之前上網已經睇到呢間餐廳好靚好有氣氛,佢哋就完全倒模韓國街頭,枱枱凳凳都一模一樣,影相好正。芝士泡菜煎蛋卷佢呢個煎蛋卷用料十足,佢入邊係滿滿嘅泡菜同埋芝士,雖然泡菜味道出眾,但係仍然都食到有芝士嘅味道,平衡得幾好。半份甜辣炸雞 甜辣炸雞每件雞都幾大件,正常嘅甜辣味道,唔會話太辣,雞既肉質喺入邊都保持到嫩滑。街頭魚糕串串(加拉麵)佢一個鍋物裏面有五條魚糕串,之外就會有一嚿白蘿蔔,佢可以另加拉麵或者白飯。魚糕湯味道正常,會食到鮮味,但又唔會太濃,唔食得辣嘅朋友可以試呢個。熱帶雨林佢係熱帶水果味加燒酒,燒酒嘅味道唔會太搶,味道都幾易入口。柚子梳打柚子梳打味道清新,又唔會話太甜。

芝士泡菜煎蛋卷

半份甜辣炸雞

街頭魚糕串串(加拉麵)

熱帶雨林
佢係熱帶水果味加燒酒,燒酒嘅味道唔會太搶,味道都幾易入口。

柚子梳打
柚子梳打味道清新,又唔會話太甜。
2024-04-15 45 瀏覽
今日朋友帶我去尖沙咀食韓國嘢 佢話依間嘅醬油蟹幾好食,於是就帶我去食吓,我都幾期待。餐廳嘅裝修風格都幾有特色。晚飯時段好多人,又用餐時間限制,我哋食完嗰陣已經有人排緊隊等緊我哋個位。QR code落單冇幾耐之後就已經嘢食上咗嚟。枱面仲有啲小菜俾我哋食。今次係我第一次食醬油蟹,隻蟹都唔細,佢原本跟紫菜,我哋加咗個飯。一上嚟就見到佢嘅蟹膏金黃色咁,佢嘅蟹肉用匙羹就可以壓到出嚟撈飯食,又唔會整污糟隻手我哋仲叫咗個魚糕喎,好好食。一開頭見到得五條,仲以為好少。但係其實個鍋裏便仲有蘿蔔同埋魚糕片。魚糕軟糯少少煙靭,食落好滿足。韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味芝士炒年糕嘅芝士係微微拉絲,年糕軟硬適中,份量都唔少。兩個人食啱啱好。
餐廳嘅裝修風格都幾有特色。

韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味
hoo韓國包車📍厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓以韓國🇰🇷包車為主題,就好似香港大排檔咁風味十足!不但採用了霓虹燈作裝飾,亦加入了街頭鐵閘門、洗衣店、漫畫店等元素,店裡一直播放最近熱門的KPOP,好有Feel,真的很像在韓國的街頭!岩曬一大班好朋友仔打下卡,傾計飲酒🍻火山熔岩辣牛肉湯鍋🌋食肉獸必試!巨多肉肉🥓加埋店家自製「舒服辣」既🇰🇷 辣肉醬,濃郁惹味~ 大口吃肉、飲酒係韓國標配🍻宜家每個鍋仲可享$3超級無敵3週年加購價追加韓國Terra 啤酒大枝裝 x1 ,好滑好爽😄再追加左🍋柚子味Soju+ 啤酒🔛燒啤❗️香甜清爽,大推✨芝士泡菜蛋卷簡單直接既美味,拉絲🧀+ kimchi ❤️令人忍唔住一啖接一啖街頭魚糕串串🍢同韓國街頭食到一模一樣🍒(◐‿◑) ロ感彈牙 點埋個酸酸辣辣既source 更加過癮~ 甜辣炸雞🍗本身以為中伏濕濕既🤩但原來有驚喜!調味好開胃同肉質嫩滑,甜辣醬包裹住每塊肉肉o(^▽^)o 配埋啤酒🍻真係好爽😄
hoo韓國包車📍厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

