2006-03-30 21 瀏覽
Hi everyone,This is an ideal place for happy hour! $30 per pint, various choices of beer with unlimited complimentary peanuts! Happy hour until 2100LT. Located right at the corner of Lan Kwai Fong, excellent for gathering after work.Food looks nice and cheap! I haven't tried it though, Big Screen available for EPL Live, no cover charge.
Hi everyone,

2006-01-31 8 瀏覽
狗年第一post,僅祝大家新年快樂,身體健康.醞釀多時的OR食友酒局,即慶地初二happy hour,地點就在老蘭tower的Hong Kong brew house.新年流流,老蘭照舊,時間尚早,未到熱血沸騰之時段,就係到左黃金時間,靚人靚景,面目全非.今非昔比.除左眾"外來人"注",尚有來自五湖四海的自由行.在老蘭牌坊下,來個勝利手勢,拍照留念,昔日最愛的Milk Bar,Jazz Club,一早消失.幸好,尚有佬味重的Hong Kong Brew House.人越大,越黎越愛上此類"Public House".最過癮就係,花生任吃,花生殼任掉.同昔日Taikoo Palce "East Emd"一樣,非常隨意,無須拘謹.連啤酒選擇,比其他酒吧更多選擇.好多LIST上,市面少見,"Aldrich bay"愛秩序灣啤,小弟從未飲過如此淡味的Ale.比Boddington,Newcastle Brown Ale完全唔同感覺.Jeff兄手中的Rickscew,comment是味如酸梅湯,唔信,來一杯,飲落的確有點似.未夠喉.最後果杯,就係最穩陣,最愛的Stella Arotis.嘻嘻哈哈
狗年第一post,僅祝大家新年快樂,身體健康.

嘻嘻哈哈兩小時,快樂不知時日過,下次再飲過.
2005-12-26 13 瀏覽
又同一班食友happy hour,選了這裡,除了可以隨意的拋花生殼之外,還有的是這裡無論樽啤或生啤選擇都多。食友陸續到齊,原本選了Black Sheep Ale,最後推薦了給Denny,這隻樽啤,麥味幾香,係好「麻甩」feel的啤酒,飲得過;我自己選了Aldrich Bay Pale Ale,幾香,勝在不算濃味,不會太影響味覺,因為之後還有飯局;至於其他食友,我是推薦了Hoegaarden,這隻淺黃色的啤酒,大大隻又有淡淡的青草味,幾清新,去happy hour無咩心水就一定選這種啤酒。一路飲一路剥花生亦是這裡的特色,當然其中少不了的,就要隨手拋花生殼,所以亦一地是殼,幾盡興。我杯生啤,happy hour價錢只33蚊,幾抵。
我杯生啤,happy hour價錢只33蚊,幾抵。
(非會員)
2005-11-16 5 瀏覽
今日weekday 黎呢度食lunch, 點半鐘黎到. 出奇地冇乜人(中環返工既人都會知道lunchtime四圍都係人, 去邊度食都要等位)當時食客都係鬼佬多(因為呢度d人飲酒居多食既係美式野). 心諗呢度都未必好食. 但係貪方便唔洗等都係坐低左. 一坐低waitress已經好有禮貌問我地要唔要叫廚師介紹下, 我心諗唔洗喇呱我地食個lunch..跟住我地都係order set lunch算喇. 我地4個人order左3個set, 有咖哩羊腩, 半隻燒春雞同香草比目魚. 首先個餐湯係mushroom cream好香菇味又好滑, 平時唔好cream既我都覺得好好飲. 第一個set咖哩羊腩都幾辣幾香, 不過覺得有d淡, 同事覺得d羊"蘇"我就覺得都ok. 跟飯食一流. 半隻燒春雞加上薯條好大碟, 初初以為咁大隻雞會好"鞋", 但係食落又好滑, 皮都好脆. 加埋大大條薯條好好食. 最後係香草比目魚意粉, 大家都一致覺得最好食, 比目魚皮脆肉滑加上香草既香味好fresh, 真係估唔到條魚可以煮到咁滑呀!呢個廚師真係冇得頂. 3個set都足夠4個人食, 食完野歎埋杯餐飲加上亞米尼加泡泡音樂...呢個lunch真係爽...
2005-11-12 8 瀏覽
前幾日約了幾個朋友去Happy Hours,這裏有很多啤酒選擇,真係有點花多眼亂,想了很久都決定不了,最後還是等朋友幫我叫,最後就叫了Hoegaarden,而辣椒女就叫了Chimay。Hoegaarden - 味道比較淡,帶有陣陣的草香味,都幾特別,朋友話係君子啤酒,初初飲就像開水,越飲就越有啤酒味,係一隻幾特別的酒,值得試試。另外叫了一些小食,包括香腸和雞翼,味道都算唔錯,但沒有什麼特別。而這店比較特別的地方,就係花生隨地棄,初初真係唔多習慣,試多幾次都幾好玩。價錢唔貴,選擇又多,Happy Hours來玩玩,都算唔錯。
2005-10-28 11 瀏覽
I haven't tried the food in there but I am a regular customer to this place because of the location.Must take the outdoor seats and every bit of the typical Lan Kwai Fong scene would be right in front of you.

2005-05-17 6 瀏覽
今日放假, 下午無乜野做就黎飲野, 叫左杯ice cappucinno, 味道一般. 但佢既開揚既切計都唔錯, 坐在路邊同朋友傾計最o岩, 雖然在馬路旁, 但車都唔算多丫!
2005-02-24 1 瀏覽
好鬼夜, 飲。朋友一早已到, 到一地都係花生埸面, 好似好鬼free咁, 但就行到一步一驚心, 因為好“sin”, 好有滑行感覺。叫支比利時啤酒飲, 味道幾淡, 不過近來我都唔係咁好啤酒, 所以都係淺嘗淺嘗就算。不過真係要提醒大家要好小心行, 因為當晚我已見過幾次有人“sin”低場面!
2005-01-16 11 瀏覽
大好星期五晚原本安排了牌局,點知其中一隻麻雀腳病倒,連累到牌局也要拉倒,三條友就出左來happy hour。行上蘭桂坊,星期五晚的關係,幾多人。原本想去Balalaika飲伏特加,但見氣氛一般,反而樓下呢度幾熱鬧,就走左入來幫襯。但見一地花生殼,都知呢度同Inn Side Out有點關係。如無記錯的話,餐牌更是一模一樣。又一樣的要了Hoegaarden,大大個闊口酒杯,飲得過瘾。原本我地坐在餐廳入面,較焗束又無野睇,飲飲下至移師去出面,雖然天氣幾凍,但望得到蘭桂坊來來往往的紅男綠女,正好多。歡樂時光好似由5至8,飲品減十蚊,都係咁上下價錢。
歡樂時光好似由5至8,飲品減十蚊,都係咁上下價錢。