2024-05-01 34 瀏覽
港人至愛 港式小食燒賣店紅磡人氣燒賣小店黑松露豬肉燒賣沾上秘制黑松露醬後,入口滲出淡淡黑松露的清香,令人齒頰留香。燒賣彈牙伴隨着肉香,口感比一般燒賣更豐富日式紫菜魚肉燒賣燒賣質感軟糯,魚味香濃,搭配紫菜,倍添香口Cajun巨型蟹柳巨型炸蟹柳,外層炸至金黃香脆,內裏蟹柳一絲絲非常鮮味,配上七味粉同沙律醬,味道大提升秘製腸粉腸粉質感順滑,帶有米香,配上秘制甜醬和麻醬,滋味倍增菠蘿梳打清新菠蘿味,甜度適中,感覺清爽解膩Hidden Table📍紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖

港人至愛 港式小食燒賣店

紅磡人氣燒賣小店

黑松露豬肉燒賣

日式紫菜魚肉燒賣
燒賣質感軟糯,魚味香濃,搭配紫菜,倍添香口

Cajun巨型蟹柳

秘製腸粉
腸粉質感順滑,帶有米香,配上秘制甜醬和麻醬,滋味倍增

菠蘿梳打
清新菠蘿味,甜度適中,感覺清爽解膩

Hidden Table
📍紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
2024-04-27 37 瀏覽
見到關注組不時評論唔同口味嘅燒賣, 原來响大學附近有間小食店, 賣多款特色小食🍡, 仲有多款 fusion 燒賣, 有蒸有炸,而其中嘅奶油麻辣魚肉燒賣係年度燒賣🥉。🍭奶油麻辣魚肉燒賣 (蒸)不愧為名物🥉, 純純兔嘅外型內藏麻辣勁道, 但奶油味又温柔咗辣味,堅好食又彈牙。讚👍!🍭日式紫菜魚肉燒賣 (炸)係和風🇯🇵味嘅燒賣, 新口味新嚐試😍.🍭日式大阪🎌魚肉燒賣(炸)大阪燒嘅遠房親戚, 醬汁神還原, 味道惹味有口感。🍭土匪爆谷雞🧔爆谷大小嘅鷄塊, 似零食咁,停唔到口。🍭泰式墨魚餅🦑泰醬酸甜味,同墨魚餅係絶配。

🍭奶油麻辣魚肉燒賣 (蒸)

🍭日式紫菜魚肉燒賣 (炸)
係和風🇯🇵味嘅燒賣, 新口味新嚐試😍.

🍭日式大阪🎌魚肉燒賣(炸)
大阪燒嘅遠房親戚, 醬汁神還原, 味道惹味有口感。

🍭土匪爆谷雞🧔
爆谷大小嘅鷄塊, 似零食咁,停唔到口。

🍭泰式墨魚餅🦑
泰醬酸甜味,同墨魚餅係絶配。

2024-04-22
15 分鐘 (堂食)
  • 奶油麻辣魚肉燒賣
  • 日式大阪魚肉燒賣
  • 泰式墨魚餅
Hidden Table這家店之前就在燒賣關注組被提及過,今天路過看到引人矚目的橙色外觀,決定進去買來試試。超滑秘製腸粉 $24腸粉偏向細膩,質地滑溜,吃起來帶有米香味,搭配甜醬、麻醬一起吃,比例恰到好處日式紫菜魚肉燒賣 $24燒賣質地稍微有點有彈性,搭配獨特的紫菜風味,小編很喜歡店家的辣油,與日式風味融合得很特別秘製豬肉燒賣 $24燒賣蒸得剛剛好,吃起來香脆爽口,燒賣內餡豐富,咬開來有肉汁,搭配秘製醬汁很美味奶油麻辣魚肉燒賣 $26燒賣有彈性,加上奶油麻辣醬和細緻的辣椒絲點綴,入口滑潤帶有些許辣味,味道新奇

