2022-05-14 1421 瀏覽
呢間平時好多人食,今次碰吓運氣睇吓可唔可以Walk in食lunch。 好在咁啱有位,即刻叫咗份十貫壽司。雖然同我omakase 冇得比,但係咁嘅價錢有咁嘅質素真係喜出望外!
2022-04-24 1759 瀏覽
星期日2個人食lunch, 冇乜期望, 反而有啲驚喜😊 店內是地道居酒屋感覺🏮,我地最鍾意。可以用QR code 點菜,有set lunch, sushi & sashimi, 炸物,蕎麥面,飯糰,咖哩等等….已經分類。我地叫了一份彩膳(即系set lunch)$110 :刺身有章紅魚,赤貝和帶子(全部都新鮮呀),汁煮牛肉,炸粟米🌽, 燒鯖魚🐠牛舌🐮明太子$90: 呢個燒完都仲好柔軟juicy 清酒煮蜆🐚$80: 隻隻蜆都有肉肥美的銀杏$25/2串:加左啲鹽,可能細細粒,燒完有少少苦味但可接受香蕉天婦羅雪糕🍦🍌$55: 香蕉天婦羅啲粉吾太厚,睇得出佢用嘅油係新鮮油👍🏼👍🏼唔係萬年油餐廳嘅服務態度好好🦋🥳 愉快地用餐,開開心心時間轉眼便到2pm last order 下次再訪
星期日2個人食lunch, 冇乜期望, 反而有啲驚喜😊
店內是地道居酒屋感覺🏮,我地最鍾意。
我地叫了一份彩膳(即系set lunch)$110 :

牛舌🐮明太子$90: 呢個燒完都仲好柔軟juicy

清酒煮蜆🐚$80: 隻隻蜆都有肉肥美的

下次再訪

2022-04-24
  • 清酒煮蜆
  • 牛舌明太子,香蕉天婦羅雪糕
2022-02-13 1657 瀏覽
📍Hokahoka📍💡尖沙咀💛💛💛💛💛💛💛💛💛🐷💗居酒屋推薦💗呢間係日本人主理,裝修好有舊式日本居酒屋既感覺,如果早d book位仲可以有榻榻米既位坐😍冇得去旅行當去轉日本🐥天婦𡤢定食一上到黎真係超大份,份量好多,非常新鮮熱辣,炸物好香脆,有蝦南瓜茄子,隻蝦大大隻😋😋欣賞🐥燒牛舌牛舌厚切,肉質帶點焦香,口感彈牙,唔中意食牛舌既我都唔錯🐥雜錦刺身飯刺身新鮮,全部大大舊,唔係薄切切一塊,厚切厚切,八爪魚爽口彈牙,呑拿魚厚切入口即溶,甘油魚帆立貝夠鮮甜中意😍🐥炸芝士年糕佢既吉列野炸功唔錯,炸到金黃色,食落去脆卜卜,脆到不得了,唔會好油膩,入口外脆,熱辣辣,一咬入面滿芝士 正💗🐥大蔥雞肉串燒燒得好香口,又唔會乾身,加埋d汁好好味🐥豬腩串燒表面燒得香脆,肥腩肥瘦均匀🐥梅酒@2飲埋杯滿酒滿足滿足
📍Hokahoka📍
💡尖沙咀

