2020-03-20 816 瀏覽
日期:3月20日 ,時間14:30分投訴:將軍澳舖goobne同事 處理客人入坐很有問題 當時餐廳全場只有一枱客人 餐廳同事卻安排剛入餐廳的客人 必須坐在店舖較窄的坐位。客人看到店舖有寛闊坐位,goobne同事卻以不能坐為理由 強制要客人坐在角落。其後沒半句解釋沒半句道歉,我們只有離開。店舖服務及態度嚴重有問題。這樣只會令客人覺得你們店舖不想招待顧客,餐廳經理也沒有出來幫助客人處理事件,我們也不會再去幫襯。 體驗非常不開心☹️
日期:3月20日 ,時間14:30分

投訴:

體驗非常不開心☹️
2020-03-20
下午茶
2020-03-12 691 瀏覽
韓式雞蛋卷 $148雞蛋嫩滑,一層層包住青瓜、腌黃蘿蔔、火腿、紫菜同芝士,份量十足。點埋千島醬、茄汁或蜜糖芥末醬食,味道更豐富好食UFO 奶酪烤雞 $248可以簡兩款味道既烤雞,各有8件,今次簡左果味蒜香烤雞同蜜糖香滑烤雞。果味蒜香烤雞甜甜地,有淡淡既蒜香,外皮烤得好香脆。蜜糖香滑烤雞好香甜嫩滑多汁芝士有三款包括瑪蘇里拉芝士、車打芝士同 Grana Padano芝士,份量好多夠拉絲,上檯時店員會幫你炒芝士直至溶化。烤雞加埋超多濃郁芝士食冇得輸,食到尾開始漏,就咁食烤雞都好好食
韓式雞蛋卷 $148

UFO 奶酪烤雞 $248

2020-03-10
2020-03-09 490 瀏覽
最近忽然之間好想食韓國芝士炸雞今次特登去將軍澳popwalk食依間係韓國好出名嘅烤雞我哋今次係疫情下嘅星期六都算幾爆而我哋今次特登嚟食嘅係UFO芝士烤雞$248有兩款口味可揀 我哋揀咗三重芝士同蜜糖烤雞啲雞係熱嘅 啲肉冇雪味我哋嗌嘅芝士烤雞會有個爐黎整溶啲芝士啲芝士好香好濃味 之後我哋仲嗌多左份烤雞我覺得今次幾好玩 可以卷啲芝士上烤雞另外仲叫咗個鯊魚特飲$88 個人認為太甜啦同埋一杯芒果特飲 $50 味道不錯整體來講都算唔錯 雖然價錢有啲貴但都值得一試
最近忽然之間好想食韓國芝士炸雞
另外仲叫咗個鯊魚特飲$88 個人認為太甜啦
同埋一杯芒果特飲 $50 味道不錯
整體來講都算唔錯 雖然價錢有啲貴
但都值得一試
今日同朋友去食dinner, 見將軍澳有就去試下。我地兩個人叫咗一個蜜糖雞,芝士飯同海鮮煎餅。佢個雞同飯係㴝先,我地都覺得個味道真係唔錯。價錢係貴但性價比都okay可接受。但係個海鮮煎餅一上枱個時我地真係唔知咩㴝,成個煎餅仲處於一個半生熟狀態。就連啲面粉都未熟,我地有切開過去睇。 真係食唔落,所以就叫廚房幫我地入去整整佢。點知出到㴝都係咁,仲要塊煎餅爛哂。其實個廚房入面啲廚師如果唔識整,可以取消呢個菜。唔需要求其整啲嘢出㴝敷衍啲食客我地想有同佢講真係好難食,可唔可以取消order或者轉其他,但係佢地都拒絕左。老實講112蚊食呢塊咁難食既嘢,真係好唔值。仲要無得取消order, 呢間餐廳雖然其他嘢唔錯。但要局住比呢個煎餅,有嗰咁唔好既經歷下次都未必會再食。
今日同朋友去食dinner, 見將軍澳有就去試下。
我地兩個人叫咗一個蜜糖雞,芝士飯同海鮮煎餅。

