2022-08-28 267 瀏覽
每次經過呢間餐廳,門口總有狗狗🐶,知道呢間係寵物友善🐶🐱餐廳,當然要支持一下💪,裝修風格簡約,我喜歡燈光柔和開揚,職員友善,座位唔算太多,最重要係,附近好多狗狗🐶同你一齊進餐,好開心,一間好有愛既餐廳💗餐廳主打東南亞美食,還有甜品,點了兩個粉加一個小食🌈香茅豬扒湯金邊粉 $62豬扒炒得啱啱好,好入味,湯底一般,中規中矩🌈香茅豬扒撈檬$68最喜歡佢個越式酸汁,味道剛剛好,唔會太酸,成件事好柔和,稱得上係一個好味嘅香茅豬扒撈檬!🌈香草燒蝦餅🦐$60蝦餅🦐比我想像中大份,三大個蝦餅,每件切開一半,香蔥油,炸蒜,好香,食得出真材實料!總結💝: 餐廳價格親民,澳南罕有,喜歡有寵物一齊進餐,下次會試其他美食!

裝修風格簡約,我喜歡燈光柔和開揚,職員友善,座位唔算太多,

餐廳主打東南亞美食,還有甜品,點了兩個粉加一個小食

🌈香茅豬扒湯金邊粉 $62
豬扒炒得啱啱好,好入味,湯底一般,中規中矩

🌈香茅豬扒撈檬$68

🌈香草燒蝦餅🦐$60

2022-08-28
2022-08-04 178 瀏覽
被餐廳玻璃窗吸引, 貼了很多可愛的🐱🐶貼紙, 一眼就看得出是寵物友善餐廳, 餐廳外有美美的打卡位, 主打港式及東南亞菜我們點了芝士蘑菇釀雞翼·粟米薯餅滿滿蘑菇、芝士味濃郁, 無骨雞翼真的食得很方便、啖啖肉, 粟米薯餅外皮炸得很香脆, 還配了沙律雪糕配窩夫脆碗近日天氣越來越熱, 需要透心涼的甜品, 雪糕軟滑, 內有蕨餅令口感有層次, 脆碗香口夠脆飲品🍹椰汁珍多冰珍多份量多, 粉條軟滑、椰漿香甜整體不錯, 服務親切有禮, 特別稱讚店員對狗狗很友善, 狗狗都可以到室內用膳, 還有狗狗餐單, 非常細心希望下次可以見到狗店長皓民小B🐶😍

我們點了
芝士蘑菇釀雞翼·粟米薯餅

雪糕配窩夫脆碗

飲品🍹
椰汁珍多冰
珍多份量多, 粉條軟滑、椰漿香甜

希望下次可以見到狗店長皓民小B🐶😍
  • 芝士蘑菇釀雞翼·粟米薯餅
  • 雪糕配窩夫脆碗
2022-08-04 102 瀏覽
23/7/2022 星期六,是日大暑!今日嚟將軍澳,周圍搵食,天氣酷熱,想食一啲濕口湯粉嘅嘢食,被這一間裝飾唔似傳統越南餐廳吸引到,入去試吓佢嘅食物。內在環境舒服,我哋二人坐卡位😊Set lunch 有湯河,有飯,啱晒。一個香茅豬扒湯河,豬扒肉質鬆化,湯河好啱夏天胃口。一個蔥油豬扒飯,蔥油撈飯,野味,確係好配搭。加咗三款小食:-順化炭燒豬肉串,豬肉串,啖啖肉。鳯尾蝦春卷,脆卜卜,夠香口。檸汁鳯爪,酸酸地,開胃,凍食,冇骨鳳爪,軟滑爽口,食完想再食😋飲品:-椰青,大大個,清甜,多汁,仲可以食椰青肉。椰子紅豆冰,多紅豆🫘輕輕鬆鬆的一個午餐😋 滿意😊
23/7/2022 星期六,是日大暑!

