Hakata Concepts

2024-06-19 105 瀏覽
Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖鐵板燒及日式料理高級雅致餐廳,營造出悠閒舒適的用餐環境。從前菜到主菜,每一道料理都呈現出細膩入微的匠心獨運。前菜盛合:刺身盛盒色澤鮮艷,生魚片新鮮多汁,層次豐富兼有清爽感。海膽鹹甜兼具,質感綿密爽口;帆立貝肉質細嫩,蘊含濃郁的海洋氣息;赤身清新爽滑,淡雅馥郁;甜蝦彈牙鮮甜,三文魚肥美滑嫩,融合層層味蕾。前菜精緻動人,讓人愉悅期待接下來的菜餚。松葉蟹茶碗蒸,松葉蟹肉粒粒飽滿,肉質鮮美細緻,清鮮醇厚北海道帆立貝肉質彈牙,濃郁鮮甜北海道四元豚肉柔嫩多汁,鹹香鮮美。清湯清澈甘甜,滋養養顏,令人回味無窮。
Hakata Concepts (屯門)

前菜盛合:

松葉蟹茶碗蒸,松葉蟹肉粒粒飽滿,肉質鮮美細緻,清鮮醇厚
北海道帆立貝肉質彈牙,濃郁鮮甜
北海道四元豚肉柔嫩多汁,鹹香鮮美。
清湯清澈甘甜,滋養養顏,令人回味無窮。
【屯門黃金海岸鐵板燒🔥 Hakata Concepts】-唔講唔知原來屯門有個充滿地中海浪漫風情的海濱商場😝就係黃金海岸商場‼️歐陸式建築再配埋大海🌅好似去咗旅行咁🥰睇完日落仲可以去Hakata Concepts食鐵板燒做晚餐🤫Perfect嘅拍拖行程~-😋鐵板特選晚餐定食 $298+1特選晚餐定食包咗四道菜😗1️⃣『松葉蟹蛋碗蒸🦀』第一道係蛋碗蒸食落非常滑嫩🥰仲有滿滿嘅蟹肉2️⃣『帆立貝四元䐁🐷』呢道菜用料講究🥰係北海道嘅帆立貝同埋四元豬😋帶子同牛油煎到兩面金黃而入面就非常軟嫩😍豚肉油脂分布恰好,配埋昆布鹽幾可口~3️⃣『櫻花蝦炒飯🍚』炒飯粒粒分明😗仲落咗好多櫻花蝦🦐幾香口4️⃣『麵豉湯配漬物🥣』食埋個蕎頭漬清清個口腔😉再黎返碗熱辣辣嘅麵豉湯完美收尾😌-😋刺身拼盤🍱 $288+1刺身有三文魚、海膽、真鯛、甜蝦同埋油甘魚🐟全部都幾新鮮🥰三文魚夠肥美,海膽都好鮮甜~-整體嚟講,份量唔算太多😗不過$300嘅鐵板燒價錢都幾親民,環境同埋服務都幾好,可以一試~-📍Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖💸人均消費:$490
【屯門黃金海岸鐵板燒🔥 Hakata Concepts】

😋鐵板特選晚餐定食 $298+1
特選晚餐定食包咗四道菜😗
茶碗蒸

😋刺身拼盤🍱 $288+1

📍Hakata Concepts (屯門)
💸人均消費:$490
2024-06-12
茶碗蒸
2024-06-13 91 瀏覽
今日帶老豆去食鐵板燒~入到嚟黃金海岸好耐無嚟啦!叫左兩個鐵板特選晚市&刺身盛盒$298/位博刺身拼盤:甜蝦、帶子、赤身、油甘魚、真鯛赤身係鮪魚背部,不含油脂既部位。呈紅色,因為吞拿魚的肌肉裏面含有大量肌紅蛋白。而且含脂量少、肉質實、比較有咬口。甜蝦正常size~都鮮甜。帶子夾住青檸~更突出帶子既甜,直擊味蕾。真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味。油甘魚每口都充斥魚油香氣,獨特清爽口感。跟住到蟹肉茶碗蒸~無太多既調味~蛋香嫰滑加埋一梳梳既蟹肉~原汁原味帆立貝四元豚北海道帆立貝~大粒飽滿~芯仲好嫰滑配埋柚子醬汁非常清新。四元豚煎到8~9成熟,一口爆汁配埋昆布鹽食,更有層次。漬物湯品:麵豉湯&紅酒蕎頭漬紅酒蕎頭漬成份有紅酒,糖,醋,特別調味,清爽酸甜解膩一流。櫻花蝦炒飯:除左櫻花蝦,仲有蛋,蔥,洋蔥炒得非常乾身,一d都唔油,每一淡都好香櫻花蝦既咸香味,作為最後一道菜,非常滿足。裝修別緻~座位舒服,店員親切有禮,好主動加菜收碟,主廚亦好有耐性講解每道菜,非常專業😆老豆化身好奇寶寶,樣樣都問下,主廚好有耐性一一解答,下次會想嚟試下Omakase。
今日帶老豆去食鐵板燒~
入到嚟黃金海岸好耐無嚟啦!

