Hakata Concepts

2024-07-03 801 瀏覽
🥳黃金海岸嘅環境真係無得輸❤️老公帶我黎慶祝週年記念日🥳好浪漫💕🍴鐵板特選晚市定食🥚茶碗蒸:最鍾意食滑嘟嘟嘅茶碗蒸🔥呢個日式茶碗蒸食入口好軟滑✅高湯味道超濃郁💯好味道😋🐚帆立貝:帆立貝好大粒😍大粒程度可以用刀叉享用🍴側邊仲放咗海藻雞冠草🌿呢個海藻好有益架✅仲有降血壓嘅功效添🥳🐽四元豚:燒完嘅四元豚仲好香口🐷好juicy呀✅側邊放咗三款時令蔬菜🥬有茄子🍆脆肉瓜🥒同埋菇茹🍄正呀喂🥳🌸櫻花蝦炒飯:呢個櫻花蝦炒飯炒得啲米又鬆又粒粒分明 ❤️加埋脆口又金香嘅櫻花蝦✅仲有爽甜嘅豆豆🫛入口煙韌又爽口喔🥳🇯🇵漬物.湯品:味噌湯味道濃郁✅仲配埋我最愛嘅黃瓜漬物❤️大滿足呀😌🍣Hakata 刺身拼盤:必食嘅刺身拼盤❤️刺身勁新鮮✅有赤身、甜蝦、三文魚、帶子仲有大愛嘅海膽🥳我地食完再追加埋肥美嘅拖羅同埋超甜嘅吞拿魚腩❤️正到暈呀🤩

🍴鐵板特選晚市定食

2024-07-02 543 瀏覽
餐廳內部主要bar台. 方便客人可以坐係到欣賞廚師手藝.今次試既係晚市定食. $298一開始係茶碗蒸. 高湯加蛋既混合一般食落口更有鮮味. 里面蛋比較滑, 係食材本身鮮味比較多, 無落咩調味.海膽比較新鮮. 蝦比較甜當中個人比較喜歡帶子. 帶子口感爽口. 因為比較新鮮所以帶有小小鮮甜味. 四元豚 , 小小紅大約8-9成熟左右. 靚既豬可以唔洗煮太熟. 口感會無咁硬. 彈牙為主. 豚肉很香. 帶子煎過之後更香. 口感就由生食的彈牙變成絲狀既順滑.結尾都係炒飯為主. 差在和牛炒飯定蝦炒飯. 櫻花蝦比較脆, 配上蛋就很香.炒到每粒飯都好乾口感會比較多粒粒既感覺.
餐廳內部主要bar台. 方便客人可以坐係到欣賞廚師手藝.
今次試既係晚市定食. $298
一開始係茶碗蒸. 高湯加蛋既混合一般食落口更有鮮味.
里面蛋比較滑, 係食材本身鮮味比較多, 無落咩調味.

因為比較新鮮所以帶有小小鮮甜味.

結尾都係炒飯為主. 差在和牛炒飯定蝦炒飯.
2024-06-25
2024-07-01 354 瀏覽
陽光與海灘既地方,讓人感覺似度假,遠離都市繁忙壓力,與朋友相聚,食鐵板燒可以一邊欣賞廚師一邊傾訴下,環境舒服😌鐵板特選晚市定食 $298/位🥚茶碗蒸香滑既茶碗蒸加配瑤柱同蟹柳,令蛋更有鮮味刺身盛盒「赤身、海膽、帆立貝、甜蝦、三文魚」厚切新鮮刺身,咬落係爽口,海膽仲可以配搭紫菜膽青瓜咁食😋🐷帆立貝.四元豚厚切豚肉粒,餐廳採用日本靚豬,煎起上黎粉粉地都係可以食的,唔會過熟變韌😉而帆立貝可以配搭酸酸地既特調醬,內有鯊魚骨 食落去脆卜卜,而豚肉會配搭🧂昆布鹽連埋一齊食,味精昇華🔝🌸櫻花蝦炒飯調味岩岩好, 好香櫻花蝦味道,飯粒粒分明,炒得香口同乾身🥣漬物.湯物麵豉湯味道唔會太咸,仲有d腐皮同香蔥,好好飲🤪📍 Hakata Concepts (屯門)🗺️ 屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖

鐵板特選晚市定食 $298/位

🥚茶碗蒸
香滑既茶碗蒸加配瑤柱同蟹柳,令蛋更有鮮味

刺身盛盒
「赤身、海膽、帆立貝、甜蝦、三文魚」
厚切新鮮刺身,咬落係爽口,海膽仲可以配搭紫菜膽青瓜咁食😋

🐷帆立貝.四元豚

🌸櫻花蝦炒飯
調味岩岩好, 好香櫻花蝦味道,飯粒粒分明,炒得香口同乾身

🥣漬物.湯物
麵豉湯味道唔會太咸,仲有d腐皮同香蔥,好好飲🤪

📍 Hakata Concepts (屯門)
2024-06-27 357 瀏覽
黃昏身處黃金海岸, 都算暫離煩囂都市,遠眺日落並享用晚餐, 實在是一大享受,再加上這期做緊promote, 真是街坊價錢的高質鐵板燒專門店, 店面裝潢簡樸而又有氣質, 分前後店都全是Bar格形式, 可與廚師直接接觸及即席欣賞他們的廚藝, 今次試了個輕量版, 但都絕不馬虎, 首先來一個前菜蟹肉茶碗蒸足料好味, 然後一個鐵板帶帆立貝, 看到廚師的刀功, 鐵板燒的肉類今次是他推介的四元豚肉,很有肉味,之後的一個刺身拼盤有甜蝦、三文魚、鯛魚、赤貝和鮮魷魚筒, 完全對得住這個價錢, 再來個櫻花蝦炒飯, 廚師功架簡直出神入化, 將蛋飯由正方形炒到變心形, 又再加入配料變成香噴噴的一碗飯, 單尾的漬物和麵鼓湯為這個晚餐帶來味覺和視覺享受。

2024-06-24
2024-06-26 326 瀏覽
👦🏻同爸爸去完屯門拎貨,就帶左爸爸去試下Hakata Concepts既日式set,呢間餐廳外面佈置精美,鐵板燒set包括左茶碗蒸、帆立貝四元豚、櫻花蝦炒飯、漬物湯品,另外再加多左個博刺身拼盤。🌟茶碗蒸茶碗蒸食落去真係好正,蒸蛋香滑,仲有海帶等配料,口感獨特。🌟帆立貝四元豚四元豚真係打破左我一直對豬肉既概念,四元豚黎自日本北海道,由日本四個最佳豬種混種育成(長白豬,大約克郡,杜洛克和伯克郡),食落去豬肉味濃,完全無豬羶味,肉質鮮嫩有彈性,配上昆布鹽黎食真係一流;而帆立貝就新鮮,咬落面層微脆,值得推介!🌟櫻花蝦炒飯食落櫻花蝦脆口帶香份,份量充足,炒飯粒粒分明,新鮮即炒食落極香!🌟漬物湯品漬物同麵豉湯食落味道不錯,剛好用黎解膩。🌟博刺身拼盤博刺身拼盤包括三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚同埋真鯛,整體刺身新鮮,食落無雪味,比較值得推介三文魚,食落夠哂肥美!

🌟茶碗蒸
茶碗蒸食落去真係好正,蒸蛋香滑,仲有海帶等配料,口感獨特。

🌟帆立貝四元豚

🌟櫻花蝦炒飯

🌟漬物湯品
漬物同麵豉湯食落味道不錯,剛好用黎解膩。

🌟博刺身拼盤

入到黎屯門黃金海岸,除左去沙灘玩,仲可以黎食日式鐵板燒刺身盛盒有時令刺身,包括甜蝦、赤身、油甘魚、三文魚同海膽。賣相精緻,刺身新鮮蟹肉茶碗蒸滑滑兼且啖啖蟹肉食鐵板燒最正就係坐吧枱睇住師傅煮😂帆立貝嚟自北海道嘅帆立貝好鮮嫩,配柚子醬汁,味道清新四元豚配埋昆布鹽食,肉質軟嫩味濃櫻花蝦炒飯加左四隻蛋去炒嘅炒飯,除左櫻花蝦嘅香味,仲有滿滿嘅蛋香麵豉油&漬物餐廳出面有好多籐椅,好有異國風情,好啱影相打下卡
入到黎屯門黃金海岸,除左去沙灘玩,仲可以黎食日式鐵板燒