內在環境舒服,我哋二人坐卡位😊

Set lunch 有湯河,有飯,啱晒。
一個香茅豬扒湯河,豬扒肉質鬆化,湯河好啱夏天胃口。
一個蔥油豬扒飯,蔥油撈飯,野味,確係好配搭。

加咗三款小食:-
順化炭燒豬肉串,豬肉串,啖啖肉。
鳯尾蝦春卷,脆卜卜,夠香口。

飲品:-
椰青,大大個,清甜,多汁,仲可以食椰青肉。
椰子紅豆冰,多紅豆🫘

輕輕鬆鬆的一個午餐😋 滿意😊

小食:順化炭燒豬串
清甜椰青
椰汁紅豆冰
2022-07-26 77 瀏覽
星期日晚帶住狗仔喺將軍澳海旁搵食,朋友之前介紹嚟呢間寵物有善餐廳,但係book唔到,估唔到Walk in即刻有位好開心。同男朋友叫咗個二人餐包埋甜品份量都幾多㗎。柚子大蝦沙律賣相清新,份量都多有好多蝦,醬汁醒胃,不過紫色嗰款沙律菜有啲苦。小食拼盤有春卷,扎肉,燒牛肉蝦片。春卷炸得夠鬆脆,蝦片上面嘅燒牛肉都好鬆化有少少炸蒜幾香,扎肉煎過都幾好食。中式牛柳粒酸酸甜甜個汁好開胃,我最鍾意食啲配菜有洋蔥同埋三色椒,牛肉方面肉質都唔錯。蝦醬炒白菜蝦醬有啲過咸,如果係通菜就更夾。軟雪糕男朋友覺得個軟雪糕好好味😋我就少食甜野。餐飲我哋叫咗越南咖啡同埋巨鋒提子梳打Menu價錢半價,我無試到個梳打,不過個越南咖啡都還可以。整體來講三百零蚊兩個人食性價比高👍🏻

柚子大蝦沙律

小食拼盤

中式牛柳粒

蝦醬炒白菜
蝦醬有啲過咸,如果係通菜就更夾。

軟雪糕
男朋友覺得個軟雪糕好好味😋我就少食甜野。

2022-07-12 438 瀏覽
將軍澳多咗好多好食嘅餐廳而且好多都寵物友善 🐕今次我地帶埋狗狗,唔食西餐食港式茶餐廳 + 東南亞菜式煙肉牛油焗青口 📍青口好新鮮,好大隻,仲要落咗勁多牛油,一上枱已經聞到香味 😍 上面啲煙肉仲脆脆地,好有咬口法國牛油蒜蓉雞翼 📍調味調得好好喎 👏🏻 蒜蓉味好出,而且外層夠脆身,食落都好惹味越式火車頭湯河 📍超豐富嘅火車頭湯河 😎 生牛肉、牛柏葉、牛丸,牛筋、蘿蔔,樣樣齊,而且份量好充足 👍🏻 個湯底都好夠味,就咁飲一啖都好滿足秘制肉骨茶 📍$88新推出嘅肉骨茶,上次黎都未有架 🥰 做新鮮豬骨熬咗好耐,加埋唔同藥材,湯味濃郁得黎啲豬肉又淋身,唔會好似出面個啲咁多味精,好好味😋 又補身,岩哂香港嘅天氣,可以驅寒去濕,暖一暖個胃,成個人都舒服哂 龍眼海底椰蜜 📍海底椰蜜,滋潤又解渴 😋 加埋時令龍眼,多一返滋味越南咖啡 📍自己加水,睇住啲咖啡續滴續滴滴落黎真係好治癒,搞到平時唔飲齊啡嘅我都忍唔住就咁飲咗啖,又幾易入口喎 🤭不過越南咖啡點可以唔落練奶,加完之後甜甜地,同平時啲咖啡好唔同芒果刨冰 📍夏日之選! 清涼得黎又好食,絕對係消暑必備 ☀️ 明明我已經叫咗唔洗俾咁大碗我,點解都咁多嘅 😂😂
將軍澳多咗好多好食嘅餐廳
而且好多都寵物友善 🐕
今次我地帶埋狗狗,唔食西餐
食港式茶餐廳 + 東南亞菜式