火山熔岩辣牛肉湯鍋🌋

芝士泡菜蛋卷

街頭魚糕串串🍢
同韓國街頭食到一模一樣🍒(◐‿◑)
ロ感彈牙 點埋個酸酸辣辣既source
更加過癮~

甜辣炸雞🍗
朋友嚟尖沙咀特登嘗試呢間係Instagram 好多❤️嘅餐廳。餐廳嘅空間唔算大,但裝潢別具匠心,令人感覺置身首爾夜攤,好適合放工之後同朋友小聚,飲返一兩杯🥰首先登場嘅係芝士泡菜煎蛋餅$112呢個真係大推🔥,蛋餅好軟好滑,每一啖都食到濃郁嘅芝士同泡菜,超jeng🩷阿珠媽炒年糕$78年糕煙韌,加上甜辣韓式醬,又幸福又邪惡🤤除咗年糕仲有魚腐同雞蛋,食到飽都只係$78,好抵😆👍🏻夜攤一定唔少得有韓式甜辣炸雞$158(half)鬆脆嘅炸雞配上酸辣甜嘅醬汁,越食越上隱🤤連朋友都讚不絕口🫶🩷卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142呢個炒豬軟骨比較🌶️🌶️,食落超惹味。唔好睇小四個拳頭飯,其實食落好飽🤣我哋仲嗌咗熱情果梳打解辣🤣🤣整體而言,風格、創意、同食飯味道都好好,會返嚟再食🫶🩷

首先登場嘅係芝士泡菜煎蛋餅$112

阿珠媽炒年糕$78

夜攤一定唔少得有韓式甜辣炸雞$158(half)

卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142

我哋仲嗌咗熱情果梳打解辣🤣🤣

整體而言,風格、創意、同食飯味道都好好,會返嚟再食🫶🩷
2024-04-11 45 瀏覽
行街行下行下就落雨,唸佐下最適合去食炸雞啦~所以就同朋友一起去尖沙咀厚福街藍馬商業大廈嘅韓國餐廳。我哋去的時候勁多人排隊,不過排隊都很快,大概20分鍾就到我哋啦。店入面嘅裝修滿滿嘅韓國街頭風,里面大部分都系後生仔。我哋點咗甜辣炸雞,甜辣醬包裹着炸到酥酥脆脆嘅炸雞,咬開雞肉又唔會很柴,反而入口還有點爆汁。招牌炒章魚也非常絕,魷魚爽脆,里面嘅包菜也鍋氣十足,之不過有點辣,食唔到辣嘅朋友建議點上飲料一齊配着食~最最好味嘅是醬煮辣雞腳鍋,濃郁嘅大醬包裹着雞腳,睇着紅彤彤,食起嚟並唔會很辣,入口一索雞腳就脫骨了,食完還有些意猶未盡。中意食雞腳真係唔可以錯過,食得比較過癮。最後還有一份芝士炒年糕,趁熱一夾,拉絲嘅效果滿滿,也很適合打包翻屋企同小朋友一齊食。總體系一間味道很正宗嘅韓國菜餐廳。

2024-04-05
2024-04-10 50 瀏覽
最近睇返之前去韓國d相搞到突然好想食韓國野 所以最後同朋友就嚟咗呢間hoo韓國包車 呢度嘅環境設計係根據韓國路邊攤為主 用咗唔少霓虹燈做裝飾 好有氣氛 再一邊聽住kpop一邊食野 真係好似置身係韓國咁街頭魚糕串串(半份)朋友好鍾意食魚糕串所以叫咗半份嚟試 入面有5串魚糕串 煮到勁入味嘅白蘿蔔同其他款式嘅魚餅 如果係冬天食完肯定成個人都暖笠笠卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯豬脆骨入口脆卜卜食落有少少辣 拳頭飯充滿麻油香味 呢個配搭一流薯仔煎餅海鮮或者泡菜煎餅就食得多 第一次試薯仔煎餅 外皮煎得好脆身 食得出一條條嘅薯仔絲芝士蟹膏蟹肉蛋捲蛋捲食落好滑溜 入面有芝士 蟹肉同蟹柳 面頭仲有蟹膏點綴 食落有多重口感飲品方面就叫咗粒粒葡萄汁同熱情果梳打 飲落酸酸甜甜咁好解膩

街頭魚糕串串(半份)

