2024-02-04 99 瀏覽
今日食飽晚餐阿女話要食甜品,好丫,就揀左你最鍾意嘅Häagen-Dazs 啦!8點幾9點堂食唔多人,唔洗等位就入得,幾好!因為每次坐窗口邊都覺得超凍,今次坐近門口嘅卡位,剛坐底時仲覺得氣溫舒適架。今次食冇左我地最鍾意嘅面包磚加雪糕,咁就嗌左馬卡龍雪糕。黎到少好多生果喎,問返先比返d奇異果我地,今次我地食左朱古力,比利時朱古力,士多啤梨,士多啤梨芝士餅,粟子蛋糕雪糕,冧酒提子,每款雪糕都好好味,仲好滑好正。不過我發覺當我地但完想坐下時就發覺頭頂嘅冷氣愈來愈大風,愈坐愈凍,唔知係咩原因呢?
8點幾9點堂食唔多人,唔洗等位就入得,幾好!

今次食冇左我地最鍾意嘅面包磚加雪糕,咁就嗌左馬卡龍雪糕。

2023-12-12 108 瀏覽
馬會送一張$50現金劵同埋一張e-voucher就到期,快快趣落鋪買個家庭裝。張e-voucher條款寫住唔可以同現金劵一齊用,所以問清楚店員先,佢話冇問題👌,咁就要個細嘅$95,餘額冇得退(正常合理)。全要我最愛嘅strawberry cheesecake味,依家只有喺分店先食到,超市冇入呢款好多年了。包裝都幾仔細,會附2包乾冰同埋一個紙袋,仲以為佢要我自備購物袋添。有d人話鋪頭d雪糕會新鮮好味d,我就真係唔識分😳

有d人話鋪頭d雪糕會新鮮好味d,我就真係唔識分😳

細家庭裝
細家庭裝
2023-11-18 114 瀏覽
經開銅鑼灣,晚飯後想食少少甜品,一於去食雪糕🥳因為有兩張券,一張+15換雙球雪糕,另一張用$50現金券,加埋$37😊仲抵過現場嘅買一送一優惠🍧🥭芒果雪菓+芒果紅桑子🍦一向好中意雪菓嘅清甜口感,加埋都係芒果味嘅紅桑子雪糕好match!🍵抹茶+cookies and cream 🍫雖然冇主打抹茶雪糕嘅舖頭咁香濃,但個抹茶味都唔錯,cookies and cream一貫好味!▫️▫️呢幾日因為做緊買一送一優惠,門口都好多人😛下次再試吓其他味道嘅雪糕✨
經開銅鑼灣,晚飯後想食少少甜品,一於去食雪糕🥳

🥭芒果雪菓+芒果紅桑子🍦

🍵抹茶+cookies and cream 🍫
▫️
▫️

2023-09-16 152 瀏覽
有一次口痕想食呢間嘅雪糕,貴就貴㗎喇🥲呢個係Oreo cookies味嘅🐽食落真係好香奶味,香得黎又濃郁,曲奇碎好好咬😙😙可能佢冇加一啲添加制落去,變相有個缺點就係好快溶化。
2023-09-07 180 瀏覽
小朋友,最鐘意就係食雪糕今日放學放都同佢出街阿仔就會話「不如去食反杯呀」而家啲小朋友真係食米唔知價😂😂😂不過,媽媽都好樂意陪佢既🤗🤗小朋友叫左個「香蕉船」再自己揀鐘意既雪糕味道,配上雲呢拿味、朱古力味、士多啤梨味 既雪糕另外我同老公就叫左個「心花怒放」係6個迷你球配一個花花脆餅底咖啡、比利時朱古力、抹茶、柚子檸檬馬卡龍、曲奇雲呢拿、雲呢拿焦糖朱古力上碟真係好靚食甜品真係會好有令人開心既感覺
小朋友,最鐘意就係食雪糕
今日放學放都同佢出街
阿仔就會話「不如去食反杯呀」
而家啲小朋友真係食米唔知價😂😂😂
不過,媽媽都好樂意陪佢既🤗🤗

