今次經朋友介紹下,我們來到觀塘這間位於電訊數碼大樓的樓上Chill好玩靚靚西餐廳。🍴🥰地方寬敞,環境舒適,有室內外的用餐位置,第一次到訪可以打桌球和掟飛鏢的餐廳,感覺充滿活力!🤣晚餐除了有套餐外,還有特色龍蝦餐,🤤我們是晚吃的是龍蝦🦞套餐($398),有龍蝦湯、巴哈馬火腿沙律、自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾、是日甜品、一杯紅莓汁。另外還點了一個晚市套餐($308),包蘑菇🍄‍🟫湯、烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律🥗、香煎紅石斑柳配帶子、是日甜品、一杯蘋果汁。龍蝦湯顏色紅亮,雖沒有龍蝦肉在湯裡,但仍喝到濃郁龍蝦味道,鹹鮮無比。👅蘑菇湯比較稠綿,菌菇味也算濃,蘑菇被攬碎了,我喜歡有吃到整粒蘑菇呢~😛巴哈馬火腿沙律,用Parma ham 包裹着清甜的哈密瓜🍈,作為前菜很適🈴,十分清新!🤗慢煮嫩雞胸凱撒沙律,雞胸肉軟嫩,加上麵包脆粒,芝士碎,煙肉乾粒,沙律菜,口感豐富,健康又好吃!🫶🏻自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾,巨型龍蝦尾啖啖肉,味美彈牙,🥰我很喜歡這個醬汁,充滿海鮮好味道,而且絕不吝嗇,意粉充分吸收了龍蝦汁的香味,每啖都很滋味!😋煎紅石斑柳配帶子,我很喜歡吃魚,😍煎得外脆內軟的石斑香脆可口,🥳帶子也沒有

晚餐除了有套餐外,還有特色龍蝦餐,🤤

慢煮嫩雞胸凱撒沙律,雞胸肉軟嫩,

煎紅石斑柳配帶子,我很喜歡吃魚,😍
煎得外脆內軟的石斑香脆可口,🥳
帶子也沒有煎得過火,蘸上忌廉汁,
香嫩軟滑!想再多吃幾粒呢~😆😆

是日甜品是朱古力🍫慕絲,
像是酒店自助餐吃的甜品水準,
為這頓晚餐畫上完滿句號。🩷

我們吃飽了,就去玩掟飛鏢🎯~~
$10一局,想不到第一次玩就可以中了紅心♥️,Chill開心Chill好玩!🥳

盡快將憂愁眼睛憂愁面孔憂愁內心拋棄吧 找回你的微笑嘴巴一同和唱可以嗎

Info
店名:HouseFifty
地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
  • 自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾
2天前 0 瀏覽
今日同老友行完APM 🏢,唔想喺商場食飯,就 search下OpenRice睇下附近有咩特色餐廳。揾到駿業街呢間西餐 🍝,餐廳佔四樓全層,好闊落,目測有七千幾八千呎,空間感十足。一入門口見到個酒吧區 🍸,仲有飛鏢機 🎯 同足球機 ⚽,啱晒 Happy Hour 玩 🕺,室外用餐區仲可以睇到好靚嘅商廈樓景 。我哋叫咗個 6 吋巴馬火腿薄餅 ($68) 🍕,一份西班牙黑毛豬鞍 ($228) 🥩,店員話而家青口做緊 promotion,加 $10 有杯 house wine 🍷,就 order 咗個大忌廉青口 ($248) 🦪。個薄餅🍕好細好 mini,每人兩片仔就食完 。薄餅皮好薄好脆,加上我最愛嘅巴馬火腿,啱晒我哋呢啲怕 heavy 嘅人 😋。個青口份量好多,用忌廉煮得好入味,配埋薄脆多士點呢個汁,真係 perfect 👍。最驚喜係黑毛豬鞍🥩,肉質鮮嫩多汁 ,味道層次非常豐富,強烈推薦 🌿。最後食多個甜品係tiramisu拿破崙($78),成餐飯非常完美。整體嚟講駿業街呢間西餐廳無論環境定食物質素都好高 🌟,啱晒Happy Hour同拍拖食飯,呢度地方夠大,有好多8-10人大枱,公司聚會

