菜湯

前菜係沙律 - 好特別有兩片生蘿蔔,充滿甘味。
沙律

法式香烤蝴蝶春雞
肉桂檸檬蜂蜜茶
菊花鐵觀音
意大利菜湯
沙律
法式香烤蝴蝶春雞
2021-09-15 16 瀏覽
[尖沙咀]Garden Bar & Restaurant .螢光魷魚食剩指數 30/100 海鮮味極重唔會好腥喜歡海鮮既會停唔到.醉鴨舌食剩指數 20/100 鴨舌處理左唔會好大舊好容易食好香酒味.海鮮薄餅(千島醬)食剩指數 3/100 薄餅底夠薄夠脆千島醬同芝士好夠味上面有蝦魷魚同青口都幾新鮮.鮮海膽蟹肉闊蛋麵食剩指數 : 5/100好大舊海膽估唔到有咁多舊食落唔會腥仲有蘆筍闊蛋麵幾creamy係蟹肉如果可以再多啲就更好
[尖沙咀]Garden Bar & Restaurant
鴨舌處理左
唔會好大舊
好容易食
好香酒味
海鮮薄餅(千島醬)
食剩指數 3/100
仲有蘆筍
闊蛋麵幾creamy
係蟹肉如果可以再多啲就更好
2021-09-14 17 瀏覽
呢度環境好浪漫💕仲有啲打卡位俾大家影吓相📸,環境都好闊落,尤其放工過嚟聚會傾吓計飲下野都唔錯👍🏻-香炸池魚仔🐟($68)之前淨係食過刺身,第一次食炸池魚仔都幾特別喎,口感有少少似多春魚,但魚肉冇多春魚咁鬆散,我鍾意食池魚多啲,口感更好,加埋啲檸檬汁帶出個層次,如果大家配埋酒一齊更開心☺️-松露什菌薄餅9‘ ($148)真係冇誇張,呢個係我食過最好食嘅Pizza,我本身個人好鍾意食薄批,但呢個真係好薄脆,好香口,啲芝士仲要唔係麵粉芝士,烤得剛剛好,塊塊都有松露醬,所以好濃味,什菌亦平均,十分推介!💯-美國頂級天然肉眼扒+薯條($308)塊扒都幾大塊,牛味重,個醬汁我好欣賞,甜甜地帶出牛嘅鮮味,仲有剛剛炸好既薯條,食完都好飽飽😆呢度服務幾好架,可能好多人放工都過黎傾計食飯,佢地都好主動幫我地密密斟水😘
呢度環境好浪漫💕仲有啲打卡位俾大家影吓相📸
,環境都好闊落,尤其放工過嚟聚會傾吓計飲下野都唔錯👍🏻

香炸池魚仔🐟($68)
松露什菌薄餅9‘ ($148)
松露什菌薄餅
美國頂級天然肉眼扒+薯條($308)

松露什菌薄餅
2021-09-12 17 瀏覽
Garden Bar & Restaurant 的環境舒適氣氛唔錯,門口有影相位打卡,主菜最推薦pizza海鮮薄餅配千島醬$1389寸左右的pizza岩2-3人分享,餅底做到非常薄+超脆😍有濃厚芝士及青口/蝦/魷魚等海鮮,加埋千島醬係一流😋乳豬腩片配欖油辣椒意粉$108蒜片同洋蔥炒得香甜,辣椒不多,唔怕食落辣。豬腩片油花好多,加上意粉有橄欖油,適合喜歡油分豐富的客人👍🏻香炸魷魚鬚&椒鹽雞軟骨餐廳大部分客人都會點杯酒,呢兩款小食作為佐酒菜就好合,炸到脆卜卜食落鹹鹹地~雞軟骨份量都幾多我地食early dinner,再夜啲時餐廳熄燈,點起蠟燭,氣氛🆙

海鮮薄餅配千島醬$138

椒鹽雞軟骨

香炸魷魚鬚

乳豬腩片配欖油辣椒意粉
海鮮薄餅配千島醬
收工要Chill一Chill,途經佐敦內街,發現有超多特色店舖,有間以花草🌸☘️為主題的餐廳,就決定試試。店內的裝修都是有心思的,牆身以花花🌼、草草🌱作佈置,天花板也有樹籐,好像到了熱帶雨林一樣!聽着輕快的歐美音樂,讓人精神為之一振呢!後來看看餐牌,食物也挺有驚喜的☺️!😋醉鴨舌 $88+醉螺肉 $78雖然是西餐廳,但居然有醉鴨舌和醉螺肉吃,兩者的份量比想像中多,也有浸泡的酒香。鴨舌很軟腍,螺肉則很有咬口,絕對是很好的前菜。🐷乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉 $108第一啖吃下去,已經覺得很合我胃口,首先不是creamy類意粉,所以不會感到飽滯。二來豬腩片很香,加上蒜味就更開胃了。裡面有幼露筍和洋蔥等配菜,絕對令人食指大動。🍕松露什菌薄餅 $148薄餅很薄,因為兩個人share,所以不會太膩滯。而脆脆的薄餅,配上濃濃的松露醬,味道濃郁,上面鋪上了什菌、洋蔥等配菜,與松露配合得天衣無縫,下次都想再吃一次。這間餐廳絕對是鬧市中的後花園,無論裝修、食物質素、以及性價比都很好,值得推薦!

