2020-12-17 447 瀏覽
是咁的,作為前KA Crew,聽到結業一事都好錯愕。前同事們嘅不知所措,個種徬徨,不言而喻。係呢個艱難時間,有一間餐廳💛,支持香港人,支持失業cabin crew,抵唔抵罰先?之前都有講過呢間係我最愛milkshake 之一,今日再黎飲個熱LATTE先。岩我口味嘅不酸,奶味有的,好夾,但又唔搶咖啡味熱騰騰都係12度天氣下嘅小確幸。用上玻璃杯,感覺大杯啲🤭。但又一場黎到,冇可能唔飲返杯藍色奶昔吧~月巴。
是咁的,
作為前KA Crew,
聽到結業一事都好錯愕。
前同事們嘅不知所措,
個種徬徨,不言而喻。
係呢個艱難時間,
有一間餐廳💛,
支持香港人,
支持失業cabin crew,
抵唔抵罰先?

之前都有講過呢間係我最愛milkshake 之一,
今日再黎飲個熱LATTE先。
岩我口味嘅不酸,
奶味有的,好夾,但又唔搶咖啡味
熱騰騰都係12度天氣下嘅小確幸。
用上玻璃杯,感覺大杯啲🤭。
但又一場黎到,
冇可能唔飲返杯藍色奶昔吧~
月巴。
📍中環良心黃店 -- Holly Brown🍝💛·鑑於依家政府實施晚市禁堂食,所以近排小編嘅晚餐都係買外賣返屋企解決😖早幾日喺中環經過holly brown發現佢哋喺6pm-7:45pm推出咗外賣自取半價嘅優惠‼️食物仲有好多選擇,沙律、意粉、pizza等等都有,而且性價比都頗高,喺中環附近返工嘅朋友不妨支持下呢間良心餐廳‼️💖另外荔枝角嘅分店同樣都有呢個優惠呀~------------------------------⭐️牛肩肉沙律($118)(半價$59)沙律菜份量慷慨,仲有青瓜、車厘茄等等~味道新鮮👍牛肩肉好多塊,每塊都輕輕煎過,聞落好香🤤牛肩肉嘅肉質腍身唔韌,肉味濃郁,加埋燒汁鹹鹹甜甜,味道豐富🤩食完成個沙律都幾飽肚🙈------------------------------賣相:7/10味道:7.3/10性價比:7/10回頭度:6/10------------------------------店舖資料名稱:Holly Brown地址:中環士丹利街22號地舖前往方法:中環站D2出口
📍中環良心黃店 -- Holly Brown🍝💛

⭐️牛肩肉沙律($118)
(半價$59)

名稱:Holly Brown
地址:中環士丹利街22號地舖
前往方法:中環站D2出口
2020-12-10 340 瀏覽
睇左報紙 聽聞呢度老細請左好多前空中服務員我日日都經過 都無乜留意今晚路過想話試下大佬!晚市半價!?點都要支持下啦以為佢咖啡好飲原來野食都唔錯喎不過我買外賣 返到上樓又等左陣食落就有少少overcook隻大蝦 讚!春雞同牛就老左少少薯條焗左陣都仲好好味三文魚下面個薯蓉 我唔夠喉
睇左報紙 聽聞呢度老細請左好多前空中服務員
我日日都經過 都無乜留意

今晚路過想話試下
大佬!晚市半價!?
點都要支持下啦

薯條焗左陣都仲好好味
三文魚下面個薯蓉 我唔夠喉
2020-12-10
外賣自取
朝早10點嚟到食早餐 得一兩個客 人手絕對充足 但服務認真麻麻😐 眼見好多員工得閒喺度傾計然後冇人去整咖啡🤷🏽‍♀️🤦🏼‍♀️ ▫️Crabmeat Egg Benedict 🦀🥚($98)▫️Flat White☕️<Hot> ($50)第一次食到實心嘅egg benedict 🤦🏼‍♀️ 似hard boiled egg...先唔講味道 呢樣基本野都做唔到已經好失望☹️ 咁嘅質素要98蚊仲要唔包飲品 真係唔太值😐杯Flat white就好飲嘅 個拉花做得幾好 飲到尾都仲keep到😌💕 但要散叫就顯得貴咗啲---------🍴食物:3/10🏝環境:6/10🛋服務:4/10💲價錢:4/10✨CP值 :3/10

