2024-08-26 616 瀏覽
由細食到大甜品必食he she eat🍰1. 肉桂蘋果拿破崙 $68賣相一百分 食落都有驚喜 拿破崙個皮十分酥脆 個cream都好creamy 又有啲肉桂蘋果蓉係到 蘋果嘅清新中和番個cream 所以唔會太濟2. 士多啤梨麻糬配士多啤梨梳乎厘班戟 $128賣相都好吸引 食落口感都梳乎 有口氣感但都有回彈力 麻糬煙韌有咬口 兩者加埋口感特別 士多啤梨味都出3. 單骨雞翼(蜜糖芥末醬) $65外脆內嫩 熱辣辣 咬落juicy keep到肉汁 個醬都唔錯 甜甜地 幾易入口4. 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 $158賣相都幾靚 羊味幾出 食落幾嫩 唔會太乾太韌5. 宇治抹茶士多啤梨鮮奶 $58係signature drink 有幾層嘅味道 溶左抹茶雪糕撈埋士多啤梨蓉 苦中帶甜 甜中又有啲回甘咁📍HeSheEat 銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
由細食到大甜品必食he she eat🍰

賣相都幾靚 羊味幾出 食落幾嫩 唔會太乾太韌

5. 宇治抹茶士多啤梨鮮奶 $58

📍HeSheEat
銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
位於銅鑼灣的HeSheEat,不只咖啡好飲,連香脆可口的食物都深受好評。咖啡店佈局簡單卻散發 出濃厚的舒適氣氛,無論你單獨一人還是與朋友閒聊都很合適。如果你在尋找一個可以放鬆的好 地方,同時享受美食,那麼HeSheEat 絕對是你的首選!尤其是他們那款特色的香酥炸雞,足以 讓你流連忘返。 💟松露蟹肉•牛油果• 蕃茄莎莎配墨西哥餅: 呢道菜好型格,非常搶眼。松露蟹肉加牛油果再加蕃 茄莎莎,好有層次感,而家墨西哥餅香脆可口,絕對係新手仔最佳選擇。😌💟黑豚蘆筍卷: 黑豚配上蘆筍,味道真系一流。而家黑豚嘅口感佢肉多汁,蘆筍又好滑嘅感覺, 好似入咗口感天堂,好讚好讚。🥸💟烤魷魚香辣墨汁扁意粉: 墨汁烤魷魚入面,香味撲鼻,再配上扁意粉,口感綿滑,令人回味無 窮。💟烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條): 安格斯牛扒真系層次感豐富,每一口都食到味道,再 配上燒汁同薯條,變咗絕配,好棒呀。👏 💟士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕: 班戟外層口感輕軟,入面有士多啤梨雪糕添,一食 落去,好開心呀!😚 💟提拉米蘇牛奶咖啡: 提拉米蘇同咖啡最佳拍檔,每一肚子咁滑,再要一杯咖啡,即刻覺得人生 滋味。😌

👏

😌
2024-08-25 362 瀏覽
今次係我第二次黎銅鑼灣HeSheEat食飯啦 晚飯時間一如既往咁多人 所以都等左一震位😗🍀大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵芝士汁嘅味道好濃郁 有掛麵嘅效果 好有食梗龍蝦伊麵嘅感覺🤣 蛋麵有咬口 吾會太淋 連埋啲芝士汁食吾錯🧀 大蝦都好新鮮彈牙 有四隻🦐 野菌嘅份量就好多 每一啖都咬到😉🍀烤羊西冷扒配芥末薯蓉依個正常發揮 羊味都幾濃厚🐑 可以點少少醬汁再食會更加好食☺️ 羊西冷扒熟嘅時間恰到好處 肉質粉嫩 口感有嚼勁☺️🍀檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕酸酸甜甜幾開胃 又可以消油膩感 作為甜品幾好😜 乳酪雪糕嘅乳酪味幾突出 幾好食🍦🍀可愛造型梳乎厘班戟整左做米奇嘅形狀 可以吸引到吾少大小朋友😀 份量好多 兩個人食超級夠飽😌🍀椰香咖啡沙冰幾大杯 椰香味濃郁 消暑解渴幾好😛

