2023-11-05 212 瀏覽
.@gooca.co in @airsidehk (啟德).新商場代表有新餐廳邏輯滿分!今日來到呢間「露營風」嘅Cafe!因為都係dog friendly.. 所以當日來都好多人等位!🫶🏻.每張檯之間唔算好大空間隔開 但都舒服!同埋檯檯凳凳都好有嗰露營vibe.. 包括餐具!但當日因為可能洗唔切.. 到後期全部都換成「一次性」餐具 比較可惜!.1.龍蝦汁海鮮意粉$138.幾好味!份量正常!唔算多唔算少!賣相還好!但醬汁味道 入味度我覺得都唔錯!CP值唔算高!但味道無伏可!.2.千層吐司 $98.可以!當日由於maple syrup無咗 轉咗朱古力.. 但味道都無影響到!🫰..千層吐司嘅layer真係一層一層 每層都夠酥脆.. 口感好好!朱古力糖漿主要係點綴.. 風味唔係話特別出!但as a sweet flavour.. ok👌🏻本身吐司質感已經好好加埋兩球雪糕.. 冰火二重天其實都無乜好要求了🤣🫶🏻很好!請試!.3.煙熏三文魚配奶油芝士 $88.普通!Bagel本身煙韌度還好 感覺少乾!我見其他人面頭好似都有油光 但我呢個就無乜 不過唔油.. 對於我都好d🤣三文魚餡正常!正常Bage
@gooca.co in @airsidehk
(啟德)
新商場代表有新餐廳
1.龍蝦汁海鮮意粉
幾好味!
份量正常!唔算多唔算少!
賣相還好!
但醬汁味道 入味度我覺得都唔錯!
CP值唔算高!但味道無伏
普通!
Bagel本身煙韌度還好
感覺少乾!
三文魚餡正常!
正常Bagel一個!無乜太大驚喜!
佢嘅menu其實有好多好吸引嘅嘢.. eg 雞胸意粉啊.. Donut啊等等.. 係一間帶狗仔去之餘都應該幾多食物選擇嘅Cafe!!

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic包點 #calorieswithmicbagel #calorieswithmicdogfriendly

海鮮意粉🍝味道不錯⭐️⭐️⭐️本人一個麵包控,但從未食過咁失望嘅三文治🥪短法棍蟹籽蟹肉包,不推薦 👎🏿👎🏿👎🏿麵包太硬一點也不熱,食後感是味道很一般,蟹籽還蟹籽,芝士沒有溶的,所有味道沒有融合一起(一路食一路感覺麥當當🍔仲好食),一路吃一路很後悔叫了。(因為價錢相當不值)🫠水牛城雞翼 味道沒有特別 不過不失 薯條入面是凍的🥲跟餐有一杯朱古力咖啡反而係最沒有令人失望總結:不會再有第二次 食物很一般 坐底不舒服要踎低個身食嘢 ,感覺很辛苦🫠
海鮮意粉🍝味道不錯⭐️⭐️⭐️

本人一個麵包控,但從未食過咁失望嘅三文治🥪

水牛城雞翼 味道沒有特別 不過不失 薯條入面是凍的🥲

跟餐有一杯朱古力咖啡反而係最沒有令人失

2023-11-03
以戶外露營為主題的特色餐廳,餐廳所有餐具和傢俬都選用不同的進口戶外品牌,打造一個令人置身於戶外露營的感覺,在室內也能享受到露營的氛圍,享受全新飲食體驗。 由於商場開業不久,人流𣈱旺,請預留充足時間排隊等候。🥢抹茶椰子鮮奶 4/5抹茶味滲出淡淡椰子清香,與椰子配搭起來不會過於喧賓奪主,美味之餘,口感層次豐富。🥢榛子朱古力 4/5朱古力粉鋪面作點綴,朱古力味濃郁,正常發揮。🥢自選組合三明治 3/5自選貝果日本蟹籽蟹肉另+牛油果三文治,貝果外脆內軟,配上日本蟹籽蟹肉,但味道一般。而另加的牛油果份量偏小,略嫌牛油果欠新鮮。🥢義大利青醬慢煮雞胸 3/5健康之選,滑口雞胸肉掛上青醬,可惜青醬不夠creamy。味道:😋😋😋價錢:💰💰💰環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🥢抹茶椰子鮮奶 4/5

