招聘中
月薪 (面議)
$18,000-$25,000
月薪 (面議)
2019-03-18 886 瀏覽
早前公司活動抽獎中左張雪糕火鍋券,但一直未有食。難得星期日同女朋友黎到沙田行街拍拖,路過呢間Häagen-Dazs可以用coupon食雪糕火鍋,就馬上衝左入鋪點餐。不過2個人食唔到咁多就揀左份迷你Set,估唔到迷你set都有咁多味道選擇,可以一次過品嚐哂12款味真係好幸福呀哈哈。 雪糕底下有D乾冰保持住雪糕你咁快溶我地就可以慢慢食,好細心。不過我地都係中意就咁食一口雪糕,始終唔想比朱古力蓋過雪糕本身的味道,唯有主力用生果配朱古力火鍋啦。 下次再來會叫多幾個朋友一齊分享。
2019-03-17
2019-03-11 508 瀏覽
與BB喺新城市行街,到咗佢下午茶時間,係沙田依度d餐廳成日都好多人。記得有間haagen Dazs, 就去睇睇。好彩今日唔算多人我們大人就叫咗個愛情號 (香蕉船),個名好正 比利時朱古力always is my favourite! 甘我地就可以同阿B一齊下午茶☕️ BTW , 唔得帶水,新城市 BB 房可以有水提供👍🏻

我們大人就叫咗個愛情號 (香蕉船),個名好正

比利時朱古力always is my favourite!

甘我地就可以同阿B一齊下午茶☕️

BTW , 唔得帶水,新城市 BB 房可以有水提供👍🏻
2019-01-10 804 瀏覽
我敢講新城市廣場的Haagen Dazs 係我去過港九十八區中,最多人幫襯的一間。無論係幾時,你都預左要排好長龍既隊。食完晚飯,心血來潮,揸車出新城市食雪糕和飲咖啡。去到果下,己經係十點,成個商場間間鋪到準備打洋,只得佢仲有條幾十人既人龍。排左差不多半小時,終於到我,但士多啤梨、比利士朱古力、冧酒堤子...,一律賣曬,但等左咁耐,冇理由唔食,所以就點D平日唔食既口味。果然,傳統係有傳統既好,所以芝士味同花香味雪糕,都係唔啱我既。# 不斷安慰自己,佢D雪糕好新鮮,因為每日開新貨# 下次開鋪就好黎食

# 不斷安慰自己,佢D雪糕好新鮮,因為每日開新貨
# 下次開鋪就好黎食

2018-11-30
20 分鐘 (堂食)
$60 (宵夜)
$65雙球買一送一,咁抵食唔怪得知間間都排長龍,沙田新城市呢間原本諗住用咗張coupon點知見到買一送一要用八達通俾錢連coupon都唔用lu~可能真係人太多,又正是飯後甜點時間,前面排隊啲妹妹仔試食試來試去選唔到,阻住後面選好既我地😅因爲間野真係好細間⋯⋯味道選擇唔多好似得廿款味左右⋯⋯都選咁耐⋯⋯賣雪糕妹妹們都有啲唔耐煩開口問未落單既上前啦,佢未有得掘雪糕都問定先,仲催促後面果對人快啲選~~趕收工嗎🤔可能夠鐘放工綠茶我必食既濃濃茶味唔甜,麻薯都係😂呢間無海鹽焦糖唔使糾結😂麻薯係超正架,咁凍都做到咁軟好難架,一球入面仲有好多粒👍🏻意大利芝士餅味,入口真係思覺失調以為真係食緊tiramisu🤤係個雪糕唔知點解溶得勁快
$65/4球
$65/4球
2018-08-06 347 瀏覽
最近黎到左食桃既季節好多餐廳都推出左時令桃既產品今日就試左呢杯新推出既蜜桃特飲其實呢個特飲既感覺就好似係一杯沙冰咁入面有好香甜既白桃味同埋乳酪味 所以香味得黎又好解渴而且入面真係有粒粒桃肉 超級驚喜!!!!😍😛好岩宜加夏天飲
最近黎到左食桃既季節
所以香味得黎又好解渴
而且入面真係有粒粒桃肉 超級驚喜!!!!😍😛
好岩宜加夏天飲
2018-08-02 217 瀏覽
New Town Plaza is ALWAYS full of people. And after 2 hours of intense shopping with my mum, we decided to hop into Haagen Darz for some ice cream.I went for my all time favourite i.e. baileys and caramel flavours. Tasted good as usual as both were very rich in terms of flavours yet there was only a tinge of alcohol in it so don’t worry about getting drunk! The texture of the ice cream was good too, very smooth and silky in nature.The only downside was that the ice cream melted pretty fast even i