▫️Flat White☕️<Hot> ($50)

Crabmeat  Egg  Benedict

2020-12-08
早餐
Flat  White
2020-12-08 284 瀏覽
說起holly brown,第一時間大家會想起的就是藍色炒雪糕,我以前也會特意走去吃,真是holly brown 一個很重要的signature,非常適合打卡📷。除了雪糕🍨外,原來還可以吃到又便宜又高素質的西餐🍽。下班後跟朋友來吃晚飯再配一杯corktail🍸,真的很滿足啊!現在餐廳做優惠,如果每人點了一杯正價飲品主菜半價優惠,很划算啊!1️⃣lady in red(Gin,campari,strawberry puree,cranberry juice)$150這杯corktail賣相非常漂亮,簡直是視覺的享受,喝下去帶點草莓和紅莓的味道,雖然帶點苦但很易入口。2️⃣peach tea $60由於我朋友不喝酒所以她點了Peach tea,自己試了一口,帶點蜜桃味道,而且份量就是大大壼茶的份量,哈哈3️⃣portobello mushroom(半價後$44)烤出來的大啡菇很juicy,而且很香,還有沙律菜🥗作配菜,很適合用來配酒。4️⃣Blue Mussels in White Wine Sauce(半價後$64)青口很新鮮吃下去會帶鹹鹹的海水味道,用白酒煮過的青口很清甜,而且蒜蓉包好好吃。5️⃣pork
2️⃣peach tea $60

5️⃣pork chop(半價後$114)
豬鞍很大塊,肉質很軟腍沒有筋,但我覺得沒有什麽味道但有醬搭救,點點醬汁味道也不錯🤣這個價格還有配上炸薯條,真的超值啊!

6️⃣the tower waffles($128)
甜品沒有半價但是很好吃,不是外面那些很硬的waffles,是用brownies來做waffles ,賣相那麼漂亮才能吃得開心🥰
相信大家對Holly Brown的Gelato都不陌生,這次來到中環店嚐嚐他們的西餐!臨近聖誕,餐廳裡更佈置了聖誕裝飾,氣氛不俗🎄💛而且現在只要點兩杯正價飲品,所有頭盤和主食都會有半價優惠,非常划算!|Blue Moon🍸 $150|很喜歡這治癒的藍色飲品,味道方面混合了Vodka、Blue Curucao和荔枝蓉,酒味不濃,甜甜的很易入口!店員會在上桌後「點」出這個美麗的泡泡月亮,在光線下更折射出彩虹的顏色,不過幾分鐘後月亮就會消失,記得把握時間拍照!🌈|Blue Mussels in White Wine Sauce $128|白酒與青口永遠是最佳配搭,醬汁帶濃濃的忌廉味,酒香可再濃一點,用附上的蒜蓉包或薯條來蘸汁同樣美味。非常開胃的小吃!|Portobello Mushroom $88|兩個大啡菇新鮮焗起,裡面夾著菠菜、煙肉和半溶芝士,口感飽滿又多汁,旁邊還有一點沙律增添清新感,而且五折後只是$44,超值❣️|Baby Pork Ribs $198|甜甜的燒烤醬塗滿豬肋骨,十分入味,而且肥瘦均勻,薯條香脆,配上以檸檬醋汁調味的沙律菜,恰好平衡了排骨的膩感。

Blue  Moon

|Blue Moon🍸 $150|

Blue  Mussels  in  White  Wine  Sauce

Portobello  Mushroom

|Portobello Mushroom $88|

Baby  Pork  Ribs

|Baby Pork Ribs $198|

Scallop & Foie  Gras  Spaghetti

|Scallop & Foie Gras Spaghetti🍝 $198|
帶子與鵝肝煎得剛剛好,有股微微的焦香!意粉軟硬度適中,亦夠creamy,可惜沒有洋蔥絲或其他配料襯托,顯得有點單調(配搭青口來吃也不錯!🤣)

