2022-11-04 39 瀏覽
Cafe樓高兩層,以純白簡約風為主,設梳化同榻榻米坐位,打卡啱曬!啤酒漿薯條松露蛋黃醬($68)薯條非常大份,建議多人分享!外層香脆可口,有微微啤酒味,食落比平時無咁油膩,即使擺左一段時間依然能保持香脆口感蟹膏三文魚籽帶子明太子手捲粉($128)帶子表面煎香,內裹保持嫰滑,呢個組合無得輸啦!每條手捲粉都沾滿明太子醬汁,表面仲有鹹香滿溢嘅三文魚籽同埋蟹膏增加鮮味花雕麻辣蜆意粉($128)每隻蜆都清洗得夠乾淨,食落唔會有沙,而且蜆肉份量都好多,意份掛滿麻辣汁,非常惹味凍焙茶鮮奶($52)分開焙茶、鮮奶、冰同糖呈上,望住焙茶慢慢同奶融入非常治癒~ 甜度亦可以自己控制~ 烘焙味夠香濃,建議可以拎走少少冰,如果唔係好快變淡凍紅棗蘋果茶($48)清甜解渴、去膩一流

啤酒漿薯條松露蛋黃醬($68)

蟹膏三文魚籽帶子明太子手捲粉($128)

花雕麻辣蜆意粉($128)

凍焙茶鮮奶($52)

凍紅棗蘋果茶($48)
清甜解渴、去膩一流
2022-11-04 36 瀏覽
之前已經食過呢間GRIND SIZE,最近得知開放左樓上位置,除左門外大大隻「窮」字,而家樓上都成為咗打卡位喇😛成間cafe以白色為主,而且樓上好空曠同闊落,岩哂一班女仔黎食野傾心事🥳。。🔘蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉 | $128評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 搵食前梗係要上網睇人哋有乜推介🤣見到好多人推薦呢款手捲粉,所以就決定試下佢。試左之後發現果然有驚喜😋第一次食手捲粉,有d似涼皮既感覺,爽口彈牙,粉上面係好豐富既蟹膏、三文魚子、帶子同明太子,每一啖味道都好鮮!真心推介呀!🫶🏼。。🔘啤酒醬薯條配松露蛋黃醬 | $68評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 薯條新鮮炸起,而且薯仔嘅質素幾好,做到外脆內軟。配埋近年大熱嘅松露蛋黃醬,呢個配搭應該都冇乜質疑😛而且仲可以揀蜜糖芥茉味道添。。。🔘Nutella Croffle | $72評分: 🌕🌕🌕🌕🌕評語: 我本身唔太喜好甜食,不過近年Croffle嘅出現令我食多左甜品🤣GRIND SIZE嘅髒髒牛角包單計賣相都好正,烘到好脆口鬆軟,上面加咗雲尼拿雪糕同Oreo餅碎🤤唔單止咁,底下仲有消化餅同朱古力榛子醬!真係超級大滿足!。。🔘Ice Hojicha La

🔘蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉 | $128
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔘啤酒醬薯條配松露蛋黃醬 | $68
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘Nutella Croffle | $72
評分: 🌕🌕🌕🌕🌕

🔘Ice Hojicha Latte | $52
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語:本身想試佢個芝麻latte,可惜已經賣哂,店員推介培茶/抹茶,一樣有得玩又igable,店員教先倒牛奶,再倒茶,仲有糖水附送,不過我個人建議唔洗落糖水,味道岩岩好唔會苦😛

🔘抹茶菠蘿梳打 $46
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 幾特別嘅一個配搭,抹茶下加左菠蘿味糖漿,顏色分明影相一流!不過我就唔太飲到綠茶味,主要都係菠蘿嘅味道,但整體都不錯㗎。

