2023-04-16 39 瀏覽
最近收工同朋友太子嗰邊chill下,我就同佢去咗一間幾靚嘅bar軟殼蟹芝士扁意粉:蟹炸得香脆,加上適當芝士粉調味,每一條意粉都沾到汁食肉獸全日早餐:顧名思義,呢個全日早餐有好多肉😏有肉丸、煙肉、乾火腿、煙三文魚等,令人非常滿足,個人比較推薦係炸薯餅去酒吧,當然酒係重點啦~Beer Platter:由淡至濃比客人試到4款唔同啤酒,每杯約200ml特別鍾意最淡嘅一款,由白麵包發酵而成,麥味比較淡,但係夠清爽最濃嘅黑啤都好有特色,個base係有朱古力同埋咖啡味,當中咖啡味更為突出,微苦另外仲叫咗一款蜂蜜啤酒,飲落係有果香,之後會飲到蜜糖帶出嘅甜味,都幾適合女仔飲

去酒吧,當然酒係重點啦~

2023-04-14 25 瀏覽
HANDS - Craft Beer & Magic太子呢間酒吧餐廳好有格調 有幾個打卡位打下卡睇得出有用心報置 擺貓貓擺設喺枱面 店員好親切 會根據我地嘅愛好介紹野食同啤酒 薯條叔叔 配腐乳醬、腸粉醬及燒鵝醬 $88有本土特色 適合鐘意試唔同醬料口味嘅人薯條脆卜卜 送酒一流 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88炸到外脆內嫩 帶少少啤酒香同蜜糖味唔飲酒又想食到啤酒味可以一試 油封鴨腿配薯蓉 $168上枱已經聞到好香鴨髀食落重油香 夾埋個檸檬sauce入口好清新 解到油膩配合得幾好最抵讚係個薯蓉 入口好creamie 食完啲香味都仲會喺口入面last一陣 菠蘿冬蔭公綠茶菌 $88 呢杯酒好有特色 有新鮮感入口少少辣 有啲似真係飲緊酒咁 麥蘆卡蜂蜜酒 $98蜂蜜味甜甜地 易入口 最適合女仔品嘗
HANDS - Craft Beer & Magic

呢杯酒好有特色 有新鮮感
入口少少辣 有啲似真係飲緊酒咁

麥蘆卡蜂蜜酒 $98
蜂蜜味甜甜地 易入口 最適合女仔品嘗
呢間太子酒吧餐廳非常有自己既風格,星期五六日有註場魔術師,廚師亦都有自己特色小菜,少有既高質酒吧餐廳👍🏼🌶️🎖️花椒麻辣雞軟骨川菜風味,唔食得辣既人都食得好惹味,不停夾黎食,勁推薦食👍🏼🍝🎖️黑松露雜菌露荀炒意粉(素)黑松露味道突出,醬汁掛到每條意粉👍🏼🍔飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡漢堡包勁脆身,超多芝士,和牛又厚😋😋🍻Beer Platter呢個set可以包4杯唔同味道既手工啤(200毫升),Fruity , Hoopy, Sour and Malty ,其中菠蘿包(Bolo Bao IPA)感覺好新鮮,白麵包(Breer Pale Ale)既麥味好香,值得一試

🌶️🎖️花椒麻辣雞軟骨

🍝🎖️黑松露雜菌露荀炒意粉(素)
黑松露味道突出,醬汁掛到每條意粉👍🏼

🍔飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡
漢堡包勁脆身,超多芝士,和牛又厚😋😋

🍻Beer Platter
2023-04-06 208 瀏覽
呢間酒吧餐廳好一段時間沒有來過,之前曾同朋友嚟過happy hour ,貪佢位於太子地區方便,加上餐廳環境舒服有氣氛,啱曬同朋友兩個飲番杯、食下野傾下計。餐廳提供多款特色手工啤,可以試到一些很不一樣嘅啤酒,今次試咗呢隻《Purple Dream 》($108),係一隻隻用蜂蜜發酵嘅手工 beer ,淡紫色非常漂亮。另外,試咗一隻《Two’s Company》嘅Table beer($88) ,味道非常清新,啱曬下午Happy hour 。食物方面亦很有驚喜,有沙律、小食、漢堡、意粉及全日早餐等。餐廳更會利用啤酒入饌,令食物更有特色及驚喜。另外特設有素食及生酮料理,以供不同需要人士選用,非常照顧周到。《小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包》($138)採用比利時蜂蜜啤,青口鮮甜、湯底香濃好味。酸種麵包不單營養價值較普通麵包高,而且更容消化。《蟹肉煙三文魚牛油果他他》($138)選材新鮮,厚厚蟹肉加上煙三文魚,再加入牛油果,有益健康,呢款小食適合生酮飲食及講求健康人士食用。《招牌麻婆 Mac & Cheese》($128)呢款中西cross over ,本人覺得呢個非常出色,我超鍾意。麻辣香濃做得很