🥢榛子朱古力 4/5
朱古力粉鋪面作點綴,朱古力味濃郁,正常發揮。

🥢自選組合三明治 3/5

🥢義大利青醬慢煮雞胸 3/5
健康之選,滑口雞胸肉掛上青醬,可惜青醬不夠creamy。

味道:😋😋😋
價錢:💰💰💰
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-10-29
$180 (早餐)
  • 抹茶椰子鮮奶
第一次到新商場Airside,位置方便可以由啟德地鐵站直達,揸車嘅話都有好多停車位。專登帶住狗狗去玩嘅我好開心商場pet-friendly規劃做得唔錯,GF、2F同6F都有俾狗狗落地玩嘅露天平台,如果係商場室內位置就要抱起返入袋/車,商場都會貼心地有手推車租借服務,主人shopping都可以輕鬆啲😉雖然仲有唔少鋪頭仲裝修緊,但食肆已經好多選擇!閒日嘅下午茶時段黎到呢間cafe,裝修行露營風,餐具、器皿同傢俬都採用户外品牌,仲有真係著到嘅小營燈,務求令我地有置身營地嘅感覺。坐住露營凳食野幾有feel,搞到我都想去真嘅露營!野食就揀左兩個all day set - Mountain set (HKD88) ,我地揀左牛肉車打芝士洋蔥蕃茄 baguette加Dirty。另外嘅Picnic set (HKD168)就有紅菜頭鮮橙沙律、松露忌廉湯,同埋幾特別嘅冬甩意粉,鍾意紅醬嘅我就揀左意大利蕃茄醬🍅 但係野食質素就普通水準啦,首先係個baguette係凍嘅?corned beef都可以理解的問塊芝士真係就係就咁疊上去,雖然係露營風但始於都係間餐廳,我覺得都係烘下啲料熱住咁serve會好啲,未溶

野食就揀左兩個all day set - Mountain set (HKD88) ,我地揀左牛肉車打芝士洋蔥蕃茄 baguette加Dirty。另外嘅Picnic set (HKD168)就有紅菜頭鮮橙沙律、松露忌廉湯,同埋幾特別嘅冬甩意粉,鍾意紅醬嘅我就揀左意大利蕃茄醬🍅 但係野食質素就普通水準啦,首先係個baguette係凍嘅?corned beef都可以理解的問塊芝士真係就係就咁疊上去,雖然係露營風但始於都係間餐廳,我覺得都係烘下啲料熱住咁serve會好啲,未溶嘅芝士真係無咁正。。。另外一個餐嘅冬甩意粉賣相係有驚喜嘅,味道都係普通啦,我都係唔習慣個質感,食返普通意粉算啦🤭 至於飲品,沙律同埋湯就唔錯嘅,但係成餐嚟講CP值唔高,食物質素有待提升!Staff服務唔錯,買單嗰陣仲話送cupcake俾我哋食🧁
Dirty
2023-10-20
Dirty
2023-10-28 54 瀏覽
Airside 開幕有超多美店,今日介紹另一間.ᐟ 餐廳名字有”go to camping” 的意思,店裡滿滿精緻的露營用具♡ 近窗位置還有自然光,超好拍~𝙁𝙤𝙤𝙙𖥯 Mountain set $88包1杯飲品及1份三文治set義大利黑松露芝士碎蛋 煙肉車打芝士番茄義大利青醬慢煮雞胸肉最喜歡青醬雞胸三文治,慢煮雞胸肉質軟腍,青醬帶點酸味,很惹味~還可選擇麵包的配搭,香草包、牛角包、短棍自由組合𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨𓎤 試了氣泡茶,口味也挺多的白桃氣泡伯爵茶$45梨青檸氣泡玉桂茶$45棉花糖根氣泡茶$45白桃伯爵很好喝,本來就喜歡伯爵的茶香,加上白桃與氣泡,十分新鮮,另外綿花糖很很特別.ᐟ⸝⸝•。•店裡的食物以露營者的角度出發,主打輕食、方便攜帶,還有signature 的donut形意粉,也是同一個概念。1200呎露營主題空間真的很有feel ⁽̨̡ ¨̮ ⁾̧̢ෆ 加上還是pet friendly,相信又是一個好去處 ⌂ ‧₊˚𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩牆邊露營位