🍀大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

🍀烤羊西冷扒配芥末薯蓉

🍀檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕

🍀可愛造型梳乎厘班戟

🍀椰香咖啡沙冰
幾大杯 椰香味濃郁 消暑解渴幾好😛
朋友今日特登放假陪我喺銅鑼灣HeSheEat度過一個開心嘅生日!餐廳佈置得簡簡單單而舒服.食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍.👁‍🗨 松露蟹肉•牛油果•蕃茄鮮將配墨西哥餅.➰ 一部份軟腍嘅口感加上莎莎醬嘅清香,係真正嘅絕配!當我將墨西哥餅摺疊,一咬落去,啲醬就喺口裏流動,真係好特別而且香🍅🥑。.👁‍🗨 烤魷魚香辣墨汁扁意粉.➰ 魷魚肉質緊緻,有一種彈彈嘅口感,百搭嘅墨汁同彈牙嘅意粉,感覺好新鮮😍🍝。.👁‍🗨 烤羊西冷扒配芥末薯蓉. ➰ 一刀cut,瞬間肉汁四溢,肉質夠韌又好香,再配芥末,先至覺得滿足齊齊😙。.👁‍🗨 草莓芭菲. ➰ 果然超級好食😋!用新鮮煮製嘅士多啤梨醬做底,再放上脆米同自家製水蜜桃啫喱,滋味真係無得輸。.👁‍🗨 宇治抹茶•紅豆•白玉純牛乳刨冰. ➰ 佢嘅抹茶味道好正,同紅豆嘅微甜配合得好好,每一啖嚟都令我想再一啖😊。.總結黎講,HeSheEat係一間我會再三推介嘅餐廳。佢嘅服務同環境真系做得好好,而且佢哋嘅食物都係我食過最好食嘅一間。如果你有機會路過銅鑼灣,一定要試下 HeSheEat。你一定會愛上佢哋嘅餐廳。💗😁.🔛 整體評分(8/10)

食物🤤🤤🤤🤤🤤

環境🏮🏮🏮🏮🏮

服務👍👍👍👍👍
👁‍🗨 松露蟹肉•牛油果•蕃茄鮮將配墨西哥餅

👁‍🗨 烤魷魚香辣墨汁扁意粉

👁‍🗨 烤羊西冷扒配芥末薯蓉

👁‍🗨 草莓芭菲

👁‍🗨 宇治抹茶•紅豆•白玉純牛乳刨冰

🔛 整體評分(8/10)
之前有朋友食過「HeSheEat」,不停推介我去食,佢哋話呢度又宜洽談商務或者普通聚會。前排周未放假,岩岩去開銅鑼灣,我就搵埋呢個朋友一齊過嚟呢度gathering。🛑牛油煮蜆配蒜蓉包🛑呢款牛油煮蜆配蒜蓉包,都幾抵食!食落有淡淡既牛油香,蜆大隻同新鮮,仲有少少嘅蒜味,幾惹味!始終,一啲蒜香味都可以提味!再配上特製嘅蒜蓉包,呢個配搭幾好,一試愛上!💢大蝦•野菌•溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵💢呢道大蝦•野菌•溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵味道更是意想不到,濃郁既芝士味道,加上蝦的鮮美同野蘑,再配上溫泉蛋,幾有層次口感🌟我個人幾鐘意呢個麵,幾高CP 值🔋🔋。🥘燒春雞黑松露燴意大利飯🥘然後我哋叫咗燒春雞黑松露燴意大利飯。春雞肉質算嫩滑,煎得幾香口幾滋味,再配上黑松露的香氣,飯粒又夠creamy有咬口感。整體CP值都高🔋🔋!🍓士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕🍓士多啤梨麻糬梳乎厘班戟,配上苦澀又濃厚的士多啤梨雪糕。搖一搖隻碟,成個pancake都跟住郁,pancake口感幾軟綿,幾香士多啤梨味。pancake上放左塊麻糬,食落口感變得幾Q,再配雪糕既冰涼感,令人回味無窮!特別有驚喜嘅係,麻糬下面原來

