2023-03-29 718 瀏覽
喺屯門有一間裝橫同氣氛好靚嘅西餐廳👍特別係喺入夜嘅時候,店入面同埋每一張餐枱上面嘅燈飾增添唔少休閒寫意氣氛☺️同時亦都有露天嘅用餐位置可以選擇。吞拿魚他他🐟頭盤選擇咗佢哋嘅推薦菜色,賣相美觀之餘,味道都唔錯😋睇得出嘅用心。佢哋用鹹香嘅脆餅底同牛油果作為底部,再放上輕輕煎過嘅吞拿魚粒,配上黑芝麻,再用白酒整成嘅啫喱作為頂部❤️全部配搭埋一齊食落口,食到微辣感覺嘅白酒啫喱,新鮮嘅吞拿魚粒同牛油果,作為開胃菜確實唔錯🤗威靈頓牛柳🥩主菜叫咗喺屯門比較少見到嘅威靈頓牛柳,同樣都係擺盤用心,添上唔少高尚嘅感覺😎牛柳大概係五至六成熟,用精手焗製嘅酥包裹,外脆內軟增加豐富口感,牛味十足🤤值得一提嘅係啲配菜都好好食,尤其係嘅焗薯仔。騎士鬆餅🥞最後叫咗個鬆餅作為甜品,方形嘅厚塊熱鬆餅,表面煎得微香脆,內餡就十分鬆軟🥰並配有少量提子乾增添風味。表面用糖霜畫出十字圖案,作為騎士標記嘅感覺,精美而且有特色😍服務方便亦十分唔錯👌有禮貌之餘仲會主動介紹菜式。咁啱見到隔離枱有比較好動嘅小朋友,服務員都好用心處理,送上糖果,並幫手為客人拍照。如果想要一個又浪漫又有氣氛嘅晚餐,呢係一個唔錯嘅選擇😆

吞拿魚他他🐟

威靈頓牛柳🥩

騎士鬆餅🥞

2023-03-28
15 分鐘 (堂食)
  • 騎士鬆餅
  • 吞拿魚他他
2023-03-27 63 瀏覽
御海彎呢邊開左好多新中西日餐廳,而且環境好舒服😌趁住秋涼,過來同老公行下食餐飯 好寫意😍😍見這間西餐,感覺唔錯👍而且還在好大、好靚,走過來試下啦😍😍裡面木系裝修,簡約得來,不失高雅!店員服務仲好友善,好專業添👍👍吞拿魚他他~作為頭盤,個人很喜歡🥰而且份量仲好多,牛油果🥑配煙熏吞拿魚,自家製嘅啫喱鋪面賣相一流👍👍口味更加突出口感更加提昇,大廚仲出嚟同我地傾計🤭🤭香煎帶子蘑菇醬扁意粉帶子大火封住鮮味外焦里嫩,刺身 食得出係高質貨☺️☺️蘑菇醬出嚟一啲都唔漏,每一口意粉都掛住醬汁,非常惹味🤪🤪威廉頓牛柳好有驚喜!估吾到喺屯門這里都食到咁有質素威廉頓牛柳,處理真係比較麻煩,而且好考大廚功架,外皮非常鬆脆香口,包住吃,牛柳五成熟,粉紅粉紅的,沒有半點血水而且口味相當濃郁,有口感👍👍騎士鬆餅係佢地嘅signature甜品,當然份量好多,五大件真係食到最尾, 有啲飽了😅😅但係甜品第二個胃,全部清曬😬😬每一道菜式都體驗到大廚嘅心機🥳🥳食材高質🤩老公都表現非常滿意,下次再試其他菜式☺️☺️