超滑秘製腸粉 $24

日式紫菜魚肉燒賣 $24

秘製豬肉燒賣 $24

奶油麻辣魚肉燒賣 $26
2024-04-26 20 瀏覽
-Hidden Table🍽️-蒸奶油麻辣魚肉燒賣 $26鐘意食Creamy野既可以試呢個奶油醬!雖然食多幾粒會開始覺得膩但好彩本身有麻辣味就中和反👍-蒸秘製豬肉燒賣 $24個秘製醬汁唔錯建議可以自己加芫荽同辣椒油勁正!不得不讚佢個豬肉燒賣好出色😋-炸日式大阪魚肉燒賣 $26小編比較鐘意炸燒賣😋呢款食落就好似食緊章魚燒😆-炸黑松露豬肉燒賣 $32松露控必食!勁多沙律醬由你點😍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖-
Hidden Table🍽️

松露控必食!勁多沙律醬由你點😍

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
2024-04-24 24 瀏覽
呢間燒賣專門店可以話係全港獨家🥹燒賣口味非常有創意 新奇程度可能香港人先接受到😆曾經仲推出過燒賣放題 夠gimmick🤟🏻 秘製豬肉燒賣🤟🏻 黑松露豬肉燒賣(炸)🤟🏻日式紫菜魚肉燒賣魚肉燒賣同平時掃街嗰款差唔多 幾彈牙 味道唔腥 質感都唔會好粉個人更愛豬肉燒賣 味道同口感都比魚肉突出 感覺啖啖肉😝炸燒賣幾驚喜 外層好脆 內裡彈牙 熱辣辣每款都會配上特色醬料 秘製個醬似花生醬mix麻醬 特別香口日式紫菜似加左章魚燒個醬汁咁 鹹味較重黑松露幾香 除左面頭本身加左黑松露 仲會另外比個黑松露醬你 雙倍濃味!
呢間燒賣專門店可以話係全港獨家🥹

🤟🏻 秘製豬肉燒賣

🤟🏻 黑松露豬肉燒賣(炸)

🤟🏻日式紫菜魚肉燒賣

個人更愛豬肉燒賣 味道同口感都比魚肉突出 感覺啖啖肉😝

炸燒賣幾驚喜 外層好脆 內裡彈牙 熱辣辣
每款都會配上特色醬料 秘製個醬似花生醬mix麻醬 特別香口
日式紫菜似加左章魚燒個醬汁咁 鹹味較重

2024-04-23 20 瀏覽
黃埔有好多有質素既美食,沿路都會聞到周圍都好香,而小食黎講,黃埔都有好多,我地今次就去左呢間Hidden Table,小食既種類好多,而燒賣係呢度既主打,有唔同味道,有蒸燒賣同炸燒賣任君選擇,仲有燒賣關注組會員福利,同埋理大學生有9折優惠💯蒸秘製豬肉燒賣($24)我地唔想全部都係炸嘢,就揀咗呢個蒸燒賣,一份有8粒,味道好特別,加入左麻醬做醬料,第一次食呢隻味道,無唸過又幾夾,有新意,燒賣餡都好鮮甜,魚肉味好出🤩超滑秘製腸粉($24)見到都係店主推介就試一試,果然真係好滑,配搭埋芝麻甜醬麻醬,唔覺唔覺就食曬咗全份,份量都足夠兩個人share食😋邪惡煉奶炸饅頭 ($26)一份有3件,饅頭係即刻炸,食既時候仲熱辣辣,外脆內軟,配搭埋煉奶真係絕配😛Shake爆卷卷薯條($30) 有三個味道可選擇,分別係麻辣,紫菜,美國南部,我地揀咗紫菜味,紫菜大大條,分佈得好均勻,紫菜味好重,配搭埋熱辣辣嘅薯條,食到停唔到口🤭小店除左有汽水,仲有其他韓式飲品選擇,食到渴渴地,整翻支有氣飲品,都真係幾正㗎👍🏻

蒸秘製豬肉燒賣($24)

超滑秘製腸粉($24)

邪惡煉奶炸饅頭 ($26)

Shake爆卷卷薯條($30)