🛑牛油煮蜆配蒜蓉包🛑

💢大蝦•野菌•溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵💢

🥘燒春雞黑松露燴意大利飯🥘

🍓士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕🍓
士多啤梨麻糬梳乎厘班戟,配上苦澀又濃厚的士多啤梨雪糕。搖一搖隻碟,成個pancake都跟住郁,pancake口感幾軟綿,幾香士多啤梨味。pancake上放左塊麻糬,食落口感變得幾Q,再配雪糕既冰涼感,令人回味無窮!特別有驚喜嘅係,麻糬下面原來藏咗一球雪糕,天氣熱消暑一流!

「HeSheEat」系銅鑼灣正中間位置,經常經過都望到呢間餐廳,今次終於有機會同朋友一齊黎食,食物的確係吾錯,無論係商務飯局定系朋友聚會,都系一個幾好既選擇👍!

💥松露蟹肉•牛油果• 蕃茄莎莎配墨西哥餅💥松露蟹肉•牛油果• 蕃茄莎莎配墨西哥餅一落口,就知道質素一流,口感和味道絕配,充滿美味嘅松露蟹肉香。👍🏽💥黑豚蘆筍卷💥蘆筍纖維飽滿,再配上黑豚,口感豐富,美味無比。💥灸燒三文魚丼💥灸燒三文魚丼,魚肉相對肥美但口感更豐富,華麗嘅三文魚配上炒飯底,味道有層次,維妙維肖。😋💥燒春雞黑松露燴意大利飯💥我最喜歡就是黑松露燴意大利飯,佢嘅外層滑潤,內裡有黑松露粒,好味到停不了口👍🏽,一嚼落去肯定讓你驚艷。為了清涼,選擇咗呢個抹茶冰野食,入口瞬間非常爽口,而且味道剛好,甜而不膩😋,連老公都讚好👍🏽。總結,HeSheEat 真的是一間非常值得大家去試一試嘅新開咖啡店,無論是環境、食物都一流,我一定會再去嘅。
💥松露蟹肉•牛油果• 蕃茄莎莎配墨西哥餅💥

💥黑豚蘆筍卷💥
蘆筍纖維飽滿,再配上黑豚,口感豐富,美味無比。
💥灸燒三文魚丼💥

💥燒春雞黑松露燴意大利飯💥

2024-08-15 639 瀏覽
這間分店位於銅鑼灣地帶商場內,於商場間了一個位置作餐廳,途人能於食客旁邊經過,私隱度不足。如果坐窗邊的,則能望到銅鑼灣大街。座位整體來說,比較逼,枱櫈分三大行,枱與枱之間的距離也很窄,店員於落單和上菜時,行動都比較困難。除非咁啱有卡位坐,否則環境不算優雅/好坐,亦遑論有任何打咭裝修。———————————————————-滑蛋原條鰻魚意式紅飯 $108原條鰻魚大小正常,味道正常發揮(鰻魚汁的甜味)(是非日式餐廳普遍煮冰鮮鰻魚的味道),可惜肉質偏韌、太彈牙😢,沒有油脂香和脂肪的軟腍口感😓(一般冰鮮鰻魚的弊病)整個擺盤有點像日式蛋包飯,但不像小編理解般的滑蛋🤔(有返一定厚度和有些蛋是半熟的),而是一片薄薄的煎蛋皮😌。飯則像日式蛋包飯一般,落了蕃茄和茄膏一起煮,算幾入味,食落幾fresh👍🏻作配菜的沙律菜加上黑醋,好開胃👍🏻燒原隻黑松露燒春雞配薯條$148黑松露的份量不多,無論聞/食落唔覺黑松露味,有點失望😭要讚的是小店的雞烤得皮脆而不油膩👍🏻,食落冇罪疚感,雞肉🍗都算滑,雞胸則十分普通(有些小店能夠將烤雞胸都做到不嚡口)。整體來說,雞油和肉汁都不多。小店配上的醬汁是豉油😫,小編R爆頭❓❓❓