𝙁𝙤𝙤𝙙
𖥯 Mountain set $88
包1杯飲品及1份三文治set

義大利黑松露芝士碎蛋
煙肉車打芝士番茄
義大利青醬慢煮雞胸肉

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
𓎤 試了氣泡茶,口味也挺多的

白桃氣泡伯爵茶$45
梨青檸氣泡玉桂茶$45
棉花糖根氣泡茶$45

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
牆邊露營位
新商場開左無耐,見到有間露營風餐廳,仲要pet friendly ,試試先。平日夜晚7點零,都唔洗排隊,walk in就入得。一入到去覺得成個camping style做得好好,有feel。佢全部camping用品,餐具,餐碗碟,camping椅,全部都印左佢地個名GOOCA,setting好靚。Picnic Set $116 (4.5/5)可以選①×湯或飲料,①×沙律同①×冬甩意粉。今次黎主要想試冬甩意粉,所以就叫左姨個set。今日湯係薯仔黑松露,好香濃薯仔忌廉味。沙律選左白桃藜麥沙律🥗沙律菜好新鮮,好食。煙肉卡邦尼冬甩意粉,佢係煮完意粉將佢變成冬甩形狀。意粉好食唔會過硬過淋,煙肉卡邦尼都好夠味。🍝義大利青醬慢煮雞胸肉貝果 $78 (4.5/5) 🥯佢個bagel係好食bagel!小煙韌,口感好好。青醬雞胸仲有蕃茄都幾夾,小驚喜。水牛城雞翼配薯條 $78 (4.5/5) 🍟🍗薯條上到黎既時候熱辣辣,係好傳統既小粗薯條,水牛城雞翼唔會好辣,juicy juicy。抹茶鮮奶-熱 $44 (4.5/5)勁濃抹茶!抹茶愛好煮一定好岩。唔會好甜,不錯。總結:之前睇其他人既食評對佢印象一般,但今

總結:之前睇其他人既食評對佢印象一般,但今次又覺得唔差,啲食物全部上黎既時候應該要熱既都係熱既,職員態度親切,勁有禮貌。佢唔算勁抵食,但佢質素對得住佢價錢,仲有環境都好好。下次帶埋小狗再黎❤️
#蒸魚腩爸媽好介紹 🩷⛺️GOOCA(啟德)😍😋@gooca.co📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 1樓L117號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0g8WC00~uCpsKBA💠Picnic Set⛺️🧺🥪🔸義大利蕃茄醬冬甩意粉🥫🇮🇹🍩🍝我之前都未食過呢款特別嘅菜式,意大利粉同冬甩結合的一齊,刺激新視覺😍😍外型好可愛🩷食落口係鬆脆又有嚼口的意粉冬甩,甜中帶酸,味道香濃😝👍🏻🔸薯仔蘋果藜麥沙律🍎🥔🥗薯仔爽口,而蘋果又清甜,配埋藜麥,健康低卡路里又飽肚,好味🩷😋🔸朱古力咖啡☕️🍫香滑濃郁,帶有朱古力風味的咖啡👍🏻👍🏻😊💠✴️煙燻三文魚配奶油芝士牛角包🥐✴️三文魚嫩滑但又帶點煙燻香風味🤩入口又帶有三文魚獨有嘅鮮味😝甘香濃郁😋😍奶油味芝士🧀配上外層酥脆內層柔軟嘅牛角包🥐簡直係絕配❤️食落口好fresh😬好味!💠✴️榛子朱古力🍫🈷️濃郁嘅榛子味同埋朱古力,我覺得甜度啱啱好,味道非常好!😍😍🥰🥰私心推介💖🩷🧡💜💠香烤雞翼配薯條🐔🍟單骨香烤雞翼調味出色,唔會太鹹!仲有熱辣辣嘅薯條🍟最佳配搭🤗🤗🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗😍好特別嘅餐廳,露營風主題嘅Cafe🏕️佈置好靚,好似去左戶外咁,好適合
#蒸魚腩爸媽好介紹

🩷⛺️GOOCA(啟德)😍😋
@gooca.co
📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 1樓L117號舖

💠Picnic Set⛺️🧺🥪
🔸義大利蕃茄醬冬甩意粉🥫🇮🇹🍩🍝

🔸薯仔蘋果藜麥沙律🍎🥔🥗

🔸朱古力咖啡☕️🍫
香滑濃郁,帶有朱古力風味的咖啡👍🏻👍🏻😊

💠✴️煙燻三文魚配奶油芝士牛角包🥐✴️

💠✴️榛子朱古力🍫🈷️

💠香烤雞翼配薯條🐔🍟

🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗😍好特別嘅餐廳,露營風主題嘅Cafe🏕️佈置好靚,好似去左戶外咁,好適合同朋友黎食飯傾計Chill下😊呢間餐廳仲好歡迎帶埋小動物🐶🐱
🥰👏🏻😌上菜速度快,服務態度好好,抵讚‼️