🔻二樓地方清靜闊落,傾計不錯
🔻食物質素依然好高😍值得一讚
🔻旺角中心點,去邊都方便!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2022-11-03 139 瀏覽
朋友唔講都唔知旺角呢到有一間cafe,咖啡都幾出名,睇相啲野食都好得😚夜晚黎到叫左三樣野食🌾啤酒漿薯條 配 蜜糖芥末醬🍟 $68啤酒漿姐係用啤酒溝水同粉整成嘅麵糊,炸出黎嘅野特別酥脆唔油膩,見到咁大碟薯條都有啲嚇親,輕輕一碰就已經知道超!級!脆!同平時食嘅口感好唔同,好香口,食晒成碟都唔覺油。可以揀蜜糖芥末醬/黑松露醬,啲醬淋左上薯條面,個人就鐘意啲醬擺側邊自己蘸🌾日式黃金蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉🍝 $128蟹膏落足重本,起碼有兩匙羹咁多,帶子有牛油香。手捲粉又真係未食過,個形狀幾得意,好似一條粗嘅飲管,口感似貓耳朵。因為啲粉捲起左,令到明太子醬好容易就入左去中間位置,食嘅時候每一啖都好濃味好食🤤啲醬走晒入去🌾髒髒牛角包窩夫🧇 $72黎到cafe點都要叫下甜品,又揀左近期大熱嘅牛角包窩夫☺️ 牛角包外脆內軟,上面放左一球雲呢拿雪糕,下面就有朱古力醬、oreo碎碎,飽肚又過到甜品癮🌾香橙蜜柑梳打🍊$44黎到呢到其實應該要試佢地啲咖啡,但因為當日係夜晚同埋第二日要番工,所以揀左啲梳打飲。蜜柑味道香甜,橙味就冇乜,杯面就有一塊香橙裝飾,不錯食到咁上下發現枱枱都有叫佢地個單骨雞翼,雖然

🌾啤酒漿薯條 配 蜜糖芥末醬🍟 $68

啤酒漿薯條 配 蜜糖芥末醬

🌾日式黃金蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉🍝 $128

日式黃金蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉

🌾髒髒牛角包窩夫🧇 $72

🌾香橙蜜柑梳打🍊$44

香橙蜜柑梳打

食到咁上下發現枱枱都有叫佢地個單骨雞翼,雖然單骨,但係望落去都好大隻🤩下次要試下

啤酒漿薯條 配 蜜糖芥末醬
日式黃金蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉
香橙蜜柑梳打
【旺角極高質波希米亞風咖啡廳🤍GrindSize】-旺角café林立☕️但可以打卡食物好味又有幾多間?🤫🤍Grind Size🤍就係其中一間!-門口有個好sharp 嘅藍色霓虹燈寫住『窮撚賣咖啡。』好盞鬼💙Cafe有兩層😝樓下走純白簡約風🤍牆壁有一幅木製嘅世界地圖🗺️開放式廚房可以睇到咖啡師製作飲品嘅過程😙不過❗️樓上嘅裝修仲靚🤩走帶有復古味道嘅波希米亞風🧺有白色沙發仲有榻榻米座位🫶🏻啱晒同閨蜜嚟食嘢打卡~食物方面,有意粉🍝、沙律🥗、小食🍟、甜品🥐、漢堡包🍔同埋多士😎意粉試過幾款都好食😜大家可以放心嗌~飲品嘅話極之推介『焦糖燉蛋咖啡🍮』💁🏻‍♀️溫馨提示💁🏻‍♀️漢堡包同埋多士餐係有大量薯條🤣如果點咗就唔好再嗌薯條小食😂會食到傻咗-😋蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉🦀$128+1呢碟真係爆好食‼️明太子醬味道偏甜夠creamy 加埋充滿海水味嘅三文魚籽同埋鹹香十足嘅蟹膏🥰味道超豐富~帶子都幾大隻,有兩粒😙兩邊煎香入面好嫩滑重點係佢嘅手捲粉🤩夠咬口🥹香濃醬汁填滿中間個窿🥳每一口都係一啖滿足😜正!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋龍蝦蝦蝦多士🦞$158+1龍蝦肉分量勁多😍堆到座山咁🌋龍蝦肉用洋蔥蒜頭炒過好香🥹肉質都
【旺角極高質波希米亞風咖啡廳🤍GrindSize】

Cafe有兩層😝樓下走純白簡約風🤍
牆壁有一幅木製嘅世界地圖🗺️

開放式廚房可以睇到咖啡師製作飲品嘅過程😙
不過❗️樓上嘅裝修仲靚🤩走帶有復古味道嘅波希米亞風🧺

有白色沙發仲有榻榻米座位🫶🏻啱晒同閨蜜嚟食嘢打卡~

意粉試過幾款都好食😜大家可以放心嗌~
飲品嘅話極之推介『焦糖燉蛋咖啡🍮』

😋蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉🦀$128+1
呢碟真係爆好食‼️明太子醬味道偏甜夠creamy
加埋充滿海水味嘅三文魚籽同埋鹹香十足嘅蟹膏🥰味道超豐富~
帶子都幾大隻,有兩粒😙兩邊煎香入面好嫩滑

