這家粉紅色門面的小店 原來由釜山人主理主打烏冬.餃子🥟 更有11款正宗韓國粥品: 釜山鮑魚粥.泡菜章魚粥.南瓜粥等韓國粥大多用肉類/海鮮和蔬菜煮成質地會較軟綿入味 帶飯粒口感同時有助消化吃起來都好地道 我把醃辣章魚吃光光了哈哈~偶爾想清清腸胃又想暖暖身體可以去吃看看⸝⸝⸝♡︎▫人蔘雞粥 $138一大鍋上的人蔘雞粥味道好香(՞ ܸ.‪ˬ.ܸ՞)口感比一般粥更綿密濃稠 帶陣陣人蔘香店家更加上自家製的麻油調味 令味道更香除了雞絲還夾雜紫菜.紅蘿蔔粒.洋葱.葱花等 豐富口感同時為粥品帶點清甜~小店更準備了自家製的醃辣章魚🐙&醃蘿蔔作前菜酸酸辣辣的泡菜 伴章魚粒好彈牙好開胃我提議吃到一半可以加入粥品吃 有點像菜甫 瞬間由清甜的粥變得香濃 一次食到兩個味道get!▫釜山魚糕烏冬 $108用韓國必備的泡麵碗 裝住一大串魚糕雜錦魚糕有好多款 粒粒都爽口煙韌還特意捲起了一串烏冬 好igable(៸៸᳐⦁⩊⦁៸៸᳐ )੭゙食落好滑順彈牙仲好卦湯desu湯底好清甜 還加了索湯油揚們和天婦羅粒就好像在韓國街頭吃的魚糕湯一樣~▫煎韓牛餃子🥟 $82選用韓國食材的餃子 有韓牛.鮑魚.濟洲黑豚肉煎餃好香脆還充滿肉汁 好香口j
這家粉紅色門面的小店 原來由釜山人主理

主打烏冬.餃子🥟 更有11款正宗韓國粥品:
釜山鮑魚粥.泡菜章魚粥.南瓜粥等

韓國粥大多用肉類/海鮮和蔬菜煮成
質地會較軟綿入味 帶飯粒口感同時有助消化
吃起來都好地道 我把醃辣章魚吃光光了哈哈~
偶爾想清清腸胃又想暖暖身體可以去吃看看⸝⸝⸝♡︎

▫人蔘雞粥 $138
人蔘雞粥

一大鍋上的人蔘雞粥味道好香(՞ ܸ.‪ˬ.ܸ՞)
口感比一般粥更綿密濃稠 帶陣陣人蔘香

店家更加上自家製的麻油調味 令味道更香
除了雞絲還夾雜紫菜.紅蘿蔔粒.洋葱.葱花等
豐富口感同時為粥品帶點清甜~

小店更準備了自家製的醃辣章魚🐙&醃蘿蔔作前菜
醃辣章魚

酸酸辣辣的泡菜 伴章魚粒好彈牙好開胃
我提議吃到一半可以加入粥品吃 有點像菜甫
瞬間由清甜的粥變得香濃 一次食到兩個味道get!

▫釜山魚糕烏冬 $108

用韓國必備的泡麵碗 裝住一大串魚糕
雜錦魚糕有好多款 粒粒都爽口煙韌

食落好滑順彈牙仲好卦湯desu

湯底好清甜 還加了索湯油揚們和天婦羅粒
就好像在韓國街頭吃的魚糕湯一樣~

▫煎韓牛餃子🥟 $82

選用韓國食材的餃子 有韓牛.鮑魚.濟洲黑豚肉
煎餃好香脆還充滿肉汁 好香口juicy🥟
2024-03-26 277 瀏覽
失望的體驗,打電話訂左位,去到還要等了15分鐘。點了泡菜章魚粥、泡菜五花腩烏冬、韓式牛肉烏冬、(煎)韓式傳統煎餃子、蒸泡菜餃子。埋單$572,又貴又不好吃。除了泡菜章魚粥比較好吃,其他都強差人意。烏冬麵還可以,但是肉普通,泡菜不好吃。真的不建議點餃子,煎餃的皮非常厚,咬得很累。蒸餃很小,味道有點怪,不正宗,不好吃。等候時間長,上菜時間慢,而且沒有服務,居然還收10%服務費。唔明點解要排隊。絕對不會再吃第二次了。

除了泡菜章魚粥比較好吃,其他都強差人意。
烏冬麵還可以,但是肉普通,泡菜不好吃。
真的不建議點餃子,煎餃的皮非常厚,咬得很累。
蒸餃很小,味道有點怪,不正宗,不好吃。

