招聘中
$18,000-$25,000
$14,000-$18,000
$14,000-$18,000
月薪 (面議)
更多筍工 (6)
2021-11-15 282 瀏覽
櫻桃小丸子 主題系列聯乘商品包括了3位人物的限量版雪糕火鍋3款限定冰袋套裝和2款雪糕蛋糕而銅鑼灣皇室堡專門店更會化身成為主題餐廳全店會滿佈小丸子與其他同學元素充滿快樂氣氛很適合各位來打卡拍照以馬賽克燈為靈感,製作出蠟燭座配玻璃火鍋爐蠟燭座能夠帶出浪漫又夢幻的氛圍。玩樂與浪漫系列任由大家的喜好挑選以打造最適合自己的聖誕氣氛在雪糕蛋糕方面共有兩款設計,原個裝的雪糕蛋糕名為「櫻桃小丸子」,用上立體大頭造型的小丸子,並以和服造型現身,粉紅色櫻花背景十分少女心,口味方面用上招牌的士多啤梨雪糕,女生們肯定大愛!另一款「小丸子野外派對」雪糕蛋糕為了更方便大家與朋友分享,已預先分成8份,分別為比利時朱古力、芒果、士多啤梨曲奇呍呢嗱口味。
櫻桃小丸子 主題系列
聯乘商品包括了3位人物的限量版雪糕火鍋
3款限定冰袋套裝和2款雪糕蛋糕
而銅鑼灣皇室堡專門店更會化身成為主題餐廳
全店會滿佈小丸子與其他同學元素
充滿快樂氣氛很適合各位來打卡拍照

以馬賽克燈為靈感,製作出蠟燭座配玻璃火鍋
以打造最適合自己的聖誕氣氛
用上立體大頭造型的小丸子,並以和服造型現身,
粉紅色櫻花背景十分少女心,口味方面用上招牌的士多啤梨雪糕,
女生們肯定大愛!另一款「小丸子野外派對」
雪糕蛋糕為了更方便大家與朋友分享,已預先分成8份,
分別為比利時朱古力、芒果、士多啤梨曲奇呍呢嗱口味。
2021-09-12 402 瀏覽
上次介紹過illy咖啡配雪糕!今次介紹Expresso配雲喱拿雪糕雪糕用了雙層玻璃杯盛裝可保凍,expresso 夠熱香濃。 chill n hot, 冰火溶為一體!全天候都啱!
上次介紹過illy咖啡配雪糕!
今次介紹Expresso配雲喱拿雪糕

火溶為一體!
全天候都啱!
Expresso ice-cream
Expresso ice-cream
2021-09-11 276 瀏覽
本身想嗌心太軟set,有三個心太軟配三球雪糕,點知落單嘅時候話啱啱賣晒即刻好sad😭因為佢呢set$150,但叫一個心太軟配雪糕都已經$120,所以就求其揀咗個雪糕杯,可以自選三球雪糕我揀咗牛奶冧走提子同埋紅桑子芒果,配左d棉花糖同埋brownie都好食,但係牛奶味雪糕一啲都唔濃另外仲嗌咗一杯雪糕芝士奶蓋開心果樂園,等咗四個字都未嚟唔知係咪漏咗,之後要問一問店員,睇落好淺綠色本身以為唔會好好飲但係飲落好濃郁開心果味😍超好飲!但係上面嗰層一啲都唔芝士😂😂😂只係似普通奶泡
早前Haagen Dazs 推出咗幾款口味既雪糕奶蓋,雖然有黑芝麻味,但冇諗住試🤔推出咗咁耐之後某日行過見到真身,咁岩又想搵地方坐下飲杯野,咁就俾咗個機會佢🤣//味道方面都幾驚喜!! 可能本身冇抱太大期望,但芝麻味好出😲🖤當然未去到好濃,始終都混合咗牛乳雪糕,些微偏甜,但整體都幾滿意👍🏼👍🏼
芝麻開門
2021-09-05 161 瀏覽
Haagen Daz 雪糕不用再多介紹,今次介紹是雪糕店嘆咖啡。採用illy 咖啡,是illy呀!!(好物要重複講),香味十足,精緻餐具,加上維園開洋景觀, chill! 唯一美中不足是熱咖啡的鮮奶是凍的。
唯一美中不足是熱咖啡的鮮奶是凍的。