後來看看餐牌,食物也挺有驚喜的☺️!

😋醉鴨舌 $88+醉螺肉 $78

🐷乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉 $108

🍕松露什菌薄餅 $148

2021-09-10 9 瀏覽
今次同朋友黎咗呢間Garden Bar & Restaurant食好西。叫咗兩份set dinner,有湯或沙律、main course同飲品。先黎嘅沙律同羅宋湯,清新開胃。香煎北海道帶子配黑松露忌廉闊蛋麵,帶子煎得好香,兩面帶焦糖色脆面,鎖住鮮味同肉汁,肉質鮮嫩彈牙,唔會太乾身。闊蛋麵蛋香味重,加埋黑松露忌廉,夠彈夠creamy。法式香烤蝴蝶春雞,原隻烤製,肉質嫩滑juicy,加埋烤雜菜同薯條,非常豐富。呢到嘅飲品賣相精美,好適合打卡。肉桂檸檬蜂蜜茶,肉桂同檸檬蜂蜜味道估唔到咁夾。蜜桃烏龍茶,除咗蜜桃仲有橙、無花果等生果,果味香濃。。。Garden Bar & Restaurant尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖。。

先黎嘅沙律同羅宋湯,清新開胃。

Garden Bar & Restaurant
尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖

2021-09-08 12 瀏覽
今日行過尖沙咀嘅韓國街,發現小巷入面有間新開嘅靚餐廳😆海膽忌廉餅 $68千祈千祈千祈!唔好一上就食😂入面係爆漿咁勁熱辣辣,差d辣死我🙈🙈雖然好少見海膽會拎黎炸,但炸出黎嘅口感都幾正👍🏻日式炸豆腐 $48炸豆腐上面仲有d 柴魚片,食落真係好日式嘅風味😋海鮮薄餅配千島醬 $138個薄餅係勁薄勁脆,我估可能係用餃子皮或春卷皮之類去整🤔而且最貼心係,每片薄餅都分好海鮮,好平均😆法式香烤蝴蝶雞 $168我覺得呢個真係好抵食,呢個價錢係有全隻雞!雞肉烤得幾好,雞胸部位唔會太柴😋👍🏻
今日行過尖沙咀嘅韓國街,發現小巷入面有間新開嘅靚餐廳😆

海膽忌廉餅 $68
千祈千祈千祈!唔好一上就食😂
入面係爆漿咁勁熱辣辣,差d辣死我🙈🙈
雖然好少見海膽會拎黎炸,但炸出黎嘅口感都幾正👍🏻

日式炸豆腐 $48
炸豆腐上面仲有d 柴魚片,食落真係好日式嘅風味😋

海鮮薄餅配千島醬 $138
個薄餅係勁薄勁脆,我估可能係用餃子皮或春卷皮之類去整🤔
而且最貼心係,每片薄餅都分好海鮮,好平均😆

法式香烤蝴蝶雞 $168
2021-09-07 21 瀏覽
一入餐廳,就見到這個森林風的打卡位。有很多燈泡💡吊下來,很有feel。這間餐廳裝修以植物為主題,但是主調都是比較深色,所以同時亦有酒吧和西餐情調氣氛。香煎北海道帶子($108)帶子煎得很好,是全熟但沒有半點「痴牙」或者難咬的感覺,味道鮮甜沒有雪藏味道。松露雜菌薄餅9”($148)薄餅餅底十分香脆亦做得很薄,口感特別,沒有嘗試過這種薄脆的pizza。松露醬很香,遠遠都能夠聞到。松露和芝士的比例不錯,不會蓋過松露的味道。海膽蟹肉闊蛋麵海膽鮮甜,闊蛋麵的口感亦不錯。醬汁不會太多cream,不會令人油膩的感覺。個人特別喜歡這種半露天的空間,令人感覺Chill。這種空間無論是日頭或是夜晚,都是一個很好的打卡位置。店內還有這種舒適的corner,很適合姊妹們一同來聊聊天🍷。

香煎北海道帶子

香煎北海道帶子($108)

松露雜菌薄餅

松露雜菌薄餅9”($148)

松露雜菌薄餅