💛💛💛💛💛💛💛💛💛🐷
💗居酒屋推薦💗

🐥天婦𡤢定食

🐥燒牛舌
牛舌厚切,肉質帶點焦香,口感彈牙,唔中意食牛舌既我都唔錯

🐥雜錦刺身

🐥炸芝士年糕

🐥大蔥雞肉串燒
燒得好香口,又唔會乾身,加埋d汁好好味

🐥豬腩串燒
表面燒得香脆,肥腩肥瘦均匀

🐥梅酒@2
飲埋杯滿酒滿足滿足
2022-01-25 1036 瀏覽
朋友想吃串燒,見到尖沙咀這間居酒屋有很日本風情的榻榻米,即刻想來吃~不過因為沒有訂檯,所以榻榻米已經滿座🥲 坐了在看廚師製作食物的卡位,店員都很親切,用餐體驗不錯❤️這裡每一類食物都有一定數量的選擇,不過最想吃的串燒如果多一點會更加好~部分菜式在其他餐廳比較少見,驚喜度不錯~🔹牛肉山椒燒 $168鐵板上的牛肉肉汁滿滿,一邊熱著牛肉外層微焦,裡面依然有raw一點的感覺,山椒帶出輕微辣香,把牛肉味道加強🥰🔹吉列豚肉露荀卷 $88豚肉包住新鮮多汁的露荀下油炸不會有油膩感,點燒汁吃味道更搭,咸香也很鮮明,喜歡柔和一點的味道可以點沙律醬,不過份量真的很多,適合多人的時候點~🔹炸雞軟骨 $45有一個份量極多的小食😂 小胃口的我完全無法吃完整盤雞軟骨,味道上椒鹽味很到位,完全不油,食好吃的🥰🔹牛脷 $68強推的一款串燒!牛舌燒到香香的,鹽香剛剛好,不會很油而且很有彈性又容易咬,一人一串剛剛好。🔹豬頸肉七味燒 $50七味粉的味道超濃郁,燒完令豬頸肉咸味很強烈,口感倒是不錯,不過我不太能吃這麼強烈的味😔🔹白飯魚蛋卷 $58這個蛋卷跟主食完全沒有差別😂超厚超大份,兩個人吃完基本上其他都不用吃了🙈白飯魚的鹹香

🔹牛肉山椒燒 $168

🔹吉列豚肉露荀卷 $88

🔹炸雞軟骨 $45

🔹牛脷 $68

🔹豬頸肉七味燒 $50

🔹白飯魚蛋卷 $58

這個蛋卷跟主食完全沒有差別😂超厚超大份,兩個人吃完基本上其他都不用吃了🙈白飯魚的鹹香滲透在蛋之中,不會有突兀的味道,蛋香間有些甜味,點燒汁吃也不錯❤️

這裡最大特色是有超級多sake,不知道點什麼的話可以問店員意見☺️這晚和朋友喝著喝著不知不覺喝了兩瓶,這兩款都是非常容易入口的清酒,下次大家都可以考慮一下~
꧁𝗛𝗼𝗸𝗮𝗵𝗼𝗸𝗮💛꧂ #黃店推介高度推薦的居酒屋!日本人主理 將日本情懷帶到香港裝修好有地道舊式居酒屋feel 尤其是tatami的位置 超和式!訂枱時可以注明要求以便安排 (可是我沒有🥲後知後覺表表姐)幸運的話還可以欣賞店長自彈自唱呢(但店長已經番日本了🥺)食物種類非常多 樣樣都想試 今次只試了幾味 但全部都好有水準所以已有回訪的打算!☽ 前菜 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎一坐低就有一小束涼拌素麵作前菜醋汁帶淡淡紫蘇葉味 仲有秋葵薄片作伴秋葵切得非常薄 所以潺液存在感不高 平時好怕秋葵的我都勉強接受到☽ 生蠔酢物 $𝟡𝟠 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎三隻肥美鮮甜的生蠔😋😋😋好抵!醋汁有畫龍點睛之效!! 提鮮又僻腥!!下面嘅海帶都好食哈哈☽ 芝士魷魚酒盜 $𝟠𝟘 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ 好似係第一次食酒盜呢哈哈 試過就知為何叫酒盜 酒盜一般是鹽漬魚內臟 鹹鮮味非常重 𝗛𝗼𝗸𝗮𝗵𝗼𝗸𝗮的酒盜仲加入了仲粒粒魷魚 再加上味濃的芝士真的超下酒可惜當日腸胃不太舒服就沒有點酒☽ 燒開邊花魚 $𝟠𝟝 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎香港的日式餐廳較常見的燒魚一般是鯖魚、銀雪魚、三文魚但在𝗵𝗼𝗸𝗮𝗵𝗼𝗸𝗮你會找到其他較特別的魚料理被menu上的圖片吸引到了 所以就點了