illy coffee
2021-08-29
illy coffee
  • Häagen-Dazs™皇室下午茶
食完午餐梗係要食下午茶,又去左服務好好嘅Haagen Diaz。周日兩點幾黎到唔洗等位。餐牌唔覺有變,甜品有好幾款選擇,不過好多都無供應。心花怒放 $120 另加一呢款甜品係自選6球雪糕放喺窩夫碗入面,窩夫入面有一塊黃桃同奇異果,伴碟有一粒士多啤梨切開兩半,同埋一大條果醬加少少果仁碎,當然有Häagen-Dazs嘅招牌朱古力牌。雪糕球我哋揀左士多啤梨,夏威夷果仁,曲奇雲呢拿,茉莉花紅桑子石榴,藍莓同牛奶拖肥。啲雪糕球都細,不過可以一次過食多啲口味都好。窩夫餅薄薄哋又脆口,好香。整體黎講好似外賣華芙筒,不過變左堂食樣上碟,唔多特別。繽紛派對 $120 另加一呢款甜品係自選6球雪糕而每球雪糕上面配頂馬卡龍帽仔,加上果醬,另外伴碟有新鮮士多啤梨,奇異果,冷藏紅桑子同藍莓,當然亦有招牌朱古力牌一塊。雪糕球我哋揀左芒果紅桑子,士多啤梨芝士餅,夏威夷果仁,藍莓,士多啤梨,雲呢拿焦糖朱古力蛋糕,不過後者變左曲奇雲呢拿。個人鍾意呢款甜品嘅賣相多啲。不過馬卡龍腍左,麻麻哋,而水果好多都係冷藏過,冇咁新鮮。食完呢兩款,都係覺得上次食嘅瑰麗盒子同融情時刻好啲。士多啤梨奶昔 $64 另加一呢杯奶昔係主餐牌三款

餐牌唔覺有變,甜品有好幾款選擇,不過好多都無供應。
心花怒放

心花怒放 $120 另加一

心花怒放

繽紛派對

繽紛派對 $120 另加一

繽紛派對

食完呢兩款,都係覺得上次食嘅瑰麗盒子同融情時刻好啲。

士多啤梨奶昔 $64 另加一

呢杯奶昔係主餐牌三款之一,不過好似可以揀任何口味雪糕變做奶昔。呢杯絕對係將招牌士多啤梨雪糕溶左黎飲,好滑。

開心果樂園雪糕芝士奶蓋 $69 另加一

個人鍾意呢杯多啲,因為層次豐富啲。上層芝士奶蓋鹹香,下層開心果味較淡,個人鍾意上次飲嘅黑芝麻味多啲。
開心果樂園雪糕芝士奶蓋,士多啤梨奶昔
開心果樂園雪糕芝士奶蓋,士多啤梨奶昔

