行過見到Hero’s Friday 嘅豬柳蛋班堡即刻諗起日本M記早餐嘅McGriddles🤤用蜜糖加pancake代替平時嘅Muffin,好味到次次去日本都要食番兩、三個😚今次叫咗豬柳蛋班堡餐($52)配薯條&汽水(炒蛋轉煎蛋🍳)荔枝角依間係外賣店,回家需時25分鐘⏱個Pangea同薯條仲暖嘅👍🏻-個pancake 鹹鹹地帶少少甜味🤏🏻厚m就muffin dd 軟硬適中-豬柳味道唔會過鹹,薄過M記10%左右,煎蛋就正常…下次會叫番炒蛋睇吓有無驚喜🤣芝士味道比較淡,成個班堡食落唔會太鹹,幾啱我口味🤗-薯條🍟係波浪粗薯條,炸到金黃色!!搭車嗰陣聞到好大浸薯條味🤣脆身得唔會炸到過晒火👍🏻仲要勁大包!起碼有1.5包Mos大薯咁多‼️‼️‼️‼️‼️-汽水除咗大路紅黑可樂雪碧忌廉之外,仲有bonaqua 微氣泡礦泉水,救咗啱啱去完gym 唔敢飲甜野嘅我呀😍😇真心!$52滿足到想試班堡嘅❤️咁大份薯條🍟(我真係好中意食薯條🤤)仲要💛無可能唔推爆佢lahhhh🦸🏻‍♂️味道:4/5 抵食:4.8/5環境:3/5服務:4/5🍔🍟🍔🍟🍔🍟🍔🍟🍔🍟
今次叫咗豬柳蛋班堡餐($52)配薯條&汽水(炒蛋轉煎蛋🍳)

味道:4/5
抵食:4.8/5
環境:3/5
服務:4/5
🍔🍟🍔🍟🍔🍟🍔🍟🍔🍟
5 分鐘 (外賣自取)
  • 豬柳蛋班堡
2022-07-04 913 瀏覽
🤗 小編依家如果漢堡包口癮起,唔使再下下都食同一間連鎖快餐店啦!可以去幫襯Hero’s Friday![ 亂闖試食 ]🍽 經典漢堡 😋😋😋😋經典漢堡入面有牛肉漢堡、生菜同芝士,麵包烘得香口,加埋溶咗嘅芝士同醬汁,漢堡食落相當juicy !依個漢堡包餐附加薯條同一罐汽水,薯條係粗薯,食落就有咬口!🍟 女生食就已經非常飽肚!午餐 💵💵 約港幣$60/人提提大家:依間係外賣自取店,所有食物都係即叫即做,要等大概十分鐘左右!💁🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試食 ]
🍽 經典漢堡 😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$60/人

經典漢堡
經典漢堡
2022-06-28 681 瀏覽
平時好鍾意食漢堡🍔,見到竟然有pancake嘅漢堡,一直都好想試下,而且好多人介紹呢間,咁岩經過就去試下!🍔🍔🤪我地叫左2個餐,磁力漢堡套餐同豬柳蛋漢堡套餐。🍔豬柳蛋漢堡套餐-$60(+$8薯角)無想像中好味,pancake 偏鹹,而豬柳都係鹹嘅所以有d重口味。🍔磁力漢堡套餐-$86(+$10炸雞粒)漢堡入面有炸洋蔥,生菜配BBQ醬,肉好大塊,咬落去好有層次,比較推介。炸雞粒有調味但偏乾,薯角就normal~
我地叫左2個餐,磁力漢堡套餐同豬柳蛋漢堡套餐。

🍔豬柳蛋漢堡套餐-$60(+$8薯角)

無想像中好味,pancake 偏鹹,而豬柳都係鹹嘅
所以有d重口味。

🍔磁力漢堡套餐-$86(+$10炸雞粒)

炸雞粒有調味但偏乾,薯角就normal~
2022-04-11 1450 瀏覽
難得放假,當然唔少得要出去搵唔同嘅好嘢食啦,於是今次就去咗呢一間好有特色嘅漢堡包店度試吓啦,全部都即叫即整嘅手工漢堡,非常之新鮮!叫咗呢一度嘅招牌隊長漢堡套餐,呢一度嘅漢堡包大大件,而且餡料真係十足,中間有牛肉漢堡扒,煎蛋,蕃茄,煙肉,芝士,山菜,就咁望到呢一度嘅配料就已經覺得非常之吸引!而且一啖咬落去嘅時候唔同層次嘅味道同埋口感非常之豐富,真係非常之值得推介!

