2023-05-14
今日係太子附近收工,加上Happy Friday,朋友話今晚好想飲下野,我鍾意飲啤酒,特別係手工啤或生啤,揀左呢間餐廳,以手工啤酒,gin酒,松露啤酒,蜂蜜啤酒,mocktails等,多樣選擇,岩晒朋友!係太子地鐵站行過去好近,2分鐘就得,幾方便!門口設有露天茶座,岩晒想食煙或有寵物的朋友!飲酒一定要配香口野,我地都揀左Burger:飛驒和牛烤芝士手打他他漢堡及花生醬煙肉芝士安格斯牛堡。牛油香煎的飽,外脆內軟,好👌。和牛肉扒的牛味比起一般漢堡濃郁好多,生熟程度很好,好juicy,裡面有好多芝士、洋蔥、生菜,配料足。味道好濃,食到停唔到口!另一款花生醬煙肉芝士安格斯牛堡都好好味,牛肉特級juicy ,花生醬味濃郁,一咬落去真係爆哂汁!薯條炸得好出色😬食唔停口手工啤酒:Hands-Purple Dream及Hands X Heroes-Plato:W.I.L朋友飲Purple Dream,酒味偏甜,易入口,飲落好清新,個味道有啲似Hoegaarden。而我試左店員推薦的辣味手工啤酒Heroes-Plato:W.I.L,酒味偏淡,甜味亦不多,岩晒我口味!飲第一啖時,唔覺有辣味,原來辣味係慢慢
朋友飲Purple Dream,酒味偏甜,易入口,飲落好清新,個味道有啲似Hoegaarden。而我試左店員推薦的辣味手工啤酒Heroes-Plato:W.I.L,酒味偏淡,甜味亦不多,岩晒我口味!飲第一啖時,唔覺有辣味,原來辣味係慢慢出來,幾得意!
食飽之後,店員會問你想唔想睇魔術表演,好奇心之下,當然想睇下啦!而且專為我地而設的。成日望實想破解魔術師的技術,但都搵唔到破綻位。表演雖然唔係高難度,但已經好精彩,至少令我地好放鬆好享受今晚呢餐!
很開心和滿足的經歷,值得再來。