Chicken Caesar  Salad

Portobello  Mushroom
Baby  Pork  Ribs
Chicken Caesar  Salad
2020-11-27 487 瀏覽
原來除左藍色gelato,呢度仲有晚餐同house wine free flow!真係唔講都唔知😛。以$150參與Free flow House wine + Prosecco/ 加一杯正價飲品,食物就可以有半價 (甜品及飲品除外)。本身想試西班牙乳豬,但乳豬得八折而他主食有半價,所以都係含淚同佢say goodbye 😭。🍝香煎帶子鵝肝意大利粉配忌廉汁 $198 ;半價後$99意粉軟硬適中,鹹度亦都啱啱好,唔會淡而無味,不過忌廉汁好似有d失蹤喎🤔🤔;鵝肝軟滑無筋,但表面煎得唔夠香脆;帶子生熟到啱啱好完全冇Overcook,唔會鞋口。🍗慢煮羊架配薯條 $258;半價後$129羊肉味重但騷味唔重😱,記得唔好點醬汁😆,唔係就會蓋曬肉嘅味道,用黎點薯條好啦。醬汁酸味較重,啱晒用嚟解炸薯條嘅油膩。🍨The Mermaid $78藍色雲呢嗱gelato 配上朱古力魚尾~藍色gelato夠特別,啱晒打卡🤩🤩🤩!🥂Free flow House wine + Prosecco + Beer 每位$150Free flow wine list 包括兩款紅酒、兩款白酒、一款氣酒、同埋七款啤酒,每杯/樽大

香煎帶子鵝肝意大利粉配忌廉汁

🍝香煎帶子鵝肝意大利粉配忌廉汁 $198 ;半價後$99

慢煮羊架配薯條

🍗慢煮羊架配薯條 $258;半價後$129

The Mermaid

🍨The Mermaid $78

Free flow wine list 包括兩款紅酒、兩款白酒、一款氣酒、同埋七款啤酒,每杯/樽大概$70 ,飲兩杯半就夠回本。我試曬五款紅白酒同氣酒,當中最推介White Wine - Australia  Nugau Estate Third Generation Chardonnay,呢個係最易入口,其他都有點鞋口😛。建議大家食物黎到先叫free flow wine,空肚飲酒易醉又傷胃呀~~~
題外話/補充資料: 提提大家:記得叫新一杯前要飲曬上一杯呀!把握時間一個鐘內叫埋最後一杯酒,之後再慢慢嘆慢慢傾計!
2020-10-16
慢煮羊架配薯條
2020-11-05 603 瀏覽
Holly Brown嘅藍色gelato相信好多人都識😳你哋又知唔知道原來佢哋仲有做西餐主食,質素仲唔錯添~今次見到佢哋有個超抵既優惠,以$150就可以享有一個鐘頭Free flow紅白酒、prosecco同埋啤酒,之後嗌嘢食仲有半價優惠(飲品同甜品除外),岩哂班酒鬼飲飽食醉💛💛💛• 新西蘭牛肩扒配燒汁及薯條 原價$318 半價後$159點完餐上到枱先醒起冇order幾成熟,原本都好擔心會太過熟,不過擔心都係多餘🤭雖然我地平時食開三成或者五成熟,而個成品大約有七成熟,但係估唔到都仲幾嫩口同有肉汁,面頭落咗迷迭香煎過所以味道好香唔單調。薯條本身已經有調過味所以唔使點汁都好好味,啖啖薯味大滿足🤤• 香煎帶子鵝肝意大利粉配忌廉汁 原價$198 半價後$99鵝肝煎得好香口一啲羶味都無,帶子同樣煎到金黃色,外層少少脆內裏仲係半生熟好軟滑,成碟意粉份量都好多,足夠兩個人share😚• 白酒汁煮藍貝青口 原價$128 半價後$64份量好多有成十幾粒,粒粒都好飽滿圓潤,落左白酒汁煮帶出青口本身既甜味,作為小食都好唔錯😋