#gooca #goocahk #airside #啟德美食 #香港美食

#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
去啟德新開嘅商場,見到呢間露營風嘅餐廳又幾吸引,全部座位、擺設、餐具都真係露營嘅裝備,有一種喺商場露營嘅感覺。⛺️Picnic set $116 (湯或嘢飲+沙律+冬甩意粉)揀咗湯:是日餐湯係忌廉蘑菇湯🥣忌廉味略為少,但估唔到湯入面有好多薯仔粒🥔,仲用露火用品盛載住,有feel!沙律:揀咗白桃藜麥沙律白桃夠新鮮,脆脆哋又甜甜哋,白桃醬夾埋沙律菜,又幾fresh同開胃🤤冬甩意粉:煙肉卡邦尼冬甩意粉🍝外型真係同冬甩一樣,上菜時熱辣辣,仲出緊煙,味道同正常卡邦尼意粉一樣,但冬甩邊邊就脆脆哋咁,好特別同有口感!追加三文治:牛肉車打芝士洋蔥番茄+追加牛油果🥑麵包揀咗牛角包🥐, 鬆軟又有牛油香味,配埋牛油果加2大塊牛肉片,加上車打芝士嘅鹹香,又幾夾喎!呢個配搭有啲驚喜!👍🏻追加小食:水牛城雞翼配薯條單骨雞翼方便食👍🏻 本身見佢唔係好多汁,食落有ok喎,微辣!薯條粗切,正!追加飲品:抹茶椰子latte🍵呢個好有驚喜!!👍🏻第一次見呢個配搭,意外地好飲,但椰子味飲到最尾就淡咗啲。總結:呢度食物好多選擇,就算嗌set都有好多唔同配搭可以試,食物質素又幾好👍🏻

揀咗湯:是日餐湯係忌廉蘑菇湯🥣

沙律:揀咗白桃藜麥沙律

冬甩意粉:煙肉卡邦尼冬甩意粉🍝

追加三文治:
牛肉車打芝士洋蔥番茄+追加牛油果🥑

追加小食:水牛城雞翼配薯條

追加飲品:抹茶椰子latte🍵

2023-10-19 1882 瀏覽
Airside要數餐廳佈置最用心的一定係Gooca,之前周末路過實在太多人等位,今晚未夠6點去到總算霸到張門口位,望向窗嘅方向睇晒全店露營風設計,成個感覺係超!級!chilled!除咗用上大帳幕裝飾天花,餐廳用嘅水壺、餐枱、餐具等都係露營用品,每枱仲有一盞小營燈;最驚喜嘅係一到夜晚餐廳會轉用夜間模式,燈光調暗再為客人開着小營燈,環境好有feel坐到唔捨得走😀😀😀食物方面畢竟係走露營風餐廳,餐點都以簡約為主,但簡約之餘亦不失創意,好似我地嗌嘅picnic set,餐湯係露營用嘅不鏽鋼手柄碗裝住,意粉捏成冬甩形再去焗,賣相有特色;幾欣賞呢度嘅醬汁,令個沙律菜好開胃。另外都試咗呢度嘅三文治,可以揀bagel、法包或者牛角包,店員貼心提醒邊啲餡料會較凍,邊啲偏常溫,我地叫咗牛肉餡嘅牛角包,牛角包微暖但夠脆,牛肉係酒店常見嘅燻牛肉片,勝在唔鞋醬汁又夠惹味。小食蝦多士夠脆,蝦肉份量多,點沙律醬食好正飲品方面叫咗Matcha Coconut Latte,會比起平時嘅鮮奶抹茶清淡啲,但都唔錯嘅~