叫左兩個鐵板特選晚市&刺身盛盒$298/位
刺身拼盤:甜蝦、帶子、赤身、油甘魚、真鯛
甜蝦正常size~都鮮甜。
帶子夾住青檸~更突出帶子既甜,直擊味蕾。
真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味。
油甘魚每口都充斥魚油香氣,獨特清爽口感。

跟住到蟹肉茶碗蒸~無太多既調味~
蛋香嫰滑加埋一梳梳既蟹肉~原汁原味

帆立貝四元豚
北海道帆立貝~大粒飽滿~芯仲好嫰滑配埋柚子醬汁非常清新。

四元豚煎到8~9成熟,一口爆汁配埋昆布鹽食,更有層次。

漬物湯品:麵豉湯&紅酒蕎頭漬
紅酒蕎頭漬成份有紅酒,糖,醋,特別調味,清爽酸甜解膩一流。

櫻花蝦炒飯:除左櫻花蝦,仲有蛋,蔥,洋蔥

2024-06-11
  • 北海道帆立貝四元豚
  • 紅酒蕎頭漬
晚上彌漫着優閒浪漫嘅氣氛。餐廳有戶外空間,迎面海風,感覺好chill二人世界選擇了日式廚師發辦鐵板燒。👍🏻進入室內第一個空間係刺身吧檯,可以把酒談歡暢飲。第二個室內空間係倘大嘅正方形吧檯,客人圍繞師傅席前料理表演。♥️茶碗蒸先上一個日式茶碗蒸,濃郁鰹魚湯汁配上絲絲瑤柱,每口蒸蛋滑嫩入口。♥️博剌身拼盤每件刺身豐腴鮮甜🥰入口即溶,除了鐵板燒以外必點菜品。♥️帆立貝四元豚巨大而厚重嘅日本帆立貝,輕微煎香,肉質保持鮮甜。四元豚煎至七成熟,有咬口之餘,肉汁豐富,配鹽漬海帶絲同食,突出層次感。♥️櫻花蝦炒飯整餐期待之作,大量櫻花蝦,輕輕灑上鹽花,簡單嘅炒飯最能表現廚師技巧🫰🏻每粒米飯炒到乾身,味道恰到好處。♥️濆物湯品最後以麵豉湯作結服務及食物係預期五星級水準,可以再試😌
晚上彌漫着優閒浪漫嘅氣氛。
餐廳有戶外空間,迎面海風,感覺好chill

二人世界選擇了日式廚師發辦鐵板燒。

👍🏻進入室內第一個空間係刺身吧檯,可以把酒談歡暢飲。

♥️茶碗蒸

♥️博剌身拼盤
每件刺身豐腴鮮甜🥰入口即溶,除了鐵板燒以外必點菜品。

♥️帆立貝四元豚

♥️櫻花蝦炒飯

♥️濆物湯品
最後以麵豉湯作結

服務及食物係預期五星級水準,可以再試😌
2024-06-10 52 瀏覽
近排成日落雨,難得有日好天帶屋企人去黃金海岸行下,仲預早訂左鐵板燒同佢地食下。博 刺身拼盤除左鐵板燒,呢度仲可以叫刺身食,刺身食落幾新鮮。鐵板特選晚市定食 $298松葉蟹茶碗蒸有松葉蟹肉放落雞蛋入面,好足料,啖啖蟹肉,蒸蛋幾滑但無咩調味,全靠蟹肉調味。帆立貝廚師系我地面前燒,可以欣賞佢烹調每道菜式,帆立貝大大粒,燒到岩岩熟,有鮮甜味,配上特製袖子沙律醬汁。四元豚豚肉幾juicy,肉味幾濃,不過有少少過熟,配鹽味昆布葉,可以更加帶出肉既味道。另外配3款蔬菜,蔬菜加左牛油,所以好香。櫻花蝦炒飯廚師炒飯功價十足,最後仲整左個心形比我地睇。炒飯炒到粒粒分明,夠乾身,配左高質櫻花蝦,好香蝦米味,令整個炒飯增添色彩。麵豉湯、蕎頭漬最後以麵豉湯同蕎頭漬做結尾。呢個價錢食晚市鐵板燒的確少見,份量雖較少,但食物有返一定質素,想體驗一下鐵板燒但又吾想太貴可以試下呢間!