꧁𝗛𝗼𝗸𝗮𝗵𝗼𝗸𝗮💛꧂ #黃店推介

高度推薦的居酒屋!
日本人主理 將日本情懷帶到香港
裝修好有地道舊式居酒屋feel
尤其是tatami的位置 超和式!
訂枱時可以注明要求以便安排
(可是我沒有🥲後知後覺表表姐)
幸運的話還可以欣賞店長自彈自唱呢
(但店長已經番日本了🥺)

食物種類非常多 樣樣都想試
今次只試了幾味 但全部都好有水準
所以已有回訪的打算!

☽ 前菜 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
前菜

一坐低就有一小束涼拌素麵作前菜
醋汁帶淡淡紫蘇葉味 仲有秋葵薄片作伴
秋葵切得非常薄 所以潺液存在感不高
平時好怕秋葵的我都勉強接受到

☽ 生蠔酢物 $𝟡𝟠 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
生蠔酢物

三隻肥美鮮甜的生蠔😋😋😋好抵!
醋汁有畫龍點睛之效!! 提鮮又僻腥!!
下面嘅海帶都好食哈哈

再加上味濃的芝士真的超下酒
可惜當日腸胃不太舒服就沒有點酒

☽ 燒開邊花魚 $𝟠𝟝 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
燒開邊花魚

香港的日式餐廳較常見的燒魚一般是鯖魚、銀雪魚、三文魚
但在𝗵𝗼𝗸𝗮𝗵𝗼𝗸𝗮你會找到其他較特別的魚料理

☽ 三文魚粥 $𝟟𝟘 ♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎
三文魚粥

超大煲粥呢~是comfort food的一類 非常暖胃
沒有港式生滾粥般綿 反而有點像潮式的粥水

💬 食物偏鹹 比較適合作下酒菜 不過喜歡店內的日本vibe 希望下次回來的時候可以聽到店長唱歌啦

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 👱🏻‍♀️8.2/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Hokahoka (尖沙咀)
尖沙咀麼地道63號好時中心51-52號舖
燒開邊花魚
明太子牛舌
豬頸肉七味燒
三文魚粥
最近喺紅磡工作 約埋附近工作嘅朋友一齊食晏呢間日食店好多人排隊 上次黎到冇預到時間 等唔到就揾其他野食今日就早少少走去排隊 等左10分鐘入座店內有普通卡位同榻榻米座位今次店員就安排我地坐榻榻米聽朋友嘅同事講 呢間餐廳個廚係日本人亦推介定食係咁多野食之中CP值最高睇左陣menu 我地都揀好野食 等左大約十分鐘 d定食陸陸續續上枱1. 吉列池魚定食喺朋友嘅推介下 我叫左吉列池魚定食配菜有沙律、麵豉湯、酸菜同日本蘿白主食有吉列池魚同白飯吉列池魚可點沙律醬同燒汁吉列池魚好香脆但講真我食唔出同其他魚柳有咩分別而且味道唔係話好突出所以我唔推介食呢道定食2. 燒日本豬腩肉定食配菜方面同上 主食就係燒豬腩肉呢道定食我超級推介豬腩肉入口即溶 而且入晒燒汁味食落口果陣油脂、肉味同燒汁味好夾好惹味可以話一試難忘 回味無窮但如果你係減肥中人士 請要回避最後埋單每人88蚊 冇加一當中有朋友叫左網燒牛肉定食 都係一個好選擇 不過我冇影到相就唔多提了總結呢間餐廳真係唔錯 食物有水準 食晏cp值幾高 抵佢每日咁多人排隊!
最近喺紅磡工作 約埋附近工作嘅朋友一齊食晏