Purple  Dream  /  Two’s  Company Table  Beer
Purple  Dream  /  Tow’s  Company Table  Beer

《小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包》($138)

小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包

《蟹肉煙三文魚牛油果他他》($138)

蟹肉煙三文魚牛油果他他

《招牌麻婆 Mac & Cheese》($128)
呢款中西cross over ,本人覺得呢個非常出色,我超鍾意。麻辣香濃做得很出色,然後加上芝士及通粉底焗製,入口麻香,沒想到意外地夾同超好味。

麻婆  Mac  &  Cheese

2023-03-21
小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包
麻婆  Mac  &  Cheese
  • 招牌麻婆Mac  &  Cheese
2023-04-02 40 瀏覽
.有魔術表演🪄嘅酒吧餐廳🍴HANDS環境昏暗,都幾舒服,有多款手工啤酒🍻選擇。菜色方面都好有特色,crossover 中西泰嘅元素,適🈴️中意試新野嘅人🤤……….軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡(138)軟殻蟹好大隻,多肉,好香脆,牛油果份量好多🥑,漢堡包🍔面層底層包都好脆身………冬蔭功肉丸扁意粉($128)朋友本身麻麻地冬陰公,但都讚呢個意粉🍝😆,唔會太濃烈令佢唔中意😂,肉丸有肉汁,朋友都好中意🤤……….花椒麻辣雞軟骨($88)一上菜時,好香麻辣香🤤,但唔會辣,怕辣人士都岩食,但就好香嘅麻辣香👃🏻……….HANDS - Purple Dream($108)黎呢度一定要試下手工啤,呢款加入左蜂蜜,好易入口,平時唔飲啤酒🍻嘅我都好中意飲……….荔枝玫瑰紅茶菌($88)荔枝加上法國粉紅玫瑰,再融入有機紅茶,清香果味濃,幫身體排毒之餘仲可以放鬆一下。……….
有魔術表演🪄嘅酒吧餐廳🍴HANDS
……….

軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡(138)
………
冬蔭功肉丸扁意粉($128)
……….
花椒麻辣雞軟骨($88)
……….
HANDS - Purple Dream($108)
……….
荔枝玫瑰紅茶菌($88)
2023-03-20
新興文青聖地大南街除咗cafe林立之外仲有好多好chill嘅酒吧同餐廳㗎🍻 鍾意飲啤酒嘅朋友就帶咗我去呢間專做手工啤酒同有魔術表演嘅HANDS - Craft Beer & Magic度飲返杯🪄🌃 環境 (4.5/5)HANDS位於喺大南街,由太子站出行2分鐘就到,夠晒方便👍🏻 酒吧有室內同門口嘅半露天位置,依家天氣涼涼哋坐喺出面嘆杯啤酒夠晒寫意🍺一入門口我就比朵玻璃罩內嘅玫瑰擺設吸引住🌹🥰 佢哋另外都會擺啲貓貓擺設喺枱面,好有心思❤️ 酒吧時唔時都會有魔術表演,幾特別,不過我去嘅個日無show睇🧙‍♂️ 酒吧幾有英倫風,深木色設計加上高書櫃圖案嘅牆身,好有格調🪵 😋 食物/ 酒水 (4/5)🍗 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88🍔 軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡 $138🍝 黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉 $138🍺 Beer Platter 200ml x4 $1889. Breer - Breer Pale Ale6. 3Ravens - Juicy IPA7. NUGLY - Jumbo Sour5. Black Kite - Don't Feed the Boar Beet Bitter飲啤酒就一定唔

🌃 環境 (4.5/5)

😋 食物/ 酒水 (4/5)
🍗 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼 $88
🍔 軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡 $138
🍝 黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉 $138
🍺 Beer Platter 200ml x4 $188
9. Breer - Breer Pale Ale
6. 3Ravens - Juicy IPA
7. NUGLY - Jumbo Sour