如果坐窗邊的,則能望到銅鑼灣大街。

———————————————————-

滑蛋原條鰻魚意式紅飯 $108
滑蛋原條鰻魚意式紅飯

作配菜的沙律菜加上黑醋,好開胃👍🏻

燒原隻黑松露燒春雞配薯條$148
滑蛋原條鰻魚意式紅飯

黑松露的份量不多,無論聞/食落唔覺黑松露味,有點失望😭

整體來說,雞油和肉汁都不多。

小店配上的醬汁是豉油😫,小編R爆頭❓❓❓,完全冇點過。小編原本期待的是黑松露西式白醬汁,可以增添黑松露的風味,可惜小店並沒有花心思於醬汁上😓

配上的不是炸薯條,而是焗薯條

結論

小編並不覺得小店質素高/環境好,有點不能理解為何這間小店咁出名……😫
價格定位在一般咖啡店,可是小編則覺得質素像比較好的茶餐廳😂

總而言之,小編不推薦😓
2024-08-06
2024-08-14 509 瀏覽
想食正餐又想食甜品,自然會想起HESHEEAT。蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅蕃茄莎莎酸甜清爽,牛油果質感軟滑,配上絲絲蟹肉及粒粒蟹籽,味道清新,口感豐富!牛油煮蜆配蒜蓉包蜆肉新鮮有海水味,牛油增添香氣,配香脆蒜蓉包同食,有驚喜! 香煎比目魚柳配蜜糖芥末薯仔魚柳呈現均勻金黃色,魚皮煎香後變得脆口,魚肉軟嫩,蜜糖芥末薯仔入口甜甜地,好吃!百香果抹茶期間限定的百香果抹茶,百香果酸酸甜甜,配上微甘抹茶,味道很清爽!椰香咖啡沙冰結合濃郁嘅椰香同醇厚嘅咖啡香,沙冰細綿,好喝!朱古力純牛乳刨冰朱古力雪糕配上牛乳刨冰,以OREO作點綴,整體不會太甜,以這個價錢而言很抵食。原味焗厚鬆餅配雲哩拿雪糕厚鬆餅需時30分鐘,要早一點落order,鬆餅口感鬆軟綿密,配上雪糕及糖醬,個人很喜歡!
想食正餐又想食甜品,自然會想起HESHEEAT。
蟹肉牛油果蕃茄莎莎配墨西哥餅
蕃茄莎莎酸甜清爽,牛油果質感軟滑,配上絲絲蟹肉及粒粒蟹籽,
味道清新,口感豐富!
牛油煮蜆配蒜蓉包
蜆肉新鮮有海水味,牛油增添香氣,配香脆蒜蓉包同食,有驚喜!
香煎比目魚柳配蜜糖芥末薯仔
魚柳呈現均勻金黃色,魚皮煎香後變得脆口,魚肉軟嫩,
蜜糖芥末薯仔入口甜甜地,好吃!
百香果抹茶
期間限定的百香果抹茶,百香果酸酸甜甜,配上微甘抹茶,
味道很清爽!
椰香咖啡沙冰
結合濃郁嘅椰香同醇厚嘅咖啡香,沙冰細綿,好喝!
朱古力純牛乳刨冰
朱古力雪糕配上牛乳刨冰,以OREO作點綴,
整體不會太甜,以這個價錢而言很抵食。
原味焗厚鬆餅配雲哩拿雪糕
配上雪糕及糖醬,個人很喜歡!
2024-08-13 582 瀏覽
之前,跟好朋友出銅鑼灣,我提議走到銅鑼灣地帶2樓,很久無幫襯的 <HeSheEat> 食晚飯!最近,為了感受巴黎奧運狂熱,我專登走去銅鑼灣,Sogo 附近的巨芒播放奧運賽事,相信這是最有人氣的地方! 感受奧運帶來的熱烈氣氛!恰巧!兩次也被安排到玻璃窗的 2人餐桌,有強烈射燈照住,影相一流!可能坐近玻璃窗餐桌的關係,店員不多又不易找, 同時,又缺乏主動;寧願店方索性用 QR Code 落單好過啦!Menu松露蟹肉、牛油果、蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98我個人覺得鮮甜的蟹肉,跟淡味軟滑的牛油果都幾夾得來!蕃茄莎莎清酸香胃,墨西哥餅薄身又香脆,整體口感豐富!鵝肝牛肉漢堡配薯條 $152鵝肝加牛肉漢堡的無敵組合,鵝肝油潤脂香,牛肉牛味濃郁;薯條連皮更香脆,漢堡配薯條,都是好朋友的組合!對我來說,一定會飽到不得了!宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56我見到餐牌上圖文並茂的相片賣相才決定點這杯特飲,不能說難飲;當然,配搭始終不及宇治抹茶與紅豆啦!Oreo 奶昔 $46入口冰涼透心,最啱喜歡凍飲的他,既邪惡又口味無得輸!Veggie all day breakfast $108炎熱天氣
 感受奧運帶來的熱烈氣氛!