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯

芝士蟹膏蟹肉蛋捲

飲品方面就叫咗粒粒葡萄汁同熱情果梳打 飲落酸酸甜甜咁好解膩
2024-04-09 55 瀏覽
次次同幾個朋友去gathering,都會揀韓國餐廳,因為份量多可以一齊share,呢間hoo韓國包車就係其中一個朋友帶我地黎食。餐廳裝潢充滿韓國街頭風情,牆上掛滿鮮豔招牌同海報。出餐地方以街頭餐車造型設計,令人好似行左入韓國街頭小巷之中。食韓國菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。街頭魚糕串串(M),魚糕口感清新幼滑,啖啖豐富口感,比起魚蛋係更濃郁既魚肉風味,而且M Siza份量好多,好岩一齊share配上微辣醬汁,更加惹味。傳說中的部隊鍋(M),湯底濃郁香辣,有腸仔、午餐肉、泡菜、大蔥,另外配一個韓式拉麵。推薦大家要加年糕,腸仔、午餐肉放左入部隊鍋之後好食好多咁,令人胃口大開!薯仔煎餅,煎餅外酥內軟,餡料充足,食到香口嘅薯仔味。飲品叫左菠蘿梳打同柚子梳打,清新果味與梳打水結合,爽!
呢間hoo韓國包車就係其中一個朋友帶我地黎食。
食韓國菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。
街頭魚糕串串(M)
配上微辣醬汁,更加惹味。
傳說中的部隊鍋(M)
薯仔煎餅
薯仔煎餅,煎餅外酥內軟,餡料充足,食到香口嘅薯仔味。
菠蘿梳打
飲品叫左菠蘿梳打同柚子梳打,清新果味與梳打水結合,爽!
街頭魚糕串串(M)
菠蘿梳打
hoo 韓國包車上年去過首爾旅行後就一直掛住韓國街頭氣氛及食物見到hoo韓國包車可以做到室內環境跟韓國街頭風格相似所以就決定訂位試試一推門進去就會見到室內牆壁設計成街頭鋪面有漫畫店,洗衣店,髮型屋等等再配上霓虹燈及K-POP音樂立即將大家帶到韓國一樣泡菜+大豆芽菜-坐好後店員就會先提供兩碟前菜,可以邊食邊等,兩碟都是微辣~街頭魚糕串串(半份)$146-半份都有5串魚糕,而且好大片,另外入面仲有唔同形狀的魚糕及一件白蘿蔔。湯底清甜,魚糕非常彈牙嫩滑,個人超鐘意件白蘿蔔,完全吸收了湯底的味道,非常入味!甜辣炸雞(半份)$158-半份有5件雞及醃白蘿蔔一碟。炸雞雖然混了甜辣醬,但外面仍然脆身,雞肉亦非常嫩滑,而且辣度適中,不會太辣。餐廳仲會提供手套~芝士炒年糕 $86-芝士份量超多,而且也可以做拉絲效果!年糕為圓條形,煙韌而又有咬口!炸紫菜粉絲卷 $62-即點即炸!外面鬆脆!裡面粉絲煮到剛好!配上醋汁味道會更提升!荔枝梳打 $38-荔枝味明顯,加上梳打令解渴度大增!朱古力啤酒 $58-朋友點的~只試了一點!微甜,啤酒味不算太重,跟甜辣炸雞簡直絕配!
hoo 韓國包車

上年去過首爾旅行後
就一直掛住韓國街頭氣氛及食物
見到hoo韓國包車可以做到室內環境跟韓國街頭風格相似
所以就決定訂位試試
一推門進去就會見到
室內牆壁設計成街頭鋪面
有漫畫店,洗衣店,髮型屋等等
再配上霓虹燈及K-POP音樂
立即將大家帶到韓國一樣

泡菜+大豆芽菜

街頭魚糕串串(半份)$146

甜辣炸雞(半份)$158

芝士炒年糕 $86

炸紫菜粉絲卷 $62

荔枝梳打 $38
-荔枝味明顯,加上梳打令解渴度大增!