雖然今次試嘅甜品同飲品冇上次咁好食,不過服務都係咁好,座位都好舒適,喺大玻璃窗隔離食雪糕特別正。
2021-08-29
2021-07-18 661 瀏覽
甜品胃發作,好想食雪糕,去左皇室堡嗰間Häagen-Dazs,好耐冇黎啦。星期六下午五六點黎到有好多位。反而好多人買外賣,因為做緊外賣優惠。甜品餐牌唔覺有變,甜品款有好幾款選擇。融情時刻 $150 另加一好耐之前試過呢款融情時刻,記憶中係好正,今次再encore先!融情時刻其實係有三款心太軟,包括紫薯心太軟,綠茶心太軟同朱古力心太軟。Size同三個雪糕球差唔多大,上面灑上少少糖霜,加上朱古力醬,一粒士多啤梨,少少忌廉同印左Häagen-Dazs個名嘅細細塊朱古力牌點綴,賣相幾靚。首先三個心太軟都整得好好,外皮厚度適中而入面流心醬勁多。個人最鍾意紫薯心太軟,平時好少食,流心醬香濃滑溜而甜度最低,配雪糕好好。綠茶心太軟都好食,上面配左少少紅豆蓉。朱古力心太軟則配左一塊香脆窩夫餅。可以任揀三球雪糕,我哋揀左夏威夷果仁,士多啤梨芝士餅,同新口味菠蘿椰香雪糕。夏威夷果仁係我嘅至愛,香滑雲呢拿雪糕底配脆口果仁碎,餐廳仲加左好多碎果仁係傍邊,正!士多啤梨芝士餅有粒粒芝士餅咬,口感豐富。新口味菠蘿椰香雪糕梛香好好。略嫌每個雪糕球下面加左忌廉,太膩啦。鍾意心太軟同雪糕冷熱交融嘅人士必試呢款融情時刻。瑰麗

甜品餐牌唔覺有變,甜品款有好幾款選擇。

融情時刻 $150 另加一

紫薯心太軟

瑰麗盒子 $140 另加一

瑰麗盒子

首先呢個瑰麗盒子賣相超靚,啲水果色彩繽紛,有黃桃片,奇異果片,士多啤梨,藍莓,覆盤子,雖然有啲仲好似未融哂雪。
瑰麗盒子

丹麥吐司比張相大好多,個吐司又香又脆,好似牛角包夠酥脆但係又有丹麥包甜甜哋嘅味道,超驚喜!送溶緊嘅雪糕一齊食好好味!除左個盒,另外仲有幾條丹麥吐司條更方便食用。
瑰麗盒子

打開個盒入面仲有丹麥吐司條同藍莓同覆盤子。三球雪糕我哋揀左夏威夷果仁,藍莓同焦糖脆餅。夏威夷果仁係我哋至愛。而我鍾意焦糖脆餅有粒粒餅粒咬吓。成個食哂好飽,一定要分享。

第一次見雪糕芝士奶蓋,有四款口味揀,叫左兩杯試下先。不過原來唔係用雪糕奶蓋,似係忌廉奶蓋多啲,芝士味都唔多覺。不過本身杯野係好飲嘅,似奶昔。
茉莉公主雪糕芝士奶蓋, 芝麻開門雪糕芝士奶蓋

茉莉公主雪糕芝士奶蓋 (左)$69 另加一

茉莉公主上面好多茉莉花瓣,杯野有微微茉莉花香,唔錯。

芝麻開門雪糕芝士奶蓋 (右)$69 另加一

芝麻開門上面有曲奇碎,呢杯黑芝麻味道好香,我鍾意呢杯多啲。

兩款甜品都好食,雪糕本身質素有保證,而今日食嘅其他甜品都好好。服務態度好好,服務員有求必應。我哋坐喺大玻璃窗隔離,景觀開揚。張枱就太細,因為我哋叫得太多野,哈哈!
2021-07-17
紫薯心太軟
2021-05-03 762 瀏覽
與一眾中學同學garthering,實在太欠沒有見他們了!真的很懷念中學時期的單純天真,與中同打成一片,天天上學放學嘻嘻哈哈的。人大了,自然世界也複雜了,很難再找回讀書時期單純的友誼了。我們飯吃order了 Häagen-Dazs 的雪糕set,在飯後有這麼美味的雪糕作甜品實在是太美好。Häagen-Dazs 雪糕有很多口味,我個人最喜歡的就是它的芒果紅桑子或士多啤梨味,因為它的水果味雪糕標榜自己也是用真正的水果製作, 而士多啤梨味和芒果紅桑子的口味也酸酸甜甜,完全是我最喜愛的口味!而藍莓味也不錯,但感覺有點假假的味道。相對朱古力口味比起其他水果口味就沒那麼出眾了。
與一眾中學同學garthering,
實在太欠沒有見他們了!
真的很懷念中學時期的單純天真,
與中同打成一片,天天上學放學嘻嘻哈哈的。
人大了,自然世界也複雜了,
很難再找回讀書時期單純的友誼了。