• 新西蘭牛肩扒配燒汁及薯條 原價$318 半價後$159

• 白酒汁煮藍貝青口 原價$128 半價後$64
唔知大家對Holly Brown既印象係點呢😳其實我仲一直停留係佢既藍色雲呢拿炒雪糕度,呢個可說是經典中的經典,記得以前中學成日都黎食佢既炒雪糕😍🙈都係呢一年先知原來佢有做埋西餐,而咁岩留意到佢竟然做緊優惠😚用$150就可以參與Free flow House wine+Prosecco,又或者加一杯正價飲品,食物就可以享有半價(甜品及飲品除外)~咁抵一定要黎試下🥳-🎈煙三文魚凱撒沙律 $118 (5折優惠後$59)呢款前菜真係又健康又開胃🥳煙三文魚足足有兩大塊咁多,仲要呢個煙三文魚相比出面食個種冇咁鹹,味道剛好😳-🎈白酒汁煮藍貝青口 $128 (5折優惠後$64)青口食落幾新鮮😋但就唔係好食到好濃郁既白酒味,建議可加重少少😳佢仲附送左兩塊蒜蓉包,好香脆😛-🎈和牛漢堡包 $188 (5折優惠後$94)呢個男朋友仔大讚,但佢基本上食哂成個搞到我咬左一啖咋🤷🏻‍♀️和牛都幾juicy😝配埋芝士蕃茄洋蔥生菜簡直係絕配😎-🎈鮮蘆筍大蝦帶子墨魚汁闊條麵 $178 (5折優惠後$89)大愛呢個😌💓成日都好鐘意叫墨魚汁既野,雖然食到成口都係黑色但真心正😝呢款都幾足料有兩隻大蝦和帶子,而帶子煎得剛剛好~仲

🎈煙三文魚凱撒沙律 $118 (5折優惠後$59)
煙三文魚凱撒沙律

🎈白酒汁煮藍貝青口 $128 (5折優惠後$64)
白酒汁煮藍貝青口

🎈和牛漢堡包 $188 (5折優惠後$94)
和牛漢堡包

鮮蘆筍大蝦帶子墨魚汁闊條麵

大愛呢個😌💓成日都好鐘意叫墨魚汁既野,雖然食到成口都係黑色但真心正😝呢款都幾足料有兩隻大蝦和帶子,而帶子煎得剛剛好~仲要意粉好掛汁味道好濃郁,重點係望落好似唔係好多咁,但完全係食極都仲有好誇張🤣
🎈香草燒春雞(半隻) $178 (5折優惠後$89)
香草燒春雞(半隻)

燒春雞既外皮燒得好香脆,但雞肉食落就唔係好夠嫩滑,overcooked左少少🤏🙈
🎈Free flow house wine $150

呢度有得揀紅酒白酒Prosecco同埋啤酒🍻🥰超正任飲一個鐘試哂紅酒白酒兩款,仲要一個人都足足飲左四杯咁多🙆🏻‍♀️
🔸Holly Brown
📍中環士丹利街22號地下
2020-10-20
煙三文魚凱撒沙律
和牛漢堡包
鮮蘆筍大蝦帶子墨魚汁闊條麵
2020-10-29 459 瀏覽
以前好鐘意去元朗既Holly Brown 食雪糕,原來宜家已經進化到變成一間有酒飲、有嘢食既西餐廳😂😂·平時出街食飯一定會叫杯酒飲,閒閒地都六七十蚊,呢到$150有任飲,紅酒白酒Sparking wine啤酒🍺🍷🥂咩都有😍😍想回本話咁易!凡叫正價飲品,或者任飲既話,主餐牌仲有半價優惠 (除咗甜品)·先叫兩個小食送酒,原本諗住係「小」食,心諗仲要半價,應該細細碟,點知...·🧀墨西哥車打芝士粟米片 $39🐟炸魚薯條 $69炸魚薯條既份量多到😆😆塊魚食落唔太油,炸粉算薄,食完兩大件炸魚都唔會滯咗·🐷法式黑毛豬鞍 $114好鐘意粗薯條,熱辣辣少少鹽已經超好食, Juicy既厚切豬鞍,唔點汁淨係食肉已經好夠味·🍓 雜莓法式吐司 $88雪糕一如既往咁好食😋,但係士多啤梨醬再加埋糖漿真係太甜喇,同埋炸既西多食落都有啲膩,寧願食以前既炒雪糕🙃🙃🙃