宵夜
  • 秘製腸粉
  • 蒸秘製豬肉燒賣
今天要介紹呢間餐廳位於紅磡,是主打燒賣既外賣小食店。餐廳裝修以橙色為主色,非常之突出。小食店推出不同味道既燒賣,如果附近街坊深夜肚餓都唔怕因為小食店開到凌晨。另外,理大學生亦享有9折優惠。蒸秘製豬肉燒賣 $26燒賣比一般燒賣更彈牙,呢款燒賣係面頭多左舊豬肉。燒賣上撒上了炸蒜和黑芝麻同埋沙嗲醬,令燒賣增加口感同香味。炸日式大阪魚肉燒賣 $26炸燒賣就炸得幾乾身但內裹仍保持肉質彈牙唔會過硬,面頭鋪滿木魚絲同章魚燒醬,同大板燒有異曲同工之妙。Cajun巨型蟹柳$24蟹柳超大條,近乎一隻手掌咁長,外皮有炸過得而且炸得香脆而入面仍然保持食到一絲絲蟹柳。加上灑上左七味粉同沙律醬,更加惹味HIDDEN TABLE紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖港鐵黃埔站 B 出口, 步行約5分鐘

蒸秘製豬肉燒賣 $26

炸日式大阪魚肉燒賣 $26

Cajun巨型蟹柳$24

HIDDEN TABLE
紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
港鐵黃埔站 B 出口, 步行約5分鐘
2024-04-21 37 瀏覽
小食店以橙色為主調,係呢片舊區當中非常顯眼,以各式不同燒賣作主打,並輔以不同的港式小食例如腸粉、珍珠雞和炸饅頭等等呢度既燒賣分為蒸同炸兩種,再配上唔同既醬料同Topping,覺得有點似日式章魚燒既玩法,令口味千變萬化得黎又有本土特色奶油麻辣魚肉燒賣魚肉燒賣作為燒賣界既中流砥柱,今次配咗奶油麻辣醬加幼細辣絲,睇落幾溫和,入口creamy得黎小麻小辣幾過癮,口感煙韌唔會過稔泰式干蒸牛肉燒賣呢款燒賣多數係酒樓先見到,估唔到呢度配上泰式酸甜醬令味道奇妙起來,開胃得黎小小惹味,燒賣口感有咬口唔會痴牙超滑秘製腸粉呢度腸粉比較幼身,可以完美咁吸汁,醬汁係秘製醬油香特別香,甜麻醬比例剛好唔會互相掩蓋Cajun巨型蟹棒作為蟹棒控既我見到就忍唔住點,實物比圖片更大更爆醬,外層脆皮幾酥脆,咬落啖啖肉

