2025-04-16
生日飯,老公特別揀間好野食!由粉嶺特登去屯門,去到已經兩點,過哂繁忙時間,餐廳環境好闊落,樓底好高,好光猛!一坐低,侍應哥哥就比餐牌,然後介紹招牌菜。因為有做功課,所以一野就order個威靈頓牛!然後因為我哋係食肉獸,所以再叫多個肉眼扒,三成熟,加多個芝士焗肉丸蝴蝶粉,諗住唔夠飽先再叫。後面兩個餐係set lunch,有餐湯,問侍應哥哥係乜湯,哥哥話係紅菜頭,我同阿仔即刻😩😩哥哥叫我哋試下先再😩😩啦😆個湯到左,個蒜茸包已經好吸引,焗到脆脆,個湯好creamy,🫢好好味!一啲都無紅菜頭啲怪味,但又有紅菜頭既甜品!點個蒜茸包食超正!哥哥無講錯!然後首先嚟嘅係肉眼扒,一切開粉紅色,好嫩,冇血水滲出嚟,唔點個醬汁都好好味,個番茄同個薯仔好似無乜花臣,但食落係有用心烹調過既!到個蝴蝶粉到咗,睇落細細碟,得5粒肉丸,但拮隻义落肉丸,實的的,彈彈地,一啲都唔似姨媽加C嗰啲咁淋滋滋!有驚喜!個番茄醬有啲菇,有車厘茄,酸酸地,一啲膩嘅感覺都冇!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻主角出場喇!威靈頓牛!上枱時就已經切開一半,睇個個牛係粉紅色,嫩嫩咁🤤🤤🤤睇到酥皮包住層蘑菇蓉再包西班牙火腿,然後就到舊牛肉,一層層咁好靚!味道啱
到個蝴蝶粉到咗,睇落細細碟,得5粒肉丸,但拮隻义落肉丸,實的的,彈彈地,一啲都唔似姨媽加C嗰啲咁淋滋滋!有驚喜!個番茄醬有啲菇,有車厘茄,酸酸地,一啲膩嘅感覺都冇!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻主角出場喇!威靈頓牛!上枱時就已經切開一半,睇個個牛係粉紅色,嫩嫩咁🤤🤤🤤睇到酥皮包住層蘑菇蓉再包西班牙火腿,然後就到舊牛肉,一層層咁好靚!味道啱啱好!果然係招牌菜!食完三樣嘢之後已經飽飽地,侍應哥哥就過嚟傾下計,傾左陣就比埋甜品上嚟,我以為係跟個set lunch既甜品🍮點知原來係生日蛋糕😆😆仲要有好心機既擺盤,又有寫字!超級開心!仲要將餐廳音樂轉埋做生日歌!真係開心到想喊!🥹🥹好開心食到開咁warm既餐廳!係呢度除咗食食物,仲食埋啲人!服務!真係好耐無去到間大間既餐廳係咁開心,唔係好貴但咁好服務!唔似連鎖集團咁機械式服務!
希望好似可以再去食!要再試招牌豬手同埋個魚仲有其他野食飲品!