朱古力啤酒 $58
  • 街頭魚糕串串
  • 炸紫菜粉絲卷
  • 芝士炒年糕
2024-04-05 48 瀏覽
上個星期去左尖沙咀嘅HOO韓國包車用餐,真係一次難忘嘅美食體驗!呢度嘅韓國菜色多樣,每一款都好吸引人!我試咗佢哋嘅泡菜豬肉鍋同薯仔煎餅。泡菜豬肉鍋啲湯底濃郁鮮甜,豬肉片肥瘦相間,配上酸酸辣辣嘅泡菜,鮮美好味。薯仔煎餅外皮酥脆,內裡熱騰騰嫩滑,每一口都好滋味。講到韓國嘢又點少得醬油炸雞同招牌炒章魚!醬油炸雞外皮香脆,內裡肉質鮮嫩多汁,非常美味。招牌炒章魚炒得香口彈牙,配上韓式調味,味道豐富,令人回味無窮。另外,芝士泡菜煎蛋捲,芝士和泡菜的組合非常獨特,口感豐富,絕對是一道驚喜。最後,我哋要個杯嘢飲--柚子牛奶樂,清新的柚子味與濃郁的牛奶味相融合,清涼又爽口。總括而言,HOO韓國包車絕對是一家值得一試的韓國料理餐廳!

總括而言,HOO韓國包車絕對是一家值得一試的韓國料理餐廳!
1K
2024-04-03 52 瀏覽
充滿韓國街頭風嘅「hoo韓國包車」令我好似置身於韓國旅遊,品嘗地道小食🇰🇷.街頭魚糕串串(M)🐟用韓國傳統拉麵鍋裝住啲魚糕🍲魚糕有咬口😆仲有煮到入味嘅蘿蔔🍢.蟹膏拳頭飯🍚每粒拳頭飯都加上少許蟹肉、蟹膏及青椒圈🦀🫑食落淡淡芝麻香😝.芝士炒年糕🥣年糕表面灑滿2款芝士🧀年糕質感軟糯😗微微辣😬底下仲有少少魚糕😋.炸紫菜粉絲卷🥢粉絲卷外層脆卜卜😆內裡軟腍粉絲🍜點上酸辣醬汁好惹味🌶️又無咁膩☺️.小菜🥢有泡菜及拌豆芽
小菜🥢有泡菜及拌豆芽
  • 前菜
  • 街頭魚糕串串
  • 炸紫菜粉絲卷
  • 拳頭飯
  • 街頭魚糕串串鍋
  • 街頭魚糕串串(中)
好開心終於試到而家好出名嘅韓國菜,餐廳唔算好大,所以好彩今日有預約,唔使等位,出面都有好多人排隊最鍾意食招牌炒章魚,以新鮮的章魚炒製而成,口感彈牙,搭配豐富的調味料,帶來濃郁的風味,好有韓式風味😆😆食韓國嘢又點會少得炸雞!因為貪心又想食原味又想食醬油味,所以就叫一雞兩味!👍👍兩種口味的炸雞帶來不同的風味體驗。醬油口味濃郁香醇,原味則保留了炸雞的原汁原味 🥰🥰泡菜豬肉鍋是一道熱騰騰的湯品,搭配豬肉和酸辣的泡菜,湯汁鮮美,配料豐富。這道鍋菜既開胃又下飯,如果想加拉麵嘅朋友,加$15就可以啦,食到飽飽添😬😬😬最推介依幾樣餸,希望大家都食得開心

最推介依幾樣餸,希望大家都食得開心
2024-03-26 59 瀏覽
今次同朋友去到位於尖沙咀厚福街到食樓上韓國野 hoo韓國包車,鋪路裝修係一d韓式街頭感覺,非常特別,今次叫左幾樣野食1. 弘大烤腸豬腸外皮香脆,一咬落去,豬腸鮮嫩唔會韌,濃郁嘅香氣,令。每一條烤豬腸都經過細心調味,外酥內嫩,鹹香適中,令人回味無窮,加上炒香洋蔥嘅味道,真係好鬼正呀2. 韓式炸雞佢嘅外皮炸得金黃酥脆,一口咬下去,雞肉嘅肉汁出晒黎,炸嘅時間岩岩好,所以肉質夠晒嫰滑3. 街頭魚糕串串魚糕煲上,一路滾住一路食,好有風味。一咬落去,即刻感受到魚糕嘅彈性口感同滋味十足,而且湯底清香夠味,令魚糕味道大大提升4. 柚子牛奶米酒柚子嘅清香同牛奶嘅香濃結合得恰到好處,每一口都能夠品嚐到柚子嘅酸甜與牛奶嘅濃郁。加入米酒,令柚子牛奶米酒更添了一層風味。5. 芒果綠茶燒酒芒果香甜與綠茶清香完美結合,呈現出獨特的口感和風味,岩晒苦酒苦嘅朋友飲用整體黎講餐廳食物質素高,出晒鍾意食韓國美食嘅朋友仔