另外我同老公就叫左個「心花怒放」
係6個迷你球配一個花花脆餅底

上碟真係好靚
甜品真係會好有令人開心既感覺
2023-08-24 147 瀏覽
Häagen-Dazs又推出買一送一優惠,梗係要去試吓啦。今次揀咗銅鑼灣分店。兩球雪糕分量十足。藍莓雪糕/檸檬甜度適中,味道清新。黑朱古力杏仁/柚子黑朱古力朱古力味濃郁,配上朱古力碎,味道一流。
Häagen-Dazs又推出買一送一優惠,梗係要去試吓啦。
今次揀咗銅鑼灣分店。
兩球雪糕分量十足。
藍莓雪糕/檸檬
甜度適中,味道清新。
黑朱古力杏仁/柚子
黑朱古力朱古力味濃郁,配上朱古力碎,味道一流。
外賣自取
餐廳:Häagen-Dazs地點:銅鑼灣皇室堡菜式:雪糕甜品餐牌:餐牌standard,有幾款甜品,雪糕杯,套餐,飲品。 柚子檸檬馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一柚子檸檬馬卡龍係柚子檸檬雪糕拌入柚子檸檬軟心醬同黃色馬卡龍,呢個雪糕底都幾好食,好清新,酸酸甜甜咁。柚子檸檬馬卡龍雪糕凍飲既柚子檸檬味好香滑,甜度適中,入面有一球柚子檸檬馬卡龍雪糕,今次入面就有唔少馬卡龍,都唔錯。面頭有黃色馬卡龍半片無餡同薄荷葉。馬卡龍既檸檬味道就唔突出。飲完唔覺膩。士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕係士多啤梨雪糕拌入紅桑子軟心醬同粉紅馬卡龍。杯野飲味道主要係士多啤梨同紅桑子味,味道都唔錯,面頭有半片無餡馬卡龍,質素係可以。呢杯就多一粒新鮮士多啤梨伴薄荷葉。Haaburger Tea Set Offer $75 另加一坐到兩點就見到呢個offer,包一個Haaburger同一杯指定咖啡或茶。可以揀兩款雪糕口味,我揀左夏威夷果仁同柚子檸檬馬卡龍雪糕。兩款雪糕都好食。不過今次好少雪糕,又話增量既,咁唔得喎。另外兩個都係話少。同行友人一個叫士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕加柚子檸檬馬卡龍雪糕
餐廳:Häagen-Dazs
地點:銅鑼灣皇室堡
菜式:雪糕甜品

柚子檸檬馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一

士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一

坐到兩點就見到呢個offer,包一個Haaburger同一杯指定咖啡或茶。可以揀兩款雪糕口味,我揀左夏威夷果仁同柚子檸檬馬卡龍雪糕。兩款雪糕都好食。不過今次好少雪糕,又話增量既,咁唔得喎。另外兩個都係話少。同行友人一個叫士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕加柚子檸檬馬卡龍雪糕,另一個叫檸檬雪芭加柚子檸檬馬卡龍雪糕。檸檬雪芭實在太酸,完全唔建議。Häaburger用個紙套裝住,再用碟上,係一個普通包整熱左少少,入面加啲雪糕就完成,今日麵包唔脆。
Häaburger

凍朱古力 (跟餐)

野飲選擇主要係咖啡或者茶。我地都揀左凍朱古力,好多碎冰,有成半杯,面頭有忌廉加朱古力粉。好快就飲完啦,要食冰解渴。
凍朱古力

雖然係咁,不過呢個Haaburger 餐包杯野飲,都算抵。
凍朱古力

今餐叫左呢幾款食品都算抵食,不過Haaburger雪糕份量真係要多d。
星期五下午一點幾兩點唔多人,可以坐到窗邊位,座位都可以。
2023-08-04
士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲,柚子檸檬馬卡龍雪糕凍飲
我一向都是🇫🇷𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐚𝐳𝐬™ 和 🍓草莓的粉絲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!! 最近有新產品推出,當然第一時間去試試囉~𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐚𝐳𝐬™前陣子,首度聯乘法國殿堂級甜點大師𝐏𝐢𝐞𝐫𝐫𝐞 𝐇𝐞𝐫𝐦é,在英國和法國率先推出✨ 馬卡龍雪糕系列,現在全線𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐚𝐳𝐬™分店(除鑽石山店)都有得賣啦(≧▽≦)!!歡樂一刻🍦有三球雪糕、草莓馬卡龍、草莓脆米及啫喱🥰,口感豐富,層次感十足,草莓好香好甜呀! 而士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲🥤,就有草莓及紅桑子馬卡龍雪糕、草莓醬,又香又滑,夏天喝一流!!你都快點去試試囉(¯︶¯)🩷!!

