2024-04-13 22 瀏覽
燒賣是香港最有名的小吃之一,無論是茶樓的燒賣點心,還是街頭的魚肉燒賣都各有賣點!紅磡這家專門店把燒賣的樣式再加新花樣,新奇之餘又真的挺好吃!❤ 奶油麻辣魚肉燒賣 $26自家製的奶油醬,Creamy滑溜之外還帶點麻辣,忍不住在醬汁裡多滾幾個圈,好好吃!👍🏼 秘製豬肉燒賣 $24炸過的豬肉燒賣肉香不錯,秘製醬汁讓人想起腸粉的"大混醬",有甜醬和花生醬的感覺,很有趣~ ❤ 日式大阪魚肉燒賣 $26Exactly好像在吃燒章魚丸子,傳統的日式大阪醬汁加木魚碎,crossover 香港的街頭魚肉燒賣,比章魚丸清淡一點的燒賣反而更配?!👍🏼 Cajun巨型蟹柳 $24用薄脆粉裹著巨型蟹柳炸脆外皮,上面灑上Cajun的香粉,瞬間惹名百倍! 👍🏼 各式飲品 $12店鋪提供各式飲品,只售$12,還有Chang青檸疏打~
燒賣是香港最有名的小吃之一,
無論是茶樓的燒賣點心,
還是街頭的魚肉燒賣都各有賣點!

紅磡這家專門店把燒賣的樣式再加新花樣,
新奇之餘又真的挺好吃!

❤ 奶油麻辣魚肉燒賣 $26
自家製的奶油醬,
Creamy滑溜之外還帶點麻辣,
忍不住在醬汁裡多滾幾個圈,好好吃!

👍🏼 秘製豬肉燒賣 $24
炸過的豬肉燒賣肉香不錯,
秘製醬汁讓人想起腸粉的"大混醬",
有甜醬和花生醬的感覺,很有趣~

❤ 日式大阪魚肉燒賣 $26
Exactly好像在吃燒章魚丸子,
傳統的日式大阪醬汁加木魚碎,
crossover 香港的街頭魚肉燒賣,
比章魚丸清淡一點的燒賣反而更配?!

👍🏼 Cajun巨型蟹柳 $24
用薄脆粉裹著巨型蟹柳炸脆外皮,
上面灑上Cajun的香粉,瞬間惹名百倍!

👍🏼 各式飲品 $12
店鋪提供各式飲品,只售$12,
還有Chang青檸疏打~
2024-04-09
  • 奶油麻辣魚肉燒賣
  • 日式大阪魚肉燒賣
2024-04-13 677 瀏覽
《Hidden Table - 紅磡》香港既街頭小食有好多,其中我個人就幾喜歡食燒賣😬人地督魚蛋,我就督燒賣🤭不過今次無意發現既呢間小食店既燒賣就比較fusion 啲,傳統彈牙既燒賣配上新式既醬汁,其實都幾特別下😎除左燒賣之外,佢地仲有賣好多好耐無見到有得賣既港式小食💁🏻‍♀️奶油麻辣魚肉燒賣 $26第一款我就揀左人氣既奶油麻辣燒賣,口感都幾彈牙,係我偏好既軟糯感😉上面既奶油其實係似sour cream既質地,配上少少蕃紅花,我個人覺得食落唔辣,可能係個cream幫忙中和番少少啦,幾特別既💁🏻‍♀️秘製豬肉炸燒賣 $26食左一個蒸既,另一個就食炸既😉反而我覺得幾驚喜,首先佢炸得唔會乾,外面脆脆而入面都仲保持軟糯,豬肉味都幾出,上面既醬汁都幾惹味,一個人我覺得都可以食曬全份八粒💁🏻‍♀️秘製香滑腸粉 $24腸粉係朋友想食既野,必定叫佢多麻醬💪🏻估計佢呢度一份有四五條腸粉,食落都幾滑溜💁🏻‍♀️經典炸饅頭配煉奶 $26呢個item我一見到就想食啦,簡簡單單既炸饅頭配煉奶直頭重拾童年回憶,一客三件,好飽肚😎除左小食之外,我發現到有一款菠蘿梳打都幾少見,佢個味道幾清爽,有點似平日食冰菠蘿既味道,喜歡食
《Hidden Table - 紅磡》