見這間西餐,感覺唔錯👍而且還在好大、好靚,走過來試下啦😍😍

賣相一流👍👍口味更加突出

口感更加提昇,大廚仲出嚟同我地傾計🤭🤭

香煎帶子蘑菇醬扁意粉
帶子大火封住鮮味外焦里嫩,刺身 食得出係高質貨☺️☺️

蘑菇醬出嚟一啲都唔漏,每一口意粉都掛住醬汁,非常惹味🤪🤪

威廉頓牛柳

而且口味相當濃郁,有口感👍👍

騎士鬆餅

每一道菜式都體驗到大廚嘅心機🥳🥳
食材高質🤩老公都表現非常滿意,下次再試其他菜式☺️☺️
2023-03-25 47 瀏覽
Honor Knight Restaurant是一家非常值得推薦的餐廳。這家餐廳位於屯門區,裝潢非常精緻,從門口進入就能感受到高雅和時尚的氛圍。整個餐廳的佈置非常用心,充滿了現代感和高級感,非常適合與太太共度美好時光。我們來到這家餐廳,點了吞拿魚他他作為前菜,威靈頓牛柳作為主菜,以及騎士鬆餅作為甜點。吞拿魚他他非常鮮美,魚肉柔嫩,搭配的牛油果醬汁也很好吃。主菜威靈頓牛柳更是驚艷,肉質非常嫩滑,外皮烤得恰到好處,配料也非常豐富,包括香菇、洋蔥和芥末醬,每一口都帶來濃郁的口感。最後的甜品騎士鬆餅也非常好吃,外皮鬆軟,口感非常豐富,搭配的水果更是恰到好處,讓整道餐點變得更加完美。除了食物,餐廳的服務也非常優秀。服務員親切地向我們介紹菜單,並提供了很好的建議。他們非常細心地照顧我們的需要,讓我們感到非常貼心。餐廳的食物也非常豐富,種類繁多,非常值得一試。總體來說,Honor Knight Restaurant是一家非常值得推薦的餐廳。他們的菜品和服務都非常優秀,而且價格合理。如果您正在尋找一家高品質的餐廳,我非常推薦您來試試Honor Knight Restaurant。

2023-01-07 159 瀏覽
諗住同女友周年紀念去食餐好少少又唔洗出九龍點知伏到爆....去到完全冇客本身以為因為地方比較偏僻所以冇人但係食完就知點解冇客$400食垃圾完全唔值.........
諗住同女友周年紀念去食餐好少少又唔洗出九龍
點知伏到爆....
去到完全冇客
本身以為因為地方比較偏僻所以冇人
但係食完就知點解冇客
$400食垃圾
完全唔值.........
2022-12-05 170 瀏覽
四姊妹每月聚餐~今個月唔想去咁遠, 發現左呢間位於屯門御海灣地下既餐廳~一早係openrice book 左18:00 ~一入門口見到個Logo 已經覺得好靚!再入成間餐廳都好大~有個bar 枱!又有個大螢幕睇波!我地叫左三個主餐 芝士意粉好香口。味精好濃厚蘑菇醬意粉。雖然味道有點苦,但成個質感都唔錯。建議先食呢個再食芝士意粉🍝慢煮豬扒~ 有小小不夠淋 ,味精出色呢個雞鎚🍗好驚喜! 價錢平味道你一定估唔到!必食!蘋果批叫左兩客, 略嫌淋左少少🤏🏻如果鬆化點就好好多~薯角外脆內軟! 💕💕💕
四姊妹每月聚餐~
今個月唔想去咁遠,
發現左呢間位於屯門御海灣地下既餐廳~

一早係openrice book 左18:00 ~
一入門口見到個Logo 已經覺得好靚!
再入成間餐廳都好大~有個bar 枱!
又有個大螢幕睇波!

我地叫左三個主餐

芝士意粉好香口。味精好濃厚

蘑菇醬意粉。
雖然味道有點苦,但成個質感都唔錯。
建議先食呢個再食芝士意粉🍝

慢煮豬扒~ 有小小不夠淋 ,味精出色

呢個雞鎚🍗好驚喜! 價錢平味道你一定估唔到!必食!

蘋果批叫左兩客, 略嫌淋左少少🤏🏻
如果鬆化點就好好多~

薯角外脆內軟! 💕💕💕

2022-12-03
整體性價比 👍🏼👍🏼👍🏼正常cafe價錢,食物質素性價比較低,不過環境非常舒適,服務唔錯,如果想同朋友坐耐啲傾偈,呢度都適合食物質素 👍🏼👍🏼👍🏼漢堡包:漢堡扒、配料份量適中,味道正常,但由於麵包變為bagel,質地覺硬,個人認為唔適合放落去做漢堡西冷:5成熟,熟成度準確,調味恰當,不過相對較硬身少少,質素未算係非常好環境 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼環境好大,位置舒適,而且枱與枱之間嘅距離非常好,環境都好乾淨,而且餐廳內有廁所外面又有戶外坐位,選擇多服務 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼前台通常有4-6位員工,有禮貌,有耐性,值得一讚,客人坐耐啲,又會主動勘水
整體性價比 👍🏼👍🏼👍🏼