等候時間長,上菜時間慢,而且沒有服務,
居然還收10%服務費。唔明點解要排隊。
絕對不會再吃第二次了。
泡菜章魚粥
泡菜五花腩烏冬
韓式牛肉烏冬
(煎)韓式傳統煎餃子
蒸泡菜餃子
2024-03-26
15 分鐘 (堂食)
2024-03-20 391 瀏覽
HANA Korean Restaurant🩷豬肉蔬菜粥 🐷🥬 $ 128香港食韓式粥嘅地方唔算太多,如果鍾意食嘅話都可以嚟呢一間試吓,佢哋大約都有10款左右唔同味道嘅粥,味道就濃味偏鹹一啲嘅~重口味嘅朋友應該會鍾意!😜釜山魚糕烏冬🐟 $108呢個烏冬影相好靚㗎,鍾意打卡嘅朋友不妨有一個打卡📸~魚糕嘅份量都算多🍥,加上佢哋用嘅烏冬質感好好,唔係平價烏冬嚟㗎,嚟到嘅話值得試吓~😉韓式傳統煎餃子(五隻)🥟$78韓式煎餃大大隻,即叫即煎,同朋友叫多個小食share都唔錯嘅~可口可樂🥤 $22除咗各款汽水,仲有唔同嘅韓國飲品㗎~
HANA Korean Restaurant🩷

豬肉蔬菜粥 🐷🥬 $ 128

釜山魚糕烏冬🐟 $108

韓式傳統煎餃子(五隻)🥟$78

可口可樂🥤 $22
除咗各款汽水,仲有唔同嘅韓國飲品㗎~
由韓國人主理,為香港人帶黎最正宗既釜山粥品,獨特既味道同其他地方既粥品感覺好唔同。餐前小食既泡菜都與別不同,細碎嘅泡菜仲夾住泡菜魷魚,真係好好食呀 ✌🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 釜山鮮鮑魚粥軟綿綿既粥,香濃既味道帶黎完全唔一樣既感受。成碗粥都充滿着鮑魚嘅鮮味,同埋紫菜嘅香味,每一啖都係享受嚟㗎~ 熱辣辣既粥仲好暖心添呀 ❤️‍🔥✨ 釜山魚榚烏冬魚榚串上面有魚榚,竹輪,仲有魚蛋同其他餐廳唔同,唔係講魚榚就剩係得魚榚軟滑嘅烏冬,清淡嘅湯汁,可以俾我好好體驗韓國嘅健康飲食態度✨ 韓式傳統煎餃子呢道韓式傳統煎餃子嘅味道好香厚身既外皮炸得香脆,口感非常之好而且飽肚,非常值得推介ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ HANA Korean Restaurant📍 Tsim Sha Tsui, Kimberley St, 1E號號地舖

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 釜山鮮鮑魚粥

✨ 釜山魚榚烏冬

魚榚串上面有魚榚,竹輪,仲有魚蛋
同其他餐廳唔同,唔係講魚榚就剩係得魚榚
軟滑嘅烏冬,清淡嘅湯汁,可以俾我好好體驗韓國嘅健康飲食態度

✨ 韓式傳統煎餃子

呢道韓式傳統煎餃子嘅味道好香
厚身既外皮炸得香脆,口感非常之好
而且飽肚,非常值得推介

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

HANA Korean Restaurant

2024-03-16 197 瀏覽
呢間韓國餐廳由釜山Oppa開,將自己家鄉釜山粥帶嚟香港,除此之外亦供應烏冬同煎/蒸餃子,店內環境唔大,裝潢行簡約風,價錢親民,地點方便,天氣寒冷食返碗就最適合不過了❄️熱粥口味有好多款,用4-5個鐘將米熬成粥底,以麻油取代一般食用油,滿滿麻香氣又健康,飲落熱呼呼,可以養胃驅寒、飯粒軟糯,配料豐富,帶點咬口、唔鍾意食飯嘅都有南瓜粥,飲落順滑,香甜可口,老少咸宜🎃烏凍都有幾款配料可以選擇,例如魚糕、泡菜五花腩烏冬、韓式牛肉等,烏冬煙韌軟Q,份量唔多,男仔應該唔夠食,湯底飲落清甜,果然無落任何msg,唔覺唔覺就清曬,讚👍

