2023-10-09
其實自己係科學園返工,每次lunch time 時間都匆匆忙忙,今日放工終於有時間去科學園呢間西餐廳食飯了,環境好大好多台,又舒服又闊落。好鍾意科學園環境舒服又relax,而且坐得自在。這個餐廳分戶外及室內,朋友仔可以揀戶外飲杯嘢望住個綠色景真係享受。傳統公司三文治$98傳統三文治份量巨大,好大份,烘過三文治底脆口,厚厚濃烈嘅芝士夾有煙肉,蛋黃醬,蔬菜,蛋,豬肉,材料非常豐富。讚英國皇家牛肉漢堡$138非常滿意,這個漢堡包。叫左個medium rare 70%,好大份量,有跟薯條,沙律做配菜。漢堡包內有Juice牛肉,煙肉,黃瓜,芝士等。咬落去滿口都是Juice嘅牛肉汁,配埋即炸薯條,成件事都好夾。黑松露蘑菇忌廉汁芝士意粉$118哇,見到多多嘅芝士片,第一眼見到creamy 汁巨多,與蘑菇,黑松露醬及忌廉汁融合。真係超級好食嘅一道意粉。本身都喜歡黑松露醬,意粉麵煮得軟硬適中,creamy che cheese cause 係我最愛。大力推呢道菜。Mango Yogurt Soda $32這款飲品,顏色條配得非常之靚。芒果酸甜適中,本人非常喜歡Yogurt系列嘅飲,酸酸甜甜正適合夏天配上
傳統公司三文治$98
英國皇家牛肉漢堡$138
黑松露蘑菇忌廉汁芝士意粉$118
Mango Yogurt Soda $32
這款飲品,顏色條配得非常之靚。芒果酸甜適中,本人非常喜歡Yogurt系列嘅飲,酸酸甜甜正適合夏天配上西餐飲用!
埋單又平份量又大,一家大細可以揀這間餐廳,又可以消費免費泊車。大力推薦科學園這間西餐廳食飯喲!