2020-12-14 74 瀏覽
好味既野有時真係藝術品黎~呢間Gelato-Go 雪糕 除咗雪糕好食~原來仲有其他意大利食物 & 精緻甜品~🥳雪糕店~雪糕當然係經典~食左日本水果祭期間限定口味 & 紅肉火龍果味~味道都好清新~仲有好多其他口味揀,又色彩繽紛😍~法式千層酥~即拿破崙~啲酥皮夾住奶油cream~皮仲係酥脆架~外形又精緻~仲有好多款甜品都好吸引~望到都有啲想嗌埋🤣最有驚喜既係Lasagna 千層麵~真係未食過咁正既Ladagna,平時食到果啲唔係肉碎過多麵皮太硬又易爛 就係芝士唔夠靚~ 呢間既千層麵~麵皮適中軟得黎唔會整熱就爛左,芝士味夠又唔滯又林熱辣辣仲拉到絲~原來意式千層麵可以咁正~估佢唔到~火腿芝士牛角包🥐都好正😋
好味既野有時真係藝術品黎~

仲有好多其他口味揀,又色彩繽紛😍~

仲有好多款甜品都好吸引~望到都有啲想嗌埋🤣

最有驚喜既係Lasagna 千層麵~

火腿芝士牛角包🥐都好正😋

2020-12-08
下午茶
2020-12-14 44 瀏覽
🍨自從係意大利一日3餐都食Gelato後, 返到香港過咗一排又好想再食XD🤣🤣有排冇得去意大利, 唯有係香港搵下Gelato食, 過下口癮, 經過呢間Gelato Go雪糕店好多次, 今次終於試下, 餐廳主打意式雪糕🍦, 目測有20幾款, 每日新鮮即製, 雪糕用左新鮮材料+全脂奶代替忌廉, 脂肪量較低, 食落都冇咁有罪疚感XD😗😗🔹 Gelato ($65)點左三球: Pistachio (開心果) +Tiramisu (提拉米蘇) + Purple Dragon Fruit Sorbet (紅肉火龍果雪葩)雪糕質感幼滑, 開心果味好濃厚又香, 味道久久不散Tiramisu 奶味偏重, 有少少甜紅肉火龍果雪葩食落好清新, 酸酸甜甜, 幾特別🔸 Classic Tiramisu Cake ($50)呢到有好多款蛋糕, 一律$50, 我揀呢款提拉米蘇蛋糕, 咖啡味比雪糕出, 甜度適中, 質感幼滑, 值試一試!🔹 Ham and Cheese Quiche 火腿芝士蛋批 ($40)食完甜野, 都想食返少少咸食, 呢到仲有唔少西式咸食: 千層麵, 三文治, 牛角包等, 我就叫左呢款蛋批, 內

🔹 Gelato [3 scones] ($65)
雪糕質感幼滑, 開心果味好濃厚又香, 味道久久不散
Tiramisu 奶味偏重, 有少少甜
紅肉火龍果雪葩食落好清新, 酸酸甜甜, 幾特別
Gelato

🔸 Classic Tiramisu Cake ($50)
提拉米蘇蛋糕

我就叫左呢款蛋批, 內裡有鹹香嘅火腿粒, 焗完口感好似燉蛋, 好嫰滑, 批底牛油味重, 切開咗比大家睇😃

2020-12-13
下午茶
提拉米蘇蛋糕
  • Pistachio
2020-12-13 18 瀏覽
呢間美國嘅Gelato,味道好多選擇,但味道比較淡同奶,同埋好甜。美國嘅食物都係較重味,不過雪糕真係太甜喇。我地揀左朱古力同雲尼拿,唔知係咪食過另一間,所以有左個比較,堅差好遠,覺得呢間係比較遜色。首先會係奶味太勁,味道好淡同埋糖份過高,我以為某幾隻味係咁,原來隻隻味都係咁。店員係菲律賓藉,唔係佢服務態度差,係佢地唔識聽中文。要讚係收銀姐姐好友善,不停俾雪糕你試,仲問你comment,佢都係想你買多幾啲雪糕啫。如果要揀,我都係食返之前食開嗰間。