蟹肉茶碗蒸
滑滑兼且啖啖蟹肉

食鐵板燒最正就係坐吧枱睇住師傅煮😂

帆立貝
嚟自北海道嘅帆立貝好鮮嫩,配柚子醬汁,味道清新

四元豚
配埋昆布鹽食,肉質軟嫩味濃

櫻花蝦炒飯
加左四隻蛋去炒嘅炒飯,除左櫻花蝦嘅香味,仲有滿滿嘅蛋香

麵豉油&漬物

餐廳出面有好多籐椅,好有異國風情,好啱影相打下卡
  • 刺身盛盒
2024-06-19 255 瀏覽
琴晚去咗黃金海岸食晚餐😙夜晚嘅黃金海岸好有情調好適合情侶去約會👩🏻‍❤️‍👨🏻我哋去咗呢間Hakata concepts 食鐵板燒🥰師傅會喺你面前嘅鐵板燒食材😊感覺非常高級🔥我哋叫咗晚市套餐同埋一個刺身拼盤🍣刺身拼盤有三文魚、吞拿魚、赤貝、同埋鯛魚💕每一款刺身都好新鮮😋😋 晚市套餐包括茶碗蒸、帶子、豚肉、櫻花蝦炒飯、湯同埋漬物🐷絕對食得出對食材嘅用心 帶子好鮮嫩😊豚肉唔會過柴 炒飯更加係粒粒分明🥳

2024-06-19 253 瀏覽
最近成日落雨,剛剛天氣轉晴又近端午節,朋友話想去黃金海岸游龍舟水,咁我就提議游完水在附近揾食。係商場二樓揾到間日式鐵板燒,環境一流,入去order咗298套餐。首先上剌身有五款,廚師提議我哋由啖味的魚慢慢開始食到濃味的。每款刺身都非常新鮮好味。跟住上松葉蟹茶碗蒸,非常多蟹肉,入口啖啖鮮甜加上蛋滑,每啖都有滿足感。廚師在我哋面前煎帶子及豚肉,帶子鮮嫩,豚肉入口好似食牛咁,juicy又香,廚師話加上昆布一齊食會提升味道,果然係我食過最好食的豚肉。麵鼓湯配日本蘿蔔又唔錯。最後櫻花蝦炒飯,我哋要求廚師加多d蔥炒,廚師話每樣都加多的料落去炒都可以,咁我哋緊係話好啦,飯就粒粒分明,香味十足。廚師態度非常好,服務員又不停幫我地加茶,餐廳環境又好。咁既價錢真係有d超值,可以得閒再食。
麵鼓湯配日本蘿蔔又唔錯。
2024-06-19 177 瀏覽
唔想離開香港但係又想當自己去咗旅行😛真係可以去屯門黃金海岸玩下, 尋日同朋友諗住過嚟影相📸️就比我見到呢間🇯🇵曰式鐵板燒餐廳🥳我係比佢哋門口啲藤籃梳化吸引住😍因為真係好靚而且環境勁舒服, 咁就望吓佢哋餐牌啦點不知佢哋又做緊promotion🤩佢哋個鐵板晚餐定食都係$298(+1) 特選鐵板晚餐定食有四道菜🫶🏻🦀 松葉蟹蛋茶碗蒸啲蟹肉勁鮮甜而且個蛋又好滑好香蛋味,而且又夠晒熱👍🏻🐽帆立貝四元豚 佢哋係用咗日本北海道帶子, 加咗牛油放喺鐵板上面燒向左兩邊, 裏面熟到啱啱好🙌🏻個豚肉油脂同肉味都好重, 而且加上昆布鹽雖然簡單烹調但係味道出色👍🏻🌸🦐櫻花蝦炒飯炒飯好香口, 而且炒到好乾身, 仲炒到啲粉粒粒分明又煙煙韌韌,好好食😋🍲麵豉湯麵豉湯味道較溫和唔會太鹹, 配合埋炒飯一齊食用兩種互相混合真係好正👏🏻之後我哋再叫多個🍱刺身拼盤$298(+1)🍱刺身拼盤裏面有:三文魚/海膽/真鯛/甜蝦同埋油甘魚,樣樣都好新鮮,呢個價錢相當抵食😍👍🏻環境同服務質素都好高而且價錢相當合理👏🏻👏🏻