The only downside was that the ice cream melted pretty fast even in a well air-conditioned mall

hkfoodtour’s official verdict: Ice cream is always a good idea✅

2018-07-10 327 瀏覽
家人送我一張Häagen-Dazs雪糕券,今天逛開商場順便使用雪糕券,選擇「白桃紅桑子」和「黃桃乳酪」、雙球雪糕。我很喜歡紅桑子甜甜酸酸的味道夠醒胃,又腍滑,今次揀白桃紅桑子,紅桑子的甜酸又不搶白桃的清甜,吃到白桃和紅桑子各自精采的口感。吃到下一球黃桃乳酪,黃桃味道相比白桃味道更突出,乳酪質感比雪糕更綿滑!品嘗過兩款味道雪糕,感到自己選擇無錯,當然名牌雪糕是有品質保証!我喜歡威化筒,吃埋個脆脆威化筒,單手攪掂,用杯除了不環保,而且用杯吃雪糕要雙手並用,多費神呢!

外賣自取
2018-07-02 196 瀏覽
呢排天氣好熱, 食完晚飯就好自然想食D凍既甜食 所以諗住近近地就黎Häagen-Dazs食番個甜品啦!呢款雪糕總共有5款口味, 我地揀左belgium chocolate, 藍莓, 士多啤梨, 仲夏野莓同埋曲奇云呢拿個SCONE好香脆, 配埋雪糕一齊食好好食! 不過雪糕比較偏甜, 夏天始終想食D酸酸地既野開胃。同埋其實佢都幾快溶,我地係新城市入面都大冷氣, 食唔夠10分鐘就溶哂, 唔知係咪多人既關係, D雪糕唔夠凍呢個份量, 2個人SHARE岩岩好

呢個份量, 2個人SHARE岩岩好
2018-06-29
5 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)
有張$50現金卷,甘啱行街經過就用埋張現金卷佢😎用完張現金券補多$25就有五球細嘅雪糕☺️如果雪糕球可以再凍啲硬啲就好啦😜有兩套要咗夏威夷果仁、士多啤梨芝士餅、焦糖脆脆、榛子,夏威夷果仁真係冇得輸~😭👍🏻係戀愛的味道!
2018-01-28 273 瀏覽
是夜我家小孩鬧別扭,可能因為眼訓,此刻我們還沒有回家,別無他法地唯有出動秘密武器—雪糕。時候都不早,不少(軟)雪糕店都已經打烊,唯有到這裡碰碰運氣。幸好,這分店的營業時間較長,能拯救我們這些絕望的家長。給小孩自己選擇,她堅持要這個Berries party。顧名思義,就是有不同種類的莓,不過真實只有藍莓和紅莓、還有蜜桃和橙。其他配料包括棉花糖、忌廉、糖漿和朱古力牌,主角當然要數那兩球自選的雪糕。Haagen Dazs的雪糕一向都是信心的保證,除了衛生和食材選料可靠外,味道當然十分討好。吃罷後,我家小孩便乖乖地回家了。

Berries  Party
Berries  Party
2018-01-12 527 瀏覽
Haagendazs 火煱雪糕 😍😍我都係打電話去問左詳情先知雪糕火煱係冇得walk-in 食!首先第一步要係任何一間分店買左火煱券先!買券個刻已經要決定食邊個set!!我就揀左tsum tsum 米奇款(另外仲有米妮, Winnie the Pooh, 勞蘇,三眼仔,巴斯)買左券之後最少三日前上網預約邊間分店取雪糕!有免費一個鐘乾冰!成盒野!👇🏻裝住米奇個盒👇🏻2盒雪糕,有乾冰保護住👇🏻朱古力醬👇🏻$528!好貴呀!有米奇火煱+2支米奇頭叉+一包朱古力醬+32球迷你雪糕,味道冇得揀(指定8款,每款4粒)🌟🌟🌟Summer Berries & Cream🌟Vanilla🌟🌟🌟Belgian Chocolate🌟🌟Caramel Biscuit & Cream🌟🌟🌟Cookies & Cream🌟Strawberry🌟🌟Strawberry Cheesecake🌟Blueberries & Cream個人喜好特別中意berries and cream個粒!但係啲雪糕真係凍得好快好快(已經係今個凍天最凍個幾日食) ,食到一半既時候啲雪糕已經唔可以整球拎出黎,而且放入朱古力度都已經唔夠凍,痴
Haagendazs 火煱雪糕 😍😍

成盒野!👇🏻
裝住米奇個盒👇🏻
2盒雪糕,有乾冰保護住👇🏻
朱古力醬👇🏻

$528!好貴呀!