💁🏻‍♀️奶油麻辣魚肉燒賣 $26

💁🏻‍♀️秘製豬肉炸燒賣 $26

💁🏻‍♀️秘製香滑腸粉 $24

💁🏻‍♀️經典炸饅頭配煉奶 $26

除左小食之外,我發現到有一款菠蘿梳打都幾少見,佢個味道幾清爽,有點似平日食冰菠蘿既味道,喜歡食罐頭菠蘿的話會幾喜歡個梳打呢
2024-04-10
2024-04-11 13 瀏覽
是日經過紅磡,突然間好大雨,見到紅磡必嘉街有間專賣燒賣既地舖,就入去食下小食兼避雨😌😌舖頭有少量座位,當日無乜人,所以我同朋友兩人都黎個快速下午茶😃😃小食店食物款式都唔少,有蒸同炸野,除咗單點,仲有好多優惠套餐選擇😆😆我地叫咗四款蒸燒賣和兩款飲品😃😃蔥香魚肉燒賣💪💪💪💪日式紫菜魚肉燒賣💪💪💪秘製豬肉燒賣💪💪💪奶油麻辣魚肉燒賣💪💪💪💪泰國梳打水💪💪檸檬梳打水💪💪💪下次再黎試炸燒賣😄😃😃Hidden Table (紅磡)紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖

我地叫咗四款蒸燒賣和兩款飲品😃😃

蔥香魚肉燒賣💪💪💪💪

日式紫菜魚肉燒賣💪💪💪

秘製豬肉燒賣💪💪💪

奶油麻辣魚肉燒賣💪💪💪💪

泰國梳打水💪💪

檸檬梳打水💪💪💪

下次再黎試炸燒賣😄😃😃

Hidden Table (紅磡)
紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
2024-04-08
下午茶
2024-04-11 40 瀏覽
今日行過紅磡,見到呢間燒賣專門店,睇吓門口餐牌,原來佢地嘅燒賣都幾多款式,d款式仲好特別,有日式,泰式,仲有四川口味,我地叫咗幾款試吓。日式大阪魚肉燒賣$26上面有大量木魚碎同大阪燒嘅醬汁,配埋燒賣食,又幾正秘制豬肉燒賣$26呢款係炸過嘅豬肉燒賣,外脆內軟,幾好食,豬肉嘅質地都彈牙,配埋佢地嘅醬汁,幾惹味。奶油麻辣魚肉燒賣$26奶油加麻辣,完全想像唔到可以夾埋,食落估唔到又幾match,好creamy帶少少辣,幾好食,而燒賣嘅質地煙煙韌韌,唔錯。泰式乾蒸牛肉燒賣$26上面鋪滿芫荽,仲有泰式酸甜汁,個味道好泰式,牛肉燒賣嘅口感好好食,正。食燒賣唔少得飲d有汽嘅汽水爽一爽,叫咗桃味汽水同菠蘿梳打,2款嘅味道都好香果味,唔錯。

日式大阪魚肉燒賣$26
上面有大量木魚碎同大阪燒嘅醬汁,配埋燒賣食,又幾正

秘制豬肉燒賣$26

奶油麻辣魚肉燒賣$26

泰式乾蒸牛肉燒賣$26

篤串魚蛋燒原本只係放工放學快速醫肚,但係這店卻費盡心思,將燒賣等街頭小食進化🧬不單有蒸魚肉燒賣,還有牛肉、豬肉燒賣,有蒸有炸,再配上自家製醬汁,包括奶油麻辣、四川麻辣、黑松露、日式紫菜、泰式等,真係好吸引! 小店亦用上鮮橙色,cyber 裝潢,超級搶眼!泰式干蒸牛肉蒸燒賣集嫩滑鮮甜干蒸牛肉及燒賣皮於一身,配上酸甜香辣的泰式醬汁,愈食愈開胃🤤秘制豬肉燒賣豬肉燒賣口感較油潤,配上自家研發日式醬汁,芝麻香氣滿滿,興豬肉燒賣味道好夾泰式墨魚餅外層煎至金黃色,加上大量泰式醬,入口鮮甜彈牙,酸甜帶辣,非常惹味

