2023-11-14 206 瀏覽
Godiva不時都會有買一送一優惠 咁抵 沒有不吃的理由‼️不過今次就淨係提供黑朱古力味 冇得揀twist/白朱古力😆.📌Godiva黑朱古力味軟雪糕 $55除開$30唔洗就有😍份量十足 好大杯 唧到滿一滿 兩個人飯後食都夠🙌🏻雪糕口感厚身軟滑 奶味同朱古力味都相當濃醇💯感覺好似維記朱古力奶🍫🥛頭一兩啖係好甘苦 但食得多都幾甜膩😳窩夫筒鬆脆香甜 仲有條朱古力邊添🍦當然唔少得插住嘅朱古力片 濃苦甘甜🤎

📌Godiva黑朱古力味軟雪糕 $55
2023-08-20 187 瀏覽
由於今次推出了買一送一嘅黑朱古力雪糕,我們今次來了這一間Godiva店派隊吃美味嘅雪糕。今次排隊算很快,因為服務員好好,我見到夜晚還有好多人去排隊食。這個雪糕很美味同埋好大支,食完好夠喉。這個雪糕嘅質感好滑,食到好濃郁嘅黑朱古力味,中間有塊朱古力,餅乾脆卜卜,每一次食完下次都想再食,因為我哋食得出雪糕嘅質素好高。所以其實我哋已經食咗好多次它們買一送一嘅雪糕,如果下次再推出,我哋都會繼續去食。

2023-06-05 240 瀏覽
有Godiva $50現金卷,補了$5買了一杯cold brew chocolate shake。味道不錯,有淡淡的咖啡香味,不過主角始終是朱古力,朱古力味比咖啡味濃郁,沒有搶掉主角的風頭。整體不會過甜,奶昔上還蓋上了奶油和朱古力碎。
整體不會過甜,奶昔上還蓋上了奶油和朱古力碎。
Cold  Brew  Chocolate  Shake
2023-06-04
Cold  Brew  Chocolate  Shake
2023-06-02 110 瀏覽
今日行街行到攰就黎Godiva 食個雪糕,食下雪糕消下暑😆雙重朱古力軟雪糕$55 係白朱古力加黑朱古力味,面頭仲有朱古力薄脆。食落黑朱古力好食d😝下次要淨係要黑朱力味就夠。雪糕筒都幾脆身,有小小朱古力脆係邊緣,雙層口感,吾錯。但係個雪糕溶得超快!未出店門已經不停有雪糕溶緊跌落黎🤣🤣🤣搞到要不停狂食,而且食得好狼狽🥹黑朱古力奶昔$55呢個比較之下食得舒服好多🤣因為吾會溶有野跌落黎。吾會太甜,咁岩今日天氣好熱,消暑一流😊
今日行街行到攰就黎Godiva 食個雪糕,食下雪糕消下暑😆

雙重朱古力軟雪糕$55

黑朱古力奶昔$55

2023-06-02
下午茶
2023-03-06 231 瀏覽
咁多口味嘅雪糕最鍾意就係朱古力,因為佢真係夠晒濃味。而且係軟雪糕,唔會咬唔到,不過就真係好快融,要食得快d。同男朋友每人一半,食完覺得啱啱好,而且唔會太甜,個筒都算脆,可以繼續encore
2022-09-21 323 瀏覽
朋友送來一張月餅換領卷,換了月餅十件裝。而月餅十件裝是 六件月餅搭配四顆朱古力😦月餅外殼是朱古力,底部是曲奇餅底,中間配上不同味道的夾心。甜度的確頗甜,我吃的是百香果榛子牛奶朱古力月餅,除了曲奇餅外,其餘的部分甜到吃不下..... 😢
朋友送來一張月餅換領卷,換了月餅十件裝。

而月餅十件裝是 六件月餅搭配四顆朱古力😦
月餅外殼是朱古力,底部是曲奇餅底,中間配上不同味道的夾心。

2022-09-08 161 瀏覽
Godiva越開越多,雪糕質數都能夠保持,有時悶悶地,食返一杯係會醒神啲嘅,所以50幾蚊一杯都係值得嘅Godiva嘅朱古力雪糕,唔會甜,有啲甘苦嘅味道,夠幼滑,一杯有好多朱古力做嘅口感,有朱古力片、朱古力醬、朱古力雪糕同埋朱古力筒雪糕好快溶,所以要好快食晒佢,佢個雪糕筒,都超趣,有少少果仁碎喺側邊,望住雪糕食,增加口感,真係唔錯雖然佢出咗咁多味道,但係我都淨係會食朱古力味,可能呢啲就係一種執着,嚟到朱古力店就梗係食朱古力味,哈哈

2022-06-23 291 瀏覽
Godiva 黑巧克力味軟雪糕有買一送一的優惠,第一次食雖然都多人排隊但好抵食就排下。第一啖食到好香好濃嘅朱古力味🍫唔會太甜膩,同埋冇出面啲雪糕咁愈有冰味。雪糕夠晒足料,有啲朱古力碎同一塊朱古力,食到底都仲有雪糕🍦,連個雪糕筒都係朱古力又脆,一個字正!