你都快點去試試囉(¯︶¯)🩷!!
2023-07-07
因為朋友鐘意抺茶味雪糕,我就推薦佢試HaagenDazs期間限定嘅限定外賣華夫筒!今次喺平日下畫時間來,餐廳約有4成滿 。職員都好奇嚟,付款嘅時候另一個店員已經喺背後準備,等約5分鐘左右就有得食~

2023-05-10
2023-06-06 152 瀏覽
🥳 買一送一•星期一完啦❣️📍  HAAGEN DAZ有沒有米奇老鼠的粉絲❤️!!! 有沒有哈根達斯的粉絲✨!!! ℍä𝕒𝕘𝕖𝕟-𝔻𝕒𝕫𝕤米奇米妮雪糕蛋糕套裝🍦做買一送一優惠呀🤤!!! 套裝有2件卡哇依的比利是朱古力米奇雪糕蛋糕🍫、2件士多啤梨米妮雪糕蛋糕🍓、2枝造型叉及手提鐵盒😏,太可愛了(≧▽≦)!!即日起至明天6月4日,就可以獲得買一送一優惠😏,你又怎能錯過呢~購買後,在9月22日前去分店取貨就可以囉~
🥳 買一送一•星期一完啦❣️
📍  HAAGEN DAZ

2023-06-05
餐廳:Häagen-Dazs地點:銅鑼灣皇室堡菜式:雪糕甜品餐牌:餐牌standard,有幾款甜品,雪糕杯,套餐,飲品。 今日雪糕口味如下。而家出左夏天特飲,即刻試返杯。士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕係新口味,係士多啤梨雪糕拌入紅桑子軟心醬同粉紅馬卡龍,不過試過都係gimmick多,都無乜馬卡龍,唔點食到。杯野飲比想像中希,唔夠濃厚,味道主要係士多啤梨同紅桑子味,面頭有一片馬卡龍,係無餡同得一半,質素係可以,不過無原粒馬卡龍有d失望。仲有一粒新鮮士多啤梨同薄荷葉。基本上飲完都唔覺膩。瑰麗盒子 $149 另加一基本上次次黎我地都會叫呢款瑰麗盒子甜品,今次就一於試嗮三款新口味雪糕。三球雪糕我哋揀左士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕,柚子檸檬馬卡龍雪糕,雙重朱古力馬卡龍雪糕。柚子檸檬馬卡龍係柚子檸檬雪糕拌入柚子檸檬軟心醬同黃色馬卡龍,呢個雪糕底都幾好食,好清新,酸酸甜甜咁。雙重朱古力馬卡龍係朱古力雪糕拌入黑朱古力軟心醬同啡色馬卡龍,呢個馬卡龍就硬少少同大粒d,較易食到。朱古力雪糕當然好食。瑰麗盒子賣相超靚,啲水果色彩繽紛,有黃桃片,奇異果片,士多啤梨,藍莓,紅桑子
餐廳:Häagen-Dazs

地點:銅鑼灣皇室堡
菜式:雪糕甜品

今日雪糕口味如下。

而家出左夏天特飲,即刻試返杯。

士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲 $69 另加一
士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲

士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕凍飲

瑰麗盒子 $149 另加一

瑰麗盒子

瑰麗盒子賣相超靚,啲水果色彩繽紛,有黃桃片,奇異果片,士多啤梨,藍莓,紅桑子,雖然紅桑子未融哂雪。
瑰麗盒子

丹麥吐司又香又脆,好似牛角包夠酥脆但係又有丹麥包甜甜哋嘅味道。送溶緊嘅雪糕一齊食好好味!除左個盒,另外仲有兩條丹麥吐司條更方便食用。打開個盒入面仲有丹麥吐司條。可惜雪糕份量唔多夠送麵包食。
瑰麗盒子

整體而言,我覺得雪糕加左馬卡龍之後馬卡龍太細又唔夠多,唔點食到,口感唔夠。焦糖脆餅同士多啤梨芝士蛋糕會更好。
2023-05-27
瑰麗盒子
有2張Häagen-Dazs贈券就到期,知道銅鑼灣皇室堡既專門店特別大間,窗口位可以望到維園景色,仲有供應其他分店無既甜品款式,所以就專登同Hubby去試試👫🍦咁啱最近雪糕店聯乘迪士尼推出「Be My Guest」主題,周圍都有米奇、米妮同唐老鴨既佈置,特別有節日歡樂氣氛,可惜無我地至愛既三眼仔🏰🐭🦆堂食甜品揀左Treasure Box(瑰麗盒子),即叫即整、酥脆香口既丹麥吐司裡面盛載3款自選雪糕:抹茶、咖啡、夏威夷果仁,再加上蜜桃、奇異果、藍莓、士多啤梨、紅桑子伴碟🍵☕🌰🍨🍑🥝🫐🍓😋甜品質素、環境同服務都唔錯,不過價錢偏貴,仲要收加一服務費,埋單盛惠$163,呢個價位其實大把其他平靚正甜品選擇😬