刺身拼盤
除左鐵板燒,呢度仲可以叫刺身食,刺身食落幾新鮮。

鐵板特選晚市定食 $298
松葉蟹茶碗蒸

帆立貝

四元豚

麵豉湯、蕎頭漬

2024-06-09 75 瀏覽
呢間主打鐵板燒既餐廳裝修落足本,令你有置身日本食野既感覺,而鐵板燒師傅技巧了得,可以近距離欣賞到師傅快狠準既烹調技術,無論視覺定味覺都有住雙重享受🇯🇵茶碗蒸:隻蛋好滑,入口即溶,用埋蟹肉做餡,夠晒鮮味,用黎開胃一流🍵刺身拼盤:刺身共有六款,食刺身最緊要梗係要新鮮,呢度每款都保持到水準🐟帆立貝:師傅燒到恰到好處,火喉岩岩好鎖住肉汁,配上柚子胡椒汁達到提鮮效果🎏豚肉燒:豚肉充滿油脂感,有咬口得黎又唔會話韌,仲有幾份蔬菜都係相當香口,同時可以中和返肉既肥膩👍櫻花蝦炒飯:成個晚餐既亮點,見住個飯慢慢燒到金黃色,香味愈燒愈濃,因為有櫻花蝦,食落脆脆地口感十足🦐

真係冇諗過依個價位食到鐵板燒🤭仲要係晚市🌙!地點又係高尚住宅區內!真係幾驚喜🤩不過我地見咁抵,就再嗌埋刺身,更滿足👏🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌙 鐵板特選晚市定食 ($298/位) 🌙▪茶碗蒸蛋真係超滑,一舀起,表面既蟹肉滑番落碗🥄.▪帆立貝 • 四豚元帆立貝🤍 表面𠝹左格格,配柚子胡椒🍊,底有營養豐富既珊瑚草🪸四豚元🐷 師傅原件剪香表面後🔪再切粒,燒到每一面都勁香口✨,可配昆布鹽食(同肉超夾),旁邊有𝟒件蔬菜🥬可減油膩 .▪櫻花蝦炒飯炒到中途,師傅👨🏻‍🍳仲用炒飯整咗個心形圖案🫶🏻炒飯粒粒分明,夠乾身 • 好香口,調味適中🍚.▪漬物 • 湯品紅酒蕎頭 • 麵豉湯飲番碗熱熱既麵豉湯埋尾。紅酒蕎頭🍷幾特別,而且食落冇平時白色個種咁”重口味”😝.▪刺身盛盒 ($288)𝟓種時令刺身 (甜蝦 • 帶子 • 三文魚 • 赤身 • 油甘魚)幾款都好鮮,又夠厚切。最鍾意帶子,好鮮甜🤍.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費🔺有戶外座位~•~•~•~•~•~•~•~•
真係冇諗過依個價位食到鐵板燒🤭
仲要係晚市🌙!地點又係高尚住宅區內!
真係幾驚喜🤩
不過我地見咁抵,就再嗌埋刺身,更滿足👏🏻