煙肉牛油焗青口 📍

法國牛油蒜蓉雞翼 📍

越式火車頭湯河

越式火車頭湯河 📍

秘制肉骨茶 📍$88

龍眼海底椰蜜

龍眼海底椰蜜 📍
海底椰蜜,滋潤又解渴 😋 加埋時令龍眼,多一返滋味

越南咖啡 📍

芒果刨冰

芒果刨冰 📍
夏日之選! 清涼得黎又好食,絕對係消暑必備 ☀️ 明明我已經叫咗唔洗俾咁大碗我,點解都咁多嘅 😂😂 食吓食吓,搞到我食咗好多添 🙈 再加啲練奶,甜甜酸酸,好正!
越式火車頭湯河
龍眼海底椰蜜
  • 越式生牛肉湯河
2022-06-28 61 瀏覽
熱辣辣♨️嘅🌞夏天, 冷氣🌬是必須的🤣🤣🤣將軍澳🌊海傍有不少餐廳陸續開幕,當中有不少高質西餐、靚靚 cafe , 都係寵物友善餐廳, 適合打卡同放狗🥰依間冰室帶北歐風的橙白色調,簡約有型,配合植物🌿點綴,餐廳仲室外座位, 但最緊要🐩室內都可以坐 ,各位🐩狗主以後放🐩狗又有🐾🐾落腳點了。🧀芝士🍄蘑菇釀雞翼配🌽粟米🥔薯餅香脆外皮包住質感軟綿嘅廚肉入面仲有啲粟米芝士蘑菇釀雞翼, 味道一般 焗豬扒飯不過不失芝士🧀有拉絲,而且係炒飯底越式扎肉金邊粉掛住食冇影到😅, 正常冇特別