2022-03-25 1033 瀏覽
呢間Burger外賣店,有唔同款式選擇,最特別係有全港首創既Pancake班堡🥞每個套餐都有薯條同罐裝飲品,亦可以加錢升級至甜蕃薯條、洋蔥圈、薯角或炸雞粒😍-✍🏼食評❞ 🔸豬柳蛋班堡🍔 | $52以班戟代替麵包,班戟鬆軟厚身,略帶甜味同蛋香味濃,中間夾雜著薄身豬柳、半融芝士同嫩滑炒蛋,口感豐富😚係鹹鹹甜甜既配搭,食落幾特別有驚喜😋而跟餐既薯條係粗身,入面有薯蓉,炸得熱辣香脆,但調味過重,係過鹹😖
✍🏼食評❞
🔸豬柳蛋班堡🍔 | $52
自從知道日本麥當勞有pancake漢堡 就一路都好想試 但之前每次去日本都會有太多其他好嘢食 搵唔到時間試🤣香港近年都有小店推出左呢款pancake漢堡🤭bookmark咗好耐終於試咗🥰-🥞芝士炒蛋班戟漢堡 (跟餐連薯條飲品 $48)性價比極高 跟餐連薯條飲品$50有找!Pancake非常軟熟 可惜食落冇咩味😗不過我內裏嘅炒蛋同芝士份量好多 樣子好澎湃🤓不過個炒蛋某部份熟咗少少 炒得再嫩啲 保留多啲蛋汁 會更加好食!但唔知係咪期望過高 整體冇我預期中好食 但分享吓我一個後加嘅精髓 試吓另加楓糖漿 成件事係昇華左好多!!🍯香甜糖漿班戟配芝士嘅鹹香 鹹甜鹹甜好正好過癮😚另外都試咗佢哋嘅薯條 番薯條 同埋薯角🍟份量同樣好多!!不過有個好大敗筆就係真係犬淋太淋了 變咗有啲失望🥲
🥞芝士炒蛋班戟漢堡 (跟餐連薯條飲品 $48)

2022-01-23 1369 瀏覽
📍Hero's Friday (荔枝角)🔗荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖—————————————————————-作為pancake fan 的小編見到pancake 漢堡就想試吓😳豬柳蛋班堡($42)🥞🍔Pancake 本身好厚身,帶有牛油香,作為麵包皮覆蓋在餡料的上面和底部🥞炒蛋份量多,是屬於即炒🤪🥚,配搭豬柳🐖味道上有明顯層次感🥞但配上Pancake🥞明顯整個包不夠甜,而且醬汁不足,有少少乾吃的感覺😵‍💫如果有蜜糖🍯提供就更好了🥰 .美味指數🤪:5/10性價比指數☺️:5.5/10儀式感指數😍:6/10會否回頭✅:No——————————————————————-
📍Hero's Friday (荔枝角)
🔗荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖

儀式感指數😍:6/10
會否回頭✅:No
——————————————————————-
2021-12-11 1942 瀏覽
喺日本M記食過一次而念念不忘嘅就係Panger🥲見到Hero’s Friday係ig上好多人推薦既然香港都有,就不妨都試吓雖然都有心理準備同日本冇得比係荔枝角啲工業大廈地下,距離地鐵站好近,好快就揾到門面細細 但種類好多!除咗panger,仲有唔同款嘅burger今次order左sausage panger返到屋企滿心期待咁打開,賣相唔算特別好我覺得班戟表面可以再焊燶少少味道方面,佢哋嘅pancake比較硬身同埋甜得來又帶有鹹香,所以味蕾有啲複雜但係都估唔到落差會咁大姐🥲雖然唔夠日本嘅好味,但係過吓口癮都OK幾時可以去旅行呀😪
喺日本M記食過一次而念念不忘嘅就係Panger🥲

見到Hero’s Friday係ig上好多人推薦
既然香港都有,就不妨都試吓
雖然都有心理準備同日本冇得比

係荔枝角啲工業大廈地下,距離地鐵站好近,好快就揾到

門面細細 但種類好多!