在飯後有這麼美味的雪糕作甜品實在是太美好。
Häagen-Dazs 雪糕有很多口味,
我個人最喜歡的就是它的芒果紅桑子或士多啤梨味,
完全是我最喜愛的口味!
而藍莓味也不錯,但感覺有點假假的味道。
相對朱古力口味比起其他水果口味就沒那麼出眾了。

2021-04-17 747 瀏覽
去銅鑼灣行街行到攰攰地,去左Häagen-Dazs食雪糕,叫左Tea Set食! 價錢非常親民Tea Set $65任揀 1球雪糕 + 1件蛋糕+ 1杯飲品雪糕: 士多啤梨芝士餅🍦呢個口味係我all-time favorite,每次都要食佢,最鍾意食到d芝士餅,配埋好香奶味既士多啤梨雪糕,真係無得頂!蛋糕: 富士蘋果芝士蛋糕🍰有幾粒蘋果, 甜甜地幾好食! 芝士蛋糕都唔錯, 幾香芝士味, 佢係口感唔算硬既蛋糕黎飲品: 伯爵茶🫖配埋個茶壺, 送上黎飲當堂high class左好多, 仲可以refill熱水呢個tea set性價比超高,平時食一個球都要$50幾蚊,補多$20左右就有埋個蛋糕+飲品,真係好抵食~

Tea Set $65
任揀 1球雪糕 + 1件蛋糕+ 1杯飲品

雪糕: 士多啤梨芝士餅🍦

蛋糕: 富士蘋果芝士蛋糕🍰

飲品: 伯爵茶🫖

2021-04-16
炎炎夏日想嘆個冰凍雪糕?🍦想食個靚靚蛋糕打卡呃like?🥰Haagen Dazs雪糕蛋糕幫到你啦!👏🏻超精緻玫瑰花蛋糕🌹望見肯定心心眼呀!💕 Rosy Love❣️ (Mini: $399)外層桃紅光澤的覆盆子醬擁抱著入口即化的雪糕💪🏻加上像真度極高的紅玫瑰真係靚到唔捨得食呀!😂 甫切開便見到精緻雙層雪糕☺️分別是Cookies&Cream與Strawberry 雪糕Cookies&Cream中品嘗到曲奇粒🍪Strawberry中用心加入草莓果肉🍓令口感層次level up~慶祝生日一流呀!🎂
炎炎夏日想嘆個冰凍雪糕?🍦
想食個靚靚蛋糕打卡呃like?🥰
Haagen Dazs雪糕蛋糕幫到你啦!👏🏻
超精緻玫瑰花蛋糕🌹
望見肯定心心眼呀!💕

Rosy Love❣️ (Mini: $399)
外層桃紅光澤的覆盆子醬
擁抱著入口即化的雪糕💪🏻
加上像真度極高的紅玫瑰
真係靚到唔捨得食呀!😂

甫切開便見到精緻雙層雪糕☺️
Cookies&Cream中品嘗到曲奇粒🍪
Strawberry中用心加入草莓果肉🍓
令口感層次level up~
慶祝生日一流呀!🎂
外賣自取
2021-01-20 519 瀏覽
Sanrio 與 Haagen Dazs聯乘雪糕店,入店內四處都有Sanrio卡通人物人物佈置小朋友吃雪糕吃得更開心,媽媽也很滿足。在店內不單止天花板,窗門,座位,枱面還有分隔版也印上Sanrio 人物佈置,Sanrio 迷一定十分興奮,打卡位不停。雪糕店內客人不算太多也沒有限時制,喜歡Sanrio的客人可以慢慢影相。除了不同雪糕款式甜品外,這裏也供應不同飲品包括咖啡。咖啡雖然沒有一些咖啡專門店的選擇多,但這裏悠閒地享受一杯咖啡望着這可愛的背景也是件不錯的事。