整體嚟講駿業街呢間西餐廳無論環境定食物質素都好高 🌟,啱晒Happy Hour同拍拖食飯,呢度地方夠大,有好多8-10人大枱,公司聚會或朋友家庭gathering都好適合👍,店員話lunch time 1400後仲有八折,觀塘返工嘅朋友可以試下。

📍House FiftyEight
駿業街58號電訊數碼大樓4樓

我今次到觀塘的一家人氣 Steakhouse & Bar 🍽️✨,這個佔地8000呎的餐廳不僅提供美味的西餐 🍖🍝,還擁有多種玩樂設施 🎉🎱。首先,餐廳的環境非常寬敞 🌳🌞,開放式的園景露台讓人感受到自然的氣息 🍃🌼,無論是白天還是晚上 🌅🌙,這裡的氛圍都非常宜人。露台的設計讓人可以在享用美食的同時 🍷🍴,欣賞周圍的美景,增添了用餐的樂趣 🎈😊。在菜單方面,這裡的House FiftyEight 套餐絕對是必試之選 🍽️! Set Dinner $588 (+$200則可享用鰹魚汁魚翅湯 🐟🍜) 這款湯底使用了日本櫻花蝦、鰹魚花和日本醬油製成 🍤🍶,加入櫻花蝦後,湯的鮮甜味道更加突出 🍲😋。套餐中的前菜選擇也相當豐富 🥗🍣,客人可以選擇香料吞拿魚、牛油果和紅蔥醬 🐟🥑,或是北海道帆立貝刺片薄片配黑松露醋 🦪🍄。無論是新鮮的吞拿魚還是鮮甜的帆立貝,都展現了餐廳對食材的新鮮度和搭配的用心 💖✨。接下來的天婦羅則包含了時令蔬菜和虎蝦 🍤🥦,外脆內嫩,完美地保留了食材的原汁原味 🌟👌。而磯煮南非鮑魚則以昆布、鰹魚片、日本醬油、清酒和味醂等小火煮製 🍶🍚,讓鮑魚的鮮味充分釋放,口感滑嫩 😍🐚。主

主菜方面,客人可以選擇甘鯛魚配刁草忌廉汁 🎣🍶、味噌煮和牛面頰或蘋果木煙燻法國鵪鶉配鵝肝 🍗🍷。每一道主菜都經過精心烹調 👨‍🍳❤️,特別是味噌煮和牛面頰,選用澳洲和牛,慢煮兩小時,肉質軟嫩,味道濃郁 🍖🤤。

最後,套餐的米飯選擇也相當特別 🍚✨,海膽三文魚籽蟹肉黑松露飯,採用日本七星米,搭配意大利黑松露醬、蟹肉、加拿大海膽和三文魚籽 🍣🦀,香氣四溢,令人垂涎 😋🌊。

除了套餐,我們還點A la carte菜式同樣值得一試 🍽️👍。

⭐️白酒忌廉煮藍青口(1kg)$138,使用智利藍青口,鮮美可口 🦪🇨🇱

⭐️鮮茄素肉丸意粉 $138,搭配自製番茄醬,口感豐富 🍝🍅

⭐️軟殼蟹露筍蟹肉意大利飯 $188,香濃的奶油燉飯與軟殼蟹的搭配令人驚喜 🦀🍚👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️原隻焗釀龍蝦薄餅 $268,使用原隻波士頓龍蝦,味道鮮美 🦞🍕