🧀墨西哥車打芝士粟米片 $39

🐟炸魚薯條 $69

🐷法式黑毛豬鞍 $114

🍓 雜莓法式吐司 $88

2020-10-28 385 瀏覽
星期五收工,就同朋友去中環chill一chill!Happy Friday!我哋揀咗呢間又有得食晚餐又有得飲酒嘅餐廳~呢度最正係,以$150可以喺一個鐘內Free flow 飲House wine+Prosecco!有紅酒、白酒、啤酒同sparkling 等多款酒選擇,淨係飲三杯都回本了~星期五黎飲真係啱晒☺️而且以$150 Free flow house wine+ Prosecco或者買一杯正價飲品,食物仲可以有半價呢!(甜品/飲品除外)~真心抵食呢!所以我地都叫咗三款食物醫醫肚。-▪️雜錦拼盤👉🏻雞翼炸得幾juicy鎖汁~👉🏻薯皮每件薯皮用半個薯仔整,total 3件,炸得好香!另外用咗芝士黎焗,口感豐富~👉🏻洋蔥圈炸粉唔會好厚,炸到金黃色,點埋個sauce勁夾。▪️美國牛肩扒配燒汁及薯條我哋點咗七成熟,熟度剛好。肉質唔錯帶嚼勁,牛味香濃,配埋燒汁好match又惹味。薯條份量都多而且粗身,外脆內軟!▪️香煎鵝肝帶子意粉配忌廉汁帶子夠大粒,食落都好新鮮,熟度剛好,鵝肝面煎得脆香,內裏甘香軟滑。意粉幾creamy,軟硬度適中,唔錯呢。-甜品篇▪️意式雪糕我哋點咗Holly brown 其中非常
我哋揀咗呢間又有得食晚餐又有得飲酒嘅餐廳~

▪️雜錦拼盤
👉🏻雞翼
炸得幾juicy鎖汁~
👉🏻薯皮
👉🏻洋蔥圈
炸粉唔會好厚,炸到金黃色,點埋個sauce勁夾。

▪️美國牛肩扒配燒汁及薯條
薯條份量都多而且粗身,外脆內軟!

▪️香煎鵝肝帶子意粉配忌廉汁
意粉幾creamy,軟硬度適中,唔錯呢。

甜品
▪️意式雪糕
我哋點咗Holly brown 其中非常出名嘅Gelato,會有兩球雪糕擺係窩夫餅上,我哋揀咗開心果同冧酒提子。
開心果個味好特別,唔係其他餐廳食到,開心果味香濃又整體唔會好甜。
冧酒提子酒香味都ok,味道濃厚。

▪️Cappuccino Cake
唔會太甜,Cappuccino味都幾香濃,食落都幾creamy ,不錯呢!