小食蝦多士夠脆,蝦肉份量多,點沙律醬食好正

2023-10-18
2023-10-17 1265 瀏覽
餐廳以露營為主題, 張張都係露營枱凳, 放有唔同嘅露營用具, 例如露營掛燈, 不銹鋼杯杯碟碟等, 好有露營氣氛! 𓊈Picnic set $𝟷𝟷𝟼𓊉Picnic set 包括一個沙律, 一個冬甩意粉, 一個湯或者一杯飲品, 份量唔算太多但性價比幾高。𓆹 沙律 ✧ 日式意粉沙律日式意粉沙律裡面有煙三文魚, 沙律醬通粉, 蕃茄仔同紅蘿蔔, 份量較細, 不過味道豐富。𓆹 冬甩意粉 ✧ 煙肉卡邦尼冬甩意粉本來以為冬甩意粉係有一個冬甩喺度, 原來係個賣相焗成冬甩形, 細細粒好 cute, 焗咗嘅卡邦尼意粉外層幾香脆, 味道好濃郁。𓆹 飲料 ✧ Americano咖啡味濃郁但不苦澀。𓊈日本蟹籽蟹肉牛角包 $𝟾𝟾 + 牛油果 $𝟸𝟶𓊉牛角包賣相幾精緻, 裡面有一片芝士, 蟹肉份量都幾多, 加咗牛油果味道更豐富。𓊈松露芝士薯條 $𝟽𝟾𓊉薯條面層有半溶嘅芝士同松露醬, 味道香濃!𓊈抹茶鮮奶 $𝟺𝟼𓊉呢杯抹茶鮮奶幾深得我心, 抹茶味同鮮奶味都好濃郁, 互相配合得好好!𓇊 露營風嘅環境感覺真係好 Chill, 店員有禮貌又nice, 幾適合同朋友一齊 Chill 吓, 值得推介!

𓊈Picnic set $𝟷𝟷𝟼𓊉

𓆹 沙律 ✧ 日式意粉沙律

𓆹 冬甩意粉 ✧ 煙肉卡邦尼冬甩意粉

𓆹 飲料 ✧ Americano
咖啡味濃郁但不苦澀。

𓊈日本蟹籽蟹肉牛角包 $𝟾𝟾 + 牛油果 $𝟸𝟶𓊉

𓊈松露芝士薯條 $𝟽𝟾𓊉
薯條面層有半溶嘅芝士同松露醬, 味道香濃!

𓊈抹茶鮮奶 $𝟺𝟼𓊉

充滿露營主題風格的Gooca,給人的第一印象就是歡樂悠閒。店內的Camping風格餐具,讓人有種置身戶外的露營氛圍。招牌菜冬甩意粉最為推薦,選用Q彈的意大利麵條,搭配店家自製煙燻香氣十足的煙肉卡邦尼醬,麵條黏上一層煙肉碎,香氣撲鼻。每一口麵條都吸附了豐富的醬汁,咬下去滋味極佳, 表面部份位置亦有香脆的口感。值得一提的是他們的抹茶椰子鮮奶,選用椰子和高級抹茶,搖勻後呈現漂亮的碧綠色,淡雅的抹茶香中和了椰子的芳醇甜美。以輕鬆、健康、創意風格吸引顧客的Cafe,無論是店內的露營氛圍,還是菜色的精緻美味,讓人忍不住想再次光顧!🤍

2023-10-16 84 瀏覽
今日去開Airside 行街, 經過見到呢個露營cafe, 幾有特色, 就同朋友入咗去食嘢, 餐廳嘅枱枱凳凳都係露營設備, 仲開住左個天幕我就叫左個picnic set , 有齊沙律, doughnut 意粉同埋飲品白桃藜麥沙律, 沙律菜較新鮮, 配埋白桃醬, 酸酸甜甜幾開胃煙肉卡邦尼意粉, 意粉放左係個doughnut 模到烤, 外層會比較香脆,仲保留咗意粉creamy 嘅質感桂圓紅棗杞子茶, 啲草本茶係餐廳自家製, 甜度適中, 飲落幾養生😌另外我都叫咗日本蟹籽蟹肉 +牛油果Bagel,Bagel口感煙靭, 仲好多蟹肉蟹籽醬汁, 口感豐富配埋抹茶椰子鮮奶, 抹茶味幾濃郁,有淡淡椰子香味, 夾埋幾清香👍最後仲叫咗水牛城雞翼配薯條, 雞翼係單骨但都好大隻, 外層係辣辣地嘅醬汁, 整得幾惹味😋
餐廳嘅枱枱凳凳都係露營設備, 仲開住左個天幕