飲啤酒就一定唔少得餸酒小食😋 推薦大家嗌佢地嘅招牌脆炸蜜味啤酒單骨雞翼🍗 雞翼用咗啤酒同蜜糖醃製,比一般雞翼甜,餸酒一流👍🏻 炸粉薄薄一層炸到外脆內嫩,單骨雞翼夠晒方便🦴

軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡都係signature之一🥑 Burger超大個好足料,成隻軟殼蟹舖喺面比你打卡🦀️ 軟殼蟹下面喺牛油果,生菜同埋青瓜,一啖唔會食得晒,多餡到要切件食🍔

另外仲嗌咗個黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉🍝 擺盤好精緻,意粉卷成長條狀然後喺上面放上鳳尾蝦🦐 蝦肉大隻又夠彈牙,意粉夠晒creamy,松露味香得黎唔會太搶,調味幾balanced~

酒吧員工知我第一次黎,就推薦我飲beer platter🍺 一個platter有4款200ml嘅啤酒,咩都可以試吓😚 員工話HANDS嘅手工啤酒menu每星期都會轉,會因應季節同時令去入啲適合嘅啤酒👍🏻

Beer platter嘅4款啤酒由淡至濃🍻 首先係白麵包pale ale,麥味偏light身又甜甜哋,好易入口🍞 我平時麻麻IPA,覺得太過苦澀~ 不過呢隻Juicy IPA又唔會太苦太嗆,可以接受😗

第三款係台灣酸啤,個人覺得有啲菠蘿同熱帶水果嘅酸味,好開胃解膩🍍 最後係黑啤,比起傳統黑啤淡身,女仔唔洗驚飲唔到😆

個人覺得今次個platter偏light同淡身🍺 如果鍾意重口味嘅人可以同員工講返自己嘅preference,佢地會因應你嘅口味推薦~ 員工話依家正值春夏,所以都會source返啲清新啲嘅酒,配合天氣同季節,好細心🌞

💰 價錢 (4/5)
Average price $300/pp
HANDS除咗提供手工啤酒之外仲會盡量喺cocktail同食物上使用本地嘅原材料,支持本地產業💛 酒水高質之餘食物一啲都唔馬虎,而且價錢相宜,值得支持🤩
  • 脆炸蜜味啤酒單骨雞翼
  • Beer Platter
2023-03-30 22 瀏覽
【太子•HANDS - Craft Beer & Magic 】————————————————————————魔術酒吧🧙🏻備有駐場魔術師。客人可在餐廳內學習魔術,項目包小道具,也有即場示範及教學。但要留意時間和日期。🍯|飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡|HKD 138在日本被為較高級少少的肉,所以肉的香味和油脂較高,加上芝士成為一個不錯的配搭。🍯|鹽酥夜市杏鮑菇|HKD 88素食者來到也enjoy🍯|明太子海鮮忌廉意粉|HKD 128餐鋪較為新品,口感creamy,用了海葡萄作裝飾。🍻|Beer Platter|HKD 188手工啤選擇多,呢個可每款選一作體驗。🍺Breer Pale Ale (白麵包),果香味重,麥味重少少較淡身,適合少飲酒人士的入門選擇。由一班年青人的環保概念製成,未經處理及出售的白麵包釀製成。🍺Bolo Bao IPA(菠蘿包),苦甘味多少少,用上菠蘿包釀製成,口感也帶少少果香味。🍺Jumbo Sour(橙、檸檬),台灣製造,檸檬香味,酸身少少,方便吃了油膩食物可解膩。🍺Don’t Feed The Boar Best Bitter多種麥芽製造,麥味較重較麥香,不會
————————————————————————