外賣自取
GODIVA 是一個高級巧克力品牌,但係最多人試過嘅產品可能唔係佢嘅朱古力,而係佢嘅朱古力雪糕😂。食雪糕大家都一定知點食法,但係GODIVA係比利時皇家認證供應商又唔一定係人都知。1926年由比利時人Joseph Draps在比利時首都布魯塞爾創立,雖然之係喺2007年俾土耳其Yıldız Holding集團收購。但係最重要嘅係佢嘅朱古力雪糕都係超好食😋。圖中可以睇到啲朱古力碎,直頭係畫龍點睛嘅效果。再加上佢本身超濃味嘅黑朱古力🍫味,真係任何人都應該要一試。最後當大家睇到上面嘅相就知點解話係必需試一次,因為當佢有優惠嘅時候,真係性價比超高。唔信?試吓先啦🤣

2022-04-19 177 瀏覽
Easter ChocolateGodiva 既朱古力🍫大家都一定聽過門市都講緊幾十蚊一粒甘真係幾好食 不單員有甜味暖緊要係個可可味突出今次呢盒special Easter chocolate biscuit形狀不同 黑白朱古力齊全👍
Easter Chocolate
Godiva 既朱古力🍫大家都一定聽過
門市都講緊幾十蚊一粒
甘真係幾好食 不單員有甜味
暖緊要係個可可味突出
形狀不同 黑白朱古力齊全👍
2021-08-30 351 瀏覽
雪糕呢樣野真係令人又愛又恨,生冷又易肥,平時都少食,但間唔中都會口痕當然啦!要食就食最好味既Godiva既黑朱古力雪糕🍦係我心目中最最最好味既雪糕特別香濃幼滑🤩每一口都是享受😎大滿足
當然啦!要食就食最好味既
Godiva既黑朱古力雪糕🍦係我心目中最最最好味既雪糕
特別香濃幼滑🤩每一口都是享受😎大滿足
2021-08-29
2021-04-22 540 瀏覽
Coffee milk chocolixir 咖啡牛奶凍飲🍨 $50平時飲開Godiva 嘅黑朱古力同朱古力凍飲,今次嘅主題係咖啡味同樣值得一試☕️ 飲品用咗新鮮嘅咖啡嚟烹調,加入左日本北海道牛奶,再喺面頭埋加上啲唔太甜嘅cream同一塊招牌Godiva 75%黑朱古力😍,賣相引人入勝之餘,又突顯到咖啡味嘅濃郁同埋順滑嘅牛奶味,配搭有驚喜得來又好味!雖然店員整到杯飲品嘅側邊好多cream勁黐立立,但我提出後店員即刻好有禮貌咁抹得乾淨,好加分同貼心
Coffee milk chocolixir
咖啡牛奶凍飲🍨 $50

2020-08-12 819 瀏覽
GODIVA x Kakao Friends 凍飲🥤Ryan及Apeach造型設計的限定凍飲杯絕對是GODIVA與Kakao Friends迷不可錯過的收藏,造型非常可愛。依杯朱古力超級濃,而且好滑,真係好好飲呀😍
GODIVA x Kakao Friends 凍飲🥤
2020-05-24 598 瀏覽
想飲有質素嘅🍫朱古力飲品或者想食有質素嘅🍦朱古力雪糕嘅時候,腦袋一定pop up 「GODIVA」🤣· 同男朋友一人一杯72%黑巧克力凍飲唔洗爭🤗濃郁朱古力香,啖啖朱古力碎,無得頂💯
同男朋友一人一杯72%黑巧克力凍飲唔洗爭🤗
濃郁朱古力香,啖啖朱古力碎,無得頂💯
2020-04-15 464 瀏覽
最近天氣又涼涼地🥶又有少少番風🌬, 自然想飲番杯熱朱古力暖下身🍫☕😊, 行過Godiva就入去買番杯嚟飲下😋! 落左單之後店員就會係你面前沖, 大約等左5分鐘左右就有得飲! Godiva嘅熱朱古力售價要50蚊一杯, 以份量嚟講唔算多! 第一啖飲落去非常夠熱, 比利時朱古力味香醇豐厚, 口感順滑細緻, 味道香甜帶甘, 所以飲完唔會覺得好膩, 另外, 奶🍼同朱古力🍫嘅比例做得幾好⚖, 佢嘅奶味唔會太重蓋過左朱古力嘅味道, 整體味道唔錯!😊😋👍🏻