🌙 鐵板特選晚市定食 ($298/位) 🌙
▪茶碗蒸
蛋真係超滑,一舀起,表面既蟹肉滑番落碗🥄

▪帆立貝 • 四豚元

▪櫻花蝦炒飯
炒到中途,師傅👨🏻‍🍳仲用炒飯整咗個心形圖案🫶🏻
炒飯粒粒分明,夠乾身 • 好香口,調味適中🍚

▪漬物 • 湯品
紅酒蕎頭 • 麵豉湯

刺身盛盒 ($288)
幾款都好鮮,又夠厚切。最鍾意帶子,好鮮甜🤍

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有戶外座位
2024-06-05 72 瀏覽
晚餐想食返餐好嘅, 去左黃金海岸商場食鐵板燒🔥去到商場搵左, 原來係地下上一層超市再入, 想嚟試嘅朋友要記住啦🫢『晚市定食一人餐』『茶碗蒸』蛋清湯甜, 一定要試🥚『帆立貝.四元豚』帆立貝大大隻, 豚肉切成豚肉粒, 三粒都好有咬口🍴『櫻花蝦炒飯』櫻花蝦、洋蔥、蔔蘿粒等配料炒成一碗, 渾然天成!『漬物.湯品』漬物係麵醬蒜頭, 湯品係麵豉湯🥣另外叫左一set 雜錦魚生帆立背、甜蝦、三文魚、吞拿魚赤身、海膽, 鮮度正路, 另外新鮮wasabi 好味😙後記, 黃金海岸最出名係有間遊艇會有海景睇, 朋友食完忍唔住望去睇左陣海景✌🏼°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Hakata Concepts📍 屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖#MrsLong #hk #Longs #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #鐵板燒

『晚市定食一人餐』

『茶碗蒸』
蛋清湯甜, 一定要試🥚

『帆立貝.四元豚』
帆立貝大大隻, 豚肉切成豚肉粒, 三粒都好有咬口🍴

『櫻花蝦炒飯』
櫻花蝦、洋蔥、蔔蘿粒等配料炒成一碗, 渾然天成!

『漬物.湯品』
漬物係麵醬蒜頭, 湯品係麵豉湯🥣

另外叫左一set 雜錦魚生

Hakata Concepts

2024-06-04 112 瀏覽
週末嚟到黃金海岸散心,順便嚟試吓呢間之前:bookmark左嘅隱世鐵板燒。.首先來一份刺身拼盤有油甘魚、海膽、甜蝦、帶子、三文魚。海膽份量慷慨,味道鮮甜。三文魚肥美,帶有油香。.接下來就係晚市鐵板定食.松葉蟹茶碗蒸蒸蛋香滑水嫩,配上松葉蟹味感覺更奢華,口感更豐富。.帆立貝.四元豚滿載瑤柱鮮味的北海道帆立貝,配上特製的柚子醬汁,鮮味更加突出。北海道豚肉,則配上昆布鹽,香氣濃郁,沾著吃味道很獨特,很有質感。.櫻花蝦炒飯真材實料的櫻花蝦炒飯,炒飯粒粒分明,櫻花蝦香酥細緻的口感,整體鹹香惹味。.漬物.湯品泡菜味漬物酸酸甜甜,很喜歡這種甜味,味道一試難忘。

首先來一份刺身拼盤

接下來就係晚市鐵板定食
松葉蟹茶碗蒸

蒸蛋香滑水嫩,配上松葉蟹味感覺更奢華,口感更豐富。
帆立貝.四元豚

漬物.湯品

泡菜味漬物酸酸甜甜,很喜歡這種甜味,味道一試難忘。
2024-06-03 41 瀏覽
Hakata Concepts位於黃金海岸商場,是一家充滿情調的餐廳。這裡營造出浪漫的氛圍,非常適合慶祝生日或情侶慶祝週年紀念。無論是氛圍、服務還是食物,都能讓人感受到一種特別的用心。今次男朋友點了餐廳的鐵板特選晚市定食,價格為HKD298,這個套餐包括了以下食物:蟹肉茶碗蒸 - 蟹肉鮮甜,蒸蛋滑溜。每一口都帶來滿滿的蟹肉風味,融合在柔滑的蒸蛋中。帆立貝 - 撘配了胡椒柚子醬,帶來了意想不到的美味組合。帆立貝鮮美多汁,加上胡椒柚子醬的微妙調味,令人十分驚喜。四元豚 - 四元豚配上了鹽味昆布,味道出奇地夾。肉質鮮嫩,加上鹽味昆布的提味,帶來了豐富的層次感和口感。還附有四件蔬菜,中和了豚肉的油膩感。櫻花蝦炒飯: 櫻花蝦炒飯是這個套餐的完美收尾。飯粒粒分明,炒得乾身,香氣四溢。搭配櫻花蝦的鮮甜,每一口都帶來滿滿的滿足感。除了套餐之外,我們還點了一個刺身盛會。這個盛會包括了吞拿魚、三文魚、甜蝦、帶子和海膽等多種新鮮的海鮮。每一塊刺身都十分新鮮。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌服務很好, 不斷幫你收碟及加添茶水📌環境很好, 有戶外座位提供📌Openrice 訂座有折扣, 性價比高#hkfood #hongko