2024-03-15 264 瀏覽
星期五夜晚想同朋友食個便飯,喺韓國街行完一圈,決定揀一間比較冷清嘅餐廳貪佢唔使等位,大約7:30左右時間入座率一半都冇,入到嚟都已經有啲擔心入到嚟越店員完全冇招待,餐飯去到食完都仲未有水同泡菜🤬🤬我叫咗個烏冬非常淡,冇咩味,而且份量好少,百幾蚊真係唔值😞😞同行朋友叫咗個粥,味道就好鹹,頂唔順,唯有叫咗個$22嘅可樂🤯🤯環境方面,地方比較迫,成場坐滿但凡有人講嘢啲聲都會好應聲,講真呢個價錢不如食譚仔好過😤😤😤

入到嚟越店員完全冇招待,餐飯去到食完都仲未有水同泡菜🤬🤬

2024-03-15
15 分鐘 (堂食)
-一直想去釜山試吓最出名嘅海鮮粥 估唔到香港都有得食😍😍😍 香港大部份韓國餐廳都係食炸雞 蛋餅 石鍋飯 今次竟然發掘到一間專食海鮮粥嘅韓國店😋😋😋!免費前菜(泡菜和醃蘿蔔)🥗前菜用新鮮蘿蔔醃製 加上酸酸辣辣嘅泡菜 非常開胃🤤釜山鮮鮑魚粥 💰$138講到釜山嘅海鮮粥 當然要食鮑魚!😍呢煲粥以新鮮鮑魚為主角 入口即化鮮嫩嘅口感令人驚艷 海鮮湯底亦都非常濃郁 每一啖都帶來滿滿嘅鮮味😋 份量非常慷慨 一個女仔絕對食唔晒!釜山魚糕烏冬💰$108傳統嘅魚糕同烏冬結合得天衣無縫 彈牙嘅烏冬搭配鮮嫩嘅魚糕 口感豐富有層次😚 天氣凍冰冰食簡直一流🤗🤗煎韓牛餃子💰$82韓式餃子嘅形狀脹卜卜非常可愛😍 入面嫩滑嘅韓牛肉為餡料 外皮煎到金黃酥脆 一口咬落去 肉汁四溢 口感鮮美 搭配醬料更加提升咗韓式風味😋😋我哋仲叫埋啲韓式嘢飲 簡直好似去咗韓國咁呀🍻 💰$25 eachHana Korean Restaurant 📍尖沙咀金巴利街1E號地舖

免費前菜(泡菜和醃蘿蔔)🥗
前菜用新鮮蘿蔔醃製 加上酸酸辣辣嘅泡菜 非常開胃🤤

釜山鮮鮑魚粥 💰$138

釜山魚糕烏冬💰$108

煎韓牛餃子💰$82

Hana Korean Restaurant
📍尖沙咀金巴利街1E號地舖
2024-03-12 120 瀏覽
難得家人抽到空陪我食lunch😉. 真係好耐無過食韓國野, 同佢去左尖沙咀韓國街都搵野食🤤, 上次食過烏冬, 今次食下佢個粥😘。 (5⭐️最高)必試-豬肉蔬菜粥(5⭐️)真係好夠味, 鮮甜味同埋咸道係啱啱好。當中有雞髀菇粒,紅蘿蔔粒等蔬菜🥬。而豬肉粒係混合當中, 同廣東傳統嘅粥唔同,韓粥佢比較係挺身,水份唔算好多。好夠食👍🏻🤤鮮蜆烏冬(5⭐️)鮮甜蜆肉味混合在烏冬中,而且有一些素菜拌料,味道相對比較清淡😊。 韓牛餃子煎(5⭐️)比起蒸餃、煎餃較為味道更加突出👍🏻,外皮煎到脆口, 而韓牛嘅肉質亦都比較嫩滑。咬落去好勁爆汁😘Juicy~

必試-豬肉蔬菜粥(5⭐️)
豬肉蔬菜粥

鮮蜆烏冬(5⭐️)
鮮蜆烏冬

韓牛餃子煎(5⭐️)
韓牛餃子煎

豬肉蔬菜粥
鮮蜆烏冬
韓牛餃子煎
2024-03-04 188 瀏覽
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈位於尖沙咀韓國街其中一間小店 粉紅色的牆壁充滿少女風 小店主打韓式麵食或粥品 更有餃子小食┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 人參雞粥 $138 (8/10)份量足夠2人分享 表面有芝麻 蔥粒做點綴 更有真人參 釜山粥比一般粥濃稠 入口依然感受到飯粒 口感軟綿綿之餘麻油味超香🥰!夾雜著雞絲 蘿蔔粒 洋蔥 紅棗等配料好養生𐂐 ⠜ 韓式牛肉烏冬 $118 (7.3/10)烏冬用筷子夾起做裝飾用來打卡最適合 湯底味道清淡 有蔬菜及海苔增加口感 加入韓式炒牛肉享用亦令到湯底更濃郁🌟𐂐 ⠜ 蒸泡菜餃子 $68 (7.5/10)因為蒸比煎更健康當然選前者啦!餡料飽滿而且辣度十足 愈食愈嗆口🌶️┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 人參雞粥 $138 (8/10)
份量足夠2人分享 表面有芝麻 蔥粒做點綴 更有真人參
夾雜著雞絲 蘿蔔粒 洋蔥 紅棗等配料好養生