佢哋個鐵板晚餐定食都係$298(+1)
特選鐵板晚餐定食有四道菜🫶🏻

🦀 松葉蟹蛋茶碗蒸
啲蟹肉勁鮮甜而且個蛋又好滑好香蛋味,而且又夠晒熱👍🏻

🐽帆立貝四元豚

🌸🦐櫻花蝦炒飯

🍲麵豉湯

之後我哋再叫多個🍱刺身拼盤$298(+1)

環境同服務質素都好高而且價錢相當合理👏🏻👏🏻

鐵板特選晚市定食($298)~茶碗蒸🥚一開始會上茶碗蒸先開一開胃😌,食落幾滑嫩,加埋蟹肉幾有咬口😙。~帆立貝 四元豚🐖師傅將帆立貝煎得岩岩好🧑‍🍳,配上柚子胡椒汁更提升到帆立貝嘅鮮甜味😋。四元豚帶有油脂感食落唔會韌🤓,配昆布鹽味道更有層次😗。~櫻花蝦炒飯🍚有冇人同我一樣,食鐵板燒最期待嘅係個炒飯🤪。呢個簡簡單單就咁加咗櫻花蝦🦐,蛋🥚同蔥,味道唔會好濃😌。個飯炒得幾乾身,口感都唔錯😗。~濆物湯品🥣正常最後應該係用麵豉湯做結尾😗,但嗰日提前咗喺炒飯之前就上咗🙂‍↕️。麵豉湯仲配咗個漬物😌。因為呢個定食套餐比平時鐵板燒份量較少😛,所以我哋仲叫多咗個刺身黎share🤓。~ 博•刺身盛盒($288)刺身包咗甜蝦🦐,帶子,三文魚🍣,吞拿魚同海膽,大部份都幾新鮮😌。
鐵板特選晚市定食($298)

~茶碗蒸🥚

~帆立貝 四元豚🐖

~櫻花蝦炒飯🍚

~濆物湯品🥣

~ 博•刺身盛盒($288)
1K
2024-06-19 89 瀏覽
Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖鐵板燒及日式料理高級雅致餐廳,營造出悠閒舒適的用餐環境。從前菜到主菜,每一道料理都呈現出細膩入微的匠心獨運。前菜盛合:刺身盛盒色澤鮮艷,生魚片新鮮多汁,層次豐富兼有清爽感。海膽鹹甜兼具,質感綿密爽口;帆立貝肉質細嫩,蘊含濃郁的海洋氣息;赤身清新爽滑,淡雅馥郁;甜蝦彈牙鮮甜,三文魚肥美滑嫩,融合層層味蕾。前菜精緻動人,讓人愉悅期待接下來的菜餚。松葉蟹茶碗蒸,松葉蟹肉粒粒飽滿,肉質鮮美細緻,清鮮醇厚北海道帆立貝肉質彈牙,濃郁鮮甜北海道四元豚肉柔嫩多汁,鹹香鮮美。清湯清澈甘甜,滋養養顏,令人回味無窮。
Hakata Concepts (屯門)

前菜盛合:

松葉蟹茶碗蒸,松葉蟹肉粒粒飽滿,肉質鮮美細緻,清鮮醇厚
北海道帆立貝肉質彈牙,濃郁鮮甜
北海道四元豚肉柔嫩多汁,鹹香鮮美。
清湯清澈甘甜,滋養養顏,令人回味無窮。
【屯門黃金海岸鐵板燒🔥 Hakata Concepts】-唔講唔知原來屯門有個充滿地中海浪漫風情的海濱商場😝就係黃金海岸商場‼️歐陸式建築再配埋大海🌅好似去咗旅行咁🥰睇完日落仲可以去Hakata Concepts食鐵板燒做晚餐🤫Perfect嘅拍拖行程~-😋鐵板特選晚餐定食 $298+1特選晚餐定食包咗四道菜😗1️⃣『松葉蟹蛋碗蒸🦀』第一道係蛋碗蒸食落非常滑嫩🥰仲有滿滿嘅蟹肉2️⃣『帆立貝四元䐁🐷』呢道菜用料講究🥰係北海道嘅帆立貝同埋四元豬😋帶子同牛油煎到兩面金黃而入面就非常軟嫩😍豚肉油脂分布恰好,配埋昆布鹽幾可口~3️⃣『櫻花蝦炒飯🍚』炒飯粒粒分明😗仲落咗好多櫻花蝦🦐幾香口4️⃣『麵豉湯配漬物🥣』食埋個蕎頭漬清清個口腔😉再黎返碗熱辣辣嘅麵豉湯完美收尾😌-😋刺身拼盤🍱 $288+1刺身有三文魚、海膽、真鯛、甜蝦同埋油甘魚🐟全部都幾新鮮🥰三文魚夠肥美,海膽都好鮮甜~-整體嚟講,份量唔算太多😗不過$300嘅鐵板燒價錢都幾親民,環境同埋服務都幾好,可以一試~-📍Hakata Concepts (屯門)屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場1樓25A-C號舖💸人均消費:$490
【屯門黃金海岸鐵板燒🔥 Hakata Concepts】

😋鐵板特選晚餐定食 $298+1
特選晚餐定食包咗四道菜😗
茶碗蒸

😋刺身拼盤🍱 $288+1

📍Hakata Concepts (屯門)
💸人均消費:$490
2024-06-12
茶碗蒸
2024-06-13 89 瀏覽
今日帶老豆去食鐵板燒~入到嚟黃金海岸好耐無嚟啦!叫左兩個鐵板特選晚市&刺身盛盒$298/位博刺身拼盤:甜蝦、帶子、赤身、油甘魚、真鯛赤身係鮪魚背部,不含油脂既部位。呈紅色,因為吞拿魚的肌肉裏面含有大量肌紅蛋白。而且含脂量少、肉質實、比較有咬口。甜蝦正常size~都鮮甜。帶子夾住青檸~更突出帶子既甜,直擊味蕾。真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味。油甘魚每口都充斥魚油香氣,獨特清爽口感。跟住到蟹肉茶碗蒸~無太多既調味~蛋香嫰滑加埋一梳梳既蟹肉~原汁原味帆立貝四元豚北海道帆立貝~大粒飽滿~芯仲好嫰滑配埋柚子醬汁非常清新。四元豚煎到8~9成熟,一口爆汁配埋昆布鹽食,更有層次。漬物湯品:麵豉湯&紅酒蕎頭漬紅酒蕎頭漬成份有紅酒,糖,醋,特別調味,清爽酸甜解膩一流。櫻花蝦炒飯:除左櫻花蝦,仲有蛋,蔥,洋蔥炒得非常乾身,一d都唔油,每一淡都好香櫻花蝦既咸香味,作為最後一道菜,非常滿足。裝修別緻~座位舒服,店員親切有禮,好主動加菜收碟,主廚亦好有耐性講解每道菜,非常專業😆老豆化身好奇寶寶,樣樣都問下,主廚好有耐性一一解答,下次會想嚟試下Omakase。
今日帶老豆去食鐵板燒~
入到嚟黃金海岸好耐無嚟啦!