奶油麻辣魚肉燒賣

泰式干蒸牛肉燒賣

超滑秘製腸粉

Cajun巨型蟹棒
2024-04-19 93 瀏覽
早排睇《香港燒賣關注組》,見有人推介紅磡嗰間燒賣小店,已經好想一試,咁啱今日嚟開呢頭,當然唔可以錯過。餐廳門面非常搶眼,以橙色為主調,店內地方不大,以外賣為主,但亦有少量座位可供堂食。燒賣口味一共有 10 款,分炸同蒸兩大類,有魚肉、豬肉及牛肉;另外亦有腸粉、炸饅頭、碗仔翅同撈麵等供應。點咗 3 款燒賣,2 蒸 1 炸👇蒸:日式紫菜魚肉燒賣 ($24)  燒賣質感煙韌,食落魚味都幾濃郁,加上紫菜,風味獨特,配店舖嘅自家製辣油吃,倍添滋味!蒸:秘製豬肉燒賣 ($24)  燒賣蒸得啱啱好,入口爽滑有汁,餡料實在,很有彈性。秘製醬汁味道偏甜,質感滑溜,同燒賣好夾。炸:日式大阪魚肉燒賣 ($26)  日式大阪仿照章魚燒嘅做法,喺燒賣面層鋪上了紫菜同及木魚碎,燒賣炸到外脆內軟又唔乾身,配埋啲燒汁食,令味道更有層次。另外仲加點咗一客秘製腸粉 ($24)  腸粉滑嘟嘟,食落好有米香,撈埋啲甜醬同麻醬一齊食,口感一流!飲品:韓國菠蘿梳打 ($12)、日本粒粒橙汁 ($12)
飲品:韓國菠蘿梳打 ($12)、日本粒粒橙汁 ($12)
2024-04-17 34 瀏覽
相信應該無人反對燒賣是香港有代表性小吃之一🤣,這間位於黃埔燒賣專門店把普通燒賣演變出多款特色燒賣,相當創新😍- 日式紫菜魚肉燒賣🐟 $24魚肉燒賣質地軟糯,魚肉香味突出😝,配上紫菜絲點綴及秘製豉油調味😉- 日式大阪魚肉燒賣😝 $26炸至金黃香脆魚肉燒賣,口感彈牙👍,表面加上木魚碎及日式大阪醬汁🥰,味道好像大阪燒,很有特色🤣 - 黑松露豬肉燒賣😎 $32燒賣炸至香脆有嚼勁,豬肉肉餡鮮嫩多汁😳,配上濃郁黑松露醬,惹味香口😋- 土匪爆谷雞🐔 $32爆谷雞外層麵衣不厚,雞肉肉質嫩滑😙,✨建議可以配上黑松露豬肉燒賣的黑松露醬,更滋味✨- 橙汁梳打🥤 $12📍 Hidden Table - 黃埔紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖@the.hidden.table

- 日式紫菜魚肉燒賣🐟 $24

📍 Hidden Table - 黃埔
紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
@the.hidden.table
2024-04-17 26 瀏覽
呢個蒸燒賣最特別係佢個醬汁,酸酸甜甜,又有啲芝麻味,蒸燒賣會軟淋一啲,幾夾豬肉燒賣。炸燒賣相對會硬身啲,加埋泰式辣醬同埋芫荽,就另有一番風味。唔夠芫荽同埋辣醬仲可以無限添加。2號炸咗巨型蟹柳,加埋蛋黃醬上高再加上Cajun粉原來可以咁好食。蟹柳外脆內軟又夠惹味估唔到腸粉都咁特別,除咗甜醬仲有加咗佢哋嘅特製醬汁,香甜又有少少辣,最重要佢係非常之多汁,撈極都仲有咁樣食腸粉先至夠味㗎嘛。
[秘製豬肉燒賣(蒸)]

[泰式魚肉燒賣(炸)]

[Cajun巨型蟹柳]

[超滑秘製腸粉]
下午茶
2024-04-16 17 瀏覽
香港人最鐘意食既小食之一,燒賣一定排行其中之一。呢間店有好多特式燒賣,佢既燒賣腸粉餐作為晚飯都係一個不錯的選擇。奶油麻辣魚肉燒賣:魚肉鮮嫩多汁,噴香四溢的麻辣醬汁味道濃郁醇厚,刺激味蕾。奶油添加為其帶來一絲綿密與滑順,中和了辣味的強烈,令整體味道更見和諧。秘製豬肉燒賣:肉餡飽滿多汁,咀嚼間流漏出濃郁的豬肉鮮香。特製醬料醞釀出獨特的香氣,酸甜鹹並濟,配襯著豬肉的鮮美。大板燒炸魚肉燒賣:一道新穎的醬汁加上木魚片,因為魚肉很香,比起平常的大板燒有更重的海鮮味,加上炸香了的外皮,為燒賣帶來創新的造法,必要一試。混醬滑腸粉:混合着麻醬及甜醬的韵味,與柔嫩綿滑的腸粉絕妙融合。入口即化的質地,再配以滑順爽滑的口感,讓人回味無窮。豐富的層次感刺激味蕾,咀嚼時釋放出細膩的米粉香氣。