𐂐 ⠜ 韓式牛肉烏冬 $118 (7.3/10)
烏冬用筷子夾起做裝飾用來打卡最適合

𐂐 ⠜ 蒸泡菜餃子 $68 (7.5/10)
因為蒸比煎更健康當然選前者啦!
餡料飽滿而且辣度十足 愈食愈嗆口🌶️

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
HANA Korean Restaurant (尖沙咀)📇地址:尖沙咀金巴利街1E號地舖🕐營業時間:星期一至日12:00-22:00💸人均消費:~$150/人 dinner👏🏻抵讚位:兜粥都份量都幾多,食完都真係飽,上枱個陣都熱辣辣,個人食完好暖😗🍴Food QC:「釜山鮮鮑魚粥 $138」啲粥見到嘅係鮑魚粒instead of menu張圖嘅鮑魚片😂 朋友見到都問左句:鮑魚喺邊😅 成兜粥嘅感覺都幾油,同埋有啲重口味,本身朋友叫呢個粥係想食得清淡啲🙈「泡菜章魚粥 $128」唔算太辣,泡菜味蓋過左粥本身嘅味,粒粒嘅章魚唔算多,都一樣係油同重口味😅「蒸韓牛餃子 $82/5隻」本身上枱見到都大大隻,諗住應該ok(?) 一夾,即刻啲皮同啲餡分離,成隻餃散左。啲餃子黎到唔係熱,係暖,翻蒸都可以整熱多少少嘅😅😯有待改善位:鋪面好細,但放左都4-5張枱,行得都有啲辛苦,驚一個唔小心就打瀉隔離枱啲野食。食物方面如果清淡番少少同埋熱多少少會好啲😼私心回應區:鍾意打卡影相嘅朋友可以黎影下走少女風嘅相,門口同鋪內嘅燈同擺設都唔錯👍🏻
HANA Korean Restaurant (尖沙咀)
📇地址:尖沙咀金巴利街1E號地舖
🕐營業時間:星期一至日12:00-22:00
💸人均消費:~$150/人 dinner

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
「釜山鮮鮑魚粥 $138」

「泡菜章魚粥 $128」

「蒸韓牛餃子 $82/5隻」

😯有待改善位:

😼私心回應區:
2024-02-28 187 瀏覽
《Hana》特色韓式魚糕烏冬假日又到尖沙咀覓食~尖沙咀韓國街餐廳之一,餐廳裝潢是粉紅色的。店內一直在播kpop。釜山魚糕烏冬🍜很漂亮的擺盤😆韓國的魚糕真的很好食👍🏻一碗有6-8件特色魚糕,有片狀亦有魚蛋狀,口感和形狀各異 。全都充滿魚味又彈牙。烏冬很彈牙,湯底帶少許甜 。蒸韓牛餃子🥟這款餃子和平常的餃子真的很不同!和牛肉味香濃。餃子皮薄餡靚,隻隻飽滿塞滿肉餡。配泡菜一流~~伴菜還有我喜歡的魷魚泡菜呢~主理的都是韓國人~
《Hana》特色韓式魚糕烏冬
假日又到尖沙咀覓食~
尖沙咀韓國街餐廳之一,餐廳裝潢是粉紅色的
。店內一直在播kpop。

釜山魚糕烏冬🍜
很漂亮的擺盤😆
韓國的魚糕真的很好食👍🏻
烏冬很彈牙,湯底帶少許甜 。

蒸韓牛餃子🥟
這款餃子和平常的餃子真的很不同!
和牛肉味香濃。
餃子皮薄餡靚,隻隻飽滿塞滿肉餡。
配泡菜一流~~

伴菜還有我喜歡的魷魚泡菜呢~
主理的都是韓國人~
蒸韓牛餃子
釜山魚糕烏冬
又黎左尖沙咀韓國街覓食🤩呢間餐廳細細間 但食物好吸引二話不說入去試試😍✨釜山魚糕烏冬比佢既賣相吸引左~🤍魚糕湯底好清甜 好鐘意佢地既烏冬 扁身烏冬口感較軟而夠彈牙😋有唔同款式既魚糕 同埋魚腐粒粒吸晒d湯嘅味道 好好味😋✨泡菜章魚粥有少少辣既章魚粥👅粥底煮到軟綿綿 🤤混合左蔬菜粒同埋泡菜粒 章魚粒份量都算多 口感層次豐富🤤✨煎韓牛餃子🥟韓牛餡料好入味🙌🏻餃子煎到金黃色 脆卜卜咬落口好多肉汁 好正😊
又黎左尖沙咀韓國街覓食🤩