除咗panger,仲有唔同款嘅burger

今次order左sausage panger

幾時可以去旅行呀😪
2021-11-09 1855 瀏覽
其實一直都好想買比老公試架啦,之前一直都無機會今日加班的Happy Friday一直同時間競賽,由於腳傷就決定喺荔枝角買番屋企食又一次唔記得轉啡堡啦,淨係叫左豬柳蛋班堡配薯條,老公就點左雙層芝士漢堡配薯條其實好掙扎好想要薯餅,一於就下次啦好懷念以往旅行食pancake 🍔 呀,好彩有Hero’s friday 可以頂下癮作為為食嘅的緊係兩個包都有食啦,呢幾日腳傷做唔到運動,好彩兩個包都唔油又香,而且我唔係好鍾意食普通漢堡包塊包,panger就岩晒我再配埋我最鍾意嘅豬柳真係好滿足最好就係返到屋企都仲有餘溫,仲有啲薯條好脆開心😃
其實一直都好想買比老公試架啦,之前一直都無機會

其實好掙扎好想要薯餅,一於就下次啦

再配埋我最鍾意嘅豬柳真係好滿足

最好就係返到屋企都仲有餘溫,仲有啲薯條好脆

開心😃
  • 豬柳蛋班堡
2021-10-22 1741 瀏覽
經朋友介紹呢間係荔枝角既漢堡包店,話抵食又幾得意。平時好中意食pancake既我,見到都好想試下😚Lunch Time發覺都幾多人買,等既時間都有d耐,不過體諒到佢係即叫即做😍整體上都好抵食,$60左右有包有薯條有汽水。Pancake略帶甜味,食落個豬柳蛋好有早餐Feel,炒蛋好creamy好滑😂只係略嫌個pancake有少少乾。美中不足係薯條有少少淡,無咩薯仔味,不過係荔枝角外賣都係個唔錯既選擇!😌

豬柳蛋班堡
15 分鐘 (外賣自取)
豬柳蛋班堡
2021-10-21 917 瀏覽
太耐無得返家鄉~好掛住日本老麥既早餐🤤果個用pancake 代替麵包皮既漢堡. 每次去日本都一定食好彩香港呢個圈子總唔會令我失望☺️係香港終於有得食啦Hero’sFriday 開鋪時已經好多人講. 但由於位置實在唔近我🥲所以到呢刻先食到荔枝角店只做外賣. 食晏時間勁多人排隊. ☀️夏天係陽光下等都幾辛苦..好彩我打電話先去落單. 再預返店員同我講既時間行過去. 等一陣就拎得🥰~豬柳蛋班堡套餐轉薯圈~係薯圈呀😍重要熱辣辣脆卜卜架唔會炸到好乾硬角角. 最重要係佢有好多個圈🤣唔似金拱門咁碎哂得一兩舊有圈🤦🏼‍♀️豬柳班堡個蛋真係好出色. 炒到啱啱好成形. 但入面重係好滑加上溶咗既芝士簡直一流. 重有拉絲效果豬柳都好大塊. 唔會過咸. 亦幾鬆軟最重要係個pancake🥰陣陣既楓糖牛油味好香. 但又唔會好甜質地整到好鬆軟. 濕軟度啱啱好. 又唔會痴牙呢個堡真係好高汁🍔唯一唔好既係佢實在太大個🥸我一啖咬唔哂成個飽. 啲料太多食到我好飽好攰😝如果佢係我附近開實成日去食🥲

