招聘中
$18,000-$25,000
$14,000-$18,000
$14,000-$18,000
月薪 (面議)
更多筍工 (6)
2019-09-21 316 瀏覽
之前買了一堆月餅後成為了Häagen-Dazs的會員!獲得不少的優惠券,當中包括電子版的 ~於是襯著天氣炎熱和吃正餐前先來一杯雙球雪糕雙球雪糕 ($65) 買一送一!口味還可以自選的喔其中一個又有杯又有雪糕筒~是因為店員一開始誤以為是單球的所以給了兩支雪糕 ... 之後她直接將兩個雪糕球合拼 ... 就這樣出事 T^T ... 雪球糕差點掉下來~只好給我雪糕杯拿著 ... 四款的口味分別是 - 柚子香橙 x 牛奶日式焙茶、奇異果芒果乳酪 x 朱古力蛋糕咖啡!部份都是之前沒試過的 😋可能柚子醬的關係,柚子香橙吃起來有點甜~相對之下覺得微酸的奇異果芒果乳酪更到位!牛奶日式焙茶前陣子推出時已吃過,是芳香的茶味。同系列的朱古力蛋糕咖啡亦十分香濃~推介大家吃吃看喲
之前買了一堆月餅後成為了Häagen-Dazs的會員!
獲得不少的優惠券,當中包括電子版的 ~
於是襯著天氣炎熱和吃正餐前先來一杯雙球雪糕

雙球雪糕 ($65) 買一送一!口味還可以自選的喔
其中一個又有杯又有雪糕筒~是因為店員一開始誤以為是單球的

四款的口味分別是 - 柚子香橙 x 牛奶日式焙茶奇異果芒果乳酪 x 朱古力蛋糕咖啡!部份都是之前沒試過的 😋

牛奶日式焙茶前陣子推出時已吃過,是芳香的茶味。
同系列的朱古力蛋糕咖啡亦十分香濃~推介大家吃吃看喲

優惠券
奇異果芒果乳酪 x 朱古力蛋糕咖啡
柚子香橙 x 牛奶日式焙茶
2019-09-15 266 瀏覽
有好多種口味,我根本吾知揀邊種!見到呢兩隻係新口味,之前又未食過,就揀左呢兩隻!牛奶日式焙茶佢個牛奶真係好滑流,日式焙茶幾香,吾算好濃味,清清地,佢有啲粒粒,好似曲奇咁,幾有口感!不過,甜左少少!柚子香橙好refreshing,煥然一新,有醒神嘅效果!柚子味比橙更加突出,酸酸甜甜咁,反而食吾到橙味!兩個球比較少,可以整大啲,因為呢個價錢都比較貴,可以比多少少份量。環境都幾好,有啲背景音樂,都幾寫意同chill^_^食完飯不坊過來食個雪糕,消下暑?
牛奶日式焙茶
柚子香橙
2019-09-11 247 瀏覽
一年一度嘅中秋節又到啦,中秋節有咩一定要食?咁當然係需要食月餅啦🤣🤣🤣今年我就訂左Haagen-Dazs 雪糕月餅,佢哋同line合作,推出了非常可愛嘅雪糕月餅,見倒都開心,包括左Brown, Cony, Sally 同 Coco。月餅除咗樣貌可愛,還有不同口味嘅雪糕,包括: 1️⃣朱古力雪糕配紅菜頭朱古力2️⃣仲夏野莓雪糕配南瓜朱古力3️⃣呍呢嗱雪糕配抺茶朱古力4️⃣芒果雪糕配紫薯朱古力除了月餅,還附送一個很可愛嘅line冰袋,我超鍾意😍😍