🧀芝士🍄蘑菇釀雞翼配🌽粟米🥔薯餅
香脆外皮包住質感軟綿嘅廚肉入面仲有啲粟米
芝士蘑菇釀雞翼, 味道一般

焗豬扒飯
不過不失芝士🧀有拉絲,而且係炒飯底

越式扎肉金邊粉
掛住食冇影到😅, 正常冇特別

2022-06-26
下午茶
2022-06-25 67 瀏覽
將軍澳海傍開咗勁多食肆 得閒散步人生走過嚟 都想試勻哂唔同餐廳 睇過佢嘅介紹 好似唔錯 就由你開始嗰日夜晚 都幾大雨 所以包咗場好得意嘅餐廳 菜式係中式越式都由得你揀 唔係太餓 就嗌個大蝦柚子沙律同喇沙海鮮鍋 質素都係一般越南餐廳質素 無乜特別大驚喜 沙律新鮮蝦都大隻同彈牙 而個海鮮鍋亦都好足料 海鮮都多種類 唔係敷衍你得兩三樣 但味邊略嫌唔夠重喇沙味。甜品嗌咗個芝士蛋糕 都係不過不失嘅質素啦 但驚喜在於食食下主食 廚房居然送咗兩個超足料嘅蟲草花燉豬𦟌湯俾我哋 絕對唔係茶餐廳嘅味精湯 有圖有真相 係你以為返到屋企飲嘅住家湯 超足料無味精 質素絕對可以同酒店燉湯賣到勁貴嗰啲比 你無聽錯 仲要係免費 真係覺得太amazing 唔知如果佢將湯放入餐牌賣幾錢呢 但佢嘅足料程度 我諗我都會嗌嚟飲 建議餐廳可以考慮賣埋燉湯啊反正將軍澳無對手
嗰日夜晚 都幾大雨 所以包咗場
蟲草花燉豬𦟌湯
2022-05-10
蟲草花燉豬𦟌湯
2022-06-20 43 瀏覽
呢間係將軍澳嘅餐廳 裝修得好靚🍴最鍾意就係佢地嘅越南菜🇻🇳個喇沙大頭蝦配蒜蓉包真係好正💕啲蝦真係好大隻 食落爽口又鮮甜🦐個喇沙汁好濃香 再配埋旁邊脆卜卜嘅蒜蓉多士一齊食 超級惹味!
2022-06-11 53 瀏覽
放假唔想出咁遠,就去左屋企附近覓食😋😋今次黎到呢間想試好耐既 Hooman House ~~餐廳主打東南亞菜式,裝修好靚好文青風!仲可以帶埋寵物🐶去食野打卡添📸📸🦐喇沙大頭蝦配蒜蓉包✨大頭蝦口感爽彈,大大隻十分掛汁~~廚師已事先將蝦殼切開,所以好容易拆肉出黎🤤🤤蒜蓉包都好酥脆,蘸喇沙汁食好惹味👍🏻👍🏻🍍菠蘿蟹肉鮮蝦炒飯✨份量好多,飯粒炒得粒粒分明~~配料有菠蘿、蟹肉、大蝦等,味道清清地都唔錯❤️❤️🍤鮮蝦扎肉米紙卷✨米紙口感煙韌,裡面有好多餡料!!包括有大蝦、扎肉、檬粉、蔬菜等,蘸酸辣汁食好開胃😋😋🍗法國牛油蒜蓉雞翼✨雞翼一共有6隻,面頭鋪滿炸蒜粒~~炸得外脆內軟,牛油味好重!推介👍🏻👍🏻🍧士多啤梨刨冰✨呢個係佢地新推出既甜品,於是叫左試試~~刨冰份量好多,士多啤梨味好清甜🍓🍓食完好消暑,最啱而家天氣食☀️☀️-🍨雪糕配窩夫脆碗✨日本哈蜜瓜雪糕配窩夫脆脆🍈🍈雪糕入口軟滑,窩夫咬落好香脆!!裡面仲有蕨餅同白玉,整體口感豐富😋😋飲品方面,我地叫左椰汁珍多冰同咸檸檬梳打~~椰汁珍多冰椰香味濃🥥,底部仲有好多珍多🤤🤤咸檸檬梳打🍋味道酸酸甜甜,氣泡感十足呢!!
放假唔想出咁遠,就去左屋企附近覓食😋😋
今次黎到呢間想試好耐既 Hooman House ~~

🦐喇沙大頭蝦配蒜蓉包✨
大頭蝦口感爽彈,大大隻十分掛汁~~
廚師已事先將蝦殼切開,所以好容易拆肉出黎🤤🤤
蒜蓉包都好酥脆,蘸喇沙汁食好惹味👍🏻👍🏻

🍍菠蘿蟹肉鮮蝦炒飯✨
份量好多,飯粒炒得粒粒分明~~
配料有菠蘿、蟹肉、大蝦等,味道清清地都唔錯❤️❤️

🍤鮮蝦扎肉米紙卷✨
米紙口感煙韌,裡面有好多餡料!!
包括有大蝦、扎肉、檬粉、蔬菜等,蘸酸辣汁食好開胃😋😋

🍗法國牛油蒜蓉雞翼✨
雞翼一共有6隻,面頭鋪滿炸蒜粒~~
炸得外脆內軟,牛油味好重!推介👍🏻👍🏻

🍧士多啤梨刨冰✨
呢個係佢地新推出既甜品,於是叫左試試~~
刨冰份量好多,士多啤梨味好清甜🍓🍓
食完好消暑,最啱而家天氣食☀️☀️
🍨雪糕配窩夫脆碗✨
日本哈蜜瓜雪糕配窩夫脆脆🍈🍈
雪糕入口軟滑,窩夫咬落好香脆!!
裡面仲有蕨餅同白玉,整體口感豐富😋😋