等左大約十分鐘 d定食陸陸續續上枱

1. 吉列池魚定食
吉列池魚定食

喺朋友嘅推介下 我叫左吉列池魚定食
配菜有沙律、麵豉湯、酸菜同日本蘿白
主食有吉列池魚同白飯

燒日本豬腩肉定食

配菜方面同上 主食就係燒豬腩肉
呢道定食我超級推介

豬腩肉入口即溶 而且入晒燒汁味
食落口果陣油脂、肉味同燒汁味好夾好惹味
可以話一試難忘 回味無窮

但如果你係減肥中人士 請要回避

最後埋單每人88蚊 冇加一
總結呢間餐廳真係唔錯 食物有水準
食晏cp值幾高 抵佢每日咁多人排隊!
2021-05-14
10 分鐘 (堂食)
燒日本豬腩肉定食
2021-12-25 746 瀏覽
睇演唱會前食好野,最鐘意日本居酒屋,比人溫暖熱鬧的感覺🥰呢間充滿歲月痕跡嘅Hokahoka「ほかほか」,一望見房入面榻榻米,好似去左富士山🗻浸溫泉甘好熟悉感覺,不過日本師父暫時反左日本,牆上的日本海報及充滿個性的菜名字條,跟箸時代進步,可以用QR code電話落單。 時間匆忙我地叫咗;瑩光魷魚、海膽係我必食😊蟹子沙律做前菜最開胃🥰生蠔漬,生蠔配搭柚子酢更顯鮮甜👍芝士年糕、雞皮嘅雞油香味都好正🥰燒飯團出面燒得脆脆又乾身仲跟埋麵豉湯👏🏻壽司中拖、油甘魚、三文魚子食落好鮮甜支柚子啤酒正,夠氣一斟必成杯滿泡😆價格合理,開懷暢飲既好地方,下次黎食酒盜芝士, 預約困難店,會Book Tatami座享受日本風情畫,以前好彩會欣賞到店長yuya san自彈自唱,Beyond 首海闊天空係必唱,同香港人一樣好熱血架😊~ A restaurant that perfectly embodies the cozy chill vibe of Izakaya in Japan.japanesefood 居酒屋
睇演唱會前食好野,最鐘意日本居酒屋,比人溫暖熱鬧的感覺🥰

時間匆忙我地叫咗;

瑩光魷魚、海膽係我必食😊
蟹子沙律做前菜最開胃🥰
生蠔漬,生蠔配搭柚子酢更顯鮮甜👍
芝士年糕、雞皮嘅雞油香味都好正🥰
燒飯團出面燒得脆脆又乾身仲跟埋麵豉湯👏🏻

壽司中拖、油甘魚、三文魚子食落好鮮甜

支柚子啤酒正,夠氣一斟必成杯滿泡😆

japanesefood 居酒屋
2021-12-23
  • 炸芝士年糕
Hokahoku -3人lunch📍TSTおすすめです真係好掛住日本🥰🙋🏻‍♀️ 刺身沙律定食 $120 (不用+1)朋友們叫了: 健美壽司定食✨喺Menu搵極都搵唔到乜嘢係健美😂問咗員工原來係師傅發板六件壽司嗰個烏冬仲可以轉做蕎麥麵🤤刺身都好新鮮好好味 おいしいです
Hokahoku -3人lunch📍TST
おすすめです