2022-12-10
用餐優惠
現金券
夜晚去左皇室堡哈根大師食雪糕,例牌叫左最鍾意嘅瑰麗盒子,今晚好快就有得食啦。瑰麗盒子 $149 另加一首先呢個瑰麗盒子賣相超靚,啲水果色彩繽紛,有黃桃片,奇異果片,士多啤梨,藍莓,覆盤子,雖然大部分都未融哂雪,唔係新鮮貨色,而且偏酸。丹麥吐司又香又脆,好似牛角包夠酥脆但係又有丹麥包甜甜哋嘅味道。送溶緊嘅雪糕一齊食好好味!除左個盒,另外仲有兩條丹麥吐司條更方便食用。打開個盒入面仲有丹麥吐司條,今次個盒入面加返啲水果,至少見到有藍莓。三球雪糕我哋揀左夏威夷果仁,士多啤梨同藍莓。夏威夷果仁係我哋至愛,有果仁碎咬下。士多啤梨同藍莓就係第二同第三最愛,有好多果肉,味道又天然加滑溜。可惜雪糕份量唔多夠送麵包食。Häaburger $69 另加一另外叫左兩個Häaburger。Häaburger每個用類似老麥中薯條盒入住,再用張牛油紙包住。個包唔大個,不過係暖暖哋同微脆,入面包住兩細pat雪糕。而家進化到可以揀兩款口味,可能有聽我之前意見。雪糕份量都夠餸包,唔錯唔錯,當然唔會有易拉架張相咁多。雪糕口味揀左紅絲絨芝士蛋糕配紅桑子朱古力蛋糕,同紅桑子雪菓配士多啤梨雪糕。紅絲絨芝士蛋糕同紅桑子朱古力蛋糕都

瑰麗盒子 $149 另加一

Häaburger $69 另加一

Häaburger

而家進化到可以揀兩款口味,可能有聽我之前意見
。雪糕份量都夠餸包,唔錯唔錯,當然唔會有易拉架張相咁多。

紅絲絨芝士蛋糕同紅桑子朱古力蛋糕都係新口味。紅絲絨芝士蛋糕味道唔太出。紅桑子好滑同酸度適中,朱古力蛋糕有啲似朱古力碎,不過包住其實唔太可以試真嗰味。紅桑子雪菓好酸。$69一個都可以啦。
2023-03-04
$79 (宵夜)
2022-12-17 491 瀏覽
同朋友係銅鑼灣食完晚餐,佢同我講話唔夠喉😂,好想再食飯後甜品,之後我就帶左佢嚟皇室堡Häagen-Dazs到食雪糕,雖然最近天氣凍左🌬️,但阻止唔到我地對雪糕呢份執着🤣,嚟到舖頭唔洗等位就可以入座😬。🍨月影迷情 $125一共有3️⃣款口味嘅雪糕而我地揀左☕️咖啡:咖啡味好出,唔會太苦🧋黑糖珍珠鮮奶味:黑糖味略嫌太甜🍯蜂蜜西柚味:蜂蜜嘅甜味中和返西柚嘅苦澀味旁邊嘅香蕉上面有層焦糖配埋雪糕一齊食冷熱交融😋,而朱古力布朗尼食落好似比較硬身嘅蛋糕。

🍨月影迷情 $125
一共有3️⃣款口味嘅雪糕而我地揀左
☕️咖啡:咖啡味好出,唔會太苦
🧋黑糖珍珠鮮奶味:黑糖味略嫌太甜
🍯蜂蜜西柚味:蜂蜜嘅甜味中和返西柚嘅苦澀味

2022-11-15 381 瀏覽
今日去左Häagen-Dazs發現之前成日見到Menu有不過寫not available既甜品今日居然有得食,即刻試試先!火焰橙香薄餅 Crepe Suzette $130 另加一火焰橙香薄餅一客兩件,原來只係翻熱貨色,都唔好食既,散開既,有相爲證,同正常Crepe完全無得比。上面有橙味果醬,橙皮同雪藏藍莓幾粒。兩球雪糕我哋揀左士多啤梨同夏威夷果仁。夏威夷果仁同士多啤梨都係我哋至愛。今日既Crepe Suzette令人好失望,唔會推介。
火焰橙香薄餅 Crepe Suzette $130 另加一

火焰橙香薄餅
今日既Crepe Suzette令人好失望,唔會推介。
2022-11-15