2024-01-22
今日嚟旺角朗豪坊嘆Cafe☕️近期朗豪坊最新開咖啡店「GOODDAY」第二間分店,選址係朗豪坊,餐廳以木為主調,營造溫馨、舒適感,坐位之間非常闊落,空間感十足,都保留左啟德店既特色樓梯級坐位,無論係一大班朋友傾偈食嘢,定係三五知己談心,或者一個人想靜靜me time 都好適合😌灸燒慢煮美國封門柳香蔥牛肉丼蓋飯配有沙律,前菜小食(中華沙律),甜品(燒小紫薯)封門柳肉質好鮮嫩,牛味都幾濃,配上秘製醬汁將流心蛋攪拌一齊食更美味🤤白玉丸子焙茶,蜜糖脆脆窩夫配雪糕🍡🧇大大粒嘅白玉丸子,非常煙靭軟糯,焙茶醬好濃郁而且超多,可以包圍整塊窩夫,窩夫外面烤得好香脆好厚,但唔會過於硬實😋Latte拉花好靚,靚到唔捨得飲🤣 咖啡偏果香味重,好順滑,奶味唔會過重!比例剛剛好Summer Punch菠蘿🍍檸檬🍋香橙🍊特製飲品,酸酸地好開胃,杯邊仲有塊冰菠蘿 好新鮮,唔鍾意飲咖啡既朋友可以試試整體來講 旺角市中心有間咁闊落而寧靜嘅咖啡店,真心唔錯!食物質素都幾好,款式多多選擇!大部份咖啡店好早閂門,有時夜晚要工作想提一提醒,飲返杯靚咖啡真係唔容易,但黎Good Day就幫到我!Good day唔一定只有Good m
灸燒慢煮美國封門柳香蔥牛肉丼蓋飯
配有沙律,前菜小食(中華沙律),甜品(燒小紫薯)
白玉丸子焙茶,蜜糖脆脆窩夫配雪糕🍡🧇
大大粒嘅白玉丸子,非常煙靭軟糯,焙茶醬好濃郁
Latte
Summer Punch
整體來講 旺角市中心有間咁闊落而寧靜嘅咖啡店,真心唔錯!食物質素都幾好,款式多多選擇!大部份咖啡店好早閂門,有時夜晚要工作想提一提醒,飲返杯靚咖啡真係唔容易,但黎Good Day就幫到我!Good day唔一定只有Good morning ,都可以有Good night 😉!只要當日有一杯令我開心既咖啡,有一個令我滿足既甜品或者令我有一個幸福時間都可以係Good Day🥰 如果你都想試 就唔好等快啲黎尋找屬於你既「Good Day」🤗
GoodDay (朗豪坊) (旺角)
回顧率🌸:8/10
食物質數🤤 :8/10