真係好掛住日本🥰

🙋🏻‍♀️ 刺身沙律定食 $120 (不用+1)
朋友們叫了: 健美壽司定食✨

嗰個烏冬仲可以轉做蕎麥麵🤤
刺身都好新鮮好好味 おいしいです

2021-12-10 2176 瀏覽
訂左两次唸住同我高太黎試食不過都訂唔到,今次早两個禮拜訂位仲安排到可以坐tatami添掂哂今次好似係高生第一次坐tatami食日本菜不過我高太對鞋啲鞋帶比較難搞每次要除鞋再着鞋出出入入去洗手間同呼吸,都幾論盡但係又幾好笑餐廳食物選擇好多,而且清酒選擇都好多去過既居酒屋食物選擇依間都算好多一坐低就有個前菜擺係我地面前即係無得唔食但係依個冷麵又唔錯喎蕃茄沙律蕃茄夠清但唔夠甜高太鐘意食既瑩光魷魚可能唔當糙,唔夠肥美,但都好食既酸汁生蠔生蠔鮮甜不過两個人食三隻,差啲要猜贏先有得食多隻鱈魚子两個人食有五粒,多左少少壽司拼盤雖然紫菜上到黎已經唔夠脆,但質素都唔錯最後食反個日式炒麵非常滿足美中不足既係無左我同高太都非常期待既唱歌環節侍應哥哥話果位日本師父暫時反左日本連埋開瓶費埋單13××,都算抵食既
訂左两次唸住同我高太黎試食
不過都訂唔到,今次早两個禮拜訂位
仲安排到可以坐tatami添
掂哂

今次好似係高生第一次坐tatami食日本菜
不過我高太對鞋啲鞋帶比較難搞

每次要除鞋再着鞋出出入入去洗手間同呼吸,都幾論盡
但係又幾好笑

餐廳食物選擇好多,而且清酒選擇都好多
去過既居酒屋食物選擇依間都算好多

一坐低就有個前菜擺係我地面前
即係無得唔食
但係依個冷麵又唔錯喎

蕃茄沙律
蕃茄夠清但唔夠甜

高太鐘意食既瑩光魷魚
可能唔當糙,唔夠肥美,但都好食既

酸汁生蠔
生蠔鮮甜
不過两個人食三隻,差啲要猜贏先有得食多隻

鱈魚子
两個人食有五粒,多左少少

壽司拼盤
雖然紫菜上到黎已經唔夠脆,但質素都唔錯

最後食反個日式炒麵
非常滿足

美中不足既係無左我同高太都非常期待既唱歌環節
侍應哥哥話果位日本師父暫時反左日本

連埋開瓶費埋單13××,都算抵食既

2021-12-07 748 瀏覽
又係送行飯,又一朋友仔移民,走到都好既,走唔到既得個恨字XD去到未有位,好多人等位,店員拎左酒出黎比等位既食客飲住先XD坐低,更係啤酒先,漬物是必須的,螢光魷魚漬都是必須的.魷魚納豆,沙律,燒雞泡魚乾...刺身盤松,有甜蝦,赤貝,八爪魚,赤身,章紅,帶子,油甘魚.新鮮甜美,魚味同油脂亦足,山葵係鮮磨山葵,燒明太子,火炙過後好香口,配合檸檬汁,蘿蔔蓉同青瓜同食,可減低明太子既鹹味,亦帶黎一d 清新感.重口味如可亦可齋啪XD大蝦天婦羅,炸漿調得薄身,唔會成日粉,蝦肉嫩滑鮮甜.牛肉山根燒,惹味濃郁,如果有飯送飯一流.燒飯糰,始終五味鳥既燒飯糰先係最愛,其他再好我都覺得差D(誤)味噌湯食完哩餐,香港又少個朋友一齊食飯啦.唉...
又係送行飯,又一朋友仔移民,
走到都好既,走唔到既得個恨字XD
去到未有位,好多人等位,
店員拎左酒出黎比等位既食客飲住先XD

坐低,更係啤酒先,

漬物是必須的,

螢光魷魚漬都是必須的.

魷魚納豆,沙律,燒雞泡魚乾...

刺身盤松,
有甜蝦,赤貝,八爪魚,赤身,章紅,帶子,油甘魚.
新鮮甜美,魚味同油脂亦足,

山葵係鮮磨山葵,

燒明太子,火炙過後好香口,
配合檸檬汁,蘿蔔蓉同青瓜同食,
可減低明太子既鹹味,
亦帶黎一d 清新感.
重口味如可亦可齋啪XD

大蝦天婦羅,炸漿調得薄身,唔會成日粉,
蝦肉嫩滑鮮甜.