泰式干蒸牛肉蒸燒賣

秘制豬肉燒賣

泰式墨魚餅
2024-04-10 14 瀏覽
今日行吓必嘉街先知原來呢度開咗間燒賣專門店😯有好多款燒賣可以揀,有蒸有炸,啱晒鍾意食燒賣嘅人,我哋今次叫咗兩款蒸同埋兩款炸嘅燒賣試吓😆蒸:秘製豬肉燒賣 $24經典嘅豬肉燒賣,配埋沙嗲醬一齊食一流奶油麻辣魚肉燒賣 $26魚肉燒賣食落彈牙,配上秘製嘅奶油麻辣醬,個醬汁香辣惹味,幾特別炸:泰式魚肉燒賣 $26今次都係第一次食炸燒賣,外皮炸得香脆,配上咗我最鍾意嘅泰式辣醬,夠晒惹味🌶️日式大阪魚肉燒賣 $26將炸燒賣整成大阪燒嘅味道,加入咗鰹魚、沙律醬、燒汁等等,有少少似章魚小丸子嘅感覺🤣

蒸:
秘製豬肉燒賣 $24
經典嘅豬肉燒賣,配埋沙嗲醬一齊食一流

奶油麻辣魚肉燒賣 $26

炸:
泰式魚肉燒賣 $26

日式大阪魚肉燒賣 $26

下午茶
#紅磡 #小店 #燒賣 #日式大阪魚肉燒賣 #奶油麻辣魚肉燒賣 #美國南岸卷卷薯條 #避風堂魷魚圈今日去咗紅磡Hidden Table嘅小店食燒賣。呢間小店嘅燒賣好有特色,。especially個toppings 真係幾出色~我叫咗兩款魚肉燒賣,一款係日式大阪魚肉燒賣,另一款係奶油麻辣魚肉燒賣。日式大阪魚肉燒賣口感彈牙,味道鮮甜,配上和風醬汁更加美味。奶油麻辣魚肉燒賣好惹味,~魚肉燒賣出面有滿滿嘅奶油同辣椒,食落好有層次感。-除咗燒賣之外,我仲叫咗美國南岸卷卷薯條同避風堂魷魚圈。美國南岸卷卷薯條炸得好脆,食落好邪惡。避風堂魷魚圈炸得金黃酥脆,魷魚好爽口,配上秘製醬汁更加惹味。總括嚟講,Hidden Table嘅食物好有水準

今日去咗紅磡Hidden Table嘅小店食燒賣。

日式大阪魚肉燒賣口感彈牙,味道鮮甜,配上和風醬汁更加美味。

奶油麻辣魚肉燒賣好惹味,~

魚肉燒賣出面有滿滿嘅奶油同辣椒,食落好有層次感。

除咗燒賣之外,我仲叫咗美國南岸卷卷薯條同避風堂魷魚圈。

美國南岸卷卷薯條炸得好脆,食落好邪惡

總括嚟講,Hidden Table嘅食物好有水準
2024-04-09 20 瀏覽
餐廳裝潢以橙色為主 非常吸睛售賣各種小食 主打不同款式的特色燒賣一口氣點了4款不同口味的燒賣無論燒賣是蒸或炸 都非常彈牙⍢奶油麻辣魚肉燒賣奶油香滑又帶點香辣很特別很創新的組合 必叫秘製豬肉燒賣豬肉燒賣口感相對結實亦吃得出有冬菇味 配炸蒜很惹味泰式干蒸牛肉燒賣牛味香濃 蘸上泰式甜酸醬更入味原本已有芫荽和香蔥 不夠的可以自助加 蔥香魚肉燒賣當然都要點個原味 都很好吃⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐Hidden Table📍紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖#foodiegoodie_hunghom
餐廳裝潢以橙色為主 非常吸睛