⭐️德國鹹豬手配酸菜 $248,外脆內嫩,搭配酸菜的酸味,讓人食指大動 🍖🥬

⭐️英國皇室T骨牛扒(15oz)$398,則是一道不可錯過的經典 🍖👑,T骨一分為二,一邊是極為鮮美幼嫩的菲力,另一邊則是肉質緊實、肉味濃烈的西冷 🍽️🥩。

總的來說,觀塘這家 Steakhouse & Bar 不僅提供了豐富的娛樂選擇 🎉🎶,還以其高性價比吸引了眾多食客 👨‍👩‍👧‍👦💖。無論是家庭聚會、朋友聚餐,還是慶祝特別的日子 🎊🥳,這裡都是一個理想的選擇🍽️🌟!
2024-10-28
用餐優惠
試食活動
2024-10-01 924 瀏覽
同屋企人去呢度慶祝生日,各款食物其實都唔錯,選擇亦都幾多,雖然唔係話樣樣都好食,但質素都算係咁😌 -唯一唔滿意嘅係某一兩位職員嘅服務態度🥲 黑口黑面都算啦,我哋埋單嘅時候想用2張優惠券,本身男職員話可以分單用晒兩張,最後去到一個短頭髮女職員就話唔可以,唔得係唔緊要嘅但係態度都幾差🥹-最後我屋企人想了解多啲我哋張單幾錢睇吓用唔用優惠券,佢都好冇禮貌咁答:你鍾意啦-整體食物雖然可以,但啲態度咁樣我地都食得唔係咁開心🥲
整體食物雖然可以,但啲態度咁樣我地都食得唔係咁開心🥲
2024-09-19 1337 瀏覽
觀塘這家餐廳確實為客人提供了非常寫意的用餐體驗,分了室內室外手。空間感也非常充足,不僅可以在室內就餐,還擁有寬敞的戶外露台區域,讓人在用餐時能夠欣賞到美麗的景色。室內裝潢營造了一種輕鬆愜意的酒吧氛圍,佈置有桌球、飛鏢等娛樂設施,讓客人可以在享用美食之餘,也能盡情放鬆。上次少了兩份下午茶的套餐,也非常好吃❤️這一天跟媽媽一起去,這家餐廳真的非常寫意舒服,空間感非常充足,除了可以在室內就餐,還擁有寬敞的戶外露台區域,讓人在用餐時能夠欣賞到美麗的景色。室內裝潢營造了一種輕鬆愜意的酒吧氛圍,佈置有桌球、飛鏢等娛樂設施,讓客人可以在享用美食之餘,也能盡情放鬆。
上次少了兩份下午茶的套餐,也非常好吃❤️

2024-05-18
  • 是日甜品
2024-09-14 898 瀏覽
叫左五個set dinner,個磨菇湯吾知點解可以係苦既,跟住個slow cook 雞胸cesar沙津,汁又無,個雞胸似係煲完湯甘鞋,都係即食急凍既好味啲。到主菜,個蟹肉risotto 同名太子意粉都叫做正常少少,另外肉眼太咸,完全吾似grill過,水煮甘,用易潔鑊煎都香過佢,同waiter講,佢哦左一聲就算,羊架又係甘,好似用水就甘煮熟甘,又係爆咸,仲有個豬鞍,又咸又over cook, 鞋到湯渣甘。最尾上埋個石頭甘硬既brownie,將我同呢間餐廳劃上完美既句號。