Brown
2️⃣仲夏野莓雪糕配南瓜朱古力
Coco

3️⃣呍呢嗱雪糕配抺茶朱古力
Cony

4️⃣芒果雪糕配紫薯朱古力
Sally

除了月餅,還附送一個很可愛嘅line冰袋,我超鍾意😍😍
冰袋
Tea
2019-09-05 261 瀏覽
已經吾止一次來皇室堡呢間分店了,因為它夠大,而且有窗口位置,坐在窗邊享受一個悠閒的下午茶,實在太令人感到舒服了,而且呢間分店較大,所以個人較喜歡。星期一至五有下午茶套餐,包一件蛋糕🍰同一個大師雪糕球同飲品。我同男友要兩款吾同的蛋糕🍰一齊分享,可以試兩個味道😊,蘋果金寶芝士蛋糕🍰好好味啊,吾算甜,正,另外一款是荔枝芒果芝士蛋糕🍰都好芝士味,吾錯。好欣賞杯咖啡啊☕️,連杯花茶都好味,有清新的感覺,放假真係要食tea來hea吓,價錢又經濟,兩個人只需百幾蚊,抵。
2019-08-24 283 瀏覽
Haagen Dazs焦糖脆餅 雲呢拿焦糖朱古力雪糕炎炎夏日梗係要食返清涼既甜品消消暑啦!Haagen Dazs銅鑼灣皇家堡雪糕分店有多達20種唔同口味既雪糕,比客人選擇。試食左個藍莓口味嘅雪糕,唔太合我今日想食再甜d既心情,就決定咗買返一直買開既焦糖脆餅同雲呢拿焦糖朱古力雪糕。Haagen Dazs雪糕質地軟滑,口感偏甜,岩曬中意食焦糖口味既客人。下次可以試下個香檸雪菓口味,聽店員講呢款係清新檸檬味,會有種酸甜既感覺呢!
Haagen Dazs
焦糖脆餅 雲呢拿焦糖朱古力雪糕
炎炎夏日梗係要食返清涼既甜品消消暑啦!

2019-08-16 332 瀏覽
原本陪阿仔去玩, 不過價錢太貴, 我地走左, 知道阿仔好失望, 所以我地為左補償佢, 我地就去食雪糕! ( 查實可能佢仲開心)咁啱見到呢度 2-6PM 有個 Tea Set $65 , 嘩! 真係抵到爛, 梗係入去啦!Tea Set 包括: 自選單球雪糕+自選蛋糕1件+ 指定咖啡或茶老實講, 喺呢度食個單球都$40啦, 飲杯咖啡都$40啦, 食件cake都$30啦~~仲要天時暑熱, 可以坐個有冷氣又有梳化既地方咁嘆住個TEA, 真係好寫意. 我地叫左:柚子芝士蛋糕 + 比利時朱古力雪糕柚子味道較淡口, 不過味道幾清.荔枝芒果芝士蛋糕 + 奇異果芒果乳酪雪糕相對柚子, 呢個就較為濃味, 蛋糕口感兩件都好creamy, 加上試下新口味雪糕, 呢個同樣感覺清新, 味道酸酸地, 好開胃, 質地都好軟滑.再配兩杯飲品桃茶及Latta悠悠閒閒咁嘆下個tea,  真係好relax!!!

我地叫左:
柚子芝士蛋糕 + 比利時朱古力雪糕
柚子味道較淡口, 不過味道幾清.
荔枝芒果芝士蛋糕 + 奇異果芒果乳酪雪糕
再配兩杯飲品
桃茶及Latta
悠悠閒閒咁嘆下個tea,  真係好relax!!!
2019-08-15
2019-08-03 345 瀏覽
一直熱愛Häagen-Dazs的牛奶拖肥和tiramisu味雪糕,但可惜雪糕杯沒有這兩個口味,只好到專門店購買家庭裝回家慢慢享受。家庭裝最多可選兩種口味,可以選擇上下或左右擺放。店舖會提供1小時乾冰保持雪糕冰凍,額外乾冰須收取費用。牛奶拖肥味牛奶雪糕內含拖肥醬,牛奶雪糕香滑,拖肥醬偏甜,牛奶雪糕剛好中和了拖肥醬的甜膩感。口感細滑,餘韻悠長,齒頰留香,十分滋味,令人停不了口!呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕雪糕最近呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕雪糕取代了tiramisu成為我的新寵。濃厚的呍呢嗱雪糕中,埋藏了朱古力蛋糕粒和香濃焦糖,口感豐富,甜而不膩。