飲品篇
▪️Sparkling Lychee
▪️Sparkling Passion Fruit
兩杯都幾開胃解渴,唔會太甜,果香味都幾突出。
2020-10-28 269 瀏覽
今次黎到HOLLY BROWN食野 🙈一直以為佢係食炒雪糕🤪!以前細個好鐘意成班朋友一齊食ga! 原來中環宜家有一間 仲係食西餐💕我地4個人叫左好多野食 雞肉凱撒沙律🥗食落去啲菜好新鮮 唔會話放咗好耐嘅感覺辣肉腸意式薄餅🍕呢個放落嚟嘅時候有好濃郁嘅芝士味 但食落去係好香不過如果唔太食得濃味芝士嘅朋友仔 可能就要揀另外啲食物啦!牛肝菌意粉🍝呢個意粉食落都好香菇味 個汁同粉嘅比例不錯👍🏻 唔會話太乾或者太濕 而且份量都好多! 牛肩扒配薯菜🥩呢個牛我哋其實叫咗五成熟不過可能我哋放左一陣先切開 所以就唔會睇落好紅食 佢嘅肉質比較林一啲都唔韌!小食拼盤 一班朋友去食嘢最適合就係叫呢啲㗎啦! 佢嗰個薯仔皮焗芝士其實幾好味㗎好香好脆!Gelato 意式雪糕 🍨我哋叫咗抹茶同埋雲呢拿味 一致覺得抹茶味超香 唔會話假好假嗰種!黑糖桂圓薑茶 荔枝茶 蜜桃茶全部聞落同埋飲落都好香☕️🍵不過如果大家食唔到薑嘅辣 就唔好揀黑糖嗰個啦!
今次黎到HOLLY BROWN食野
我地4個人叫左好多野食

雞肉凱撒沙律🥗
食落去啲菜好新鮮 唔會話放咗好耐嘅感覺

辣肉腸意式薄餅🍕
呢個放落嚟嘅時候有好濃郁嘅芝士味 但食落去係好香
不過如果唔太食得濃味芝士嘅朋友仔 可能就要揀另外啲食物啦!

牛肝菌意粉🍝
呢個意粉食落都好香菇味 個汁同粉嘅比例不錯👍🏻
唔會話太乾或者太濕 而且份量都好多!

牛肩扒配薯菜🥩

小食拼盤
一班朋友去食嘢最適合就係叫呢啲㗎啦!
佢嗰個薯仔皮焗芝士其實幾好味㗎好香好脆!

Gelato 意式雪糕 🍨
我哋叫咗抹茶同埋雲呢拿味
一致覺得抹茶味超香 唔會話假好假嗰種!

黑糖桂圓薑茶 荔枝茶 蜜桃茶
全部聞落同埋飲落都好香☕️🍵
不過如果大家食唔到薑嘅辣 就唔好揀黑糖嗰個啦!
2020-10-21 276 瀏覽
Holly Brown 推出左全新嘅優惠🥰只要order $150 free flow house wine + Prosecco/ 加一杯正價飲品🙆🏻‍♀️就可以以半價享用食物(唔包甜品)😍超抵呀!—Free Flow house wine ($150) 佢有紅酒🍷白酒🥂sparkling 🍸同beer 🍺比你任飲一個鐘🤪飲3-4杯都抵番塞😚—拿破崙燒大蝦義大利粉($168) 個義大利粉雖然份量唔係好多😩不過都幾足料😚d蝦幾新鮮同彈牙🤪調味方面可以多少少🤏—香草焗雞 ($168) 半價後$84🤭真心幾抵🤪大大隻🐓 雖然唔好滑不過雞味都幾濃🤗香草味都幾出🌿旁邊有d薯條同沙拉做配菜😍份量幾多🙆🏻‍♀️薯條都炸得唔錯🙈—白酒汁煮藍貝青口 ($128) d青口都幾嫩滑🐚幾新鮮😚個味夠鮮夠濃🤫旁邊有兩個蒜蓉包🍞好香好脆🙈都ok既😝不過冇咩特別😩—墨西哥車打芝士番茄莎莎醬玉米片 ($78) 玉米片上面加左芝士🤩有拉絲既效果🤓有牛油果醬同sour cream 點🤫係一個好既前菜😂—Prama Ham 薄餅($158) 個薄餅最推介😝芝士味香濃🤩個薄餅都幾soft~ 上面d prama ham 雖然唔係