2024-09-14
2024-09-08 922 瀏覽
晚市光臨,非常有氣氛,很多客人來happy hour飲酒,指定時間內有買一送一優惠。有室內設計座位選擇,室外也非常舒適晚市套餐$308雜菜湯:味道濃郁烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律:好大份,雞胸很嫩香煎紅石斑柳配帶子:食材新鮮,份量十足,只是魚柳較淡不夠咸味,未能帶出魚的鮮味餐附有甜品和餐飲雖然在Openrice訂枱有註明慶祝生日,但並沒有任何分別;可是見到鄰枱也是慶生,甜品上有蠟燭慶賀,可能是忘了我的註明。
有室內設計座位選擇,室外也非常舒適
晚市套餐$308
雜菜湯:味道濃郁
烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律:好大份,雞胸很嫩
餐附有甜品和餐飲
2024-08-28
慶祝紀念
生日
2024-08-28 1320 瀏覽
套餐包括有前菜、沙律、主菜、餐飲,連甜品🍧澳洲特級寶雲蘇羊架(3份)Provencal Rack of Lamb (3pic)羊架部位非常之靚,油脂分布得好好,唔怪得知係叫做特級🙂‍↕️沒有羊臊味,火候啱啱好,唔會韌,輕易切到🤩但個人認為醬汁可以唔使蘸醬,會搶咗本身羊肉嘅味道香煎紅石斑柳配帶子Natural Grouper Fillet & Scallop先講帶子,沒有Overcooked,控制得啱啱好,略嫌黑椒味重少少😂至於石斑柳調味唔算好重,反而會淡咗啲,但係加入佢哋嘅白汁,提升晒成個魚嘅味道,好食👅如果魚皮再煎香啲就更加Perfect啦!烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律Caesar Salad with Grilled Chicken Breast雞胸咬落去唔單止軟嫩,而且食落去仲好有雞味。凱撒沙律應該要有嘅麵包碎、煙肉粒都有齊,絕對唔馬虎。另外我特別鐘意佢用嘅芝士,帶有一種溫和嘅感覺,連結所有食材烤鐵板吞拿魚沙律Seared Tuna Salad火箭菜配搭吞拿魚加黑醋汁嘅組合好似平平無奇,但食落原來個汁有少少壽司豉油感覺,提升左成個沙律嘅鮮味 同吞拿魚都好夾整體成間餐廳都好好,空間又大,好
套餐包括有前菜、沙律、主菜、餐飲,連甜品🍧
澳洲特級寶雲蘇羊架(3份)
Provencal Rack of Lamb (3pic)

香煎紅石斑柳配帶子

烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律

Seared Tuna Salad

整體成間餐廳都好好,空間又大,好舒適,撐枱腳好地方,食物份量十足,就連沙律都冇Hea,值得一讚👍🏻
2024-08-12
2024-08-22 1347 瀏覽
觀塘呢間西餐廳環境唔錯,座位闊落,除左indoor 仲有outdoor 位置,可以帶寵物上嚟chill下,仲有掟鏢機、桌球等設施!!人均大概308左右一份dinner set,整體味道都唔錯,值得推薦~~烤鐵板吞拿魚沙律吞拿魚外圍沾滿左黑白芝麻,咬落口感幾有層次,沙津酸酸甜甜幾開胃~美國頂級肉眼(10安士)呢款肉眼肉質特別嫩滑,味道亦十分濃厚juicy,7成熟剛剛好,煎至兩邊上色,調味足同樣煎點埋醬汁澳洲特級寶雲蘇羊架(3份)呢款澳洲的羊架肉質嫩滑,口感細膩,肉味温和,香而不羶,最外面個層羊的脂肪煎到外酥內軟,大概7-8成,配埋特製的薄荷醬汁,另有一番風味~

美國頂級肉眼(10安士)

煎至兩邊上色,調味足同樣煎點埋醬汁

澳洲特級寶雲蘇羊架(3份)
配埋特製的薄荷醬汁,另有一番風味~
2024-08-13
  • 美國頂級肉眼
2024-08-16 1334 瀏覽
法式龍蝦湯+蘑菇湯 $38兩款湯都好濃郁,尤其是龍蝦湯🦞,好鮮甜而且唔係罐頭湯嘅味道,配埋餐包一流~ 雞皮餃子 $28雞皮餃子比較新奇,比想像中冇咁肥膩同多油,咬落多汁嫩滑,肉質鮮美,好有特色! 6寸夏威夷薄餅 $68叫細細個嘅薄餅可以同朋友share之餘,個胃仲可以食到其他菜色😋,而且都好足料,每一啖都有菠蘿同辣肉腸😍 烤挪威三文魚柳 $138呢個係重心推介!!三文魚十分肥美,而且冇骨,油脂分布亦都平均,食落都淡淡嘅燒烤味,超級惹味🥰
法式龍蝦湯+蘑菇湯 $38