牛奶拖肥味

呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕雪糕
2019-07-31 215 瀏覽
係樓上睇完戲出尼肚餓,又未到食飯時間,所以入左去食雪糕🍦叫左個下午茶餐,件朱古力cake混埋雪糕尼食好正,2個人食都覺得好流飲品叫左桃味茶,不過無唸過係會上桃味糖漿加茶包😅😅
係樓上睇完戲出尼肚餓,又未到食飯時間,所以入左去食雪糕🍦
飲品叫左桃味茶,不過無唸過係會上桃味糖漿加茶包😅😅
  • Häagen-Dazs™皇室下午茶
2019-07-16 212 瀏覽
朋友生日,諗咗好耐都唔知買咩蛋糕好!有日途經Haagen dazs,發現個雪櫃入面有個以Brown造型嘅蛋糕!嘩,好可愛呀!原來有3款不同造型架,仲有Choco添呀!朋友好鍾意Brown,所以決定買個帶咗豬頭造型嘅Brown蛋糕比佢!雪糕種類係可以自選嘅,我就選咗cookie and cream啦!朋友見到個蛋糕之後,超級開心,不停同個蛋糕影相,又話唔捨得食!好開心可以買到一個朋友好鍾意嘅蛋糕,而且雪糕又好味!
朋友生日,諗咗好耐都唔知買咩蛋糕好!
原來有3款不同造型架,仲有Choco添呀!
好開心可以買到一個朋友好鍾意嘅蛋糕,而且雪糕又好味!
生日
2019-07-09 226 瀏覽
講真食雪糕食幾百蚊,但我都間唔中去食,我覺得環境幾好,雖然唔新淨了,但在銅鑼灣可以坐得舒服,又係輕食嘅,唔係好多選擇。今次就去食杯雪糕算啦。服務態度從來都咁好,但近來感覺好似加咗價,呢句我感性嘅未必係真,High Tea來講算就腳,因為怡東都裝修緊,坐低飲杯靚茶,食件餅喺銅鑼灣真係幾難搵,我有個提議佢應該Set多啲,講真我係客人我好唔想諗,其實我哋已經唔係講價錢嘅問題🙂🙂👍👍,今次淨係影咗外賣雪糕相。下次坐低再影啦!
  • 雪糕火鍋
2019-06-05 247 瀏覽
Häagen-Dazs新出左雪糕,有2️⃣款新口味😎..🍊柚子香橙雪糕 雪糕用日本四國柚子,當造季節採摘。雪糕用上100%鮮忌廉及法國牛奶,所以雪糕非常幼滑,一路食有淡淡果肉味!.🥝奇異果芒果乳酪雪糕:不嬲都好鍾意乳酪雪糕,感覺健康d😂。原來奇異果同芒果夾埋乳酪雪糕係出其地襯!❤️~~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$30⏪回頭率:80%~~~~~
Häagen-Dazs新出左雪糕,有2️⃣款新口味😎
🍊柚子香橙雪糕
~~~~~~~~~
😋味道: 8/10
💲人均:$30
⏪回頭率:80%
~~~~~
2019-05-29 187 瀏覽
Had 1 scoop of strawberry ice-cream, taste the same as before. You can always trust Haagan daz for ice cream. The cookies and cream is another favourite of mine. Wish they offer more variety and cheaper combinations to try. Never tried the waffle ice cream cones, maybe will give it a try next time.
2019-05-27 258 瀏覽
Häagen-Dazs雪糕又推出買一送一優惠!只要透過八達通付款,便可以$69享用2客朱古力樂園,而且各種口味都適用,當然要相約朋友開心share啦!朱古力樂園 ($69)除了有兩球雪糕外,還有brownies和棉花糖。雪糕方面選了牛奶拖肥及tiramisu。如絲般細膩幼滑的牛奶雪糕內含拖肥醬,拖肥醬偏甜,但配上牛奶雪糕剛好中和了甜膩感,十分滋味。Tiramisu雪糕內含香濃Tiramisu醬,還加入脆餅,口感豐富,非常美味。