如果要揀,我都係食返之前食開嗰間。
2020-10-20
2020-12-12 22 瀏覽
甜品梗係甜啦,唔甜就要改名啦😚好彩未試過夜晚落雨觸發這景致令我憂愁😂呢首彌敦道,啱晒呢間彌敦道既Gelato~Go~奶最多低脂乳酪風意國雪糕👅好耐都冇講嘢食啦,靜靜雞話俾大家聽,但單球轉cone係雪糕多啲㗎😝。左上係開心果,新年果仁味🤣但係唔會熱氣,左下乳酪係基本味,右邊係番石榴,日系水果味👍幾清新紅絲絨蛋糕,出身於可可粉,食落高質軟芝士,幾岩食!幫襯左幾次,甜左9次,要咸返1次🤭咸佳宜必屬:莎樂美腸🥖店員會幫你整返熱🤤

紅絲絨蛋糕

紅絲絨蛋糕,出身於可可粉,食落高質軟芝士,幾岩食!

沙樂美腸包

紅絲絨蛋糕
2020-12-11 25 瀏覽
Missing Italy for a year ...Cannot visit again for a period of time.And gelato comforts your heart.Everything is like Europe, cozy environmentSimple decoration with yummy gelatoMango is so light and fresh, while hazelnut brings you sweetness.Pick a piece of cake also☺️Will definitely come again for tea.Love it ❤️
Missing Italy for a year ...

Pick a piece of cake also☺️

Love it ❤️
在山林道的前方,跟彌敦道的交界上,有一家新開的GELATO雪糕店,也就是意大利雪糕啦!我一向超愛意大利雪糕,因為真材實料,每款雪糕並不是靠奶,而是靠食物原材料去調味,比如COOKIES & CREAM就有一堆奧利奧在內,生果味SORBET跟一般雪糕不同的是,完全沒有奶!更為健康。其餘味道比如HAZEL NUTS ,CHOCOLATE,CUPPUCINO等賣相都很好,COOKIES更是一排排OREO舖在上,驚人地吸引!要求的話他們是會給你試試不同的雪糕味的!他們的蛋糕也很精美,尤其TIRAMISU跟ROCHER,超吸引,下次可以試試。此外也有不少西式咸食,比如蛋批跟三文治,或者是千層麵,款款都比想像中大份啊!我們點了三球$65,COOKIES & CREAM,GIANDUIA 跟 GUAVA,一生果雪芭,一甜一脆,各自有自己的口感跟味道,非常好吃!PANINI$65是內含芝士跟沙樂美腸的意大利包,可千萬別看輕這道菜,軟軟的麵包配薄薄的沙樂美腸,不俗LASAGNA$70 非常重芝士的LASAGNA侍應翻熱後芝士半溶,好吃到一口不停接一口,爆好吃!

要求的話他們是會給你試試不同的雪糕味的!

題外話/補充資料: 外藉老闆跟侍應態度不錯,值得一讚!
宵夜
2020-12-07 29 瀏覽
呢間gelato每次經過都好想試😍有冇人都係覺得冬天食雪糕先有feel🤣🔥開心果x Oreo ‼️呢間啲服務超好!真係好似去咗外國,勁有禮貌同你打招呼,又可以試食唔同味👌🏼佢嘅開心果味真係幾出!不過都甜嘅!但可接受~‼️oreo就正正常常😂😂冇味特別🔥mint chocolate x tiramisu ‼️佢個tiramisu 超!重!酒!味!呀!第一啖真係濃到傻左🤣🤣微苦嘅口感都幾特別下~‼️最估唔到就係佢個mint chocolate!痴線架!真係好味到傻咗,雖然都係mint chocolate,但佢係高級版嘅🤣好薄荷又食到好多朱古力碎,推薦🤪