2021-01-10
2021-01-02 525 瀏覽
Häagen-Dazs既雪糕一向好食,但如果去過堂食嘅人,都知道其實佢仲有好多唔同嘅甜品可以選擇,而我今次試過佢嘅香蕉船之後就愛上了,經常都會想再嚟食😆🎈香蕉船香蕉船上面嘅香蕉有一層焦糖喺上面,食落口感更豐富,佢可以揀三球唔同味道嘅雪糕,我今次就揀咗朱古力、曲奇同埋抹茶,朱古力味道香醇,曲奇嘅曲奇碎非常多,抹茶茶味香濃,我最鍾意將雪糕撈埋佢底下嘅果仁同埋布朗尼粒粒一齊食,口感非常豐富,布朗尼朱古力味濃郁,真係非常好食😋🎈心太軟佢嘅心太軟可以揀兩球雪糕,身為朱古力愛好者,我兩球都揀咗朱古力味,一隻係石板街,一隻係特濃朱古力,兩隻朱古力味道都相當濃郁,不過佢呢度嘅心太軟其實同其他甜品舖嘅差唔多,唔會話好特別,但都係好食嘅建議黎食嘅話可以揀香蕉船,真係一次過可以滿足晒你三個願望🌟

🎈香蕉船

🎈心太軟

建議黎食嘅話可以揀香蕉船,真係一次過可以滿足晒你三個願望🌟

$100 (宵夜)
Häagen-Dazs X Sanrio Characters 推出期間限定卡通造型外賣雪糕火鍋套裝!由11月12日起可訂購三位卡通角色造型的雪糕火鍋套裝,包括Hello Kitty 、My Melody 、Pompompurin。每款套裝除了有卡通造型3D立體的火鍋爐外,還有32個指定口味迷你雪糕球及朱古力醬,另外更配有Sanrio角色的火鍋叉。迷你雪糕沾上了暖暖的朱古力醬後,會形成朱古力脆皮雪糕球,滋味無窮!

2020-10-31 698 瀏覽
食完lunch就去左銅鑼灣行街, 行到攰就去Häagen-Dazs 食雪糕坐1陣抖下。冇諗到疫情下, Häagen-Dazs 都有減價, 平時要7x蚊先有雪糕甜品, 而家65蚊可以揀1球雪糕,1件蛋糕仲跟1杯飲品,真係好抵。紅桑子配蘋果蛋糕:紅桑子真係好酸好醒神, 食完回左魂。蘋果蛋糕就麻麻地, 終於雪糕先係主角。 跟餐叫左peach tea, 有埋茶壺上,可以飲多幾杯。夏威夷果仁雪糕配粟子蛋糕: 同上面1樣雪糕係正, 但蛋糕好普通,有d似美心蛋糕。蛋糕應該唔係自家, 似外面買黎,但65蚊有咁既食物, 其實冇得彈。整體係抵食, 重點都係搵個地方抖下

整體係抵食, 重點都係搵個地方抖下
2020-10-30
2020-10-02 434 瀏覽
中秋可以吃最愛的雪糕月餅,很甜❤️👉 「愛明月」禮盒(4件裝)芒果(2件)、士多啤梨加仲夏野莓3種口味,配合朱古力脆皮,一啖咬落去就會品嘗到果香,喜歡吃水果或雪糕的朋友就不容錯過啦😜
中秋可以吃最愛的雪糕月餅,很甜❤️

👉 「愛明月」禮盒(4件裝)