另外我都叫咗日本蟹籽蟹肉 +牛油果Bagel,
Bagel口感煙靭, 仲好多蟹肉蟹籽醬汁, 口感豐富

2023-10-16 70 瀏覽
今日去咗啟德新商場Airside 充滿文青feel 商場大大話話有40間以上食肆今次見到呢間露營風Cafe 吸引咗我嘅視線店舖唔算大 但都幾多坐位 幸好平日夜晚到來晤洗等位 寵物友善 隔籬枱都帶有狗狗 一起響Airside商場係寵物友善嘅人氣食店餐具都係露營風好有趣Picnic set白桃藜麥沙律 清甜fresh 一下食下一道香濃食品Signature 冬甩意粉 揀咗煙肉卡邦尼意粉焗咗帶香脆意粉。creamy又咸香。刀叉切意粉好有趣水牛城雞翼配炸薯條水牛城雞翼,辣辣地夠惹炸薯條 有連薯皮 香脆好食到唔停得口仲揀咗煙三文魚bagel 分量十足 有生菜同少少cream cheese在內增加口感 好 match桂圓紅棗杞子茶店員介紹係佢地自家煲養生又健康抹茶椰子鮮奶 椰汁香滑抹茶甘味十足只有少少甜 非常啱我口味GOOCA (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 1樓L117號舖#gooca#airside#airside美食#九龍城美食#打咭食品#打咭餐廳#打咭飲品cafe#goocahk#寵物友善#hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodblog
今日去咗啟德新商場Airside
白桃藜麥沙律
清甜fresh 一下
食下一道香濃食品
Signature 冬甩意粉 揀咗煙肉卡邦尼意粉
焗咗帶香脆意粉。creamy又咸香。
刀叉切意粉好有趣
水牛城雞翼配炸薯條
水牛城雞翼,辣辣地夠惹
炸薯條 有連薯皮 香脆好食到唔停得口
養生又健康
抹茶椰子鮮奶
椰汁香滑抹茶甘味十足
只有少少甜 非常啱我口味

GOOCA (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 1樓L117號舖
#打咭食品#打咭餐廳#打咭飲品cafe
#goocahk#寵物友善#hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodblogger#hkfoodie
2023-10-14 125 瀏覽
今日去左啟德新商場Airside行下,當然要搵好野食啦!今次餐廳好吸睛,因為係以露營做主題,裝修少少暗黑少少木系,加上店員熱情既招待,我地就坐低左,呢度既露營櫈比預期中好坐。呢度既店員除咗對我地好friendly,對小動物都一樣💕我地揀左一個picnic set: 有湯/飲品、沙律、同呢度既signature冬甩意粉。因為一盤上晒,真係好有野外feel。冬甩意粉-揀左carbonara,好香煙肉、芝士,但口感就同平時完全唔同,用冬甩型去焗,外層有少少脆口,但入面又似返carbonara既creamy,食既時候似食冬甩,要用刀叉切黎食😂沙律-白桃藜麥沙律,沙律以較多的橄欖油去撈,口感唔會好寡,而且有好多薄片白桃,每一啖都可以一齊食,有白桃既香甜。湯-蕃茄湯,好濃郁,口感厚身,有好多蕃茄肉,味道係開胃既酸酸,加左奶油忌廉中和一下。再點-蟹籽蟹肉貝果三文治,另加左牛油果,分量好足,滿滿既蟹絲係醬內,底層墊了生菜芝士,除左方便進食,更增加口感同味道。而且食貝果的煙韌口感,味道就較淡。小食-香烤雞翼配薯片,雞翼雖然的骰,但烤得金金黃黃,味道好好,而薯條係連薯皮既粗身薯條,真係食唔停口。椰青水es

Carbonara冬甩意粉

椰青水espresso-豆係偏nutty, 同椰青水溝埋又有少少回甘,帶少少椰青香味,想飲凍啡係唔錯既選擇。
  • Carbonara冬甩意粉
2023-10-14 105 瀏覽
閒日與朋友到airside 商場行街,被餐廳露營嘅佈置吸引,同朋友喺入面都影咗好多靚相⛺️!而食物味道亦都比預期中好食,下次會再試下食更多菜式。因為係朝早時間唔算好肚餓,叫咗$88 嘅mountain set,有一款自選三文治配咖啡,叫咗一個牛肉車打芝士洋蔥蕃茄牛角包,味道好夾而且都好飽肚!😋咖啡方便叫咗一杯凍嘅cappuccino, 咖啡配搭比例幾好,因坐bar枱位置見到咖啡師沖嘅過程都好專業👍🏼

2023-10-11
$88 (早餐)