雞皮餃子 $28

6寸夏威夷薄餅 $68

烤挪威三文魚柳 $138
2024-08-15 1104 瀏覽
House FiftyEight Dinner Set 這次來到觀塘的工業區嘗試House FiftyEight晚餐。晚餐餐單不算昂貴,菜式甚不錯,是不錯的用餐體驗。烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律雞胸質感很不錯,不會煙韌,凱撒沙拉有一貫的清新,用料感覺新鮮。烤鐵板吞拿魚沙律精緻的厚切吞拿魚均勻地塊塊堆疊在沙拉之上,吞拿魚條紋有致,質地嫩滑,有鮮甜的魚香。個人很喜歡吞拿魚上的密集的黑白芝麻,烘焙感覺特別明顯,沙拉洋溢著魚生和芝麻混合的口感與口感。加上種種蔬菜,青綠橙紅紛呈,相當不俗。澳洲特級寶雲蘇羊架特意上網研究一下什麼是寶雲蘇羊架,原來這是指一道起源普羅旺斯的南部的菜式,羊架上放上百里香等香草蒜蓉和麵包糠等烤熟。看到描述已經覺得相當吸引!很欣賞這份羊架擺盤,羊架分量豐富而肉有厚度。香草氣味相對濃厚,配上旁邊的薄荷醬,肉鮮突出,覺得特別香甜。旁邊的青菜擺盤色彩繽紛,滋潤滑溜,點綴出一旁羊肉的鮮美。蘆筍蟹肉忌廉意大利飯我向來喜歡嘗試各式餐廳的意大利飯,通過觀察醬汁濃稠、風味鹹淡、香草調味,都能讓我了解餐廳的技術手法和特色定位。這碟意大利飯有卡邦尼風格的濃厚醬汁,淡黃的濃醇的,蛋香洋溢。蟹肉碎碎的鋪
House FiftyEight Dinner Set

烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律

澳洲特級寶雲蘇羊架

蘆筍蟹肉忌廉意大利飯
我向來喜歡嘗試各式餐廳的意大利飯,通過觀察醬汁濃稠、風味鹹淡、香草調味,都能讓我了解餐廳的技術手法和特色定位。這碟意大利飯有卡邦尼風格的濃厚醬汁,淡黃的濃醇的,蛋香洋溢。蟹肉碎碎的鋪滿飯上,而鮮橙的蟹子也十分豐富。蘆筍為這碟菜式帶來很新鮮的感覺,多汁飽滿,構成蟹肉奶油和嫩菜諧和的感覺。

隨餐是日甜品
擺盤頗為精美,黑色的瓷盤上乍看有一塊有水果的忌廉海綿蛋糕。水果風味不錯,海綿感軟糯。

很滿意這次在HouseFifty的晚餐體驗,推薦給各位朋友👌🏻👌🏻
今次試左間朋友推介嘅樓上西餐廳,餐廳裏面飛鏢機,桌球和beer pong,裝潢時尚,仲有戶外位置,環境氣氛唔錯。是晚決定食set dinner有紅白餐湯揀,兩個餐都揀左白湯:忌廉蘑菇湯,好真材實料,蘑菇打茸,每啖都有粒粒口感,加上新鮮忌廉,好味道。餐包係牛角包,有誠意。沙律有兩款:雞胸凱撤沙律;吞拿魚沙律賣相出色,味道都唔錯主菜選擇唔少,選擇左肉眼扒同羊架:美國頂級肉眼(10安士)有蒜頭 、rosemary作調味,伴碟有薯仔、翠玉瓜,附有燒汁。牛扒肉味濃,肉質佳。澳洲特級寶雲蘇羊架(3份)肉質鮮嫩,處理亦佳,有芥末調味,保留了肉汁,配有香草薄荷橄欖油,香氣四溢,推介之選。甜品榛子朱古力慕絲蛋糕,香甜美味整個用餐體驗頗完滿,值得推介下次會試lunch,因為兩點後有8折