🍯|飛驒和牛烤芝士手製他他醬漢堡|HKD 138

🍯|鹽酥夜市杏鮑菇|HKD 88
素食者來到也enjoy

🍯|明太子海鮮忌廉意粉|HKD 128
餐鋪較為新品,口感creamy,用了海葡萄作裝飾。

🍻|Beer Platter|HKD 188
手工啤選擇多,呢個可每款選一作體驗。

🍺Don’t Feed The Boar Best Bitter多種麥芽製造,麥味較重較麥香,不會太甜身。
2023-03-26 47 瀏覽
週日又來悠長午餐,找來一家可邊吃邊喝邊欣賞魔術表演的酒吧餐廳環境舒適,座位寬敞,當中的裝潢及設計配合魔法主題門口位置設計了一個小舞台,配備燈光、音響系統裝修帶點英倫風,吧枱的咖啡豆地圖及月球燈很特別牆身有工業風的壁畫,提供戶外座位適合打卡小食薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬及燒鵝醬香脆薯味濃,充滿本土特色啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡中西合壁,豬肉麻而不辣,十分過癮鮮牛油果蟹肉忌廉意粉份量十足,油膩感不重美國手工啤Juicy IPA有檸檬、酸橙皮、石榴、白葡萄及熱情果香氣產於英國的Forest Earl Grey Gin有香濃伯爵茶味混以雲呢拿、花香及松果木質香味
週日又來悠長午餐,找來一家可邊吃邊喝邊欣賞魔術表演的酒吧
餐廳環境舒適,座位寬敞,當中的裝潢及設計配合魔法主題
門口位置設計了一個小舞台,配備燈光、音響系統
裝修帶點英倫風,吧枱的咖啡豆地圖及月球燈很特別
牆身有工業風的壁畫,提供戶外座位適合打卡
薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬
啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡
啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡中西合壁,豬肉麻而不辣,十分過癮
鮮牛油果蟹肉忌廉意粉
鮮牛油果蟹肉忌廉意粉份量十足,油膩感不重
Juicy IPA
Forest Earl Grey Gin
2023-03-26
薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬
啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡
鮮牛油果蟹肉忌廉意粉
Juicy IPA
Forest Earl Grey Gin
前幾日約左個姊妹出黎傾計,大家都好鍾意飲啤酒,於是就搵左間手工啤酒餐廳,諗住一齊 chill 下~ 去到職員好有心機介紹佢地嘅啤酒,我地揀左兩款試,真係好有驚喜 💕 啤酒唔係淨係咁同苦同埋麥味,原來可以咁好飲!🤤Purple Dream 青檸蝶豆花蜂蜜酒紫色的啤酒超華麗的 💜 濃濃嘅蜂蜜味加上好清新嘅青檸味,酒味唔會好濃烈,容易入口,鍾意飲甜酒嘅朋友絕對要試下啊~ 🫶🏻Seize the Means 朱古力黑啤入口超香黑朱古力味 😍 後勁就係黑啤個濃濃麥味~ 口感比較厚身,我平時都幾 ok 黑啤,原來有埋朱古力味係咁正嘅 🤤 呢個都係推介啊!花椒麻辣雞軟骨飲啤酒一定要要小食 😆 生炸嘅雞軟骨炸嘅剛剛好,唔會太硬幾有口感,而且都唔會話太油 👍🏻 配上花椒油,麻麻辣辣香香超惹味!呢個小食都幾特別 😋啤酒慢烤麻手撕豬漢堡用啤酒煮過嘅手撕豬肉質夠淋,亦都非常香軟,配合左少少花椒,成個感覺好開胃,包底仲要烘過 👍🏻 呢個手撕豬個致好想濃,唔放漢堡包拎黎餸飯都一流 🤤黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉滿滿嘅黑松露 😍 一撈個意粉 d 黑松露香到一個點 🤤 蝦都好彈牙,一問先知道原來用左新鮮蝦,廚師逐隻條蝦腸整

Purple Dream 青檸蝶豆花蜂蜜酒

Seize the Means 朱古力黑啤

啤酒慢烤麻手撕豬漢堡

黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉
滿滿嘅黑松露 😍 一撈個意粉 d 黑松露香到一個點 🤤 蝦都好彈牙,一問先知道原來用左新鮮蝦,廚師逐隻條蝦腸整的 🤩 唔怪得咁鮮味啦~ 香濃鮮味,仲要大大碟,值得 encore 😋