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

😋龍蝦蝦蝦多士🦞$158+1
龍蝦肉分量勁多😍堆到座山咁🌋
龍蝦肉用洋蔥蒜頭炒過好香🥹肉質都彈牙
加堆嫩滑嘅炒蛋🍳真係好正🫶🏻
重點係佢個toast🥖外皮烤得香脆內裏仲有啲果肉同果仁😝酸酸甜甜令味道層次感豐富
薯條香脆🍟調味唔錯😋沙律菜都好新鮮
車厘茄爽甜😌中和返薯條嘅油膩感💁🏻‍♀️
美中不足嘅就係多士太多料會食得有少少狼狽🤣🤣🤣

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

焦糖燉蛋咖啡

😋焦糖燉蛋咖啡🍮$44+1
呢個係我第一次食嘅時候嗌嘅飲品☕️
免頭有啲焦糖脆脆 😗表面嘅泡沫用火燒過,帶點焦糖嘅香味
味道好特別😝超推介大家試吓🥹

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

黑芝麻鮮奶

😋黑芝麻鮮奶🖤 $48+1
因為夜晚費事飲咖啡於是就嗌咗黑芝麻鮮奶🥛
有個好靚嘅黑白漸層😙幾香嘅芝麻味
但小編覺得味道可以再濃郁啲😜

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖
💸人均消費:$180
2022-10-30
焦糖燉蛋咖啡
黑芝麻鮮奶
2022-10-28 458 瀏覽
呢間係旺角既Grind size cafe一直都係人氣cafe!內裏主打復古style既風格,內裏既design好舒服.今次坐左上層原來仲有tatami位可以坐.黑松露粗管粉配小雲吞粗管意粉闊身而且掛汁力強,粗管粉上既坑紋同樣trap住黑松露醬,味道香濃又唔會過膩.粗管粉煙煙韌韌.小雲吞同樣掛上黑松露汁,雲吞內裏帶住一陣陣菌香,同樣惹味.花鵰麻辣墨魚仔意粉一上枱已經聞到好濃郁既麻辣香味,意粉充分地吸晒花雕麻辣汁,入口辣辣地又唔會過嗆辣,麻辣香濃厚惹味.配上爽彈既墨鮮仔,整個口感更豐富.Apple croffle煮香既蘋果帶出一陣玉桂香及焦香,溫熱既牛角窩夫酥脆充滿層次感.配上冰凍既雪糕帶出又熱又凍既對比感.整個甜品甜度都唔會過高,食完又唔會過膩.Espresso tonic清爽充滿香氣既espresso tonic 作為lunch time既提神飲品超perfect! 香撜蜜柑梳打賣相好靚!呈夕陽橙既蜜柑梳打香甜帶,充滿清新既柑橘香氣.

黑松露粗管粉配小雲吞

花鵰麻辣墨魚仔意粉

Apple croffle

Espresso tonic

香撜蜜柑梳打
賣相好靚!呈夕陽橙既蜜柑梳打香甜帶,充滿清新既柑橘香氣.
午餐
2022-10-28 58 瀏覽
[ GRIND SIZE ]今日約咗朋友去打卡食嘢,上網見呢間都幾多人介紹,平日午餐都算幾多人食,而且座位都多,有2層。✿ 日式黃金蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲意粉 $128三顆香煎帶子同埋三文魚籽充滿鮮味,啖啖蟹膏非常滋味,仲有明太子醬汁。手捲粉好特別,出面少見,有多重口感。✿ 意式蕃茄海鮮意大利飯 $88意大利飯整得剛剛好,有咬口。配上酸酸甜甜嘅蕃茄汁,好開胃!海鮮配料有墨魚仔、蜆、蝦、蟹肉,用料新鮮。✿ 髒髒牛角包窩夫 $72有nutella、朱古力粉同oreo碎,窩夫croffle酥脆,配埋雪糕非常match,好好味阿😋✿ 烚茶鮮奶 (凍) 跟餐+$30焙茶非常特別&打卡able,係自己調配焙茶、奶、糖度。比你體驗到茶道嘅感覺🍵總結🫦果然喺打卡cafe,環境佈置得好靚✨而且食物質素不錯👍🏻啱哂同閏蜜嚟打卡食嘢👅✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿GRIND SIZE地址:旺角通菜街10號地舖電話:23386305✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ GRIND SIZE ]