可能坐近玻璃窗餐桌的關係,店員不多又不易找,
 同時,又缺乏主動;
寧願店方索性用 QR Code 落單好過啦!
Menu
1990 瀏覽
松露蟹肉、牛油果、蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98
我個人覺得鮮甜的蟹肉,跟淡味軟滑的牛油果都幾夾得來!

蕃茄莎莎清酸香胃,墨西哥餅薄身又香脆,整體口感豐富!
松露蟹肉、牛油果、蕃茄莎莎配墨西哥餅
鵝肝牛肉漢堡配薯條 $152
漢堡配薯條,都是好朋友的組合!
對我來說,一定會飽到不得了!
鵝肝牛肉漢堡配薯條
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
Oreo 奶昔 $46
入口冰涼透心,最啱喜歡凍飲的他,既邪惡又口味無得輸!
Oreo 奶昔
Veggie all day breakfast $108
炎熱天氣下,胃口也有影響,相對不太開胃!

所以,點了素食版全日早餐!
食了一個鐘也吃不消!

豐富程度卻不比有肉類的 all day breakfast 遜色呢!

包括:表面帶有蛋漿而底部挺身的炒蛋
烤至溫熱並加上黑椒粒的烤蕃茄
色澤翠綠又質感脆嫩的炒 BB 菠菜 (如果轉為新鮮沙律會較清爽開胃)、
迷你牛角包有2個,外層輕脆,外脆內軟、

多汁的大啡菇
混合紫洋蔥及冬瓜絲、綿滑的薯蓉

表面看似炸得乾脆,內裡卻不算乾的脆薯餅、

不肯定是否混合檸檬汁的牛油果蓉 ...等!
Veggie all day breakfast
2023-10-20
5 分鐘 (堂食)
$193.6 (晚餐)
松露蟹肉、牛油果、蕃茄莎莎配墨西哥餅
鵝肝牛肉漢堡配薯條
Oreo 奶昔
Veggie all day breakfast
2024-08-06 581 瀏覽
今日約了朋友去銅鑼灣吃飯,選擇這間已開業多了的Hesheeat,因有多款主食及甜品可選擇,而且味道不錯、適合談心及打卡。 ❇️烤羊西冷扒配芥末薯蓉 $158羊西冷質地嫩滑、肉質鮮甜。香氣四溢、入口即化。配以濃郁香濃的芥末薯蓉,增添清爽微辣的風味!還有伴隨黑醋的新鮮沙律菜,清新又健康。❇️燒春雞黑松露燴意大利飯 $128春雞焗得恰到好處,肉質嫩滑。意大利飯有很濃黑松露及芝士的味道!❇️檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕 $60班戟卷中間包裹著糖粉,配上了酸甜的乳酪雪糕一起食,味道清新!❇️宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$118 (+$15 麻糬皮) 第一次吃有麻薯皮覆蓋的疏乎厘班戟,薄薄的麻薯皮很煙韌。疏乎厘班戟的抹茶味濃郁,滿滿的抹茶粉及抹茶醬。濃蛋香味的疏乎厘,沾上紅豆醬、芋圓和蕨餅,十分滿足。❇️百香果抹茶 $52 絕對是解膩之選!百香果的甜配合抹茶的甘,帶出一種清爽又特別的味道!