🔥開心果x Oreo

‼️oreo就正正常常😂😂冇味特別
🔥mint chocolate x tiramisu

2020-12-07 34 瀏覽
意大利雪糕一向都好出名,這間餐廳名字也是gelato, 必定就要試試這裡的雪糕!選擇了3球分別是開心果、nutella 同紅火龍果口味,3款都口感幼滑,最喜歡開心果味,濃濃果仁味道還帶有開心果碎,而且份量十足,吃完十分滿足。另外我們也叫了一款鹹食,千層面堂食熱辣辣,芝士味濃郁,肉醬份量也很多。還有到意大利時必吃的tiramisu,小小一件很適合拿來慶祝生日,份量夠2人分享,淡淡的酒味和Mascarpone Cheese加起來口感豐富,會再來吃這裡的甜品的!
2020-12-07
午餐
  • Tiramisu
2020-12-07 8 瀏覽
這間雪糕店留意了很久,每次搭巴士經過都會話下次要試下,因為成日都會見到好多人食!雪糕店除了有雪糕,還有有蛋糕、三文治、意粉、咖啡等食物可以買,而且仲有堂食的位置!兩球Gelato,今次同朋友吃了四個口味,分別是cappuccino 同mint chocolate ,荔枝和紅火龍果!cappuccino 有香濃的咖啡味,就好像飲緊咖啡一樣!mint chocolate 薄荷味都幾出,有種透心涼的感覺,而且還有一片片的朱古力在內,口感豐富又刺激!荔枝味有好清新的荔枝香味,不會好甜,而紅火龍果有淡淡的火龍果味,而且雪糕中仲有火龍果籽!提拉米蘇 ,這裡的提拉米蘇蛋糕味道香濃,咖啡味比較出,但也有淡淡的酒味,蛋糕不會太甜!金莎味蛋糕,有很重的榛子味,而且也有花生碎,所以食落非常似食緊金莎,但蛋糕比較甜,不過喜歡食金莎的朋友一定會中意!
2020-11-30
冬天凍冰冰最好就係食雪榚凍上加凍真係好滋味~估唔到而家食雪榚都有連鎖店今次黎到既係美國人氣連鎖甜品店:GelatoGo位置尖沙咀係佢地香港既首間分店,係佐敦站行過去會近d係地鋪位置十分好搵啊環境由地鐵站一路行,行到門口見到一個大杯七彩繽紛雪糕筒裝飾望上去就見到GelatoGo lu...落地大玻璃窗見到入面個個都食雪榚雪榚雪榚我眼睛同個胃都好想食雪榚啊佢唔只係雪榚店,仲係一間cafe大大個透明櫥窗~櫥窗入面有唔同咸食,精緻蛋糕;當然緊係仲有三顏六色既意大利手工 Gelato 雪糕,用上新鮮材料+全脂奶代替忌廉既雪榚, 脂肪量較低怕肥都可大啖食,好想要吧食物除左食雪榚;我仲叫左牛角包,抺茶鮮奶及蛋榚牛角包輕烘牛角包,表皮酥軟內裡不會太乾。抺茶鮮奶飲品無落糖,如需要要額外加。抹茶奶味濃,口感順口,啖啖抹茶香。提拉米蘇不同一般的提拉米蘇佢表面倒左層朱古力漿濃厚朱古力味x咖啡味既吉士cream好軟滑好smooth怕tiramisu個陣咖啡味都絕對會中意甜而不膩蛋榚配上抺茶鮮奶,好夾。雪糕$58兩球,我叫左兩球+ 兩球,全天然用上新鮮食材打造,食落既味道會又fresh又有雪葩感覺一次過食哂四隻味

冬天凍冰冰最好就係食雪榚
凍上加凍真係好滋味~

估唔到而家食雪榚都有連鎖店
今次黎到既係美國人氣連鎖甜品店:GelatoGo

位置
尖沙咀係佢地香港既首間分店,係佐敦站行過去會近d
係地鋪位置十分好搵啊

由地鐵站一路行,行到門口見到一個大杯七彩繽紛雪糕筒裝飾

望上去就見到GelatoGo lu...
落地大玻璃窗見到入面個個都食雪榚雪榚雪榚
我眼睛同個胃都好想食雪榚啊
佢唔只係雪榚店,仲係一間cafe
怕肥都可大啖食,好想要吧