飲品方面,我地叫左椰汁珍多冰同咸檸檬梳打~~
椰汁珍多冰椰香味濃🥥,底部仲有好多珍多🤤🤤
咸檸檬梳打🍋味道酸酸甜甜,氣泡感十足呢!!
2022-06-07 48 瀏覽
將軍澳‼️indoor ‼️Pet friendly 又一間可以帶埋毛孩🐶🐶一齊入去食野既特色餐廳😍終於唔係西餐Cafe啦!e間星馬泰菜式既冰室 裝修簡約好舒服😚仲好近將軍澳海傍 食飽同朋友去海邊散步傾計打卡吹海風🥰➽越式生牛肉湯河 $62超多牛肉😍😍滿足牛肉半生熟咁上 熟度岩岩好 牛肉淋有肉味河粉係闊型既 食落質感唔錯而辣椒同檸檬會分開上 根據口味加入湯入面湯既層次感唔錯😋😋➽法國牛油蒜蓉雞翼 $60鐘意佢表面既炸蒜 增加左口感雞翼外脆內軟😚
將軍澳‼️indoor ‼️

湯既層次感唔錯😋😋

➽法國牛油蒜蓉雞翼 $60
鐘意佢表面既炸蒜 增加左口感
雞翼外脆內軟😚
又一間可以帶埋毛孩🐶🐶一齊入去食野既特色餐廳😍e間星馬泰菜式既冰室 裝修簡約好舒服😚仲好近將軍澳海傍 食飽同朋友去左果邊散步傾計吹海風🥰去相!!!越式生牛肉湯河 $62超多牛肉😍😍滿足牛肉半生熟咁上 熟度岩岩好 牛肉淋有肉味河粉係闊型既 食落質感唔錯而辣椒同檸檬會分開上 根據口味加入湯入面湯既層次感唔錯😋😋鮮茄慢煮牛尾 $168牛尾超好食😍真係慢煮好淋好入味好鐘意牛尾內既牛脂 食落口油脂爆炸其他配料都勁入味😋推薦鮮蝦扎肉米紙卷 $58成隻鮮蝦 勁大隻 食落彈牙好新鮮😋米紙係煙煙韌韌口感 唔錯法國牛油蒜蓉雞翼 $60鐘意佢表面既炸蒜 增加左口感雞翼外脆內軟😚雪糕配窩夫脆碗 $68 😍哈密瓜味雪糕‼️超好食必點‼️‼️而底下既窩夫仲好脆嫁一齊食好正😋芒果糯米飯 $68芒果超甜😚😚😋😋😋咸檸檬梳打(走甜) $38原個椰青 $55
又一間可以帶埋毛孩🐶🐶一齊入去食野既特色餐廳😍

咸檸檬梳打(走甜) $38
原個椰青 $55

2022-05-25
2022-04-28 241 瀏覽
估唔到唐俊街除咗有Donki 原來仲有咁多好嘢食😆行入翩匯坊 唔單止見到好多狗狗🐶 兩旁嘅餐廳都令我陷入選擇困難最後我喺最盡頭嘅皓民冰室停下腳步👣闊落嘅鋪面、仿如Cafe般簡約嘅裝潢 都令人覺得好舒服呢度都係一間Pet friendly冰室 所以成日都見到狗狗🐕「幫襯」呢🤣小食&主菜🍜🥘法國牛油蒜蓉雞翼 五拼小食拼盤 菠蘿蟹肉鮮蝦炒飯🍛 鮮茄慢煮牛尾最鍾意嘅係蒜蓉雞翼😍香脆嘅皮加上一流嘅調味 食到冇停口😋炒飯亦份量十足 我哋最後食唔晒要打包😂小食拼盤有烤牛肉蝦片、手作脆春卷、扎肉、石燒甘蔗蝦同檸汁鳳爪 我最鍾意食嘅係炸得香脆嘅春卷 同埋酸爽嘅鳳爪甜品🍧芒果糯米飯 椰果椰汁糕 好可惜 最想食嘅雪糕雞蛋仔冇供應🥲好彩仲有芒果糯米飯😝 仲要係配斑蘭醬 好新穎 如果飯再軟糯啲就好啦飲品🍹越南咖啡☕ 椰汁珍多冰我飲嘅係越南咖啡睇住咖啡慢慢由滴漏容器滴落杯中 再較喜好加上煉奶飲落幾香濃😉
估唔到唐俊街除咗有Donki 原來仲有咁多好嘢食😆
最後我喺最盡頭嘅皓民冰室停下腳步👣
闊落嘅鋪面、仿如Cafe般簡約嘅裝潢 都令人覺得好舒服

