2022-11-16
Hello India Restaurant & Bar地址: 尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈1樓A及E號舖#yauyau_尖沙咀今次嚟到尖沙咀一間樓上嘅印度餐廳,餐廳座位非常寬闊。印裔職員略懂廣東,唔識英文都好容易同waiter點菜。🥖🥖開胃脆米餅 $free薄荷醬同埋紅色汁相當之清新,大家可以自行調劑醬汁比例。🫓🫓印度烤餅 Naan $22-32我哋叫咗三款嘅印度薄餅,分別係原味,洋蔥同芝士。薄餅嘅份量比較少我推薦大家可以叫兩份再加兩個餸就啱啱好夠一對couple食。🍗🍗茄汁燴燒雞 (butter chicken) $118佢嘅雞肉煮得相當之肉質嫩滑,食落相當之creamy, 辣到適中唔會過辣,好適合送印度薄餅。🥘🥘雜菜咖喱 $108呢度嘅咖喱就算有豆,食落都唔會覺得好沙,咖喱比較辣,配合埋杯芒果乳酪就好好味。一辣一甜,我食到最尾要選晒手指。😋😋🥛🥛芒果乳酪 $40嗰日上到去老闆好好人咁樣送咗兩杯俾我哋,好好飲,非常重芒果味,再溝埋佢嘅乳酪,口感好順滑。味道: 4/5服務: 4/5環境: 4/5番兜: 3.5/5#尖沙咀美食 #美食 #好吃 #instafood #foo
地址: 尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈1樓A及E號舖
#yauyau_尖沙咀
🥖🥖開胃脆米餅 $free
薄荷醬同埋紅色汁相當之清新,大家可以自行調劑醬汁比例。
🫓🫓印度烤餅 Naan $22-32
🍗🍗茄汁燴燒雞 (butter chicken) $118
🥘🥘雜菜咖喱 $108
🥛🥛芒果乳酪 $40
味道: 4/5
服務: 4/5
環境: 4/5
番兜: 3.5/5
#尖沙咀美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #尖沙咀印度菜 #印度菜 #helloindia #helloindisrestaruant #helloindisrestaruantandbar