Prama Ham 薄餅($158) 個薄餅最推介😝芝士味香濃🤩個薄餅都幾soft~ 上面d prama ham 雖然唔係好多😂不過都幾夠味😎唔會好鹹🤗

黑森林($118) 係danish toast 上面加chocolate 同berry 雪糕🤓個danish toast 熱辣辣🥰外脆內軟☺️

價錢: 💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:Holly Brown (中環)
地址:中環士丹利街22號地下
營業時間:11:00-21:30
2020-10-16 319 瀏覽
提及Holly Brown通常也會想起他們的雪糕🍦原來餐廳除了甜品和飲品,更有提供各式主菜和酒類飲品🥂最近餐廳推出了新的優惠🤩只需$150便可以享有一小時任飲四款紅白House wine,Prosecco也在任飲之列🤯或以正價購買飲品,也可以享有食物半價優惠, 不過甜品和飲品不包括在內🌟#墨西哥車打芝士番茄莎莎醬玉米片 $78小編點了一個前菜,半價後只需$39🤩會附有一小碗忌廉和一小碗牛油果醬🥑頂部有已經溶化的車打芝士和蕃茄粒,玉米片微辣和十分脆口,配搭酸甜的蕃茄和莎莎醬,令人十分開胃🥰是十分適合用作伴酒的前菜~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#香煎帶子鵝肝意粉配忌廉汁 $198兩顆新鮮的帶子和鵝肝,鵝肝較薄所以較乾身,帶子有一絲絲的效果,新鮮而且有甜味😋最出色的是忌廉汁,口感creamy,忌廉汁已經掛在每一條意粉上🍝所以沒有多餘醬汁留在碟上,濃而不膩😍味道小評分:😋😋😋😋/5#經典燒排骨 $198一份燒排骨大約有七支骨左右,配有新鮮沙律和薯條🍟,沙律用了青檸蜜糖作調味🥗除了味道清新,也比使用沙律醬來得健康,負擔較低🙈排骨上的醬汁有很少的辣味,但十分惹味濃郁😍可能焗的時間較長,排骨較乾身。而

#墨西哥車打芝士番茄莎莎醬玉米片 $78

#香煎帶子鵝肝意粉配忌廉汁 $198

#經典燒排骨 $198
一份燒排骨大約有七支骨左右,配有新鮮沙律和薯條🍟,沙律用了青檸蜜糖作調味🥗除了味道清新,也比使用沙律醬來得健康,負擔較低🙈排骨上的醬汁有很少的辣味,但十分惹味濃郁😍可能焗的時間較長,排骨較乾身。而薯條粗身有口感🍟😍十分不錯

#Red House wine $70 per glass
紅酒香味俱全🍷是果味較重的紅酒,入口順滑不卡喉~

#Prosecco $70 per glass
最受女士歡迎的Prosecco🤩入口較甜而且是汽泡酒,而且酒味較淡就像在喝果汁🍹很容易便喝了很多🙈十分推薦害怕酒味的女士一嚐Prosecco的味道🤣

#The Mermaid $78
最後怎能不嚐試招牌雪糕🍦這次點了以美人魚作主題的雪糕,底部是藍色香草雪糕(雲呢拿),表面有忌廉和兩大塊造型白朱古力🍫,而底部有脆口的窩夫杯,雪糕的香草味十分濃厚,順滑沒有冰感🥰
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡的話可以Like & Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
打卡指數:📸📸📸/5
2020-09-14 607 瀏覽
特登黎食最愛嘅炒雪糕,點知原來已經discontinued...一場黎到,唯有試杯奶昔吧。冇靈感,就試未見過嘅藍色啦~藍色雲呢拿雪糕加鮮牛奶打出黎,藍色奶昔~飲起上黎比較稀身,對於唔喜歡飲太杰嘅我就感覺剛剛好~
特登黎食最愛嘅炒雪糕,
點知原來已經discontinued...
一場黎到,
唯有試杯奶昔吧。
冇靈感,就試未見過嘅藍色啦~
藍色雲呢拿雪糕加鮮牛奶打出黎,
藍色奶昔~飲起上黎比較稀身,
對於唔喜歡飲太杰嘅我就感覺剛剛好~