食物
除左食雪榚;我仲叫左牛角包,抺茶鮮奶及蛋榚

牛角包

輕烘牛角包,表皮酥軟
內裡不會太乾。

抺茶鮮奶

提拉米蘇

不同一般的提拉米蘇
佢表面倒左層朱古力漿
濃厚朱古力味x咖啡味既吉士cream好軟滑好smooth
怕tiramisu個陣咖啡味都絕對會中意
甜而不膩蛋榚配上抺茶鮮奶,好夾。

雪糕$58兩球,我叫左兩球+ 兩球,
一次過食哂四隻味,爽

開心果&薄荷朱古力

雪糕濃郁幼滑,牛奶底既雪榚口感卻十分Light
開心果: 啖啖開心果碎粒配上開心果開心果雪榚更加滋味
薄荷朱古力:薄荷味清新,奶味重配合朱古力碎片,甜甜的

紅肉火龍果味&蘋果

紅肉火龍果:超級清新,火龍果微甜,啖啖健康味
蘋果:味道清新及充滿蘋果果香,清甜開胃

我的雪榚,報告完畢~~~
2020-12-05 16 瀏覽
经常路过这店,每次都看到不少年青人在吃雪糕,没想过在这里吃正餐。但今天有点滞,不想吃米饭,就走进去看看有什么好吃的。店的入口处有一个雪糕筒形状的垃圾桶,一看就知道他们卖什么东西。雪柜放满了不同口味的雪糕,可以要求试试味道再买。店员就是两位外籍人士,态度颇为亲民。除了雪糕,他们还有一些烘焙产品及三文治等热食,最后还是吃一步垫肚子的东西。他们的 Americano 不错,味道够浓郁,充满咖啡的香味,如果在早上喝一杯,肯定十分提神。原来想点普通的牛角包,但还是决定吃得充实点。包内夹着芝士和火腿,加了热后芝士有点溶化,包也软了点,香味也出来了,味道还算不错。但火腿稍咸了一点点,吃完有点渴。用餐过程中有不少人买雪糕,而且极其欣赏,下次可以试一下。

Americano

Croissant  with  ham  &  cheese

用餐过程中有不少人买雪糕,而且极其欣赏,下次可以试一下。
2020-12-05
5 分鐘 (堂食)
Americano
2020-12-04 30 瀏覽
Italian Ice Cream🇮🇹 Gelato-Go🥳..呢間雪糕店🍦,平日經過尖沙咀都已經想試,今次決定捉埋朋友仔一齊試,係冬日吃個凍冰冰既雪糕真係特別爽🥳。一間意大利🇮🇹 正宗Gelato 店🍦🍦🍦,雪糕口味有好多種,有分Cone or Cup,而且除左Gelato 雪糕,仲有不同甜品Cake,又靚又精緻。.唔想吃甜❓幫緊你 幫緊你‼️ 仲有咸點:Sandwich🥪、Pasta🍝、Coffee☕️,緊有一款能留住你個胃吧。.今次分別吃左2球Cone Gelato $55 each,同朋友一人一杯share 食,4款口味:紅火龍果、石榴、開心果、薄荷朱古力。Fruity or Creamy 都一次過嚐到。.另外仲點左:朱古力Cake,金粉效果好靚💛,屬Mousse Cream 香滑口感;焗蛋餅,餡料多,屬咸點之選。出開尖沙咀都可以一試喔。..×××××ש尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖..

焗蛋餅,餡料多,屬咸點之選。

出開尖沙咀都可以一試喔。
×××[Gelato-go]×××
©尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
2020-12-04 19 瀏覽
呢間Gelato 店響正繁華既彌敦道之前都已經經過幾次望見有好多唔同口味既gelato雖然主打gelato, 但如果想食其他野or齋飲杯野傾下計都仲有好多選擇咁多味道花多眼亂真係簡定之前可以問店員試食咗岩口味先真係點我同朋友都推介開心果味,好濃郁,好滑但唔會太甜朋友另外點左tiramisu味, 好重芝士味得黎都有淡淡既咖啡香我就另外點左荔枝雪芭個荔枝味好清新朱古力金沙蛋糕有香濃既榛子味,讚!兩款都係Tiramisu有分classic同埋有朱古力鏡面我就點左classic, 個芝士味好出仲有好多其他野食簡😃
呢間Gelato 店響正繁華既彌敦道

之前都已經經過幾次

望見有好多唔同口味既gelato

咁多味道花多眼亂

真係簡定之前可以問店員試食咗岩口味先真係點

我同朋友都推介開心果味,好濃郁,好滑但唔會太甜

我就另外點左荔枝雪芭

個荔枝味好清新

朱古力金沙蛋糕

有香濃既榛子味,讚!