餃子煎到金黃色 脆卜卜
咬落口好多肉汁 好正😊
2024-02-16
2024-02-20 159 瀏覽
天氣涷想食暖笠笠嘅粥😙 呢間主打韓國各款粥品 前菜意外地有最愛嘅生拌魷魚👅👅——————————————————————🐕 泡菜章魚鍋 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯有別於香港軟爛稀身嘅粥韓國偏好稠杰帶顆粒感嘅質感會有少少似軟身嘅Risotto 內裏混入泡菜碎 章魚粒 蘿蔔粒等整體帶有泡菜微酸辣香氣但卻不會很濃重口味 佢以釜鍋形式上枱能保持熱度 冬天食表示很好👅——————————————————————🐕鮮蜆烏冬 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯熱呼呼的鰹魚紫菜高湯連上蜆肉的鮮甜湯汁配上香口的油揚是不想食重口味時想吃的味道👄——————————————————————🐕蒸韓國鮑魚餃子🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯外皮是特別有韌度那種鮑魚切碎混入菜肉冬粉和饀料融為了一體典型的韓國餃子——————————————————————
🐕 泡菜章魚鍋 🐕
和饀料融為了一體
典型的韓國餃子
  • 泡菜章魚粥
2024-02-19 127 瀏覽
📍HANA Korean Restaurant (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利街1E號地舖🟡泡菜章魚粥$128🟡韓式牛肉烏冬$118🟡煎韓牛餃子$82/5隻🟡桃味梳打$27尖沙咀韓國街嘅HANA見到裝修就想入去,又乾淨又靚!試咗泡菜章魚粥同韓式牛肉烏冬,連擺盤都咁靚,視覺同味覺一齊享受!泡菜章魚粥,好綿密,粥底濃郁,我唔食辣都接受到的微辣!入邊有細細粒的章魚,味道好豐富!韓式牛肉烏冬,係高質素嘅烏冬麵,牛肉用一個小碟載住好cute!醬汁夠地道,個肉係分開上,牛肉配粥都好好食!煎韓牛餃子,餡料好豐富,好香脆嘅外皮,煎得微微焦香,正!最後叫咗個韓國桃味梳打,好開胃又好解渴!
📍HANA Korean Restaurant (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利街1E號地舖

🟡泡菜章魚粥$128
🟡韓式牛肉烏冬$118
🟡煎韓牛餃子$82/5隻
🟡桃味梳打$27

2024-02-19
  • 泡菜章魚粥
2024-02-19 110 瀏覽
鋪頭好pink 少女心爆發 💗裝修令經過嘅我哋好易望到呢間餐廳但鋪頭唔算大 放得幾張枱 menu 主打粥 烏冬同埋餃子正宗韓國人主理 韓國嘢呢排成日食 但韓國粥又真係未喺香港食過 🔹️釜山鮮鮑魚粥個粥好軟綿綿 好正 唔似平時食嘅粥但仍然食到粒粒飯成個粥充滿鮑魚味 好鮮甜 粥面頭有紫菜同芝麻 另外加咗啲麻油入面仲有蘿蔔粒 翠玉瓜粒 而且最緊要係 食到最尾仲出緊煙 唔會變粥水🔹️蒸韓牛餃子皮薄多餡 呢個形容詞絕對描述到呢幾粒餃子好足料塞到餃子漲卜卜 啖啖肉 juicy啲皮唔會乾 最驚食餃子啲皮痴住個咀 🔹️釜山魚糕烏冬好適合打卡 📸 一串魚糕放喺碗面都不特止仲要有唔同顏色 令我諗起呢個🍡emoji烏冬係捲喺筷子 口感爽口彈牙個湯俾我清晒 🤣 太!清!甜!
鋪頭好pink 少女心爆發 💗

🔹️釜山魚糕烏冬
好適合打卡 📸 一串魚糕放喺碗面都不特止
仲要有唔同顏色 令我諗起呢個🍡emoji
烏冬係捲喺筷子 口感爽口彈牙
個湯俾我清晒 🤣 太!清!甜!