🌟🌟🌟Summer Berries & Cream
🌟Vanilla
🌟🌟🌟Belgian Chocolate
🌟🌟Caramel Biscuit & Cream
🌟🌟🌟Cookies & Cream
🌟Strawberry
🌟🌟Strawberry Cheesecake
🌟Blueberries & Cream
個人喜好特別中意berries and cream個粒!
但係啲雪糕真係凍得好快好快(已經係今個凍天最凍個幾日食) ,食到一半既時候啲雪糕已經唔可以整球拎出黎,而且放入朱古力度都已經唔夠凍,痴唔到啲朱古力上黎,做唔到脆皮既效果,所以頭幾球真係要好好享受😜😜

雖然食完個米奇碗係我既,但係$528個人覺得都係太貴,可以買好多好多盒返黎食!😰😰
外賣自取
2017-08-13 497 瀏覽
話說上星期無聊download咗個八達通apps, 就送咗一張單球雪糕贈券, 前幾日得閒一於去食下雪糕, 消下暑😆👍一如既往,見到雪櫃裏面有咁多口味供選擇,真係花多眼亂, 雖然自己係朱古力迷, 但平時已經食得夠多朱古力, 就揀下啲新嘢。抹茶味: 第一啖食落去抹茶味好清新, 香濃而不苦澀, 雪糕質地亦十分幼滑, 沒有一般抹茶味雪糕中的茶末粒芒果桑子味: 味道沒有什麼驚喜, 只能說像把水果放進口中😆提子冧酒味: 事實上凡有酒味的甜品我都喜歡, 所以略嫌酒味不夠重, 但不說酒和提子的味道平衡甚佳!紅莓芝士餅味: 芝士控表示芝士味道不夠濃, 但雪糕中的牛油餅底粒的確有驚喜, 雖然牛油餅底粒口感不脆, 但絕對增加了雪糕的層次感! 推薦推薦!

芒果桑子味: 味道沒有什麼驚喜, 只能說像把水果放進口中😆

2017-08-09
5 分鐘 (堂食)
2017-01-12 666 瀏覽
係沙田行行下街,突然好想食雪糕,尤其天凍食雪糕真係好正嫁☺️☺️鮮果丹麥筒 [$69/3球]雪糕揀左綠茶,咖啡,夏威夷果仁生果揀左桃朱古力醬配杏仁碎3隻味好正呀😍😍不過夏威夷果仁味淡,咖啡最濃味。雪糕筒好脆,配雪糕杏仁碎夾住食,真係多重口感,甜入心呀。建議食左味淡嘅先,如果唔係成個口得浸咖啡味😂😂沙田依間日日都好多人,無乜機會坐到入去嫁啦,不過商場有休息凳,係正對面,可以坐下休息食個雪糕再血拼🤗

鮮果丹麥筒 [$69/3球]
雪糕揀左綠茶,咖啡,夏威夷果仁
生果揀左桃
朱古力醬配杏仁碎
2017-01-12
2016-11-30 570 瀏覽
食完正餐,就梗係去搵下甜品食下啦~~~就落兩層食啦大約七十幾蚊有五小球抵唔抵就見人見致啦雪糕味道最欣賞就係抺茶同RASPBERRY抺茶味唔會苦,有淡淡的茶香RASPBERRY 雪葩酸酸的,正好可以幫手消消濟而威化杯都脆口唔會一沾到雪糕就馬上變得軟軟 可惜................座位雖然舒服軟座但係太逼啦..................好似要跨欄先可以行到咁................
食完正餐,就梗係去搵下甜品食下啦~~~

就落兩層食啦

大約七十幾蚊有五小球

抵唔抵就見人見致啦

雪糕味道最欣賞就係抺茶同RASPBERRY

抺茶味唔會苦,有淡淡的茶香

RASPBERRY 雪葩酸酸的,正好可以幫手消消濟

而威化杯都脆口

唔會一沾到雪糕就馬上變得軟軟

可惜................座位雖然舒服軟座

2016-11-27
2016-11-09 446 瀏覽
超級失望!飲唔到綠茶味!簡直係一杯垃圾,半價$23一啲都唔值!一打開蓋好似俾人飲咗10啖咁!d奶泡樣衰到核爆!同店員講佢話抹茶雪糕有特定份量,然後就係加鮮奶。但係杯又唔熱又唔凍咁,唔知想點。大家想中伏可以試試。