兩款都係Tiramisu

有分classic同埋有朱古力鏡面

我就點左classic, 個芝士味好出

仲有好多其他野食簡😃

位於尖沙咀的Gelato Go,是間來自美國的人氣意式雪糕專門店。品牌在加州和佛羅里達州等地匀設分店,在2019年靜悄悄正式登陸香港,愛吃雪糕的朋友,怎可錯過呢。 在尖沙咀彌敦道開店,不時人頭湧湧,人氣非凡。落地大玻璃的設計,令整體上更有空間感,客人坐得更舒適。店內不斷播放著傳媒的宣傳片,即使客人首次光顧,也能了解餐廳的理念和招牌食物。 Gelato Go,顧名思義,主打意式雪糕。雪糕每日新鮮即製,約有20多款,口味繁多,色彩繽紛,令我的選擇困難症又出現了。除了雪糕,更有三文治、鹹撻、蛋糕和咖啡等供應,猶如一間咖啡店哦。 Gelato $65/3 Gelato 可以選1球$38、2球$55或3球$65。貪心的我,當然要3球才滿足呀! 我品嚐了 招牌開心果雪糕、提拉米蘇雪糕 和 紅肉火龍果雪葩。開心果口味真的很好吃,香濃幼滑,味道久久不散咗。提拉米蘇口味則奶味偏重,咖啡味淡淡的,相信小朋友也能接受。而紅肉火龍果雪葩就相當有驚喜,酸酸甜甜,清甜清新,同樣推介哦!除此之外,芒果、檸檬雪葩 和 Oreo 匀是店內人氣之選,大家不仿一試呢。 Tiramisu $50 除了吃雪糕,我也品嚐了一件提
位於尖沙咀的Gelato Go
,是間來自美國的人氣意式雪糕專門店。

,口味繁多,色彩繽紛,令我的選擇困難症又出現了。

Gelato $65/3

Tiramisu $50

除了吃雪糕,我也品嚐了一件提拉米蘇蛋糕。這裡的小蛋糕,匀一價賣$50,同時也有大蛋糕供應,價格為$250。蛋糕慕絲質感幼滑,奶香濃厚,咖啡味適中,甜度不高,難怪現場有很多客人吃呢~
2020-11-29
1K
2020-12-01 16 瀏覽
剛開無耐已經食過,前排同朋友再黎回味。因為之前一齊旅行最愛pistachio gelato. 雪糕口味都幾多,我選左pistachio 同yogurt. ,朋友就pistachio 同coconut. 原來佢仲有lunch set, 可選panini 或者salad加杯 americano 同一球細雪糕亦有咸pastry 同pies. 因為有點餓,就順便order 左件croissant 同千層麵gelato 同印象中差唔多,頭幾口食開心果都會bling 眼,幾香wor開心果味。不過其實佢果仁choc 類都係偏甜, 同朋友食食下都覺得有點太甜膩。覺得岩同fd share. yogurt 見人推薦,而且剩餘最少🤣食落略帶點酸,仲有莓肉係其中唔錯.試左朋友啖coconut 都唔錯,幾香。今次加左$1轉cone 覺得係抵架,因為轉左cone 裝住雪糕量都多d千層闊條麵會即焗番熱,不過佢調味都頗濃,應該都落左多cheese 係中間,所以食落覺得有點咸膩. 肉醬多過麵好多,原本幾肚餓去,但同朋友share 半個都食唔哂。 超飽肚croissant 反而唔錯,牛油香幾香濃,邊位都有點酥脆,如果焗耐

croissant 反而唔錯,牛油香幾香濃,邊位都有點酥脆,如果焗耐多陣應該更脆.