是晚決定食set dinner

沙律有兩款:雞胸凱撤沙律;吞拿魚沙律
賣相出色,味道都唔錯

主菜選擇唔少,選擇左肉眼扒同羊架:

甜品
榛子朱古力慕絲蛋糕,香甜美味

整個用餐體驗頗完滿,值得推介
下次會試lunch,因為兩點後有8折
2024-08-09 968 瀏覽
【觀塘House Fifty Eight】🏠位於觀塘的House Fifty Eight,美食種類豐富,今天給大家帶來幾款熱門口味的詳細介紹。🍲什菜湯:濃郁的湯底,搭配豐富的蔬菜,每一口都是滿滿的層次感,讓人回味無窮。🍄蘑菇湯:清淡卻不失鮮美,蘑菇的香氣與湯底完美融合,是喜歡清淡口味朋友的不二之選。🐔雞胸凱撒沙律:新鮮的雞胸肉搭配經典的凱撒沙拉醬,口感豐富,是健康又美味的選擇。🥩美國肉眼扒:肉質鮮嫩多汁,烤制得恰到好處,搭配特製的醬汁,讓人欲罷不能。🐠香煎紅石斑柳配帶子:鮮美的石斑柳與帶子的完美結合,經過香煎後更加入味,是海鮮愛好者的首選。House Fifty Eight的美食,每一口都是滿滿的幸福感,不容錯過!😋🍽️【觀塘House Fifty Eight】
【觀塘House Fifty Eight】

【觀塘House Fifty Eight】
2024-08-08 703 瀏覽
覺得環境好好呀,範圍好大~可以坐得好舒服!同朋友傾偈都好開心!我哋叫咗dinner set啦,所以呢每人呢試咗一個湯亦都各試咗一個唔同嘅沙律😆😆😆1️⃣什菜湯同蘑菇湯雜菜湯係好傳統嘅羅宋湯,酸酸甜甜,好開胃🥰而蘑菇湯就好濃郁啊~!佢啲菇都絞碎晒喺裏面~超好飲😍2️⃣雞胸凱撤沙律同吞拿魚沙律份量都幾大吞拿魚好新鮮啦~好好食!兩個沙律係完全唔同嘅味,不過都好match!3️⃣Main美國肉眼10oz同香煎紅石斑柳配帶子肉眼勁大嚿啦,煎得啱啱好😆而魚都好好食,好Juicy配帶子都幾match 😋4️⃣飲品凍檸檬茶5️⃣是日甜品係咖啡朱古力嘅蛋糕好好食呀!lunch1400後仲抵有8折❤️

1️⃣什菜湯同蘑菇湯

2️⃣雞胸凱撤沙律同吞拿魚沙律

3️⃣Main
美國肉眼10oz

香煎紅石斑柳配帶子

4️⃣飲品
凍檸檬茶

5️⃣是日甜品
係咖啡朱古力嘅蛋糕好好食呀!

lunch1400後仲抵有8折❤️
2024-08-08 710 瀏覽
今日嚟咗間有得玩又有得食餐廳 同朋友就叫咗兩個Dinner Set 三百幾蚊已經包括咗餐湯 前菜 主菜同埋甜品 仲有嘢飲添🥰是日餐湯我哋就叫左鮮茄雜菜湯同蘑菇湯 兩個湯都好濃 而且牛角包都鬆化😚前菜佢有烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律同烤鐵板吞拿魚沙律揀 我哋兩個都叫晒 烤鐵板吞拿魚沙律就比較特別🤩主菜我哋就叫左西班牙黑毛豬鞍 係豬鞍唔會好瘦好嚡 而且都幾淋 加埋啲芥末醬都幾好食😋另外再叫咗個明太子海鮮意粉 好Creamy 有魷魚 蜆等等嘅海鮮 口感都幾豐富👍🏻嘢飲就叫咗凍檸茶 茶味有好香嘅紅茶味 同普通茶餐廳嘅唔同架🤣最後甜品就有朱古力蛋糕 細細個 但係都已經好滿足喇😋

是日餐湯

前菜