牛肉山根燒,惹味濃郁,如果有飯送飯一流.

燒飯糰,始終五味鳥既燒飯糰先係最愛,
其他再好我都覺得差D(誤)

味噌湯

食完哩餐,香港又少個朋友一齊食飯啦.
唉...

2021-12-03 677 瀏覽
呢間日本餐廳,午市時間都幾多人。店舖細細,坐位比較密,唔算坐得好舒服。用QR code點餐,不收加一。除咗每日嘅精選午餐之外,仲有好多其他套餐可以選擇,大部份價錢都係$88-$148左右。用QR code可以看到菜式圖片。叫咗一個$88嘅網燒牛肉套餐,前菜應該係牛蒡絲,冇食,味增湯,冇飲。沙律係用橄欖油,不是用芝麻醬,我喜歡,而且啲菜都幾新鮮。網燒牛肉分量都算幾多,牛肉略嫌煮得太過熟,有少少老,但係碗珍珠米嘅飯真係幾好食,唔鍾意食飯嘅我都食咗半碗。響尖東$88 食個日式午餐仲要唔使加一,性價比都算幾高。早陣子喺四季悅都食咗一個差唔多嘅網燒牛肉午餐,有時間補個食評先。
呢間日本餐廳,午市時間都幾多人。
店舖細細,坐位比較密,唔算坐得好舒服。
用QR code點餐,不收加一。

響尖東$88 食個日式午餐仲要唔使加一,性價比都算幾高。
2021-11-29 711 瀏覽
已經接近兩年無返過家鄉了,經朋友介紹去咗呢間居酒屋,出咗名無乜人聽電話,但我打咗三次就有人pick up了,仲即日有枱,高興!居酒屋就係有一種魅力會令你叫完一樣,又叫一樣,明明飽飽哋,但又會再叫多一樣。我哋兩個人去,竟然食咗9樣嘢,包括海帶沙律、咖哩烏冬、唔記得咩魚的刺身、香蕉天婦羅配雪糕、炸雞、明太子雞翼、烤牛舌(前後兩碟)、酒盜芝士、炸蓮藕餅(?)。本身想食蟹肉可樂餅,但嗰日無供應 基本上每樣都水準以上,最好食要數烤牛舌,味道一流,唔知係咪我個setting問題,感覺好似食到炭烤味,可能只係幻覺。其次係酒盜芝士同明太子雞翼,兩者都係濃味之選,配一啖日本生啤,一絕。最敗筆的係炸雞,一來炸得幾乾下,二來無味嘅,如果一客炸雞要靠沙律醬先好食,咁不如唔好食。但整體嚟講食得好開心,會再去,希望繼續易訂位。

但整體嚟講食得好開心,會再去,希望繼續易訂位。
烤牛舌
烤牛舌
咖哩烏冬
酒盜芝士
香蕉天婦羅配雪糕
尖東Hokahoka ほかほか,再次翻食這間日本人主理的懷舊居酒屋,上回已覺料理水準平均出色,今次水準依然。刺身拼盤 (8.5/10) 刺身新鮮美味,尤其赤貝、海膽、油甘。Hokahoka海鮮沙律 (8.25/10) 同樣,刺身鮮美,加上柚子醋,味道清新開胃。牛肉薯餅 (8/10)即叫即炸,外脆內軟,正宗的可麗餅。生蠔漬 (8.5/10) 蠔身飽滿,配搭柚子酢更顯鮮甜。汁煮金目鯛 (7.5/10) 魚味濃郁,但肉質略嫌粗糙。天婦羅拼盤 (8.25/10)即叫即炸,炸得不錯,外層薄而鬆脆,內裡保持食材鮮嫩。芝士酒盜(7/10) 正常佐酒小食。燒花魚 (8.5/10) 燒得恰到好處,外脆內嫩,魚皮帶油香。串燒盛合 (7.75/10) 不及Yardbird等燒鳥專門店,但以居酒屋計已屬水準中上。鐵板山椒牛柳 (8.25/10)牛肉生熟火候剛好,質感嫩滑,山椒粉令其更惹味。炒烏冬、枝豆(7/10) 正常。———————————————————————————⭕️ig@fastfoxfoodie總評:Overall: 8.5/10刺身、天婦羅、炸物、煮物、漬物,各款料理水準平均出色,性價比不錯,已