食物質素 👍🏼👍🏼👍🏼

環境 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
外面又有戶外坐位,選擇多

服務 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2022-11-05
2022-11-24 111 瀏覽
🥭🍤🥗香芒炸蝦沙律 $88-🧊🍫Iced Chocolate🦐🎃原隻虎蝦•南瓜千層麵 $118-☕️Cappuccino $21之前幾次經過都見到唔多人,今日見比較得閒,就黎呢間cafe慢慢食個lunch~😙今日星期日都係唔洗等位,一去到可以即刻坐低😝因為女朋友唔太肚餓既關係,淨係叫左個沙律🥗佢既炸蝦🍤都炸得唔錯,幾香口😋不過同沙律放埋一齊會好快變冧,所以要食左啲蝦先🤣第一次食南瓜千層麵,估唔到都幾夾😆平時食開千層麵都係肉醬🤣南瓜蓉令個千層麵帶啲甜味,都幾特別😝但野飲方面就比較普通🤧朱古力比較淡🤢而咖啡就係用全自動咖啡機沖,欠啲誠意☹️
🥭🍤🥗香芒炸蝦沙律 $88
-🧊🍫Iced Chocolate

🦐🎃原隻虎蝦•南瓜千層麵 $118
-☕️Cappuccino $21

原隻虎蝦•南瓜千層麵
香芒炸蝦沙律
2022-11-19
29.10.2022 星期六Honor Knight Restaurant餐廳位於屯門御海灣,這些日子御海灣開了不少食肆,到週末週日都很受歡迎,自己也試了幾間很不錯;今次偶而發現又開了一間新食肆Honor Knight Restaurant,原來已經開了三個月。到達餐廳看見不少萬聖節的裝飾,甚至有兩個布偶攞放在餐廳門外,一個據說叫John,另一隻是驢子,見其他食客和小孩也上前合照,相信晚上更有氣氛。餐廳內地方比想像中寬敞,檯之間有足夠的距離,職員很體貼,見太陽充沛,安排冷氣充足的四人枱,坐下來也相當冷。午餐有九款選擇之多,包括燕麥、沙律、番茄牛油飯、意大利飯、千層麵、牛扒、漢堡等;包括餐湯、多士和冷熱飲品。餐廳舒適和食物質素來說,價錢由$78至$138,定價合理。香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯魚柳煎得外皮香脆,魚質也甜美,番茄飯雖說是牛油飯,但不會很油膩,反而偏向乾身。第一口吃魚覺得偏鹹些,但混飯一起吃又剛好。蘑菇湯、多士這個蘑菇湯,餐湯來說相當用心,喝起來有口感,加上脆卜卜的多士不錯。Latte拉花比較普通,咖啡喝起來也濃滑,跟餐有半價$21,也算抵飲呀。餐廳環境舒適,食物質素不錯,服務也體

29.10.2022 星期六
Honor Knight Restaurant

蘑菇湯、多士
蘑菇湯、蒜蓉多士

Latte

餐廳環境舒適,食物質素不錯,服務也體貼,但相當比起近輕鐵站那幾間,位置上沒有那麼有利,其實也不是遠,只是大家習慣就近而已。若想選擇一間近清靜些,這是一個值得試試的選擇。
2022-10-29
蘑菇湯、蒜蓉多士
  • 蘑菇湯、多士
2022-10-23 613 瀏覽
上次係御海灣試過一間Cafe叫乃良咖啡 食物質素好高🤩 今次就決定試埋隔離嘅店鋪 Honor Knight😛 依家佈置左做萬聖節氣氛🧛🏻講一講個感受先🤫 環境幾好 地方大採光好😉 食物質素吾差 🆘但服務態度就有待改善😀🆘 由入餐廳到埋單 一句「多謝晒/小心熱請慢用/下次見」所有禮貌字眼都冇🤯 可能冇咩禮貌就係依間餐廳嘅特色掛🤔🍀餐湯配麵包餐湯吾會太稀 有少少食材粒增加左口感 味道夠濃郁😋 麵包脆口吾淋🍞 頭盤開胃做得幾好👍🏽🍀比吉打雞胸扁意粉所有碟具都用左白色 增加左美觀同食慾😉 雞胸表面乾身脆口 肉質夠淋 口感吾會好鞋烚烚 但不至於滑身多汁😗 芝士味過濃🆘 蓋過埋雞肉嘅味🫣 本身雞胸味道已經吾會話好突出 再用啲重口味嘅食材就完全蓋過左雞味🥹🍀香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯賣相幾吸引 深色嘅醬料食材 同白色嘅碟產生強烈對比 增加視覺觀感🤩 魚嘅表面煎得好好 夠晒乾身脆口☺️ 魚味都夠香夠濃🐟 飯底做到粒粒乾身 同盲鰽柳幾夾😜 不過飯冇咩突出嘅味道😗🍀安格斯牛肉漢堡漢堡包皮用左新鮮整好嘅Bagel🥯 表面鬆脆 口感嚼勁 好好食😍 牛肉味道香濃易咬開🐮 蕃茄🍅 生菜🥬都好新鮮 所以整體好食😋 薯角即