朱古力樂園 ($69)
朱古力樂園
朱古力樂園
2019-05-25 575 瀏覽
@haagendazs_hong_kong ————————————————————————可能適合對象:#雪糕蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(有得即時寫名。若然預訂,可以寫到中文字16個或中英文字合計20個或英文字母20個,包括標點符號及空隔;最少 4 天前預訂)💬:講真,服務有種機械式。有欠親和力,真係冇任何情緒個種咁...Poor Impression🛒:全港 #cakeup_全港🔘:個裝(細,中,大)💰:細$399;中$509;大$609(信用卡可能有92折)————————————————————————性價比:低大大話話介紹蛋糕都介咗成年幾,雪糕蛋糕真係未出現過!今次介紹嘅雪糕蛋糕,品牌亦都係雪糕界嘅「表姐」Haagen Daz,究竟評價係點呢?簡單而言,其實整個蛋糕都係用返佢哋出過嘅雪糕味道而整成一個蛋糕,相信味道大家大致上都知係點,甜,奶味重!而賣相,一眼望埋去,唔算叫好靚,獨特性可以話欠奉(但我印象中,佢有一個摩天輪蛋糕,幾令人記得,遲吓有機會我都想試吓)。所以賣相不竟未叫做好加分,亦都難
可能適合對象:#雪糕蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️
🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️
🛒:全港 #cakeup_全港
🔘:個裝(細,中,大)
————————————————————————
性價比:低

簡單而言,其實整個蛋糕都係用返佢哋出過嘅雪糕味道而整成一個蛋糕,相信味道大家大致上都知係點,甜,奶味重!而賣相,一眼望埋去,唔算叫好靚,獨特性可以話欠奉(但我印象中,佢有一個摩天輪蛋糕,幾令人記得,遲吓有機會我都想試吓)。所以賣相不竟未叫做好加分,亦都難少少可以留到深刻印象的話,味道就好緊要。

味道方面,士多啤梨加士多啤梨味雪糕加士多啤梨夾心內餡,總之成個蛋糕都充滿住士多啤梨!先講面頭原粒嘅士多啤梨,好酸,又酸又凍,我都只係食到半粒,放棄,確實太酸。

而雪糕,實冇死嘅,係甜啫!點知,個內餡仲甜,甜上再加甜!我印象中,記得食個層內餡,有感覺係咬到砂糖咁,真係好甜,未能夠好喜愛𠵱個蛋糕。

而準備𠵱個Post嘅一刻,先發現原來𠵱個配搭係可以自由更改,都算叫有少少安慰(因為真係太士多啤梨啦)。𠵱款雪糕蛋糕係可以自己揀埋雪糕味道,但味道就有限制,只有比利時朱古力、抹茶、焦糖脆餅、芒果、朱古力、雲呢拿、曲奇、果仁、士多啤梨芝士蛋糕、藍莓,又或者芒果紅桑子可以揀。

Regrettably,原來若然改咗唔係士多啤梨味,就唔會提供到夾心內餡,即係齋得雪糕!是但啦,講真,若然有朋友好鍾意食雪糕,我又唔介意冇咗個內餡,因為我覺得冇內餡唔係損失,原因冇幫助到個蛋糕,仲有啲畫蛇添足感。若然淨要一隻味,咪當食雪糕咁食囉。咁係出面買一杯都要$30蚊,咁咪當買咗13杯雪糕一齊Share食囉。但我會唔會再揀𠵱個蛋糕買呢?Personally,我就覺得$399仲有好多選擇,咁所以性價比,只可以俾低。

結論,我有少少後悔買咗𠵱個蛋糕⋯感覺浪費咗個介紹好蛋糕嘅機會,較為普通,又唔太靚,又冇Gimmick,又太甜,相信唯一賣點真係只係因為佢係雪糕。
——————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #雪糕蛋糕 #雪糕 #中環
士多啤梨雪糕蛋糕
2019-05-19 211 瀏覽
今個月係生日月,早前收到SMS,可以到Häagen-Dazs™ 香港分店免費換領Mini Love Boat一客,難得下午茶時刻所以去食咗佢啦!原來店內分開了堂食及外賣,我還傻傻的去等位,妹妹去排隊買雪糕,後來先知道原來堂食係可以order,唔洗排隊。本來1010優惠只限外賣,不過店員好好呀,見我哋都叫咗一份堂食嘅食物,所以俾我換領優惠堂食。食物水準不錯,而且水果很多,囡囡食到舔舔脷😋
今個月係生日月,早前收到[1O1O生日禮遇]SMS,可以到Häagen-Dazs™ 香港分店免費換領Mini Love Boat一客,難得下午茶時刻所以去食咗佢啦!

食物水準不錯,而且水果很多,囡囡食到舔舔脷😋