小食&主菜🍜🥘

睇住咖啡慢慢由滴漏容器滴落杯中 再較喜好加上煉奶
飲落幾香濃😉
2022-04-21
2022-04-27 73 瀏覽
皓民冰室有次經過見到呢間冰室嘅裝修幾靚好少見到有一間茶餐廳嘅裝修有歐陸嘅感覺所以諗都唔諗就入咗去試下啦芝士蘑菇雞翼拼粟米薯餅 HK$52呢個真係好邪惡 雞翼嘅外皮有微微烤過雞翼脹卜卜 入面釀咗咗芝士蘑菇 好食~粟米薯餅脆卜卜 但油膩感唔重我地仲額外加咗鳳尾蝦春卷 (+ HK$18)脆口嘅外皮包住彈牙嘅蝦肉 配埋酸甜醬 好食~ 豬頸肉炒檬粉 HK$58呢個炒檬粉好有鑊氣 而且味道都好夠豬頸肉有四/五條 份量都算多茶餐廳嘅豬頸肉黎講算唔錯 唔會覺得太實不過略嫌呢個多油咗少少~呢間冰室除咗裝修唔似冰室之外無論服務定野食都有超越冰室水準嘅感覺如果想去打卡/咁啱經過 呢間都係一個唔錯嘅選擇
皓民冰室
有次經過見到呢間冰室嘅裝修幾靚
好少見到有一間茶餐廳嘅裝修有歐陸嘅感覺
所以諗都唔諗就入咗去試下啦

芝士蘑菇雞翼拼粟米薯餅 HK$52

呢個真係好邪惡 雞翼嘅外皮有微微烤過
雞翼脹卜卜 入面釀咗咗芝士蘑菇 好食~
粟米薯餅脆卜卜 但油膩感唔重
我地仲額外加咗鳳尾蝦春卷 (+ HK$18)
脆口嘅外皮包住彈牙嘅蝦肉 配埋酸甜醬 好食~

豬頸肉炒檬粉 HK$58

呢個炒檬粉好有鑊氣 而且味道都好夠
豬頸肉有四/五條 份量都算多
茶餐廳嘅豬頸肉黎講算唔錯 唔會覺得太實
不過略嫌呢個多油咗少少~

呢間冰室除咗裝修唔似冰室之外
無論服務定野食都有超越冰室水準嘅感覺
如果想去打卡/咁啱經過 呢間都係一個唔錯嘅選擇
2022-04-27 70 瀏覽
皓民冰室睇個餐廳名稱以為是港式冰室,原來主要是走東南亞美食~越菜,但又夾什咗少少泰式和港式😏。地方整潔👍餐廳又強調是Pet Friendly餐廳,室內只有入門口轉右的3張枱,都比較隱蔽😬😬,另外就餐廳出面門口的2張超細枱,不是全餐廳可以比寵物坐的。有提供寵物餐😊🐶午市套餐其實大部份都是港式製作,只有幾款是越式。越式牛河,河粉唔夠滑,分量偏少(細食都ok嘅😜),味道唔夠香,可能配料比較少,與正宗的越南菜館始終有些少分別。野菌肉絲粗炒,味不太咸剛好,賣相就麻麻,配料非常少,得幾條粗肉絲😑,完全唔值$68☹️。馬拉盞通菜炒牛肉💯😋,夠鑊氣👍,牛肉都多及大片,通菜亦不老。珍多冰味道剛好,不太甜,只是d綠色“啫喱”條比較硬。同新開時所走的路線唔同,佢的裝修其實幾好,走返一些文青Cafe路線仲好。如果不是有寵物或附近工作找午餐,都不會刻意再光顧。

