2023-11-05
.@gooca.co in @airsidehk (啟德).新商場代表有新餐廳邏輯滿分!今日來到呢間「露營風」嘅Cafe!因為都係dog friendly.. 所以當日來都好多人等位!🫶🏻.每張檯之間唔算好大空間隔開 但都舒服!同埋檯檯凳凳都好有嗰露營vibe.. 包括餐具!但當日因為可能洗唔切.. 到後期全部都換成「一次性」餐具 比較可惜!.1.龍蝦汁海鮮意粉$138.幾好味!份量正常!唔算多唔算少!賣相還好!但醬汁味道 入味度我覺得都唔錯!CP值唔算高!但味道無伏可!.2.千層吐司 $98.可以!當日由於maple syrup無咗 轉咗朱古力.. 但味道都無影響到!🫰..千層吐司嘅layer真係一層一層 每層都夠酥脆.. 口感好好!朱古力糖漿主要係點綴.. 風味唔係話特別出!但as a sweet flavour.. ok👌🏻本身吐司質感已經好好加埋兩球雪糕.. 冰火二重天其實都無乜好要求了🤣🫶🏻很好!請試!.3.煙熏三文魚配奶油芝士 $88.普通!Bagel本身煙韌度還好 感覺少乾!我見其他人面頭好似都有油光 但我呢個就無乜 不過唔油.. 對於我都好d🤣三文魚餡正常!正常Bage
@gooca.co in @airsidehk
(啟德)
新商場代表有新餐廳
1.龍蝦汁海鮮意粉
幾好味!
份量正常!唔算多唔算少!
賣相還好!
但醬汁味道 入味度我覺得都唔錯!
CP值唔算高!但味道無伏
普通!
Bagel本身煙韌度還好
感覺少乾!
三文魚餡正常!
正常Bagel一個!無乜太大驚喜!
佢嘅menu其實有好多好吸引嘅嘢.. eg 雞胸意粉啊.. Donut啊等等.. 係一間帶狗仔去之餘都應該幾多食物選擇嘅Cafe!!
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic包點 #calorieswithmicbagel #calorieswithmicdogfriendly