海鮮煎餅
2020-02-22 708 瀏覽
疫症蔓延中,特登遲啲才去食午餐,可以避開前後左右隔離枱都有人的時段,仲要去住宅區,多重保障。這間餐廳是韓式烤雞專門店,午餐至下午五時仲有得叫,好抵。今天點了半隻無骨雞,用烤箱烤出來,有多種味道的選擇,有辣有唔辣,我今日就要辣,前菜有沙律,蔬菜夠新鮮,還有魚糕湯,加入一片紫菜,味道主要由洋蔥帶出來,烤雞夠juicy,皮薄兼脆,帶少許肥膏,卻不覺膩,配菜有幾件炸薯條,可惜太乾,好難食,個餐包白飯一碗及飲品,好滿足。
2020-02-21
2020-02-12 607 瀏覽
店里的环境很不错,位置也比较好找,我们当时找不到路的时候给店里打电话,店里的小姐姐给我们指了路,非常简洁明了。饮料选择了芒果沙冰(图8),蓝莓特饮(图9)和莫西托。芒果冰沙芒果味道很足,但是冰化的比较慢,推荐特饮,是有气泡的,味道不错。主菜选择了UFO奶酪(图1,2,4),建议先吃这个,因为芝士只有在最热的时候才好吃,后面就干了失去了芝士的粘稠感。铁板软芝士火山烤鸡(图3),甜辣口味,虽然有四个辣椒等级,但是其实并不是很辣,是火鸡面的1/100,可以勇敢挑战。无骨鸡肉吃起来非常爽,但芝士很难裹到肉上。海鲜煎饼(图5),味道比较淡,沾着蛋卷给的三种酱吃起来比较好吃,尤其推荐蛋黄酱!韩式炒粉丝鸡蛋卷(图6),趁热吃,鸡蛋的香味很浓郁,然后配着蛋黄酱,或者番茄酱,或者有点辣的貌似是千岛酱,味道都很赞。值得尝试,感觉很独特凯撒沙拉(图7),味道很不错的沙拉,蔬菜给的都很新鲜,里面有面包块,凯撒沙拉的调料我一直觉得很好吃。吃了这么多肉配点蔬菜也是很好的呢

• UFO Fondue
  • 招牌凯撒沙律
2020-01-16 940 瀏覽
下午同左班小朋友係附近玩完, 係時候又要用食物補充下體力。於是就去帶左班小朋友去食炸雞啦。呢到既環境雖然冇出面其他分店咁大間, 但勝在環境都幾闊同舒服, 而且唔算太多人黎, 所以坐係到同朋友一路傾計一路食都幾唔錯。雞蛋卷呢個真係一定要試, 雞蛋卷既雞蛋做到好厚, 而且一啲都唔燶, 仲有小小蛋汁係入面。加埋其他配料:青瓜、芝士、火腿、醃蘿蔔、蟹柳、蘿蔔同蛋再加埋唔同既醬汁食, 真係好好食, 醃蘿蔔仲可以一解油膩感, 真係好值得推介!無骨蜜糖香滑烤雞烤雞烤得岩岩好, 雞肉入面充滿肉汁, 一啲都唔”鞋”, 再加埋雞肉出面既蜜糖味道, 同雞肉好夾, 甜甜地加上又冇骨, 小朋友都食得好開心。鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨炒飯都炒得唔錯, 肉既味道都吸收哂落啲飯到, 飯總算粒粒分明。加埋芝士既配搭令個飯味就抓升左。至於豬肋骨都煮得幾好, 淋淋地易入口, 不過就唔算太多肉, 整體都OK。鐵板芝士泡菜炒飯泡菜炒飯都炒得唔錯, 不過有小小鹹, 再埋上面半生熟既雞蛋配落啲炒飯到可以中和左鹹味, 令到泡菜味更加突出。此外配埋個芝士都能夠融和係炒飯既味道當中!

雞蛋卷

無骨蜜糖香滑烤雞

鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨

鐵板芝士泡菜炒飯
2020-01-16 1059 瀏覽
聽同事話呢間餐廳嘅韓式雞正宗又好味,就嚟呢度食午餐。其實正唔正宗我都唔係咁識,不過覺得價錢都幾抵,味道又唔錯,份量都幾多。烤雞午巿套餐:魚糕湯,有啲似鰹魚湯嗰類味,上面嗰件係魚糕?我食唔出係咩。凱撒沙律嘅多士好脆,沙律菜新鮮。半隻烤雞(有骨)配薯角及白飯,揀咗三重芝士味。雞件灑滿芝士粉,不過芝士味唔濃,肉質嫩滑,連雞胸都唔鞋,薯角都好新鮮。不過配飯就太乾。韓式BBQ醬煙燻烤雞午餐拼盤,雞肉滑又多入味,雖然有隻太陽蛋,但係飯無汁無味真係太乾。韓式烤牛肉蛋包飯配香腸,蛋皮係全熟蛋,包住嘅飯本身都有味,單食或配汁都咁好味,雖然成碟都係汁,一啲都唔會覺得鹹同重味,腸一開二,都幾大份。紫玉米茶。半價飲品:+$25藍莓特飲。+$25芒果特飲。

烤雞午巿套餐:
魚糕湯,有啲似鰹魚湯嗰類味,上面嗰件係魚糕?我食唔出係咩

凱撒沙律嘅多士好脆,沙律菜新鮮。

半隻烤雞(有骨)配薯角及白飯,揀咗三重芝士味。

紫玉米茶。

半價飲品:
+$25藍莓特飲。

+$25芒果特飲。

2020-01-15
2020-01-01 558 瀏覽
突然想食炸雞,於是搵左呢一間好評如潮的炸雞餐廳,結果有少少失落。果味同酸辣口味廚師將兩個口味完全撈埋一齊,食個陣幾乎分不清邊個打邊個。撇開一層頗脆的皮,裡面的雞肉口感很柴,還有一陣雪藏味,失望!泡菜飯的泡菜很足料,有少少辣,但伴著芝士和太陽蛋食中和返,很正。開胃野飲不錯