🍀餐湯配麵包

🍀比吉打雞胸扁意粉
比吉打雞胸扁意粉

🍀香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯

🍀安格斯牛肉漢堡
漢堡包皮用左新鮮整好嘅Bagel🥯 表面鬆脆 口感嚼勁 好好食😍 牛肉味道香濃易咬開🐮 蕃茄🍅 生菜🥬都好新鮮 所以整體好食😋 薯角即炸 熱辣辣又香口🥔
安格斯牛肉漢堡

🍀凍朱古力
睇隻色 相信大家都估到中左伏🫠 味道勁淡 就算攪拌完個底都係咁淡🥹
凍朱古力
2022-10-22
比吉打雞胸扁意粉
安格斯牛肉漢堡
2022-10-21 124 瀏覽
太太太耐冇寫食評 尼間係值得我花啲時間尼寫返個comment 御海灣下面開左好多食肆 尼間係比較後期開舖位比較大 平日行過 見到都冇乜人 不過我本住好鍾意去新開餐廳嘅心態 一直都諗住搵日去試吓咁啱尋日下午同朋友有時間想搵個地方坐下食啲嘢 擇日不如撞日就去咗呢間試吓晏晝時間都未係好肚餓所以真係嗌左幾樣嘢就算粗身薯條 基本野 好香口 脆硬剛剛好本來想叫蒜蓉包 點知冇 就叫左個 洋蔥芝士餅叫既時候有啲驚洋蔥會好多好濃味 點知尼到完全冇甘既事其實唔係好食得出芝士or 洋蔥 所有料絞碎晒 好match 彈口 唔油 正 👍🏻👍🏻👍🏻第二樣叫左個雞鎚 冇諗過賣相甘精美 食落去有驚喜 外面圍一層 麵粉( 我估 😂) 你見佢以為係脆 其實係軟身既 連埋個雞鎚一齊咬落去口感厚左 好似冇左個熱氣感 👍🏻👍🏻👍🏻本來打算三個小食就夠 因為佢啲食物出色就叫多個甜品試吓 個騎士鬆餅 外型睇唔出係鬆餅 有啲似正方蒜蓉包 食落去就有啲似蜂蜜蛋糕不過脆身啲 甜而不膩 👍🏻👍🏻我係會再尼試吓dinner

御海灣下面開左好多食肆 尼間係比較後期開

晏晝時間都未係好肚餓所以真係嗌左幾樣嘢就算

粗身薯條 基本野 好香口 脆硬剛剛好
本來想叫蒜蓉包 點知冇 就叫左個 洋蔥芝士餅

我係會再尼試吓dinner

2022-10-20
朋友搬左新屋,去探佢順便附近食個lunch,發現原來呢邊有唔少文青cafe 😳。呢間室外都有座位,可惜啱啱落完雨,所以就坐返室內涼冷氣😌。Cafe有落地大玻璃,空間感十足,坐窗邊又唔會好曬,weekend喺到食個lunch好chill 😚。Lunch menu有齊沙律、意粉、牛扒同burger,好多元化👍🏻。🔅香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯 ($128)魚煎得幾香,都頗嫩。飯就比較特別,幾香蕃茄味,少少酸,牛油味唔會太出,但又增添整體香味😋。🔅紐西蘭肉眼扒(8oz) ($138)Ribeye要左medium rare,食落牛味濃又夠嫩。兩面煎得微微焦香,加少許黑椒調味,簡單又好味🥺。醬汁我個人就覺得一般,就咁用黑椒/鹽就ok。🔅低溫雞胸香橙沙律 ($82)雞胸夠嫩,味道唔濃,但食沙律都係為健康所以ok啦🤣。沙律菜都新鮮,配埋橙都夠開胃。💬Cafe環境唔錯,野食都有心思,不過野飲就普通。呢個價錢喺屯門黎講就貴左啲啲,但個人真係幾鐘意個環境😍。

香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯
🔅香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯 ($128)

紐西蘭肉眼扒(8oz)
🔅紐西蘭肉眼扒(8oz) ($138)

低溫雞胸香橙沙律
🔅低溫雞胸香橙沙律 ($82)