❇️烤羊西冷扒配芥末薯蓉 $158
烤羊西冷扒配芥末薯蓉

❇️燒春雞黑松露燴意大利飯 $128
燒春雞黑松露燴意大利飯

❇️檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕 $60

檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕

❇️宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟$118 (+$15 麻糬皮)
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

❇️百香果抹茶 $52
烤羊西冷扒配芥末薯蓉
燒春雞黑松露燴意大利飯
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2024-08-04 389 瀏覽
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》呢間café 喺我讀書時代已經食過,到而家都仲喺到仲有3間分店證明真係好食而且價錢仲好大眾化🤗 今次又係放工過嚟食,喺正地鐵站對面實在太方便🤭◆烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁及薯條 $248叫咗五成熟啱啱好,一啲都唔會韌又唔會太生🥩再配上脆薯條同新鮮生菜◆灸燒三文魚丼 $138 👍呢個三文魚丼唔止賣相吸引仲真係好好食😋唔係普通日式丼飯竟然係炒飯,配料豐富有魚子同翠玉瓜粒🥒灸燒過嘅三文魚逼出魚油令個飯充滿油香又唔會太油膩,再配埋蛋黃醬非常出色🫨◆士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕疏乎厘班戟 $128雙層疏乎厘班戟好鬆軟,第一次食上面蓋上麻糬嘅疏乎厘,麻糬口感煙靭同鬆軟嘅班戟夾埋食好有層次😮‍💨配上新鮮士多啤梨🍓同雪糕◆Tiramisu牛奶咖啡 $58咖啡夠哂香滑而且有Tiramisu味😲📍HeSheEat (銅鑼灣地帶)地址: 銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖電話: 28682277
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》

◆烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁及薯條 $248

◆灸燒三文魚丼 $138 👍

◆士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕疏乎厘班戟 $128

◆Tiramisu牛奶咖啡 $58
咖啡夠哂香滑而且有Tiramisu味😲

📍HeSheEat (銅鑼灣地帶)
地址: 銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
電話: 28682277
2024-07-28 409 瀏覽
食物質素有保證嘅間餐廳,今日竟然唔使點等位,即刻坐低有得食,必點嘅甜品….📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘口感很綿密蛋香超級濃抹茶這款不會太甜 很推薦梳乎厘口感很绵密蛋香超级浓抹茶这款不会太甜 很推荐📍燒原汁黑松露春雞配薯條今次嘅燒春雞唔夠鹹,偏淡味,但係成隻雞燒得都唔錯,脆卜卜,一定要配佢嘅醬汁先夠完美。
📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘

📍燒原汁黑松露春雞配薯條
2024-07-25 699 瀏覽
最近工作壓力超級大,所以跟朋友吃一餐好的減減壓!選了銅鑼灣的HeSheEat一心要吃 一頓大餐!點了兩個主菜,一個是雞肉冬陰功忌廉扁意粉,冬陰功忌廉醬非常惹味,大推!對朋友來說則有點太辣,所以點了一杯百香果抹茶,雖然是百香果但也不酸,挺解喝的!另一個主菜是炙燒三文魚飯,不是日式那種,是有粟米跟菜的炒飯底,三文魚上還有一些沙律醬,所以味道不會太單調!說好要吃大餐當然有甜品,點了白桃乳酪梳乎厘pancake﹐總共有兩塊pancake, 是較軟身的, 乳酪味相對比較突出。另外我還點了一個蘋果拿破崙,我們因為打卡的關係所以等了好一會兒才吃,但是也沒有變得很軟,不錯!整體又是很滿意的一餐, 食物選項不少,味道也可以,雖然也太多是吃意粉,但比起很多樓上的cafe CP值比較高,環境跟地點也比較好!