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 髒髒牛角包窩夫
  • Hojicha latte
2022-10-26 162 瀏覽
成日經過都想試下呢間cafe,個名幾得意,但係真係令到我好失望,以後唔會再去。本來入黎想食個海鮮意大利飯,入到去職員話要等15-20分鐘,咁我見唔係好多時間,我咪問其他係咪快啲,佢話係。然後我就揀左個牛油檸檬大蝦意粉。結果我都係等左30分鐘先有,咁點解一開始唔話我知呢?等到我成肚氣,我見唔係得我有呢個問題,隔離枱都係催入面。$130意粉加飲品唔算平,但係quality黎講個意粉唔值得等咁耐。坦白講味道非常普通。

結果我都係等左30分鐘先有,咁點解一開始唔話我知呢?
等到我成肚氣,我見唔係得我有呢個問題,隔離枱都係催入面。

2022-10-26
2022-10-25 102 瀏覽
女人街兩旁全部都係唔同餐廳,今次比呢間門面大大隻「窮」字既cafe吸引到。Cafe純白色既裝修,打卡一流,樓高兩層,上面果層仲有榻榻米既area,同埋啲沙發位,都幾啱同朋友聚餐或者慶生。  1⃣️龍蝦蝦蝦多士($158) 好正啊呢個🤩兩片多士係完全比啲龍蝦肉遮蓋住。有好多粒小龍蝦,仲有啲龍蝦鉗肉,有兩種唔同既口感。龍蝦肉下面仲有滑蛋,然後最下面係多士,多士烘得邊邊係脆口既,而用既係有果仁既多士,overall好好食!而且伴碟有帶黑醋既沙律菜,同埋仲有薯條!薯條好好食好脆,仲灑上左味粉,就咁食都已經好正!  2⃣️蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉($128) 第一次食手捲粉,幾特別。質地煙煙韌韌,中間係通心既,啲明太子醬汁入曬啲通心位到,食落啖啖醬汁爆發~仲有啲蟹膏、三文魚籽,面頭仲有三大粒煎香既刺身帶子,食落更加鮮味。不過呢款會有少少膩口,建議同朋友分食。  3⃣️蟹肉明太子蛋餅($98)賣相好吸引~圓餅形,一刀切開係流心既蛋液,好正🤤仲有啲蟹肉絲係入面。  4⃣️不是飲品 凍檸茶($78) 好特別!係茶味既心太軟!好少見。紅茶味道心太軟配上檸檬味既雪葩,感覺真係好似凍檸茶咁,
  1⃣️龍蝦蝦蝦多士($158)

龍蝦蝦蝦多士
2⃣️蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉($128)

蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉
3⃣️蟹肉明太子蛋餅($98)
蟹肉明太子蛋餅
 4⃣️不是飲品 凍檸茶($78)

不是飲品凍檸茶
蟹肉明太子蛋餅
不是飲品凍檸茶
Cafe樓高2層,下層裝修走純白色簡約風,而上層走溫暖悠閑風,更設有梳化及榻榻米座位。日式黃金蟹膏•三文魚籽•帶子•明太子手捲粉 $128煎帶子有3粒。 手捲粉,口感煙煙韌韌、有彈性,掛汁,空心形狀更可以充分包捲著有洋蔥甜味而鹹鮮味夠香又帶微微辣的明太子醬汁,再拌勻蟹膏及三文魚籽,整碟手捲粉味道濃郁惹味!慢煮澳洲牛面頰。沙嗲煎腸粉 $138牛面頰肉,分量多,經慢煮後肉質十分軟腍,完全唔韌亦唔痴牙! 煎腸粉,香口。 沙嗲醬汁,唔辣,口味偏近似沙茶醬,以粗粒花生醬及芝麻醬作base調制,每啖醬都充滿濃郁花生香,又有粒粒花生碎的香口口感鹽漬櫻花荔枝梳打 $48微鹹的鹽漬櫻花與甜甜的荔枝梳打搭配,好飲! 微鹹與少甜互相中和,味道十分夾!_______________GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖_______________

日式黃金蟹膏•三文魚籽•帶子•明太子手捲粉 $128
煎帶子有3粒。

慢煮澳洲牛面頰。沙嗲煎腸粉 $138
牛面頰肉,分量多,經慢煮後肉質十分軟腍,完全唔韌亦唔痴牙!