好彩香港呢個圈子總唔會令我失望☺️係香港終於有得食啦

~豬柳蛋班堡套餐轉薯圈~

係薯圈呀😍重要熱辣辣脆卜卜架

質地整到好鬆軟. 濕軟度啱啱好. 又唔會痴牙

呢個堡真係好高汁🍔

如果佢係我附近開實成日去食🥲
2021-09-29 1136 瀏覽
#豬柳蛋班堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️終於有機會試到呢個pancake漢堡,聽人介紹得多,趁住今日經過,忍唔住即刻黎個外賣自取先!未食嘅時候完全幻想唔到係咩味,食嘅時候又估佢唔到都幾夾喎!⭕️有別傳統漢堡,用pancake代替麵包⭕️Pancake都好鬆軟,配埋豬柳蛋有唔同口感⭕️Pancake甜甜地估唔到都幾夾做漢堡⭕️可以選擇滑蛋或煎蛋⭕️薯條係粗身嗰隻,好有薯仔味❗️如果套餐可以有埋嘢飲就更好/總括來講,值得去試吓,都幾特別㗎!
#豬柳蛋班堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️有別傳統漢堡,用pancake代替麵包
⭕️Pancake都好鬆軟,配埋豬柳蛋有唔同口感
⭕️Pancake甜甜地估唔到都幾夾做漢堡
⭕️可以選擇滑蛋或煎蛋
⭕️薯條係粗身嗰隻,好有薯仔味
❗️如果套餐可以有埋嘢飲就更好
總括來講,值得去試吓,都幾特別㗎!
2021-09-17 945 瀏覽
Hero's Friday 漢堡包專門店Double Cheese Burger 勁多芝士加埋塊好厚既新鮮漢堡扒牛肉,包烘到香脆鬆軟 夾埋生菜芝士好好食BBQ Pork Burger 兩塊豬柳夾埋個BBQ sauce仲有濃香甜既BBQ汁 仲有新鮮生菜味道出色!炸雞粒 去骨雞肉 大大件香脆可口 咬開雞肉仍然有肉汁仲好滋味平均消費$100評分8/10荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖
Hero's Friday 漢堡包專門店
Double Cheese Burger

平均消費$100
評分8/10
荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖
2021-09-07 857 瀏覽
🍽 Classic Burger荔枝角少有Burger 食見到Uber eat 有就叫左黎試下Uber Eat 價$85 = Burger🍔 + 薯條🍟+汽水🥤Burger🍔賣相睇落係麻麻地既因為塊牛睇落去比較乾身點知食落又唔會窩 咬落去又幾juicy 窩包不可以貌相除左牛肉, 塊包都唔錯,包面係硬硬地,有d咬口個種🍟就係粗薯黎既, 本人鐘意食幼薯既, 最怕d粗薯炸得唔夠, 咬落一啖薯蓉甘, 但佢呢個粗薯都炸得唔錯既,大部分都夠脆以Classic Burger 既原價$60黎講, CP值係ok既👍🏻,但如果係Uber eat 價$85 我就會覺得貴左d
🍽 Classic Burger

荔枝角少有Burger 食
見到Uber eat 有就叫左黎試下

Burger🍔賣相睇落係麻麻地既
因為塊牛睇落去比較乾身
點知食落又唔會窩 咬落去又幾juicy 窩
包不可以貌相
除左牛肉, 塊包都唔錯,包面係硬硬地,有d咬口個種

外賣送餐
2021-09-04 707 瀏覽
😂想試好耐, 不過食完覺得同日本既好大分別·🍔豬柳蛋班堡($48)連汽水同薯條~無諗過店鋪無位坐😂不過都難我地唔到既~照點!一定要share!!我食左2啖就覺得好飽膩,pancake係無敵勁爆厚😨完全食唔出中間餡料(豬柳芝士蛋)😂成口都充滿pancake既甜同牛油香~漢堡同薯條熱辣辣整好係有加分,但pancake食落偏乾,同埋過厚影響口感, 應該唔會再encore…..🥲·📍 Hero’s Friday荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號鋪
😂想試好耐, 不過食完覺得同日本既好大分別

📍 Hero’s Friday
荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號鋪