除左特別嘅手工啤同美食,呢度逢星期四至日夜晚仲有駐場魔術師表演㗎!美酒美食加模魔術,加上環境又舒服,我姊妹已經問緊我下次幾時再去 🤤
  • 啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡
  • 花椒麻辣雞軟骨
  • 黑松露鳳尾蝦意粉
🌸呢日下晝去左太子做𝚈𝙾𝙶𝙰,晚飯就係附近搵左間餐廳同朋友見下面吹下水🙆🏻‍♀️呢間餐廳定期會有魔術表現,咁岩小編去呢一日無,唯有下次再黎過睇🫢-🦀 軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡 $𝟷𝟹𝟾漢堡擺碟擺得好靚,特登露半隻蟹比我地影相,成個賣相都好適合打卡💕味道方面,軟殼蟹鬆化,少少紫菜碎配搭芝麻醬同牛油果好夾,推薦!👍🏻-🍝冬蔭功肉丸扁意粉 $𝟷𝟸𝟾冬蔭功搭意粉感覺好似有𝙳唔夾,但係呢度既冬蔭功意粉卻意外地夾,冬蔭功味唔會話好重,但係就有香芧味,肉丸都好𝙹𝚄𝙸𝙲𝚈,唔會好乾身,連小編唔太中意冬蔭功都覺得好食啊🙆🏻‍♀️-🦴花椒麻辣雞軟骨 $𝟾𝟾炸雞軟骨真係食得多,花椒麻辣雞軟骨真係第一次食,小編中意食四川菜,所以一見到呢個菜式即刻好感興趣!微微花椒麻辣香味,岩曬食唔到辣但係又想過下麻辣癮既朋友仔!😚-🍹𝙿𝚞𝚛𝚙𝚕𝚎 𝙳𝚛𝚎𝚊𝚖 青檸蝶豆花蜂蜜酒 $𝟷𝟶𝟾呢間餐廳有好多𝚍𝚛𝚊𝚏𝚝 𝚋𝚎𝚎𝚛可以比客人選擇,小編個日唔想飲好濃既酒,但係又想有一杯有酒精飲品同朋友飲住傾計,呢杯岩岩好,好似飲緊蜂蜜水咁,好易入口😍🙆🏻‍♀️-🍹荔枝玫瑰紅茶菌 $𝟾𝟾朋友因為唔想飲酒精飲品,所以都叫左樽茶黎試下,幾特別創新,有機
🌸
🦀 軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡 $𝟷𝟹𝟾
🍝冬蔭功肉丸扁意粉 $𝟷𝟸𝟾
🦴花椒麻辣雞軟骨 $𝟾𝟾
🍹𝙿𝚞𝚛𝚙𝚕𝚎 𝙳𝚛𝚎𝚊𝚖 青檸蝶豆花蜂蜜酒 $𝟷𝟶𝟾
🍹荔枝玫瑰紅茶菌 $𝟾𝟾
朋友因為唔想飲酒精飲品,所以都叫左樽茶黎試下,幾特別創新,有機會可以試試🙆🏻‍♀️
呢間餐廳好好食,同時亦都有幾個打卡位可以打下卡,小編已經諗住下次要再同朋友黎睇返個魔術表現🪄
📍 HANDS - Craft Beer & Magic
太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_princeedward #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #慢活 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #太子美食 #太子黃店 #happyhour #漢堡包 #魔術 #魔術表演 #draftbeer #軟殼蟹 #軟殼蟹漢堡 #太子cafe
大南街呢一帶有好多新開嘅酒吧同 餐廳 放工過嚟消遣 呢一間雜多元文化酒吧 感覺好特別 佢有魔術 手工啤 餐廳 貓貓元素...真係好特別 食物更加係 *餐廳級數* 好值得嚟試有多款手工啤酒週末仲有魔術表演添 今日放工過嚟坐下飲下嘢我覺得呢度環境好舒服 嘢食都甚 高級侍應好熟悉 介紹食物同埋啤酒我就揀咗啲女士啱飲嘅手工啤酒 💜 purple dream 青檸蝶豆花蜂蜜味酒 花味好濃 顏色吸引 甜甜地 地蜂蜜味 女士一定好鍾意🇳🇿3Ravens 係紐西蘭製造 有蜜桃 香草 奶油味 比較易入口 感覺特別 嘢食方面呢真係有驚喜呀 食咗佢個推介 #油封鴨腿配牛油果蓉 配上檸檬汁一啲都唔油膩仲好juicy添#蟹肉煙三文魚牛油果他他配沙律感覺健康好足料 食材高貴 同朋友share啱曬 #鮮牛油果蟹肉忌廉意粉好creamy 仲好足料好多蟹肉同牛油果 啱曬送酒同朋友分享 嗰度坐得好舒服 仲有好多啤酒任揀啱曬同埋朋友happy hour