鹽漬櫻花荔枝梳打 $48

_______________

GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖

_______________
2022-10-23
2022-10-24 100 瀏覽
這間cafe開了這麼久才找到機會來吃,它的咖啡一直優質,所以依然帶朋友來試🥰一直看照片以為只有地下,原來一樓地方更大,而且裝潢都很特別,還有可以席地而坐的空間,不過冷氣比較大,大家要帶外套喔。🔹蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98在西班牙的時候我都不太常吃蛋餅,因為做得不好真的很難食😂這個蛋餅外層保持到挺身,香濃蛋味包住粒粒有口感的馬鈴薯,馬鈴薯香仍在,切開的時候這個流心效果實在是有驚喜!而且這樣令蛋餅味道更豐富也不會乾爭爭,蟹肉和明太子的存在太重要,旁邊還有沙律醬吊味,推薦!🔹意大利風乾豬腩肉卡邦尼意粉 $118這款意粉的咸香指數非常高,特別是豬腩肉風乾後抽走了多餘的脂肪油膩感,很實在,意粉相當彈牙creamy,卻不會太膩,兩個人分的話很快被消滅😂🔹Flat White $42咖啡口感順滑,nutty味道頗突出,奶也不算很多,各方面都很平衡,喜歡那份柔和的咖啡香,下次要試手沖❤️

🔹蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅

蟹肉明太子流心西班牙蛋餅

🔹意大利風乾豬腩肉卡邦尼意粉 $118

🔹Flat White $42
星期四因公事去左大浪灣同石澳做足一天,雖然已經唔係最熱既時候,但中午仍然一頭汗🥵加上全程要自己搭車同步行,真係攞我老命😓收工真心想坐底食好西飲好啡,之前喺Grind Size 食過Lunch ,無論食物同咖啡都出色,所以今晚就二訪一下,可以舒舒服服享受晚餐🥰龍蝦蝦蝦多士好澎湃呀😍你以為係普通多士咩?我係食到有合桃架,多士上面有炒得滑捋捋既滑蛋,加上大大量既龍蝦肉,唔單刺激眼球仲刺激味蕾😝薯條除左份量多,仲勁好食😋薯條🍟表面既粉係會令人停不了,我個人覺得這道菜不能不點💯花雕麻辣意粉配本地鮮蜆食得辣既朋友留意喇,個意粉個好汁好夠香同刺激架,加上有好多隻大大既新鮮蜆,係好惹味好爽爽!如果食唔到太辣記得要問一問店家可唔可以少辣呀!焙茶鮮奶好玩又好飲😂你可以先自行倒入鮮奶,再自己整一下個焙茶(店家已經調好),再加上糖漿(調教自己喜歡的甜度),不過我地比較喜歡無糖所以無加,你地又試下呀~過程都幾開心架🤗cappuccino我真心喜歡佢地既咖啡,我絕對需要佢黎叉電🔋「身心能量」😂

花雕麻辣意粉配本地鮮蜆

焙茶鮮奶

cappuccino
我真心喜歡佢地既咖啡,我絕對需要佢黎叉電🔋「身心能量」😂
2022-10-20
  • 龍蝦蝦蝦蝦蝦多士
2022-10-21 34 瀏覽
今日約左幾個朋友整完指甲去食晚餐🥣 冇食午餐就去整指甲💅🏻既我真係好肚餓 所以係朋友整緊指甲期間諗住係附近搵間餐廳食 之前上網都已經見到依間餐廳既食物好似唔錯 又好似有d特別 所以就去依間食 去到見到有大概6-7個人等位 大概3張台到 咁應該唔會好耐 我又一個人 所以就叫個店員幫我留位 佢會叫你留埋電話 等左15分鐘左右佢就打黎話有位 入到去店面唔大 大概有6-7張枱 又有張bar枱 我就係坐左係bar枱到 我其實一早已經諗好食咩 所以好快就叫左我叫左慢煮澳洲牛面頰🐮沙嗲煎腸粉 同一杯荔枝玫瑰咖啡梳打佢送餐既時間都比較耐 我諗都等左15-20分鐘先有 佢首先黎左個麵先澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉 🍝$138因為太肚餓食食下先記得影相 個日佢地話冇曬腸粉 就轉左意粉 其實我好期待佢個腸粉 想像腸粉會唔會好似粉皮既感覺如果配落牛面頰同沙嗲 但冇 唔緊要都要 佢個意粉對我黎講都算軟硬適中 因為我係比較鐘意有少少硬既意粉 佢個牛面頰好淋 牛味都重 都有3-4大塊 唔洗用咩力去咬 好好食 佢個醬係有d花生味 又甜甜地 又有d辣辣地🌶 但唔食辣既人都可以接受到既辣 有d似擔擔麵既味 我好推薦依個 但如果