Hidden Table
📍紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖

#foodiegoodie_hunghom
2024-04-06 26 瀏覽
這間專注於燒賣的小食店推出了多特色燒賣餐廳裝修以橙色為主,非常之特別點了兩款特色燒賣,炸泰式魚肉燒賣這款炸泰式魚肉燒賣,它外層酥脆的金黃色誘人,一口咬下去,你會首先感受到那脆皮的酥脆口感。接著,魚肉的柔軟嫩滑與鮮嫩的口感立刻在口中散開。這款燒賣的特別之處在於配上少許泰式醬汁,這醬汁帶著微妙的辣椒和香草風味,為燒賣帶來了一絲辛辣的刺激感,蒸秘製醬汁燒賣,傳統的製作方法,蒸煮後,燒賣保持了鮮嫩多汁的質感,每一口都充滿了肉類的鮮味清爽。在燒賣上撒上了炸蒜和黑芝麻,這些香氣四溢的調味料為整個口感增添了層次感。此外,搭配芡汁,更是為這款燒賣帶來了濃郁的滋味。
這間專注於燒賣的小食店推出了多特色燒賣
餐廳裝修以橙色為主,非常之特別

點了兩款特色燒賣,炸泰式魚肉燒賣

2024-03-31 62 瀏覽
💫 hidden TABLE - 隱藏的小食寶店!💫hidden TABLE位於紅磡必嘉街97號🍽️⭐️ 紅磡燒賣:這裡有蒸燒賣和炸燒賣,還有多種口味可供選擇!無論你喜歡蒸的還是炸的,hidden TABLE都能滿足你!🥟🔥👅🥟 腸粉套餐:任食腸粉加一份燒賣,只需$43!這個套餐真是物超所值!腸粉軟滑,燒賣真材實料!🍲🥟😋🍜 印尼撈麵:趕時間的話,可以選擇這個印尼撈麵!快速又美味,讓你在工作間隙快速回復體力!🍜⏱️💪hidden TABLE絕對是一個讓人難以忘記的美食寶藏!無論你是紅磡的居民還是遊客,你都不容錯過這個特色小食餐廳!🍽️🌟😍
💫 hidden TABLE - 隱藏的小食寶店!💫
hidden TABLE位於紅磡必嘉街97號🍽️

2024-03-31 69 瀏覽
平時成日都會去黃埔,嗰日突然間發現咗有一間燒賣小食店,橙色顏色好sharp,所以就試吓🧡佢哋有好多唔同種類嘅燒賣滿足到我呢一個燒賣愛好者🤣除咗燒賣之外,仲有其他唔同種類嘅小食,行過同班friend食吓小食傾吓偈都好開心🥳😋秘製豬肉燒賣 推介呢一款,豬肉燒賣有結實口感,混入少少冬菇,面頭有炸蒜同埋麻醬一齊食估唔到咁惹味。👍🏻日式大阪魚肉燒賣用上木耳絲同章魚燒醬放上炸魚肉燒賣,同章魚燒有異曲同工之妙。✅經典魚肉燒賣 食到魚肉味,配上秘製豉油同埋蔥花。🦀Cajun巨型蟹柳超大條蟹柳,入面一絲絲蟹肉像真度好高。🥖經典炸饅頭 炸饅頭外脆內軟配甜甜嘅煉奶最正。另外我仲揀咗青檸有汽水飲配埋咁多惹味小食真係好正。