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌服務很好, 不斷幫你收碟及加添茶水
📌環境很好, 有戶外座位提供
📌Openrice 訂座有折扣, 性價比高

#hkfood #hongkongfood #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodporn
#hkfoodlover #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodculture #hkfoodscene #dailyymiscctungg
  • 四元豚
唔講都唔知原來黃金海岸有一間咁好食嘅鐵板燒 仲要價錢都唔會好貴🫣食完仲可以望吓個海散吓步添🌕🐽鐵板特選晚市定食 $298唔洗300蚊可以食到鐵板燒 其實都幾抵下🫣仲要好好食好高質😍🦀茶碗蒸驚訝嘅茶碗🫣松葉蟹嘅份量好多 茶碗蒸亦都好滑好好有蛋味 好食🥰🥰帆立貝今晚嘅MVP🤩呢粒帆立貝真係煎得好出色🥹煎到好香 食得出好新鮮 好鮮甜嘅感覺😋下面配上兩款海藻類嘅雞冠草 幾得意😝再配上佢地特製嘅醬汁 好好食😍🐖四元豚四元豚嘅肉味比較濃 肉質鮮嫩同有彈性😚估唔到豚肉都可以煎得咁出色🫣一咬落去肉汁爆曬出嚟 好juicy 仲要一啲都唔韌😋建議可以配埋昆布鹽一齊食 味道更加match🩵🦐櫻花蝦炒飯本身應該係櫻花蝦炒飯 轉咗做鵝肝炒飯🤤好幸福🤍炒飯粒粒分明 仲要將鵝肝嘅油份炒飯用 勁香鵝肝味超正🥰但成件事又唔會好油膩喎😚🍲漬物 湯品以漬物同湯品做個完美嘅結尾🫶🏻🍣 博刺身盛合 $288呢個刺身幾值得嗌😳會有5種時令嘅刺身🤍有三文魚 鯛魚 油甘魚 甜蝦同海膽🥹🤤樣樣刺身都好新鮮好鮮甜😋特別要讚吓海膽💛完全冇電油味 好creamy同鮮甜🫣份量都好足👍🏻

🐽鐵板特選晚市定食 $298

🍲漬物 湯品
以漬物同湯品做個完美嘅結尾🫶🏻

🍣 博刺身盛合 $288
2024-06-02 38 瀏覽
今次黎到屯門黃金海岸二人世界,試吓食呢度嘅席前鐵板燒!今次叫咗個鐵板燒餐有前菜同刺身拼盤。刺身有帶子、櫻花蝦、拖羅、三文魚同海膽。前菜就有茶碗蒸。終於嚟到重頭戲鐵板燒,食鐵板燒最大嘅樂趣就係可以欣賞廚師為你製作食物,而且可以同佢交流,呢度嘅師傅都非常有禮貌同健談為我哋逐一介紹。主菜有北海道鮮帶子+北海道4年豬。帶子鮮甜彈牙,北海道豬肉味香濃再加埋鐵板櫻花蝦炒飯。份量唔算太多啱啱好,食完行咗出外面一邊散步一邊欣賞下黃金海岸嘅風景,吹下海風,真係大滿足👍🏻

今次黎到屯門黃金海岸二人世界,試吓食呢度嘅席前鐵板燒!

激嬲女朋友系列…平時食開鐵板燒廚師發辦都係去中環銅鑼灣尖沙咀,今次學人入去黃金海岸…經歷大長征個半鐘,終於入到去黃金海岸食飯👀係咪好期待呢?女朋友book咗我哋人生第一次食超級簡約版嘅鐵板燒😂$298可以食到啲咩?一人$298前菜-漬物 蒜頭兩粒- 茶碗蒸- 帆立貝.四元豚主菜櫻花蝦小炒飯湯品 味噌湯可能淨係適合小鳥胃女朋友食,我哋唯有再叫多個刺身博•刺身盛盒 $288甜蝦、帶子、三文魚、吞全魚、海膽兩個女仔都食唔飽🌝店員問我哋要唔要追加鐵板燒龍蝦😗我哋都係放棄,女朋友落去麥當勞買20件麥樂雞食先👀呢餐飯真係夠晒有誠意🥰Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖#輕食鐵板燒