我叫左慢煮澳洲牛面頰🐮沙嗲煎腸粉 同一杯荔枝玫瑰咖啡梳打

澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉 🍝$138

因為太肚餓食食下先記得影相 個日佢地話冇曬腸粉 就轉左意粉 其實我好期待佢個腸粉 想像腸粉會唔會好似粉皮既感覺如果配落牛面頰同沙嗲 但冇 唔緊要都要 佢個意粉對我黎講都算軟硬適中 因為我係比較鐘意有少少硬既意粉 佢個牛面頰好淋 牛味都重 都有3-4大塊 唔洗用咩力去咬 好好食 佢個醬係有d花生味 又甜甜地 又有d辣辣地🌶 但唔食辣既人都可以接受到既辣 有d似擔擔麵既味 我好推薦依個 但如果下次有腸粉會更好

慢煮澳洲牛頰  沙嗲煎腸粉

過左一陣黎左杯咖啡 我朝早先飲完有奶既咖啡 唔想再飲奶 就叫左杯清爽d既咖啡

荔枝玫瑰咖啡梳打☕️ $48

咖啡黎時我都差唔多食完個麵 但咖啡梳打可以解解膩 佢應該加左荔枝既汁入去 因為有好香荔枝味 又有甜味 但有時都會飲下齋啡既我就覺得有d太甜 但玫瑰味🌹就唔太出 而咖啡味都唔太濃 如果係咖啡愛好者唔太適合 但只係想飲本清爽飲品係ok
荔枝玫瑰咖啡梳打

我要慢慢嘆杯咖啡 因為仲要等朋友 緊住我個電話開始冇電 我見到佢有個插頭係個牆到 就想問下個店員可唔可以用 佢就答我但佢地冇USB線 好彩我有帶 佢就比我用 我爆沖到餐廳入面既店員都好忙成日走黎走去 人都好多 我都唔敢坐太耐 但都見到有人會坐係bar枱 攞部laptop係到hea 不過可能坐bar枱既人都少 比較適合一人坐 因為好難傾計

總括黎講 佢d食物都幾好 咖啡就不過不失 但我會為左個煎腸粉再去食 或者睇下仲有咩特別野食 但咖啡下次可能會試第二款
慢煮澳洲牛頰  沙嗲煎腸粉
  • 慢煮澳洲牛面頰  沙嗲煎腸粉
2022-10-20 47 瀏覽
💕超驚喜高質cafe ☕️😳成為最鍾意嘅cafe 之一系列‼️—▫️餐廳:Grind Size Coffee @grindsize ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:旺角通菜街10號鋪▫️營業時間⏰: 星期一至日 12:00 - 22:00▫️價錢:~$100+—美味:☕️☕️☕️☕️+0.25☕️環境:🌸🌸🌸🌸價錢:💰💰💰+0.75💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.9👩🏻‍🍳—👧🏻👦🏻見人介紹呢間Cafe就去試吓🤩有2層❤️都幾大空間,感覺好舒服💕食物都幾驚喜❤️❤️🤩—食物方面,叫咗📍 蟹肉明太子蛋餅價錢:$98分數:🥚🥚🥚🥚+0.1🥚覺得個味幾有驚喜🥚蛋味好香同濃,切開入面流心❤️❤️仲有明太子同蟹肉,好足料—📍 花雕麻辣蜆意粉價錢:$128分數:🍝🍝🍝🍝超多蜆😳😳都幾辣,但好夾好惹味❤️❤️仲要加埋花雕,唔錯😁意粉都幾煙靭—📍 龍蝦蝦蝦多士價錢:$158分數:🦞🦞🦞🦞+0.3🦞一定要食🦞❤️❤️MVB😳超級多蝦肉,而且好爽口🤩🤩仲有超多蛋同薯條🤩🤩🤩🤩好jeng😇😇😇—飲品方面📍 香橙蜜柑價錢:$44分數:🍊🍊🍊🍊依款都幾fresh🍊🍊好香橙味🍊🍊幾開胃❤️❤️有啲梳打水加埋jeng❤️😲—#好西 #打卡 #文青風 #