purple dream

嘢食方面呢真係有驚喜呀 食咗佢個推介

#蟹肉煙三文魚牛油果他他配沙律
感覺健康好足料 食材高貴 同朋友share啱曬

#鮮牛油果蟹肉忌廉意粉

purple dream
  • 鮮牛油果蟹肉忌廉意粉
2023-03-23 64 瀏覽
係太子想同朋友飲野,但係又唔想去酒吧街,今次去咗地鐵站附近嘅一間主打手工啤酒酒吧飲嘢,順便食埋飯。青檸蝶豆花蜂蜜酒(Purple Dream)用蜂蜜發酵釀造既酒,味道香甜易入口,蝶豆花帶有淡淡的木香與土味,出面酒吧少見,一定要試吓。椰子酒(Mongozo Coconut) 一上枱嘅時候好吸睛,椰子酒會即時開,然後倒入一個椰子殼杯,上面刻住Mongozo,打卡一流,味道結合左椰子嘅甜味同啤酒嘅苦澀味。脆炸蜜味啤酒單骨雞翼用咗麥啤醃製雞翼,即叫即炸,食到有陣陣麥香味,香脆之餘好多肉汁,送酒岩哂。原隻軟殼蟹芝士扁意粉軟殼蟹酥酥脆脆,蟹香味濃郁,芝士忌廉汁香濃,扁意粉掛汁能力強,每一啖意粉都食到香濃嘅芝士味。自家油封鴨腿配牛油果蓉鴨腿做法偏軟腍,一上枱已經聞到好香,鴨腿面加埋香草,增添香氣,配料今次揀咗牛油果蓉,味道清新溫和,秘製醬汁偏酸味,可以中和返油膩感。

青檸蝶豆花蜂蜜酒(Purple Dream)
青檸蝶豆花蜂蜜酒

椰子酒(Mongozo Coconut)
Mongozo Coconut

2023-03-22
青檸蝶豆花蜂蜜酒
Mongozo Coconut
自家油封鴨腿配牛油果蓉
又嚟到發掘cafe嘅時間啦🤤呢晚同👦🏻嚟咗太子一間超型嘅酒吧餐廳😆餐廳用魔術為主題,每逢星期五六日仲有魔術師🧙駐場表演🪄😍可惜我哋係平日夜晚去,冇機會睇到🥹不過餐廳好chill,環境都充滿魔幻嘅氣氛😝店員仲好nice,逐一介紹佢哋嘅餐牌❤️🌟飛驒和牛烤芝士手打他他漢堡🍔 $138呢個burger正😋🤤包體好鬆軟,而且有牛油香,肉面煎得好脆身,而且漢堡扒超厚!食落好juicy💦最正係佢滿滿嘅烤芝士😝多到溢哂出嚟!超邪惡😋😈另外配有薯角,炸得都熱辣辣好香脆😚🌟鮮牛油果蟹肉忌廉意粉🥑 $128意粉醬係用新鮮牛油果🥑打成蓉,再加入double cream,所以好creamy又唔會漏,仲好fresh😆❤️而且意粉好足料,每啖都有滿滿嘅蟹肉、一粒粒嘅牛油果同蕃茄😋口感好豐富🥰🌟即炸鮮薯片 配手製他他醬 $98呢個薯片係餐廳全手工自製㗎🥰好明顯見到係原隻薯仔🥔刨成一片片去炸,好薄又好脆🤤食落薯味十足!佢連他他醬都係自製😆好開胃又惹味~👦🏻食唔停口🤣🌟Beer Platter 🍻 $188呢個啤酒拼盤好特別!😍佢有4杯唔同口味嘅啤酒🍺,包括Fruity, Hoppy, Sour同Malty🤓四款味都各有特

🌟飛驒和牛烤芝士手打他他漢堡🍔 $138

🌟鮮牛油果蟹肉忌廉意粉🥑 $128

🌟即炸鮮薯片 配手製他他醬 $98

🌟Beer Platter 🍻 $188
呢個啤酒拼盤好特別!😍佢有4杯唔同口味嘅啤酒🍺,包括Fruity, Hoppy, Sour同Malty🤓四款味都各有特色💖

𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕𝒚: Twos Company (Table Beer)
呢款係輕身拉格,果香味重,飲落有啲似平時飲開嘅啤酒🍻不過呢款酒味較淡,比較易入口😆

𝑯𝒐𝒑𝒑𝒚: New Zealand Viking 2 Tripple Hopped IPA
我自己就好鍾意呢款💖呢隻啤酒係由桃🍑、菠蘿🍍、西柚同熱情果調製😝望落超似果汁!味道好甜同好有水果香,而西柚同桃味比較突出,好鍾意呀😚

𝑺𝒐𝒖𝒓: Peaches & Cream Shake🍑
呢款就係用桃🍑、香草同奶油調製,口感比較滑同creamy,飲落有微微桃味🥰

𝑴𝒂𝒍𝒕𝒚: Seize The Means
最後一款係朱古力黑啤🍫飲落去有淡淡朱古力味,又唔會太甜🤤而且麥味都出~👦🏻就鍾意呢款多啲!