叫左兩個鐵板特選晚市&刺身盛盒$298/位
刺身拼盤:甜蝦、帶子、赤身、油甘魚、真鯛
甜蝦正常size~都鮮甜。
帶子夾住青檸~更突出帶子既甜,直擊味蕾。
真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味。
油甘魚每口都充斥魚油香氣,獨特清爽口感。

跟住到蟹肉茶碗蒸~無太多既調味~
蛋香嫰滑加埋一梳梳既蟹肉~原汁原味

帆立貝四元豚
北海道帆立貝~大粒飽滿~芯仲好嫰滑配埋柚子醬汁非常清新。

四元豚煎到8~9成熟,一口爆汁配埋昆布鹽食,更有層次。

漬物湯品:麵豉湯&紅酒蕎頭漬
紅酒蕎頭漬成份有紅酒,糖,醋,特別調味,清爽酸甜解膩一流。

櫻花蝦炒飯:除左櫻花蝦,仲有蛋,蔥,洋蔥

2024-06-11
  • 北海道帆立貝四元豚
  • 紅酒蕎頭漬
晚上彌漫着優閒浪漫嘅氣氛。餐廳有戶外空間,迎面海風,感覺好chill二人世界選擇了日式廚師發辦鐵板燒。👍🏻進入室內第一個空間係刺身吧檯,可以把酒談歡暢飲。第二個室內空間係倘大嘅正方形吧檯,客人圍繞師傅席前料理表演。♥️茶碗蒸先上一個日式茶碗蒸,濃郁鰹魚湯汁配上絲絲瑤柱,每口蒸蛋滑嫩入口。♥️博剌身拼盤每件刺身豐腴鮮甜🥰入口即溶,除了鐵板燒以外必點菜品。♥️帆立貝四元豚巨大而厚重嘅日本帆立貝,輕微煎香,肉質保持鮮甜。四元豚煎至七成熟,有咬口之餘,肉汁豐富,配鹽漬海帶絲同食,突出層次感。♥️櫻花蝦炒飯整餐期待之作,大量櫻花蝦,輕輕灑上鹽花,簡單嘅炒飯最能表現廚師技巧🫰🏻每粒米飯炒到乾身,味道恰到好處。♥️濆物湯品最後以麵豉湯作結服務及食物係預期五星級水準,可以再試😌
晚上彌漫着優閒浪漫嘅氣氛。
餐廳有戶外空間,迎面海風,感覺好chill

二人世界選擇了日式廚師發辦鐵板燒。

👍🏻進入室內第一個空間係刺身吧檯,可以把酒談歡暢飲。

♥️茶碗蒸

♥️博剌身拼盤
每件刺身豐腴鮮甜🥰入口即溶,除了鐵板燒以外必點菜品。

♥️帆立貝四元豚

♥️櫻花蝦炒飯

♥️濆物湯品
最後以麵豉湯作結

服務及食物係預期五星級水準,可以再試😌
2024-06-10 50 瀏覽
近排成日落雨,難得有日好天帶屋企人去黃金海岸行下,仲預早訂左鐵板燒同佢地食下。博 刺身拼盤除左鐵板燒,呢度仲可以叫刺身食,刺身食落幾新鮮。鐵板特選晚市定食 $298松葉蟹茶碗蒸有松葉蟹肉放落雞蛋入面,好足料,啖啖蟹肉,蒸蛋幾滑但無咩調味,全靠蟹肉調味。帆立貝廚師系我地面前燒,可以欣賞佢烹調每道菜式,帆立貝大大粒,燒到岩岩熟,有鮮甜味,配上特製袖子沙律醬汁。四元豚豚肉幾juicy,肉味幾濃,不過有少少過熟,配鹽味昆布葉,可以更加帶出肉既味道。另外配3款蔬菜,蔬菜加左牛油,所以好香。櫻花蝦炒飯廚師炒飯功價十足,最後仲整左個心形比我地睇。炒飯炒到粒粒分明,夠乾身,配左高質櫻花蝦,好香蝦米味,令整個炒飯增添色彩。麵豉湯、蕎頭漬最後以麵豉湯同蕎頭漬做結尾。呢個價錢食晚市鐵板燒的確少見,份量雖較少,但食物有返一定質素,想體驗一下鐵板燒但又吾想太貴可以試下呢間!

刺身拼盤
除左鐵板燒,呢度仲可以叫刺身食,刺身食落幾新鮮。

鐵板特選晚市定食 $298
松葉蟹茶碗蒸