一人$298
前菜
-漬物 蒜頭兩粒
- 茶碗蒸
- 帆立貝.四元豚

主菜
櫻花蝦小炒飯

湯品 味噌湯

可能淨係適合小鳥胃女朋友食,我哋唯有再叫多個刺身

博•刺身盛盒 $288
甜蝦、帶子、三文魚、吞全魚、海膽

呢餐飯真係夠晒有誠意🥰

Hakata Concepts (屯門)

#輕食鐵板燒
今次book 左個$198一位嘅午市鐵板燒套餐🎉首先入去到侍應哥哥好好禮貌咁帶左我地入坐👍🏻環境黎講就係一間正常鐵板燒嘅餐廳😃咁跟住就講下野食:一開始上左兩個前菜分別係蟹肉蒸蛋🦀同沙律🥗個蒸蛋都幾多蟹肉同埋幾甜有少少出乎意料🫢至於個沙津就冇咩特別啦😂之後就上左燒野菜配燒銀鱈魚🐟野菜加左牛油燒好好食🤤銀鱈魚都好新鮮配埋佢個醬好好味😋不過略嫌份量可以多少少🤏之後比左$100加個A5和牛薄燒🤩牛肉食落入口即溶😍個火候控制得岩岩好😎之後再上左份刺身同卷物,呢2份對我黎講都係正正常常但可以填飽d個肚😂👍🏻最後上埋個炒飯😃個炒飯都炒得唔錯👍🏻食落粒粒分明同埋幾香😚最後個豆腐雪糕好香豆味🤫好想encore 多份呀🥹Overall 黎講$198食到一份鐵板燒其實都好抵🫰🏻所以都預左食材唔會係好高級🤫但可以係呢種食材做到不錯嘅味道都算不錯啦👍🏻加上佢嘅服務都幾好,會不斷幫你加茶同幫你收碟🤓但佢嘅上菜順序應該上錯左比我地😂應該要上曬刺身、湯同卷物先上主菜🥲呢方面可以再做好少少🤏但呢間嘅性價比對我黎講係幾高嘅餐廳🫢會係我如果想平平地咁食個鐵板燒嘅好選擇😋味道:7.5/10價錢:8/10服務:7.5/10環境
今次book 左個$198一位嘅午市鐵板燒套餐🎉

服務:7.5/10
環境:7.5/10

2024-05-25
2024-05-27 136 瀏覽
黃金海岸的Hakata Concepts是一間令人驚喜的日本料理店。這次的用餐體驗讓我對這間店留下了深刻的印象,值得分享給大家。鐵板特選晚市定食 $298這個套餐包括了帆立貝、四元豚、櫻花蝦炒飯、漬物湯品,以及特別要求的茶碗蒸。帆立貝的鮮甜味道令人難忘,搭配上四元豚的嫩滑肉質,兩者的完美結合讓每一口都充滿驚喜。櫻花蝦炒飯更是這個套餐的亮點之一,炒飯粒粒分明,香氣撲鼻,櫻花蝦的獨特風味讓人回味無窮。漬物湯品作為配菜,清新爽口,為整餐增添了平衡感。茶碗蒸口感細膩,入口即化,溫暖的口感讓人倍感滿足。博刺身盛合 $288這個刺身拼盤包括甜蝦、帶子、三文魚、吞拿魚和海膽。每一款刺身都非常新鮮,尤其是海膽,口感絲滑,味道濃郁,讓人感受到大海的鮮美。甜蝦的鮮甜、帶子的柔嫩、三文魚和吞拿魚的豐富口感,無不讓人驚嘆。這個刺身拼盤絕對是愛吃刺身的人的不二之選,每一口都能感受到廚師對食材的用心和技巧。總結來說,Hakata Concepts的食材新鮮,用料考究,料理精緻。這次的用餐體驗非常愉快,從前菜到主菜,每一道菜都能感受到廚師的心血和巧思。店內環境舒適,服務周到,讓人有賓至如歸的感覺。這間店不僅適合家庭

鐵板特選晚市定食 $298

刺身盛合 $288

總結來說,Hakata Concepts的食材新鮮,用料考究,料理精緻。這次的用餐體驗非常愉快,從前菜到主菜,每一道菜都能感受到廚師的心血和巧思。店內環境舒適,服務周到,讓人有賓至如歸的感覺。這間店不僅適合家庭聚餐,也是與朋友小聚的好去處。下次有機會,我一定會再次光臨Hakata Concepts,探索更多美味。
2024-05-22
用餐優惠