成餐飯我哋都食得好chill好開心😋食物款式多,連啤酒都有咁多唔同種類可以揀😍而且成個環境昏暗得嚟好chill好舒服😆好適合放工去放鬆一下🥰同埋一定要weekend嚟呀!有魔術表演㗎😆🪄🧙

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:HANDS - Craft Beer & Magic (太子)
太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
位於太子大南街有間主打手工啤的酒吧,周不時亦會有魔術表演!雖然當日沒有魔術師,但店員仍然親自表演一番,誠意十足!食物選擇也很多,各款佐酒小食都十分吸引~🍝黑松露什菌露筍炒意粉 Black Truffle Spaghetti with Mushroom and Asparagus ($108)素食者Friendly之選擇!露筍爽口沒有渣,後勁松露味濃郁,整體恰到好處!🦀軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡 Soft-Shell Crab, Avocado Burger with Sesame Sauce ($138)整隻軟殼蟹十分可愛!炸得香外脆內軟,配上兩種不同的芝麻醬汁,味道豐富,口感十足!🌶️花椒麻辣雞軟骨 Deep-fried Spicy Sichuan Chicken Cartilage ($88)份量十分多,作為佐酒小食一流~ 花椒的麻香加上辣椒的辛辣味,口感酥脆,過癮又刺激!🍸Forest Earl Grey Gin ($128)產於英國的Gin,香濃伯爵茶味混以雲呢拿、花香及松果木質香味;如口感太烈,可加入Tonic Water品嚐~🍸Truffle Gin ($148)尾韻濃烈,配搭黑

黑松露什菌露筍炒意粉

軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡

花椒麻辣雞軟骨

🍸Forest Earl Grey Gin ($128)

Forest  Earl  Grey  Gin

🍸Truffle Gin ($148)
尾韻濃烈,配搭黑松露意粉品嚐,大大提升松露香氣!

Truffle  Gin
黑松露什菌露筍炒意粉
軟殼蟹牛油果芝麻醬漢堡
2023-03-21 30 瀏覽
《又有得酒飲、又有野食、又有魔術玩》要踢走mondayblue,要出街食飯飲下酒先得🤞🏼呢到嘅店員好有禮貌,仔細地介紹每一種菜式,同埋佢哋特製煮嘅方法,推薦左以下菜式俾我地:🦪小麥啤酒煮藍青囗配酸種麵包呢個青口有好多粒,排得好靚,啲汁飲到比利時麥啤既味道🤌🏼🍗自家油封鴨腿 :鴨腿經過醃製同油封既過程,令鴨肉更加鮮嫩多汁,而且吸收了調味料和油的香氣,口感非常好呢個你可以配薯蓉,或者牛油果🥑,我哋就揀咗生醐牛油果蓉,酸酸地 好開胃🍝黑松露鳳尾蝦忌廉扁意粉,呢個擺碟好靚,鳳尾蝦好新鮮,而且松露味都幾濃郁。意粉軟硬度適中,幾好味🤤 重點緊係飲酒:🥃HANDS - Purple Dream 青榑蝶豆花蜂密酒,呢個好甜,岩哂女仔飲🥃Truffle Gin 42%,我都係第一次試呢啲咁高濃度嘅酒,用👃 索一索,個人即刻醒神晒,真心有好香既turtle 味🤗
《又有得酒飲、又有野食、又有魔術玩》
要踢走mondayblue,要出街食飯飲下酒先得🤞🏼
🦪小麥啤酒煮藍青囗配酸種麵包
呢個青口有好多粒,排得好靚,啲汁飲到比利時麥啤既味道🤌🏼

重點緊係飲酒:

👃 索一索,個人即刻醒神晒,真心有好香既turtle 味🤗

• 小麥啤酒煮藍青口配酸種麵包
  • 黑松露鳳尾蝦意粉