😋秘製豬肉燒賣

👍🏻日式大阪魚肉燒賣

✅經典魚肉燒賣
食到魚肉味,配上秘製豉油同埋蔥花。

🦀Cajun巨型蟹柳
超大條蟹柳,入面一絲絲蟹肉像真度好高。

🥖經典炸饅頭
炸饅頭外脆內軟配甜甜嘅煉奶最正。

另外我仲揀咗青檸有汽水飲配埋咁多惹味小食真係好正。
2024-03-30 67 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨燒賣專門店😍-Hidden Table🇭🇰 紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖 🇭🇰-🍡港式小食專門店有十款招牌燒賣, 蒸同炸各五款, 仲有燒賣山, 饅頭山, 巨型蟹柳,炸珍珠雞等等打卡美食🍡店內有少量位置可坐低堂食, 所有產品即叫即製好新鮮-🌶 奶油麻辣魚肉燒賣 $26💯魚肉燒賣彈牙幾香魚味已幾好食, 加上秘製奶油麻辣醬超夾! 奶油底好creamy, 但加左麻辣油較開胃食落唔膩💯個醬調味得宜甜辣平衡, 好重手地點晒成粒, 咬開再點, 都唔會覺得太多-🐖 黑松露豬肉燒賣 $32✨炸燒賣只令外皮脆脆但完全唔會炸太乾身! 有好香好香黑松露粉, 另附上一兜黑松露沙律醬有雙重風味, 仲更juicy-🍟 Shake 爆卷卷薯條 (紫菜) $30💯出餐前已shake好, 卷卷薯條沾到味粉更多, 除左紫菜粉, 面頭再加紫菜絲更香; 卷卷薯條炸得透, 每個圈圈內外都金黃酥脆逼晒油!-🌾 秘製腸粉 $24✨腸粉好滑! 剪開一段段, 秘製醬汁同甜醬芝麻多到好似浸住D腸粉咁😂 但食落又OK唔會太重口味
👧🏻😋👅🍽✨
燒賣專門店😍
Hidden Table
🇭🇰 紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖 🇭🇰

🍡店內有少量位置可坐低堂食, 所有產品即叫即製好新鮮

🌶

🌾
秘製腸粉 $24

黑松露豬肉燒賣
2024-03-30 28 瀏覽
之前呢間店嘅燒賣放題已經好出名,不過嗰排都搵唔到機會試,咁啱行過紅磡又未到食飯時間就同朋友各點左一份試下,嗌左奶油麻辣燒賣同日式章魚燒炸燒賣。奶油麻辣燒賣:燒賣上面嘅奶油和麻辣絲(?)意外地都幾夾,雖然叫麻辣但又唔係好辣,係川味嗰隻辣。奶油都kind of 減低左辣度,平時食開譚仔十小都可以試一試。日式章魚燒炸燒賣:燒賣炸到外皮酥脆,但又唔會過硬,加上章魚燒嘅醬同木魚碎又幾好食🤤如果你鐘意食章魚小丸子,呢個一定值得一試。間店嘅燒賣都彈牙,雖然價錢比普通燒賣貴,但勝在味道特别,行過都可以一試。

奶油麻辣燒賣:

日式章魚燒炸燒賣:

2024-03-25 31 瀏覽
紅磡有好多隱世小店,而呢間都唔例外。主打多款特色口味嘅燒賣,有魚肉亦有豬肉。除此之外都有唔同邪惡小食供應。今次同朋友買咗幾款當宵夜食。由於食物即叫即整,需要等候一段時間。朋友鍾意食豬肉,所以要咗個黑松露豬肉燒賣。燒賣炸完之後外皮好脆,炸粉唔厚,食落唔油又唔膩,仲配埋醬汁可以慢慢點,性價比好高。薯條成日食,卷卷薯條反而比較少見,呢款叫Shake爆,可以選擇麻辣、紫菜或美國南部口味。薯條超脆,薯味突出,搭配紫菜好夾。魷魚圈反而有驚喜,出面通常咬唔開,呢度爽口又彈牙,配埋麻辣避風塘口味越食越上癮。而香炸珍珠雞亦係第一次見,四大塊,煙韌,美味。

2024-03-22 15 瀏覽
紅磡有一間好搶眼嘅小食店,外牆都係全橙,原來係賣燒賣嘅!呢到店面細細地,但係其實都有個小bar枱,客人都可以選擇堂食嘅~堂食可以配料任加,有䓤、芫荽同自家製辣椒油。然後呢到有個揮春,我當初以為係招財進寶,但後尾睇真啲原來寫住招燒賣haha好得意!我再睇下menu,發現款色都好多,絕對唔好睇少呢間紅磡區嘅小店,好多味道都好特別,除左蒸燒賣更加有炸燒賣,當然唔少得d小食啦!我最後要咗幾樣野都好好食。cajun巨型蟹柳個調味好正,微微辣味,蟹柳好大條,勁juicy。經典炸饅頭有四隻,配埋煉奶食真係好好味,細個嘅時候嘅回憶返晒嚟。日式大阪魚肉炸燒賣係一個好創新嘅味道,本身好鍾意大阪燒個醬汁嘅我真係好難抗拒,仲要加埋係魚肉燒賣,真係冇得頂!最後就要埋個店員推介嘅奶油麻辣魚肉蒸燒賣,麻辣嘅口感唔算好勁,但係剛剛足夠,覺得好適合配啤酒一齊食!