2022-09-18 257 瀏覽
約朋友生日月晚餐~ 這間餐廳新開環境舒適幽靜~ 主打法國菜🥩 待應招呼親切有禮~ 買自備蛋糕同朋友慶祝🎂詢問過是否需要切餅費? 餐廳回覆由於新開所以暫時沒有收切餅費更可幫碟上寫生日快樂😚👍坐低待應即刻送上welcome drink🍸 有晚餐set dinner 但我想食自己喜愛菜式… 散叫法式洋蔥湯 ,厚切黑毛豬扒, 帶子黑松露意大利麵~ 味道份量足 😂最驚喜就係洋蔥湯 🥣上枱好似個湯碗大😅西餐一般份量係個細碗 ~ 唯一美中不足就是朋友想飲酒但係餐廳仲未發到酒牌! 靚仔哥哥仲請我飲咗杯餐廳準備出《桂花咖啡》😋👏

2022-09-06
慶祝紀念
生日
2022-09-13 223 瀏覽
作為御海灣嘅住戶,真心唔希望樓下開咁多主要用黎打卡嘅食店😅食物質素同價格不成比例,賣到貴一貴但又唔係特別好食😵‍💫平日食客已經唔多,淨係靠周末啲偽文青打吓卡,食物賣相係見得人,但味道就認真欠奉其實如果小店冇能力應付到貴嘅舖租,真係無謂勉強,將租金轉化去消費者身上。倒不如食大集團,經濟又實惠👍🏻聞說租約期3年,希望你哋可以改善下。

聞說租約期3年,希望你哋可以改善下。
2022-09-13 143 瀏覽
屯門地大物博,妮妮間唔時都好鍾意入去「搵食」同埋朝聖打卡~今次比我搵到一間新開嘅西餐廳,環境帶點西式宮廷嘅感覺!食物方面花盡心思,令人眼前一亮。餐廳仲送埋靚靚welcome drink,係一個加分位!⇊ 🅲🅻🅰🆂🆂🅸🅲 🆂🅴🆃 🅼🅴🅽🆄 ⇊ $398 ✿daily soup ✿appetizer香煎帶子椰菜花蓉+藜麥南瓜乳酪香煎帶子彈牙微酸,表面煎得微焦,內裏嫩滑,,保持帶子嘅新鮮質感!而南瓜乳酪估唔到兩樣嘢都幾夾,入口先品嘗到乳酪味,接著是南瓜的甜味,有雙重層次,幾正~✿慢煮牛面肉侍應哥哥告訴我們呢間餐廳都主打慢煮,果然腍軟入味、牛味濃呢,配合薯蓉夠飽!✿騎士鬆餅🥞套餐仲跟埋一道甜品,睇落似多士,細細碟,外脆內軟,有幾分似疏乎厘嘅口感!✿香煎帶子蘑菇醬扁意粉(散叫)扁意粉很掛汁,帶子肉質同樣彈牙,微微暖,帶子肉保持刺身狀態,微鹹而且帶點香草的味道,扁意粉配合胡椒粉、蘑菇汁,更濃澀入味 。✿吞拿魚他他$158 (散叫)必點!餐廳的新出品,層層分明,再叫人深刻的是上面一層的白酒啫喱,為吞拿魚他他帶來一點新鮮感,出奇地夾!牛油果、白酒啫喱、吞拿魚、薄荷葉同埋杏仁片最好一齊食,口感同埋味道都

⇊ 🅲🅻🅰🆂🆂🅸🅲 🆂🅴🆃 🅼🅴🅽🆄 ⇊ $398
✿daily soup
✿appetizer
香煎帶子椰菜花蓉+藜麥南瓜乳酪

✿慢煮牛面肉

✿騎士鬆餅🥞

✿香煎帶子蘑菇醬扁意粉(散叫)

✿吞拿魚他他$158 (散叫)
必點!餐廳的新出品,層層分明,再叫人深刻的是上面一層的白酒啫喱,為吞拿魚他他帶來一點新鮮感,出奇地夾!牛油果、白酒啫喱、吞拿魚、薄荷葉同埋杏仁片最好一齊食,口感同埋味道都可以發揮到極致!

2022-09-11 129 瀏覽
Honor Knight 跟一個快一年沒見的好朋友lunch,雖然好耐冇聚,但仍一見如故吱吱喳喳。知道我miss左班巴士,要等好耐,二話不說地做柴可夫🚗🤭餐廳食物美味卻不及見到好朋友來得珍貴。新開的西餐廳,食得出無論是前菜還是主菜都很用心,一點也不味精,都是食材本來的鮮味🥰大推意粉一口咬落去充滿牛油香氣好驚喜☺️欣賞蟹肉是真蟹肉不是假蟹柳。點菜時,店員也溫馨提醒意大利飯口感偏意式,比較硬身,南瓜燴飯也非常香甜。
Honor Knight

意粉一口咬落去充滿牛油香氣好驚喜☺️
欣賞蟹肉是真蟹肉不是假蟹柳。