地方整潔👍

有提供寵物餐😊🐶

午市套餐其實大部份都是港式製作,只有幾款是越式。

野菌肉絲粗炒

馬拉盞通菜炒牛肉

珍多冰味道剛好,不太甜,只是d綠色“啫喱”條比較硬。
珍多冰

如果不是有寵物或附近工作找午餐,都不會刻意再光顧。
2022-04-20
馬拉盞通菜炒牛肉
2022-03-31 97 瀏覽
»《ʜᴏᴏᴍᴀɴ ʜᴏᴜꜱᴇ》𖠿 。゜地理位置優越 旁邊是海濱長廊越南餐點的菜單 毛孩也歡迎的 ( *ˊᵕˋ* ) 咖啡店與冰室的融合零遺和感————————————﹆ 越南餐點 ۵ 鮮蝦扎肉米紙卷۵ 煙肉牛油焗青口۵ 越式生牛肉湯河۵ 法式雲寶酥焗羊架۵ 皓民雪糕雞蛋仔۵ 芒果糯米飯۵ 龍眼海底椰蜜-焗青口有六隻 上頭灑上煙肉粒 令青口吃起來不單調 〜*-回暖的天氣想來點清爽的米子裡面包了滿滿的大蝦子、扎肉和蔬菜吃起來清爽好吃
搭配他們特調的醬汁最夾-主食部分份量也是很多生牛塊呈上時是半生熟 粉嫩色澤
河粉闊扁型 口感很可以 不是一夾即斷那種湯頭喝起來非常濃郁店家也有提供檸檬和辣椒可以調整口味
吃河粉加一些來增添湯頭的風味和層次感是必須的-冰室餐單也加入羊架 是不是很破格呢味道上當然不能跟高級餐廳媲美 ( ✧⋆゜不過賣相討好 利用炸蒜及芝士調味近脂肪的部分比較多-甜品分別點了皓民雪糕雞蛋仔跟芒果糯米飯其實已經很飽 ( *ˊᵕˋ* ) 不過皓民雪糕雞蛋仔是打卡必備的 直覺不能錯過芒果糯米飯的質感軟糯 ~ 芒果味道偏淡 斑蘭椰汁醬則濃稠 加太多會偏甜*⑅୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈
»《ʜᴏᴏᴍᴀɴ ʜᴏᴜꜱᴇ》𖠿 。゜
地理位置優越 旁邊是海濱長廊
越南餐點的菜單 毛孩也歡迎的 ( *ˊᵕˋ* )
咖啡店與冰室的融合零遺和感

۵ 龍眼海底椰蜜
焗青口有六隻 上頭灑上煙肉粒
令青口吃起來不單調 〜*

回暖的天氣想來點清爽的
米子裡面包了滿滿的大蝦子、扎肉和蔬菜
吃起來清爽好吃

不過賣相討好 利用炸蒜及芝士調味
近脂肪的部分比較多
法式雲寶酥焗羊架

甜品分別點了皓民雪糕雞蛋仔跟芒果糯米飯
其實已經很飽 ( *ˊᵕˋ* )
不過皓民雪糕雞蛋仔是打卡必備的 直覺不能錯過
芒果糯米飯的質感軟糯 ~
芒果味道偏淡 斑蘭椰汁醬則濃稠 加太多會偏甜
皓民雪糕雞蛋仔