1. 弘大烤腸

2. 韓式炸雞

3. 街頭魚糕串串

4. 柚子牛奶米酒

5. 芒果綠茶燒酒

整體黎講餐廳食物質素高,出晒鍾意食韓國美食嘅朋友仔

2024-03-23 83 瀏覽
尖沙咀美食多多,今日同朋友黎到依間韓國包車食午餐。韓國包車即係類似香港嘅大排檔,啲韓國人放咗工之後會到路邊攤同朋友傾計食飯,有睇開韓劇嘅人一定好清楚依個文化~ 餐廳裝飾得好懷舊,打卡一流。  午市時份推出咗便當,可以一人一份。我地叫咗吞拿魚蛋卷便當,吞拿魚蛋卷非常長同厚,蛋卷食到層層嘅蛋香味,而入面包住滿滿嘅吞拿魚,非常有口感。隔離仲有必備嘅小菜,就係芽菜同泡菜,作為開胃前菜亦都唔輸蝕。 醬油炸雞 半份,一上到黎已經香噴噴,醬油味非常入味,炸雞外脆內軟,雞肉雖然炸過但係依然鮮甜多汁,認真加分! 招牌炒章魚,係椰菜紅蘿蔔爆炒章魚,好有鑊氣,章魚好彈牙,一定要叫黎送啤酒。 紫菜飯卷,配菜好豐富,好飽足。 最後叫咗2杯飲品,熱情果梳打同埋菠蘿梳打,清甜爽口,為下午增添番唔少能量喔~

紫菜飯卷,配菜好豐富,好飽足。
2024-03-18
2024-03-21 73 瀏覽
一間以韓國夜攤為主題既打卡餐廳🧑🏻‍🍳將懷舊理髮廳💈韓式漫畫店📕韓國街頭自助洗衣店等等帶到大家眼前, 連路邊攤摺凳, 摺枱同 招牌都似足韓國街頭, 打造成韓國夜攤街頭, 韓迷必到🇰🇷🍘卜卜趣豬軟骨併拳頭飯 ($𝟏𝟑𝟖)🥔 薯仔煎餅 ($𝟖𝟐)🍗 甜辣炸雞 ($𝟏𝟓𝟖)

🍘卜卜趣豬軟骨併拳頭飯 ($𝟏𝟑𝟖)
🥔 薯仔煎餅 ($𝟖𝟐)
🍗 甜辣炸雞 ($𝟏𝟓𝟖)

2024-03-13
  • 薯仔煎餅
  • 卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
依家係朋友推介嘅韓國菜,真係真係要訂位,今日好彩有訂位,去到嘅時候已經座無虛席,走嘅時候仲有人等位添! !🥳🥳食物選擇都算好多,而且裝修好有韓國氣食白桃果味燒酒和柚子牛奶米酒是兩款特色的酒品。白桃果味燒酒帶有清新的水果香氣,口感柔和順滑,而柚子牛奶米酒則結合了柚子的酸甜和牛奶的濃郁,帶來獨特的口感和風味。韭菜煎餅香氣四溢,口感酥脆。這款煎餅搭配醬料更加美味,是下酒或者的絕佳選擇☺️☺️☺️卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯菜,以香脆的豬軟骨炒製而成,口感獨特,搭配拳頭飯豐富的口感,咬落去好爽,都係必叫🤤🤤🤤總括嚟講,依間餐廳都好有韓國特色,無論係裝修定係嘢食,感覺似去咗韓國旅行一轉,建議大家來嘅時候要訂位!