2024-04-16 13 瀏覽
話說👦🏻有同學仔响黄埔開生日會,早左少少到,我就同👦🏻行下紅磡順道講下故仔。行到甘上下,👦🏻又話肚餓,就見到hidden table, 我同👦🏻係燒賣控,梗係唔放過要食啦🤣食店有不同口味的燒賣,又有蒸或炸的燒賣,腸粉,炸饅頭,煙肉條,薯卷👦🏻開頭話要個燒賣山😲點食得哂丫🫠但👦🏻真係好勁,食晒成個秘製蒸燒賣,幸好,我都試到個秘製汁😎炸日式大阪魚肉燒賣,好正,好有章魚小丸子既味道秘製腸粉。各款混醬既份量岩岩好,無搶到大家的味道🤣紫菜shake 爆卷卷薯條,紫菜份量多,而且薯條炸到外脆肉嫩❤️

👦🏻開頭話要個燒賣山😲點食得哂丫🫠

炸日式大阪魚肉燒賣,好正,好有章魚小丸子既味道

秘製腸粉。各款混醬既份量岩岩好,無搶到大家的味道🤣

2024-04-16 15 瀏覽
路經紅磡,見到呢間小店有咁多款唔同味道嘅燒賣,即刻心心眼,因為本身都係燒賣愛好者!小店有「蒸」及「炸」系列嘅燒賣,今次我哋就各叫咗一款嚟試下!▫️日式大阪魚肉燒賣 $26賣相已經極似平時食嘅大阪章魚燒🤣味道食落真係好似大阪燒,和風醬汁好入味!而呢款燒賣係炸嘅,燒賣炸得好金黃,燒賣皮帶點香脆,食落口感好彈牙,好好食喔!▫️奶油麻辣魚肉燒賣 $26呢款就係蒸燒賣,蒸完後,燒賣嘅肉質唔會太軟腍,肉彈仲保持到彈牙煙靭嘅口感😋!而味道就好有奶油香,再帶點麻辣,辣辣地幾過癮,好惹味!我後尾仲加咗小店嘅自家製辣椒油一齊食,辣味更濃郁,不錯喔!▫️Shake爆卷卷薯條(紫菜味) $30Shake Shake薯條嚟講,第一次配卷卷薯條,薯條炸得金黃香脆,油膩感唔重,食落仲有淡淡紫菜香味,正!▫️ 麻辣避風塘魷魚圈 $38魷魚圈依舊炸得金黃香脆,炸粉唔會好多,魷魚食落彈牙爽口,避風塘味道濃郁,帶點麻辣,食落好惹味,一啖又一啖食到停唔到!小店有自家製辣椒油、芫荽及蔥任加😋!總括嚟講,呢間小食店主打燒賣,都有八至九款唔同味道嘅燒賣,值得下次再嚟試下其他口味!而且仲有其他港式小食,價格相宜,味道也唔錯!

▫️日式大阪魚肉燒賣 $26

▫️奶油麻辣魚肉燒賣 $26

▫️Shake爆卷卷薯條(紫菜味) $30

▫️ 麻辣避風塘魷魚圈 $38

小店有自家製辣椒油、芫荽及蔥任加😋!

2024-04-14 13 瀏覽
燒賣係香港必食之一紅磡開左間好多款式既燒賣好有創意不少人特登黎食我叫左四款唔同既燒賣每款有八粒經過既可以試下❤️黑松露豬肉燒賣呢款燒賣炸得好脆除咗上面灑滿好多黑松露碎另外又有黑松露醬好黑松露呀不過都幾夾呢個必食👍大推❤️秘製豬肉燒賣呢款係蒸既好有咬口佈滿好多醬汁充斥住胡椒味❤️奶油麻辣魚肉燒賣奶油配麻辣好出色把奶油味襯托得淋漓盡致辣得好過癮❤️泰式干蒸牛肉蒸燒賣呢款燒賣好有牛肉味D醬料係泰式雞醬原來又幾夾唔係只可以夾雞肉牛都ok💁‍♀️Hidden Table (紅磡)👣紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
燒賣係香港必食之一

D醬料係泰式雞醬
原來又幾夾
唔係只可以夾雞肉
牛都ok

💁‍♀️Hidden Table (紅磡)
👣紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
  • 奶油麻辣魚肉燒賣