▫️地點:全香港有1️⃣間分店

飲品方面
📍 香橙蜜柑
價錢:$44
分數:🍊🍊🍊🍊

#好西 #打卡 #文青風 #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #cafe #HK #foodie #knockbox #coffee #旺角美食#basquecheesecake #instagood #bestoftheday #amy_in_mk #乾花 #TOP #await #等待 #mongkok #旺角cafe #旺角美食
2022-10-20 72 瀏覽
GRIND SIZE 這種簡約洗水牆裝修嘅cafe小編就最鍾意,因為心意都放在氣氛同食物上,文青最like,這間又在旺角,非常方便,以後真係要多嚟。📌日式黃金蟹膏。三文魚籽。帶子。明太子手捲粉手捲粉係長版嘅長通粉,不過因為卷起口感更好更煙韌;明太子細細粒,香濃唔鹹,加埋三文魚籽,散發出強烈海鮮味;三粒帶子表面微微煎香,入面仲係爽韌多汁好鮮味,整碟配黃金蟹膏,味道更香濃,正📌Impossible 素肉漢堡配自家製酸甜醬(必食)Impossible素肉本身已經有香濃牛肉味,煎過後更香,廚師應該有在塊素肉再加調味料,味道好特別好吸引;蕃茄片好大塊好厚,唔腥好甜;片啡菇亦都好大塊好厚,烤過有濃濃菇味;漢堡麵包皮仲係難得嘅脆,配上自家製酸甜醬,味道甜多酸少,非一般味道,當然仲有大量炸得香口嘅薯條做配菜,二人份量剛好📌髒髒牛角包窩夫(必食)他們有兩款窩夫,揀咗衣款因為名字「髒髒」夠吸引,原來髒髒係Oreo 碎,碎到粒粒差唔多大少,都考一定功夫,少少暖嘅窩夫上有一球雪糕,又暖又凍口感唔錯,雪糕上仲有半塊Oreo,賣相超靚

📌日式黃金蟹膏。三文魚籽。帶子。明太子手捲粉

📌Impossible 素肉漢堡配自家製酸甜醬(必食)

📌髒髒牛角包窩夫(必食)

2022-10-20 40 瀏覽
是次又靚又醒目嘅fd子帶咗Be去呢間文青cafe✨一次過滿足晒食飯飲嘢x談心x打卡👯‍♀️嘅女孩需求!精緻舒適嘅佈置令客人可以仿如置身閨蜜屋企咁慢慢chill❤️.✨ 士多啤梨奶昔 $56✨ 蜜柑奶昔 $56小清新打卡好選擇🍹而且兩杯都唔太甜😊果味creamy兼備!. ✨ 龍蝦蝦蝦多士 $158大堆頭到嘩嘩聲🤭🤭兩片烘咗嘅多士上面放滿咗小山丘咁高嘅🦞龍蝦🦐蝦肉🥚炒蛋!好豐盛足料又熱辣辣!仲伴住澎湃嘅幼身脆薯條!啱哂邊傾邊食!. ✨ 酸辣蛋黃醬單骨雞翼 (8pcs) $78炸粉唔會過厚!沾埋醬食更滋味!細心嘅單骨雞翼係儀態女恩物😚食起嚟夠哂方便!!. ✨ 蟹肉明太子蛋餅 $98😍😍賣相好可愛❤️半流心蛋餅入面包住絲絲蟹肉同埋明太子!味道好夾!睇得又食得噃!!.✨ 花雕麻辣蜆意粉 $128辣😳😳比我哋想像中辣!仲為舌頭帶嚟微微麻辣感!另外蜆肉無沙且意粉無煮得過火位🌶️🌶️嗜辣人士可以挑戰一下🌶️🌶️. ✨Lemon Tart $58呢個係是日甜品🥧可向店員查詢當日款式!檸檬口味好fresh🍋🍋而且係有質感嘅紮實口感!加埋淡口忌廉食落唔膩👍🏻好滿足!!

✨ 士多啤梨奶昔 $56
✨ 蜜柑奶昔 $56
小清新打卡好選擇🍹而且兩杯都唔太甜😊果味creamy兼備!
✨ 龍蝦蝦蝦多士 $158
✨ 酸辣蛋黃醬單骨雞翼 (8pcs) $78