果味同酸辣口味

野飲不錯
2019-12-15 456 瀏覽
不準時開門做生意黑口黑面客人自己照顧自己冇禮貌差到不能形容Shop opened later than it supposed to be, the waitress claimed they r not ready, al staffs in house with long faces, customer almost self served, totally failed the politeness, terrible customer service I have ever seen
不準時開門做生意
黑口黑面
客人自己照顧自己
冇禮貌
差到不能形容

2019-12-15
20 分鐘 (堂食)
2019-11-10 834 瀏覽
點了一個芝士酸辣炸雞,好嘢味好開胃,雞肉嫩滑,只叫了一份,對兩個女仔嚟講有啲多😁😁聽朋友講係真正韓國店,老闆娘看似韓國人,佢哋雞嘅做法唔係炸雞,係烤雞,下次會想試吓其他味道。
2019-11-07 565 瀏覽
好耐冇食炸雞啦。。。呢間餐廳長期爆滿,係tko先少人d,唔洗排隊今次去都必叫咖喱味同辣味,次次都保持水準,新鮮熱辣辣上枱,入味!👏蛋捲,見食甘多肉,就食少少清淡d既野食,有3個醬配反,3隻醬都好好味!呢個芝士鍋唔知係咪新岀,第一次食。煮5-10mins左右就開始溶,有得拉絲,捲埋落啲雞鎚到食,好邪惡呀😍食物係幾好,不過飲品偏貴,所以我多數都係飲水

食物係幾好,不過飲品偏貴,所以我多數都係飲水
2019-10-10 480 瀏覽
今次係我第二次食呢一間,由於阿仔成日都話好想食炸雞炸雞,所以今次就同左佢去食下啦。呢度唔使等位,一入門口就坐最入邊對住個電視,全晚都播d韓星k-pop. 不過佢哋係邊個我完全唔識😅不過呢間餐廳有一個特點裏面啲女仔全部都係後生靚女😍佢就係想食呢一set UFO Fondue 啦 $248/16件,其實我見每一台客人都系淨係食呢一set可以選兩款口味嘅雞,我哋選咗雙重芝士同埋酸辣雞由一位靚女姐姐侍應幫我地整芝士,見到裏面有兩至三款芝士,煮溶後芝士都拉德好高😱煮完嘅芝士就係咁㗎啦同隻雞腿沖完涼帶返條毛巾先,係咪好想食呢😆我哋叫咗一set雞再加兩罐汽水埋單$31x, 抵唔抵見仁見智啦!

可以選兩款口味嘅雞,我哋選咗雙重芝士同埋酸辣雞

煮完嘅芝士就係咁㗎啦

同隻雞腿沖完涼帶返條毛巾先,係咪好想食呢😆

2019-09-28 628 瀏覽
有紀念日慶祝,想搵個舒服既地方坐下食好野。呢間地理位置較偏遠,閒日晚市完全唔滿!見到呢個即點,又有兩款雞,又有個大芝士。要左韓式bbq醬煙燻烤雞,佢甜甜地又有啲燻味,男朋友較為鍾意。我係揀左蜜糖香滑烤雞。佢蜜糖味勁濃勁香,不過可能口味較girly,哈哈!如果細食既人其實都幾夠飽,每人八隻雞之後仲要包住勁多芝士。不過男朋友想追加個果味醬油蒜香烤雞。好彩有叫!呢款雞更有驚喜!佢係淡淡既蘋果香,幾特別!食唔哂可打包!我地包左三隻雞同堆芝士!
有紀念日慶祝,想搵個舒服既地方坐下食好野。
呢間地理位置較偏遠,閒日晚市完全唔滿!

見到呢個即點,又有兩款雞,又有個大芝士。

如果細食既人其實都幾夠飽,每人八隻雞之後仲要包住勁多芝士。
UFO Fondue

不過男朋友想追加個果味醬油蒜香烤雞。
好彩有叫!呢款雞更有驚喜!
佢係淡淡既蘋果香,幾特別!
加烤雞

食唔哂可打包!
我地包左三隻雞同堆芝士!

2019-09-26
UFO Fondue
加烤雞
2019-08-25 546 瀏覽
朋友相約再嘗烤雞滋味🤤最近這間烤雞店,出了新的菜式,UFU 芝士烤雞😍有6種唔同嘅味道可以選擇,我地選左甜辣烤雞同蜜糖香滑烤雞。仲選左2杯沙冰,我們等左一陣之後好快就送到。😍粉紅色果杯係柚子沙冰,較酸但都有少少柚子甜味😋藍色果杯係藍橙沙冰,飲落有d 似波子汽水,再加少少橙味。都好好飲😋等20分鐘左右,終於有得食喇😍,但原來係全部都係雞鎚黎😂有少少失望,如果係雞肉就好喇🤣但店員好好會幫我地煮芝士。芝士加埋雞鎚好好味,不過芝士難卷得起,要朋友幫手。甜辣味好似韓國地道嘅烤雞,外皮脆脆的,蜜糖味好正好入味,甜甜的🥰

粉紅色果杯係柚子沙冰,較酸但都有少少柚子甜味😋

• 甜辣烤雞