🤤宇治抹茶黑芝麻疏乎厘 $112平時睇其他人嗌呢個疏乎厘都動L動L嘅,不過當日我哋嗌嘅時候店員就話可以即刻俾我哋,所以就想將個應該都整咗一段時間嘅疏乎厘俾左我哋。個疏乎厘就已經扁晒,而且都冇乜空氣感,食落一隻比較似pancake。面頭嘅醬就冇黑芝麻味,不過抹茶味都幾濃,可惜個疏乎厘質感實在太差,所以我哋都要比負評啊!🤤朱古力純牛乳刨冰 $70出邊一個刨冰閒閒哋都過百,呢度$70就可以食到。雖然比出邊嘅刨冰size會細啲,但係味道都唔錯,可惜冰入邊就冇乜味,要靠不斷加朱古力醬同煉奶調味。另外朱古力嘅味道都比較單一,比較似牛奶樂嘅朱古力味,不過平平哋食一個刨冰都幾推薦。🤤肉桂蘋果拿破崙 $68外貌望落真係好靚,不過切開嘅時候就發現入邊玉桂同蘋果嘅份量都唔係好多,反而cream就好多。為健康着想我哋撥走咗好多cream。味道係OK嘅,拿破崙嘅外皮都層層分明,但係唔夠酥脆,加埋cream之後有啲腍。蘋果肉桂都幾好食,但係有啲太甜。呢一個拿破崙打卡唔錯,但係真係食嘅話似乎性價比就唔高啦。🤤薯條配黑松露蛋黃醬 $62因為有低消每人要嗌一樣野食,所以我哋就嗌多咗一份薯條。薯條係即炸嘅連埋薯仔皮一齊炸
🤤宇治抹茶黑芝麻疏乎厘 $112

宇治抹茶黑芝麻疏乎厘
宇治抹茶黑芝麻疏乎厘

🤤朱古力純牛乳刨冰 $70

🤤肉桂蘋果拿破崙 $68

肉桂蘋果拿破崙
肉桂蘋果拿破崙

🤤薯條配黑松露蛋黃醬 $62
因為有低消每人要嗌一樣野食,所以我哋就嗌多咗一份薯條。薯條係即炸嘅連埋薯仔皮一齊炸,食落都唔油膩,幾脆幾香口。黑松露蛋黃醬都好惹味,個人認為個醬都幾出色,加埋薯條一齊食好似唔覺意就食咗好多薯條。

薯條配黑松露蛋黃醬

📍HeShe Eat(銅鑼灣)

好食指數💗💗💗
性價比指數💗💗💗
回頭指數💗💗💗
推薦指數💗💗💗
薯條配黑松露蛋黃醬
  • 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2024-07-23 494 瀏覽
我地四個人去食,要嗌四樣嘢食,諗住食完鹹嘢再嗌甜品,但係個好似經理嘅人就係咁提我地要嗌夠四樣嘢食,一路收埋個餐牌一路叫我地嗌pancake,我地話要刨冰結果都係落咗pancake,我見到張單落錯咗就同佢講啦,點知佢就開始西口西面,結果主食都未上齊,就已經上咗甜品,仲要個甜品係冰,要即刻食先得,明明講咗遲啲先嗌甜品搞到我地要一路食飯一路食甜品..我都知佢會針對我地㗎啦,所以要用生日優惠嘅時候專登攞埋身分證,結果真係勁惡咁講:「身分證」⋯隔離個女同事都問佢點解要check,同埋我好肯定重覆咗好多次刨冰,仲要未上見到錯咗已經即刻講番,關我地咩事…第一次食到咁嬲 忍唔住要寫個食評
第一次食到咁嬲 忍唔住要寫個食評
草莓冰