雜錦刺身

刺身拼盤 (8.5/10)
刺身新鮮美味,尤其赤貝、海膽、油甘。
Hokahoka沙律

Hokahoka海鮮沙律 (8.25/10)
同樣,刺身鮮美,加上柚子醋,味道清新開胃。

牛肉薯餅
牛肉薯餅 (8/10)
即叫即炸,外脆內軟,正宗的可麗餅。
生蠔漬

生蠔漬 (8.5/10)
蠔身飽滿,配搭柚子酢更顯鮮甜。
汁煮金目鯛

汁煮金目鯛 (7.5/10)
魚味濃郁,但肉質略嫌粗糙。
天婦羅拼盤

天婦羅拼盤 (8.25/10)
即叫即炸,炸得不錯,外層薄而鬆脆,內裡保持食材鮮嫩。
芝士酒盜

芝士酒盜(7/10)
正常佐酒小食。
鹽燒花魚

燒花魚 (8.5/10)
燒得恰到好處,外脆內嫩,魚皮帶油香。
串燒拼盤

串燒盛合 (7.75/10)
山椒燒牛肉

鐵板山椒牛柳 (8.25/10)
牛肉生熟火候剛好,質感嫩滑,山椒粉令其更惹味。
炒烏冬

炒烏冬、枝豆(7/10)
正常。

———————————————————————————

刺身、天婦羅、炸物、煮物、漬物,各款料理水準平均出色,性價比不錯,已翻食 ✅

💵Budget: $500 pp (dinner)

📍 Hokahoka
  • 雜錦天婦羅
  • SASHIMI
  • 刺身沙律定食
2021-11-16 803 瀏覽
突然間想食日本嘢,行過見到呢間幾有日本風味,就冒昧同朋友一齊入去食午餐。午餐都幾多人,侍應帶我哋去榻榻米座位。我叫咗個雜錦定食、入邊有刺身,好新鮮個帶子好好味😋⋯天婦羅炸得好薄身⋯前菜有牛蒡,兩舊玉子、佢係暖身,食落好juicy、好有蛋香好好味!而可樂餅炸得好好味!令到我成碗飯都食晒,而麵豉湯係日本正宗嗰隻味道,令我想到係日本旅行嘅日子呢間推介俾大家,午餐每人$100到!

午餐都幾多人,侍應帶我哋去榻榻米座位。

呢間推介俾大家,午餐每人$100到!

2021-11-14 643 瀏覽
好耐冇寫食評,今次真係太難食,所以要寫午餐去食,一入就有位,叫左牛舌,一個天婦羅喬麥麵,芝士年年糕,雞泡魚乾,滑蛋豬扒,燒飯糰,炸墨魚咀。牛舌爽口彈牙好食,其他都好難食.飯糰冇味,燒又唔夠脆,天婦羅又係啲炸得唔好食,雞泡魚乾同芝士年糕正常,滑蛋豬扒啲蛋唔滑。不過最要講嘅係佢個炸墨魚咀好難食,啲炸粉同舊魚分開哂,啲墨魚有啲腥,我未試過咁難食,食左兩舊擺低左完全唔想食(張圖已經係食左兩舊嘅,本來唔打算寫食評)唯一一樣,佢地啲服務幾好,不停幫你加水執枱,但野食質素咁,我唔會再食!
好耐冇寫食評,今次真係太難食,所以要寫